De Ligt: ‘Ik weet nog dat PSV vorig seizoen van NK Osijek verloor’

Zaterdag, 11 augustus 2018 om

Matthijs de Ligt weet dat Ajax dit seizoen kampioen moet worden maar beseft tegelijkertijd, dat dit nog niet zo makkelijk is. De verdediger gaat niet zeggen dat de Amsterdammers de gedoodverfde kampioen zijn. “Dat moet je zelf ook niet willen zijn”, benadrukt de altijd nog pas achttienjarige aanvoerder in het Algemeen Dagblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door asroma8)

Keurig hoe voetbalzone met deze titel het laat lijken dat de Ligt een arrogante opmerking maakt terwijl hij juist realistische teksten uit in tegenstelling tot veel analisten.

11 augustus 2018 om 08:26

Ik vind de titel ook niet arrogant. Maar het past totaal niet bij het artikel. Dit past beter bij het artikel - De Ligt: Laten we hard werken, bescheiden blijven en zorgen dat die schaal naar Amsterdam komt. -

11 augustus 2018 om 11:46

@finalvoetbal

sterke titel maar wel aan de lange kant

11 augustus 2018 om 08:20

Bij het zien van de titel dacht ik ook: Ohnee het eerste mediaslippertje van Mathijs de Ligt. Maar weer complimenten aan VZ. Hopen dat we nog 1 of 2 jaar kunnen genieten van dit geweldige talent en je zou bijna kunnen zeggen dat dit ook een ‘gentleman’ aan het worden is. Goed dat hij ook aanvoerder is gebleven, ondanks de nieuwe spelers veel meer ervaring hebben, de ligt kan zeker nog een hoop leren van hen maar dit is geen reden om zijn band af te pakken. Hij is net als Jan Vertonghen was een natuurlijke leider, bij veel spelers merk je wanneer zij de band mogen dragen hun prestaties op het veld achteruit gaan. Dat is en was bij Mathijs en Jan niet het geval. Kan me nog goed herinneren hoe de Ligt zich geliefd maakte bij de fans door na de Europese wedstrijd het feestje mee te vieren op het parkeerdek van de Arena, kippenvel moment voor mij persoonlijk.

11 augustus 2018 om 08:24

Ik had anders gelijk wel door dat hij de vergelijking trok met Feyenoord - Trencin.. echter zie ik die 2 gevallen totaal anders. Feyenoord werd weggespeeld door Trencin, waar PSV vorig jaar werd uitgeschakeld door de 2 kansen die osijek creeerde en gelijk afmaakte(pingel en vrije trap). PSV had toen de bal, maar keerde duidelijk nog niet in juiste vorm. Feyenoord werd gewoon op alle fronten afgetroeft door een club met een begroting van 2 miljoen...

11 augustus 2018 om 08:28

Geniale koppen maker voor vz gezocht! De Ligt: 'Ik weet niet of bekende routiniers de eredivisie beter maken'

11 augustus 2018 om 08:28

VZ probeert hier gewoon boze PSV-ers mee te trekken die het artikel niet lezen.

11 augustus 2018 om 09:16

Ik ben een PSV fan, maar ook uit de titel haalde ik niet dat dit arrogant zou zijn. Dacht alleen dat het artikel zou gaan over de toch nog lastige wedstrijd tegen Luik voor Ajax. Verder gewoon een zinnig interview van die jongen, hij is zeer verstandig en nuchter voor z'n leeftijd, heerlijke speler voor de eredivisie en Oranje.

11 augustus 2018 om 11:17

Het is maar net hoe je het zelf dan leest. Ik begreep direct uit de titel dat de Ligt Feyenoord niet uitsluit omdat PSV vorig seizoen ook een debacle had en dat het dus niks zegt...

18jaar jong! Blijf het absurd vinden hoe goed hij zich zowel op als ook naast het veld manifesteert! Groot talent en we moeten zolang het nog kan van de beste man genieten.

11 augustus 2018 om 08:23

Morgen 19! En inderdaad ongelofelijk goed voor zijn leeftijd. Die speelt voor zijn 20ste voor een grote club. Gaan we als Nederland nog veel plezier aan beleven

11 augustus 2018 om 08:27

Dat kun je nog lang niet zeker zeggen. Ik hoop voor het NL voetbal dat hij zich blijft ontwikkelen maar renzelfde soort opmerkingen werden bij Bazoer ook gemaakt. Die speelt nu degradatievoetbal in Duutsland..

11 augustus 2018 om 08:45

Nou als je dat niet ziet, dan weet ik het ook niet. Dit is zijn laatste seizoen bij Ajax. En deze jongen gaat niet naar een subtop club, dat kan ik je nu al vertellen. Bazoer vergelijken met de Ligt, koekoek!

11 augustus 2018 om 09:04

Nou ik vind de opmerking dat hij voor zijn 20ste naar een topclub gaat gewoon raar. Als hij nu al zou gaan dan komt hij hewoon op de bank te zitten hoor.

Realistisch interview. Heel eerlijk van hem, maar Ajax mag zelf ook inzien dat met zulke investeringen ze de gedoodverfde kampioen zijn. Ten Hag had het van de week over de "bekende tactiek van Preud'Homme, toen deze Ajax de favoriet noemde tegen Luik. Komt een beetje schijnheilig over dat de aanvoerder, en de coach ook nu eenzelfde tactiek toepassen. Maar goed, laten we blij zijn dat de typische Amsterdamse arrogantie (voorlopig) achterwege blijft.

11 augustus 2018 om 08:25

Is er iemand eens niet arrogant maar realistisch van Ajax en dan komt het schijnheilig over. Het is ook nooit goed he..

Zo, laten we bescheiden blijven zegt de aanvoerder van Ajax. Hoor je niet vaak, verfrissend haha. Het Europese debacle zegt niet veel over de nationale competitie, maar er is wel een verschil tussen 0-1 & 1-0 verliezen en een onwaarschijnlijke opdoffer krijgen en met 4-0 eraf gaan. Ik denk dat het verschil in de eredivisie kwaliteit die PSV heeft binnen gehaald en de premier league ervaring die Ajax heeft gehaald toch wel een duidelijk verschil gaat maken.

11 augustus 2018 om 08:25

Ik denk dat het verschil tussen Ajax en PSV weer erg klein zal zijn. Natuurlijk word de druk er enorm opgelegd bij Ajax na de komst van Tadic en Blind. Maar denk vooral op voetballend gebied dat PSV een grote slag heeft geslagen met het aanstellen van Mark van Bommel, verwacht dat PSV in tegenstelling tot voorgaande jaren het spel een stuk meer zal willen gaan bepalen.

11 augustus 2018 om 08:52

Klopt, alleen denk ik dat het gemis van van Ginkel en Arias echt gevoeld gaat worden door PSV. Als je daar dan Thomas en Dumfries voor haalt is dat echt wel een behoorlijk verschil in niveau.

11 augustus 2018 om 12:22

Ik ben erg positief over Dumfries. De hele verdediging is sowieso flink beter dan afgelopen seizoen.

Van Ginkel is wel een groot verlies.

11 augustus 2018 om 13:22

Wat, hoe kan de verdediging beter zijn dan vorig seizoen als je beste verdediger (Arias) vertrokken is en daar Dumfries voor in de plaats staat? Ook van Angelino was ik gecharmeerd bij NAC maar bij PSV voetballen is wel een ander niveau als in Breda uiteraard. Die 2 backs zijn aanvallend zeer goed, verdedigend is het allemaal niet zo super natuurlijk, we moeten nog afwachten hoe dat gaat lopen. Bovendien vind ik Viergever en Sainsbury nou echt geen aankopen je verdediging per definitie sterker maken ook.

11 augustus 2018 om 08:31

PSV is wel vaker aan de haal gegaan met het kampioenschap. Juist wanneer Ajax door iedereen getipt werd. Ajax heeft op papier een betere selectie, zit hem vooral in Ziyech en Tadic. Valt 1 van die 2 weg is het gelijk minder. PSV is altijd geslepen, sluit niet uit dat ze zo maar de titel verdedigen.

11 augustus 2018 om 08:43

PSV moet je nooit uitsluiten ik hoop wel dat ze onder v Bommel wel wat aantrekkelijker gaan spelen en niet zo berekenend als onder Cocu , met andere woorden dat ze spelen om te winnen en niet gaan voetballen om niet te verliezen , maar dat deze twee ploegen het gaan uitvechten is wel zeker gezien de spelers en ook de reserve bank .

11 augustus 2018 om 09:09

Ik ben wel een beetje bang voor eindeloos balbezit en weinig kansen creëeren. Alle creativiteit moet momenteel van Pereiro afkomen en we weten dat het een exceptionele speler is, maar ook vaak onzichtbaar. Van Henndrix en Rosario hoef je geen creativiteit te verwachten. Had veel verwacht van PSV tijdens de JCS, maar vond het echt heel slecht. 1 kans van Lozano meer niet. Ben heel benieuwd naar vanavond. Hoop dat ze veel kansen gaan creëren, anders vind ik op balbezit spelen in een veel te laag tempo verschrikkelijk om naar te kijken. Wat me nog meer irriteert dat iedereen na afloop zegt dat ze hebben gedomineerd. Gedomineerd op niks af, dan kijk ik echt liever naar reactievoetbal.

11 augustus 2018 om 09:09

Ik ben wel een beetje bang voor eindeloos balbezit en weinig kansen creëeren. Alle creativiteit moet momenteel van Pereiro afkomen en we weten dat het een exceptionele speler is, maar ook vaak onzichtbaar. Van Henndrix en Rosario hoef je geen creativiteit te verwachten. Had veel verwacht van PSV tijdens de JCS, maar vond het echt heel slecht. 1 kans van Lozano meer niet. Ben heel benieuwd naar vanavond. Hoop dat ze veel kansen gaan creëren, anders vind ik op balbezit spelen in een veel te laag tempo verschrikkelijk om naar te kijken. Wat me nog meer irriteert dat iedereen na afloop zegt dat ze hebben gedomineerd. Gedomineerd op niks af, dan kijk ik echt liever naar reactievoetbal.

11 augustus 2018 om 12:02

Ja precies dit. Ik vond PSV ontzettend tegenvallen, heel veel balbezit weinig diepgang, weinig kansen. Met lozano veranderde dat, maar Feyenoord speelde zoals de meeste eredivisie clubs naar verwachting gaan spelen tegen PSV. Met van Ginkel, Arias en lozano bleef er voldoende diepgang over. Dat miste ik een beetje. Aan de andere kant de Boer is uiteindelijk ook 2 van de 4 keer kampioen geworden met voetbal dat weinig tot de verbeelding sprak.

Geweldig talent en een goede jongen. Het leuke aan de Ligt is dat hij helemaal los kan gaan met de supporters en alle liedjes kent. Eigenlijk is hij naast aanvoerder (op zn 18de!!) ook echt supporter van de club. Toch praat hij altijd met respect over andere clubs / spelers. Ik kijk en luister ook altijd graag naar zijn interviews en dat is bij bijv Veltman en Schone wel anders.

11 augustus 2018 om 16:44

Schone is ook een zeer sympathieke kerel toch? Ik vind de blinde haat jegens Veltman ook zeer overtrokken trouwens. Je hebt altijd spelers die het slecht doen bij de supporters van andere clubs. En Veltman heeft zijn streken, maar het is bij lange na geen Suarez, Toivonen of Guidetti of Kramer ofzo.

11 augustus 2018 om 20:38

In het veld prima, vind de hardheid van Veltman ook wel mooi. Is meer de houding en opmerkingen met interviews. Ze delen wel weer tikkies uit want zij zijn Ajax etc. Zal je de Ligt niet horen zeggen.

Het zegt niets over de eindklassering in de Eredivisie inderdaad, maar wel alles over het niveau van de Eredivisie en de topploegen Ajax, Feyenoord en PSV. En dat is wel een jammerlijke constatering.

11 augustus 2018 om 09:06

Feyenoord werd vorig jaar in de pan gehakt door Excelsior, het overkomt Feyenoord wel vaker.

11 augustus 2018 om 09:29

Ik denk dat het ook niets zegt over het niveau van de eredivisie, de ploegen waar vorig jaar PSV en dit jaar Feyenoord tegen onderuit zijn gegaan. Deze landen zijn vaak al begonnen met de competitie en hebben hierdoor een beter ritme, kom je zn team tegen in november dan ben ik er zeker van dat 9 van de 10 potjes gewonnen worden door de Nederlandse clubs.

11 augustus 2018 om 09:34

De reeks is inmiddels zo groot, dat je toch moet concluderen dat we niet langer beter zijn dan ploegen uit Tsjechie, Slowakije, Kroatië etc. Waar we voorheen 9 van de 10 keer wonnen, is dat nu misschien de helft. Dus wel degelijk een minder niveau van de Eredivisie ten opzichte van de top in mijn beleving. Ook niet zo gek, kijkend naar de bedragen die rondgaan in de topcompetities.

Wat verzint voetbalzone toch slechte titels zeg. De kern van dit artikel draait niet om psv die vorig jaar kansloos verloor van een onbekend clubje. De Ligt is een verstandige voetballer en een prima aanvoerder. Hij bewijst dat leeftijd niet uitmaakt. Ik hoop op een goed seizoen voor hem samen met Ajax.

Alleen verloor psv door een onterechte penalty en had het de aanval nog niet op volle toeren. Toen dat eenmaal gebeurde volgde de overwinningen elkaar op. Bij feyenoord is het maar afwachten hor het zich ontwikkelt want de defensie is in tegenstelling tot psv vorig seizoen niet op orde.

Ajax heeft veruit het meeste kapitaal op het veld staan maar dat geeft geen garantie tot succes. Desondanks vergroot het wel de kans op succes. Ze hebben simpelweg de beste selectie maar daarmee heb je nog niet het beste team. Komende maanden zullen we zien hoe de verhoudingen zullen zijn.

Mocht Ajax de CL halen en kampioen worden dit seizoen dan slaan ze een financieel een erg groot gat met de concurrentie in Nederland. Daarmee worden hun mogelijkheden om op de Nederlandse velden te heersen steeds groter.

Strategisch gezien vind ik Ajax dan ook al jaren erg goed bezig. Je kunt duidelijk zien dat ze bouwen aan structureel sportief succes. Door de financieel sterke basis kunnen ze de selectie structureel iets sterker maken. Het gaat erom dat je om de paar jaar sportief gezien piekt en dus uiteindelijk Europees ver komt. Daarnaast moet het basisniveau dusdanig hoog liggen dat je op de Nederlandse velden makkelijk overeind blijft. Ik denk dat Ajax op de wat langere termijn eens in de 5 jaar in de CL moet kunnen overwinteren en soms zelfs iets hoger kunnen pieken.

Ach ja, eerst maar eens zien of ze dit jaar de CL kunnen bereiken en de schaal weer naar Amsterdam kunnen brengen. Blind en Tadic zijn gewoon strategisch gezien logische aankopen waarmee Ajax 2 steunpilaren heeft de komende 2 á 3 seizoenen. We gaan zien wat het oplevert.

Op papier is Ajax de favoriet voor de titel. Denk dat iedereen het daar wel over eens is. Maar wat heb je daar aan. Een goed draaiend elftal is vele malen belangrijker. Psv was zo degelijk vorig seizoen, een paar slechte wedstrijden van Ajax en de titel was uit zicht. Denk dat het daar weer op aan gaat komen. Welk team maakt de minste slippertjes. Ajax moet een team worden dat ook slechte westrijden wint. Gaat het wat minder dan moet je terug kunnen vallen op bepaalde manier van spelen die zekerheid geeft. Dus niet zo'n tweede helft zoals tegen Luik waar het helemaal uit elkaar valt. Want dat kan tegen bijvoorbeeld Vitesse ook gebeuren.

Hij is nog steeds maar 18. Veel spelers moeten hun debuut nog steeds dan maken.

Prima reactie! Zo jong en altijd volwasseb en realistisch reageren echt goed! En mwuah ik weet het niet met Feyenoord, het was wel heel erg slecht... Denk dat Ajax de grootste kans maakt, PSV komt uiteindelijk ook te kort denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

145 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren