‘Volgens mij doet Ten Hag het gewoon om spelers tevreden te houden’

Zondag, 12 augustus 2018 om

Ajax speelde zaterdagavond tegen Heracles Almelo zijn eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen en trainer Erik ten Hag liet, met het oog op de Champions League-return tegen Standard Luik van dinsdag, Frenkie de Jong, Nicolás Tagliafico, Lasse Schöne en Klaas-Jan Huntelaar uit de basis. De wedstrijd tegen de Twentenaren eindigde vervolgens in een 1-1 gelijkspel, waardoor Ajax meteen al een achterstand heeft op regerend landskampioen PSV. Gertjan Verbeek is van mening dat Ten Hag het zichzelf onnodig moeilijk heeft gemaakt.

“Volgens mij is het belangrijk dat je kiest voor een vaste kern en daarin automatismen creëert. Daar heb je het hele seizoen voordeel van”, legt de oud-trainer van onder meer FC Twente uit bij FOX Sports. “Ben je in de winning mood, dan is er energie, hebben de spelers lol... Nu krijg je weer gezeur over waarom je mensen wisselt.”

Verbeek vindt het opvallend dat Ten Hag aan het begin van een nieuwe voetbaljaargang al denkt aan eventuele belangrijkere wedstrijden: “Het is toch te gek voor woorden dat je nu al rekening moet houden met vermoeidheid? We zijn in augustus, zijn net begonnen. Dan ben je toch niet vermoeid? Het zijn allemaal jonge kerels. Twee of drie wedstrijden in de week moet je dan toch kunnen spelen?”

De analyticus had het logischer gevonden als Ten Hag na een tiental wedstrijden was gaan rouleren, maar vermoedt dat er meer achter de beslissing van de trainer zit: “Volgens mij doet Ten Hag het gewoon om spelers tevreden te houden. Maar het gaat om het resultaat.” Ajax ontvangt Standard dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA en heeft na het 2-2 gelijkspel in België genoeg aan een overwinning of remise met weinig doelpunten om door te stoten naar de volgende voorronde van de Champions League.


Poll

Ben jij het eens met Gertjan Verbeek?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door bossie)

Ik snap nog steeds niet waarom Ajax bij Ten Hag is uitgekomen.

12 augustus 2018 om 21:22

Ik wel, bij Utrecht dee hij het goed, maar nu zakt die zwaar door het ijs.

12 augustus 2018 om 22:24

Wat is goed denk ik dan? Goed voetbal of goede resultaten? Ajax is de grootste club van Nederland ze moeten toch de lat hoger leggen denk ik zelf. Als Ranieri Leicester kampioen maakt en Chelsea wilt hem dan snap ik dat, maar Ajax moet toch voor een trainer met prijzen gaan. Ajax heeft spelers die potentie hebben om naar een Europese topclub te gaan, deze jongens kijken toch niet op naar een Ten Hag.

12 augustus 2018 om 23:42

Heeft dat met de coach te maken of de mentaliteit van de spelers? Ten Hag is echt wel een goede trainer met voetbal verstand en er is nog niks verloren. Laat het maar een goede wake up call zijn voor Ajax. De spelers die erin stonden moeten ook gwn kunnen winnen van Heracles. (Sierhuis wordt gezien als groot talent, iedereen wil Schöne er uit hebben. Frenkie wordt overschat dribbelen goed maar op het middenveld is het verdedigend dramatisch

12 augustus 2018 om 23:48

Goed? Utrecht speelt voor de plaatsen 4 tot en met 7. Dat is exact wat hij bereikt heeft. Goed zou zijn een 2e of 3e plek met Utrecht. Dus waarom ten Hag wel en du Chatinier niet? Nee, Ajax heeft zich door het journaille om laten lullen. En dat is een beginnersfout voor inmiddels ervaren managers.

12 augustus 2018 om 21:23

Mm, ik dacht dat het wel ging lukken omdat ik dacht dat die het wel goed deed bij Utrecht.

12 augustus 2018 om 21:24

Hij is de enige die het kan verkloten.. zet mij of jou daar neer en Ajax wordt kampioen. Gwn je beste 11 neerzetten en verder je bek houden. Dan winnen ze echt wel. (In de eredivisie dan he)

13 augustus 2018 om 00:34

Misschien moet je solliciteren bij Ajax?

12 augustus 2018 om 21:28

Ik snap nog steeds niet waarom Fox bij Verbeek is uitgekomen.

12 augustus 2018 om 22:18

Ja man klopt. Dat negatieve heb ik vaak ook bij Youri Mulder en van Hanegem.

12 augustus 2018 om 23:21

Nog altijd beter dan Aad de Mos op welke zender dan ook.

12 augustus 2018 om 23:31

Aadje, die ouwe lobbes rules 😂

12 augustus 2018 om 21:48

Deed het bij Utrecht goed en is een vriendje van Overmars.

12 augustus 2018 om 21:49

Deed het bij Utrecht goed en is een vriendje van Overmars.

12 augustus 2018 om 23:56

Ik wel. Ten Hag is de enige trainer in Nederland die een club Europese voorrondesklaar heeft gekregen. Hij is nu al geslaagd, want Ajax speelt zeker in de Europa League. Als er ook nog van Luik gewonnen wordt spelen ze daarna nog een ronde voor de Champions League. Als ten Hag dat lukt is hij voorlopig geslaagd.

13 augustus 2018 om 07:29

Omdat je met dit spelersmateriaal Sturm Graz uitschakeld? Je mag er toch vanuit gaan dat je met zoveel geld aan aankopen je plaatst voor CL voetbal. Dit Ajax is het duurste eredivisieteam ooit. Er zijn geen excuses wat dat betrefd. Kampioen, CL spelen en Europees overwinteren. Anders heb je gewoon gefaald.

Gertjan Verbeek de man die overal is mislukt en niks heeft gepresteerd. Irriteer me mateloos wanneer juist hij kritiek geeft op iemand. Denkt altijd dat hij alles weet maar is zelf overal gefaald.

12 augustus 2018 om 21:41

Ik kan niet anders zeggen dan dat hij deze ronde gelijk heeft. Of vindt je het optreden van Ajax dan zo geweldig? Zowel in de voorbereiding als in de eerste wedstrijden vreemde besluiten genomen toch?

12 augustus 2018 om 21:41

Deel je mening,maar Verbeek heeft wel gelijk dat Ten Hag iedereen tevreden wil houden op dit moment.donny liet na Luik ook al blijken dag hij niet blij was.

12 augustus 2018 om 22:55

Vd Beek en de Jong waarin de voorbereiding niet fit.. geblesseerd.. Schone en tagliafico hebben te kort rust gehad na het Wk.. Huntelaar is al wat op leeftijd.. dus dat die jongens wat rust krijgen is toch niet heel raar? Ben het niet eens met al de keuzes van ten Hag, maar dit zijn toch gewoon valide argumenten? Je kunt het de spelers en ten Hag kwalijk nemen dat de inzet beperkt was, maar de jongens die speelde hadden zat kwaliteit om te winnen van Heracles!

12 augustus 2018 om 22:12

Wat heb jij gepresteerd dan dat jij wel kritiek mag geven? Het zal hem waarschijnlijk gevraagd worden dus mag hij gewoon zijn mening geven. Dat je het er niet mee eens bent dat kan maar je kunt hem dat niet verbieden.

12 augustus 2018 om 22:19

Az halve finale uefa cup gehaald dacht ik

12 augustus 2018 om 23:25

Dat was Co Adriaanse.

12 augustus 2018 om 23:53

Verbeek heeft het in het verleden prima gedaan. Daarna een paar missers. Maar misschien weet je dat niet omdat je toen nog in de luiers zat dus ik neem het je niet kwalijk

13 augustus 2018 om 00:36

Dat noem ik nog eens denigrerend commentaar. Ik zat toen niet in de luiers en zo geweldig is Verbeek niet. Er zijn veel meer clubs waar hij is mislukt dan waar hij is geslaagd.

13 augustus 2018 om 08:47

Maar hij heeft hier wel gelijk.

Spelers als Eiting en Sierhuis hoeven sws niet tevreden gehouden te worden. Die moeten maar gewoon geduld hebben. Een wisseling zoals Donny van de Beek in de basis is prima en daar had ten Hag het bij moeten laten.

12 augustus 2018 om 21:32

Met spelers als Eiting, Sierhuis en Mazraoui moet je nog steeds van Heracles winnen thuis. Je mag toch verwachten dat spelers als Blind, Tadic en Ziyech ze op sleeptouw nemen? Er zat totaal geen tempo in de wedstrijd.

12 augustus 2018 om 21:54

Eiting en Sierhuis komen veels te kort om in de basis te staan. Die zouden alleen in bekerwedstrijden en als de wedstrijd gespeeld is met een 3-0 voorsprong erin mogen komen. De fouten van Mazraoui werden al opgevangen door het centrale duo maar ze kunnen niet alles doen.

12 augustus 2018 om 23:26

We moeten niet gaan doen alsof die 3 spelers al basismateriaal zijn. Bovendien mag je ook wel wat respect naar Heracles tonen. Onze basis is in principe goed genoeg om van Heracles te winnen, maar als je daar aan gaat sleutelen en allemaal kinderen erin gaat gooien, gaat het fout. Heracles speelde gewoon een meer dan prima pot. Ten Hag heeft het weer verpest, in België met zijn wissels en in Amsterdam met zijn opstelling en wissels. Was gewoon met Neres op rechts begonnen en Huntelaar op 9. Tagliafico linksback en Wober rechtsback. Scoor er 1 of 2 en gooi de boel om. Nee, ik heb liever dat Ten Hag er nu direct uitvliegt, 1 groot drama. In de voorbeschouwing werd gevraagd waarom bepaalde spelers speelden. Toen kwam de vraag "je speelt met Wober?" En hij gaf als antwoord ja dat klopt, Wober speelt. Nou serieus ..

13 augustus 2018 om 00:21

Wober op rechts gaat het ook echt niet beter doen hoor. Op linksback gaat het net maar op rechtsback zal die ook gewoon zwak zijn. Dan kan je beter mazraoui gewoon daar laten leren en het centrale duo moet hem dan maar ondersteunen. Het is niet anders. Maar dan moet je niet er vervolgens nog eiting ervoor zetten die werkelijk alles en iedereen aan zich voorbij laat lopen.

Ik ben het niet helemaal eens met Verbeek. De keuze voor Sierhuis in de spits vond ik wel een opmerkelijke, daarin merk je dat je door de blessure van Dolberg te weinig achter de hand hebt voor de spitspositie. Desondanks had Ajax met deze ploeg gewoon moeten winnen van Heracles. Als rouleren niet kan, dan is er pas echt een groot probleem en mag je hopen dat je de rest van het seizoen niet tegen schorsingen of blessures aanloopt.

12 augustus 2018 om 21:27

Met Dolberg, Sierhuis en Huntelaar heb je voor Eredivisie begrippen gewoon een hele goede bezetting op de spitspositie.

12 augustus 2018 om 21:29

Zeker, maar vergelijk het met PSV vorig jaar en de wedstrijden die Lammers speelde. Toch vaak ongelukkig en nog geen speler (net als Sierhuis) waar je het spel aan kunt ophangen.

12 augustus 2018 om 22:11

Tuurlijk kan je rouleren maar om nou in de 4e! wedstrijd van het seizoen je halve team om te gooien is ook wel erg drastisch. Dat zie je echt nergens.

12 augustus 2018 om 23:36

Ik ben helemaal geen fan van rouleren. Een ingespeeld team met zoveel mogelijk dezelfde spelers doet het simpelweg vaak vele malen beter. Wisselen om het wisselen werkt niet. Feyenoord werd in 2017 kampioen doordat ze dat jaar weinig wisselingen hadden en daardoor een goed ingespeelde ploeg. Het belangrijkste is dat alle spelers het besef krijgen dat ze wel gewoon bij een topclub spelen en dat je dan nou eenmaal te maken hebt met concurrentie.

13 augustus 2018 om 00:18

Rouleren kan prima in bekerwedstrijden. Of na een zware kwartfinale in de el waar spelers alles gegeven hebben. Feyenoord werd kampioen omdat bosz te eigenwijs was om wat frisse jongens erin te brengen die al 1/2 seizoenen eredivisie erop hadden zitten. Ten hag slaat dan weer compleet de andere kant op door 2 spelers erin te zetten die nog geen 2 volle eredivisiewedstrijden erop hebbem zitten in de 4e wedstrijd van het seizoen...

Verbeek bewijst nog maar eens dat hij totaal ongeschikt is als trainer.
De keuzes van Ten Hag waren m.i. prima (kan Feijenoord nog veel van leren).
De wedstrijd tegen Luik is gewoon van veel groter belang dan de Nederlandse competitie.
Overigens had ook dit Ajax van Heracles moeten winnen.

12 augustus 2018 om 21:29

Verbeek is echt niet ongeschikt als trainer alleen omdat het bij Twente er niet uit kwam. Heeft jarenlang verdienstelijk gepresteerd, dus vind jou reactie opmerkelijk. Zijn genoeg toptrainers die wel eens een mindere periode heeft gehad..

12 augustus 2018 om 21:47

Niet alleen bij Twente maar ook bij Feyenoord was het ruk. Hij maakt ook een suggestie op niets gebaseerd daar Ten Hag duidelijk heeft aangegeven dat spelers zelf aangaven vermoeid te zijn. Die wedstrijd tegen Luik was een hele zware onder hete omstandigheden en veel spelers die op een WK gespeeld hebben. Je moet naar de spelers luisteren wat betreft vermoeidheid. Niet zo lang geleden kwam de Fifapro met een oproep om spelers meer rust te geven na een groot eindtoernooi en nu zijn ze het vergeten? De meeste zaadpotten worden in het begin van het seizoen gespeeld, zie Feyenoord en Ajax en is een bekend fenomeen. Men moet zich niet zo druk maken. Selectie is goed en gaat alleen maar beter spelen.

12 augustus 2018 om 22:23

Verbeek heeft volledig gelijk, Ten Hag durft geen duidelijke keuzes te maken. Automatismen komen er nooit in als je in het begin rouleert. Dat doe je later. Om Ziyech en Tadic tevreden te houden zet hij de MVP van vorig seizoen op een andere plek. Dit heeft niets met de wedstrijd tegen Luik te maken maar alles met een slappe trainer.

13 augustus 2018 om 00:38

PSVer, noem eens een club waar hij trainer was waar hij het heel goed deed. En dan bedoel ik de laatste paar jaren.

13 augustus 2018 om 13:46

VFL Bochum, heeft die van een club die onderin hing ik de 2e Bundesliga een gezonde subtopper van gemaakt

Achteraf is het makkelijk praten en Verbeek weet het natuurlijk altijd beter. Als Ajax had gewonnen en de spelers dus rust hadden en klaar waren voor dinsdag dan was alles koek en ei, nu speel je gelijk en is het belachelijk. Preud'Homme heeft exact hetzelfde gedaan met Standard en spelen ook gelijk. Ik heb liever dat Ajax dinsdag wint dan tegen Heracles maar kom op de 11 van gisteren hadden het ook moeten doen als ze 100% gaven. Het was allemaal lamlendig en verschrikkelijk slecht... alsof niemand er zin in had en ze allemaal dachten dat het op 50% ook wel zou lukken.

Niet eens met Verbeek sommige spelers hebben een lang en slopend seizoen achter de rug en dan direct nog het WK gespeeld. Daar dien je rekening mee te houden van Heracles en zeker thuis dien je ook met een B team van te kunnen winnen.

Als Gertjan Verbeek het zegt zal er vast niks van kloppen. Zeg maar een beetje zoals zijn trainerscarriere waarin hij overal weggestuurd is omdat van zijn persoonlijkheid en sociale antenne niks klopt. Nu gebruikt hij die antenne om de keuzes van Ten Hag te duiden.

Als spelers met zo'n instelling het veld opgaan, maakt het niet uit wie er spelen. Iedereen bij Ajax spreekt uit dat men zo graag weer kampioen wil worden, maar dan zie je 8 veldspelers die niet bereid zijn om evenveel energie in de wedstrijd te stoppen als e tegenstander. Ziyech en de Ligt waren de uitzonderingen. Bij Ziyech lukte niet veel, maar dat kan gebeuren. Huntelaar geeft altijd alles, maar kon ook weinig meer uitrichten. De andere spelers moeten zich de ogen uit de kop schamen. Ten Hag had in de wedstrijd tegen Stanard eerder moeten ingrijpen, maar voor het debacle tegen Heracles ligt de verantwoordelijk geheel bij de spelers.

Als je niet na elke Europese wedstrijd punten wil verspelen zul je wel moeten rouleren. spelers moeten daaraan wedden.

Eens en oneens! Eens doordat schone en tagliafico geen vakantie hebben gehad... oneens doordat je door deze wisseling je systeem veranderd! Vorige wedstrijden was Ziyech een 10 met schone en eiting/frenkie erachter. Nu was eiting duidelijk de 6. Dat vind ik kwalijker dan de wisselingen per positie!

12 augustus 2018 om 22:39

Tagliafico heeft niet zo heel veel gespeeld afgelopen jaar. In de winter was er een periode dat hij 2 maanden geen wedstrijd gespeeld heeft. Die heeft nu niet per se rust nodig. Schone had je idd kunnen laten rusten en Donny kunnen brengen

Ik dacht precies hetzelfde als verbeek. nu. rekening met moeheid houden. ook meteen 4-5 bassispelers eruit houden. doe dan2 en wissel bij een voorsprong nog 2 a 3. dit doet ten hag idd puur om spelers tevreden te houden. En raad eens dat kost meteen punten Ajax is Ajax en daar gast resultaat voorop en niet tevreden houden.

Waarom doe je een voorbereiding als je het bij de aanvang van de competitie nog niet weet hoe je gaat spelen en wie waar moet staan . Sla die voorbereiding dan maar over dan kun je met een goed excuus komen. Nu sla je alleen maar een flater figuur. Als je spelers nu al rust moet geven dan belooft dat niet veel goeds voor de rest van het seizoen. Hoe kunnen spelers nu al moe zijn? Trainen ze 24/7 ? Dat is aan het spel niet te zien. Ik denk dat Ajax gewoon te hoog gegrepen is voor ten Hag en hij heeft geen visie, in ieder geval niet één waar de huidige selectie iets mee kan. Als ik Overmars was zou ik mijn buideltje nog even opentrekken voor een echte trainer/coach.

Zolang Ten Hag trainer is van Ajax, zal Ajax geen kampioen worden. Heeft simpelweg niet de bagage om een topclub te coachen en de spelers geven geen extra gas voor hem. Ajax heeft wel de beste spelers, maar ik denk dat PSV (wederom) het beste team heeft. Het wordt in ieder geval een leuk seizoen!

Ajax heeft verschillende spelers die een korte vakantie hebben gehad, mede door de voorronde CL. Misschien zijn de spelers nu nog niet vermoeid, maar je kan het maar beter voor zijn. Als je ze pas rust gaat geven als ze vermoeid zijn dan loop je weer achter de feiten aan.
Neemt niet weg dat Ajax met dit elftal gewoon had moeten winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

118 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren