Perez ‘verliefd’ op De Ligt: ‘Ik vind hem echt zo'n heerlijke voetballer’

Maandag, 13 augustus 2018 om

Ajax begon het seizoen in de Eredivisie zaterdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo. Matthijs de Ligt voorkwam twee minuten voor tijd nog dat de Almeloërs eventueel met drie punten uit Amsterdam zouden vertrekken. Kenneth Perez laat zich tegenover FOX Sports bijzonder lovend uit over de negentienjarige verdediger.

“Ik ben verliefd op De Ligt. Echt, als ik zit te kijken... Hij is net negentien geworden en aanvoerder. Ik vind hem echt zo'n heerlijke voetballer. Buitenlandse clubs die in Nederland willen shoppen, komen heel snel bij hem uit. Hij is fysiek sterk, mentaal weerbaar en gaat erin als een beer. En hij is ook nog slim. Ik ben helemaal gek op De Ligt”, zegt Perez, die bijval krijgt van Gertjan Verbeek.

Hij vindt dat De Ligt zich de laatste tijd uitstekend ontwikkeld heeft. “Je ziet dat hij het afgelopen anderhalf jaar ongelooflijk aan kracht heeft gewonnen. Hij is veel wendbaarder dan hij was”, concludeert Verbeek. De aanvoerder van de Amsterdammers liet voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heracles Almelo al weten dat de druk hoger is door de activiteiten van Ajax op de transfermarkt.

“Het is lang geleden dat Ajax kampioen is geworden. Dat die verwachtingen heel hoog zijn, is niet erg. Daar moet je mee om zien te gaan. Het is ook niet anders dan anders. Die druk is hier altijd aanwezig. Dit seizoen niet meer dan anders”, sprak De Ligt tegenover het Algemeen Dagblad. “We moeten laten zien dat we echt heel graag kampioen willen worden. Dat is belangrijk. Ik ga niet zeggen dat wij de gedoodverfde kampioen zijn.”


Poll

Zie jij Matthijs de Ligt komende weken nog vertrekken bij Ajax?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door fiorenoord)

Top voetballer, heerlijk voor Nederland dat we zulke goede verdedigers hebben, nu en later Wat betreft de uitspraak, dat is natuurlijk wel zo alleen snap ik wel dat je dat niet gaat zeggen. Men pakt je vaak terug op dat soort uutspraken helaas

De Ligt is een geweldig talent. Nog 1 jaar domineren in de Eredivisie en hij is onhoudbaar. Als hij deze lijn doorzet komt er weer een Nederlander in de basis bij een absolute topclub.

Tis ook wel lastig om geen fan te zijn van de Ligt. Naar mijn beleving dan. Op de eerste plaats is t gewoon een coole gozer. En ten tweede heeft hij zoveel talent. Met zn nét 19 jaar. Tuurlijk is onze competitie niet zo sterk, maar laat zien dat er veel rek in zit. Kopsterk.. schuift in waar kan, lost veel op. Maar wat ik zeg.. zelfs als deze jongen de helft van zn kwaliteiten zou hebben, was ik nog fan geweest van m. Plezierige jongen.

13 augustus 2018 om 11:35

Kopsterk zeker. Dat konden we zien bij die kopstoot met de keeper. Tjonge wat een bikkel, hij wil gelijk verder. Als het niks word met voetbal kan die altijd nog cursus bij Rico volgen haha

13 augustus 2018 om 11:38

Ja en toch als je soms andere spelers in t buitenland vaak ziet.. is hij niet eens zo'n heel grote jongen. Groter dan t gemiddelde bij Ajax dan weer wel 😁 Ja das een mooie voorbeeld.. als schrok ik even na die kopstoot met dat hoofd vol bloed.. wilde opstaan.. wiebelde even en hi g weer verder.. huppa bloed wegvegen met je shirt en door.. In dit geval niet erg gevaarlijk gelukkig .. maar dat wil ik wel zien.. tot t uiterste!

13 augustus 2018 om 13:53

Ben het er helemaal mee eens. Vond in het begin dat hij vrij snel gehyped werd, maar het was terecht. Zo jong, zo goed en er zit ook een goede kop op. Ajax heeft goud in handen.

Vind het enigszins gek dat Nederland jaren problemen had met een slechte verdediging maar altijd een top (aanvallend)middenveld had en nu is het andersom met Van Dijk, De Vrij en De Ligt.

Hopelijk kunnen spelers als Frenkie De Jong en Bergwijn zich blijven ontwikkelen.

13 augustus 2018 om 10:30

Ja, voor Oranje ziet het er over een paar jaar goed uit. Jammer dat Depay en Bergwijn op dezelfde plek spelen, en de backposities blijven me wel zorgen baren. Maar De Ligt wordt de komende 15 jaar een vaste kracht in Oranje, dat zie ik niet misgaan.

13 augustus 2018 om 11:46

De backposities vind ik opzich niet het grootste probleem, dat is voor mij het feit dat wij geen creatieve middenvelders meer hebben. We hebben vooral veel lopers en wat controlerende middenvelders, maar een type Van der Vaart/sneijder wordt gewoon gemist. Het Nederlandse middenveld is op het moment gewoon verschrikkelijk 'saai'.

Je kan opzich nog wel goed spelen met mindere 'backs', maar een middenveld zonder iets van creativiteit maakt het toch wel moeilijk.

13 augustus 2018 om 12:07

Spelen op dezelfde plek is echt geen ramp hoor. Suarez, Messi en Neymar speelden ook samen toch? Alle drie waren of zijn ze nummer 10.

13 augustus 2018 om 12:08

@arvelajax

Depay speelt bij Lyon in de spits volgens mij en daar doet hij het vooralsnog zeer goed dus er zijn andere opties. Daarnaast kan Bergwijn ook op rechts uit de voeten.

Hij werd in het begin te snel gebracht (ook in oranje) waardoor die vaak door het ijs zakte (bij oranje heel oranje trouwens) maar wat heeft hij stappen gezet en zich geweldig ontwikkeld afgelopen zaterdag ook voorop in de strijd de Ligt is/word een hele grote.

13 augustus 2018 om 10:26

Nou vindt dat hij onder t jaar Bosz zichzelf geruisloos in de basis speelde. Vooral in de EL speelde hij goed en zo kwam hij er vast in te staan samen met een eveneens jonge Sanchez. Heerlijk duo! Bij Oranje idd te snel gebracht in een belangrijke westrijd. Danny zn fout..

13 augustus 2018 om 12:20

Misschien wel een belangrijke wedstrijd in het Nederlands elftal, maar komop man. Wij moeten niet doen alsof Bulgarije in dezelfde catergorie hoort zoals Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italie, Portugal, Spanje, Argentinie, Brazilie en Uruguay. Die moet je zelfs met 80% kunnen oprollen, desnoods met 1 doelpunt verschil. Wij in Nederland worden langzamerhand steeds onzekerder over onze eigen krachten, maar wijven het vaak weg alsof de tegenstander van wereldklasse is. Onzin man. Bosz bewees dat je met een zeer jong team makkelijk ver kan komen. Maar dan moet het positioneel goed staan. De Ligt in de basis laten starten is geen fout opzich, het is de fout van Blind om zijn team slecht voor te bereiden. De aanvallers faalden net zo hard, die hadden twee doelpunten kunnen maken toch? Beetje vreemd dat de verdediging altijd de nul moet houden, want met 0-0 ga je ook geen wedstrijden winnen.

13 augustus 2018 om 14:39

Nee Burlgarije is idd niet formaat Frankrijk etc. Maar op dat moment hadden we alle punten nodig en stel je toch iemand op die zn debuut maakt maar nog erg in ontwikkeling is. Wel een fout van Blind imo. Met je eens dat wat we hebben lopen gewoon hadden moeten winnen. Dus instelling spelers valt de benoemen ook alsmede coaching door Blind.

13 augustus 2018 om 11:51

Hij werd inderdaad snel gebracht, maar daar ligt de kracht ook van Ajax. Jonge spelers de kans geven en ze fouten laten maken. Er werd behoorlijk wat leergeld betaald voor zijn fouten. Bij Ajax kostte het wat punten en bij NL ook. Al was het bij NL tijdens Bulgarije uit collectief falen. Voor nu de beste verdediger bij Ajax en hopelijk met Van Dijk het slot op de deur de komende jaren.

13 augustus 2018 om 12:42

"jonge spelers de kans geven en ze fouten laten maken"

Dit heeft ook een flink aantal prijzen gekost natuurlijk, dat is de andere kant.

13 augustus 2018 om 13:01

"Dit heeft ook een flink aantal prijzen gekost natuurlijk, dat is de andere kant." Tuurlijk, maar is ook een van de redenen dat Ajax de succesvolste club van Nederland is en een van de meest gedecoreerde ter wereld. En net zoals met prijzen winnen is het ook zo met prijzen verliezen, dat komt meestal niet op enkel jonge spelers aan maar op hele team.

Heerlijke voetballer de Ligt. Als iedereen bij Ajax zijn mentaliteit had dan inderdaad waren we de topfavoriet. Afgelopen zaterdag gaat hij in de laatste minuten ook meer naar voren, gewoon de beuk erin en gaan mentaliteit. Heerlijk om te zien. Wint ook al zijn duels. Tegen standard Luik ook geweldig, waar elke middenvelder zijn duels slapjes in ging en afwachtend drukte de Ligt zijn tegenstander continu verder weg of veroverde hij de bal. By far de beste man op dit moment bij Ajax.

De Ligt is een topspeler en ook steeds bezig met zichzelf te verbeteren. Daar werkt hij ook hard aan. Je ziet ook de drive om een wedstrijd te winnen. Bekijk het moment van zijn goal maar terug. Hij wil winnen terwijl anderen blij zijn met het uiteindelijke gelijke spel. De Ligt verdiend het dat er een sterke verdediger naast hem komt te staan. De Jong en Blind zijn beiden verdedigende middenvelders. Wil Ajax de macht grijpen in Nederland dan moet je nu een sterke centrale verdediger erbij halen en een stormram in de spits. Sierhuis is er nog niet aan toe, Huntelaar op zijn retour en Dolberg te vaak geblesseerd. Als je ziet dat een Dost, Weghorst of Luuk de Jong goed zijn voor een twintig doelpunten, dan weet je dat een grote kopsterke spits bij Ajax er ook minimaal 20 zou kunnen maken. Verkoop Frenkie de Jong en haal voor dat geld de 2 spelers die we echt nodig hebben. Dat verdiend de Ligt die graag nog een seizoen wil blijven, maar dan ook om prijzen wil spelen.

Het was inderdaad opvallend om te zien in de wedstrijd tegen Heracles hoe zo’n jonge speler eigenlijk degene is met de meeste winnaarsmentaliteit in het team van Ajax. Blijft er constant vol voor gaan.

Ik zat in het stadion zaterdag en dan zie je pas echt goed wat De Ligt allemaal aan werk verzet, en hoe goed hij dat doet. De herinnering aan Ronald Koeman is gigantisch, en dan ook nog eens rugnummer 4 en een blonde kop. De Ligt is een legende in wording. Ik volg Ajax al heel lang, maar deze eeuw heb ik het niet beter gezien vanuit de jeugdopleiding.

Echt een beest van een verdediger en een leuke gozer. Bovendien heel volwassen en nuchter voor zijn leeftijd en iemand die zich niet laat verleiden tot domme teksten. Wat een verschil met dat generatiegenootje van hem dat dit seizoen in Rome op de bank zit...

Leuke verdediger inderdaad, doet me een beetje denken aan een jonge Stefan de Vrij. Als hij hard blijft werken en zich zo blijft ontwikkelen kan hij dat niveau zeker gaan halen!

13 augustus 2018 om 12:09

@fiorenoord

Sorry hoor mar de De Ligt is echt wel een groter talent dan de Vrij. Als die zou doorgaat dan komt de Ligt bij een echte topclub terrecht.

13 augustus 2018 om 12:44

De Ligt is een groter talent, maar de Vrij is op dit moment veel verder natuurlijk. Er kan nog steeds van alles misgaan voor de Ligt waardoor hij zijn potentie nooit waar maakt.

13 augustus 2018 om 13:14

Uiteraard is de Vrij verder, die is namelijk 7 jaar ouder en heeft dus veel meer ervaring.

De Ligt is echter nu al veel verder dat de Vrij 7 jaar geleden was.

Er kan inderdaad nog van alles gebeuren maar de Ligt heeft de potentie om bij de absolute werldtop terecht te komen.

De Vrij heeft net een stap gemaakt van de nummer 5 naar de nummer 4 in de 4e competitie van Europa...

13 augustus 2018 om 13:15

@panerai

Hoezo is de Ligt opeens een groter talent? Hij speelt nu net 1,5 seizoen in de ED waarin hij nauwelijks weerstand krijgt, internationaal liet hij (zeker in de beginfase) gewoon de nodige steken vallen. Laat hem het eerst maar eens bewijzen voor een langere periode en op een wat hoger niveau. Vond De Vrij op zijn leeftijd al stukken verder overigens.

13 augustus 2018 om 13:46

Dat mag jij vinden, dus de Vrij kreeg wel meer weerstand op dezelfde leeftijd? Ik ben het niet met je eens, de tijd zal het ons leren maar voorlopig wordt de Ligt met zo ongeveer alle topclubs van Europa in verband gebracht en speelt de Vrij nogmaals komend seizoen bij de nummer 4 van Italie. En de Vrij vind ik een goede voetballer hoor begrijp me niet verkeerd.

13 augustus 2018 om 13:53

Je vond de Vrij met net dag 19 jaar verder dan de Ligt nu is? O.b.v. wat precies? Seizoen 2010/2011 toen De Vrij dus 18/19 was had hij tot zelfde leeftijd als de Ligt nu heeft (weekend dat hij 19 werd) in zijn laatste 15 wedstrijden 1 winstpartij en was hij deel van slechtste Feyenoordelftal dat ik ooit heb gezien. Daarnaast is de Ligt aanvoerder op die leeftijd van zijn team, Europees in EL met 17 team van het toernooi gehaald, finale gespeeld. 7 interlands gespeeld waarvan laatste 5 Oranje Interlands met De Ligt erbij. Ook overal aantal wedstrijden had de Ligt er meer dan de Vrij had. Ik kan letterlijk niets bedenken waar de Vrij verder in was. Dus ben wel benieuwd waar jij hem op zijn leeftijd stukken verder in vond dan De Ligt nu is.

13 augustus 2018 om 16:28

@panerai

Besef je dat het niveau van de eredivisie toen nog een stuk hoger lag dan nu, met jongens als Suarez/mertens/ruiz. Zelfs tegen die spelers liet hij het constant zien. Kan me nog goed herinneren hoe hij in De Kuip als jochie het lef had om Suarez uit te kappen.
Dat De Ligt 'met alle topclubs van Europa in verband wordt gebracht' zegt ook echt helemaal niets. De enigen die ze hiermee in verband brengen zijn Ajax-corryfeeën voor wie het wel erg goed uitkomt als hun club een grote slag maakt. Je kan een heel boek schrijven over zogenaamde wereldtalenten die dat niveau nooit gaan halen.

Dit alles absoluut niets ten nadele van De Ligt, ik vind hem voorlopig een prima verdediger en zie hem zeker nog wel stappen maken. De polonaise mag van mij echter voorlopig wel uitblijven. Zie hem voorlopig zelfs nieteens als een van de toekomstige Cv's van Oranje, gezien hij Van Dijk en De Vrij nog voor zich heeft en ook spelers als Kongolo/bruma/hoedt voorlopig nog verder zijn.

Vind het vooral leuk te zien hoe hij datzelfde van liever stuk gaan dan verliezen na al die jaren nog heeft. Kijk samenvatting van bekerfinale ( als ik me zo snel niet vergis) tussen Ajax C1 - Feyenoord C1 eens terug. Daar zag je eenzelfde de Ligt. Was ook aanvoerder toen en speelde nog overal die pot. Wat een talent stond daar op het veld toen trouwens... Malen, De Ligt, Kluivert, Chong, Malacia, Lang, Touré, Nunnely en dan zal ik er nog wel vergeten. Paar van de grootste talenten die Nederland rijk is stonden die pot te spelen. Maar de Ligt was totaal anders die pot, die zou niet gaan verliezen. Was immens in een pot waar Ajax eigenlijk amper iets te vertellen had. Blijft mijn favoriete jeugdwedstrijd.

Kenneth Perez (werkzaam bij Ajax) verkondigt bij Fox Sports dat De Ligt een van de beste verdedigers van de wereld is? Heel vreemd, omdat hij dat internationaal (bijv. in Oranje) nooit heeft laten zien en de laatste 2 wedstrijden heeft de Ajax-verdediging 2 goals tegen Luik (2-2) en 1 goal tegen Heracles (1-1) moeten slikken. Had Ajax de 0 gehouden (daar is De Ligt toch mede-verantwoordelijk voor) dan had Ajax 2x gewonnen....

NB: grappig detail is dat Ronald de Boer die De Ligt op Fox Sports ook zo goed vindt en Ronald de Boer is ook werkzaam bij Ajax!! Hebben de analisten bij Fox Sports misschien een Ajax-bril op???

13 augustus 2018 om 13:09

Ja echt hilarisch he! Alsof wereldtoppers (niet dat ik de Ligt een wereldtopper vind) geen doelpunten tegen krijgen en alle doelpunten op zijn conto staan.

13 augustus 2018 om 13:35

Ach toe nou zeg. De Boer laat sporadisch zijn voorkeur merken en Perez is enorm objectief. Dat het vaker over Ajax gaat is ook logisch, die zijn nou eenmaal het grootst.

13 augustus 2018 om 14:44

Ik vind dat een analist gewoon niet bij een bepaalde club werkzaam moet zijn. Dan is hij niet vrij om ongezouten kritiek te uiten. Vorig jaar moest Cocu (psv) van diezelfde analisten in augustus al weg, maar zowel Perez als De Boer hebben nu amper kritiek op Ten Hag (ajax). Sterker nog: Perez verdedigde de ongelukkige keuzes van Ten Hag, vreemd toch...

13 augustus 2018 om 13:45

Ik heb niet bepaald een Ajax-bril op, maar ben het wel helemaal eens met de woorden van Perez (die ik overigens niet heb horen zeggen dat De Ligt een van de beste verdedigers ter wereld is). De Ligt is gewoon een geweldig verdedigend talent met een fantastische mentaliteit waarmee we in Nederland heel blij moeten zijn. Je moet wel een hele grote PSV-bril op hebben als je dat niet wilt zien.
En inderdaad ook eens met Quirento: Kenneth Perez is een prima en bovenal objectieve analist.

13 augustus 2018 om 14:38

Klopt, ik vind De Ligt ook een verdedigend Talent... Maar talenten, hebben we er daar niet een beetje (te) veel van in Nederland? We (nederlands elftal) plaatsen ons nooit voor EK en/of WK ondanks al die geweldige talenten...

13 augustus 2018 om 16:24

Ach joh. Talent is het enige dat we hebben en daar moeten we ons aan vasthouden. Maar De Ligt, Virgil, Bergwijn, Memphis, De Jong, Vd Beek en Berghuis maken dat ik toch nog met vertrouwen naar het Nederlandse voetbal durf te kijken

Prachtvent, ook hoe die over andere teams spreekt. In plaats van gefrustreerde reacties als het niet loopt zoals bijvoorbeeld Schöne is de Ligt altijd netjes en respectvol, en dat op deze leeftijd. Die is over een aantal jaar de aanvoerder van het Nederlands elftal en misschien ook wel van een absolute topclub.

Ben een Feyenoord supporter maar ook ik kan niet ontkennen dat de Ligt een speler naar mijn hart is, en dan te bedenken dat hij nog maar 19 is en nog veel beter gaat worden.

Ziet er voor het Nls elftal prima uit. Met de nodige verandrtingen bij de knvb komt het wel goed straks. Komt een sterke team aan. Met de ligt en frenkie als toppers naast van dijk en depay.

13 augustus 2018 om 15:57

Voorlopig zijn De Ligt en Frenkie nog maar talenten, die Ajax vorig seizoen geen kampioen konden maken, geen Europees voetbal haalden en geen KNVB-beker wonnen. Of hebben ze evenveel talent als die Maduro (toevallig? ook van Ajax) die op zijn 19e door van Basten in Oranje werd opgesteld, haha

13 augustus 2018 om 20:15

Daar heb je gelijk in, alhoewel frenkie vorig seizoen niet vaak de kans heeft gekregen op de positie waar hij beslissend kan zijn. En over maduro gesproken, er is misschien niet uitgekomen wat er vooraf verwacht werd, maar hij heeft toch nog een mooie carrière gehad en bij veel mooie clubs onder contract gestaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

85 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 25 2 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘De Ligt speelt nog altijd grote rol in renovatieplannen Real Madrid’

Real Madrid legde vorige week vijftig miljoen euro neer om Éder Militão los te weken bij FC Porto en de Koninklijke heeft daardoor in ieder geval al één nieuwe centrale verdediger...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Daarentegen ziet Bayern München de komst van Bale wel zitten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren