Van Hanegem kraakt Ajax: ‘Ze zijn allemaal te beroerd om ruimte te maken’

Zondag, 12 augustus 2018 om

Willem van Hanegem ziet Ajax als favoriet voor de landstitel, maar schrok van het spel tegen Heracles Almelo op zaterdagavond. Het team van Erik ten Hag speelde een moeizame wedstrijd en kon een nederlaag ternauwernood afwenden: 1-1. Volgens Van Hanegem zit er veel te weinig beweging in de ploeg.

Normaal gesproken, zegt de Kromme zondagochtend bij De Tafel van Kees, moet Ajax 'dik' kampioen van de Eredivisie worden. "Maar ik zat gisteren ook te kijken. Wat denken ze allemaal bij Ajax? Willen ze allemaal alleen maar de bal hebben en dan eens wat gaan doen?" In het praatprogramma komt een fraaie steekbal van Hakim Ziyech op Donny van de Beek voorbij: kort voor rust bereidde Ziyech een grote kans voor zijn ploeggenoot voor. "Dat is een heel normale bal, maar wij vinden dat al uniek omdat het te weinig gebeurt."

"Je ziet voorin op het veld een rij van vier mensen staan bij Ajax. Niet in het midden, nee voorin. Hoe wil je dan in godsnaam doorspelen?", vraagt Van Hanegem zich af. "Je kunt er één aanspelen, maar er staan er drie aan de zijkanten niets te doen. Die kun je niet bereiken. En dan heb je maar één man op het middenveld. Het is hetzelfde dat ze in de bus gaan zitten met vier man op een rij."

"Ze zijn al uitgeschakeld", analyseert Van Hanegem. "Ze zijn allemaal te beroerd om even ruimte te maken voor elkaar, waardoor een ander erin kan komen. Alleen door even zonder bal weg te lopen." Ajax kwam zaterdag in de 84ste minuut op achterstand na een schitterende uithaal van Kristoffer Peterson, maar pakte dankzij een kopbal van Matthijs de Ligt nog een punt. Dinsdag treedt de club aan tegen Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League.


Poll

Wordt Ajax dit seizoen kampioen van Nederland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door gabstra)

Het komt hopelijk allemaal goed met Ajax. Straks als iedereen gewoon weer speelt die in de basis hoort dan komt het hopelijk goed.

12 augustus 2018 om 11:25

Dit Ajax is geen team. Het is los zand en ze willen niet voor elkaar door het vuur gaan. In de voorbereiding speelden ze al slecht, met verliespartijen en matig spel. Nu gelijkgespeeld in Luik en in eigen huis gelijk tegen Almelo. Je investeert miljoenen maar het is gewoon slecht. Van Haaneegem heeft gelijk.

12 augustus 2018 om 11:28

En dit baseer jij op een paar wedstrijden waarin er telkens met een andere basisteam werd gespeeld?

12 augustus 2018 om 11:30

Als het slecht gaat moet je karakter spelen. Ajax komt altijd terug als ze op achterstand komen. Altijd maar achter de feiten lopen. Het is zo zielig allemaal en zo voorspelbaar.

12 augustus 2018 om 11:38

Ja want o.b.v. die wedstrijden is dat de terechte conclusie. Dat wil niet zeggen fat het niet goed kan komen. Maar voorlopig is het niet heel goed. De conclusie van Van Hanegem is volledig juist. En dit is te wijten aan de trainer.

12 augustus 2018 om 12:13

Het komt ook wel dat er een paar wijzigingen waren als ten Hag met de zelfde 11 had gespeeld als tegen Graz en Luik. Dan hadden wij deze wedstrijd gewonnen.

12 augustus 2018 om 12:25

De trainer vind ik toch wel hoofdschuldige.. kan iemand mij vertellen waarom neres 80 procent van de wedstrijd op de linkerkant staat? Dat is duidelijk zijn positie niet.. daarbij maakte hij vorig seizoen veel goals en veel assists vanaf rechts.. met goede diepte loop actie en met inspelen en doorbewegen. Tadic heeft een fantastische linker dus die posteer je dan toch op links? Ook wel is lekker voor een spits. Maar wat het meest stoort is zn wisselbeleid waar hij zijn eigen fout met de basisopstelling niet kan herstellen.. eiting speelde echt slecht en je zag dat hij het verschil niet ging maken, nu zet hij blind linksback en frenkie centraal achterin.. terwijl we allemaal weten dat blind ook geen opkomende back is die erovergaat dus dat was zo nutteloos. Hij moest gewoon tagliafico erin voor wober en frenkie voor careltje.. frenkie had dan aanvallend veel meer impact kunnen hebben..ipv telkens in zn eentje de counter er proberen uit te halen

12 augustus 2018 om 12:32

Is totaal geen excuus dat er wat andere spelers spelen. Dan moet je heracles thuis ook gewoon winnen. Ajax is geen team. Zie de commotie wanneer vd beek eens op de bank moet zitten. Misschien werd gisteren duidelijk na die bal van Ziyech die hij verprutste waarom dat is.
Je moet kampioen worden met zn allen. Dat mis ik ook bij Ajax. Ze vinden zichzelf allemaal heel geweldig, maar de mouwen opstropen zie je te weinig. Dat aspect is net als de bezetting van de verdediging gewoon al jaren onder belicht door Overmars. En weer bijvoorbeeld een nieuwe trainer neerzetten wat je nu zoveel ziet hier op vz dat gaat echt niet helpen. Houd mijn hart vast voor dinsdag

12 augustus 2018 om 12:35

Da's fout nummer 1.....spelers zijn totaal niet op elkaar ingespeeld. Brede selectie en iedereen moet het op het veld kunnen laten zien....niet dus. Eiting, Wøber, die Marokkaanse back en Sierhuis zijn gewoon niet Ajax waardig.

Op de tweede plaats: zou het misschien zo kunnen zijn dat Blind en Tadic misschien helemaal niet die stervoetballers zijn als we allemaal denken. Was er nou wel zoveel interesse in deze spelers. Ik zie geen clubnamen.

En last but not least.....de pers. Jullie zijn er door de berichtgeving zo van overtuigd dat jullie kampioen gaan worden. Als ik het moet geloven zelfs de eerstkomende 10 jaar. Het Bayern van Nederland. Dat de druk zo hoog bij deze spelers ligt en als het dan effe niet loopt de teleurstelling zo groot is, dat er plotseling koppen moeten gaan rollen, de trainer en TD nerveus worden, alle voetbalkenners op de tv hun mening gaan uiten, en dat de focus op totaal andere dingen komt te liggen dan goed voetbal spelen en kampioen worden.

12 augustus 2018 om 12:50

Nou die TD vervangen? Al jaren een selectie die niet in balans is.....is zo gek nog niet. Misschien een brede selectie maar zoals ik hier boven al zeg totaal niet in balans.
Wöber en Masraoui zijn we het over eens. De helft van je verdediging. En beter is er in die brede selectie niet. Dan kan je 30 miljoen uitgeven voor blind en tadic maar worden de werkelijke problemen niet opgelost

12 augustus 2018 om 12:52

Ajax speelt gewoon zoals Ajax op dit moment speelt.
Het enige probleem is ons te hoge verwachtingspatroon.

12 augustus 2018 om 12:53

@lionel1992

Je zegt dat hij Blind linksback zette maar dat is niet juist. Wober stond linksback en Blind stond centraal naast De Ligt. Juist dat was ook het probleem volgens mij. Blind kan vrij goed linksback spelen en dan kan Wober meer in zijn kracht spelen, namelijk centraal naast De Ligt.

12 augustus 2018 om 13:09

De trainer weet de spelers niet duidelijk te maken wat hun taken zijn. Hij zet het elftal gewoon verkeerd neer. Ajax heeft voorin nauwelijks ruimte omdat het zichzelf ook vast loopt. Het ligt niet alleen aan de tegenstander die de bus parkeert. Zelfs met Ronaldo of Messi hadden ze deze wedstrijd niet gewonnen.

12 augustus 2018 om 13:21

#arvelajax
Dan heb je niet goed opgelet. Na het inbrengen van De Jong ging die centraal achterin spelen en verhuisde Blind naar linksback.

12 augustus 2018 om 16:28

Als je zelf even doordenkt dan snap je dat ik het over de wissel had..

12 augustus 2018 om 11:25

Als Ziyech op tijd verkocht wordt, komt het nog wel goed. Dan mag Neres weer op rechts spelen zodat hij snel weer zijn vorm van verleden jaar terug vind. Gaat Tadic gewoon op tien spelen en twee middenvelders erachter, waarvan er eentje voor diepgang en verbinding moet zorgen en de ander voor de controle zorgt.

12 augustus 2018 om 11:50

Is er nu al concrete interesse in Ziyech? Dit is echt na de kwestie met Younes de dikste fail. Ziyech riep telkens ik ga weg. Ajax opeens onredelijke bedragen eisen. Ziyech locked up. Ik zei t al in een eerder stadium. Ziyech is max 15mio waard (door leeftijd, balverliespercentage etc).

12 augustus 2018 om 12:14

Ziyech moet blijven als hij gaat dan word het niks met Ajax dit seizoen. Ziyech is zo belangrijk voor dit elftal

12 augustus 2018 om 12:34

Op basis van zijn leeftijd is hij juist veel waard, hij gaat nu zijn beste jaren in wat een bizar slechte comment Warabe.

12 augustus 2018 om 13:58

Zo lastig is dat toch niet te begrijpen. Op basis waarvan is Ziyech veel geld waard?

12 augustus 2018 om 11:27

En dan lees je allemaal commentaren op Feyenoord die met zeven geblesseerde basisspelers verloor van Trencin en wisselt Ajax vier spelers en komt het niet voorbij Heracles in eigen huis en moeten ze nog ingespeeld raken. Heeft Ajax een keer geanticipeerd op verkopen worden die spelers niet verkocht, waardoor je teveel dezelfde soort spelers hebt. Hierdoor moet bijvoorbeeld een Neres op links spelen waar hij totaal niet uit de verf komt. Alle wisselingen op het middenveld komen de automatismen ook niet ten goede. Veel goeie spelers blijken maar weer geen garantie te zijn voor een goed team.

12 augustus 2018 om 11:31

Ik snapte niet waarom Ten Hag voor een mix ging. Gewoon winnen klaar en dan van zelf de basis wisselen. Waarom zou je Donny tevreden willen houden? Je moet het verdienen en laten zien.

12 augustus 2018 om 11:33

Jammer dat alles vergeleken moet worden met andere clubs. Ja, Ajax was gisteren slecht, maar speelt gelijk door een zondagschot. Is die bal 4 cm hoger, dan ziet de wereld er anders uit. Dat Ajax slecht speelde staat helemaal los van Feyenoord, dus ik vind het totaal niet zinvol om de ene wedstrijd te vergelijken met de ander. Maar ik hoop dat je een gelijkspel in de competitie toch anders beoordeelt dan te worden weggespeeld tegen de nummer 5 van Slowakije, waarbij je blij mag zijn dat het bij 4-0 is gebleven en waarbij het uiteindelijk gaat om 2 wedstrijden en niet om 34

12 augustus 2018 om 11:44

Haha guit kom op zeg een zondags schot en dan zeggen als die bal... man man ja als als als Ajax niet gescoord had was het1-0 gebleven.

12 augustus 2018 om 11:54

Guit182, ik snap de opmerking van 4cm niet precies, dit is toch hetzelfde dat als je zou zeggen: Ja, als de wedstrijd 10 minuten korter duurde was Heracles er met de overwinning mee van door gegaan. (;

12 augustus 2018 om 12:14

@Guit182: Ja, Feyenoord speelde verschrikkelijk slecht en het was een schandalige vertoning, maar natuurlijk is het gegeven dat ze 9 spelers miste een behoorlijke aderlating. Net als vorig jaar aan het begin van het seizoen loopt Feyenoord weer over in de blessures. Als Ajax of PSV dat zou overkomen, zou dat ook van invloed zijn op hun prestaties, lijkt mij logisch. Daarnaast speelde ze op kunstgras, bij een temperatuur van rond de 30 graden en heeft Gio de fout gemaakt om niet vooraf te trainen op dit veld. De spelers die wel op het veld stonden speelde daarnaast met een instelling van lik mijn vestje. Kortom, het had nooit mogen gebeuren, maar er zijn wel degelijk redenen aan te voeren voor hun slechte prestatie. Ajax speelde hun eerste wedstrijd van de competitie, in de sterkste opstelling, in eigen huis en krijgen het niet voor elkaar om van Heracles te winnen. Sterker nog, ze kwamen uiteindelijk nog goed weg. Wat is hun excuses voor deze slecht prestatie?

12 augustus 2018 om 12:24

@robin en Eredivisie; jullie hebben gelijk, beetje domme opmerking. Bedoelde er meer mee, dat als je zelf slecht speelt dat je geluk moet hebben dat van de 3 schoten vam Heracles op doel er niet eentje zo mooi binnen valt. Dat gebeurde wel en dus mag Ajax blij zijn met een gelijkspel.

@preditor; laat ik vooropstellen dat ik het nutteloos vind om de flater van de ene club te vergelijken met de flater van de andere club. Maar ik vind niet dat er een excuus is om zo slecht te spelen. Het was gewoon te slecht.

12 augustus 2018 om 12:43

Taak van de trainer om ze patronen te laten uitvoeren in het veld. Dit is niet verteld of ze kunnen het niet. Als ze het niet kunnen dan miet de natuurlijke leider of routine dit in het veld oppakken maar dat heb ik gisteren niet gezien. Vooral de met tam tam binnengehaalde Blind zweeg en grossierde in balletje breed

Spijker op zn kop, helaas is dit alleen niet van de laatste wedstrijd(en). Vorig seizoen, seizoenen daarvoor hetzelfde. Alleen sturm graz dit seizoem zag je wat van het opofferingsgezindheid, maar blijkbaar direct het kruit verschoten voor de rest vd maand

12 augustus 2018 om 11:27

Teveel wisselingen, spelers staan er naastr, raken gefrustreerd en mogen het dan ineens weer laten zien in de competitie. Verder spelers die niet op hun eigen plek mogen spelen omdat er gezocht moet worden naar een mogelijkheid om zowel Tadic als Ziyech te laten spelen.

Al met al niet goed, begin gewoon met een vaste basiself, waarbij iedereen op zijn normale plek staat. Dan krijg je automatismes en tempo in het spel. heb je tijdelijk teveel van dezelfde soort spelers, dan gaan er maar een paar banken, ga geen andere positites voor ze zoeken want dat werkt nooit.

12 augustus 2018 om 11:34

Ze moeten ziyech gewoon verkopen voor 20 a 30 miljoen. Ik vind hem echt niet meer zo bijzonder hoor

12 augustus 2018 om 11:35

Ziyech speelde gister redelijk hoor. Toch wel weer waard met een assist. Even voor de duidelijkheid het was de mentaliteit.

12 augustus 2018 om 11:44

Niet alleen de mentaliteit ook de opstelling. In de hele opstelling stonden 2 spelers met diepgang. Nl. vd Beek en Neres. De een speelt zonder vertrouwen (vd Beek) doordat de trainer aan hem twijfelt. De andere is uit vorm en wordt linksbuiten gezet terwijl hij vorig jaar excelleerde op rechtsbuiten. Dit allemaal omdat een trainer geen harde en duidelijke keuzes durft te maken.

Ajax heeft de beste selectie maar zo lang de trainer geen keuzes durft te maken en daar door een logische opstelling maakt dan zou het zo maar een vergelijkbaar seizoen kunnen worden als afgelopen seizoen na de winterstop.

12 augustus 2018 om 13:34

@speedyAFC zo moeilijk is het allemaal niet. Tadic links, ziyech toen, Neres rechts. Tagliafico mag over tadic denderen, mazraoui mag niet over Neres denderen. Klaar spelen ze allemaal. En in hun kracht. Neres mag diepte op zoeken tadic mag ballen in de voet vragen. Blind op zes, wober gewoon ernaast en slijpen maar. Donny speelt gewoon. Enige middenvelder die diep gaat. Het is echt niet zo moeilijk. Ten Hag verkloot het voor zichzelf, hij heeft iets ingewikkelds in gedachte wat het niet gaat worden, ook dat vele rouleren wordt hem niet. Tadic doet inmiddels waar hij zin in heeft. Donny gaat nog maar twee keer per wedstrijd diep. Neres is alleen maar ruimte aan het maken voor backs die er niet overheen komen of ballen te simpel verspelen. Statisch, voorspelbaar en zwak. Reiziger is echt zo naar voren geschoven. Die doet twee dingen namelijk wel, duidelijkheid en mentaliteit in de ploeg brengen. Zie het zomaar gebeuren dat ten Hag over een paar weken eruit ligt. Heeft werkelijk waar alles gekregen wat hij wilde. Dom vragen om Labyad, waar nu 0,0 ruimte voor is. Mazraoui speelt met de week slechter als back, maar wat verwacht je dan. Lijkt wel of die jongen op is na een uur spelen, dat moet opgebouwd worden, maar branden we nu af. Misschien dat Marc maar eens op de koffie moet gaan en ten Hag duidelijk maken dat hij op zijn voorspraak is gekomen en dat vertrouwen eindig is.

13 augustus 2018 om 09:43

Ah de crybabies moeten gepamperd worden... vd beek flikt dit al voor het tweede jaar achtereen. Laat die gast eens gaan voetballen. Staat nergens in het contract dat ze altijd spelen, dus laat ze werken voor hun geld. Tevens hebben een aantal nauwelijks vakantie gehad of door blessures en onprofessioneel gedragbgeen goede voorbereiding gedraaid. Maar focus vooral op wisselingen en niet op die shitmentaliteit van die verwende gasten. Automatisme krijg je door te spelen en inzet, niet door als een slappe lul op t veld te wandelen

Het was allemaal zeer matig maar die bal van Ziyech op Donny, was echt niet “normaal”. Dit zie je alleen al grote spelers doen. Pure klasss.

12 augustus 2018 om 11:37

Natuurlijk was dat een geweldige bal, maar misschien heeft Van Hanegem een wat ander referentiekader. Die was zelf van het niveau xavi, iniesta, Zidane. Voor dat soort spelers is dit een vrij normale bal.

12 augustus 2018 om 11:38

Dus dat is Hendrix ook want die gaf ook zo'n bal vorige week in de jc schaal

12 augustus 2018 om 12:46

Nee Hendrix zou volgens veel Ajax fans niet eens bij hun op de bank zitten

12 augustus 2018 om 13:55

Nee joh Hendrix kan dat niet (hij heeft geen Ajax logo op z’n shirt) dan zal hij de bal wel verkeert hebben geraakt hehe nee was inderdaad een prachtige bal van Ziyech mag best genoemd worden!

12 augustus 2018 om 11:46

Kom op zeg! Wereldklasse? Het was een eenvoudige steekbal en doordat de verdediger niet goed opgesteld stond en ook nog eens zo stijf als een hark was kwam die aan bij Vd Beek. Was een goede bal hoor maar echt geen wereldklasse.

12 augustus 2018 om 14:24

Hahah als je dit al niet normaal vind dan ben je snel tevreden. Het was een mooie pass maar echt ook niet meer dan dat.

Het was allemaal zeer matig maar die bal van Ziyech op Donny, was echt niet “normaal”. Dit zie je alleen al grote spelers doen. Pure klasse.

12 augustus 2018 om 13:59

Dan zijn Pereiro en Hendrix ook grote spelers.. hou toch op joh, is gewoon een steekbal die je er genoeg ziet. Gasten trainen ook iedere dag, zo bijzonder is dat allemaal niet.

12 augustus 2018 om 14:25

Haha een simpele steekbal al pure klasse vinden. Volgens mij kijk je te weinig voetbal

Wat was Ajax slecht gisteren, Bedoel als je niet van Heracles kan winnen heb je gewoon niks te zoeken in de CL Dit mag Ajax niet gebeuren zelfs niet met een aantal wijzigingen in het elftal. Wat een goal van Peterson roep al 2 jr dat deze jongen samen met Kuwas makkelijk een stap hoger kan spelen.
Sierhuis is te licht voor een basis plaats en het is jammer dat Dolberg geblesseerd is. Maar behalve Ziyech en de Ligt speelde iedereen een zwak duel. Van Beek had de 1-0 moeten maken. En de voorzet moet eerder gegeven worden vanaf de zijkanten.
Als ze zo spelen tegen Standard gaan ze het niet redden en heb veel meer genoten van PSV die tegen een betere tegenstander speelde dan Ajax. Perreiro en Bergwijn als smaakmakers.

Goed gezien Willem. En dan zit er zo'n slapjanus op de bank die dat moet sturen toch? Coachen noemen ze dat geloof ik.

Ajax wordt geen kampioen vermoed ik. Te weinig winnaarsmentaliteit. Teveel spelers die denken dat ze goed zijn. Weinig karakter in mindere dagen toch het verschil te maken. Ajax is echt te triest voor woorden. Ajax verliest altijd op ludieke wijze puntjes tegen ploegen als deze. Even voor de duidelijkheid. Als er snel geen verandering komt is de competitie verspeeld. Komen er weer praatjes als de competitie duurt lang. Maar het duurt helemaal niet lang.

Mentaliteit is HET probleem van de huidige generatie voetballers , niet alleen bij Ajax maar bij alle clubs in het Nederlandse voetbal. Jonge gasten die zichzelf zo vreselijk goed vinden en met een attitude rondlopen alsof ze niks meer hoeven te leren , oudere spelers niet meer respecteren in hun mening . Ga er maar aanstaan als trainer , 23 individuen die hun hele leven opgehemeld zijn en niet meer te corrigeren zijn. Dit geldt niet voor alle jeugd , wil niet overkomen als zure ouwe man , maar rijden veranderen en niet altijd in het voordeel. In de maatschappij is het precies hetzelfde , kijk naar hoe leraren op scholen strugelen met gedrag van jonge kinderen ..

12 augustus 2018 om 12:53

Nouja niet alleen in het voetbal zie ik dit maar in de maatschapij sws. Ouderen (leraren, buurman & ouders) raken het gezag kwijt en ik denk dat dat aan ze zelf ligt omdat ze niet meer kritisch zijn en alleen maar denken mijn kind doet niks fout en daarom krijgen ze niet meer op hun kop. Maar ff ontopic, je hebt helemaal gelijk en dan na afloop gaat iedereen ook nog zeggen trainerout... slaat nergens op want die jongens op het veld die allemaal 50mil+ moeten kosten laten het afweten

Wellicht kan de media nu stoppen met mijn club de hemel in te prijzen en te veronderstellen dat we met afstand kampioen gaan worden. Nog een kleine tegenslag, een nederlaag volgende maand bij PSV en de achterstand is alweer onoverbrugbaar. Tadic en Blind zijn geen toppers. Mag je er 27 miljoen voor hebben neergelegd, ze maken je niet veel beter en zeker geen kampioen. Meer dan wederom de tweede plek zit er volgens mij niet in.

12 augustus 2018 om 13:11

Ajax gaat met afstand kampioen worden. Voor minder kan je het niet verkopen met dit elftal. Jezelf in een underdog positie wringen met absoluut de beste spelers kan niet in mijn ogen.

12 augustus 2018 om 13:30

Met deze kwaliteit mag je inderdaad de underdog niet zijn. Ik plaats Ajax daar niet in maar verwacht gewoon niet zoveel van dit seizoen als de media ons steeds wil doen geloven. Zo vroeg alweer gezeik lijkt een gewoonte te worden. Psv kan jaarlijks op een stuk minder aandacht rekenen en daar spinnen ze garen bij.

12 augustus 2018 om 14:01

Bij PSV oogt het vaak rustig, dat klopt. Veel spelers geven ook aan daar baat bij te hebben. Ajax is wat dat betreft altijd een club waar onrust de boventoon voert. Ik ga er gewoon vanuit dat Ajax kampioen wordt. Na 1 wedstrijd is er nog niet zo veel te zeggen. Hooguit een valse start, so what.

Ajax mist op 6 een type Jorrit Hendrikx. Hij is bereid het vuile werk op te knappen. Is bereid door te dekken en maakt een overtreding als hij uit positie raakt en denkt dat het gevaarlijk wordt.

Ajax had beter een paar van hun miljoenen kunnen uitgeven aan een dergelijke speler. Alle topploegen spelen met een breker op 6 maar alleen Ajax zet er een mooiweer voetballer neer.

De grote teams van Ajax hadden daar Neeskens staan, Rijkaard of Wouters. Nu staan er Schone of Eiting.....

Ik had wel verwacht dat Ajax wat meer dynamischer zou zijn , met zo veel spelers die op verschillende plaatsen kunnen spelen.
De twee vleugels zouden bv wat meer van positie kunnen wisselen. Ook op het middenveld kan er geswitched worden. Posities van elkaar overnemen, het lijkt wel of ze nog niet erg op elkaar zijn ingespeeld.
Waarschijnlijk zal er dinsdag met de zelfde spelers worden gespeeld als tegen Luik uit

Ach ja er is nog hoop. Elke keer als als Ajax met een gelijkspel begint word het kampioen.

Al die reacties dat ten Hag op moet rotten en dat ziyech weg moet en allemaal andere onzin. Ik word daar echt schijtziek van, het is de eerste wedstriid. De media heeft het elftal van Ajax al kampioen gemaakt voordat ze gespeeld hebben. Daarnaast zegt 1 wedstrijd niets en was Ajax met vlagen behoorlijk dreigend tegen een team dat toch wel veel in de eigen 16 hing . Ik ga iig niet mee in de negativiteit. We zullen het allemaal zien. Steun je club

Van Hanegem heeft gelijk. Maar de spelers zijn echt wel goed genoeg. Hebben allemaal al eens laten zien absoluut goed te kunnen voetballen. Maar het staat gewoon niet goed. Op basis van individuele klasse heb je nog een goede uitgangspositie tegen Luik. Maar er zal echt een team moeten staan dinsdag anders gaat het gegarandeerd fout. Een team dat vuil werk wil opknappen en minstens zo veel strijd als Luik wil leveren. Hoop zo dat Ten Hag de wedstrijd nog even terug kijkt en ziet dat het middenveld overlopen werd. Een middenveld met eigenlijk alleen maar aanvallende middenvelders, waar zie je dat. En Frenkie vind ik ook geen verdediger, van nature een 10 zelfs. Ten Hag speelt graag met 2 spelers voor de defensie maar als je daar Schone en Frenkie neerzet schiet je daar niks mee op. Denk dat Blind op 6 al een wereld van verschil kan zijn. Heb je toch wat meer defensieve zekerheid op het middenveld maar ook iemand met een goede pass. Ziyech en Frenkie als overige middenvelders. De Ligt en Wöber centraal achterin. Tadic linksbuiten, Neres rechts, Kjh spits. Afgezien of spelers in goede vorm verkeren zou dit toch de meest logische opstelling zijn. Zo spelen ze allemaal op vertrouwde posities. Als Ten Hag het dan nog niet aan de praat krijgt ligt het echt aan hem wat mij betreft. Kwaliteit genoeg.

Als van Hanegem al aangeeft dat Ajax met dit materiaal kampioen moet worden maar met deze instelling en positionering er weinig van bakt mag men er toch wel vanuit gaan dat er duidelijk iets niet goed gaat in Amsterdam. Kapitalen worden er nu uitgegeven met een trainer die de ploeg niet aan het voetballen krijgt. Hoelang gaat dit nog duren.

Iedereen vergeet dat het de normaalste zaak van de wereld is dat een club punten verspeelt rondom belangrijke Europese wedstrijden. Dat is al tientallen jaren zo en dat zal dit jaar niet anders zijn. Het is gewoon heel moeilijk om je te focussen op 2 competities tegelijk. Waarom denk je dat PSV vorig jaar zo vreselijk veel punten haalde? Precies, mede omdat ze geen Europese verplichtingen hadden.

12 augustus 2018 om 13:50

Ajax had vorig seizoen ook geen Europees voetbal toch? Heb je daar nog een slap excuus voor dan?

12 augustus 2018 om 14:28

Arvelajax, zou triest zijn als deze topsporters zich niet kunnen focussen op 2 competities. En je laatste 2 zinnen slaan echt helemaal nergens op. Waar was Ajax vorig jaar in Europa dan? Onzin conclusie

12 augustus 2018 om 14:54

Reactie op jou en op frietmet: Lees nou eens goed. Ik zeg dat punten verspelen als je wel Europees speelt heel normaal is. Daar zeggen jullie niks over (is ook lastig te ontkennen). Vervolgens vergelijken jullie Ajax en PSV, die vorig jaar beide geen Europese wedstrijden speelden. Tja, ze kunnen moeilijk allebei kampioen worden hè. PSV was vorig jaar beter dan Ajax, simpel. Maar ook Ajax heeft veel punten gepakt. Zou met Europees voetbal vast ook minder zijn geweest. Dus wat is jullie punt nou precies? Ontkennen jullie dat Europese wedstrijden punten kosten in de Eredivisie?

Ze hebben teveel dezelfde spelers. Tadic, Ziyech, Eiting, De Jong, Schone. Allemaal types die het balletje in de voeten willen hebben en dan lekker rondtikken.

Ik was eerst blij met ten hag maar wat een trieste keuzes sierhuis waar is zijn passie ze strijd ... was een luizak.. geef mij maar weer Frank of Bosz. Gooi nu ten hag eruit en snel andere trainer want wat een .... zooi gelijkspel tegen Almelo pff kan niet hoor . Psv lijkt veel beter team te zijn hun zijn in mij ogen kampioen favoriet nummer 1 al zeg ik dit met pijn in me hart ..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

258 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 9 4 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Christian Eriksen moet ervoor vrezen dat zijn droomtransfer naar Real Madrid niet doorgaat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren