Fortuna Sittard slaat toe: ‘Hier gaan onze fans nog veel plezier aan beleven’

Vrijdag, 10 augustus 2018 om

Amadou Ciss heeft zich na een proefperiode officieel aan Fortuna Sittard verbonden. De negentienjarige middenvelder uit Senegal zette vrijdag zijn handtekening onder een vierjarig contract, waarmee zijn overgang naar de Sittardenaren nu officieel is.

Mustafa Aztopal ziet veel potentieel in Ciss. “Met Amadou halen we een veelbelovende, snelle en technisch vaardige speler in huis”, vertelt de technisch directeur op de clubsite. “Gezien zijn leeftijd is hij nog lang niet uitgeleerd. Het is een jongen waar wij en onze fans dus nog veel plezier aan gaan beleven.”

Voor Ciss komt een droom uit. “Al van jongs af aan wilde ik maar één ding en dat is profvoetballer worden. Voetballen in Europa is dan de ultieme droom natuurlijk. Bij FC Teungueth kon ik al een deel van mijn droom uit laten komen. Na een tussenstop bij Pau FC krijg ik nu de kans om mezelf te bewijzen op het hoogste niveau in Nederland met Fortuna Sittard. Toen ik de mogelijkheid kreeg om mezelf als testspeler te bewijzen heb ik die meteen met beide handen gegrepen. En met succes, zo blijkt”,

In seizoen 2017/18 kwam Ciss uit voor het Franse Pau FC, dat uitkomt op het derde Franse profniveau. Daarvoor verdedigde hij de kleuren van FC Teungueth in de Senegalese Ligue 1. De Franse bond selecteerde Ciss al eens voor Frankrijk Onder-19. Dat bleek uiteindelijk onmogelijk, omdat de tiener enkel over een Senegalees paspoort beschikt. Wel speelde hij in totaal drie wedstrijden voor de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Senegal.Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door nammak)

Ik laat me graag verassen, maar wat ik tot nu toe heb gezien van hem, maakt me nog niet warm. Zal wel voor Jong Fortuna worden gehaald.

10 augustus 2018 om 19:16

Iemand waarvan de fans veel plezier aan gaan beleven wordt vaak niet voor het tweede elftal gehaald en een vierjarig contract gegeven.

10 augustus 2018 om 19:36

Leuk dat de directeur zegt dat de fans er veel plezier aan gaan beleven, maar de directeur kan moeilijk zeggen dat het een speler is die we dit jaar enkel bij jong Fortuna gaan zien.

10 augustus 2018 om 19:48

Klopt, maar zeg dan dat je een groot talent binnenhaalt, of iets in die richting. Dan zeg je niks verkeerd en heb je geen directe verwachtingen. Een vierjarig contract vind ik toch best veelzeggend, die deel je niet zomaar uit.

10 augustus 2018 om 19:57

Een vierjarig contract voor een achtienjarige speler lijkt me vrij normaal. Kost weinig aan salaris en mocht het verassen heeft de speler tenminste nog een contract voor een of meerdere jaren.

10 augustus 2018 om 20:05

Je begrijpt me volgens mij verkeerd. Ik bedoel gewoon dat je een talentvolle jongen van 18 jaar alleen een vierjarig contract geeft als je echt gelooft in hem. Als je het niet helemaal vertrouwd of je doet een gokje dan geef je iemand een contract voor 2 jaar met een optie tot nog 1 jaar bijvoorbeeld. Geeft dus aan dat Fortuna denkt dat dit een echte versterking kan/gaat worden. Een gemiddelde 18 jarige geef je echt niet zo snel een lang contract. Hoe veel vierjarige contracten heeft Fortuna de laatste jaren nou precies uitgedeeld?

10 augustus 2018 om 20:22

Dat deze jongen voor Jong Fortuna is gehaald is gewoon niet waar. In alle trainingspotjes was het duidelijk dat hij dicht tegen de basis aan zit, maar vooralsnog op de bank begint.

10 augustus 2018 om 20:28

Ik ga al 11 jaar naar Fortuna en weet dus echt wel waar ik over praat. Dit is op dit moment gewoon een speler van het niveau Vlijter.

Waarschijnlijk denkt Fortuna inderdaad dat het een voor de toekomst is. Hier sluit ik me inderdaad bij aan. Ik denk dat hij over een jaar of twee misschien echt wel een goede speler is, maar op dit moment is het te vroeg voor hem. Bovendien heeft Fortuna deze zomer vrij lange contracten uitgedeeld, iets wat mij ook zorgen baart. Zou Fortuna degraderen zit het met vrij lange contracten, maar aan de andere kant zijn het wel vooral de bepalende spelers met lange contracten, die voor een mooi bedrag altijd een club zullen vinden.

11 augustus 2018 om 04:05

13 jaar hier thuis en uit. Eerste seizoen onder Chris Dekker, waarin we slechtst 12 punten haalde het gehele seizoen, een good old Dirk Jan Derksen alsnog topscoorder werd van de divisie. Dus die wedstrijd ga je niet winnen. Er worden al weken door de club en staff gecommuniceerd over Ciss en zijn potentie. Die is echt niet gehaald om in het tweede weg te rotten. Dit seizoen zal ie al veel speeltijd krijgen. En er zijn veelbelovende uitspraken over hem gedaan. Hem met Vlijter vergelijken is echt no-go. Frankrijk onder 19 wil hem hebben en jij vergelijkt hem met misschien wel de buitenspeler met het minste overzicht die ik in jaren gezien heb in ons shirt. En dat zegt veel.

11 augustus 2018 om 10:48

Vraagje, er staat dat hij niet vppr frankrijk kon spelen omdat hij alleen een senegalees paspoort heeft. Dat betekend dan toch een non eu salaris? Hoe betalen ze dat?

10 augustus 2018 om 19:21

Heb je de wedstrijd tegen Leverkusen dan gezien?

10 augustus 2018 om 19:37

Ja ik heb de wedstrijd gezien tegen Leverkusen en ook de andere oefenwedstrijden en het is een zeer snel sprintkanon, maar niet aantoonbaar beter dan een Vlijter, wat ook precies zo'n type speler is. Technisch vrij beperkt, maar een zeer goede conditie met een zeer hoge topsnelheid.

Geselecteerd voor Frankrijk onder 19, dan moet je toch wel iets kunnen. Ben benieuwd naar dit ED seizoen!

Een nieuw pareltje zoals Semedo, Vidigal? Hopelijk wel!

En die gaan ze een +2 ton salaris betalen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 18 maart
Manchester City en Manchester United strijden om de handtekening van Samuel Umtiti. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren