Nederlander wordt recordaankoop Zweedse stuntclub Östersunds

Zaterdag, 11 augustus 2018 om

Rewan Amin heeft promotie gemaakt in de Zweedse competitie. Östersunds FK, de huidige nummer vier van de Allsvenskan, maakt zaterdag via de officiële kanalen melding van de komst van de 22-jarige middenvelder. Amin wordt overgenomen van competitiegenoot Dalkurd FF en kost Östersunds naar verluidt een recordsom.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door pro2312)

Ken heel de speler niet. Gun hem het beste.. Maar sinds wanneer ben je zelfs als je op je 3e naar NL komt een Nederlander? Of heeft hij een Nederlandse vader of moeder?

11 augustus 2018 om 17:08

Als je een Nederlands paspoort hebt ben je een Nederlander. Daar heb je geen Nederlandse moeder of vader voor nodig.

11 augustus 2018 om 17:33

@real Gunner: volgens Transfermarkt heeft hij de Nederlandse en de Iraakse nationaliteit. De meest waarschijnlijke kans is dus dat hij een Nederlandse vader of moeder heeft.

11 augustus 2018 om 17:37

Mijn ouders zijn Marokkaans allebei ik heb Nederlandse nationaliteit en Marokkaanse

11 augustus 2018 om 17:37

Mijn ouders zijn Marokkaans allebei ik heb Nederlandse nationaliteit en Marokkaanse

11 augustus 2018 om 17:38

Mijn ouders zijn Marokkaans allebei ik heb Nederlandse nationaliteit en Marokkaanse

11 augustus 2018 om 17:38

Mijn ouders zijn Marokkaans allebei ik heb Nederlandse nationaliteit en Marokkaanse

11 augustus 2018 om 18:46

Maar jij bent hier geboren.. Misschien moet je mijn tekst eens goed lezen voor je reageert.

11 augustus 2018 om 18:46

Als hij in het buitenland geboren is?.. Apart verhaal.

Gelijk het 'anti racisme' verdedigingsteam hiero... Terwijl het niet eens met racisme te maken heeft. Maar we hebben het natuurlijk weer over iemand uit een bepaald werelddeel en dan moeten mensen ineens weer reageren.

We hebben bijvoorbeeld een spaans (nederlands) talent bij Barcelona.. of wat te denken van Asensio.. Maar daarvan is bekend dat éã©n van de ouders een nederlands paspoort heeft. Hier niet, dat was puur mijn vraag.

11 augustus 2018 om 17:36

Nee nederlanders zijn ook niet altijd wit meer . Wist je dat niet . Ik schrik daar ook nog wel eens van, laatst loop ik met iemand te bek vechten toen Zei die gaat ga terug na je eigen land, en ik werd daar echt stil van en raakte in de waar en begreep hem niet. Maar toen ik thuis kwam keek ik in de spiegel en besefte ik dat die man gewoon een kl::t zak was en hij het fout had want ik met Marokkaanse roots ben wel een Nederlander

11 augustus 2018 om 18:08

Heel goed Infodesk. Laat je niet bang maken of weg jagen door die domme bange mensen. Jij bent gewoon een Nederlander net als de rest van ons. Je hoort er bij man!

11 augustus 2018 om 18:43

Het slaat nergens op hoe je reageert,
Ik heb het over een kind dat pas sinds zijn 3e levensjaar hier zit.
Ik begrijp dondersgoed dat Ziyech bijvoorbeeld (hier geboren) gewoon een nederlander is.

11 augustus 2018 om 18:45

Wat onzinnig om zo te reageren. Hij is hier niet geboren, dus mijn vraag is gewoon simpelweg hoe hij dan in aanmerking kwam voor een nederlandse nationaliteit. Hij is immers niet hier geboren, en waarschijnlijk geen nederlandse ouders. Ik begrijp echt wel dat als je hier geboren bent, je direct en automatisch een nederlandse nationaliteit krijgt.

11 augustus 2018 om 19:03

Na 5 jaar in NL kom je in aanmerking voor een NL paspoort, die vraag je dan aan en dan heb je in dit geval een Irakees en Nederlands paspoort.

Mooi avontuur man. Niet goed genoeg voor Nederlandse clubs, dan lekker op avontuur gaan in het buitenland en daar doorgroeien. Ik geef hem geen ongelijk.

Nee hij is gewoon een koerd en geen Nederlander...
Als een hond in een koeienstal word geboren of er KOE op schrijft is het ook geen koe maar blijt het een hond.
Al dat politiek correcte gelul altijd...

11 augustus 2018 om 18:13

Maar wat kan die hond er aan doen dat hij in de koeienstal geboren wordt? On topic: mooie stap voor hem in een prachtig land als Zweden. Hopen dat hij nog meer kan doorgroeien!

11 augustus 2018 om 18:16

Zo, jij hebt je zegje toch maar weer mooi gedaan! Ontopic: interessant verhaal. Leuk om deze jongen te volgen. Ben benieuwd waar zijn plafond ligt.

11 augustus 2018 om 18:34

Wat een onzin. Volgens de wet is hij Nederlander vanwege zijn paspoort en als die jongen zich ook een Nederlander voelt, is hij wat mij betreft gewoon Nederlands. Dat hij dan toevallig een andere achtergrond heeft en daar ook affiniteit mee heeft, doet daar voor mij niets aan af.

Verder slaat jouw vergelijking kant nog wal. Een vergelijking van mens tot mens en jij vergelijkt dat met twee verschillende diersoorten. Overigens kan een mens nog altijd z'n nationaliteit bepalen onder bepaalde voorwaarden.

11 augustus 2018 om 19:58

Geert? Ben jij dat?

Mijn vader en moeder zijn Nederlands maar ik heb van mijn stiefvader ook een Koerdisch broertje gekregen maar we hebben hem alleen een Nederlands paspoort gegeven. Mijn broertje kan altijd nog kiezen of hij ook een tweede wil of niet. Wel leuk dat er een club is opgericht met alleen maar Koerden.

Leuk om onze oud-jeugdspeler het goed te zien doen. Wie weet kan hij nog eens terugkeren in de Eredivisie, dat zou helemaal mooi zijn!

Mijn vader komt uit Mexico, mijn moeder is Amerikaanse en ik ben geboren in de VS maar woon sinds mijn 7e in NL. Heb een Nederlands paspoort en een Amerikaans..... man man wat een gezeur zeg over waar iemand vandaan komt. Beoordeel iemand om zijn karakter en niet om zijn afkomst. En in dit geval om zijn voetbal kwaliteiten.

11 augustus 2018 om 20:52

Hoezo beoordeel ik nou weer iemand? Het is in mijn ogen gewoon een achterlijke titel van voetbalzone die dit soort vragen opwekt. Het is volgens de tekst helemaal geen nederlander. Daar ging mijn vraag alleen om, heeft totaal niks met een bepaald afkomst te maken.

Maar mooi dat jij dus reageert, maar in plaats van dat jij mij juist uitlegt hoe jij de nederlandse nationaliteit hebt verkregen ga je meer een beklag schrijven. Voor jou heb ik namelijk dezelfde vraag. Ik wist gewoon niet dat dat zomaar kon. Is dat dan gelijk heel gek?

Mijn vader komt uit Mexico, mijn moeder is Amerikaanse en ik ben geboren in de VS maar woon sinds mijn 7e in NL. Heb een Nederlands paspoort en een Amerikaans..... man man wat een gezeur zeg over waar iemand vandaan komt. Beoordeel iemand om zijn karakter en niet om zijn afkomst. En in dit geval om zijn voetbal kwaliteiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zweden

FIFA ranking: 18
13 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Zweden.

Nederland
0 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2019 Östersunds FK 20 0 4 0
2018 Östersunds FK 12 0 2 0
2018 Dalkurd 15 0 3 0
2017 Dalkurd 28 0 3 0
2016/2017 sc Heerenveen 0 0 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Kai Havertz staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren