Van de Beek verbaast Ten Hag: ‘Ik heb dat niet tegen hem gezegd’

Vrijdag, 10 augustus 2018 om

Donny van de Beek was in de laatste twee wedstrijden die Ajax speelde slechts invaller, maar volgens Erik ten Hag hoeft de 21-jarige middenvelder zich geen zorgen te maken over zijn situatie. De trainer van de Amsterdammers laat vrijdag in aanloop naar de seizoensouverture in de Eredivisie van zaterdagavond tegen Heracles Almelo weten Van de Beek als een basisspeler te beschouwen.

Ten Hag liet Van de Beek vorige week tegen Sturm Graz (1-3 zege) buiten zijn basiself en afgelopen dinsdag hoefde de middenvelder op bezoek bij Standard Luik (2-2) evenmin te rekenen op een basisplek. De jeugdexponent uitte na afloop van het duel in België zijn onvrede en hintte zelfs naar een vertrek. "Dat is normaal", vertelt Ten Hag op een persconferentie over de teleurstelling van zijn pupil. "Maar een speler moet ook beseffen dat hij niet alles kan spelen. Met Europees voetbal speel je minimaal 45 wedstrijden in een jaar, misschien wel meer. Aan het einde van het seizoen, als de prijzen worden verdeeld, wil je je spelers ook fris en fit hebben. Je moet een speler af en toe ook rust geven. Dat zal dan ook gebeuren en dat is in dit geval ook zo geweest."

De Ajax-trainer schat Van de Beek op waarde en wijst op de elf doelpunten die de middenvelder vorig seizoen maakte in de Eredivisie. "Dat aantal zal hij dit seizoen minimaal herhalen en misschien wel verbeteren. Of hij tegen Heracles in de basis staat? Donny is basisspeler, hij gaat morgen spelen. Dinsdag is hij ook basisspeler en zaterdag ook weer. Maar je kunt er maar elf opstellen. We kijken per wedstrijd wie we nodig hebben."

Van de Beek zei na het duel met Standard dat hem door Ten Hag was medegedeeld dat hij op het middenveld in principe geen optie is op een van de twee posities vlak voor de verdediging. Die uitspraak heeft Ten Hag verrast. "Ik heb dat in ieder geval niet tegen hem gezegd. Ik vind dat ook niet zo. Een middenvelder moet kunnen aanvallen en verdedigen. Donny is multifunctioneel. Hij kan op zes, op acht en op tien spelen."


Poll

Donny van de Beek verdient een basisplaats bij Ajax


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door speedyafc)

De ontvanger bepaalt de boodschap, dus blijkbaar heeft van de Beek uit de woorden van ten Hag opgemaakt dat hij geen optie is voor de 6 of 8 positie. Dit zou een voorbeeld kunnen zijn van de beperkte communicatieve vaardigheden van ten Hag.

10 augustus 2018 om 19:10

Of beperkte luistervaardigheden van Donny. Zoals je zegt de ontvanger bepaalt de boodschap. 😉

10 augustus 2018 om 19:14

Haha, dan nog is het natuurlijk wel opmerkelijk om te lezen. De media zijn goed in dingen creëren, maar van de Beek heeft dit zelf aangegeven.

10 augustus 2018 om 19:48

Heeft het op deze wijze geïnterpreteerd!

10 augustus 2018 om 19:52

Echter leert het verleden dat Ten Hag wel vaker gebrekkig communiceert. Bijvoorbeeld toen hij Younes wilde "belonen" met een invalbeurt van 2 minuten.

10 augustus 2018 om 20:06

Tja als dat een manier was van Ten Hag om aan te geven dat hij hem wel wilt gebruiken is dat toch juist een mooi signaal? Ten Hag wilt een topsport mentaliteit creëren bij die gasten wat alleen maar later voor ze mee werkt in plaats van dat gepamper.

10 augustus 2018 om 23:03

Dit is inderdaad erg bijzonder.. hoe verdraai je de woorden: je bent basisspeler, maar krijgt even rust, naar: er is geen plek voor je op je favoriete posities...

Klaar, dan is dat ook uit de wereld. En kunnen we der over ophouden. We gaan toch niet twijfelen aan Donny vd beek??

10 augustus 2018 om 19:36

Ik twijfel niet aan zijn kwailiteiten, maar wel aan zijn mentaliteit/incasseringsvermogen. Als je er een keer naast staat en je gaat bleren ( en je bent geen gearriveerde vedette) dan vind ik wel dat je ook eens in de spiegel mag kijken want tegen sturm speelde hij als mijn zwakzinnige neef. Vorig jaar was natuurlijk prima, maar zoals ten hag terecht zegt: je kan niet iedere wedstrijd spelen. En dat moet je als 22-jarige maar accepteren

10 augustus 2018 om 19:50

Mee eens, dat hij vorig jaar speelde is geen garantie voor dit jaar. En als je dit niet kunt accepteren en gelijk over vertrek begint, ben je al helemaal niet geschikt voor top voetbal.

10 augustus 2018 om 21:50

Maar als je braaf je mond houdt (niet echt Amsterdams) dan ben je gegarandeerd het kind van de rekening. Soms moet je niet over je heen laten lopen. Al had v/d Beek dit wel binnenskamer moeten bespreken.

Goedzo ten hag lekker ziyech, donny en frenkie opstellen.

10 augustus 2018 om 19:28

Precies Schöne is niet goed genoeg voor de basis tegen sterke ploegen en Eiting moet rustig gebracht worden.

Mooi. Ten Hag heeft natuurlijk helemaal gelijk dat je moet kunnen rouleren zonder scheve gezichten. Elke wedstrijd vereist ook weer andere kwaliteiten en het is goed dat Ten Hag tactisch naar wedstrijden kijken en dan beoordeelt wie er spelen. Donny is een topper en gaat dit seizoen gewoon weer veel minuten en doelpunten maken!

11 augustus 2018 om 02:59

Zolang er gerouleerd wordt tussen alle middelveld posities zal je geen scheve gezichten krijgen. Als Schone en Ziyech altijd zeker spelen en de rest (frenkie, Eiting, van de Beek) moet rouleren om het derde plekje dan wordt het een probleem, zeker als Schone niet goed presteerd zoals afgelopen week.

Dit is stoken van de media en helaas heeft dat effect op de spelers. Laat die jongens geen kranten lezen en isoleer de boel zou ik zeggen, en als je toch iets naar buiten wilt brengen doe dat dan op jullie eigen officiële kanalen. De enige die kan zorgen dat Ajax geen kampioen gaat worden is de media.

10 augustus 2018 om 19:16

Toch is het opmerkelijk dat van de Beek deze woorden zelf letterlijk heeft uitgesproken. Dan is het logisch dat de media hier op duiken om duidelijkheid te krijgen.

10 augustus 2018 om 19:39

Maar de vraag is heeft hij ze ook zo uitgesproken? Ik heb geen interview gezien waar hij dit zo uitspreekt, wat niet wil zeggen dat hij de uitspraak niet gedaan heeft. Maar kan ook zijn dat de media weer wat uit de duim heeft gezogen.

Ach er is weer een leuk Ajax team dan gaan er altijd mensen lopen zagen.

Tjonge ook wel vervelend gedrag van Donny dat hij gelijk een vertrek wilt als hij er even naast staat. Typisch slap gedrag van de huidige generatie.

10 augustus 2018 om 19:30

Helemaal mee eens, ook mede door die zaakwaarnemers van tegenwoordig! Snap dat je graag alles wilt spelen maar je bent nog gewoon een talent en geen gearriveerde speler zoals bv ziyech.

10 augustus 2018 om 19:49

Hoe word je dan een gearriveerde speler? Door veel wedstrijden te spelen toch?

10 augustus 2018 om 20:01

Ja dus als hij 1 wedstrijd of er een paar naast staat kan hij niet meer voldoende wedstrijden spelen? Ik denk dat Ajax dit seizoen wel eens 60 wedstrijden kan gaan spelen. Als je er dan 40-45 speelt is dat gewoon zeer goed en kan hij zich makkelijk ontwikkelen tot gearriveerde speler. Na 1x er naast te staan meteen gaan miepen helpt niet echt. Kan mij herinneren dat het vorig jaar ook gebeurde onder Keizer.

10 augustus 2018 om 20:22

Dat klopt, van de Beek speelt toch ook genoeg? Ik vind dat de speler in kwestie niet moet zeuren als die er langs staat maar gewoon harder moet trainen.

10 augustus 2018 om 21:41

Erg vervelend. Aan de andere kant, als hij vertrekt kan Ajax Gutierrez kopen, dat zou wel eens de nekslag voor PSV kunnen zijn.

Ik vond het ook een beetje overdreven van Donny dat hij gelijk zei dat hij niet meer zeker wist dat hij bij Ajax zou blijven. Had hem iets wijzer ingeschat want als je een beetje nadenkt weet je dat hij vanzelf wel weer in de basis zou beginnen.
En dan nog vind ik hem niet eens beter dan Klaassen toen hij vertrok. Dus als je wilt gaan veel succes, Marc zorgt er wel voor dat er een nieuwe voor je klaar staat.

Schöne eruit. Donny op 6 en Frenkie meer voor uit

10 augustus 2018 om 19:51

Ik zou blind op 6 zetten en een echte verdediger halen.

10 augustus 2018 om 20:05

Woeber is er nog en Schuurs is ook al gehaald. Blind kan ook als CV spelen dus waarom nog een verdediger halen?

10 augustus 2018 om 20:27

Omdat Woeber en flinke terugval heeft, Schuurs nog niet klaar is voor de basis en Blind dan op 6 gaat spelen. Als Ajax echt Europees mee wil gaan spelen heb je Blind nodig op 6 en een betere optie op LCV

10 augustus 2018 om 22:06

Ik ben absoluut geen fan van blind, maar vooral op de 6 heeft hij goede wedstrijden gespeeld. Ik vind dat hij voor zowel centraal achterin als op de back positie bepaalde vaardigheden mist.

Dat "schöne eruit" mag van mij ook wel een keer afgelopen zijn.
Het is nog altijd een waardevolle speler. Voor een heel seizoen heb je heel wat meer dan elf goede spelers nodig.!

10 augustus 2018 om 20:07

Helemaal mee eens!

10 augustus 2018 om 20:07

Helemaal mee eens!

10 augustus 2018 om 21:43

Ik ben geen Ajax fan, maar heb de wedstrijd tegen Standard gezien. Als ik jou was zou ik de wedstrijd nog een keer kijken, Schone dat kan echt niet meer, draaicirkel en tempo van een mammoettanker. Die 5 vrije trappen per jaar die raak gaan. Als je daar de cl mee ingaat...

10 augustus 2018 om 23:16

Ik zeg ook niet dat Schöne altijd moet spelen, maar hij is wel waardevol om erbij te hebben. Bovendien zeurt hij nooit.

Ten Hag zegt gewoon goede dingen hier, lekker donny!

Rust geven in de 2e wedstrijd van het seizoen nog voordat de competitie vegonnen is?

Die jonge pipo's bij Ajax moeten allemaal een toontje lager gaan zingen. Ze praten allemaal alsof ze morgen bij Barcelona voetballen. Die de Ligt die ook zegt van "als Ajax de champions league haalt wil ik best blijven". Ze hebben wat corrigerende tikken nodig en moeten trots zijn dat ze überhaupt voor Ajax mogen spelen.

Wat een mentaliteit...zit een keer op de bank, kan gebeuren bij Ajax toch. Gelijk dreigen met vertrekken, wat een slappe instelling. Niemand is belangrijker dan de club, Erik zou er verstandig aan doen gelijk aan te geven wie de baas is. Zo goed is van de Beek nu ook weer niet, geen onoverkomelijk probleem mocht ie gaan, dertien in een dozijn voetballer.

Donny van de beek is toch gewoon slecht? Schöne, Eiting, Ziyech, Tadić zijn allemaal betere voetballers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

69 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 8 2 1 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag: ‘Dat is een van de oorzaken dat hij niet zo goed begon’

Ajax gaat momenteel met een voorsprong van drie punten op achtervolgers PSV en Vitesse aan kop in de Eredivisie, terwijl in de Champions League de eerste twee wedstrijden ook werden gewonnen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
José Mourinho heeft al een eerste versterking op het oog als hij Zinédine Zidane daadwerkelijk aflost bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren