‘Ten Hag blijft discussies over zijn functioneren aanwakkeren’

Maandag, 13 augustus 2018 om

Ajax startte het Eredivisie-seizoen zaterdagavond met een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo. Trainer Erik ten Hag gooide zijn elftal behoorlijk overhoop na de wedstrijd tegen Standard Luik, die vorige week dinsdag in 2-2 eindigde. Valentijn Driessen plaatst zijn vraagtekens bij die beslissing van de oefenmeester.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Valentijn Driessen eens?


Gerelateerd

65 reacties (laatste reactie door jayden2018)

Het is toch ongelofelijk dat Ajax denkt op 50% te kunnen spelen. Het is maar goed dat dit hard is afgestraft. Dat moet deze groep op scherp zetten. Daarbij is het een belediging naar Ten Hag toe. Hij geeft zijn groep het betrouwen, maar krijgt er nog niet genoeg voor terug. Dinsdag 100% en de rest ook. Dan kan je na een goed uur wellicht een tandje terug schakelen. Kom op Ajax jullie moeten de hele eredivisie ondersteboven kunnen voetballen.

13 augustus 2018 om 09:02

Dat zit helaas al sinds jaar en dag in de spelersgroep. Je wordt zo zat van elke keer te horen dat het tempo te laag lag. En ook ten Hag lijkt het er niet in te kunnen krijgen.

13 augustus 2018 om 09:07

Ik dacht ook dat ze na de tweede helft tegen Standard op scherp waren gezet en dat ze zouden denken dat je 100% moet geven want anders gaat het fout en nu gaat het weer fout. Na de wedstrijd van Standard kwamen de bekende uitspraken "We moeten er van leren", 5 dagen later doen we exact hetzelfde. Ze denken allemaal dat ze veel te goed zijn en dat het wel even lukt en die mentaliteit kan je als trainer niet 1,2,3 aanpassen. Ze worden allemaal de hemel in geprezen, terwijl het niet allemaal toppers zijn.

13 augustus 2018 om 09:18

Als het mislopen van vier kampioenschappen en afgelopen seizoen een jaar zonder europees voetbal niet genoeg is om het spel te verbeteren dan weet ik het niet meer.

13 augustus 2018 om 09:27

Ik roep t al vorig jaar sinds eth als trainer werd aangesteld. Het spel is zo matig onder hem. Ik zie maar geen progressie. Eth lijkt die jongens mentaal niet te kunnen prikkelen. Grootste fout van vd sar was sws bosz niet te geven wat hij wil. Om dan een half jaar later na zijn vertrek alsnog bergkamp en co weg te sturen.

13 augustus 2018 om 09:29

Ik weet het nu ook al niet. Het lijkt wel een bij elkaar geraapt zooitje waarbij iedereen voor zichzelf speelt. Ik zie bijna niemand voor elkaar lopen of ruimtes creeëren of het duel aangaan. Iedereen wil laten zien van kijk mij is goed zijn en denken totaal niet aan het team.

13 augustus 2018 om 09:46

Bij Bosz riep iedereen ook de eerste 2 maanden: onbegrijpelijk dat Bosz trainer heeft kunnen worden van Ajax, kan er niets van, tis een Feyenoorder, bla bla bla bla. Aan het einde van het seizoen wilde niemand hem kwijt en hadden we hem met goud moeten behangen. Het opportunisme regeert onder supporters. Deze Ten Hag wordt door vakgenoten en spelers gewaardeerd als coach. Journalisten moeten hun blaadjes vullen, die hebben altijd wat te zeuren (met name Valentijn Driessen, die heb ik nog nooit iets positiefs horen zeggen). Gun Ten Hag wat tijd en ga nou niet, zoals bij Keizer gedaan is, continu zeuren om het ontslag van Ten Hag. Rust in de tent is het belangrijkste voor Ajax 1 om te kunnen presteren.

13 augustus 2018 om 09:53

Die tijd is (wordt) ETH toch gegeven ? Vorig seizoen mochten we geen conclusies trekken omdat hij halverwege instapte; we moesten wachten tot hij met zijn aankopen een hele voorbereiding had meegemaakt. Dat moment is nu. Een oordeel over 4 wedstrijden is wellicht wat voorbarig, maar ik denk dat deze spelersgroep meer kan dan dat ze nu laten zien. Dat valt onder de verantwoordelijkheid van ETH.

13 augustus 2018 om 10:09

@njfronvol

Twee keer winst, twee keer gelijk. Nou mag je thuis gelijk tegen de Graafschap als verlies rekenen, die wedstrijd moet gewonnen worden maar uit 2-2 bij Standard is niet slecht. Het is dat je op 2-0 voor kwam waardoor iedereen nu een kater heeft.

Al met al kan je op dit moment ETH geen onvlodoende geven op basis van deze vier wedstrijden.

13 augustus 2018 om 10:25

Onvoldoende is ook weer wat, maar een 0-2 weggeven was tactisch niet sterk evenals de ingrepen vooraf aan Heracles. In hoeverre is Sturm een graadmeter? Daarom zeg ik dat een beoordeling over 4 wedstrijden wat voorbarig is, maar overtuigend met deze selectie is het nog niet.

13 augustus 2018 om 11:57

Dat kan ten Hag zeer zeker wel. Door de spelers te laten banken en ze op hen plek te zetten. De spelers die er dan in komen zullen wel 120% moeten geven. Helaas is dat niet gebeurd afgelopen zaterdag!

13 augustus 2018 om 12:11

hij is er al een poos langer dan Bosch. En je ziet bij ten Hag nergens een speel stijl zijn spelers loper vervolgens maar waar ze zelf willen. Ziyech stond geredeld

13 augustus 2018 om 12:12

Ik vind dit alles ook niet aan Ten Hag te wijten. Het gaat al jaren zo. Niets geen 100% inzet en er bovenop knallen en binnen een uur met 3 of zelfs 4-0 voorstaan. Want eerlijk is eerlijk met het budget en het materiaal moet het niet uitmaken wie Ten Hag opstelt. De spelers kunnen zelf de klus toch wel klaren? Gewoon lekker voetballen en net dien alsof jehet leuk vindt, dat is alles wat ik als supporter verlang. Niet dat stilstaande en verplichtmatige.

13 augustus 2018 om 11:31

Dat verbaaste me ook behoorlijk, ook in de eredivisie wint Ajax geen wedstrijden op 50 (feyenoord ook niet trouwens), ik hoopte toch op een stunt afgelopen zaterdag (winstpartij Heracles) want het zat er in.

Hoop toch dat jullie dinsdag in de voorronde CL uit een ander vaatje gaan tappen, beetje Nederlands succes kunnen we wel gebruiken in Europa, alleen dat gaat niet op deze manier gebeuren vrees ik.

Overigens kwam Heracles ook behoorlijk georganiseerd ten tonele, complimenten naar mn cluppie in deze moet kunnen (ook omdat ik geen Heracles-onderwerp hier ben tegengekomen), hoop dat we dit jaar verassend uit de hoek gaan komen waarmee meer teams het lastig gaan krijgen

Wanneer Ten Hag de genoemde spelers wel allemaal had opgesteld en had gewonnen, maar vervolgens onderuit gaat midweeks en daardoor de CL mist, had deze zelfde Valentijn Driessen verkondigd dat Ten Hag zijn spelers rust had moeten geven omdat het spelen van CL belangrijker is.

13 augustus 2018 om 09:29

Je kunt spelers ook rust geven door ze na bijv. 60 minuten te wisselen. Altijd met je sterkste jongens beginnen.

Overigens vind ik Wober helemaal geen verkeerde speler, maar die jongen moet je niet linksback neerzetten.

13 augustus 2018 om 10:11

Dat is het voordeel van de pers, die mogen achteraf oordelen. Dan heb je altijd gelijk.

Er zijn echter wel puntjes die wij als publiek wel zien maar ETH negeert. Bijvoorbeeld Neres niet op rechts zetten.

Ik vind het onterecht dat Sierhuis op meerdere plaatsen wordt afgebrand. Hij heeft een degelijke helft gespeeld en meer kon hij ook niet doen want er was simpelweg geen aanvoer. Daar kan Sierhuis weinig aan doen..

13 augustus 2018 om 09:16

Hoe kan men Sierhuis afbranden dan? Die gast heeft geen bal gehad. En al had hij 7 kansen omzeep geholpen. Een eigen jeugdspeler behoor je niet af te zeiken. Zijn medespelers lieten hem in de steek.

13 augustus 2018 om 09:41

Ik vind het onterecht dat Wober zo wordt afgebrand. Het is geen linksback, maar verdedigend lijkt hij gewoon op de weg terug naar boven. Hij maakt niet meer van die domme fouten die hem de tweede helft van vorig seizoen opbraken en lijkt meer en meer op de Wober van de eerste helft van vorig seizoen en dat was toch echt een degelijke aanwinst voor ons aller Ajax, solide verdedigen, geen fratsen en de snelheid om fouten in de verdediging te kunnen corrigeren.

Wober wordt in mijn optiek net als Neres veels te vroeg afgeschreven als miskoop. Zijn goede wedstrijden lijkt iedereen vergeten en de focus ligt alleen nog maar op dat handjevol slechte wedstrijden die hij na zijn blessure heeft gespeeld.

Wat ik dan weer niet begrijp. Goed dat je wilt kijken of Wober weer op zijn oude niveau zit, zet hem dan gewoon op zijn oude positie neer, in het centrum en probeer Blind dan op zes om te kijken hoe het loopt. Nee we gooien lekker het hele elftal om. En blind mag eerst in het centrum en vervolgens op linksback (zijn slechtste positie in een vier mans verdediging daar komt hij gewoon agressie en snelheid voor te kort, in een vijf mans verdediging is het een ander verhaal, dan heeft hij altijd rugdekking en moet hij vooral mee opkomen en voorzetten geven).

Na de eerste confrontatie met Sturm was ik gematigd positief over Ten Hag, ik zag dingen die mij bevielen, een spelopvatting waar je mee vooruit kunt (minder naief als Bosz, en veel minder betonvoetbal zoals de laatste seizoenen onder de boer). Tweede wedstrijd Sturm golfde een beetje, maar er werden dan ook aanwinsten voor eht eerst gebuikt en dat die ff lekker moeten inkomen om helemaal top te presteren kan ik inkomen.

Vervolgens Standaard, een groot drama, schreef ik af als de spelers laten de coach zitten. Tadic was juist ongelofelijk goed in die wedstrijd en heel belangrijk. Huntelaar had minder kansen nodig voor een goal, de wissels waren niet mijn keuzes, maar wel verdedigbaar qua idee.

En toen kregen we Heracles en vervolgens is Ten Hag al het positieve gevoel dat hij had opgebouwd bij mij zo goed als kwijt. Diepgang? Welke diepgang? Neres maakte juist het verschil met zijn looplijnen en diepgang. Dat was helemaal weg, per wedstrijd is het minder aan het worden en het lijkt er echt op dat Neres zich vooral moet bezighouden met ruimte maken zodat de back er over heen kan en positie wisselen met Tadic, waarna Tadic weer van positie kan wisselen met Ziyech. Waardeloos echt helemaal waardeloos. Donny werd wedstrijd na wedstrijd geslachtofferd, hij speelde misschien niet geweldig, maar ook Donny heeft diepgang, iets wat alle andere middenvelders niet hebben, dus zet je die gewoon altijd neer totdat hij meerdere wedstrijden achter elkaar niets laat zien of geblesseerd is.

Nee die halen we eruit voor Eiting want ja toch zo'n leuk talentje. Eiting is niet beter dan de andere spelers die op die positie uit de voeten kunnen en voegt ook niet iets anders toe. Fysiek kan hij het niet aan, moet het vooral hebben van voetbal. Is niet overdreven snel en moet het hebben van positionering en zoekt vooral een weg naar voren. Hé wat gek dat doen Schone en Blind ook op die positie, waarbij Schone een betere trap heeft en het spel makkelijker verlegd en Blind beter positie kiest waardoor hij verdedigend minder snel in de problemen komt. Na zijn basisplaats tegen Sturm is het vooral minder en minder geworden en kwamen zijn tekortkomingen meer en meer aan het ligt. Zo heeft Eiting er een handje van om ballen wel heel makkelijk te verspelen op momenten dat je het totaal niet kunt gebruiken (en daar zitten ook echt hele simpele passes tussen). Dat gebeurde ook tegen Sturm zonder gevolgen en iedereen dacht incident, maar het gebeurd vaker en meer, zowel als Ajax in de aanval is als dat Ajax moet verdedigen. Eiting misschien toch nog een jaartje overdragen aan Reiziger zodat hij deze jongen nog wat verder kan kneden of verhuren.

Dan zou ik er nog eerder voor kiezen om Azor Matusiwa mee te nemen. Die brengt wat anders, wat de andere opties niet brengen is ook nog niet op het gewenste niveau (moet daar nog wat stapjes voor zetten), maar is wel een bikkelaar, Erin kleunen, iets waarvan nu gezegd wordt, hey dat mist Ajax.

Zelfde met de opties die Ten Hag als extra vleugelspeler inbrengt. Komt allemaal in de bal, nee zoek dan de beste versie met diepgang uit en voeg die toe aan de selectie.

Dat baart mij langzaam toch wat zorgen. Ten Hag lijkt vooral te zoeken naar type speler die bij zijn idee passen en kijkt daarbij niet tot weinig naar type spelers die wat anders brengen. Dat moet ik wel toegegeven bij Bosz. Die bracht vaker Donny voor Schone als zes (i.p.v. Riedewald die hij daar zelf heel geschikt voor vond). Donny bracht iets anders dan Schone op die positie.

Achteraf is het ongelukkig, maar dat weten we nu wel. Volgens Valentijn deugt er sowieso niks aan ETH vanaf moment 1. Dat weten we nu ook wel.

Wat ik jammer vind is alle stemmingmakerij en randzaken die erbij gehaald worden. Persoonlijk zou ik ook met de beste 11 beginnen, maar als Hunterlaar gebleseeerd was geraakt hadden we allemaal geroepen, dat rust had moeten krijgen en dat tegen Heracles een ander had moeten spelen.

Dinsdag riep iedereen dat Donny moest spelen, die liet het nu ook niet zien. DUs waar praten we eigenlijk over.

Het grote voordeel van dit zwakke resultaat is dat ETH nu makkelijker jongens op de bank kan zetten onder het mom van je hebt het nietlaten zien toen je de kans kreeg.

Dat jongens baalde dat ze op de bank zaten zaterdag is prima, maar zoals Valentijn het nu omschrijft is noga overdreven. Ook het stukje dat ETH niet zou open staan voor het onbegrip klopt niet. Het is pure stemmingmakerij en en op de man spelen.

Persoonlijk hoopt eik ook dat Ajax al verder zou zijn, maar we zijn 1 competitiewedstrijd onderweg. Ik zie nu al ETH out her en der. ongerijpelijk.

Ook het opportunisme viert hoogtij laatste weken. Nu is ineens AZ weer een titelkandidaat terwijl het 2 weken geleden niks kon. Feyenoord weer afgeschreven, terwijl ze 2 weken geleden nog gweweldig waren. PSV kan de de assen van de platte kar al smeren want de titel kan ze al bijna niet meer ontgaan. 1 competitewedstrijd....

13 augustus 2018 om 09:37

@ceddo: Ik doe het zelden tot nooit maar duimpie is verdiend met deze observatie. Het is niet eens vervelend meer maar echt een structureel probleem aan het worden dat media en in navolging daarvan de supporters vanaf dag 1 uitsluitend gefocust zijn op alles wat misgaat en onmiddellijk koppen willen zien rollen. Die pauperkrant voorop.

ps: Ik ben het overigens wel eens met de vraag of Blind nu de topaankoop is die Ajax denkt te hebben aangekocht.

13 augustus 2018 om 09:41

Ik heb hier helemaal niks aan toe te voegen! Hulde!

De Telegraaf is al vanaf dag 1 tegen Ten Hag geweest. Ik ben het 99,9 procent van de tijd oneens met Arno Vermeulen maar gisteren zei hij wel iets raaks: ""hij weet nog niet wat zijn beste team is."

Ik zou heel graag nog eens de reacties op Bosz willen zien toen hij wiet won van Willem II, Roda en van Rostov.. (geen Ajax-trainer, geen lijn in te ontdekken etc.)

13 augustus 2018 om 10:11

Nog ff. 1 wedstrijd onderweg? En vorig seizoen dan? Eth heeft nu wel genoeg tijd gehadom zich voor te bereiden want dat was vorig jaar de smoes. Nu moeten we m weer tijd geven? Met deze selectie moet je gewoon heel makkelijk kunnen winnen in de ed en de opstellingen zijn weeeer bagger

Echt serieus zet een andere trainer op zijn plek en je speelt volgens mij geweldig voetbal en speelt iedereen van de mat. Deze trainer heb ik nooit wat gevonden voor Ajax en ik denk ook dat we door hem wederom geen titel gaan winnen. Dan heb ik nog liever Frank de Boer weer terug die zal een prima team maken met deze spelers als je zag met welk team hij kampioen werd dan zal dat echt geweldig zijn voor Frank om met deze selectie te mogen werken. Ik zou ook nog veel liever Bosz weer terug willen zien. We gaan het zien hoelang ten Hag nog mag aanmodderen en of hij er iets van kan bouwen....

13 augustus 2018 om 09:29

Helemaal mee eens. Frankie heeft ervoor gezorgd dat we nu zo financieel gezond zijn. Dat hij destijds maar 68 puntjes nodig had om kampioen te worden wil ook niet zeggen dat als hij nog een keer bij Ajax aan de slag gaat dat dat weer zo zal zijn. Hij moest het de laatste jaren met een flink uitgedunde selectie doen en een aankoop van 7 mil was in die tijd al schandalig hoog. Frankie heeft 10 x meer aanzien op trainingen omdat hij nog steeds zo mega fanatiek is en omdat het ook een hele goede speler was.

13 augustus 2018 om 09:34

Niemand zegt dat je dat allemaal direct moet doen en allen tegelijk. Die jonge jongens hebben juist een geolied team nodig zodat ze snel het hogere niveau kunnen oppakken.

Het werkt niet, dat zag je meteen al, hij heeft lang genoeg de tijd gehad. Ik had met mijn broertje als assistent die het down syndroom heeft ook van Sturm Graz gewonnen met Ajax. Dat is niets bijzonders, hij laat gewoon zien niet de juiste kwaliteiten voor een topclub te bezitten.
Ajax moet gewoon een harde conclusie trekken en inzien dat je beter nu hem weg kan sturen dan over een halfjaar en weer moet wachten op een wanprestatie.

Het enige vervelende vind ik, zodra hij weggaat ben ik er 100% van overtuigd dat Frank weer terug komt. Dan kijken we weer een jaar naar zaad voetbal, maar weet je i.i.g. wel dat ze resultaten zullen boeken.

13 augustus 2018 om 11:32

Met het behoudende spel van de Boer en de individuele kwaliteiten van Ajax zou het nu misschien wel een hele goede match kunnen zijn. (al heeft hij het in zijn eerste periode ook heel behoorlijk gedaan, terwijl zijn topspelers ieder jaar werden verkocht)

Dat is echt het probleem bij Ajax. Als je realistisch bent zie je gewoon dat Ajax de selectie heeft om kampioen te worden maar we zijn niet de Ajax meer van de jaren 70 met Cruijff of 1995 toen de tegenstanders met knikkende knieën naar de Meer of JC Arena kwamen/komen en hoopte op een kleine nederlaag nee nu denken ze er valt wat te halen. Kortom Ajax moet 100% elke wedstrijd in gaan. Voor morgen hou ij me hart vast

Ten Hag blijft een eigenwijze eigenzinnige trainer. Heeft niet het charisma, geen ajax-dna en spelers ergeren zich aan de ellenlange tactische besprekingen.

Ajax-fans hoeven niet te verwachten dat hij zelf op zal stappen omdat hij het voor Ajax-begrippen niet in zich heeft..

De oefencampagne was ronduit slecht. Tegen Sturm was het matig en gingen ze door dankzij Huntelaar en Tadic, niet door goed voetbal. En tegen Standard was het ook niet al te best. Morgenavond zullen de messen geslepen zijn....

Bosz, De Boer zitten al in afwachting, want die kunnen met deze top-selectie veel beter uit de weg !

13 augustus 2018 om 09:14

Oneens over Sturm. Ajax was twee keer heer en meester. Tweemaal 5-0 had niet eens gek geweest. Dat lag waarschijnlijk grotendeels aan Sturm, maar Ajax zwak noemen tegen Sturm is onzin. Ajax was die twee potten prima.

13 augustus 2018 om 11:10

"en spelers ergeren zich aan de ellenlange tactische besprekingen" Bron?

13 augustus 2018 om 11:33

Daar heb je geen bron voor nodig. Ik denk dat iedere voetballer de besprekingen van zijn trainer te lang vindt duren.

13 augustus 2018 om 13:31

Als iedere speler dat vindt, is dat bij Ten Hag dus geen uitzondering.

Heeft allemaal helemaal niets met arrogantie te maken maar met verder kijken dan je neus lang is en zuinig omgaan met je kapitaal. Journalisten en successupporters zijn opportunisten die redeneren naar de waan van de dag. Nu hekelen ze Ten Hag omdat hij voorzichtig met zijn spelers omgaan omdat die nog niet topfit zijn. Als hij ze wel zou opstellen en ze over twee maanden aan de kant staan met een spierblessure krijgt hij weer het verwijt dat hij ze over de kling heeft gejaagd. De spelers die hij heeft gespaard zijn nog niet 100 fit en spelers die niet 100 fit zijn, lopen het meeste kans op een blessure. Frenkie de Jong heeft zelf aangegeven dat hij te snel na zijn blessure weer is begonnen, waardoor zijn herstel ernstige vertraging heeft opgelopen Daarvoor heeft Ajax de nodige hoon over zich heen gekregen van de opportunisten. Nu er wel voorzichtig met hem en andere spelers wordt omgegaan, is het ook weer niet goed, hetgeen aangeeft dat hypocrisie in de voetbalwereld kennelijk de norm is.
Ten Hag kan het derhalve nooit goed doen en zal moeten presteren om te voorkomen dat hij het volgende slachtoffer wordt van de karaktermoordenaars van de T.

De kritiek die hij over zich heen krijgt, is natuurlijk volstrekt van den zotte. Het journaille kan oordelen naar de waan van de dag, maar een trainer heeft die weelde niet. Die moet zuinig met zijn spelers omgaan omdat hij ze een heel seizoen nodig heeft. Van hem wordt geeist dat hij aan het eind van het seizoen de schaal omhoog houdt en als hij zijn beste spelers over de kling jaagt, waardoor hij het risico loopt dat ze onder de druk bezwijken, gaat hij dat doel natuurlijk nooit bereiken. Bovendien heeft hij ook nog eens te maken met een medische staf die de fitheid van de spelers dagelijks meet. Als de medische staf van oordeel is dat een speler geen twee wedstrijden in de week aan kan, kan een trainer een dergelijk advies natuurlijk niet zomaar naast zich neerleggen. Maar bovenal zijn de spelers die hij heeft ingezet natuurlijk gewoon volwaardige profs en genieten een volwaardig profsalaris. Die zijn niet aangekocht om op te bank te zitten, maar moeten als dat nodig is gewoon inzetbaar zijn. Waarom zou je 23 spelers onder contract nemen als je er maar 11 in kan zetten omdat de rest het niveau niet aan zou kunnen? Ajax had normaliter ook met deze opstelling gewoon van Heracles moeten kunnen winnen. Later in het seizoen zou dat waarschijnlijk ook gewoon zijn gebeurd, op dit moment is twee wedstrijden in de week presteren kennelijk nog iets teveel gevraagd. Sterkhouders als Frenkie de Jong, Tadic, Blind, Zyech en Donny van de Beek zijn echter gewoonweg nog niet fit genoeg om twee wedstrijden in de week aan te kunnen. En dat is ook volstrekt logisch als je kijkt naar de geringe trainingsarbeid die ze in de benen hebben. Als Ajax de CL poulefase weet te halen, heeft Ten Hag gewoon een topprestatie geleverd als je de omstandigheden in acht neem waaronder hij moet presteren. Opportunisten hebben daar echter maling aan. Die hebben niets te maken met omstandigheden en willen ook biefstuk bij de maaltijd als de hele veestapel dood is. Ajax is een succesvolle club en helaas heeft dat tot gevolg dat ook lieden die intrinsiek niets met de club hebben, zich aan dat succes willen laven en er een graantje van mee willen meepikken. En als dat succes even uitblijft of de handjes niet omhoog kunnen na de wedstrijd, krijg je reacties als deze. Even irritant als voorspelbaar.

13 augustus 2018 om 09:32

moet zeggen dat je een redelijk verhaal hebt maar ben het toch niet helemaal met je eens.
Dat opportunisme en de waan van de dag hoogtij vieren moge duidelijk zijn en dat je streeft naar een selectie van 23 gelijkwaardige spelers lijkt me ook wenselijk doch onhaalbaar.
Naar je supporters en je eigen toe ben je eigenlijk verplicht tijdens een openingswedstrijd van het seizoen in eigen huis je beste elftal op te stellen. Ten eerste om aan je betalende gasten te laten zien wat het nieuwe team zoal in huis heeft maar ook om een goed resultaat neer te zetten en de andere clubs in de competitie het idee te geven dat er niets te halen valt.
Als je Heracles met 4-0 naar huis had gestuurd had je meteen een statement tegenover de andere clubs gehad, blijft toch ook een beetje een psychologisch spelletje.
Nu geef je de clubs het idee dat er bij Ajax best wel wat te halen valt plus dat de eigen spelers nu ook een mentaal tikje gehad hebben.
Dus iki vind dat Erik ten Hag hier wel degelijk een verkeerde keuze heeft gemaakt. Daarnaast nogmaals, misschien als je bij de rijkste vier clubs in de wereld hoort kun je met geluk 23 vergelijkbare spelers hebben. Maar Ajax heeft dat vermogen nog niet dus daarbij ook geen 23 gelijkwaardige spelers.

Erik ten Hag heeft hier gewoon de tegenstander onderschat en een aantal jonge Ajaxspelers overschat. Dus ik begrijp het deze keer wel dat er over arrogantie gesproken wordt.

Ben het in deze dus wel enigszins met Valentijn eens, wat uitzonderlijk is, maar besef ook dat dezelfde Valentijn en zijn pen broeders mede verantwoordelijk zijn voor het hedendaagse opportunisme. Het is namelijk wel van de zotte dat wij zoveel waarde hechten aan de media.....

Hoe simpel is het? Je begint tegen Heracles met je sterkste opstelling en dan ga je vanaf minuut 1 vol gas! Als je dan 2 doelpunten maakt dan breng je pas de jeugd of de iets mindere spelers in het veld! Een kind kan de was doen.. maar nee ten hag doet het precies andersom en dan moeten de basisspelers er ineens in omdat ze het nog recht moeten trekken en die moeten juist nog veel meer geven met een hoofdwond als resultaat en misschien nog wel andere blessures? Het is het begin van het seizoen en iedereen is fit dus een hele grote en domme fout van ten hag

13 augustus 2018 om 10:12

@mijatovic1969

Je schrijft: "het is het begin van het seizoen en iedereen is fit dus een hele grote en domme fout van ten hag"

Dat is een aanname. Een kinderlijke aanname: Het seizoen begint, dus is iedereen fit. Van der Beek en Frenkie de Jong hebben amper meegedaan tijdens de voorbereiding, Blind heeft een jaar stil gestaan en is net een paar weken in training, Tadic is 3 dagen voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar ingestroomd en dan verwacht jij dat iedereen fit is. Tsja...

"met zijn gedrag veroorzaakt Ten Hag discussie over zijn functioneren."
Ik mag daar toch graag aan toevoegen dat het niet uitmaakt hoe coaches zich gedragen want ze liggen altijd onder een vergrootglas en elke beslissing die een coach neemt is voor kritiek vatbaar.
Vooral achteraf als we al weten wat er mis is gegaan.
Ik vind dat Ten Hag nou eerst maar eens tot de winterstop zijn gang moet gaan en er dan maar eens moet worden bekeken hoe het er bij staat.
Dit in tegenstelling tot van Bronkhorst bij Feyenoord, die vorig jaar dan dankzij een makkelijk programma de beker won, maar in de competitie al voor de winterstop in kansloze positie lag.
Ik denk dat er in Rotterdam snel gehandeld moet gaan worden.

Ajax is zoals altijd weer totaal overschat, door zichzelf en de media. Van de hele ajax selectie zou alleen de Ligt bij PSV een basisplaats hebben, en misschien 1 van het drietal Tadic, Ziyech en Frenkie de Jong (maar niet alle drie tegelijk). De rest: matig. Zo'n Blind, gewoon lachwekkend dat daar 20 miljoen voor wordt betaald. Super middelmaat. Dat zo'n speler meer dan 50 interlands heeft gespeeld is precies de reden dat Oranje niet meer op grote toernooien speelt. Ook dit seizoen zal ajax weer aan zelfoverschatting en interne onrust ten onder gaan. PSV wordt op basis van teamgeest en normaal doen weer makkelijk kampioen.

13 augustus 2018 om 10:44

Dan kunnen we elkaar de hand schudden. Bij Psv loopt dan weer niemand die ik bij Ajax zou willen zien. Nee echt niemand!

13 augustus 2018 om 11:33

Ik had Dumfries, Hendrix, Lozano en Bergwijn wel bij Ajax willen zien. Rechtsback positie is dramatisch bezet bij Ajax, Hendrix is iemand die wel een stofzuiger is op het middenveld, Lozano staat garant voor een hoog rendement en Bergwijn is de nieuwe Depay toen die nog excelleerde bij Psv.

13 augustus 2018 om 13:33

Waarom zou je Neres of Tadic willen ruilen voor Lozano? Hetzelfde geldt voor Bergwijn.

13 augustus 2018 om 13:34

Makkelijk kampioen nog wel. Als een Ajacied dat zegt is dat arrogantie...

Het is zo makkelijk allemaal. Er wordt nu net gedaan of hij met een complete B-elftal speelde. Wat natuurlijk totaal niet het geval was. Ajax had meer dan een representatieve elftal in het veld staan dat zeker van Heracles had moeten winnen.

Tja wat is belangrijker? Punten verspelen in de competitie is ruk, maar er zijn nog 33 duels te gaan. Liever dat ze morgen de show stelen en Luik verslaan. Typisch stukje telegraaf waan van de dag journalistiek. Stel ze winnen morgen met 5-0 dan schrijft de telegraaf woensdag dat Ajax de CL kan winnen..

13 augustus 2018 om 10:27

Tja, de T... Waarom besteden we er eigenlijk aandacht aan? We hebben wel betere kranten in Nederland. Maar citaten uit de NRC zie ik maar weinig hier.

Volgens mij wakkert Driessen hier de discussie aan. Natuurlijk mag hij een mening hebben over dit onderwerp, maar beter kan dhr, Driessen dit eens aan dhr. ten Hag zelf vragen? Dan doet hij namelijk aan feitelijke journalistiek, in plaats van suggestieve, niet onderbouwde flutjournalistiek die de krant van wakker Nederland normaliter verkondigt.

Moet je na een handje vol wedstrijden al spelers gaan sparen???? Ze zijn toch gvd niet van suiker.
Zorg dat je basis team een flink aantal wedstrijden ingespeeld raakt in de zelfde samenstelling. Op voorhand sparen en later een inhaal race maken levert niks dan frustratie op. Eerst punten veilig stellen, sparen doe je bij je bank.

13 augustus 2018 om 10:25

Ben jij wel eens een tijdje ziek geweest? En ben je daarna dan weer full speed aan de slag gegaan? Waarschijnlijk deed je het toch even rustig aan. Zo moet je het met lange blessures ook zien. Heel logisch dus dat De Jong niet startte.

Het programma van Ajax is de eerste paar speelrondes relatief eenvoudig. Als je de kwetsbare spelers nu teveel belast staan ze er in speelronde 6 (psv) lang geblesseerd naast. Ja, dan kun je roepen dat je van PSV hebt verloren door de vele afwezigen, maar Ten Hag wil niet verliezen door allemaal blessures, hij wil winnen, en moet daarom nu kleine risico's nemen door tijdens de eenvoudige competitiestart wat te rouleren. En wat mij betreft zijn die risico's verantwoord. Dat het verkeerd uitpakt is dan gewoon jammer.

Wie zegt dat Ajax had gewonnen als de sterkste 11 waren begonnen? Ja, de kans was misschien groter geweest, maar zo tussen de 2 CL-wedstrijden in is iedere competitiewedstrijd een lastige bijzaak.
Neem nou Tadic en Blind. Ja, ze moeten nog wennen, maar ze speelden duidelijk minder dan tegen Standard. Vooral Tadic liet het afweten. Grote kans dat dit door de CL-campagne komt. Ze weten dat ze er vooral dinsdag moeten staan, dan is Heracles een hinderlijk tussendoortje.

Clubs hebben het altijd lastig rondom Europese wedstrijden. Hoe zouden Schöne en Tagliafico hebben gespeeld als ze tegen Heracles hadden meegedaan? Misschien wel net zo beroerd als Tadic. Terwijl het op zich allemaal prima spelers zijn.

Ten Hag bashen is makkelijk maar het is maar echt de vraag of een andere opstelling meer succes had gehad. En volgens mij waren er bij de aftrap zaterdag ook maar weinigen die dachten dat Ajax niet zou winnen, op papier leek het allemaal toch wel haalbaar? Dan moet je niet na 90 minuten roepen dat het onverantwoordelijk was om met deze basis te starten.

Zo voorspelbaar " de paniek in Amsterdam " al na slechts 1 wedstrijd... wat denken de mensen nu!? Voor het geld van "blind" had je met gemak een vele goedkopere en betere optie kunnen halen... zoveel geld voor blind die jullie nu al in de steek laat!? Zoveel geld in een brede selectie stoppen maar tegekijker tijd zoveel onrust krijgen binnen de selectie door spelers die niet meer of amper aan spelen toekomen... een coach die tottaal niet ajax geschikt is maar eerder geschift.... ajax zal wederom een nieuwe coach aanstellen en dan komen de van der sar verhalen en stress weer naar voren... heerlijk zoveel druk HE??? Druk die de meeste ajacieden zichzelf en hun club zelf opleggen.. ga VOORAL zo door.

Ga anders is tellen hoeveel weken heeft Ten Hag alle spelers nou als 1 team bij elkaar? Ik denk een week of 3? Geef die man is fatsoenlijk de tijd.

13 augustus 2018 om 11:35

Hij zit er wel al sinds de winterstop. Toen heeft hij het ook bagger gedaan.

13 augustus 2018 om 12:30

Dus? Halverwege instappen is altijd lastig..hij moet gewoon de kans krijgen.

13 augustus 2018 om 13:20

Niet als er geen/amper progressie wordt geboekt.

Wat mij betreft is het klaar met Ten Hag. Je ziet aan alles dat het niks met hem gaat worden hij Ajax. Spelers hebben geen enkel ontzag voor hem. En als je zulke inschattingsfouten gaat maken ben je gewoon niet geschikt om een topclub te trainen. Ajax heeft fors geinvesteerd in de selectie dan kunnen ze het zich niet veroorloven om een tegenstander te gaan onderschatten. Helemaal niet als Ajax al veel zeperds heeft gekregen door Heracles de afgelopen seizoenen. Een ezel stoot zich toch ook niet twee keer tegen dezelfde steen? Wat dat betreft zijn ze nog dommer dan een ezel.

Vorige week was Ajax nog de gedoodverfde kampioen en was alles goed, na woensdag was de stemming al iets minder, en nu is het helemaal niks en mogen ze blij zijn dat ze niet degraderen samen met Feyenoord. Kom op man het is maar 1 wedstrijd en kan nog van alles gebeuren. Daarnaast heeft PSV ook gwn een sterk team wat ook gwn mee kan doen voor het kampioensschap. Ook Feyenoord is ng maar 1 wedstrijd onderweg en kan nog vanalles gebeuren. Al schat ik de selectie van Feyenoord wel minder in dan die van Ajax en PSV

Als je spelers zo vroeg in het seizoen al moet sparen wordt het leuk de rest vh seizoen. Daarnaast te arrogant dat je denkt dat je als Ajax dat je kan veroorloven. Veel geld uitgegeven, maar duidelijk niet voldoende in de breedte.

13 augustus 2018 om 13:36

Als je spelers kwijtraakt na 2 maanden omdat ze oververmoeid zijn door te weinig rust (omdat ze het WK hebben gespeeld of omdat ze langdurig geblesseerd waren), ben je een slechte trainer.

Als iemand in de pers na 1 wedstrijd opportunistisch schrijft is hij een riooljournalist.
Je moet eens hierboven lezen hoeveel riooljournalisten er zonder werk thuis zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

20 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

VIDEO - De treffers van Veltman en Traoré in het besloten duel van Ajax

Ajax speelde dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen AZ. De ploeg van Erik ten Hag was met 0-3 te sterk op het AFAS Trainingscomplex, waar geen toeschouwers welkom waren. Joël Veltman opende...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Real Madrid overweegt Gareth Bale in te zetten als ruilwaar in een eventuele deal met Chelsea over Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren