Update: Oud-spits Ronaldo ontslagen uit het ziekenhuis

Dinsdag, 14 augustus 2018 om

Oud-voetballer Ronaldo is met spoed opgenomen in een ziekenhuis op Ibiza, zo melden internationale media. De 41-jarige Braziliaan ligt op de intensive care met een longontsteking. Ronaldo, die op vakantie is op Ibiza, zou vrijdagavond zijn afgevoerd naar ziekenhuis Can Misses.

Ronaldo heeft een huis op Ibiza en bezoekt het eiland regelmatig. Het lokale Diario de Ibiza meldt dat hij kort na zijn opname vroeg om een overplaatsing naar een privékliniek, Clinica Nuestra Señora del Rosario. De krant schrijft op basis van bronnen in het ziekenhuis dat Ronaldo op de intensive care ligt, maar dat zijn toestand wel vooruitgaat. In een officiële reactie laat de kliniek weten dat we wegens privacyoverwegingen geen details worden gegeven over de toestand van de oud-aanvaller.

Een longontsteking wordt veelal veroorzaakt door een bacteriële infectie en kan leiden tot kortademigheid, koorts en veel hoesten. Het kan dodelijk zijn, met name bij oudere mensen of mensen die al gezondheidsproblemen hadden. De voormalig speler van onder meer PSV, Barcelona, Internazionale en Real Madrid kampte de afgelopen jaren met overgewicht vanwege een schildklierprobleem.

Update 12 augustus 17.50 uur - Met longontsteking opgenomen Ronaldo verlaat ziekenhuis snel weer
Ronaldo heeft zondagmiddag via Twitter zijn ongeruste fans gerustgesteld. De oud-spits laat in een korte verklaring weten dat het goed met hem gaat en dat hij maandag het ziekenhuis weer mag verlaten. De Braziliaan werd eerder nog met spoed opgenomen op Ibiza met een longontsteking.

Update 14 augustus 15.28 uur - Oud-spits Ronaldo ontslagen uit het ziekenhuis
Ronaldo laat dinsdagmiddag via Facebook weten dat hij is ontslagen uit het ziekenhuis. De Braziliaanse oud-spits kampte met een longontsteking. Ronaldo bedankt zijn fans en de doktoren die hem hebben geholpen. "Het gaat een geweldig seizoen worden met heel veel geweldig voetbal en verrassingen", besluit de voormalig wereldkampioen.Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door elphenomeno)
12 augustus 2018 om 17:35

Sterkte legende

Zijn gezondheidsproblemen zijn wel bekend natuurlijk. Laten we hopen dat hij er heelhuids vanaf komt en weer volledig hersteld. En dan een stap verder gaat door weer enigszins fit te worden.

12 augustus 2018 om 14:45

Dat is gewoon heel lastig voor hem, het is vaak al lastig voor gezonde mensen van zijn leeftijd, laat staan voor iemand met Hypothyreoïdie, er komt erg veel bij die ziekte kijken.

Hypothyreoïdie: veel verschillende symptomen

Niet-specifieke en (heel) wisselende symptomen
De symptomen van hypothyreoïdie zijn dikwijls niet specifiek. Dat wil zeggen dat ze even goed het teken van een andere aandoening, een andere hormonale stoornis of stress kunnen zijn.

Omdat een schildkliergebrek de stofwisseling (het metabolisme) vertraagt, werkt hypothyreoïdie bovendien op verschillende organen en delen van het lichaam, soms op een heel wisselende en heterogene manier. Dat maakt de diagnose des te moeilijker.

Symptomen ‘niet in verhouding’
In tegenstelling tot wat we kunnen denken, hebben het aantal en de ernst van de symptomen geen verband met de ernst van de hypothyreoïdie. Iemand met een tamelijk ernstige vorm van hypothyreoïdie kan maar weinig symptomen hebben, en omgekeerd.

Complicaties van hypothyreoïdie
Als hypothyreoïdie niet wordt behandeld, dan verergeren de aanwezige symptomen. Ze kunnen ook tot uiting komen als hartaantasting en zelfs nieuwe symptomen uitlokken. Die kunnen heel nadelige en zelfs dodelijke gevolgen hebben, vooral voor het hart en op neurologisch vlak.

Huidsymptomen van hypothyreoïdie
De huid is droog, bleek en gelig. Ze kan ook dikker worden.
Hypothyreoïdie kan de ledematen en het gezicht doen opzwellen. Het gezicht en de ogen worden dikker.
Het haar is dikwijls droog, breekt af en is moeilijk in vorm te brengen.
Hypothyreoïdie kan haaruitval veroorzaken, onder andere ter hoogte van de wenkbrauwen.
De nagels groeien trager.
Kropgezwel (struma) en noduli: een kropgezwel is een voelbare en zichtbare toename van het schildkliervolume, die soms spectaculair is. Het kan de vorm aannemen van noduli, kleine afgeronde massa’s.
Door aantasting van de stembanden wordt de stem hees. De tong kan ook opzwellen.
Gynaecologische symptomen van hypothyreoïdie
Vrouwen krijgen drie tot vier keer vaker hypothyreoïdie dan mannen. De aandoening kan zich uiten in een verminderd libido (ook bij mannen) en vooral in stoornissen in de menstruatiecyclus: geen menstruatie meer, minder bloedverlies of een kortere menstruatieperiode in bepaalde gevallen, abnormaal overvloedig bloedverlies in andere gevallen.

Seksuele symptomen van hypothyreoïdie bij mannen
Bij mannen kan hypothyreoïdie ook het libido verminderen en erectiestoornissen veroorzaken. Morfologische afwijkingen van de zaadcellen behoren ook tot de mogelijkheden.

Hartsymptomen van hypothyreoïdie
De schildklierhormonen beïnvloeden bepaalde enzymen die betrokken zijn bij de manier waarop het hart samentrekt. Hypothyreoïdie kan dus hartkloppingen en/of bradycardie veroorzaken. In het laatste geval zal het hart trager kloppen dan bij de gemiddelde bevolking.

Die hartsymptomen van hypothyreoïdie zijn bijzonder verontrustend bij mensen met een hartaandoening of mensen die een hartaandoening hebben gehad (angor, een hartinfarct, hoge bloeddruk…).

Hematologische symptomen van hypothyreoïdie
Veel mensen met hypothyreoïdie ontwikkelen bloedafwijkingen:

anemie (bloedarmoede): daling van de rode bloedcellen in het bloed;
het metabolisme van de lipiden (vetten) kan verstoord zijn, wat onder andere tot meer cholesterol kan leiden en dus een verhoogd risico op hart- en vaatziekten;
een hoger risico op bloedingen.
Neurologische symptomen van hypothyreoïdie
In zeldzamere gevallen kan hypothyreoïdie tot uiting komen als stoornissen van het zenuwstelsel:

depressieve episode(s) en depressie
verwardheid, dementie
concentratie- en geheugenstoornissen
gehoorstoornissen (doofheid)
paresthesie, dat zijn stoornissen van de tastgevoeligheid (verdoofd gevoel, kriebelingen, enz.)
myxoedemateus coma is een zeldzame, maar potentieel fatale complicatie van hypothyreoïdie, die te wijten is aan een ernstige vertraging van het metabolisme en die optreedt bij mensen met ernstige hypothyreoïdie, als die gepaard gaat met een infectie, een lichamelijk trauma, blootstelling aan koude of toediening van bepaalde gecontra-indiceerde geneesmiddelen (onder andere opiaten)
het carpaletunnelsyndroom is een frequente complicatie van hypothyreoïdie. Een behandeling met thyroxine doet dat dikwijls weer verdwijnen.

12 augustus 2018 om 14:54

Echt he... Hopelijk kom hij er snel weer uit.

12 augustus 2018 om 18:02

Ik weet er alles van Alexdelpiero. Ik lijd er ook aan. Ben volledig afgekeurd door deze kut aandoening.

Ook een verminderde weerstand komt door deze aandoening. Ik heb ook enkele longontstekingen achter de rug. Dacht dat ik ging sterven. Zo erg. Een week lang koorts van boven de 40 graden. Was zelfs niet in staat om het lampje op mijn nachtkastje uit te doen.

Je schildklier zorgt ervoor dat je organen genoeg hormonen krijgen om te functioneren. Zeker je hart en stofwisseling. Synthetische hormonen slikken zorgen ervoor dat dat in evenwicht is. Maar je hebt als patient geen garantie dat de symptomen verdwijnen. dat is dus bij mij het geval. Mijn diagnose is nu Cvs. Chronische Vermoeidheids Syndroom.

Ik was vroeger een sportman. Nu ben ik een persoon die minimaal 14 uur per dag slaapt. en nog steeds vermoeid wakker wordt.

12 augustus 2018 om 18:42

Shit zeg, wat heftig man, vreselijk om dit zo te horen, ik kan mij niet voorstellen wat zoiets moet doen met een mens. Houd jezelf in ieder geval sterk, of probeer dat toch, ik hoop dat je rond je genoeg steun en mensen hebt die je verder helpen! Sterkte man!

14 augustus 2018 om 17:01

Veel sterkte, Biggles! Blijven vechten!

Sterkte el fenomeno een van de beste spitsen allertijden hoop dat hij er bovenop komt

12 augustus 2018 om 16:03

Juist, aleen dat Sterkte fenomeno

Ik hoop dat de beste spits/nummer 9 ooit snel weer opklaart!Wat was dit een legend zeg pfff crissy mag zijn veters niet ééns knopen..

12 augustus 2018 om 17:21

Meer prijzen, zowel op individueel als team gebied, meer goals, meer assists en net als deze Ronaldo, een prijs met zijn land. Wat wil je nou? Kon je het weer niet laten om alleen ‘beterschap’ te plaatsen? Qua prestaties en revolutionair zijn qua standaarden samen met Messi, mag Ronaldo eigenlijk Cristi zijn veters niet strikken, maar daarmee doe ik de beste spits ooit imo tekort.

12 augustus 2018 om 21:45

R9 had iets fenomenaals , iets wat Cristiano en ook Messi niet hadden. De Ronaldo tusen '95 en '99 is de beste speler die de wered ooit gezien heeft. Maradona zei zelfs ooit als R9 niet geblesseerd raakte hadden we de discussie Pele en Maradona niet meer gehad. Dan was het alleen maar over elphenomeno gegaan.

En R9 heeft qua land voetbal veel meer prijzen gewonnen dan Cr7, qua club voetbal dan weer niet. Niet te vergeten dat CR7 al jaren bij de beste club van de wereld speelt.

Maar goed de prijzenkast van R9 liegt er ook niet om

2 Wk's gewonnen
1x WK finalist
Beste speler WK 1998
Meeste assits WK 1998
Topscorer WK 2002
2006 topscorer aller tijden WK, inmiddels weer ingehaald
Copa America 2x gewonnen
Beste speler en topscorer geworden op de Copa
Conferderations cup gewonnen en uitgeroepen tot beste speler

3x wereldvoetballer van het jaar en ook verkozen tot uitgeroepen tot player of the decade in de Serie A tussen 1997-2007. Topscorer geworden in de Italiaanse, Braziliaanse, Nederlandse en Spaanse competitie. Zelfs in 2006 werd die nog verkozen tot beste spits van de wereld terwijl die man nog op 50% speelde van wat die ooit kon. Niet te vergeten dat Ronaldo tussen 16-21 jarige leeftijd op zijn top zat, wat als die zonder blessureskon doorspelen en zijn volledige potentie er uit had kunnen halen?

Daarnaast is Nike ook op de kaart gezet door Ronaldo. Ronaldo was de eerste die begon met reclame filmpjes maken (joga bonito) en schoenen begon te dragen met R9 erop. De echte voetbalkenner zal R9 altijd boven CR7 plaatsen.

14 augustus 2018 om 15:56

Dank u wel El Phenomeno!

Edit : R9 won wel maar 1 WK, maar dat terzijde!

14 augustus 2018 om 16:05

94 en 2002 toch?

14 augustus 2018 om 18:07

In '94 als 16 jarig knulletje was die mee als reservespeler, helaas geen minuut gemaakt. En in 2002 was die de grote man natuurlijk. Al vond ik hem zelf in 1998 op zijn best, behalve in de finale. Maar als je het verhaal kent had die de finale niet eens mogen spelen door die epileptische aanval wat die een dag voor de finale kreeg.

Beterschap met de gezondheid

Deze man was echt fenomenaal zo goed alleen daar komt ie weer.het was een echte spits maar op allround voetbalskills leggen zowel ronaldo lima en cris ronaldo t allebij af tegen messi.deze man is met afstand los van prijzen e.d. de meest complete voetballer die ik ooit heb gezien.de man kan behalve goed koppen echt alles op t allerhoogste tempo.feeenomenaal zo goed.nog nooit zag ik een betere of zelfs maar een gelijke.never nooit

Welkom terug Il fenomeno !

Zelfs legendes zijn mensen..

Als je op Ibiza, naar het ziekenhuis moet dan snap ik dat je overplaatsing aanvraagt naar een privé kliniek. Wat een armoedig Ziekenhuis is dat zeg (Can Misses) zoo slecht en dat in Europa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 9
286 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
David de GeaKeeper60
Sergio BusquetsMiddenvelder60
David SilvaMiddenvelder64
Thiago AlcántaraMiddenvelder60
KokeMiddenvelder60
Sergio RamosVerdediger50
Victor Machin PerezMiddenvelder54
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Daarentegen ziet Bayern München de komst van Bale wel zitten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren