Swingend Vitesse boekt overtuigende overwinning op FC Groningen

Zondag, 12 augustus 2018 om

Vitesse is het seizoen in de Eredivisie op uitstekende wijze gestart. De Arnhemmers wonnen in eigen huis met 5-1 van FC Groningen, door doelpunten van Bryan Linssen, Matús Bero, Roy Beerens, Jake Clarke-Salter en Tim Matavz. Voor FC Groningen, waar Danny Buijs debuteerde als trainer, kwam Ritsu Doan in de eerste helft tot scoren.

Leonid Slutsky had één wijziging doorgevoerd ten opzichte van het met 0-1 verloren duel tegen FC Basel. Bero keerde terug in de basiself, wat ten koste ging van Thomas Bruns. De Arnhemmers hadden in de beginfase het beste van het spel. Matavz kopte na een kwartier spelen op de lat, terwijl ook Navarone Foor met het hoofd gevaarlijk was. Linssen bracht Vitesse enkele minuten later op een verdiende voorsprong. De vleugelaanvaller, die in het verleden voor FC Groningen speelde, tikte een voorzet van Vyacheslav Karavaev binnen: 1-0.

Bryan Linssen viert de openingstreffer van Vitesse.

Na de openingstreffer werd FC Groningen sterker, wat tot een kopkans voor Samir Memisevic leidde. Na 37 minuten spelen kwam de ploeg van trainer Danny Buijs op gelijke hoogte. Ritsu Doan promoveerde een voorzet van Tom van Weer tot doelpunt. Lang kon FC Groningen echter niet genieten van de gelijkmaker, want nog voor rust kwam Vitesse weer op voorsprong. Bero kopte vanuit een voorzet van Alexander Büttner de 2-1 tegen de touwen.

Vlak na rust kreeg Linssen een goede mogelijkheid om zijn tweede van de middag te maken, maar de poging van de aanvaller werd gered door Groningen-doelman Sergio Padt. Aan de andere kant kopte Tom van Weert in de handen van Eduardo. Na een uur spelen gooide Roy Beerens het duel op slot, door in twee instanties de bal voorbij Padt te krijgen. Mimoun Mahi was vervolgens dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij trof na een fraaie schijnbeweging in het strafschopgebied de paal.

In plaats van dat FC Groningen dichterbij kwam, nam Vitesse juist afstand. Jake Clarke-Salter kopte na 65 minuten spelen een voorzet van Beerens binnen. Vijf minuten later liep Vitesse uit naar 5-1. Bero bediende Matavz met een fraaie steekbal, waarna de Sloveense spits hard raak schoot. Na de vijfde treffer nam Vitesse gas terug, waardoor de ploeg van Slutsky geen grote kansen meer kreeg. Aan de andere kant schoot Doan vlak voor tijd hoog over, waardoor de stand van 5-1 op het scorebord bleef.


Poll

Terechte uitslag?


Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door haunted)

Heerlijke wedstrijd! Mooi en leuk voetbal van Vitesse! Op naar Basel

Vitesse heeft een leuk voetballend team. die kunnen dit jaar zeker in de top 5 gaan eindigen

12 augustus 2018 om 16:42

Top 5 is nu al enkele jaren dat ze daar eindigen. Ik geef ze wel kans voor de derde plek als feyenoord zo blijft doorgaan.

12 augustus 2018 om 17:14

top 3 zou ook zomaar kunnen inderdaad. ze hebben prima spelersmateriaal en het voetbal ziet er goed uit

12 augustus 2018 om 16:58

Vitesse top 5? Zal je wat anders vertellen. Zie ze gewoon meedoen voor de bovenste 3 plekken. Hebben echt een goed team vind ik.

12 augustus 2018 om 18:52

Nou, samen met AZ voor derde plaats verwacht ik. Moet geen probleem zijn

12 augustus 2018 om 19:26

Wat een onzin. De selectie van Vitesse is niet breed genoeg om dat na te kunnen streven. Vitesse zal ook dit jaar op plek 4-6 eindigen.

Strijd om kampioenschap tussen Psv en Vitesse? Haha 😂 Ben wel benieuwd naar Vitesse dit seizoen, weer veel nieuwe spelers, toch altijd weer een verassing!

12 augustus 2018 om 16:29

hahaha dat gaat wel iets te ver! Hopelijk top 4 zou fantastisch zijn.

12 augustus 2018 om 16:34

Vergeet de coach niet, ook een groot verschil met vorig seizoen. Onbegrijpelijk dat er voor het seizoen zo lacherig over hem werd gedaan, vooral door de heren van Voetbal Inside.

12 augustus 2018 om 16:35

Ze deden lacherig om hem, omdat hij in Russische show zat te dansen 😂

12 augustus 2018 om 16:44

Vooral gewoon zijn uitstraling, ze hebben niets negatiefs gezegd over zijn trainersvermogen..

12 augustus 2018 om 16:38

ze hebben idd leuke spelers en spelen redelijk vrij ...zou best wel eens kunnen dat ze lang bij psv en ajax in de buurt blijven. had ook gedacht dat feyenoord het goed zou doen, maar heb na afgelopen twee wedstrijden toch wel mijn bedenkingen.

12 augustus 2018 om 16:51

Klopt, Vitesse speelde ook wel heel leuk,

Eigenlijk belachelijk dat het stadion zo leeg is, terwijl er toch wel leuk voetbal gespeeld wordt. (was vorig jaar ook al zo)

12 augustus 2018 om 17:58

Het stadion is gewoon te groot voor een dergelijke stad.

12 augustus 2018 om 16:55

Valt toch wel mee. Vandaag 3 nieuwe spelers met Eduardo, Clarke salter en Bero. Als je naar andere ploegen kijkt valt dat relatief mee.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar wat een uitslag. Was Vitesse zo goed, of Groningen zo slecht? IK hoop toch dat Vitesse goed was, wat een beter vooruitzicht is m.b.t. het duel tegen Basel.

12 augustus 2018 om 16:26

Een combinatie van beiden. Bij Groningen knakte het mentaal na de 3-1 en bij Vitesse lukte nagenoeg alles. Dan krijg je dit soort uitslagen.

Zou Vitesse dan mee kunnen gaan doen voor het kampioenschap? Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar zo te lezen spelen ze erg goed.

12 augustus 2018 om 17:09

Nee daar geloof ik niet in. Het zal waarschijnlijk wel weer plek 5-6 worden voor Vitesse denk ik. De selectie is redelijk. Keeper is prima, verdedigend vind ik het centraal niet super, op het middenveld ga je Mount nog wel missen (al deed Bero het uitstekend). Voorin is het prima. Al met al genoeg voor de subtop.

Hopen dat dit de stoeltjes in het GelreDome doet vullen. Genoten van de wedstrijd en mooi dat Vitesse ook met voorsprong fel en aanvallend blijft spelen. Dat was onder Fraser nooit gebeurt. En die goal van Matavz, prachtig!

12 augustus 2018 om 17:58

Het GelreDome zal ook wel voller raken. Veel supporters zijn nog op vakantie.

12 augustus 2018 om 21:09

Ik was er ook niet vandaag, en zo zijn er ongetwijfeld meer.

Even een vraagje aan de Vitesse fans. Wie gaat de beslissende middenvelder worden? Foor, Bero of toch Bruns? Ik twijfel nog een beetje, ze hebben allemaal wel hun kwaliteiten.

12 augustus 2018 om 16:29

De wedstrijden waar Vitesse met een middenveld met Serero-Foor-Bero speelde waren kwalitatief de beste wedstrijden. Bruns had tegen Basel de minste balcontactenvan alle spelers op het veld, dat is ook illustratief voor zijn spel, dus lijkt me dat hij buiten de boot gaat vallen.

12 augustus 2018 om 17:57

Serero vond in in deze en tegen Basel toch wel de man of the match. Als hij dit zo doorzet wordt hij de bepalende speler overall bij Vitesse.

12 augustus 2018 om 18:05

Maar ik speel scorito en dan is het handig om spelers te kiezen die ten eerste alles spelen en ten tweede betrokken zijn bij veel goals. Dat eerste heb je wel met Serero maar voor goals is hij niet echt de man denk ik 😊

12 augustus 2018 om 18:29

Sorry maar deze site gaat over voetbal in de realiteit! Zullen we het daarbij houden

12 augustus 2018 om 18:19

Bruns heeft deze wedstrijd als invaller laten zien dat hij het niveau niet aan kan. Speelt veel te laconiek en laat zijn mannetje te regelmatig lopen. Foor speelde ook niet zijn beste wedstrijd, maar maakt zijn inzet veel goed. Bero heeft het wel in zich om een grote te worden. Erg tevreden over deze multi functionele box to box speler. Wel moet er nog wel een goede middenvelder bij komen. Of je zet Alex Buttner op de linkshalf positie en haalt een linksback erbij.

12 augustus 2018 om 17:07

Waarvoor? 5-1 is een dik verlies, maar er zullen weinig ploegen zijn die in Arnhem zullen winnen dit jaar.

12 augustus 2018 om 17:58

Hoezo? Kan niet echt zeggen dat Groningen zich versterkt heeft tov van vorig seizoen en toen liep het ook al niet best. Ik zie voor jullie een zwaar seizoen tegemoet.

12 augustus 2018 om 18:04

Ik betaal in totaal vandaag 50 tot 70 euro voor een kaartje, incl. benzine, eten en drinken etc. Dat je dan zo af gaat in je eerste wedstrijd... sorry maar ik verwacht op zijn minst strijd, Wat de hele voorbereiding geroepen is.. Lekker makkelijk lullen voor jou.

12 augustus 2018 om 18:28

Supporter zijn is niet gratis, ook voor mij niet of je moet teletekst voldoende vinden Strijd was er wel tot de 60e minuut vond ik het nog 2 kanten opgaan, na de 2-1 en vooral de 3-1 was het geloof weg bij Groningen.

Je kan wel hopen op een wonder en volop strijd van een selectie die aardig tot matig is, dat is ook lekker makkelijk lullen.

12 augustus 2018 om 21:13

Beste Tom, dat ben ik elke wedstrijd kwijt, of we nou uit of thuis spelen. Ik ben zelfs voor thuiswedstrijden 3 uur onderweg. En natuurlijk baal je dasn s ons. Ik heb ook regelmatig in een stadion gezeten waar Vitesse vervolgens dik verloor. Dat hoort er nu eenmaal bij als je geen fan van Ajax of PSV bent. Overigens hebben jullie nog mazzel dat de kaarten vandaag maar 8 euro waren voor jullie. Wij betalen vrijwel overal minimaal 20 euro, zelfs als we met eigen vervoer komen!

13 augustus 2018 om 10:48

Dat kan niet, prijzen uitwedstrijden zijn max. 15

13 augustus 2018 om 11:58

Vanaf dit jaar ja

Terechte nederlaag, Vitesse gefeliciteerd. Vitesse speelde erg soepel en Groningen maakte teveel fouten achterin. Vooral Zeefuik was onthutsend slecht. Selectie is bij ons wéér niet in balans. Een middenveld met Hrustic en Drost kan echt niet hebben we vandaag gezien, daar moet wat bij.

12 augustus 2018 om 17:17

Hrustic was verreweg de slechtste van het veld, wat heb ik me daar onwijs aan gestoord.

12 augustus 2018 om 17:36

Mee eens, die deed niets goed. Maar 3 van de 5 doelpunten kun je op het conto van Zeefuik schrijven.

Leuk en aanvallend voetbal. Zie ik lang bovenin meedraaien

Vitesse heeft de laatste jaren altijd leuke spelers gehad, nu lijkt het ook te draaien. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar wie weet!

12 augustus 2018 om 17:11

Ze waren al snel ingespeeld. De drie Europese wedstrijden zijn wat dat betreft in het voordeel. Normaal begint het pas na een wedstrijd of vijf echt te lopen, maar het loopt nu al.

Met deze strijd en inzet hoop ik dat Vitesse ook langs Basel kan komen.

Eerste helft was nog het kijken waard.. we creëren alleen niks maar zetten eindelijk eens druk dus dat doet Buijs goed. alleen wat ik niet kan begrijpen, waarom wij niet normaal met een tegenslag kunnen omgaan. Spelers die door de mand vielen waren : Zeefuik, Drost, Warnerdam en Hrustic. Kan iemand mij trouwens vertellen hoe Moreira speelde? en wat kunnen we van hem verwachten?

12 augustus 2018 om 17:19

Moreira viel in met een 5-1 achterstand. Deed niks verkeerds maar ook niks fantastisch. Kan hem niet beoordelen op deze invalbeurt. Hrustic verreweg de slechtste, echt enorm gestoord aan deze jongen.

12 augustus 2018 om 18:11

Helemaal eens, die liep er ook bij. en schakelde amper om, verschikkelijk!

Leuke wedstrijd gezien in het Gelredome en het elftal staat redelijk. Goede automatisen ondertussen. Maar de grote vraag: waarom heeft onze coach een Kostuum aan / dat Trainingspak vond ik hem veel authentieker staan!

Vitesse kan elk jaar makkelijk met de top 5 mee doen, als de trainer ze maar op scherp zet tegen de kleine tegenstanders want daar ligt het altijd aan bij Vitesse.. Dit lijkt me wel de juiste trainer daar voor

Verdiende nederlaag . Maar goed met Drost en van Weert in de basis is dat ook te verwachten.

We zijn weer begonnen, en hoe

Mooie pot van vitesse! Ik schrik echter wel een beetje als ik zie hoeveel lege plekken er in het stadion zijn..

12 augustus 2018 om 22:56

Eerste wedstrijd van het seizoen is het altijd rustig. Uiteindelijk zitten er wel weer 17.000/18.000

13 augustus 2018 om 15:12

Dat eeuwige gezeur over lege stoeltjes. Iedereen weet inmiddels toch wel dat het stadion te groot is voor de achterban? NOS Studio Sport Eredivisie heeft het er in iedere samenvatting over, dus het kan volgens mij inmiddels niemand meer ontgaan zijn. Wat dat betreft zijn de samenvattingen van Fox veel beter, daar draait het om het voetbal en niet om randzaken. Hopelijk krijgt Fox in de nabije toekomst de samenvattingen, zijn we van het negatieve gezeur van NOS Studio Sport Eredivisie af (gaat bij de NOS toch alleen maar over Ajax, PSV of Feyenoord).

Hou nou toch eens op over die lege stoeltjes. Momenteel zijn er ook nog veel mensen op vakantie dus ik denk dat dit bij een andere club uit de eredivisie ook niet anders is. Ben ontzettend blij met deze pot. Vooral extra genieten omdat ik op het terras zat in Nijmegen en wetende dat er in Nijmegen niks te genieten valt! Chapeau Vitesse!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

70 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Vitesse 22 2 6 0
2017/2018 Vitesse 21 0 3 0
2016/2017 Vitesse 10 0 2 0
2016/2017 Jong Vitesse 7 3 3 0
2016/2017 Dynamo Moskou 4 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Geïrriteerde Büttner staat perplex: ‘Ik ben het er zeker niet mee eens’

Vitesse verloor zaterdagavond met 3-2 van Heracles Almelo, waardoor de Arnhemmers punten lieten liggen in de jacht op een plek bij de play-offs voor Europees voetbal. Leonid Slutsky besloot in Almelo...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Daarentegen ziet Bayern München de komst van Bale wel zitten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren