Sterk AZ rekent al in eerste helft af met NAC Breda en grijpt koppositie

Zondag, 12 augustus 2018 om

AZ is het seizoen in de Eredivisie op goede wijze gestart. De Alkmaarders waren in eigen stadion met 5-0 te sterk voor NAC Breda, door doelpunten van Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Myron Boadu, Teun Koopmeiners en Björn Johnsen. AZ bereikte in de eerste helft al een marge van drie, breidde de stand in het laatste kwartier uit en grijpt zo de koppositie in de Eredivisie.

Bij AZ kreeg Boadu nog de voorkeur in de punt van de aanval boven Björn Johnsen en Fred Friday. De Alkmaarders begonnen in eigen stadion sterk aan de wedstrijd tegen NAC Breda, waardoor het in de beginfase praktisch eenrichtingsverkeer was richting het doel van Mark Birighitti. Fredrik Midtsjo, Boadu, Thomas Ouwejan, Oussama Idrissi en Hatzidiakos kregen mogelijkheden voordat Svensson de score opende.

AZ viert de derde treffer, die gemaakt werd door Myron Boadu.

De vleugelverdediger ving een afgeslagen voorzet van Koopmeiners op, dribbelde het strafschopgebied in en schoot raak: 1-0. Vier minuten later was het andermaal raak. Svensson bediende Idrissi in het strafschopgebied, waarna de aanvaller gestuit leek te worden. De bal kwam echter voor de voeten van Hatzidiakos terecht, die van dichtbij de tweede Alkmaarse treffer tegen de touwen schoot. Op slag van rust kwam AZ ook nog op 3-0.

Birighitti nam teveel tijd met de bal aan de voet, waardoor Boadu het leer in het doel kon glijden. Met 17 jaar en 210 dagen is de spits nu de jongste doelpuntenmaker in de Eredivisie in de clubgeschiedenis van AZ. Na rust ging de ploeg van trainer John van den Brom verder waar het in de eerste helft gebleven was, waardoor Birighitti reddend moest optreden na pogingen van Idrissi en Seuntjens. Aan de andere kant maakte Ron Vlaar bijna een eigen doelpunt, terwijl ook invaller Luka Ilic dicht bij een treffer voor NAC was.

Een kwartier voor tijd breidde AZ nog de score uit. Een schot van Koopmeiners werd door Arno Verschueren van richting veranderd, waardoor Birighitti kansloos was. Vijf minuten voor tijd wist ook invaller Johnsen nog te scoren. De spits, die deze zomer overgenomen werd van ADO Den Haag, kopte een voorzet van Ouwejan tegen de touwen en bepaalde de eindstand op 5-0. Voor AZ wacht nu volgende week zondag de uitwedstrijd tegen FC Emmen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door bsidenac)

Nac wacht een zwaar seizoen verwacht ik, alleen maar kwaliteit ingeleverd met Manu Garcia en Angelino en er is bijna niks voor teruggekomen. Hopen dat het vandaag een slechte dag was anders zie ik het somber in voor ze, heb Nac er liever we bij in de Eredivisie.

12 augustus 2018 om 18:41

Alleen al de geweldige support hoop ik dat ze in de eredivisie blijven!

13 augustus 2018 om 10:17

NAC speelde nu nog zonder de Mancity jongens, hiervoor zijn zeker jongens terug gekomen of deze zo goed zijn als Manu en Angelino weet niemand maar dat was vorig jaar ook een vraagteken.

Ilic, Fernandez, Palmer-Brown en Muric gaan allemaal spelen, dan staat er een totaal ander team dan dat er nu staat. Qua eigen spelers is NAC er dit seizoen op vooruit gegaan tov vorig jaar. Kali, Rosheuvel (ja hij verrast me echt... bij roda vond ik het een blind paard zonder voorzet maar in de voorbereiding ging hij als een speer)... Alleen een echte spits naast Te Vrede wordt nog gemist..

Tevens willen ze nog een ervaren keeper omdat Birri geen eerste keeper zou moeten zijn en Muric een jonge gok is, Karol is nog te jong en er nog niet klaar voor...

Niet verwacht dat AZ zo gemakkelijk zou winnen ook al is NAC gewoon een degradatiekandidaat.
Zonder Weghorst en Jahanbakhsh is het natuurlijk een heel ander team.

12 augustus 2018 om 18:44

Ik zie Johnsen Weghorst wel goed opvangen en met Roatriu en Stengs heb je twee vervangers voor Alireza. Al zal het wel even duren voordat zij net zo'n rendement krijgen als Alireza, maar die had daar ook 3 jaar voor nodig!

Ik zie het wel zitten in Boadu. Natuurlijk is het NL elftal te vroeg maar ik zie zo'n jongen liever dan Weghorst en Luuk de Jong.

12 augustus 2018 om 18:50

En waar is dat op gebaseerd? Vooralsnog hebben die laatste 2 zich wel al grotendeels bewezen. Misschien niet als Oranje spits maar wel in de voetballerij zelf.

12 augustus 2018 om 18:51

Is hij eigenlijk echt een spits of kan die het ook als buitenspeler?

12 augustus 2018 om 20:25

Boadu is van origine een spits, maar speelde laatst ook linksbuiten en kan daar ook prima uit de voeten, al heb ik hem liever als spits achter Johnsen in plaats van Friday

En waarom kunnen ze het nu wel en tegen een ploeg in de voorronde van de EL waar fc Omniworld nog van wint kunnen ze het niet.

12 augustus 2018 om 18:48

Kairat Almaty wint probleemloos van NAC Het duel tegen het ingespeelde team van Kairat ( einde van de competitie ! ) kwam net te vroeg

12 augustus 2018 om 18:50

Echt hè Kotsmisselijk word je ervan. Hier heeft NL helemaal niks aan

12 augustus 2018 om 19:09

AZ heeft de laatste 10 jaar de punten in Europa voor Nederland behaald. Misselijk dat de anderen verzaken.

12 augustus 2018 om 19:38

AZ verzaakt ook al een tijdje hoor. Afgelopen 4 jaar 12% van de Nederlandse punten behaald. Dat is minder dan een Feyenoord 15%, die toch ook niet zo heel veel bijzonders gepresteerd heeft de laatste 4 jaar. Dat Nederland achteruit gaat in Europa ligt ook aan AZ.

12 augustus 2018 om 20:16

Ik ben hier niet om mijn cluppie te verdedigen of om een veer in de kont te steken maar maar volgens mij is dit voor het eerst dat AZ door een mindere ploeg wordt verslagen. Ik kan het mis hebben maar in dat geval mag je mijn geheugen even opfrissen als je wil.

Er vanuitgaande dat je gelijk hebt met je 12 en 15% dan lijkt me die 12% van AZ nog niet zo slecht, zeker niet als je bedenkt dat de zogenaamde top 3 een begroting hebben die minstens 3 x zo hoog is.

12 augustus 2018 om 20:57

@palombo

AZ heeft het in het verleden goed gedaan in Europa. Maar waar menigeen Ajax verwijt in het verleden te leven, doe jij dat nu ook. Laten we als AZ zijnde nou gewoon even stil zijn, want het optreden tegen Almaty was natuurlijk gewoon dramatisch. De laatste 2, 3 seizoenen heeft AZ überhaupt geen rol gespeeld in Europa. Ik verkies de nederigheid.

12 augustus 2018 om 19:04

Het is vooral jammer dat mensen niet weten dat Kairat met een begroting werkt die 4x zo hoog is als dat van AZ. Zaten gewoon een paar vervelende spelers tussen die nog wel aardig konden ballen. Ook mijn mening is dat AZ ze gewoon op had moeten rollen. Ontopic: lekkere eerste pot. Vooral hopen dat Friday buiten het veld blijft, want daar is hij op ziin best.

12 augustus 2018 om 19:36

Juist ja, dus Keirat Almaty heeft een begroting van 100 miljoen? Aangezien AZ dit jaar met ongeveer 25 miljoen werkt...

12 augustus 2018 om 19:40

Vooral jammer dat jij hier leugens verspreidt en stelt dat Kairat met een begroting van 100 miljoen werkt.

12 augustus 2018 om 20:20

elamdaoui1

Ik vermoed dat je ernstig in de war bent. In dien jij gelijk zou hebben dan betekent dat dat Kairat een hogere begroting zou hebben dan Ajax of PSV en dat lijkt me redelijk bezijden de waarheid. Denk eerder dat de begroting van AZ 4 x hoger is dan die van Kairat.

12 augustus 2018 om 21:15

Zoals al meer hier aangeven moet je niet met onzin aankomen. Kairat heeft een begroting die op hetzelfde niveau als AZ zit. Ze hebben wel een privé investeerder die er een hoop geld in steekt. Het grote nadeel was dat Kairat al over de helft van de competitie is en al volledig ingespeeld is en AZ net een paar weken bezig was. Er werd gewoon veel te naïef gespeeld, typisch Nederlands. En met name de prestatie in de uitwedstrijd was ver onder de maat. Tegen een zwak NAC was het goed maar we zullen het gaan zien met wat meer tegenstand.

Ik denk dat elke trainer in de ED de wedstrijd tegen nac rood omcirkelt. Dan kan je met afwerktraining aan het doelsaldo werken. Nac moet snel wat aan hun instelling en tactiek gaan werken, want anders gaan ze het heel zwaar krijgen onderin. Meer dan 30 schoten tegen en dat tegen een ploeg die voor lul stond tegen kairat...

Makkelijke middag. NAC heeft helemaal niks laten zien en AZ heeft dit prima afgestraft met 5 doelpunten. Leuke dingen gezien van Rotariu en mooi dat Johnsen en Boadu beide scoren.

12 augustus 2018 om 20:28

Denk dat we veel plezier aan Rotariu gaan beleven! Liet inderdaad leuke dingen zien, en kan als die wat meer gewend is zich prima ontwikkelen

Een club in Kazachstan kunnen ze niet verslaan, maar over NAC walsen ze heen. Geeft maar weer aan dat het in de eredivisie nergens meer over gaat.

12 augustus 2018 om 18:53

Appels met peren vergelijken. PSV verliest van Osijek en wordt kampioen van NL. Feyenoord daarentegen gaat wel met de lijn mee deze week.

12 augustus 2018 om 19:14

Appels met peren omdat die club uit Kazachstan en Osjiek eigenlijk handbalclubs zijn?

Ben het met joker030 eens. 5-0 winnen vandaag en laten zien dat er gevoetbald kan worden, maar tegen een nietszeggende club heel NL ten schande zetten en weer dure punten laten liggen.

NL clubs moeten echt peper in hun reet krijgen. Trainingsintensiteit ook omhoog.

12 augustus 2018 om 19:23

Die nietszeggende club heeft een budget dat vier maal zo hoog is als dat van AZ.....

12 augustus 2018 om 19:38

Je beseft je dat AZ een budget van 25 miljoen heeft he? Keirat Almaty heeft echt geen begroting van 100 miljoen.

12 augustus 2018 om 19:44

@fcu75

Die club heeft geen budget van 100 miljoen.

12 augustus 2018 om 21:00

@fcu75

En dan nog 6 duimpjes krijgen ook... Je vraagt je soms toch af...
Almaty heeft geen begroting van 100 mil.

12 augustus 2018 om 21:16

Echt niet

12 augustus 2018 om 21:16

Echt niet

13 augustus 2018 om 00:15

Ik vraag mij dan af waar de restant van het geld is. De totale marktwaarde van het team is namelijk 17,55 miljoen euro.

Gun AZ helemaal niks. Hopelijk een draak van een seizoen in Alkmaar.

12 augustus 2018 om 19:07

Ja maar draken winnen vaak. Ik denk dat verder niemand geïnteresseerd is wat jij van AZ vindt.

12 augustus 2018 om 19:26

Wat een haat, op niets gebaseerd ook blijkbaar.

Succes met je trieste verschijning hier....

12 augustus 2018 om 19:34

Zeer aparte, inhoudelijk veel toevoegend. Nina, je bent echt een held. Zeer apart.

Kun je wel je profiel voor ons wijzigen? Qua leeftijd. Het kan tot misverstanden lijden.

12 augustus 2018 om 22:10

Lekker praten kan je zeg

Wat de wedstrijd betreft heb ik een bijzonder zwak NAC gezien en een fris spelende Az.
Het is wel opvallend hoe vaak er dit weekend is gescoord is. Dat zegt natuurlijk ook wel weer waar de eredivisie staat. Leuk om naar te kijken maar goed is het niet.

Heerlijk middagje. Degelijk AZ gezien en een heel matig NAC. Het is natuurlijk eerste wedstrijd pas, maar NAC lijkt los zand. Off: nu kan ik het nog zeggen: Wij staan boven aan, wij staan boven aan!

Ja ja! AZ is een typische club die sympthie wilt winnen in de Eredivisie. Heel het zeizoen lang presteren voor Europees voetbal en vervolgens compleet visieloos verliezen van een club uit Kazachstan!!!! Diep triest.

12 augustus 2018 om 19:35

Stoer man!

12 augustus 2018 om 20:25

In jouw plaats zou ik mijn naam laten veranderen, je hebt tenslotte AZ in je naam staan
AZ blameert zich in Europa nu 1 keer, andere clubs doen dat al jaren

12 augustus 2018 om 22:15

Az presteert ook niet veel soeps. Alleen enthousiast in de competitie, maar doelloos op Europees platform.

13 augustus 2018 om 00:51

Enthousiast in de competitie is toch anders bijzonder leuk en doelloos op Europees platform is voor het eerst maar ik val in herhaling vallen want dat zei ik net ook al

Zo eerste klap is een daalder waard ! Niet goed gespeeld, wel degelijk. De linkerkant creëerde helemaal niets maar hielp wel om de bal in de ploeg te houden. Maar goed AZ groeit nog met spelers er bij als Boadu en Johnsen. Utrecht en Feyenoord op 3 punten en een flink gat geslagen met het doelsaldo. Prima zaken.

12 augustus 2018 om 21:03

Mee eens. Maar dat NAC was toch ook drama? Elke tweede bal was voor AZ (nou ja, bijna).

12 augustus 2018 om 21:15

Vergeet de assist van Ouwejan op Johnson niet. Maar inderdaad, Ouwejan is (nog) geen Svensson.

13 augustus 2018 om 00:30

Ik verwacht dat Wijndal die Ouwejan eruit gaat spelen.

Ik weet niet wat de begroting van Kairat precies is, maar de kans is groot dat de begroting daar minstens gelijk is aan AZ. Zo'n Arshavin is dan al 37 maar voetbalt daar natuurlijk niet voor een muffin en een koppie thee. Dat geldt ook voor andere spelers daar. Die verdienen daar meer dan de spelers bij AZ doen. AZ had wel moeten winnen en hebben, net als veel mensen met commentaar op AZ hier, Kairat misschien toch onderschat. Met een zeperd als resultaat. Niet goed te praten, maar zeker niet zo'n afgang als sommigen suggereren. En al helemaal niet met voorbedachte rade, AZ heeft zich altijd voor de volle 100 % in gezet in de Europa League. Dat het ook eens fout gaat is geen schande.

Ook Johnson had waarschijnlijk het verschil niet gemaakt, die viel vandaag ook in omdat hij nog niet fit genoeg was en toch wat aanpassingsproblemen heeft met het spel van AZ.

Vandaag in ieder geval weer genoten, net als het overgrote deel van vorig seizoen. Daar voetbal je ook voor, niet alleen maar voor een paar Europese wedstrijden het seizoen erop.

13 augustus 2018 om 00:23

Mee eens, maar als je stappen wil maken zal je je ook Europees moeten laten gelden. En dat het ook eens fout gaat Europees, dat ging het het seizoen ervoor ook al. Leuk dat verleden, maar het biedt geen garanties voor de toekomst.

Kairat info:

https://www.transfermarkt.de/kairat-almaty/startse...

17,55 Miljoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.AZ50
11.Willem II5-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller42
F. DruijfAanvaller30
A. GuðmundssonAanvaller31
M. BizotKeeper40
J. KarlssonAanvaller32
C. StengsAanvaller31
M. BakkerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

2 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AZ 4 2 1 0
2019/2020 AZ 24 14 1 1
2018/2019 AZ 8 3 1 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2018/2019 Jong AZ 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Wedstrijdformulier AZ lijkt identiteit van twee coronabesmettingen te onthullen

Hobie Verhulst en Mo Taabouni ontbreken op het wedstrijdformulier voor de wedstrijd van AZ tegen ADO Den Haag van zondagavond. Bij AZ werden zondag twee nieuwe coronabesmettingen geconstateerd binnen de spelersgroep....Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren