PSV betaalt drie miljoen euro: ‘Voor beide partijen het beste’

Vrijdag, 10 augustus 2018 om

PEC Zwolle heeft vrede met het vertrek van Ryan Thomas naar PSV. De regerend landskampioen verraste vrijdag met de komst van de middenvelder, die volgens het Eindhovens Dagblad inclusief bonussen drie miljoen euro heeft gekost. Vrijdagavond is Thomas er niet meer bij, wanneer PEC het opneemt tegen sc Heerenveen.

"Natuurlijk is het jammer dat Ryan uitgerekend vandaag vertrekt", beaamt technisch directeur Gerard Nijkamp op de clubsite. "Toch is dit voor beide partijen de beste uitkomst. Ryan zelf is toe aan een volgende stap en voor PEC Zwolle biedt deze transfer mogelijkheden om de club zowel binnen als buiten de lijnen verder te ontwikkelen." Nijkamp vindt het 'tekenend' voor de groei van PEC, dat de club in staat is om spelers te verkopen aan de landskampioen. Hij wenst Thomas veel succes in het verder verloop van zijn carrière.

De overstap van de 23-jarige Nieuw-Zeelander is nog niet helemaal afgerond. Thomas moet nog een medische keuring doorlopen, maar toch kozen de clubs er na overleg voor om de transfer alvast wereldkundig te maken. "PEC Zwolle speelt vanavond al in de Eredivisie tegen Heerenveen. De afwezigheid van Thomas zou leiden tot speculatie en daar is niemand bij gebaat. Dan kiezen we liever voor openheid", aldus interim technisch manager John de Jong op de website van PSV.

Thomas heeft vijf seizoenen gespeeld bij PEC Zwolle, met in totaal 143 wedstrijden voor de Eredivisionist. Daarin scoorde hij 12 keer en leverde hij 22 assists af. Thomas lag nog tot medio 2019 vast bij de Overijsselse club. In Eindhoven kan hij voor vier seizoenen tekenen.


Poll

Is Ryan Thomas drie miljoen euro waard?


Gerelateerd

67 reacties (laatste reactie door stillewillem)

Koopje voor PSV.. Had dat niet meer mogen zijn?

10 augustus 2018 om 13:52

1 jaar contract volgens mij dus denk niet dat het veel meer had kunnen worden.

10 augustus 2018 om 13:53

Had nog maar een contract van een jaar zover ik weet.

10 augustus 2018 om 14:00

prima aankoop voor Psv. Om eerlijk te zijn is het middenveld bij zowel PSV als Feyenoord nog niet echt top bij beide ploegen zou Thomas prima passen. Had eigenlijk verwacht dat Feyenoord wel zou komen Thomas is beter dan Ayoub, Amrabat of Toornstra. Stond ook hoger in spelersklassementen tot aan zijn blessure vorig jaar. zelfs bovenaan (zelfs met blessure bleef hij daar boven staan). Uiteindelijk 9e plek overall qua spelers in Eredivisie bijvoorbeeld nog voor El Ahmadi. Van de huidige spelers op middenveld van PSV en Feyenoord stond er niemand hoger dus denk dat hij bij die ploegen zeker na aanpassingsperikelen een versterking kan zijn.

10 augustus 2018 om 14:47

Ik denk dat het zonder context een goede aankoop is voor Psv. Echter men hoopte op een echte vervanger die het vertrek van Ginkel goed kan opvangen.

10 augustus 2018 om 14:51

Ik vind t middenveld van PSV best wel goed hoor. Beter dan die van Feyenoord in ieder geval. Hendrix heeft laten zien een betrouwbare kracht te zijn die anderen beter laat voetballen en altijd wel een 6 of 7 haalt. Pereiro is technisch misschien wel de beste speler van de eredivisie, al moet ie wel echt constanter worden, en dan heb je daarnaast nog Ramselaar (die moet het dit jaar laten zien), Rosario (goede voorbereiding gehad en tegen Feyenoord ook goede pot gespeeld, bovendien fysiek heel goed en talentvol) en dan Thomas erbij die voor meer voetbal moet zorgen en zelfs nog Mauro. PSV heeft voldoende variatie op t middenveld (meer variatie dan Ajax imo).

10 augustus 2018 om 14:54

Spelersklassement zijn gewoon willekeurige cijfertjes van meestal oud spelers, die lang niet altijd objectief zijn. Die neemt niemand serieus toch? Neemt niet weg dat hij het vorig jaar aardig deed. Maar vind het geen niveau dat psv moet willen nastreven.

10 augustus 2018 om 15:11

@rubentje.Vind inderdaad het middenveld niet slecht van psv maar om nu te zeggen dat ze meer variatie en zoals ik je reactie lees beter dan dat van ajax moet je jezelf toch even corrigeren. Mocht ziyech blijven(wat er steeds meer op begint te lijken) is er geen club in de eredivisie die een betere of gevarieerder middenveld heeft. En dan ook nog pereiro de meest technische voetballer van de ed noemen... hmmm nee sorry dat gaat hem niet worden

10 augustus 2018 om 15:34

Ik denk dat Ryan een prima 12e man is, vooral als als PSV een beetje loopt, of is hij gehaald voor de basis?

Meer variatie dan Ajax? Ziyech, vd beek, Schone, Eiting en de jong gaan uitmaken wie er iedere week mag starten. Dan hebben we Labyad en Blind en Mazraoui daar ook nog kunnen spelen. Dan zit ik inmiddels al op 7 middenvelders die elkaar prima kunnen vervangen met blessures en schorsingen. Siem de Jong en Sinkgraven niet eens meer meegeteld...

10 augustus 2018 om 15:59

Rubentje, ik ben van mening dat PSV een stabiele ploeg heeft die ook kans maakt om kampioen te worden. Maar als je zegt dat er meer variatie is dan bij Ajax en dat Pereiro technisch de beste is van de Eredivisie, neem ik je niet serieus. Dan is de hoop de vader van de gedachte.

Nee, de journalist in kwestie heeft het al aangepast naar tussen de 2 en 3 miljoen euro... Meer had het ook niet moeten zijn trouwens. Dit blijkt over een een tijdje niet meer dan een matige breedteaankoop.

10 augustus 2018 om 14:09

Het is ook inclusief bonussen, dus maximaal 3 miljoen euro. Dat klopt dan toch? Ik kan me wel vinden in je voorspelling overigens.

10 augustus 2018 om 15:10

Dat valt nog te bezien, dat dacht iedereen bijvoorbeeld ook over Schone toen hij naar Ajax ging. Het kan in mijn ogen beide kanten op, we zullen het over een paar maanden kunnen beoordelen

hoop dat hij zich kan optrekken aan het niveau. 3 a 4 miljoen is een mooi bedrag voor Zwolle. Kunnen ze weer verder groeien.

Tja, laten we wat dat betreft maar positief erin staan. 2-3 miljoen is geen wereldbedrag en als hij flopt kom je daar wel overheen. Die 10-15m die Gutierrez had moeten kosten had ons meteen opgezadeld met torenhoge verwachtingen. Als die dan niet zou brengen waar men op hoopte dan ben je veel verder van huis. Natuurlijk zag ik hem ook graag komen, maar mocht Thomas floppen, dan is het niet het einde van de wereld, terwijl er altijd nog de kans is dat hij ons positief verrast.

10 augustus 2018 om 13:53

Het bedrag ligt tussen de 2 en 3 miljoen, heeft De Telegraaf later gecorrigeerd. Dat is in principe een keurig bedrag voor hem.

Ben niet overtuigd dat hij kan brengen wat van Ginkel heeft gedaan (vooral qua fysiek en diepgang). Maar is wel een type Guardado en met Hendrix naast hem denk ik dat hij het als controlerende middenvelder kan gaan maken bij Psv.

10 augustus 2018 om 14:04

Hij kan verdedigende middenvelder staan maar denk dat zijn kracht is juist van Box to Box te gaan de lopersrol en dat type heeft PSV nu niet. Ben het met je eens dat hij fysiek minder zal brengen dan van Ginkel en ook qua gemeenheid zal hij niet een tikkie uitdelen zoals Van Ginkel dat af en toe deed. Waar hij wel beter in is is dat hij 1 op 1 veel beter is dan Van Ginkel. Van Ginkel moest het van zijn looptacties hebben om vrij te komen maar een man passeren is natuurlijk niet zijn sterkte dat kan Thomas wel. Ook zou zou je tegen een sterkere ploeg in de CL hem als een vallende links of rechtsbuiten kunnen opstellen waardoor hij verdedigend zijn werk opknapt. Hij is iets alrounder dan Van Ginkel.

Als PSV echt mee wil doen moet er denk ik nog wel 1 bij op het middenveld, zal me niet verbazen als Guitierez alsnog gewoon komt want het is nog steeds mager en met Hendrikx kun je ook niet aankomen die speelt alles in 1 tempo.......

10 augustus 2018 om 14:25

Toch haalt psv meer punten met Hendrix dan zonder Hendrix.

10 augustus 2018 om 14:31

En tegen welke tegenstanders zijn het allemaal? Is natuurlijk makkelijker als je tegen bv Excelsior speelt met Hendrix dan tegen Feyenoord zonder Hendrix. De kans op een nederlaag tegen de ene club is wel aanzienlijk groter dan tegen de andere club.... Ontopic: aardige goedkope speler voor PSV niet eentje waarvan je zegt die brengt je een niveau hoger maar wel ene goede jongen om erbij te hebben je hebt tenslotte niet maar 11 spelers nodig.

10 augustus 2018 om 14:50

Je onderschat Hendriks wel heel erg. Ik vind hem echt een van de sterkhouders bij Psv. Verbloemde vorige seizoenen de zwakke defensie van Psv. Zonder hem zou de linkerflank van PSV zo worden overlopen met Isimat-Brenet.

10 augustus 2018 om 15:52

Hendriks onderschept zo verschrikkelijk veel ballen en maakt het de defensie een stuk makkelijker. Daarnaast geeft hij af en toe nog eens een fantastische pass a la iniesta. PSV word gegarandeerd zwakker als Hendriks niet mee doet.

Ik weet het niet hoor. Hij heeft mij nog nooit echt weten te overtuigen. Bij studio voetbal werd destijds wel geoppert dat die zo mee kon in Barcelona, ik heb er echt me vraagtekens bij. We zullen het zien.

10 augustus 2018 om 14:06

PSV of Barcelona is ook nogal een verschil. Had hem ook wel bij Ajax willen zien vorig jaar dit jaar zijn er genoeg middenvelders maar denk dat hij in principe vergelijkbaar is met Donny van de Beek slimme loopacties. Donny scoort meer maar Ryan heeft meer assists op zijn naam

Ik vind het een erg slechte aankoop van PSV ik weet niet wat de scouts in deze jongen zien voor het eerste van Psv. Met Ramselaar heb je al een betere mislukking.

10 augustus 2018 om 13:59

Rare vergelijking, spelen niet echt op dezelfde positie, of vullen het in ieder geval heel anders in

Bij deze aankoop moet ik meteen denken aan de vele eredivisieaankopen van Van Geel voor Feyenoord (ik schaam me nog steeds na gisteren). Ik vraag me echt af Thomas goed genoeg is voor Psv.

10 augustus 2018 om 14:03

Gewoon 5-0 winnen volgende week! Alle nog geblesseerde spelers een injectie geven en ze het veld op sturen a la football manager

10 augustus 2018 om 15:03

Psv aankopen dit seizoen: Viergever, Unerstall, dumfries, angelino, Sainsbury en Thomas. Het zouden allemaal van geel aankopen geweest kunnen zijn.

De persoon van de telegraaf die de prijs van 3 a 4 miljoen tweette heeft inmiddels een nieuwe tweet verstuurd waarin staat dat de prijs tussen de 2 en 3 miljoen ligt en niet zal oplopen door bonussen.

Pittig bedrag voor een 1-jarig contract van een Zwolle speler. Is ook de record transfer van Zwolle zeker? Maar misschien als hij slaagt is hij een koopje

Ik snap niet zozeer wat hier verrassend aan is? Volgens mij had ik al in eerdere geruchten dat ze voor Thomas zouden gaan als het met Erick Guttierez niet zou lukken. En aangezien dat maar bleef duren was het volgens mij wel logisch dat ze over zouden stappen op een ander (goedkoper) alternatief.

Ik denk dat dit een type Sana aankoop wordt voor Psv.
Redelijk goedkoop gokje maar zal uiteindelijk toch een miskoop worden omdat hij veel kwaliteit tekort komt.

PSV heeft een jaarabbonement op een paar miljoen uitgeven aan aankopen die geen meerwaarde zijn. Denk aan Ramslaar, Luckassen en nu Ryan Thomas. Als je Guttierez niet kan halen prima. Maar om hier bij uit te komen is een middelvinger naar je jeugdopleiding. Je had net zo goed Rosario kunnen laten staan.

10 augustus 2018 om 14:20

Mwa, vond Ramselaar niet eens zo slecht. Maar hij is gewoon de kind vd rekening geworden. Gun die jongen véél meer speeltijd. Nooit lastig, traint hard en roept niet gelijk dat ie weg wil als ie wat minder speelt. Luckassen daarentegen is 3x niks haha.

10 augustus 2018 om 14:51

Slecht niet nee maar ook niet bijzonder. Een leuke 12de of 13de man maar die hoor je te kunnen opleiden. Verder zeg je dat hij veel meer speeltijd verdiend omdat hij nooit lastig is, hard traint en niet gelijk roept dat hij weg wil. Als dat de criteria is voor speeltijd dan spelen we binnen de kortste keren in de JL.

10 augustus 2018 om 14:52

Probleem is dat PSV 4231 speelt waarin je of een verdedigende of een aanvallende middenvelder bent. Spelers als Ramselaar en Thomas zijn wat mij betreft typische 433 spelers.

10 augustus 2018 om 14:58

Daarom had je Rosario of Mauro ook kunnen aten staan ipv Thomas halen. Die kunnen ook prima op 8 spelen. Om aankomend talent aan de kant te schuiven puur omdat je een andere formatie gaat hanteren is best gek.

10 augustus 2018 om 14:58

Tegen kleine clubs gaat PSV echt niet met Rosario en Hendrix spelen want dan krijgen ze wel erg veel moeite met scoren. Je kan prima met Ramselaar of Thomas naast Hendrix spelen die vanuit die controlerende positie kunnen gaan voetballen en in balbezit de diepte kunnen gaan zoeken. Het zijn ook beide spelers, vooral Thomas, die ook beide ballen kunnen onderscheppen en kunnen stofzuigen op dat middenveld dus het is echt niet zo dat je verdediging hier kwetsbaar van wordt.

Rare aankoop, leg dan wat meer bij en haal die Mexicaan. Ik mag hopen voor de PSV dat dit niet de opvolger is voor van Ginkel want dan zie ik het dit jaar somber in voor PSV. Middenveld is gewoon niet sterk genoeg met spelers zoals Ramselaar en Luckassen..

10 augustus 2018 om 14:49

Leg dan wat meer bij? Jij noemt 700% 'wat meer'?

10 augustus 2018 om 14:55

"middenveld is gewoon niet sterk genoeg met spelers zoals Ramselaar en Luckassen.."

Die staan dan ook niet in de basis.

10 augustus 2018 om 20:58

Dan spelen ze toch nog steeds wel bij PSV en Qure het is idd wel een wat hoger bedrag alleen als Isimat nog vertrekt dan moet dat geen probleem zijn voor PSV, dat bedoel ik er meer mee te zeggen..

Thomas kun je onder druk aanspelen en hij draait altijd de ruimte in. Hierdoor creëer je met Thomas snel een man meer situatie op het middenveld, mits je hem aan durft te spelen als hij onder druk staat. En ja, PSV is een hoger niveau, maar in de Eredivisie speelt PSV tegen dezelfde tegenstanders als PEC en Thomas heeft tegen ieder team kunnen overtuigen (m.u.v. de tweede seizoenshelft vorig jaar, toen alles en iedereen door het ijs zakte). Ik denk dat PSV hier plezier aan gaat hebben, meer dan de gemiddelde Eredivisievolger verwacht.

10 augustus 2018 om 15:47

Ik wou al zeggen; toen PEC thuis tegen PSV speelde domineerde hij het hele middenveld. Moeten nog maar zien of hij het op dit niveau kan laten zien maar voor 3 miljoen vind ik dit een meer dan prima aankoop.

Ik snap de logica hiervan niet helemaal. PSV bood 8 miljoen voor die Mexicaan maar die bleek toch onhaalbaar, dat kan natuurlijk maar dan snap ik niet helemaal hoe je uitkomt bij Thomas. Thomas is een leuk talent maar ik weet niet of die veel beter is dan Mauro of Gudmundsson. Snap sowieso niet waarom ze bij hem uitkomen. Er moet toch wel ergens een middenvelder rondlopen voor 8 miljoen euro die wel duidelijk beter is dan al onze talenten...

10 augustus 2018 om 14:55

Gudmondsson speelt op een compleet andere positie. Maar Rosario of Mauro hadden daar ook prima kunnen spelen als je toch besluit in die kwaliteitsvijver te vissen.

10 augustus 2018 om 17:30

En wat hebben die twee dan tot nu toe laten zien? Ik vind het eigenlijk erg lachwekkend hoe graag iedereen Thomas al de grond in wil boren. Daarbij is het ook duidelijk dat je hem zelden hebt zien spelen

10 augustus 2018 om 18:22

Wat heeft Thomas laten zien dat hij bij PSV moet komen voetballen? Het is een leuk voetballertje maar hier win je de oorlog niet mee. Daarom zeg ik dat je dan net zo goed wat talenten de kans kan geven die hebben laten zien dat ze veelbelovend zijn. Nu rem je hun speeltijd juist.

Ik weet niet of het tekenend is voor de groei van PEC of de teloorgang van NL voetbal dat deze spelers door de kampioen gekocht worden. Prima speler, maar hooguit voor in de breedte. Alles meer dan dat wijst duidelijk op de teloorgang.

Nijkamp vindt het 'tekenend' voor de groei van Pec, dat de club in staat is om spelers te verkopen aan de landskampioen.

Wat een pr-gelul zeg. Borstklopperij om niks. Dit is eerder een teken dat PSV concessies doet aan zijn eigen ambities en niet leert van eerdere fouten. Dit soort jongens helpt je niet verder naar een hoger plan. Ik vind Mauro een veel betere speler dan deze jongen, terwijl ik niet weten wat Ryan Thomas een beter alternatief maakt dan Bart Ramselaar. Ongelooflijk ook dat Van Bommel instemt af te zien van Gutiérrez en er nu voor dit 'jochie' wordt gekozen.

10 augustus 2018 om 16:31

Wel degelijk waar. Vroeger verkochten wij spelers aan FC Groningen en NAC. Nu aan PSV en Manchester City, terwijl we ze nu zelf van ADO en VVV kopen. Tekent de groei van PEC uitstekend.

10 augustus 2018 om 18:11

Bijzonder rare reactie. Ten eerste pec is zeer hard groeiende en logisch dat de td dan tevreden is dat er spelers verkocht worden aan bijv de landskampioen. Inderdaad tekenend wel positieve groei de club doormaakt. Dat jij mauro een betere speler vind is prima ieder zijn recht op zijn mening en kijk op het spelletje. Feit blijft dat je een toeschouwer bent en geen beleidsbepaler bent binnen de organisatie van een club. Met andere woorden geen pr gelul maar supporterspraat. Thomas neerzetten als jochie is ook zoiets. Ten eerste heeft hij zich op voetbalgebied laten zien de stap te kunnen maken of hij het red is een tweede maar wie had dat ooit ook gedacht van van nisyelrooij of pha hem beet Juul ellerman. Daarbij is dat jochie meer volwassener dan jou. Ik zou zeggen geniet van het spelletje en wie weet op den duur van Ryan Thomas.

10 augustus 2018 om 18:25

'jochie' staat tussen haakjes, daarmee wordt bedoeld niet letterlijk jochie, maar figuurlijk, want Thomas brengt de fysiek van een puber mee. Maar ja als ik qua formulering op deze tips moet geven... denk zelfs dat dat 'jochie' beter Nederlands schrijft 'dan jou'...

10 augustus 2018 om 23:49

Dat jochie heeft nog niet zulke lange tenen als dat jij ze hebt

Een uitstekende verbindingsspeler die er voor zal zorgen dat de bal sneller bij de voorhoedespelers terecht komt.
Lijkt mij een prima,goedkoper alternatief die menig volger van de Ere-divisie wel eens kan gaan verrassen.

Van Gutierrez naar Thomas... Zijn de ambities bij PSV ineens zover terug gezakt ?
Is dit voor de breedte en komt Gutierrez alsnog dan heb ik er vrede mee maar volgens de verhalen is dit dus het alternatief voor Gutierrez, beetje vreemd alternatief als je het mij vraagt. Daar zit toch een paar klasse niveau verschil in tussen die 2

Vond hem 2a3 jaar geleden veel potentie ogen maar ik in mijn ogen gestagneerd. Voor 3 mil heb ik liever Kuwas. Maar geen hele slechte aankoop

10 augustus 2018 om 18:14

Echt serieus? Dit geeft mij alweer dat je deze jongen totaal niet volgt en dan ook nog met een kuwas aankomen. Totaal ander type speler. Bijzondere reactie.

10 augustus 2018 om 21:31

Ja ryan thomas is een linksbuiten en kuwas een cam of rechtsbuiten maar je heb gelijk, andere type speler.

10 augustus 2018 om 23:47

Thomas is een linksbuiten? Hmmm dan snap ik wel dat hij in jouw ogen stagneerd. Stond bij pec namelijk op het middenveld . Heeft inderdaad in zijn begin periode een poosje linksvoor gestaan mede ook omdat het middenveld toendertijd bij pec al stond. Ik zou zeggen bekijk de laatste 2 jaar van pec even terug. Het gaat je verbazen hoe goed die jongen is geworden als verbindingssnelheid op het middenveld. De plek die hamer nu in mag vullen bij pec.

Reacties die ik hier lees zijn echt bijzonder. Er worden prijzen genoemd vanuit de grote duim. Die jongen word neergezet alsof het niks is. Jammer want dit is nou een voetballer die zeer leergierig is, verstandig is, het op eredivisie niveau en zelfs internationaal al heeft laten zien. Nu bij PSV betere spelers om zich heen om verder te groeien. Die jongen heeft weer verdere uitdaging nodig en is zich bewust dat hij verder moet. Veel talenten kunnen leren van hem. Hij stippelt zijn weg uit en kiest niet voor het grote geld maar voor het voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

34 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 maart
Real Madrid en Atlético Madrid hebben zich gemengd in de strijd om Julian Brandt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren