Lof voor Feyenoorder: ‘Hij was toen een klein beetje een flierefluiter’

Zondag, 12 augustus 2018 om

Justin Bijlow kreeg de afgelopen tijd complimenten voor zijn optredens, maar de doelman kon zich donderdag niet onttrekken van het slechte spel van Feyenoord in de derde voorronde van de Europa League tegen AS Trencín, dat met 4-0 van de Rotterdammers won. Bij de tweede tegentreffer maakte Bijlow een slippertje en de vraag is hoe goed hij hiermee omgaat.

“Goed, denk ik. Ik ken hem als een nuchtere jongen die zijn fouten snel analyseert", begint Maarten Stekelenburg, die de doelman als bondscoach van Oranje Onder-17 jaar en Onder-19 als pupil had, in gesprek met de NOS. Stekelenburg geeft aan dat Bijlow destijds wist wat er van hem gevraagd werd en dat de twintigjarige sluitpost vaak de leiding pakte.

De trainer stelt vast dat Bijlow een ontwikkeling heeft doorgemaakt, aangezien hij bij de Onder-17 af en toe verzaakte. “Justin was toen een klein beetje een flierefluiter. De laatste jaren is hij echt prof geworden. Hij focust zich op zijn eigen ontwikkeling en heeft de zaken binnen en buiten het veld goed voor elkaar wat betreft voeding en levensstijl. Dat zie je nu terug."

"Hij had meerdere keren de kans om uitgeleend te worden, maar hij maakte bewust de keuze om bij de club te blijven. Het is natuurlijk een kind van de club en ik denk dat het een doelman is die zich aan een hoog niveau kan optrekken. Als hij dat blijft doen, zie ik hem wel voor langere tijd de keeper van Feyenoord 1 zijn", besluit Stekelenburg.


Poll

Verwacht jij dat Feyenoord dit seizoen in de top drie eindigt?


Gerelateerd

9 reacties (laatste reactie door marranr1)

Ik moet het nog zien met hem. Het talent is duidelijk, maar er zitten nog wel wat slippertjes in zijn spel. Tegen PSV werd ie nog gered door de scheidsrechter na een weifelend optreden (ja, het was een lichteovertreding van Luuk, maar dat maakt zijn handelen nog niet sterk) en tegen Trencin dus een fout waar de 2-0 uit kwam. Heb hem in Jong Oranje ook weleens wat ongelukkige ballen zien doorlaten. Dus je neemt een risico met hem. Hopelijk stabiliseert hij zich de komende periode, want dan heb je een doelman waar je jaren mee vooruit kan.

12 augustus 2018 om 10:13

Onana maakte in het begin ook slippertjes en onlangs nog tegen Sturm. Zoet was ook biet onomstreden. En Vermeer staat ook bekend dat het een fantastische keeper is, maar die elk jaar ook een aantal grote fouten maakt. Jones afgelopen seizoen. Bijlow komt er wel als je hem de tijd gunt. Het klopt wat je zegt, maar ik heb wel vertrouwen in hem.

12 augustus 2018 om 15:28

@marcelpeters

tegen Luik ging Onana ook zwaar de fout in bij die eerste tegengoal maar het blijft idd een groot keeperstalent

Is natuurlijk onbegrijpelijk dat Vermeer geslachtofferd word door Gio voor de 2de keer en dit keer door een talent die nog niet klaar is voor Feyenoord 1.
Feyenoord zal punten verspillen omdat hij simpelweg nog niet goed genoeg is om een heel seizoen te spelen. Veel succes Gio met plek 8 t/m 5 strijden want hoger zullen jullie niet eindigen zeker niet met deze jongen op goal.

12 augustus 2018 om 12:04

Ik maak hier een printscreen van en dan kom ik na 34 wedstrijden terug bij je. Vermeer heeft ook zijn momenten, voornamelijk bij hoge ballen. En hoezo is Bijlow nog niet klaar voor Feyenoord 1? Kmdat hij af en toe een fout maakt? Net zoals Onana dat deed en dat is ineens wel een enorm talent wat de top gaat halen.

13 augustus 2018 om 07:52

Dit weekend weer een grote fout, leuk talent en blij voor Feyenoord dat ze zo een jochie hebben opgeleid maar je doet gewoon niet mee om de prijzen. Weekend bij de 1-0 wederom een feit dat hij er nog niet klaar voor is. Heel Feyenoord trouwens niet. Vilhena is ook middelmaat ten top, tjonge jonge. Laat ik het maar niet hebben over de achterhoede. Spelen gewoon voor plek 8 t/m plek 5 dit seizoen.

12 augustus 2018 om 13:45

Vermeer is nog steeds niet helemaal fit, dus wat wilde je dan? Nog een jaar Jones in de goal? Hou even op zeg. Bijlow verdient een kans en heeft deze in de voorbereiding gewoon gepakt. Bijlow mag fouten maken; dat hoort bij zijn leeftijd en ontwikkeling. Jones en Vermeer mogen niet meer zoveel fouten maken met al die ervaring, maar doen het ook geregeld. Dan speel ik liever met een 20-jarige keeper die er nog van leert dan met een dertiger die dat niet meer doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Keeper, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Daarentegen ziet Bayern München de komst van Bale wel zitten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren