Tadic gaat in op rugnummer 10-kwestie bij Ajax: ‘Afspraak is afspraak’

Zondag, 12 augustus 2018 om

Ajax liep in de eerste (thuis)wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen direct averij op. De ploeg van trainer Erik ten Hag kwam tegen Heracles Almelo verrassend niet verder dan 1-1. Na afloop benadrukte Dusan Tadic dat de spelers altijd honderd procent moeten geven. In de onderstaande video reageerde de aanvaller ook op de kwestie rondom zijn rugnummer tien: het nummer dat Hakim Ziyech droeg, maar door de clubleiding is afgepakt.

Actuele video's

Achter de schermen bij de fotoshoot van Thierry Henry bij Montreal Impact

Javier Hernandez en zijn opa zijn de helden van Chivas

Rummenigge: 'Hansi Flick blijft zeker tot de kerst trainer van Bayern München'Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Het gedoe over rugnummers tijdens een transfer toont maar weer eens wat voor verwende kwastjes die voetballers zijn tegenwoordig, en dan is iemand anders in de ploeg op zn pik getrapt want iemand heeft “zijn” nummer gekregen... Dit soort akkefietjes is eigenlijk het enige wat Ajax van de titel kan houden want wat selectie betreft steken ze er boven uit

12 augustus 2018 om 09:31

Misschien gaat Ajax ook zijn onderbroeken wassen.

12 augustus 2018 om 12:36

Pffff, je hebt geen idee hoe de afspraak tot stand is gekomen. Waarschijnlijk 1 korte conversatie tussen Ajax en Tadic waarin hij aangeeft wel nummer 10 te willen. Ajax gaat akkoord omdat Ziyech zou vertrekken. Niets kinderachtigs aan. Gewoon afspraak is afspraak. Wat ik heel volwassen vind, jezelf aan afspraken houden...

12 augustus 2018 om 14:11

En dan is Ziyech nog niet vertrokken en dan kan Tadic als volwassen vent zeggen doe mij maar een ander nummer. Het is wel het meest onbelangrijke met welk rugnummer je rondloopt...

12 augustus 2018 om 10:21

Zal hem ook een rechtsbuiten plaats beloofd zijn? Onze gevaarlijkste Aanvaller met diepgang(neres) was vorig seizoen de revelatie.. veel goals veel assists, snapt iemand waarom hij 80procent van de wedstrijd aan de linkerkant staat? Want dat is duidelijk zijn positie niet. Hoezo iets wisselen wat duidelijk goed loopt? Die trainer maakt fout op fout.. tadic op links kan nog een voorzet geven, en het belangrijkste: neres blijft op de positie waar hij zichzelf bewezen heeft. Die jongen moet dood ongelukkig zijn aan die linkerkant de hele 2e helft. Wat bezielt die trainer? Frenkie weer centraal en blind linksback?? Alsof blind diepgang heeft aan de linkerkant? Domme wissel weer, zet dan tagliafico voor wober en zet frenkie op het middenveld waar hij dichter bij de goal het verschil kan maken. Al was het alleen maar om het feit dat eiting een draak van een wedstrijd speelde en imo te licht is voor ajax1

12 augustus 2018 om 13:09

Ik denk dat je hier gelijk in hebt dat de afspraak inderdaad is geweest of rechtsbuiten of op tien anders snap ik niet wat Neres op linksbuiten doet.

12 augustus 2018 om 13:31

Helemaal mee eens! Beide heren moeten weet wisselen van positie.

12 augustus 2018 om 10:21

Zal hem ook een rechtsbuiten plaats beloofd zijn? Onze gevaarlijkste Aanvaller met diepgang(neres) was vorig seizoen de revelatie.. veel goals veel assists, snapt iemand waarom hij 80procent van de wedstrijd aan de linkerkant staat? Want dat is duidelijk zijn positie niet. Hoezo iets wisselen wat duidelijk goed loopt? Die trainer maakt fout op fout.. tadic op links kan nog een voorzet geven, en het belangrijkste: neres blijft op de positie waar hij zichzelf bewezen heeft. Die jongen moet dood ongelukkig zijn aan die linkerkant de hele 2e helft. Wat bezielt die trainer? Frenkie weer centraal en blind linksback?? Alsof blind diepgang heeft aan de linkerkant? Domme wissel weer, zet dan tagliafico voor wober en zet frenkie op het middenveld waar hij dichter bij de goal het verschil kan maken. Al was het alleen maar om het feit dat eiting een draak van een wedstrijd speelde en imo te licht is voor ajax1

12 augustus 2018 om 11:02

Vind je dat ook van Blind?

Kunnen we aub. stoppen over die rugnummers. Echt Nederlands dit, gaat t een keer mis bij een team, gaan we oude koeien uit de sloot halen.
Iedereen had zn zegje eerder al gedaan, basta!

12 augustus 2018 om 13:28

Volgens mij zegt hij er niks over. En Hakim ook niet. Het blijft de grote vraag waarom Overmars dit naar buiten heeft gebracht. Volkomen onnodig, nu blijft het maar door etteren. Dat de afspraken gemaakt zijn toen men er van uitging dat Ziyech weg zou gaan is duidelijk, daarna kun je het ook niet meer terugdraaien. Ik zie Ziyech en Tadic uitstekend met elkaar om gaan, alleen de buitenwereld loopt door te leuteren dankzij die nodeloze tweet van Overmars. Overmars heeft zich daarbij minder professioneel getoond dan Dusan en Tadic. Dat nr 10 een erenummer is omdat daar grote namen in speelden dat lijkt me duidelijk. En het was in mijn jeugd m'n huisnummer, dat zal bij hen ook meespelen. Oftewel: waar gaat het over?

Het is natuurlijk ook een rare afspraak om te maken, terwijl je nog een speler hebt die dat nummer al heeft en ook aan gehecht is. Het voorbehoud had naar Tadic gemaakt moeten worden dat hij het nummer kon krijgen wanneer Hakim al vertrokken was. Wanneer dit een breekpunt in een transfer blijkt moet je toch als kopende club een paar alarmbellen af laten gaan en kan me niet voorstellen dat Tadic het meer als wens heeft geuit.

12 augustus 2018 om 09:07

Tadic is gehaald als vervanger van Ziyech. Ziyech wilde zelf vertrekken, het was niet Ajax die hem wilde verkopen, hij kwam zelf met die wens. Nu komt er tot op heden geen club van zijn gading en onstaan er dus problemen, we hebben nu ineens twee prima donna's in de ploeg. En dat werkt niet, dat geeft wrijving.

Tadic heeft een flink aantal eisen gesteld, Tadic kon ook elders spelen of bij Southampton en daar meer verdienen. Ajax wilde hem graag hebben en is daar mee akkoord gegaan.

Wellicht lullig voor Ziyech maar aan de andere kant, hij wilde niet blijven, het is zijn eigen keuze geweest en dit is een van de consequenties die volgt uit zijn keuze.

12 augustus 2018 om 10:05

Leuk verhaal van je maar de essentie blijft dat Tadic een kinderachtig mannetje is met dit soort eisen.

12 augustus 2018 om 10:20

Ziyech heeft een vertrekwens geuit, maar uit de woorden van Ten Hag opmakend: “alleen als het totaalplaatje klopt en de juiste club aanklopt”. Zo niet, dan speelt Ziyech liever nog een seizoen door bij Ajax. De clubs zijn niet gekomen of de clubs kwamen wel, maar wilde niet het bedrag betalen die Ajax vroeg.

12 augustus 2018 om 12:03

@SpeedyAFC Jaja daar is Speedy weer om alles recht te lullen wat Ajax fout doet. Het is natuurlijk onmogelijk dat Ajax een steekje laat vallen. Van kritiek word je club beter niet van constant veren in de kont douwen. Zou je als Ajacied onderhands toch wel moeten weten. Dit is overduidelijk een slordige actie van Ajax, is het een wereldramp? Nee. Dom, lomp en slordig? Absoluut. Je zal wel een Ajax-cape dragen als je hier berichten plaatst, sjonge jonge!

12 augustus 2018 om 12:59

Die Speedy valt ook niet serieus te nemen als het over Ajax gaat. Er is altijd wel een verklaring voor het falen. Volgens hem moeten ze Ziyech verkopen of niet meer opstellen. Nou dan ben je voor mij al niet meer serieus te nemen.

12 augustus 2018 om 13:13

Hoewel hij dat vaak doet (Ajax verdedigen) heb ik niet het idee dat hij dat nu ook doet. Hij kraakt de houding van Ziyech af, hetgeen ik raar vind. Heel raar zelfs.

12 augustus 2018 om 21:28

@savano

Als een speler weg wil en zelf aangeeft dat hij vertrekt, dan gaat de club een vervanger halen. In het verleden wachtte Ajax totdat de speler daadwerkelijk weg was, net zoals AZ dat dit jaar deed. Begonnen we het seizoen met een niet compleet elftal en kwamen op het laatst terwijl het seizoen al begonnen was alsnog de vervangers.

Dit jaar wilde Ajax die fout niet maken, ze wilde op tijd het elftal rond hebben. Zodra Ziyech aangaf dat het klaar was, is Ajax op zoek gegaan naar een vervanger van gelijkwaardig niveau. En die komen niet makkelijk naar de eredivisie. Zo had Tadic heel wat eisen, inclusief dat hij wilde spelen met nummer tien. Daar is Ajax mee akkoord gegaan.

Dan blijjft Ziyech vooralsnog alsnog terwijl Tadic nummer tien beloofd is. Heel lullig voor Ziyech, maar het is niet anders. Het is zijn eigen keuze geweest aan te geven dat hij zou vertrekken.

geeft wel aan hoe het ego van Tadic is.
Kan ook werkelijk niet begrijpen dat een club als ajax akkoord gaat met dit soort afspraken.
Blijkbaar is het ego strelen van dit soort voetballers belangrijk om ze binnen te halen.

12 augustus 2018 om 10:08

Wordt hij voor miljoenen gekocht om zijn ervaring, gaat hij hier moeilijk over doen...

12 augustus 2018 om 10:15

Wetend dat je huidige nr 10 weg wilt en je in gesprek was met zijn eventuele nieuwe werkgever? Lijkt me normaal dat Ajax akkoord gaat. Deze topper voor Ajax mislopen vanwege een beschikbare nr ? Zal mega dom zijn. Eindstand is Ziyech er nog , maar de vraag is voor hoe lang? 1 ding is zeker. Hij blijft zijn ding doen voor de club. Dus snap deze hele discussie niet. Is niet zo dat Ziyech hierdoor sanchez gedrag vertoont..

12 augustus 2018 om 11:21

En jezelf niet afvragen hoe graag een speler wil komen wanneer een rugnummer bepalend zou zijn.....

12 augustus 2018 om 12:11

@lee112 waarom nou weer in de verdediging? Men roept uit volle borst dat ze hopen dat Hakim blijft zodat hij met Tadic kan spelen. Tuurlijk hou je er flink rekening mee dat hij vertrekt, logisch, maar dan ga je niet bij wijze van spreken zijn kamer al ontruimen om plek te maken voor een ander. Goh, wat een stimulans voor Hakim om te blijven zeg. Als Tadic zijn contractvoorstel had geweigerd omdat Ajax niet akkoord ging met een bepaald rugnummer dan had jij dat normaal gevonden? Dit is gewoon kinderachtig. Sterker nog, hij doet hier alsof hij zijn hele leven 10 gedragen heeft. Je geeft aan de discussie niet te snappen ... iets met niemand is groter dan de club? Dit soort gedrag riekt daar wel naar of stimuleert dat denken wel. Vooruit denken!

12 augustus 2018 om 12:53

Dit was al in juni of zo bekend he @ savano. Je weet wel nadat Ziyech zei dat hij pleite wilde. Welke stimulans om te blijven? Hij wilt weg. En we weten niet of tadic dan zal weigeren. Daar ga jij maar van uit. Hij wilde iets graag en het is aan Ajax om akkoord te gaan of niet. Zij gingen akkoord. Nou big deal? De nr 10 Ziyech wilt weg... Jij doet alsof Ziyech altijd nr 10 droeg. Newsflash bij roma had hij ook geen nr 10 gekregen..

12 augustus 2018 om 12:59

Blind wilde ook zijn rugnummer de so called kind vd club... Is maar een nr

12 augustus 2018 om 15:57

Ik geef ook aan dat te snappen, dat Hakim weg wilt en dat uitgesproken heeft. Maar Ajax en de fans hopen juist dat hij blijft omdat het team dan aanzienlijk sterker is. Ga dan niet zo met Hakim om, door zijn gewenningen al weg te geven. Ajax had makkelijk kunnen zeggen tegen Dusan: 'je krijgt nr.10 zodra Hakim pleitte is'. Daarnaast wilt Dusan het nubdoen voorkomen alsof het geen big deal voor hem was om vervolgens af te sluiten met 'afspraak is afspraak!'. Jij probeert het nu om te draaien, het gaat niet eens zo zeer om het nummer zelf maar het feit dat je (Ajax zijnde) toezeggingen doet zonder de dynamiek en gevolgen voor het team in te schatten. Ziyech eist toch nergens een bepaald nummer waarom wil je dat dan zo spinnen? Het helpt niet als je wilt dat Hakim blijft van alles om hem heen te veranderen. Zijn nummer, manier van spelen, de pikorde in de groep etc. ... jij bagatelliseert dit gedrag maar da's prima die vrijheid heb je maar ik durf een krat bier te wedden dat dit gezeik (twee kapteinen op 1 schip) gaat door etteren als Hakim blijft. Deze toezegging van Ajax heeft dan niet bepaald bijgedragen.

Het is maar een rugnummer... Het zal mij echt een rotzorg wezen welk nummer ik zal hebben. Kinderachtig gedoe

12 augustus 2018 om 09:29

Ja, voor ons is het maar een rugnummer. Voor de spelers in kwestie dus wel erg belangrijk en daar gaat het om. Beter was het geweest als beloofd was aan Tadic, dat hij nummer 10 krijgt, om het moment dat Ziyech vertrokken is.

"afspraak is afspraak", "het is niet belangrijk", "we moeten er niet over praten"

Kortom, Tadic wil koste wat het kost dat nummer 10 hebben, hij doet alsof het niet belangrijk is, maar dat is het duidelijk wel. En je mag er met hem niet over praten!
Raar vedettegedrag, waarbij je kunt stellen dat men Tadic op een voetstuk heeft geplaatst van jewelste. Redelijk puberaal gedrag...
Snap wel dat ajax van Ziyech afwil, die twee ego's gaan komend seizoen nog enorm botsen..... let maar op!

12 augustus 2018 om 09:22

Is er anders niet aan af te zien op het veld

12 augustus 2018 om 10:27

Tegen Sturm kwam Ziyech het doelpunt niet gewilt meevieren ook al probeerde Tadic hem erbij te betrekken. Voordeel is dat Ziyech een topsiezoen moet draaien voor een vervolgcarriere dat past in zijn eigen plaatje. Nadeel is dat de kans bestaat dat hij speelt zoals in zijn laatste seizoen bij Twente. In balbezit fantastisch, bij balverlies een speler minder op het veld.

12 augustus 2018 om 10:16

Ze vullen mekaar perfect aan. Wat 2 ego’s... Jij maakt het groter dan het is.

12 augustus 2018 om 11:17

Ze vullen mekaar op dit moment zeker aan. Slecht en nog slechter.

12 augustus 2018 om 11:27

Onzin wat je hier kletst, tegen Luik en graz waren beide Tadic en Hakim uitstekend. Gisteren was iedereen slap, maar zag ik bij Ziyech nog wat uitstraling en drang om te winnen, samen met de ligt enige voldoende !!

12 augustus 2018 om 12:15

JA pannekoek tegen STURM GRAZ!!! Daar wint Nec met 10 man nog 2-0 van ... Ajax kreeg zeeen van tijd en ruimte ahahaa echt typisch dit, bewust de makkelijkste wedstrijd uitkiezen om te kunnen zeggen: zie je wel het gaat gewoon goed met die 2. En tegen Luik? En Heracles dan?

12 augustus 2018 om 12:57

Savano wat ben je lachwekkend zeg tegen Luik gaf Ziyech nog de prima pass op tadic waar de goal uitviel. Ken je feiten voordat je hiero wilt komen overtuigen. Heracles was heel Ajax nep.

12 augustus 2018 om 14:40

Sturm Graz, vergelijkbaar niveau als Trencin die Feyenoord maar eventjes met 4-0 naar huis stuurt. Maar ja, NEC zou inderdaad makkelijk met 10 man winnen ja. Dit meeste reacties op dit topic gaab werkelijk waar helemaal nergens over...

12 augustus 2018 om 15:59

Ahahahaa kijk ze happen en het letterlijk nemen ... tussen de regels doorlezen is schijnbaar moeilijk. Tuurlijk chargeer ik hier: ik bedoel te zeggen dat Sturm Graz geen reet voorstelde en dat dus een verkeerde graadmeter is om dit te beoordelen. Sturm Graz LOL die gaven Ajax zeeën van tijd en ruimte ... of gaan jullie nou beweren dat Ajax veel weerstand kreeg die wedstrijden. Schei toch uit!

12 augustus 2018 om 16:05

Waarom ga je niet in op mijn comment omtrent luik? Je hebt het over jullie, maar ik benoem graz niet eens.

12 augustus 2018 om 23:28

Dat wil ik graag doen hoor ... men en nu jij ook weer, kiest heel bewust voor de makkelijke wedstrijden waarin het wel EVEN lukte of het ene assistje waar het wel goed ging tussen die twee. Tsja zo kan ik het ook... what about de rest van de minuten dan? Waar er veel balverlies en misverstanden waren. What about Heracles waar het TOTAAL niet lukte? Dit is precies mijn punt momenten en dan met nadruk op momenten, tegen Graz en Luik zijn geen goede graadmeters om dit te beoordelen. 1 assist tegen Luik poeh poeh het is wat ... Die twee moeten veel meer laten zien en het team op sleeptouw nemen. Ajax heeft nog geen 1 pittige tegenstander gehad en het loopt nu al stroef maar goed dit item ging over Dusans eisen en hoe slaafs Ajax hierin mee ging. Ik mag hopen dat je inmiddels in ziet dat dat geen goede zet was. Dit gaat geheid door etteren aangezien Tadic groter gemaakt wordt dan het geheel. Laat Ten Hag nou net niet de coach zijn die dat weet te managen ... 0 uitstraling, 0 gezag, communicatief 0. Tel uit je winst!

Dit soort kleine dingetjes kunnen het hele teamproces ontregelen. Alleen omdat het ego van Tadic groter is dan Amsterdam. Om rugnummers vechten is iets wat kleine kinderen doen.

Als Ajax dit seizoen geen kampioen wordt dan komt dit niet alleen door Ten Hag, maar ook door de interne concurrentie. Er zijn te veel spelers die rekenen op een basisplaats. Ten Hag is nu nog aan het husselen (wat ook niet goed is), maar zometeen gaan spelers buiten de boot vallen. Het is aan Ten Hag om iedereen tevreden te houden. Daar ligt dit seizoen zijn belangrijkste taak.

12 augustus 2018 om 09:32

En dat is nou precies, waar ik Ten Hag niet toe in staat acht. Dit is gewoon een grote fout van Overmars en van der Sar geweest, om deze man hoofdcoach te maken. Is echt niet geschikt voor Ajax. Ook de afspraken die met Tadic zijn gemaakt, zijn niet goed en nu al een bron van onrust binnen de selectie.

12 augustus 2018 om 12:11

Zal mij niks verbazen als we half oktober weer op 10 punten staan. Wat een ongeorganiseerde bende is Ajax toch. Beide aankopen laten zien dat ze de helft nog niet waard zijn. Zoveel geld uitgegeven en dan zo spelen? Triest....

Heeft Ajax zelf geen eisen terug gesteld? Nummer 10 laat jezelf zien. Nummer 11 bewijs jezelf. Dat deze verwaande kwast bij voorbeeld elke wedstrijd laat zien dat hij nummer 10 waard is. Tot nu toe is het grauwe middelmaat wat hij heeft laten zien. 10 in een dozijn.

12 augustus 2018 om 13:08

In de vcl wedstrijden steekt hij er met kop en schouders bovenuit. Daarvoor is hij ook gehaald. Niet voor wedstrijd vs Heracles. Dat moet je gewoon winnen als Ajax zijnde met zelfs een b team, maar als je niet eens de wil hebt en denkt ach komt goed, dan bereik je noppes vs zogenaamde kleine clubs. In dit land ben je zo goed als je laatste wedstrijd. 1 goeie pot en men slijmt opeens weer. Kijk Pereiro alleen al. Afgekraakt vs Feyenoord en nu slijmt men bij hem. Zoals Ziyech altijd zegt. Je heb niks aan de mening van een faker.

12 augustus 2018 om 14:23

Tot nu toe in 270 minuten (verdeeld over 4 potten) 2 goals en 1 assist. Grauwe middelmaat is dus weer nodeloos overdreven, Tadic heeft al best wat leuke dingen laten zien en loopt vooralsnog 1 op 1 (goals plus assists) in de minuten die hij gemaakt heeft, dan hebben we het over voorrondes CL en ED. "10 in een dozijn" ook echt?? Ik denk dat je je spreekwoordenboekje er nog eens bij moet pakken als je met leuke uitdrukkingen wil strooien maat, het is natuurlijk '13 in een dozijn' en dat is Tadic (zeker voor Nederlandse begrippen) duidelijk niet.

12 augustus 2018 om 16:04

10 verwijst naar het geclaimde rugnummer van deze topper bij Ajax. Zo te lezen is Ziyech niet de enige die zich op z'n pik getrapt voelt maat.

12 augustus 2018 om 19:28

Je verwijzing was gewoon niet bijster duidelijk, denk eigenlijk dat niemand hem snapte eerlijk gezegd, ik niet in ieder geval 😂

Wat een gekkigheid, dat het een eis en dat Ajax er ook nog serieus op in gaat. Die had je toch meteen de deur moeten wijzen. Maar de leiding van Ajax is zo ontzettend slecht, onbegrijpelijk dat deze mensen, van der sar en overmars er nog zitten.

En dan al die aankopen, houd het lekker bij eigen jeugd. Ajax heeft behoefte aan leiding met voetbalverstand die rust in de tent brengt.

Vrees dat voetballer nou eenmaal zo in elkaar zitten. Ernstig natuurlijk. Ga je niet mee in dit soort dingen haal je een speler als Tadic misschien niet binnen. Zou pas erg zijn als je een deal zou laten afketsen op een rugnummer. Zou de reacties hier wel eens willen lezen dan, Overmars zou met de grond gelijk gemaakt worden. Tadic is een speler die normaal gesproken niet voor de eredivisie kiest, daar moet iedereen het over eens zijn. Bovendien was een vertrek van Ziyech zo goed als zeker en zou zijn nummer vrij komen. Dit onderwerp is nu wel ver genoeg uitgemolken. Ben benieuwd naar het volgende "probleem".

“In our country is very important” hahaha hij werd een beetje overrompelt met die vraag. Het is niet zijn schuld. Het is de schuld van de directie. Je kan pas nummertje weggeven als diegene weg is. En niet nog speelt. Dus heel zwak van Ajax ik ben benieuwd waarvoor afspraken er nog meer zijn gemaakt

Hoe lang blijft de pers nog doorzagen over een zo onbenullige kwestie die bovendien al lang en breed is opgelost ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

263 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 12 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Zakaria Labyad: ‘Toen hij tekende bij Ajax, leek het alsof het gisteren was’

Zakaria Labyad beleefde na zijn transfer van FC Utrecht naar Ajax een 'mentaal gevecht' met zichzelf. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler stapte in de zomer van 2018 over naar Amsterdam, waar...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren