‘Met wie De Jong de wedstrijdbespreking deed? Met de verzorger, nou goed?’

Zondag, 12 augustus 2018 om

Willem Janssen ontkent dat er sprake is van onrust bij FC Utrecht. De aanvoerder kende zaterdag een teleurstellende seizoensstart in de Eredivisie, want PSV was met 4-0 te sterk in Eindhoven. Na afloop ergerde Janssen zich aan vragen over de rol van trainer Jean-Paul de Jong en het vertrek van assistent-trainer Luc Nijholt, daags voor het duel met PSV.

De Jong fungeert dit seizoen als 'Engelse' manager: assistenten Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse trainingen. "Wie de wedstrijdbespreking heeft gedaan? Ja, dat vind ik een rare vraag. Hoef ik geen antwoord op te geven", zegt Janssen tegen Voetbal International. "De Jong is nog steeds de hoofdtrainer. Dat is lang en breed uitgemeten, dus dat lijkt me vrij duidelijk."

"Hij heeft dus ook de wedstrijdbespreking gedaan. Met wie? Met de verzorger, nou goed. Ja, ik weet niet wat je nu wil", voegt Janssen daaraan toe. Er is volgens hem 'nul onrust' bij Utrecht. "Dat maakt iedereen ervan, maar we werken vanaf dag één prima samen. Jullie mogen speculeren, dat maakt ons niets uit." Janssen zegt het vertrek van Nijholt te betreuren, maar legt zich neer bij diens keuze.

De Jong zelf zegt op de website van Utrecht dat zijn ploeg te weinig kansen creëerde. Hij spreekt van een verdiende zege voor PSV. "Het verhaal is dat we op drie spelhervattingen onszelf een hele moeilijke wedstrijd bezorgen. Enerzijds is dat de kwaliteit van PSV, anderzijds kunnen we ons verwijten dat we afspraken niet nakomen."Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door abe84)

Snap niet dat Jansen hier zo moeilijk over doet, zeg het gewoon.. het is hoe het is. Nu maak je het alleen maar erger. Overigens zou ik mij zorgen maken over de Jong als trainer/coach/manager (wat het ook is). Hij had gisteren een heel andere wedstrijd gezien en kwam over of het allemaal prima uitgevoerd was en de uitslag vertekend was.

12 augustus 2018 om 12:00

Ik ben juist van mening dat Jansen hier goed mee omgaat. Hij geeft goed aan dat de onrust vooral in de media bestaat en de selectie oke is. De Jong heeft om een of andere reden de schijn vanaf het begin al tegen, terwijl hij zowel bij Eindhoven als bij Utrecht gewoon zijn team naar behoren weet teik laten presteren. Waarom er dan zoveel tumult wordt gecreëerd is mij een raadsel.

12 augustus 2018 om 12:34

Volgend mij is het niet de taak van hansen om hier over naar buiten te treden.

12 augustus 2018 om 13:08

Het is toch ook gewoon duidelijk gemaakt hoe het zit, alleen de media en analisten gaan weer roepen dat er iets aan de hand moet zijn.

12 augustus 2018 om 14:12

Niemand in Utrecht had gisteren verwacht dat er een enkel punt gehaald zou gaan worden in Eindhoven. Maar de manier waarop het ging, belooft niks goed voor de rest van het seizoen. JP kwam met een opstelling aan de proppen waarmee aanvallend helemaal niks geforceerd kon worden. Het zag er tactisch dramatisch uit.

Tja, de bloedhonden van de media ruiken onrust en duiken er dan bovenop. Ze zoeken naar mogelijkheden om het vuur aan te wakkeren. Ergelijk maar zo werkt het.
Je merkt aan Janssen ook wel dat hij het ongemakkelijk vindt want iedereen weet dat De Jong onder vuur ligt en waarschijnlijk bij nog een of twee slechte resultaten op straat staat. Dat is voetbal.

12 augustus 2018 om 14:05

De onrust is ontstaan door Utrecht. Middels deze aparte constructie die niet zomaar is ontstaan, moet je niet gek opkijken dat journalisten daar vragen over gaan stellen. Verder zou het voor Utrecht beter zijn als JP en consorten zo snel mogelijk vertrekken. Het is uitstel van executie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

17 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Daarentegen ziet Bayern München de komst van Bale wel zitten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren