Blind: ‘Wordt geroepen dat we met twee vingers in onze neus kampioen worden’

Zondag, 12 augustus 2018 om

Ajax begon zaterdagavond aan het Eredivisie-seizoen met een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo. Door de activiteiten op de transfermarkt worden de Amsterdammers door veel kenners als absolute titelfavoriet gezien. Daley Blind beaamt in gesprek met Ajax Life dat de verwachtingen extreem hooggespannen zijn.

“Er wordt in de media geroepen dat we met twee vingers in onze neus kampioen worden... We mogen best favoriet gemaakt worden, maar we worden wel heel erg gebombardeerd. Maar goed, we staan nu met beide benen op de grond. Elke wedstrijd is een finale en een wedstrijd op zich, maar we moeten het wekelijks laten zien”, stelt Blind. Voor Ajax staat komende week de return van het tweeluik met Standard Luik op het programma.

“We moeten fysiek en qua duelkracht hetzelfde of meer brengen dan de tegenstander en dan ben je al een heel eind, want voetballen kunnen we. Dan moet het plan goed zijn en gaan we winnen. Gemakzucht? Dat zal er zeker niet zijn, vorige week was daar ook geen sprake van”, vervolgt de aanwinst van Ajax. “Ik kan niet zeggen dat Ajax domineerde en wij als gevolg daarvan gemakzuchtig werden. Eerder het tegenovergestelde, denk ik. We weten nu wat Standards krachten zijn en waar we voor moeten waken.”

“Ik denk dat ik fit ben, maar ik heb natuurlijk ritme nodig. Ik heb nog niet veel gespeeld, maar dat gaat komen. Ik voel me sterker worden tijdens trainingen en wedstrijden”, aldus Blind over zijn fysieke gesteldheid. “We moeten ook niet doen alsof het seizoen al verloren is. Dit was de eerste wedstrijd en er is nog niets aan de hand. We hebben genoeg om mee aan de slag te gaan en het is goed dat er verbeterpunten zichtbaar zijn, maar dit is een grote domper en iedereen moet beseffen dat dit niet kan.”


Poll

Wordt Ajax dit seizoen kampioen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door professor oak)
12 augustus 2018 om 15:06

Als je begroting bijna 30 miljoen hoger is dan die van je naaste concurrent dan moet je haast wel met afstand kampioen worden lijkt mij

12 augustus 2018 om 16:32

Hoe kom je erbij dat de begroting van Ajax 30 miljoen meer is dan die van PSV? Die van Ajax wordt geschat op 90 miljoen en die van PSV op 73...

12 augustus 2018 om 16:47

Oké het is maar 20 miljoen, vergiste mij met die van Feyenoord

12 augustus 2018 om 20:02

Rekenen is ook niet je sterkste punt zie ik. :-) Als je wil afronden zou het 15 mio zijn. Maar dat komt je niet zo goed uit, denk ik.

12 augustus 2018 om 15:10

De ploeg met de beste selectie wordt nog niet zomaar kampioen, hoe kan Leicester anders kampioen worden? Feyenoord had ook niet de sterkste selectie toen het de titel pakte. Ik snap best dat je Ajax als favoriet ziet, maar "natuurlijk wordt je kampioen met zo'n selectie" slaat eigenlijk nergens op. Zo simpel werkt het gewoon niet.

12 augustus 2018 om 16:38

Zomaar even kampioen worden, nee natuurlijk niet maar van een club met structureel de hoogste begroting mag je wel verwachten dat ze eens in de 5 jaar kampioen worden. Kijk naar de grote voetballanden waar er wel degelijk een verband is tussen begroting en kampioenschappen.

12 augustus 2018 om 17:20

Tuurlijk mag je verwachten dat ze eens in de 5 jaar kampioen worden, maar dat structureel de hoogste begroting valt ook wel mee. Het scheelt meestal niks met PSV en een paar seizoenen terug had PSV een hogere begroting (volgens mij omdat zij CL speelden en wij niet). Tuurlijk is er een verband, Ajax eindigt ook niet voor niets steeds hoog net als Psv. Maar om te stellen dat je zomaar kampioen wordt omdat je selectie het beste is, is gewoon niet waar.

12 augustus 2018 om 15:12

Als Ajax geen kampoen wordt, kun je er maar 1 iemand de schuld geven: Ten Hag, met deze veel te goede selectie Moet je kampioen worden. Het is aan de trainer/coach om deze spelers goed te laten spelen.

12 augustus 2018 om 15:18

Of misschien zijn de spelers toch niet zo goed als iedereen denkt? Daley werd terug gehaald als wereldtopper.. nou dan wil ik jullie wel uit die droom halen, dat is hij natuurlijk in de verste verte niet. Tadic is een goede aankoop maar op veel posities is het puur middelmaat.

12 augustus 2018 om 15:24

Welke posities vind jij puur middelmaat? Wat een populair gelul na één speelronde zeg. Puur middelmaat loopt rond bij een AZ en Utrecht. Puur middelmaat zijn geen spelers die in verband worden gebracht met transfersommen van 65, 50 en 40 miljoen. Het lag gisteren gewoon aan een zeer slechte instelling en de gedachten waren al bij dinsdag.

12 augustus 2018 om 15:30

Mazraoui, Schone, Wober en de spitspositie vind ik puur middelmaat ja.

12 augustus 2018 om 15:43

Daley wordt terug gehaald vanwege zijn ervaring, media en jij maakt er een wereld topper van

12 augustus 2018 om 15:48

Hij wordt gehaald voor ervaring en media? Nou ik vind het totaal geen leiderstype (De Ligt nam het voortouw als 18 jarige) en die uitspraak over de huldiging kan ik ook geen geweldig media optreden noemen. Ik denk dat hij als 6 wel wat kan toevoegen, In de verdediing is het niks.

12 augustus 2018 om 16:07

Wat overdreven om de spelers van AZ middelmaat te noemen. Ook bij Ajax zijn niet alle spelers toppers.

12 augustus 2018 om 16:17

Wöber is normaliter geen basisspeler. Zijn positie wordt ingevuld door Blind of Frenkie. Schöne kan het tempo helaas steeds moeilijker bijbenen, maar ook hij is geen absolute basisspeler. Voor zijn positie heb je wederom Frenkie, van de Beek of Eiting. De rechtsbackpositie is momenteel inderdaad middelmatig, net als de spits positie. Maar om te stellen dat veel posities pure middelmaat zijn is wel erg overdreven.

12 augustus 2018 om 16:18

Hoe wil je de spelers van AZ dan noemen? AZ heeft momenteel gewoon een middelmatige selectie. Vorig jaar met Weghorst en Jahanbaksh was dat anders. Dit jaar, helaas, grotendeel middelmaat.

12 augustus 2018 om 16:21

Blind of Frenkie op CV is ook middelmaat. Zijn geen verdedigers. Ook vind ik Eiting en VD Beek vrij overschat.

12 augustus 2018 om 16:21

Hij bedoelt dat de media er van maakt dat Blind een wereldtopper is.

12 augustus 2018 om 16:22

Wat een onzin. Heeft er iemand gezegd dat er met Daley een wereldtopper is gehaald?? NEE.. Er werd een speler binnengehaald met bagage. Zelfde als Tadic. Die het team verder moeten stuwen. De westrijd was waardeloos. Simpelzat. Maar t zijn mensen als jij en de media die dat doen en schrijven. Je mag idd veel meer verwachten van dit Ajax waar ontzettend veel talent en nu ook wat ervaring bij zit. Er is pas 1 westrijd gespeeld van de comp.. laten we rustig afwachten hoe t zich gaat vorderen.

12 augustus 2018 om 16:25

Dan ben ik benieuwd wie jij, voor Eredivisie begrippen, goede spelers vindt (boven middelmatig). Dat je Frenkie en van de Beek middelmatig noemt getuigt van weinig voetbalkennis.

12 augustus 2018 om 16:29

Ajax fans zijn het er wel allemaal over eens dat ze de beste selectie hebben. Ik denk het niet. Tadic zou bij PSV bijvoorbeeld ook geen basis staan.

12 augustus 2018 om 16:34

Nee, want Perreiro is zoveel beter dan Tadic! Een mooie vrije bal gisteren en een redelijke pot, dat bewijst het hoor. Weinig objectiviteit te bekennen bij jou.

12 augustus 2018 om 16:38

Dus jij schat Pereiro en Bergwijn hoger in dan Tadic?

12 augustus 2018 om 16:43

Nee niet alleen gisteren. Ook vorig seizoen besliste hij al de toppers in ons voordeel. Tadic is een erg goede speler hoor maar ik vind onze flanken beter en op 10 met vertrouwen van de trainer is Pereiro geweldig.

12 augustus 2018 om 16:49

Daar waar Pereiro vorig jaar zelf geen basisplek kon veroveren in de Eredivisie... en waar Tadic al 4 seizoenen lang onbetwiste basisspeler was in de PL en in zijn nationale elftal... droom lekker verder joh. Straks zeg je ook nog dat Viergever met het vertrouwen van Van Bommel beter is dan De Ligt.

12 augustus 2018 om 17:03

Er zijn Ajax fans die dat denken. Waarschijnlijk die jij kent? Want niet alle Ajacieden denken daarover. En Tadic zou bij elke eredivisie club in de basis staan man. Hou je zelf niet voor de gek😉 vind Bergwijn en Pereiro uitstekende spelers.. daar gaat t niet om.

12 augustus 2018 om 17:09

Je onderschat Pereiro nu zwaar. Hij heeft enorm veel klasse. Als Pereiro rond de 30 is hij ook jaren met gemak basisspeler in bijv Serie A of Laliga. Ze halen Tadic omdat hij ervaring heeft en belangrijk kan zijn voor Ajax. Ik heb ook idd liever Pereiro en Bergwijn. Alleen al voor de restwaarde.

12 augustus 2018 om 17:14

Niemand onderschat Pereiro. Ik benadruk alleen de feiten. Pereiro is nog geen enkel seizoen onbetwiste basisspeler geweest, terwijl hij nu al zeker 2/3 seizoenen (?) speelt bij psv. Iedereen ziet dat die jongen goed kan voetballen. Het verschil met Tadic is echter dat Perreiro zich nog moet bewijzen en Tadic heeft zich al bewezen.

13 augustus 2018 om 12:11

Tadic zou geen basis staan xd....... man man man.

Weet niet of je de PL gevolgd hebt, maar daar was hij gewoon een hele grote speler.

We gaan er dan ook van uit dat je potjes wil winnen, en dat was mogelijk wat naïef van ons..
Geen idee waarom je met zo'n scheit instelling het veld op gaat.

Ik vind dat er té overdreven wordt gedaan over hoe makkelijk Ajax wel niet kampioen zou worden, maar ik vind ook de commentaren na de wedstrijd van gisteren overdreven. Nee, het was niet goed. Ja, het moet beter, maar zulke wedstrijden heb je er gewoon tussen zitten. Dat dat dan thuis in de eerste wedstrijd van het seizoen is, maakt het zuur. Ajax heeft tegen Sturm Graz, dat ik hoger inschat dan Heracles, gewoon laten zien dat ze dit soort tegenstanders zonder al te veel moeite kunnen verslaan. Dat dat dan niet lukt tegen Heracles, is spijtig, maar geen man overboord wat mij betreft.

12 augustus 2018 om 15:10

Lijkt mij dat je vanaf speelronde 1 wilt uitstralen dat je kampioen wilt worden. Als ze het hele seizoen (buiten toppers om, want dan kunnen ze het wel) met zo'n instelling het veld op gaan dan is het seizoen al over.

12 augustus 2018 om 15:26

@Zytto34 uitstralen dat je kampioen wilt worden daar is niks mis mee. Wat ik veel voorbij heb zien komen bij analisten en reageerders is dat Ajax wel even makkelijk kampioen gaat worden. Constantkante bijvoorbeeld?? Vraag me af of je mening is bijgesteld na de eerste ronde... wat ik al probeerde te vertellen ik vind het raar dat er nu al zulke prognoses worden gesteld terwijl er nog amper een wedstrijd is gespeeld. Momenteel idem dito het seizoen is nog lang we gaan het zien. Kan zeker een spannende titelstrijd worden.

12 augustus 2018 om 15:21

Tuurlijk is er geen man overboord maar dit is precies de kern van het probleem. Zon wedstrijd moet je gewoon winnen, punt uit, geen discussie mogelijk. Nu moet je vanaf moment 1 in de achtervolging en het is ook nog eens een thuiswedstrijd tegen met alle respect Heracles...

Ik hoop maar dat ze tegen Luik wel presteren aankomende week. Zolang ze de champions league halen, kan ik met een mindere competitie start nog wel een beetje leven

Weer een heleboel clichés hier, maar ik vind dat Blind, zeker gisteren, naar zichzelf mag kijken. Ajax heeft gigantisch veel jeugdigheid. Blind is samen met Tadic, Tagliafico en Schöne het enige beetje internationale ervaring wat ze hebben. Dat je geen captain bent betekent niet dat je niet de rest flink op je flikker mag geven. Ik vind De Ligt een goede captain, met het voorop gaan in de strijd en de goede inzet. Maar hij is niet iemand die de klappen van de zweep heeft gehad in de voetballerij, gisteren had je zo iemand nodig. Blind had dat moeten zijn, of Tadic, maar het was niemand. Niemand gaf Mazraoui op zijn flikker, omdat hij over en over en over spelers te ver door laat lopen. Niemand gaf Neres op zijn flikker dat hij met oogkleppen op over het veld aan dartelen is. Niemand geeft Van de Beek op zijn flikker als hij weer eens een bal inleverde. Niemand gaf Ziyech op zijn flikker als hij weer eens een vrije trap verneukte. Kan je wel leuk gaan roepen dat er te veel druk is van de media, maar kijk eens een keer in de spiegel.

Haha is dit de Blind die zelf een oproep deed aan de burgemeester om de huldiging in de binnenstad te doen? Ach ach

12 augustus 2018 om 15:23

Je trekt het uit zijn verband. Hem werd gevraagd waar hij bij een eventueel kampioenschap het zou willen vieren. Hij zei niet dat Ajax makkelijk kampioen zou worden.

12 augustus 2018 om 17:44

Ja en dan zou zo een ervaren man als blind moeten zeggen dat ze daar niet over nadenken omdat ze nog 34 wedstrijden moet spelen.

Het is al de gehele voorbereiding niet goed. Er wordt gewoon heel moeilijk gewonnen, heel moeizaam gescoord cq veel kansen gemist. Gisteren was zo'n wedstrijd dat je al vrij snel zag dat het in de 90e minuut nog billen knijpen zou zijn. Laag tempo, iedereen denkt iemand anders zal het wel doen.

Talent en toekomstperspectief hebben vele van deze jonge spelers zeker wel, maar een goede mentaliteit, nee. Dit is geen team. Kunnen niet op tegen de druk. De druk om te Moeten presteren. De druk om een voorsprong niet weg te geven. Etc etc. En daarom wordt PSV lachend kampioen.

Net als vorig jaar toen alle kenners ook dachten te weten dat Ajax wel even de titel zou pakken. Elk jaar hetzelfde. Ik ben blij dat Blind meer realiteitsgevoel heeft en dit tracht af te zwakken. Die heeft nu al door dat de jochies de druk niet aan kunnen.

Komt nog bij dat Ten Hag niet goed genoeg is. Beginopstelling gisteren was gewoon erg matig en er werd te makkelijk over Heracles gedacht. Wissels zijn vaak te laat en nog vaker knudde. Ook Ten Hag kan de druk niet aan en dat straalt af op de groep.

Ajax moet met deze selectie inderdaad met twee vingers in de neus kampioen worden. Spelers als Tadic, Ziyech, De Ligt, Onana, Huntelaar, Neres, Blind, F. De Jong en Van de Beek zijn echt wel van dermate hoge kwaliteit dat zoiets gezegd mag worden. Aan de spelers de taak om met die druk om te gaan.

12 augustus 2018 om 16:10

Hoe kan Ajax met twee vingers in de neus kampioen worden als PSV ook een hele goede selectie heeft?

12 augustus 2018 om 16:19

@kohaku

PSV heeft een goed team maar individueel stellen veel van de spelers niet zoveel voor. Ajax heeft echt een paar toppers voor Eredivisiebegrippen rond lopen. eigenlijk heeft Ajax op elke positie behalve op linksbuiten betere spelers lopen als Psv

Bergwijn, Lozano, Zoet en Pereiro zijn prima spelers natuurlijk. Romero, Ospibo en Mauro ken ik niet goed genoeg om een oordeel over te vellen. de rest van de selectie van PSV vind ik alles behalve bijzonder

12 augustus 2018 om 16:32

Japie Krekel, jij bazelt echt maar wat door te roepen dat de spelers individueel niet veel voorstellen. Wat versta je onder individueel voorstellen? Lozano, Pereiro, Bergwijn, en op een andere manier Dumpfries, Hendrix en Zoet zijn spelers die iets toevoegen aan een elftal. Wat een onzin dat je roept dat Ajax op elke positie betere spelers heeft. Lozano en Bergwijn zijn als Buitenspelers beter dan Neres/Tadic. Zoet is minimaal gelijkwaardig aan Zoet. Dumpfries is beter dan Masrauoi, Angelino wellicht gelijkwaardig aan Tagliafico. PSV gebruikt de spelers gewoon in de kracht en doordat ze als team fungeren renderen ze ook beter.

12 augustus 2018 om 16:52

Ik mag hopen dat Zoet gelijkwaardig is aan Zoet. ;-)

Volgens mij was het Blind zelf die zich al druk maakte over de locatie waar het kampioensfeest gehouden moest worden!

12 augustus 2018 om 17:08

Volgens mij was t dat mens van fox die m dat door de strot duwde. Misschien moet je t eens terug kijken..

Gewoon nuchter blijven. Het begint allemaal met strijd en hard werken. Als dat ontbreekt, en je denkt het even op 60% te kunnen doen, dan heb je het echt goed mis. Zie gisteren. Ik baal nog steeds. Want wéér in de achtervolging.

We zijn nu 4 jaar op rij 2e geworden. Meestal met heel weinig punten achterstand. Dit soort potjes maken het verschil op het einde.

Anders gaat het als volgt: PSV neemt afstand. Ajax komt halverwege goed terug tot een punt of 4/5. Daarna gaat het weer mis en wordt het gat onoverbrugbaar. Tot slot kom je op het einde nog terug tot een punt of 3/4/5. Feyenoord wint de beker. Ajax weer 2e. En het zakleijke volwassen PSV gaat er weer met de buit vandoor.

Dit vind ik dus een hele volwassen en nuchtere reactie. Hier kan Erik ten Hag nog ontzettend veel van leren. Wees nuchter en laat jezelf niet meesleuren in het gedrag van de media. Want als het straks fout gaat dan is de onrust alleen maar groter..

12 augustus 2018 om 16:17

Natuurlijk moet ajax kampioen worden met dit materiaal.zo niet dan zijn ze het geld wat ze verdienen absoluut niet waard.een prof moet tegen die druk kunnen anders ongeschikt

12 augustus 2018 om 16:37

Dat vind ik volslagen onzin, ja Ajax heeft een hoop geinvesteerd maar dat betekent niet dat je de kwaliteiten van je concurrent mag vergeten. Ook is onnodig druk op jezelf leggen gewoon heel stom en gaat dat alleen maar averechts werken..

Niet zo piepen Blind. Ajax heeft fors geinvesteerd. En moet dus zien te dealen met de absolute favorietenrol. Kap een keer met die mietjesmentaliteit verdorie nog an toe!

12 augustus 2018 om 17:38

Natuurlijk heeft ajax meer geinvesteerd dan ajax.dan mag een supporter ook verwachten dat ze kampioen worden.het zal heel knap zijn van psv om kampioen te worden.maar ze krabbelen bij ajax al na 1 wedstrijd weer terug.en anders hebben ze altijd een grote mond.ja met de mond kunnn ze het wel maar met de voeten laten ze het al 4 jaar niet zien

Weinig zelfreflectie heeft Blind. Daarnaast is het gewoon een slappe speler. Heeft een seizoen boven zijn kunnen gespeeld bij ManU en zelfs toen was ie geen basis. Met deze instelling kun je toch geen wedstrijden winnen ‘ik denk dat ik fit ben’

Daar ga je dan met je grote mond Daley Blind. Denken dat je de verlosser bent. Je bent gewoon een overhypte speler.

12 augustus 2018 om 18:36

Goh. Wanneer heeft Blind ooit gesuggereerd dat hij de verlosser was? Ik help je wel even; nooit. Domme opmerking dus.

Daarmee word bedoeld dat je met 2 vingers in je neus kampioen MOET worden. Niet dat je het word...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

335 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 9 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Saúl Ñíguez is opnieuw op het verlanglijstje van Manchester United verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren