Ramos aangepakt: ‘Dan ben ik blij dat ik over 40 jaar deze planeet verlaat’

Zondag, 12 augustus 2018 om

Liverpool begint zondag aan een nieuw voetbalseizoen tegen West Ham United en Jürgen Klopp wil deze voetbaljaargang graag een trofee in zijn prijzenkast toevoegen. De manager van the Reds was vorig seizoen dicht bij een prijs, maar Real Madrid was in de Champions League-finale te sterk: 3-1. De Duitse trainer zegt nog altijd te balen van het verloop van de eindstrijd.

Mohamed Salah moest vroegtijdig naar de kant vanwege een blessure, opgelopen in een duel met Sergio Ramos. Klopp zei eerder al dat hij zijn bedenkingen heeft bij de acties van de Spaanse verdediger en is die mening nog altijd toebedeeld. “Het kan toeval zijn, maar Salah werd uit de wedstrijd gehaald tijdens een uitstekende fase in zijn carrière”, wordt Klopp geciteerd door Goal.

“Veel mensen zullen zeggen dat deze dingen gebeuren. Maar als dit de boodschap is die we onze kinderen willen meegeven, dan is alles geoorloofd en gaat alles louter over winnen. Dan ben ik blij dat ik over veertig jaar deze planeet verlaat. Of ik een goede verliezer ben? Nee”, aldus Klopp, die wijst op het feit dat Ramos zich wel vaker op een controversiële manier van zich doet spreken.

“Tijdens onze voorbereiding hebben we Ramos besproken, want het vorige jaar heeft hij de finale beïnvloed met een duik en een rode kaart (voor Juan Cuadrado van Juventus, red.). Real Madrid heeft het verdiend om de Champions League te winnen, niemand heeft iets anders beweerd. Maar moet je dat doen met de situaties met Ramos? Nee, dat hoeft niet.”Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door master d)

Ik denk dat ze bij Liverpool gewoon eens moeten stoppen met reageren op de vragen over die situatie. Het is gebeurd en dit seizoen krijg je een nieuwe kans. Er was een fase waarin het kon voor Liverpool, maar de selectie was niet breed genoeg, dit jaar heb je dat wel.

Ach ja, Ramos...de man die buiten Madrid de meest gehate speler ooit is.

12 augustus 2018 om 12:33

Nou ik vind hem niet in de buurt komen van bijvoorbeeld Pepe of Suarez.

12 augustus 2018 om 12:40

Na zijn actie tegen Cuadrado vorig jaar is hij in dat rijtje komen te staan. Zelf voor gezorgd.

12 augustus 2018 om 12:45

Suarez doet dingen als die totaal veblind is door de druk (bijten, racisme etc). Zonder voorbedachte rade en/of blessure bij tegenstander. Harde verdedigers zoals Chielini, Vidic, Stam, Terry zijn/waren spijkerhard in t duel maar altijd met t idee om duel te winnen (kopduel, lichaam ertussen etc). Ramos daarentegen doet alles met voorbedachte rade en wilt spelers de wedstrijd uittrappen. Met name spelers die sterk zijn in t dribbelen. Ronaldinho, Messi, Neymar, Salah ze zijn allemaal t slachtoffer geweest van de meest lompe vieze overtredingen (check compilatie op YT van barca aanvallers vs Ramos). Daarnaast kan die ook enorm mensen kaarten aansmeren. CR7, Marcelo, Carvejal etc krijgen overal respect. Ramos daarentegen is de rat van t voetbal. RR (Ramos de Rat).

12 augustus 2018 om 13:00

CR7 krijgt in de verste verte niet overal het respect. Wordt bijna overal uitgefloten. Het is triest maar waar.

Doet natuurlijk niets af aan het feit dat hij een van de beste ooit is. Dat mag je na 5 CL bekers die hij won wel zeggen (werd topscorer in elke CL editie die hij won met zijn clubs en gaf ook genoeg assists in de gewonnen edities).

12 augustus 2018 om 13:04

Ach ja, dat hij word gehaat zou hem niks uitmaken met alle prijzen die hij wint.

12 augustus 2018 om 13:06

Als je CR7 niet respecteert, ben je geen voetbal liefhebber. Dat zeg ik als Barca fan. Je geniet ook van t spel ook al is de concurrent. Geldt ook voor Modric, Asensio, Bale etc...allemaal toppers.

12 augustus 2018 om 14:30

Ben het met je eens wat betreft Ramos maar een YT-compilatie geeft allesbehalve een juist beeld, dat is gewoon een verzameling van selectief gekozen beelden. Haast elke matige speler lijkt in die YT-videos op een wereldtopper.

12 augustus 2018 om 15:33

Ja dat klopt maar niet elke speler lijkt op een beul in die yt videos

12 augustus 2018 om 15:49

Wat is dat nou voor een argument. Probeer zo'n zelfde compilatie eens over andere top wereld verdedigers zoals Chiellini, Terry, Puyol, Vidic of Ferdinand. Het feit dat er een compilatie is laat zien dat er genoeg acties grweest zijn en dat het geen eenmalige incidenten zijn.

12 augustus 2018 om 12:40

Haha staat bij mij nog niet eens in de top 10 van de huidige generatie, laat staan ooit.

12 augustus 2018 om 12:43

Ik denk dat ie voornamelijk door Ons de Barca supporters gehaat wordt (wat geheel logisch is)

12 augustus 2018 om 14:04

nou ook door juve Liverpool en zijn oude club Sevilla word hij gehaat

12 augustus 2018 om 18:41

Iemand haten die je persoonlijk in levende mate niet heb meegemaakt vind ik best wel zielig.

13 augustus 2018 om 01:24

Je neemt me de woorden uit de mond. Zielig inderdaad om iemand te haten die je niet eens kent. Het probleem met sommige is omdat ze die twee of drie keer per week zien voetballen ze er een soort band mee creëren. Zowel positief als negatief dat ze onbewust echt haat of liefde voor die persoon met zich gaan meedragen.

15 augustus 2018 om 21:34

Haha laat me niet lachen jongen, hij is de meest gewaardeerde verdediger en beste ter wereld, vele clubs kloppen nog steeds aan de deur bij real madrid om hem los te kunnen peuteren. Zowel privé en als speler een gewaardeerd man, intelligente speler maar een harde verdediger, zoals wij die in Nederland ook hebben gehad, maar niet zo'n vieze speler als Hugo hovenkamp destijds, hoop dat hij nog lang heel en fit blijft. En wat ronaldo betreft, wens hem het allerbeste bij Juventus. Hij verdiend het om gewaardeerd te worden Door de scheidsrechters die Barcelona heeft omgekocht. Ze mochten hem van kapot trappen, teveel Barcelona oude voorzitters in de Spaanse bond, hoop dat Villar nog vele jaren moet vast zitten. Dit heb ik al 2 jaar geleden zien aankomen dat hij nog een keertje zou vertrekken, zie hier. Real is geen kille club zoals sommigen beweren, dat is Ajax wel. Geen speler staat boven de club, het is een merknaam, sergio ramos heeft het door. Ook vraagt men of Ronaldo nog een sfscheidswedstrijd krijgt, tuurlijk als hij stopt als voetballer net als de beste spits ter wereld destijds Raul. Real madrid zal hem altijd eren net als zoveel oude spelers geëerd zijn, Gento enz enz, altijd worden spelers die real verlaten voor een andere club door Real spelers en aanhang toegejuicht of krijgen ee warm applaus, dit doet de Barça aanhang niet. Waar ik wel een zwaar hoofd in heb is de nieuwe bondscoach van Spanje, denk niet dat hij een goede ploeg kan neerzetten, velen haken nu al af.

Klopp kan jammeren wat die wil maar op die foto staat toch echt Ramos met die grote beker in zijn handen. Je kunt keer op keer die situatie van Salah en Ramos er bij halen maar je kunt als coach ook nadenken waarom je twee clowns als doelmannen in je selectie had ipv een degelijke keeper die geen domme dingen doet.

Haha wat een engnek die klopp. Volgens mij krijgt die nogsteeds elke avond nachtmerries en heeft die geen fijne nachtrust door Ramos. Triest ventje zeg. Al was Salah niet geblesseerd geraakt zou Real liverpool nog steeds wegspelen. Laat die kerel maar eens constant presteren want het lijkt nu alsof de nieuwe Maradona geboren is. Dalijk wordt die net als Michu en zien we hem eindigen bij een amateurclub in de golfstaten

12 augustus 2018 om 12:44

Voordat Salah geblesseerd raakte was Liverpool beter. Zelfde als tegen roma, hij brengt zoveel angst bij de tegenstander. Voor de rest gaat het wel ver om het er nog steeds over te hebben. Puur verloren door de keeer die de druk niet aankon.

12 augustus 2018 om 15:08

Ja, maar dat laatste komt Klopp niet uit. Dat is namelijk een doelman die hijzelf gehaald heeft. Voor zijn ego is het makkelijker om naar de tegenstander te wijzen, want daarover kan hij zeggen dat hij de spelers heeft gewaarschuwd voor de streken van Ramos.

12 augustus 2018 om 22:14

Nee hij moet zijn keeper afbranden logisch. Hij heeft ook een punt zoals ik het zie. Moet nu wel klaar zijn daar niet van.

Zwaar overtrokken reactie zeg.. ze doen bij Liverpool net alsof Ramos met 2 benen op kniehoogte kwam invliegen. Neem je verlies en ga door.

Een ongelukkige valpartij is nog nooit zoveel behandeld...

Ramos speelt altijd op het randje dat is bekend maar als je al een paar keer de CL hebt gewonnen Europees Wereldkampioen ben geweest heb je wel kwaliteit en mensen schiideren hem af als een ordinaire schopper dat is hij dus niet

In het vorige interview waarin hij over hem zat te mekkeren zei hij letterlijk geen slechte verliezer te zijn. Is hij toch wat wijzer geworden de afgelopen weken.

Ramos is altijd al een smerige voetballer geweest dus begrijp niet dat Klopp hier over zanikt. Zoiets weet je van te voren, hij zou naar zichzelf moeten kijken en bedenken wrm Karius in zijn selectie zat..

Wat ongelofelijk flauw om nu nog weer over die wedstrijd en over Ramos te beginnen. Over 40 jaar herinner ik me Ramos nog steeds als de winnaar die hij is. Soms gek en over het randje, maar de scheidsrechter (en VAR) bepalen wat wel en niet mag.

Veel lof oogsten met zijn team, dat gaat Klopp bijzonder goed af. Toch, op onverklaarbare wijze, lukt het maar niet dat zilverwaar te grijpen. Hoe kan dit, terwijl jij en je team zo goed zijn en eigenlijk niets verkeerd doen? Dan ga je het buiten jezelf zoeken.

We kunnen wel hier over doorgaan, maar wat schiet je ermee op?
Ik had ook gedachtes dat het bewust was en ja Ramos is een speler die bekend staat om zijn smerige bewuste overtredingen, maar helaas kun je de tijd niet terugdraaien.
Voor de overtreding was Liverpool de betere en speelde Salah uitstekend, dus Ramos heeft wel degelijk de wedstrijd beïnvloed.

Ik had veel frustraties die wedstrijd en om het zacht te laten uitdrukken ben ik 'geen fan' van Ramos, maar heb me erbij neergelegd, uiteindelijk verloor je door 2 grote fouten van Karius.

Gewoon focussen op het nieuwe seizoen met opnieuw CL, heb er veel vertrouwen in.

12 augustus 2018 om 12:57

Bla, bla, bla. Salah begon met vasthouden en bleef zelf klemmen. Ramos deed niet veel verkeerd, het was een zeer ongelukkige val voor Salah. Karius is de speler die de meeste invloed heeft gehad op de wedstrijd door 2 keer kinderlijk te blunderen.

12 augustus 2018 om 13:03

Dan zou ik als ik jou was nog maar eens de beelden terug kijken met 'ramos deed niet veel verkeerd. Toen de bal weg was bleef Ramos de arm van Salah klemmen.

12 augustus 2018 om 13:37

Maar je zegt nog steeds niets over het feit, kijk de beelden maar terug, dat Salah begon en de overtreding dus inzette. Dat Klopp hierover blijft door zaniken zegt voor mij genoeg: die man kan zijn eigen onkunde niet verkroppen en dat is dat hij de prijzen zelden weet binnen te slepen. Als trainer meer dan prima, gezien het voetbal dat hij speelt en hoe spelers met hem omgaan, maar geen prijzenpakker. Hierdoor gaat hij andere redenen zoeken en andere dingen de schuld geven. Echter wist iedereen dat Liverpool in de achterste linie het zwakst was en hij heeft dat na twee jaar eindelijk opgelost. Hoor je hem ook niet over. Ik heb m’n respect voor die man allang verloren, want sinds hij in Engeland zit is het gewoon een zeikerd geworden.

Wie zegt dat je nog 40 jaar hebt Jurgen? Wel een zure verliezer, zelfs met Salah is het nog maar de vraag of jullie iets gingen doen.

Haha Klopp had ik altijd bij Real willen zien maar mag vanaf nu zover mogelijk wegblijven. Ramos is een strijder, je hebt hem liever in je eigen team, hij is misschien de meest gehate speler op dit moment maar hij is ook de beste verdediger ter wereld. Sociaal media zit er vol van, ja ze haten hem maar tegelijk is hij wel de beste ter wereld

12 augustus 2018 om 14:28

Precies, je hebt altijd een speler als ramos nodig. Een winnaar die bereid is om over het randje te gaan en alles te doen voor de winst. Je kan moeilijk winnen met 11 brave ideale voetballers, soms heb je gewoon krijgers nodig op het veld.

12 augustus 2018 om 17:03

De perfecte speler voor El Cholo eigenlijk, wat een duo zou hij kunnen zijn met Godin.

Iedereen die hierzo Ramos nu verafgood vanwege zijn winnaarsmentaliteit... Die verketteren Nigel de Jong nog steeds vanwege Alonso...vanwege diezelfde mentaliteit. .. (...)

Werkelijk belachelijk dat Klopp hier nog steeds over ligt te zeiken. Een bewuste actie van Ramos of niet, Salah gaat het duel aan (pakt Ramos zelf ook vast) en verliest hem. Ongelukkig dat ie daarbij geblesseerd raakt maar dat hoort bij het voetbal. Het verandert misschien de wedstrijd maar bij Real raakt niet veel later Carvajal ook geblesseerd, tevens een belangrijke pion voor het spel van Zidane. Dus als Klopp professioneel is houd hij er nu eens mee op en legt hij zich neer bij het verlies.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool7652
4.Arsenal6024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

274 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Carragher: ‘Dat is het belangrijkste dat Klopp voor elkaar heeft gekregen’

Mohamed Salah en Sadio Mané werden recent in verband gebracht met een overstap naar Real Madrid of Barcelona. Liverpool raakte eerder Philippe Coutinho kwijt aan de Catalanen, maar Jamie Carragher heeft...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Daarentegen ziet Bayern München de komst van Bale wel zitten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren