Honda verrast en gaat carrière combineren met trainerschap in Zuidoost-Azië

Zondag, 12 augustus 2018 om

Keisuke Honda gaat aan de slag als 'general manager' van Cambodja. De Japanse aanvallende middenvelder heeft een week geleden als speler getekend bij Melbourne Victory in Australië, maar dat weerhoudt de routinier er niet van om een loopbaan als coach te beginnen. De 32-jarige Honda, die voor twee jaar heeft getekend, geeft aan dat hij beide dienstverbanden gaat combineren.

“Ik ga iedere week spelen bij Melbourne, maar ben ook enthousiast over dit project”, zegt de ex-speler van onder meer VVV-Venlo en CSKA Moskou, geciteerd door Goal. “Ik ga iedere week één of twee keer een vergadering houden en vanuit dat punt gaan we spelers selecteren.” Honda kan worden gezien als een soort 'E-manager', zo klinkt het, en gaat nauw samenwerken met de andere coach van de ploeg. Honda gaat samen met zijn collega de opstellingen bepalen; vergaderingen worden via het internet gehouden.
.
“Het belangrijkste is dat iedereen dit idee ziet zitten en dat iedereen van de clubs de richting van het Cambodjaanse voetbal accepteert”, aldus Honda, die aangeeft nog te moeten bekijken bij welke wedstrijden van Cambodja hij aanwezig kan zijn. “Ik heb een contract bij Melbourne, dus bij veel wedstrijden kan ik niet aanwezig zijn. Maar Melbourne weet dit en begrijpt het, dus ik hoop dat ze mij hierin steunen.”

“Ik doe dit, omdat ik het leuk vind. Alleen mijn reiskosten worden vergoed, meer krijg ik niet”, benadrukt Honda. De routinier is ambitieus aangaande de nationale ploeg van Cambodja. “Toen ik met Japan tegen Cambodja speelde, zag ik veel jonge en talentvolle spelers. Op de korte termijn kunnen we geen groot voetballand worden. We hebben tijd nodig. Ik wil dat dit een geweldig project wordt.”Gerelateerd

3 reacties

Ach ja, apart, maar dat is Honda. Cambodja is een klein land, dus dan kan je dat soort dingen ook maken. Hopelijk komt er wel wat resultaat uit, ipv dat het een opmerkelijk bericht is in augustus en de stekker wordt er eruit gehaald in september bij wijze van spreken.

Er wordt tegenwoordig zoveel over het internet gedaan dat een adviserende rol als coach daar ook wel tussen past. Ik denk echter wel dat het verstandig is om de eigenlijke coach als "hoofdverantwoordelijke" aan te stellen. Voetballend vermogen is één ding, maar als Honda de spelers nooit in het echt mee maakt zullen niet alle beslissingen even makkelijk zijn.

Geweldig hoe Honda het doet. Het is moeilijk voor een Japanner om te slagen in Europa, maar het is hem gelukt. Heeft in Nederland, Rusland, Italië en Mexico gespeeld, zit nu in Australië en gaat Cambodja met al z'n ervaring helpen. Benieuwd wat hij hierna gaat doen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Cambodia

FIFA ranking: 172
1 fan
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Chhin ChhoeunMiddenvelder90
Khuon LaboravyAanvaller91
Sos SouhanaMiddenvelder71
Kouch SokumpheakAanvaller70
Vathanaka ChanMiddenvelder62
Phallin HoyMiddenvelder60
Tith DinaMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Cambodia.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Cambodia.

62 fans
Coach, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Barcelona ziet, net als Ajax, PSV en tal van andere clubs, toekomst in Andreas Skov Olsen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren