‘Oussama Tannane keert op huurbasis terug in Eredivisie’

Vrijdag, 10 augustus 2018 om

FC Utrecht gaat zich binnen afzienbare tijd versterken met Oussama Tannane, zo meldt Voetbal International vrijdagavond. De 24-jarige vleugelaanvaller zal voor één seizoen door de club uit de Domstad gehuurd worden van Saint-Étienne, waar Tannane geen uitzicht heeft op speeltijd.

De technicus keert zodoende na tweeënhalf jaar terug op de Nederlandse velden. Tannane maakte in januari 2016 voor tweeënhalf miljoen euro de overstap van Heracles Almelo naar Saint-Étienne, maar slaagde er na een prima start uiteindelijk niet in door te breken bij de Franse club.

Tannane werd na enige tijd teruggeworpen door een zware blessure, waardoor een verhuurperiode bij het Spaanse Las Palmas het afgelopen seizoen uitliep op een mislukking. De negenvoudig Marokkaans international (twee doelpunten) kwam dit kalenderjaar pas driemaal in actie, telkens kort als invaller.

Tannane zou na Jonas Arweiler, Simon Gustafson, Leon Guwara, Joris van Overeem, Maarten Paes, Othmane Boussaid, Emil Bergström en Nicolas Gavor de negende zomeraanwinst voor Utrecht zijn. De Domstedelingen beginnen het nieuwe seizoen in de Eredivisie zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen PSV.


Poll

Oussama Tannane zou een prima versterking zijn voor FC Utrecht


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door utregwatcher)

Leuk dat Tannane weer terug in Utrecht is. Wel jammer dat hij zo blessuregevoelig lijkt te zijn

Utrecht speelt toch tijd 4-4-2 en tannane is een buitenspeler ben benieuwd hoe utrecht hem wil gaan gebruiken

Was altijd fan van deze sierlijke speler, hoop dat hij een versterking kan zijn dit seizoen

Wordt wel erg vol voorin bij Utrecht, terwijl ze vaak toch 4-4-2 spelen en Tannane niet echt een speler is die je gebruikt om ook verdedigend werk op te knappen (op linkshalf of rechtshalf).

Utrecht heeft dan Joosten, Tannanee, Kerk, Gortler, Venema, Makienok en Dessers. Dat lijkt me 7 spelers voor 2 posities. Terwijl ze ook nog graag Baheback weer wilde huren van PSG of eventueel zelfs overnemen. Lijkt me toch dat een Joosten en Dessers eventueel weg mogen? Venema zal nog wel een jaar bij jong Utrecht spelen. Dan heb je Tannanee, Gortler, Makienok en kerk voor de 2 posities voorin.

Mogelijk dat een rol als zwervende spits rondom een sterke spits (makienok) werkt, waar hij de zijkanten op kan zoeken en gaten in kan duiken. een vrije rol past denk ik wel bij hem. Ben benieuwd.

10 augustus 2018 om 21:16

Dessers zal nog verhuurd worden en Gortler of Joosten mogen bij een aanvaardbaar bod weg. Makienok en Kerk voorin, Tannane erachter. Venema als backup

10 augustus 2018 om 22:07

@sverige4u

Tannane als een soort van nummer 10? en waar zet je dan een Gustafsson of Sander van de streek? Vooral Gustafsson is een speler die je achter de spitsen willen hebben om steekpaasjes te geven. Terwijl Tannane meer een man is van de actie, dat doe je niet echt op een nummer 10 positie. Dus lijkt het me dat Tannane gaat concurreren met de mannen voorin.

11 augustus 2018 om 00:51

Gustafsson heeft een miljoen gekost en is samen met van Overeem voor de basis gehaald op het middenveld, vd Streek staat ook in de basis en Strieder ook... dus dan zal een aanvaller eruit moeten voor Tannane, dus een Kerk schijnbaar

maar dan snap ik niet waarom een vergelijkbare speler wordt gehuurd. Makienok is de basisspits...

Dat Dessers , Gortler, Joosten weg mogen is prima, maar dat zijn al bankzitters dus daarvoor kan Tannane niet in het veld komen

En dan heb je voor het middenveld ook nog Emanuelson en Gavory... wordt een dure drukke bank, ook wetende dat rechtsback 1 speler kan zijn uit de namen Trouppee, Klaiber en vd Maarel, dus dat wordt ook onrust op de bank met ontevreden spelers die niet spelen als 2 van die 3 niet spelen.

Ik begrijp echt de gedachte niet achter deze huur

10 augustus 2018 om 21:41

Scherpe reactie! Denk dat Gortler en Dessers mogen vertrekken. Verder is het nog steeds dringen inderdaad. Laten we dit gewoon als luxeprobleem zien. Il denk dat we in een soort van PSV opstelling gaan spelen met een blik van 6 man en 4 vrije aanvallers, waarvan Makienok in de punt zal blijven. Met Klaiber en Gavory heb je 2 opkomende backs met een leuk rendement, dus ik denk dat we een hoop tegenstanders kunnen verwarren.

10 augustus 2018 om 22:16

@fcu1989, ja ben benieuwd, hoop stiekem dat Dessers terug kan en wil komen naar Nac. Ik snap alleen niet zo goed hoe het komt dat hij niet geslaagd is bij Utrecht tot nu toe? Begon het seizoen heel erg sterk en heeft volgens mij statisch gezien een van de hoogste doelpunten moyennes van het vorige seizoen. Als ik dan het lijstje van spitsen bekijk, zou je toch zeggen dat Dessers bij de top 3 spitsen zit, what went wrong?

Wordt Gavory de linksback?, want ze hebben ook nog die talentvolle Duitser aangetrokken, guwara geloof ik dat het was. Of Kan een van de 2 ook linkshalf spelen?

Ik neem aan dat Utrecht beetje in de richting van deze opstelling gaat?? Voor het centrale middenveld ben ik benieuwd naar met wat nieuwe namen zoals van Overeem onder andere. Heb niks van de voorbereiding meegekregen, alleen de transfers, dus vroeg me af hoe die er uit komt te zien.

Voorderest leuk team! Komen er nog spelers aan dat je weet?

Jensen
Klaiber
Bergstrom
Janssen
Gavory/Guwar
Strieder
Overeem/Stre
Urby/Guwara
Gustafsson
Kerk/Tannane
Makienok
11 augustus 2018 om 00:57

Dessers had wat makkelijke goals tegen kleinere clubs, komt gewoon tekort, te traag, een draaicirkel van een stadsbus en laat zijn kop snel hangen. Was ook gehaald als spits vd toekomst omdat Makienok 1e spits was maar die raakte geblesseerd waardoor Dessers begon.

Guwara is de 1e linksback, met vd Maarel als stand in. Gavory is voor de toekomst en staat op site van FC Utrecht ook als middenvelder gepresenteerd

ff lost van Tannane en indien iedereen fit (makienok kan nog niet 90 min) lijkt de opstelling te worden:

Jenssen
Klaiber
Bergstrom
Janssen
Guwara
vd Streek
Gustafson
Strieder
v Overeem
Kerk
Makienok
11 augustus 2018 om 08:13

Van die snelheid en draaicirkel ben ik niet helemaal eens. Is niet supersnel inderdaad, maar wel slim met het kiezen van het juiste moment, waardoor hij ook geen supersnelheid nodig heeft en vergeleken met een kerk is hij al snel langzaam natuurlijk haha. Ja ik herken wel wat van dessers van NAC dan. Twee jaar terug eerste seizoenshelfr beetje hetzelfde, toen kwam vreven en ging het geweldig. Vreven werd soms moe van hem, maar dessers is iemand die aandacht nodig heeft en die je continu achter zijn broek aan moet zitten heeft iets te veel van dat relaxte in zich. Maar toen was hij echt geweldig bij NAC. Denk ook wel dat onder de juiste omstandigheden hij een absolute topspits kan worden voor Utrecht. Maar daar moet wel aandacht aan besteed worden. Zie hem graag terug bij NAC, vd gaag kan hem wel weer aan de praat krijgen hoor. Bedankt voor de info voor linksback en het middenveld.

10 augustus 2018 om 22:17

Toch vraag ik me dan af welke van deze spelers je ook daadwerkelijk beter vindt als Tannane? Naar mijn mening is hij namelijk echt een klasse beter als bovengenoemde namen.

10 augustus 2018 om 22:35

Ik zeg dat toch niet dat ik hem niet goed vindt of deze transfer afkeur. Ik vraag me alleen hardop af waar hij dan moet komen te spelen, omdat hij van nature een buitenspeler is en Utrecht niet echt met buitenspelers speelt.

Plus hij wordt gehuurd, wat betekend dat hij wel een heel grote impact moet gaan hebben om van waarde te kunnen zijn. Hij is lange tijd geblesseerd geweest, dus moet nog maar blijken of het er weer uit komt.

Daarnaast zal hij zoals het er op lijkt dan moeten concurreren met Kerk, die dan om bijvoorbeeld Makienok heen gaat zwerven. Kerk heeft geloof ik pas zijn contract verlengt, is jong en de toekomst van Utrecht mogelijk. Dan moet Tannane wel heel veel laten zien om eigen speler tegen te staan in zijn ontwikkeling. Tuurlijk de beste speelt, maar met zo'n overvolle aanval was misschien niet nodig geweest. Verwacht dat Tannane voornamelijk als invaller een rol zal gaan spelen.

Utrecht kom op man. Qua voetbalkwaliteiten komt hij nog wel mee maar dit is een malloot eerste klas. Zowat overal waar hij heeft getraind heeft hij gezeik gehad en dat moet je niet willen. Paar maanden terug bij Las Palmas ook nog slaande ruzie met Loic Remy.

10 augustus 2018 om 23:37

Beetje a la Kali, die was ook minstens zo bedreven in kopkloppen als in voetballen.

Welkom in utreg Als deze jongen dit seizoen weer fit word is hij wel goed voor minimaal 15 goals. Veder ben ik benieuwd hoe hij zich herpakt in utreg.

10 augustus 2018 om 21:11

15 goals? zijn record is 7 in zijn beste jaar bij Heracles,

het is geen scorende centrale spits hoor

En wat doen we met Kerk? die speelt op die positie

10 augustus 2018 om 21:56

7 was maar een half jaar, met 6 wedstrijden blessures

10 augustus 2018 om 22:28

Niet vergeten zakaria was ook geen spits he Hij was ook een vleugel speler

absurde aanwinst, Utrecht heeft een scorende spits nodig niet een vleugelaanvaller die matig scoort, daar staat Kerk al

Tannane in de competitie:

2015/2016 7 goals in 11 wedstrijden Heracles
2014/2015 5 goals in 19 wedstrijden Heracles
2013/2014 4 goals in 23 wedstrijden Heracles
2012/2013 0 goals in 8 wedstrijden Heerenveen

Kerk in de competitie:

2016/2017 4 goals in 18 wedstrijden FC Utrecht
2017/2018 6 goals in 34 wedstrijden FC Utrecht

zelfde positie... waarom Kerk op de bank zetten? en Tannane haal je ook niet voor de bank....

stel je zet ze op beide vleugels en Makienok in de spits, welke middenvelders ga je dan op de bank zetten als je er maar 3 op kan stellen van Strieder, v Overeem, Gustafsson, Emanuelson, vd Streek en nog Gavory achter de hand

wetende dat ook Klaiber op middenveld kan spelen en we anders vd Maarel, Trouppee en Klaiber voor rechtsback positie hebben omdat Guwara links speelt.. ook 2 1e 11 tal spelers voor back positie op de bank, bizar, dat geeft onvrede bij aantal spelers

Dit zou een zeer onnodige aankoop zijn helemaal omdat je hem alleen huurt of hij moest als spits komen maar dat lijkt me sterk en dan kan je beter verder kijken

10 augustus 2018 om 21:33

Ik ken de huidige selectie van Utrecht niet goed genoeg. Maar deze jongen is toch een aanwinst?

10 augustus 2018 om 22:18

Utrecht heeft helemaal niks aan een flankspeler zonder scorend vermogen. Met Joosten, Boussaid en eventueel Kerk is die positie meer dan voldoende ingevuld.

11 augustus 2018 om 01:30

precies joker030, weer een positie dubbel bezet... terwijl we een scorende centrale spits nodig hebben... Kerk je eigen speler er dan naast zetten voor een huur speler, en dan heeft Kerk ook zijn ontwikkeling niet, echt onbegrijpelijk deze huur

geen aanwinst als je Kerk al hebt en Tannane is geen centrale spits die 15 goals gaat maken en dat zoekt Utrecht omdat Dessers en Makienok die niet maken

als je Tannane huurt, zet je dus je eigen basisspeler die net verlengd heeft en zich moet ontwikkelen (kerk) er naast? wat heeft dat nu voor nut?

10 augustus 2018 om 22:24

Hoe kan je nou zeggen dat Makienok niet scoort? Hij is vorig seizoen het hele seizoen geblesseerd geweest.
Dit seizoen zal het spel deels gebaseerd zijn op zijn aanwezigheid. Utrecht zoekt dus geen scorende spits, maar een speler die Makienok kan bedienen en zelf ook af en toe zijn doelpuntjes meepakt. En dat is Tannane.

11 augustus 2018 om 01:29

Makienok heeft vorig jaar in voorbereiding en dit seizoen zeer weinig gescoord waarin echt goede spitsen vaak veel goals weten te maken tegen amateurclubs

verder heeft in Engeland in 2015/2016 36 wedstrijden in 1e divisie gespeeld voor Charlton en maar 5x gescoord en in 2016/2017 bij Preston 25 wedstrijden gespeeld en maar 3 goals gemaakt

Verder als je zijn speelstijl ziet zie je dat het geen ware goalgetter is

11 augustus 2018 om 10:45

Kijk niet zo veel naar statistieken in het buitenland. De eredivisie blijft maar wegzakken en dan vooral onder de top 5. Er zijn zoveel voorbeelden te noemen van spelers die alleen hier slagen, omdat we hier met zn allen lekker naïef willen aanvallen en het publiek vermaken. Dit is ook de grootste reden waarom we zoveel falen in Europa. Alleen Cocu en Ten Hag hadden dit blijkbaar door de laatste jaren.

Indien het huur is zonder optie tot koop dan zou dit een slecht verhaal zijn. Tannane is vrij blessuregevoelig en is niet echt een speler die op dit moment nodig is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

11 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 maart
Real Madrid en Atlético Madrid hebben zich gemengd in de strijd om Julian Brandt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren