‘PSV en AZ ronden vandaag deal van anderhalf à twee miljoen euro af’

Maandag, 13 augustus 2018 om

Albert Gudmundsson maakt de overstap van PSV naar AZ, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De 21-jarige aanvaller wordt maandag medisch gekeurd in Noord-Holland en gaat de Eindhovenaren anderhalf à twee miljoen euro opleveren. De IJslander maakte indruk in het elftal van Jong PSV, maar wist niet in de hoofdmacht door te breken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door nick_10)

Snap hem wel, hij is echt toe aan minuten. Groot talent maar de concurrentie is enorm. Ben er van overtuigd dat hij gaat slagen bij AZ, als zijn ongeduldigheid hem niet in de weg gaat staan. Los van de basisspelers had hij met Malen, Gakpo en Mauro ook nog enorme talenten die hem aan het voorbijgaan waren dus baal hier niet heel erg van. Succes bij AZ!

13 augustus 2018 om 09:24

Ben hier niet blij mee.. Waarom niet verhuren zoals Lammers? Hier gaat AZ veel plezier aan beleven.

13 augustus 2018 om 09:36

Bij verhuur zal zijn contract alsnog aflopen..

13 augustus 2018 om 10:32

Valceryn

Mee eens! Deze speler hadden ze echt nooit zo makkelijk moeten laten gaan. Mag wat dat betreft toch wel hopen dat ze naast het transferbedrag ook nog een doorverkoop pecentage bedongen hebben? Want deze jongen gaat AZ straks echt een veelvoud opleveren van deze twee miljoen. Als ze Jahanbahkhs al voor 25 miljoen kunnen verkopen dan is Gudmundsson echt goud waard.

13 augustus 2018 om 11:53

Mooi hè. Iedereen had een grote bek dat AZ matig was een ze niets presteerden.. Nou je ziet het. Staan boven in de competitie en een van de beste selecties.

13 augustus 2018 om 12:02

Staan bovenaan ja. 1 wedstrijd gespeeld.Kom op man, gewonnen tegen een degradatiekandidaat. Verder vind ik het wel knap dat AZ laatste jaren steeds weer een goed team neer weten te zetten. Getuigd van een goed beleid daar.

13 augustus 2018 om 12:20

Zijn contract kunnen ze altijd nog verlengen, mits hij dat zelf ook wilt.

Constant, dat denk ik ook. Speelt bij Jong met speels gemak mee. Had hem heel graag bij een middenmotor zien spelen op huurbasis. Keerzijde is natuurlijk wel dat wanneer de technische staf meer potentie ziet in Malen, Gakpo en Mauro, het ook veel zegt over het niveau van de jeugd dat Albert mag vertrekken.

13 augustus 2018 om 10:16

Baal er ook wel wat van, had ook bij ons wel kunnen slagen denk ik.. Maar hij had inderdaad wel speeltijd nodig!

13 augustus 2018 om 12:29

Malen, gakpo en mauro zijn in mijn ogen niet beter dan deze jongen.
Ik snap werkelijk al en jaar niet waarom deze jongen zó weinig kansen krijgt bij Psv.
Ben vorige week weer gaan kijken naar de trainingen en dan zie ik de klasse ervan afspatten.
Deze jongen maakt acties die er toe doen. Oke hij is niet iemand die veel energie legt in het mee lopen of afpakken van de bal op de trainingen ( misschien zou hij dat wel doen in een wedstrijd van het eerste). Maar acties die het verschil maken is vrij belangrijk.
Eeuwig zonde dat PSV hem laat gaan.
Hier gaat AZ zeer veel plezier aan beleven.

Vrij veel geld voor deze jonge speler. Zal in Alkmaar ook niet verzekerd zijn van een basisplaats, want we hebben veel rondlopen voorin. Zeker als Stengs weer terugkomt over een aantal weken/maanden.

13 augustus 2018 om 06:38

Stengs is helemaal geen vleugelspeler. Bovendien heeft Gudmundsson meer ervaring dan pakweg Stengs of Badou. Als die jongens een basisplaats kunnen krijgen, waarom is leeftijd voor een jongen die twee seizoenen geleden topscorer werd bij Jong PSV dan een probleem?

13 augustus 2018 om 07:49

Stengs is wel degelijk een buitenspeler.

13 augustus 2018 om 07:55

Stengs is zeker wel een buitenspeler. Heeft nog nooit bij AZ op een andere positie gespeeld

13 augustus 2018 om 12:01

Uit nieuwsgierigheid maar als Stengs geen vleugelspeler is, wat is hij dan wel? In mijn ogen is hij meest gevaarlijk vanaf de flank.

13 augustus 2018 om 07:51

Vrij veel geld? International, kent het Nederlands voetbal en de taal en zit heel dicht tegen het niveau van PSV aan. Dit is eerder een koopje dan vrij veel geld. Vrij veel geld is betaald voor weghorst en Janssen.

13 augustus 2018 om 07:59

Johnson kostte ongeveer evenveel en is een directe versterking. Dit is goede speler, maar 2 mln vind ik nog steeds veel geld voor een speler van AZ die misschien niet eens een basisplaats heeft.

13 augustus 2018 om 10:51

Dit is de circa 2 mln wel waard hoor denk ik. Precies zoals de PSV’ers hier schrijven: zat dicht tegen PSV 1 aan, deed het goed in PSV 2 en is typisch een speler die AZ graag wil. Johnsen was van Ado, spelers van PSV zijn duurder. Dus per saldo niet zo gek dat ze ongeveer evenveel kosten.

13 augustus 2018 om 12:31

Geloof mij, deze jongen gaat zijn stempel drukke bij AZ.
Dit is een koopje voor AZ.

Slimme aankoop van AZ. Die gaat wel slagen in Alkmaar !!

13 augustus 2018 om 08:04

Het is hem gegund. Hij is fysiek nog vrij zwak maar om de volgende stap te zetten heeft hij eredivisie-minuten nodig. Bij PSV is de concurentie moordend op de flanken.

13 augustus 2018 om 08:04

Het is hem gegund. Hij is fysiek nog vrij zwak maar om de volgende stap te zetten heeft hij eredivisie-minuten nodig. Bij PSV is de concurentie moordend op de flanken.

Top deal als het rond komt. Idrissi/gudmundsson op links, stengs/rotariu op rechts. Deze transfer is wel typisch AZ, nu een jaar lang veel invallen/aanhaken en volgend jaar bij een eventuele transfer van Idrissi klaar staan. Hoop wel dat AZ een Rienstra, Bel Hassani en Friday nog gaat lozen. Nu met gudmundsson en johnsen lijkt de rol voor laatste 2 nog verder uitgespeeld.

13 augustus 2018 om 09:44

Waar is boadu?

13 augustus 2018 om 09:47

Spits positie met Johnsen

13 augustus 2018 om 11:16

Persoonlijk vind ik Idrissi met de maand beter worden en dreigender in zijn acties. Ik verwacht echt heel veel van hem. Als Gudmundsson voor linksbuiten gehaald wordt, vind ik dat nog best veel geld gezien ik hem Idrissi er niet uit zie spelen. Toch lees en hoor ik veel positieve dingen over hem dus dan lijkt de aanval van AZ in elk geval voorzien voor de komende 2-3 jaar.

13 augustus 2018 om 14:16

Vergeet niet dat stengs er een heel jaar uit ligt en nog niet echt meegerekend wordt, dus je kan ook zeggen rotariu/Idrissi/gudmundsson voor 2 vleugels.

13 augustus 2018 om 08:15

Beste speler bij een jong team zegt niet zo veel. Her gaat bij die teams om de potentie van een speler. Die is blijkbaar bij malen gakhpo en mauro hoger ingeschat door de club. Dan kan je zo een speler beter verkopen. Iedereen blij en zo krijgt az er voor hun doen een leuke speler bij ipv dat PSV dat andersom alleen maar doet. Dat talenten beter kunnen stoppen terwijl de halve jeugd in het eerste speelt en dat er geldnood is slaat dus als een tang op een varken...

13 augustus 2018 om 08:40

hij wil zijn contract niet verlengen, dus dan is een.verkoop voor een aardig bedrag best wel logisch ...en psv heeft toch best wel wat spelers die in jong psv hebben gespeeld in psv 1 staan. zoet, hendrickx, bergwijn en nu rosario. daarnaast kloppen er nog een aantal nadrukkelijk op de deur.

13 augustus 2018 om 10:04

Dante rigo, kreeg zaterdag een half uur de kans

13 augustus 2018 om 12:04

@woenselaar

En je vergeet Malen nog, stond tegen Feyenoord nog in de basis en heeft zaterdag ook gespeeld.

13 augustus 2018 om 09:05

Gelul. Rosario, Malen en Gakpo krijgen nu meer kansen. Komen ook uit Jong PSV. Gudmundsson heeft in PSV 1 nog nooit wat laten zien en heeft dus zowel Cocu als van Bommel niet kunnen overtuigen. Hele goede speler en van mij had hij nog niet verkocht hoeven worden, maar dit is op dit moment voor alle partijen de beste optie.

13 augustus 2018 om 09:42

Voorbereiding gezien? Rosario speelt vooralsnog alles. Malen maakt veel minuten en Gakpo zit daar weer achter. PSV speelt sowieso al met 4 jongens uit de jeugd dus wat is je probleem precies elke keer? Los van dat het een ontzettend kinderachtige en uitgemolken discussie is. Jeugdspelers zijn niet heilig, daar is een Ajax de laatste tijd gelukkig ook achter. Elke keer deze discussie oprakelen (en dan ook nog met onzin) is behoorlijk achterhaald ondertussen.

13 augustus 2018 om 11:43

Skede

Of Rugnummer de voorbereiding heeft gezien? Rugnummer heeft overduidelijk de eredivisie niet gevolgd. Althans, alleen zijn eigen club, hooguit, en dus wordt er nu wat in de wilde weg geroepen. Dat gelul van 'psv geeft jeugd nooit kansen' is echt heel erg 2011.

Het is exact wat je zegt, deze discussie is zo achterhaalt, de rugnummers van deze wereld voeren achterhoede gevechtjes en dat weten ze zelf ook echt wel.

13 augustus 2018 om 09:23

Nou, de geldnood zal wel als sneeuw voor de zon verdwenen zijn met dit astronomische bedrag

Denk dat ze hem gewoon echt niet goed genoeg vonden. Hij wordt zelfs niet eens verhuurd, terwijl dat met Lammers wel gebeurt.

13 augustus 2018 om 09:45

Heeft ook te maken met zijn contract. Die liep nog 1 seizoen door dus dan was hij transfervrij geweest aan het eind van die verhuurperiode. Schiet je ook niks mee op.

13 augustus 2018 om 11:02

Dan is het wel een slimme zet ja. Bijtekenen was natuurlijk nog beter maar dat zullen ze vast wel geprobeerd hebben. Conclusie is dat hij dan toch niet goed genoeg was, anders was hij het investeren wel waard geweest. Wie weet heeft men een bepaalde gunstige terugkoop kunnen bedingen om bijv. Niet de flater te maken net als Ajax destijds met Lindgren...wat een talent was dat trouwens haha.

13 augustus 2018 om 11:40

PSV stond onder druk gezien de speler niet bij wilde tekenen en op dit moment Bergwijn en Pereiro de voorkeur hebben.
Qua talent is er bij PSV geen twijfel dat deze speler een absolute smaakmaker zou kunnen worden probleem is alleen dat hij louter denkt aan aanvallen en zijn mannetje laat lopen. Bij AZ speelt men in dat opzicht een ander spelletje waar hij zich nog meer kan ontwikkelen.

13 augustus 2018 om 09:47

Logisch toch? Hij krijgt gewoon geen basisplaats. Is natuurlijk afwachten of hij die bij AZ wel krijgt, maar dit gaat vaker gebeuren. Ik denk zelfs dat PSV blij is dat er een behoorlijke transfersom voor hem komt. Alleen denk ik dat dit vaker gaat gebeuren. PSV heeft op dit moment te veel talenten voor dezelfde posities. Je zult bijvoorbeeld zien dat volgend jaar er weer een paar gaan.

13 augustus 2018 om 10:09

Denk dat dat wel meevalt. Lozano zal na dit seizoen wel weggaan. Bergwijn ook als hij zo doorgaat. Dan heb je Malen en Gakpo als echte buitenspelers en Mauro die er eventueel zou kunnen spelen. Dan zullen er juist spelers bij moeten komen ipv dat ze weggaan.

13 augustus 2018 om 10:39

Rugnumme

Vraag anders even aan Hendrix, Zoet, Locadia, Brenet, Bergwijn en nu weer Rosario, Gakpo, Malen, Mauro jr., Rigo, etc. hoe zij hun 'nul komma nul kansen' beoordelen. Weet niet of je dit serieus meent of dat je gewoon aan het provoceren bent, maar als je dit serieus meent zou je eens bij Ajax kunnen rondkijken en rondvragen hoe de jeugdspelers daar, zoals Bijleveld, Matusiwa, Bakker, Lang en Nunnely aankijken tegen de kansen die zij allemaal gaan krijgen met een selectie die voor de meerderheid uit aankopen bestaat en waarvan iedereen wel weet dat met Tadic, Blind, Labyad en Ziyech binnen de gelederen er voor die jongens heel weinig speeltijd gaat komen. Sterker, zelfs de plek van Donny van de Beek staat op de tocht, dankzij alle aankopen!

Nee, maak jij je vooral druk om de 'kansen die PSV de jeugd geeft'!

En straks weer zeuren dat er gehandeld wordt als de competitie al begonnen is

Ongelooflijk! Die gast is echt mega goed, maar door het gekloot van cocu laatste 2 jaar gelooft die jongen t allemaal niet meer, dus snap m 100% Hier gaat psv nog heel veel spijt van krijgen

13 augustus 2018 om 09:21

Is blijkbaar niet beter als wat we nu hebben. Of heb jij een betere kijk op de spelersgroep als alle PSV trainers bij elkaar?

13 augustus 2018 om 10:40

evandermeijden

Nou inderdaad, had die Cocu nou maar niet zo lopen kloten en had hij maar gewoon Gudmundsson opgesteld, wie weet had Cocu dan nog wat prijzen kunnen winnen in de afgelopen drie seizoenen. ......

Mooi klote. Had m graag terug gezien bij Heerenveen maar men loopt te slapen.. Maar goed, posities genoeg waar versterking nodig is dus dit zal geen prio hebben gehad. Doodzonde wel

Ik hoop toch op een deal met doorverkoop of een terugkoop clausule. Erg goede speler die zijn weg in de eredivisie op zeker wel gaat vinden. De concurrentie is alleen zeer hoog en als je jezelf zo opstelt bij de onderhandelingen is er weinig keus voor psv. Erg jammer, veel plezier aan hem gewenst aan de AZ supporters

Teleurstellend dat hij dan blijkbaar toch geen deel uitmaakt van de deal omtrent Thomas. Dit zou een ideale vervanger geweest zijn, achja de keuze AZ / PEC is dan ook niet zo heel moeilijk voor die jongen. Als ik er neutraal naar kijk zou ik ook altijd naar AZ gaan als die mogelijkheid zich voordoet. Jammer, maar niks aan te doen.

Edit: Nu zouden we op pole positie liggen om ene Lunqvist van wederom PSV over te nemen. Zou een PSV supporter wat meer over hem kunnen vertellen? Thx alvast!

Wilde enkel verlengen bij PSV als hij in het eerste kon spelen en gezien Bergwijn en pereiro er nu staan moest PSV hem wel verkopen gezien zijn aflopende contract.
Dat AZ begint nu wel een erg gevaarlijke klant te worden zeker als dat grote talent Stengs weer aan gaat sluiten kunnen ze een vat getalenteerde aanvallers open trekken: Stengs, Idrissi, Boadu, Rotariu en Gudmundsson. Verder ontwikkeld het ajax talent Dekker zich ook uitstekend bij jong AZ en hebben ze met Johnsen ook nog een soort de Jong als bij Psv.
Na 2x 3e en 1x 4e in 4seizoenen te zijn geworden lijkt men Feyenoord in alle opzichten te gaan voor te walsen want ook op transfergebied doen ze al niet meer onder voor de top 2.

13 augustus 2018 om 12:03

Stengs, Boadu, Rotariu, Gudmundsson en Dekker hebben als nig te bewijzen in de Eredivisie. Samen halen ze de 20 duels op het hoogste niveau nog niet eens. Talentvol zeker, maar ik zou nog ff niet te hard van stapel lopen.

Heel jammer deze verkoop. Het is een jongen die ontzettend veel in ze mars heeft. Hij wilde niet verlengen maar ik vind ook dat PSV hem vorig seizoen veel te weinig speeltijd gaf. In de KNVB beker niet genoeg en in de competitie ook niet. Dat PSV verder een seizoen draaide zonder Europees voetbal maakt het extra klote want dan had je wat meer gerouleerd. Ik snap alleen niet wat hij bij AZ verwacht want daar heb je ook al meerdere buitenspelers. En dan komt Stengs ook nog terug. Al met al een goede koop van AZ. Ik hoop dat PSV een hoog doorverkooppercentage heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

95 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Real Madrid overweegt Gareth Bale in te zetten als ruilwaar in een eventuele deal met Chelsea over Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren