Courtois maakt transfer vanwege één reden: ‘Ik zag de tranen in hun ogen’

Zondag, 12 augustus 2018 om

Thibaut Courtois maakte onlangs de overstap van Chelsea naar Real Madrid en de Belgische doelman gaf aan dat zijn transfer mede tot stand is gekomen vanwege zijn drang om zijn kinderen vaker te zien. Zaakwaarnemer Christophe Henrotay geeft in gesprek met de BBC echter aan dat dit de enige reden voor Courtois was om zich aan te sluiten bij de Koninklijke.

“Er is een misverstand gaande over dat hij weg wilde vanwege bepaalde redenen. Er was maar één reden: zijn kinderen. Als zijn familie in Londen woonde, was het compleet anders. Dan was Courtois gebleven. Er is geen reden om een club als Chelsea te verlaten, hij kon daar prijzen pakken. Jammer genoeg leven zijn kinderen met de moeder in Madrid.”

“Hij had nog een contract en het hing dus af van Chelsea, maar aangezien het einde van zijn contract in zicht was (medio 2019, red.), was Chelsea geïnteresseerd in een deal met Real. Het zijn persoonlijke redenen en dat moeten we respecteren. Chelsea begreep de situatie en hebben goed gehandeld. Ze hebben het niet gedaan om de fans teleur te stellen, maar om het beste uit de situatie te halen. Ze begrepen de menselijkheid van de situatie van Courtois."

“Toen we in Madrid aankwamen, waren zijn ouders, zijn broer, zijn zus, iedereen erbij. Ik zag de tranen in hun ogen. Het deed mij deugd om iets te doen, niet alleen voor de speler, voor een cliënt, maar voor de hele familie. Geweldig.” Courtois ruilde Chelsea uiteindelijk voor circa veertig miljoen euro in voor Real en heeft tot medio 2024 getekend in de Spaanse hoofdstad.


Poll

Een goede aanwinst voor Real Madrid?


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door kaassie)

Ik begin hier nou toch wel een beetje genoeg van te krijgen. We weten het, je miste je kinderen... Is dit niet een beetje onrespectvol naar real toe ?

12 augustus 2018 om 13:18

Zaakwaanemer die reageert op een vraag of hij geeft een statement waarom, zodat er geen enkele andere misverstand is. Smetje is dat hij zich niet had gemeld bij Chelsea en dat vonden de supporters niet zo leuk. Beetje een Dembele achtig verhaal, al was het bij courtois sneller afgerond. Verder is dit zeker niet onrespectvol, hij is een proffesional en koos om te vertrekken en wilde naar Madrid en blijkbaar had perez interesse en Thats the end of it.

12 augustus 2018 om 13:18

Hoe is dit onrespectvol naar een club? Wat kan Real Madrid dit schelen, gaat zich echt wel 100% inzetten om alles eruit te halen komende seizoenen. Ik vind het heerlijk om te lezen hoe zo'n miljonair zijn kinderen belangrijker vindt dan centen en prijzen pakken.

12 augustus 2018 om 13:18

Ik wou net zeggen, leuk om te horen als clubleiding van Real, hier zegt die nu eigenlijk dat als Atletico interesse had getoond dat hij net zo goed daar was heengegaan.

12 augustus 2018 om 13:27

@rombomcu dat geldt toch voor elke voetballer. Ook voor elke club. Alles De Gea beschikbaar was geweest voor ongeveer t zelfde bedrag had real de gea gehaald. Lekker boeiuh dus

12 augustus 2018 om 15:05

In Courtois zijn positie waren er maar 2 clubs die hem kunnen betalen, zijn sportieve ambities kunnen verwensen en hem dicht bij zijn kinderen kan laten wonen. Als een van die clubs dat dan mogelijk maakt is het logisch dat hij er vol voor gaat. Als beide clubs interesse zouden tonen dan weet alleen Courtois en zijn zaakwaarnemer wat ze gekozen zouden hebben.

12 augustus 2018 om 13:22

Wat boeit Real dat nou, ze halen een van de beste doelmannen ter wereld binnen en die geeft aan dat zijn hoofdreden om voor Madrid te kiezen zijn kinderen waren. Nou, mooi toch. Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan voetbal en/of Real Madrid hoor.

Wat een geweldige concurrentie. Nu keylor beter gaat spelen door courtois en andersom heerlijk dit !

Uiteraard hebben zijn kinderen etc...een grote invloed gehad, maar dat is natuurlijk niet de enige of is echt de enige die niet naar een salarisstrookje kijkt voordat hij overstapt om nog maar te zwijgen over de club waar hij voor gaat keepen.

12 augustus 2018 om 13:41

Idd onzin.. snap sowieso niet waarom ie niet n miljoentje van zijn salaris heeft uitgetrokken om in Londen een huis voor zijn ex en kinderen te kopen. Voor mij ontkracht dat zijn uitspraak dat het hem alleen om zijn kinderen te doen is.

12 augustus 2018 om 13:51

Oh ja, want meneer bepaald waar zijn ex en kinders gaan wonen.

12 augustus 2018 om 14:49

Domme opmerking. Ben het met eens caddeto eens.

12 augustus 2018 om 15:22

Courtois zijn ex is een spaanse. Dus waarom zou ze in Londen blijven wonen als ze toch niet meer bij elkaar zijn?

12 augustus 2018 om 15:20

Courtois kon door een contractverlening bij Chelsea 1 miljoen meer verdienen dan bij Real.

Onzin. Kuste de Real-logo en zei dat hij dit nooit eerder heeft gedaan niet bij Chelsea noch bij Atletico, ook was hij sinds klein al fan van Real Madrid, er zijn video’s waarin hij een tshirt van Real aanheeft. Uiteraard speelt zijn privé leven een rol maar hij was Chelsea zat, uitte meer kritiek jegens de spelers en coach dan dat hij positief was.

12 augustus 2018 om 13:33

Dus je beweert dat als zijn vrouw in Londen woonde (en daar bleef), hij ook ten koste van alles naar Real Madrid was vertrokken? En waaruit haal je dat hij Chelsea beu was?

12 augustus 2018 om 13:40

Hij kwam bij elke puntenverlies in de media zeuren dat hij misschien wel weg gaat en dat iedereen weet waar zijn droombestemming is blabla, ook ging hij altijd zijn coach of bepaalde spelers sneren via de media. Hij wou simpelweg niet langer blijven, anders vertrek je niet op die manier. Hij verbleef in België tot het rond was met Real en liet zijn gezicht niet zien bij Chelsea.. zegt wel genoeg. De Chelsea-fans zijn ook helemaal pissig op sociaal media omdat hij als eerste ‘Hala Madrid’ schreeuwde en poste op zijn sociaal media ipv Chelsea te bedanken.

12 augustus 2018 om 13:55

Jij gaat ook wel makkelijk mee in de verhaaltjes van de media. Na elk puntenverlies zeuren en altijd sneren naar medespelers? Volkomen onzin. Dat van die droombestemming is ook complete onzin, hij heeft enkel aangegeven dat hij bij zijn kinderen wil zijn en dat dat vrij duidelijk is. Je interpreteert dat natuurlijk hoe je zelf wilt, maar ik zie dat niet als "real Madrid is mijn droombestemming" (hazard heeft overigens wel gezegd dat iedereen weet wat zijn droombestemming is, misschien verwar je die twee).
Dat hij zijn gezicht niet liet zien, ligt eerder aan het feit dat de transfer al langer vast stond, maar dat hij moest wachten voordat Chelsea een vervanger had gevonden, voordat het bekend gemaakt kon worden. Dat hij dan niet komt opdagen op de training voor drie dagen en dat de fans daaruit maken dat hij niet meer wil terugkomen, lijkt me nogal simpel. Je mag het natuurlijk geloven om jouw eigen versie te verdedigen en om Courtois in een kwaad daglicht te steken, maar het houdt weinig steek als je het mij vraagt. Hij zal heus wel fan zijn van Real en vindt het wellicht niet erg om daar naartoe te trekken, maar ik geloof wel dat het grotendeels te maken heeft met zijn gezinssituatie.

Je hebt bovendien niet geantwoord op mijn eerste vraag: indien zijn vrouw in Londen woonde, ben je ervan overtuigd dat hij dan ook een transfer naar Real zou 'forceren'?

Ach over 2 seizoenen wil Courtouis naar PSG en dan laat hij gewoon zn ex verhuizen naar Parijs...

Ik hou van courtois maar ik denk dat we het allemaal wel snappen hoor, wist niet dat je bij een transfer een waslijst aan redenen moest geven voor je mocht gaan...

12 augustus 2018 om 20:02

Hij geeft niet een waslijst aan redenen, hij benoemt er slechts 1 en dat klinkt als een zeer goede reden.

12 augustus 2018 om 20:26

Vind ik dus ook haha doel gewoon op het feit dat hij zich niet moet verantwoorden

Courtois doet het allemaal voor de kinderen uiteraard, Rayo Vallecano is ook een mooie club dichtbij de kids maar dat was geen optie?

12 augustus 2018 om 14:13

Waarom naar Rayo als Real je ook wil hebben?

12 augustus 2018 om 14:25

Het gaat toch niet om het geld maar om de kinderen? Het begrip sarcasme is je vreemd?

12 augustus 2018 om 15:44

Nou dan kan je toch net zo goed naar Real gaan? En net alsof Rayo hem ooit kan bbetalen.

12 augustus 2018 om 14:23

Misschien was dat ook wel een optie, maar niet iedereen kiest voor de minste optie...

12 augustus 2018 om 14:26

Als je het woord optie vervangt voor geld dan ben je d’r, wat denk je dat deze familieman zou doen als Real hem niet wilde hebben?

12 augustus 2018 om 15:19

Maar Real wilde hem wel dus wat maakt het nu uit? Een win win situatie voor beiden tenzij jij hier Courtois als een slechterik wilt afschilderen.

12 augustus 2018 om 15:45

@chanfan
Aha jij weet precies hoe ik iemand wil afschilderen, ik hou gewoon van eerlijkheid, Witsel gaf destijds aan dat een belangrijke reden van de overstap naar de Chinese competitie geld was gewoon eindelijk eens iemand die aangeeft hoe het zit, als Real geen interesse had getoond was Courtois gewoon bij Chelsea gebleven heeft niks met jouw slechterik verhaal te maken maar gewoon zeggen waar het op staat.

12 augustus 2018 om 15:57

Ja dan was Courtois gewoon bij Chelsea gebleven en kon hij een miljoen meer verdienen terwijl hij nu bij Real zit en stevige concurrentie heeft van Navas. Dus professioneel heeft hij dan de slechtste optie gekozen.

Bij mijns insziens is Courtois hier de eerlijke.

12 augustus 2018 om 15:25

Nee, want Rayo heeft geen 35+ mil te besteden voor n speler.

Ik geloof niet dat hij alleen omwille van zijn kinderen naar Madrid wilde. Real Madrid is toch wel de absolute top in de wereld. Chelsea vind ik daar toch net onder zitten.

Christophe Henrotay heeft zelf waarschijnlijk ook de tranen in de ogen staan na ontvangst van zijn commissie op deze transfer.

klinkt echt onrespectvol naar real madrid toe om te zeggen dat et de einige reden is waarom hij naar madrid is we weten allemaal dat et niet zo is maar om dat zo te gooien in de media en alstjeblieft chelsea niet vergelijken met real zogenaamd prijzen winnen met chelsea wat de fa cup met moeite

Vraag me af waarom Madrid Courtois perse wilt hebben. 3 keer cl kampioen geworden na elkaar met Navas in doel, die het heel degelijk doet. Keepte gister weer een hele goeie wedstrijd tegen Milan. En dan heb je nog Casilla die een goeie backup is. Zonde..

Als Chelsea de Champions League drie keer op rij had gewonnen de afgelopen seizoenen en Courtois' kinderen woonden in Madrid dan betwijfel ik of ie ook de overstap naar Real zou maken. Heel slim om alle haat wegens verraad te verbloemen door het op je kinderen te schuiven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4231 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6646
4.Getafe4612
5.Alavés440
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

254 fans
Keeper, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Daarentegen ziet Bayern München de komst van Bale wel zitten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren