Van de Beek baalt van commotie: ‘Verhaal uit zijn verband gerukt’

Zondag, 12 augustus 2018 om

Donny van de Beek stond bij het uitduel met Sturm Graz niet in de basisopstelling en ook bij de eerste confrontatie met Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League moest de middenvelder plaatsnemen op de bank. Na afloop baalde Van de Beek stevig van zijn nieuwe rol bij Ajax, maar in gesprek met AT5 zegt de jongeling dat zijn woorden uit zijn verband zijn gerukt.

Afgelopen dinsdag uitte de 21-jarige Ajacied zijn frustratie, nadat hij de vraag kreeg of hij de fans van Ajax kan verzekeren dat hij zou blijven: “Dat weet ik niet. Dat ga ik niet zeggen. We zullen zien. Met deze rol neem ik geen genoegen. Natuurlijk ligt het ook aan mezelf. Ik moet gewoon altijd alles geven en mijn best blijven doen zolang ik hier ben.”

Van de Beek erkende dat hij 'natuurlijk' met zijn zaakwaarnemer over de situatie praat. “Ja, uiteraard. Met iedereen. Maar nogmaals, je kan nu wel stoere praatjes gaan hebben, maar je moet gewoon honderd procent je best doen en dan zien we wel wat er gaat gebeuren. Ik sta er nu wel anders in dan in het begin, zeker.” Na afloop van het gelijkspel tegen Heracles Almelo (1-1) zaterdagavond komt Van de Beek terug op de zaak.

“Natuurlijk is het verhaal over mijn toekomst uit zijn verband gerukt. Ik zal het gewoon moeten laten zien, net als iedereen, en dat ga ik ook doen”, aldus Van de Beek, die benadrukt dat hij, net als de rest van Ajax, na twee tegenvallende resultaten terug gaat knokken: “We zullen gewoon keihard moeten werken. Natuurlijk hebben we goede spelers, maar het gaat niet vanzelf.”


Poll

Verwacht jij dat Donny van de Beek deze zomer nog vertrekt bij Ajax?


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door gaalmeister)

Goh keihard knokken wat nieuw... Is toch algemeen bekend dat je een wedstrijd met 100 procent wil moet ingaan? Verder begrijp ik dat iedereen hard moet werken, maar naar mijn mening ontbreekt duidelijkheid. Wat is nou de basisopstelling. Is kjh wel of niet de nr 1 spits? Is mazraoui wel of niet de rb op dit moment? Wie is nou de cm? Blind, eiring, schone of toch Frenkie ? Tadic op 10 of toch Ziyech? Wie op de vleugels en vanaf welke kant? Neres op rechts of helaas weer links? Wie staat er naast de ligt? Frenkie of blind? Wober is er ook nog. Voor mij persoonlijk is er teveel onduidelijk en lijkt ten hag het nog steeds niet te weten. Ik hou mn hart vast voor de wedstrijd vs Luik.

12 augustus 2018 om 10:34

Dolberg is de nummer 1 spits maar die is geblesseerd. Overigens vind ik de spitspositie zeer mager bezet voor een kampioensploeg. Blind is de beste 6, maar door gebrek aan een goede LCV staat hij achterin. Je zou het met Wober kunnen proberen. Tadic is niet de 10, hij heeft heel andere kwaliteiten en heeft alleen maar links- en rechtsbuiten gespeeld tot nu toe. Als Ziyech weg gaat, moeten Frenkie en Donny gewoon als aanvallende middenvelders spelen. Eiting liet gisteren in ieder geval zien niet klaar te zijn voor een basisplaats.

12 augustus 2018 om 10:35

En Ten Hag wil dus rouleren, dus er zal nooit een echte vaste basis-11 komen...

12 augustus 2018 om 10:39

We zullen zien. De vraag is wat doet ten hag. Hij laat tadic wel op 10 en Frenkie of blind in de verdediging. En ga zo maar door. Ten hag heeft uiteraard zijn eigen visie.

12 augustus 2018 om 10:50

Het idee is ook een beetje dat Frenkie de Jong en Blind allebei op 4 en 6 kunnen spelen, dus als je ze daar neerzet kunnen ze van positie wisselen. Hoewel ik De Jong eigenlijk liever nog verder naar voren zie. Maar wie er ook staat, ik vind dat een type Van de Beek er wel altijd bij moet staan voor de balans.

12 augustus 2018 om 10:52

Ik denk juist dat Blind op 6 voor balans zorgt. De jong of Beek ernaast met ziyech/tadic als spelmaker. Maarja wie zet je dan naast De Ligt?

12 augustus 2018 om 11:00

Ik zou wel eens Blind op 6 willen zien en Frenkie naast de ligt. Blind zal denkt ik ook voor de nodige balans zorgen op het middenveld en wanneer Frenkie dan inschuift vanaf cv kan Blind die positie overnemen. En dan voor Blind moeten ziyech en donny of schone.

12 augustus 2018 om 11:01

Kampioensploeg? Laat dat nog maar even achterwegen haH

12 augustus 2018 om 11:18

Je hebt Huntelaar, Dolberg, Sierhuis en dan noem jij de spitspositie matig bezet. Dat komt meer omdat KJH gwn een matige spits is en Cassiera die ze hebben gekocht hebben voor een miljoenenbedrag vind ik beter dan Sierhuis. Als je dat vergelijkt met PSV: die hebben Romero (amper nog gespeeld) en Luuk (erg matig), dus eigenlijk heb je dan niks te klagen vind ik. Ajax kan bijna 2 waardige basisteams opstellen en lopen daarin ver voor op de concurrentie. Dat het dan nog steeds niet lukt, heeft niks met de bezetting te maken maar met inzet, strijd, passie en soms ook een beetje onderschatting naar mijn gevoel. In de eigen Arena niet winnen van Heracles is natuurlijk dramatisch..

12 augustus 2018 om 11:19

@gaalmeister

Je schrijft: "dolberg is de nummer 1 spits maar die is geblesseerd. Overigens vind ik de spitspositie zeer mager bezet voor een kampioensploeg. Blind is de beste 6, maar door gebrek aan een goede LCV staat hij achterin. Je zou het met Wober kunnen proberen. Tadic is niet de 10, hij heeft heel andere kwaliteiten en heeft alleen maar links- en rechtsbuiten gespeeld tot nu toe. Als Ziyech weg gaat, moeten Frenkie en Donny gewoon als aanvallende middenvelders spelen. Eiting liet gisteren in ieder geval zien niet klaar te zijn voor een basisplaats".

Ik ben het met al je conclusies eens, behalve met de laatste. Eiting heeft in andere wedstrijden aangetoond wel klaar te zijn voor een basisplaats. Hij was tijdens de voorbereiding de speler die de meeste indruk heeft gemaakt. Het is echter naief om te verwachten dat Eiting nu al een dragende speler is. Daarvoor heeft hij eenvoudigweg te weinig ervaring. Als het elftal goed draait, kan hij goed mee en in sommige wedstrijden wellicht zelfs een meerwaarde zijn. Is dat echter niet het geval dan is hij niet de aangewezen persoon om de boel op sleeptouw te nemen, maar is de kans reeel dat hij mee zal gaan in de malaise.

12 augustus 2018 om 11:24

@psv-er
Maar ja....wie zet je dan naast de ligt? Dat zou m.i. wã¶ber moeten zijn. Maar ben bang dat die te licht is. Niet bepaald sterk in de lucht. Te kort koming 1.
Op de rechtsback positie staat er nu ook een middenvelder die niet kan verdedigen. Te kort koming 2. Daar zou een normale rechtsback horen te staan. Maar na twee misperen van Overmars komt er geen fatsoenlijke rechtsback. Voor Wã¶ber geldt hetzelfde. Deze selectie is niet in balans. De helft van de verdediging wordt nu gevuld met middenvelders. Zoals het nu al jaren misgaat, is de selectie weer niet in balans. Kan je nog wel 50 miljoen uitgeven maar zolang je selectie in disbalans is, wordt het nooit wat. Overmars ziet t niet of wil zijn eigen haggie redden door het niet te willen zien. Leren van fouten is er niet bij.
En dat sommige Blind als cv zien.....dat kon die vier jaar geleden niet en nu ook niet. Zucht.....

12 augustus 2018 om 12:09

Die CV hadden ze in de man van Viergever. Geen Europese top maar zeer goed voor de Eredivisie. Stond gisteren bij PSV goed te spelen. Ajax moet gewoon een Zuid Amerikaanse slager daar neerzetten naast De Ligt. Er zit genoeg voetballend vermogen in dit Ajax en ook De Ligt kan goed opbouwen maar hij komt er nu niet aan toe omdat hij nu niet durft in te schuiven omdat de rest niet kan verdedigen. Daarnaast nog een breker op 6 dan is er verdedigend meer balans en kun je Europees ook voor de dag komen.

De aankoop van Blind is overbodig geweest, hij is een voetballende CV of CVM maar die hadden ze al in de selecte in de vorm van Frankie de Jong.

12 augustus 2018 om 12:18

Ik vind Blind geen cv. Verdedigende middenvelder of eventueel in een vijfmans achterhoede. Maar de slager waarover je het hebt missen we. Iemand die heerst in de lucht en rust brengt in de verdediging. Dat gaat ons dinsdag ook opbreken vrees ik. Herhaling van scenario Rapid Wien. In dat geval hebben we niets geleerd

12 augustus 2018 om 13:02

Ja en vs Feyenoord bakte hij er niks van. Viergever is geen top ed niveau. Je zult er gauw genoeg achter komen. Voor de rest eens

12 augustus 2018 om 13:22

Dus de conclusie is dat Overmars twee overbodige spelers heeft gehaald voor heel veel miljoen en dat je nog steeds geen lcv en linksbuiten hebt. Zou Overmars dan beter zijn in verkopen dan kopen?

12 augustus 2018 om 18:14

Lee112, Tadic speelt met nummer 10, dat betekent niet dat hij ook de 10-positie vervuld. Hij heeft daar nog niet gestaan in de wedstrijden die hij voor Ajax heeft gespeeld, dus weet niet waar je dat vandaan haalt?

12 augustus 2018 om 18:18

Fcrrr, het is gewoon moeilijk om een goede rechtsback voor een acceptabel bedrag te vinden. In die zin was Tagliafico een voltreffer. Ik reken Overmars niet af op die twee missers. En bovendien heb ik nog wel vertrouwen in Kristensen. Als Veltman terugkomt is dat ook gewoon een degelijke back. Orejuela kan beter weer verkocht worden, of eventueel verhuurd.

12 augustus 2018 om 18:19

Met je eens scepticus, Eiting kan best een goede speler worden, maar hij is nog niet consistent genoeg en inderdaad niet dragend. Breng hem rustig, maar laat gewoon Frenkie / Donny / Ziyech / Schone in de basis starten op het middenveld.

Het verhaal is niet uit z’n verband gerukt, je laat zelf de ruimte open voor speculatie door de dingen die je zegt.

12 augustus 2018 om 11:12

Dat het publiek te dom is om te begrijpen wat emoties vlak na een wedstrijd met je doen en dat journalisten er op geilen om dit soort uitspraken uit zijn verband te rukken, is niet zijn schuld. Dat zijn uitspraken gevaarlijk zijn, oke. Maar we hebben het over een jongen van 21, doe eens rustig.

12 augustus 2018 om 11:16

Het publiek is te dom ??? Waar heb jij het over gast ?? Jij bent het publiek !

Vond hem niet groots spelen, logisch dat hij niet eerste keus is bij ajax. Wel vraag ik mij af wanneer Marc eens echte versterkingen gaat halen, het spel is nog hetzelfde als vorig seizoen: slap.

12 augustus 2018 om 11:03

Dat slappe spel komt doordat ze er te makkelijk over denken met hun 2 nieuwe aanwinsten. Maarja 2 spelers van 15 miljoen uit de PL zijn natuurlijk geen toppers. Dan ga je richting de 50 miljoen

Daar baal ik zo van want Ajax denkt nog steeds dat ze het onoverwinnelijke team zijn uit de jaren van Cruijff of uit het team van 1995 want toen kwamen de tegenstanders met knikkende knieën naar de Meer en de JC Arena maar die tijden zijn veranderd want nu komen ze er heen omdat ze weten dat er wat te halen valt. Ajax moet zich is realiseren dat ze voor elke pot zich 100% moeten geven en het niet meer op halve kracht kunnen doen. Wat we gisteren zagen was slecht en Ten Hag moet ook niet veel rouleren daar worden spelers onzeker van en gaan ze echt niet beter van spelen

Best bijzonder, het is begin augustus en er is alweer gezeik bij mijn club. Wat ze ook halen, ze zitten zichzelf weer in de weg. Allemaal haantjes die als een kip zonder kop voetballen. Wordt weer een seizoen om snel te vergeten. Binnen 2 maanden weer op ruime achterstand als ze zo blijven spelen. Dinsdag heb ik ook weinig vertrouwen in maar met deze kwaliteit moet je ook geen CL willen.

De eerste competitie ronde is niet voor de helft onderweg en we staan nu al op een achterstand. Wij hadden natuurlijk de pech dat we gelijk een topwedstrijd moesten spelen tegen een kampioenkandidaat. PSV daar in tegen had een degradatiekandidaat.
wanneer zorgen we er eens voor dat we er gelijk staan en van begin af aan gaan voetballen Het beste elftal opstellen en pas rouleren als we er goed voor staan en niet anders.
Het beloofd nu alweer een waardeloos seizoen te worden. Na woensdag hebben we in ieder geval een paar weken europees rust. Ik denk dat het verstandiger om deze week met de reserves te spelen dan kan de basis elf zich gaan voorbereiden op de resterende wedstrijden van de competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

52 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 26 6 0 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
2014/2015 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag wil op 31 maart ‘Champions League-entourage kweken’ in ArenA

Erik ten Hag bestempelt de nederlaag van Ajax tegen AZ als een 'grote klap'. De Amsterdammers gingen zondag met 1-0 onderuit in het AFAS Stadion en zagen de landstitel daardoor een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Daarentegen ziet Bayern München de komst van Bale wel zitten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren