Dembélé schiet Barcelona schitterend naar eerste prijs

Zondag, 12 augustus 2018 om

Barcelona heeft de eerste prijs van het seizoen in de wacht gesleept. Het team van Ernesto Valverde zegevierde over Sevilla in het kader van de Spaanse Super Cup, die dit jaar niet over twee wedstrijden wordt afgewerkt. Het duel in Tanger werd met 2-1 gewonnen, mede dankzij een heerlijk doelpunt van Ousmane Dembélé. Niet Jasper Cillessen maar Marc-André ter Stegen verdedigde het doel van Barcelona.

Na een traag begin van beide kanten nam Sevilla na negen minuten spelen de leiding. Balverlies van Sergio Busquets leidde een tegenaanval van de Zuid-Spanjaarden in, waarbij Luis Muriel het centrale verdedigingsduo van Barcelona bezighield en de bal uiteindelijk bij Pablo Sarabia bezorgde. De buitenspeler schoot het leer met effect achter Marc-André ter Stegen. De video-arbiter wees uit dat Sarabia niet buitenspel stond toen hij de bal kreeg.

Naarmate de eerste helft verstreek, begon Barcelona het spel domineren, maar Sevilla bood goed tegenstand. Het team van Pablo Machin stond met een vijfmans defensie goed gepositioneerd, waardoor Barcelona het vooral via de zijkanten moest proberen, en was bovendien gevaarlijk in de tegenaanval. Vijf minuten voor rust nivelleerde het team van Valverde de tussenstand: een vrije trap van Lionel Messi ging tegen de paal, tegen Tomas Vaclik en opnieuw tegen de paal, waarna Piqué de rebound benutte.

In de tweede helft trok Barcelona het duel in Tanger naar zich toe. Valverde bracht Ivan Rakitic in de pauze binnen de lijnen en liet ook Philippe Coutinho snel zijn entree maken. Het duel ging echter op en neer en Barcelona kwam heel goed weg toen een kopbal van Franco Vazquez op het aluminium belandde. De Catalanen rechtten in de laatste twintig minuten de rug en namen in de 78e minuut opnieuw de leiding. Dembélé ontving de bal van Messi en schoot het leer snoeihard via de onderkant van de lat binnen. In de negentigste minuut vervulde Ter Stegen een hoofdrol: hij veroorzaakte een strafschop, maar keerde de inzet van Wissam Ben Yedder.


Poll

De winst van Barcelona is verdiend


Gerelateerd

78 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Wat heeft Barca vandaag ongelooflijk goed gevoetbald. Heb een super vertrouwen in dit seizoen!

13 augustus 2018 om 00:09

Overdrijven is ook een vak.

13 augustus 2018 om 00:13

Of je gunt niet of je hebt er geen verstand van. Barcelona heeft inderdaad heel goed gevoetbald.

13 augustus 2018 om 00:53

Inderdaad, Barça was prima vandaag en niet meer dan dat.

13 augustus 2018 om 05:28

Speelden lekker terwijl 3 basisspelers op de bank begonnen. Die Dembele heeft in beide voeten een enorme knal. Zie je zelden nog zo sterk tweebenig.

13 augustus 2018 om 00:15

Ze speelden goed op arthur, rafinha en met name SUAREZ na

13 augustus 2018 om 05:36

Geen fan van Suarez, he? Ben je wel een Barcelona-fan?

Barcelona gaat zo als gewoonlijk domineren dit seizoen in La Liga!!! Ben benieuwd naar de ontwikkeling van Dembélé dit seizoen. Wat een goal!!

13 augustus 2018 om 00:11

Domineren? Was namelijk niet te merken aan deze wedstrijd

13 augustus 2018 om 09:00

Vlak Atletico bij voorbaat niet uit. Alleen denk ik dat de focus weer op de Champions league ligt.

13 augustus 2018 om 10:11

Atleti heeft geweldige spelers gehaald, maar voornamelijk evhte voetballende kwaliteiten. De grote leider Gabi is weg. Dus Atleti zou zomaar eens verassend fris aanvallend voor de dag kunnen komen. De vraag is dus nog hoe dat gaat uitpakken.

Nog niet de grootse vorm maar toch gewonnen

Lekker doelpunt.. Hoop dat Dembã©lã© nu los is!

Wat is die suarez verschrikkelijk slecht. Vorig seizoen speelde hij ook al merendeels van het seizoen slecht en het ziet ernaar uit dat er dit seizoen geen verandering in komt. Ook is mij opgevallen dat valverde bang is hem te wisselen. Nee doe mij maar een nieuwe spits die een beetje kan meevoetballen. Ook vraag ik mij af wat zijn medespelers van zijn prestaties vinden want dit kan echt niet, lijkt wel amateur.

13 augustus 2018 om 00:12

Mee eens. Denk ook dat het een merendeels komt dat er niet echt een 2e spits is. Een 2e spits die ook graag doelpunten wilt maken in de punt bij Barca, want eerlijk is eerlijk. Wie moet je op dit moment anders in de spits zetten? Suarez kan nu gewoon doen wat ie wilt want er is toch geen vervanger. Als ze een gretige 2e spits zouden hebben dan zou Suarez echt wel scherper zijn om zijn plek niet te verliezen

13 augustus 2018 om 00:20

Lekker messi in de spits zetten met dembele op rechts, dan hoeft messi ook niet meer zoveel te lopen.

13 augustus 2018 om 00:31

Het klopt dat er momenteel geen andere topspits is want paco alcacer is ook niet goed genoeg, maar als ik valverde was zou ik het met coutinho messi en dembele in de spits proberen.

13 augustus 2018 om 00:59

De verdediging begint bij Suarez, die man loopt zich kapot voor het team. Daarom zou Griezman perfect geweest zijn, maar helaas.

Opzich helemaal niet slecht gespeeld vanavond alleen sommige passes waren niet bijzonder daar moeten we echt beter mee omgaan hoe dan ook 1e prijs is binnen en o ja Dembele was GE-WEL-DIG!!!!

33 ste prijs voor Messi ongekend gewoon die kleine blijft maar records verpulveren

13 augustus 2018 om 00:10

34 ste

13 augustus 2018 om 00:12

Behalve DE prijs

13 augustus 2018 om 01:15

Is ook lastig met een waardeloze verdediging. Wat naar mijn mening de belangrijkste linie is

13 augustus 2018 om 00:12

Suarez slecht noemen betekent voor mij dat jij weinig kijk op het spelletje hebt. Wat hij voor werk levert zal je altijd nodig hebben. Iemand als Suarez jaagt verdedigers 90 minuten lang op en daardoor zal je ook als keeper moeilijk tijd hebben om de bal rustig uit te spelen. Het hoeft niet altijd de goals te zijn wat een speler nuttig maakt. Ik noem maar een voorbeeld, maar daarnaast brengt Suarez zat met zich mee waardoor je hem graag op 't veld hebt ipv een Paco.

13 augustus 2018 om 00:18

Sorry hoor maar suarez was vandaag echt heel slecht. Heb vertraagd het spel door elke bal naar achteren te katsen en als Dembélé een combinatie met hem aangaat geeft suarez die bal elke keer te hard. Tot slot vind ik hem ook echt een zeikerd. Hij werkt heel hard hoor maar bij alles wat bij hem verkeerd gaat zeikt ie andere af. Dat moet echt stoppen anders mag ie zo snel mogelijk weg

13 augustus 2018 om 00:24

Als je op vandaag doelt kan ik het nog begrijpen, maar beste meneer hierboven beweert dat hij verschrikkelijk slecht is en daarmee doelt hij erop dat Suarez in het algemeen slecht is en daar ben ik niet mee eens.

13 augustus 2018 om 00:47

Ja de suarez van nu komt gewoon tekort om als nr 1 spits van barcelona te fungeren. Misschien een ruildeal met cavani of morata want die kunnen wel een simpele pass van over 5 meter naar een teamgenoot spelen

13 augustus 2018 om 01:57

Ik weet niet over welke Morata jij het hebt, maar de Morata die ik ken bakt er ook niet veel van hoor.

13 augustus 2018 om 02:30

Nu in engeland niet nee, maar hij is naar mijn mening een voetballer voor de laliga want bij real madrid deed ie het gewoon uitstekend

13 augustus 2018 om 08:39

Morata.. je hebt niks meer aan hem Torres 2.0 bij Chelsea zoals het er nu naar uit ziet.

Sevilla was duidelijk verder in de voorbereiding dan Barcelona. Lijkt me ook logisch aangezien de spelers die met hun land ver zijn gekomen op het wereldkampioenschap pas deze week terug zijn gekomen. De spelers van Machín hebben al twee ronden in de Europa League erop zitten, terwijl de spelers van Barcelona in de volledige samenstellen twee keer met elkaar hebben getraind. En dat was duidelijk te zien. Er lijkt me maar één ‘man of the match’ mogelijk. Ousmane Dembélé! Heerlijk doelpunt, maar vooral een wedstrijd waarin hij bewijst vanuit iedere situatie gevaarlijk te kunnen zijn. Luis Suárez, Rafinha en Arthur vielen me vandaag tegen, maar heb er vertrouwen in dat zij snel weer hun vorm terug vinden.

13 augustus 2018 om 00:11

Semedo lijkt ook gegroeid, met name aanvallend. Hoop dat hij ‘gewoon’ de vaste rechtsback wordt al betwijfel ik het ten zeerste met Valverde.

13 augustus 2018 om 01:37

Valverde ia slim genoeg om per tegenstander te kijken wie de juiste rb is voor die match. Vind t echt een luxe om tussen Semedo en Roberto te kunnen kiezen.

13 augustus 2018 om 01:45

Roberto was geschorst

13 augustus 2018 om 00:12

Vond het wel fijn om te zien dat Arthur letterlijk altijd vrij liep. Die zorgt er wel voor dat er altijd een aanspeelpunt is. Heeft er niet veel nuttigs mee kunnen doen, maar als je dit vergelijkt met Rafinha vond ik dat zeker positief. Het valt nog te bezien wat voor rol hij precies zal gaan vervullen.

13 augustus 2018 om 00:30

Ik ben oprecht blij voor dembele dat hij het heeft kunnen laten zien in een finale, want wat oh man heeft deze jonge veel kritiek gehad. Hij en Mbappe gaan in toekomst uitmaken wie de beste speler gaat worden.

13 augustus 2018 om 00:53

Voorbarig om te zeggen omdat Dembele naar mijn mening nog ver verwijderd is van het talent van Mbappe

13 augustus 2018 om 08:40

En mentaliteit.

Wat een goal van een pareltje als barça die verkoopt zijn ze echt gek!! Verder speelde suarez ondermaats goed veldspel arthur is er ook eentje hoor

Dembele Motm voor mij, wat speelde hij fantastisch zeg! Vond eigenlijk iedereen wel goed op Suaréz na, dit was misschien wel zijn slechtste wedstrijd in een Barcelona shirt, hoop snel dat hij zijn vorm te pakken krijgt. Ik vond dat Barcelona bij balverlies goed druk zette om de bal zo snel mogelijk terug te veroveren, creëerde zoveel kansen maar de scherpte mocht er niet zijn.

Verder ben ik wel tevreden, heb veel hoop dit seizoen.

13 augustus 2018 om 00:16

Je moet wel erbij zeggen dat ze nog amper wedstrijd ritme hebben. Suarez heeft wel getraind maar een wedstrijd is heel wat anders. Het komt helemaal goed.

13 augustus 2018 om 00:26

Ik denk eigenlijk niet dat het goed komt, want Suarez was de laatste 2-3 maanden van het afgelopen seizoen ook dramatisch. En hij lijkt deze lijn door te trekken

13 augustus 2018 om 03:44

Suaréz is al bijna 2 jaar slecht, goals verbloemen wat hij daadwerkelijk doet op het veld. Ik begin me wel zorgen te maken als ik eerlijk ben, hopelijk kan Luisito me de mond snoeren. Anders gewoon Messi als valse 9 met Coutinho en Dembele op de flanken.

Barcelona speelde echt zonder passie, wat we ook wel eens tegen kleinere clubs zien in de Liga. Soms een front linie van vier maar nogsteeds geen echte diepgang. Vorig jaar en zoals wel vaker in de supercopa was het niet best. Maar dat komt gaande weg het seizoen hopelijk goed.

Laat dit a.u.b. een voorproefje te zijn voor een seizoen vol met prijzen. Ik hoop dat de nieuwe aankopen zich laten zien en we vol voor de treble gaan tot slotfase!

Toch lekker als je deze Supercopa alsnog weet te winnen. Dan ga je wel met een goed gevoel het seizoen in. Zeker in deze bijzondere omstandigheden toch wel gewoon knap dat je deze prijs binnensleept tegen een listige tegenstander. Nu op naar de Gamper Trofeu tegen Boca en het seizoen gaat daarna echt van start!

Ik ben blij voor dembouzz. Liet mooie acties zien en een prachtige goal. Ik hoop dat hij vol vertrouwen het seizoen in gaat, want van dese man gaan nog heel veel mooie dingen komen.

Leuk voor Dembélé... gun het hem wel

Dit Barca is zo gigantisch sterk en compleet dat ik ze komend seizoen alle competities zie domineren. Al is dat nu nog veel te vroeg om te zeggen. Ze hebben daar echt een geweldige selectie. Heel compleet ook. Verder wel heel apart dat bij het live meepraten vele lopen te bashen op Dembele maar als hij uiteindelijk scoort is hij opeens motm en geweldig. Het kan snel lopen tegenwoordig. Ik blijf erbij dat Dembele een geweldige speler is die ze absoluut niet moeten verkopen. En ook Suarez moet je niet helemaal afschrijven. Die man zal nog vaak genoeg belangrijk zijn. Geef die man even de voordeel van de twijfel en de tijd om zich te herpakken. Het oogt niet mooi maar het blijft een levensgevaarlijke voetballer.

13 augustus 2018 om 00:55

Barcelona mist anders genoeg hoor. Wie is je vervangende spits? Wie vangt bijvoorbeeld Coutinho op? Er is geen sterke derde CV (Vermaelen zal toch geblesseerd raken) De basis van Barcelona is goed maar de breedte valt erg tegen.

13 augustus 2018 om 01:34

Paco en Munir kunnen Suarez opvangen, Messi desnoods ook als valse 9. Coutinho kan makkelijk worden opgevangen door Arthur, Rafinha of Denis Suarez. Je kan zelfs een middenveld vormen met Busquets, Rakitic en Vidal. En centraal achterin heb je Piqué, Umtiti en Lenglet, met Marlon en Vermaelen daar nog eens bij. Reken daar ook nog Malcom en Sergi Roberto bij en je zit vrij goed in de breedte als je het mij vraagt. Het zijn niet allemaal toppers op de bank, maar ze kunnen zeker genoeg opvangen en van waarde zijn tegen de kleintjes.

13 augustus 2018 om 12:46

Messi als valse 9 is een uitstekend plan, maar Munir en Paco Suarez laten opvangen lijkt mij niet echt een geweldig plan. Hebben nooit wat bewezen en zijn veel te licht voor het eerste elftal van Barcelona.

13 augustus 2018 om 17:44

Paco en Munir zijn geen juiste vervangers voor Suarez. Arthur en Rafinha zijn compleet andere spelers in vergelijking met Coutinho en Denis Suarez schiet te kort. Ik was Lenglet vergeten trouwens!

Barca was niet groots maar wel sterker dan sevilla. Het is wel treurig om het niveau van Suarez te zien, die letterlijk elke aanval verpest of in de weg loopt. Suarez is nooit een topspeler geweest in de korte combinaties maar hij lijkt letterlijk geen schim van de speler die hij 2/3 jaar geleden was.

Wat betreft dembele voor mij gewoon absoluut top 3 talent van de wereld. Een speler die barca moet koesteren en vertrouwen geven. Vorig jaar veel te weinig speeltijd gehad terwijl hij niet eens slecht speelde in de wetstrijden die hij wel mee mocht doen. Hij en messi hadden een paar goeie combinaties vandaag en als suarez wat beter meekon in het spel had barca de wetsrijd veel eerder beslist.
Motm dembele

Het gaat weer een saai la liga seizoen worden. Toch wel opvallend om te zien dat de nummer 4/5 van de competitie zo machteloos is. Als barca of real in vorm is winnen ze gewoon elke wedstrijd moeiteloos. Degene die een vormdip krijgt zal uiteindelijk afhaken want de kampioen gaat +- 100 punten halen denk ik.

13 augustus 2018 om 00:35

Je onderschat Atletico enorm.

13 augustus 2018 om 00:35

Onderschat Atletico niet voor mij toch wel de favoriet

13 augustus 2018 om 00:40

Denk dat Atletico het net niet wordt. Ik zie atletico 3e worden en misschien tweede als real of barca een lange dip heeft.

13 augustus 2018 om 00:53

Favoriet, dat kan je niet menen toch? Underdog zijn ze zeker, je kan ze niet uitvlakken, maar favoriet? Nee, dat is toch echt 'gewoon' Barca, daarna nog Real en dan komt Atleti pas hoor.

13 augustus 2018 om 01:09

Onderschatten moet je Atlético zeker niet doen. Hebben zeer goede aankopen gedaan

Cillessen moet daar zo snel mogelijk weg mocht hij nog iets mooiers van zijn carrière willen maken.

Het zit er wel in bij dembele, soms komt het er ook uit maar nog niet genoeg. Komaan ousmane

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4876 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5438
4.Sevilla3710
5.Getafe369
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3636 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 22 22 2 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
Laatste voetbalnieuws

Valverde: ‘Hij is een gevaar voor de tegenstander en spaart zich wellicht’

Barcelona kwam dinsdagavond in het eerste Champions League-duel met Olympique Lyon tot liefst 25 doelpogingen, waarvan 9 voor rekening van Lionel Messi kwamen, maar desondanks eindigde de ontmoeting in het Groupama...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Real Madrid overweegt Gareth Bale in te zetten als ruilwaar in een eventuele deal met Chelsea over Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren