‘Ajax steekt er iets bovenuit, maar echt niet zo ver als iedereen nu vermoedt’

Vrijdag, 10 augustus 2018 om

PEC Zwolle en sc Heerenveen trappen het nieuwe Eredivisie-seizoen vrijdagavond af. Ronald de Boer stelt in gesprek met FOX Sports dat Ajax dé titelfavoriet is, maar hij denkt dat PSV en Feyenoord het de Amsterdammers nog lastig kunnen maken. “Ik kan me niet voorstellen dat Ajax, PSV en Feyenoord veel punten gaan verspelen tegen de andere clubs”, stelt de analist.

“Door de spelers die gehaald zijn en daarnaast zijn de jongens die zijn gebleven weer een jaartje ouder. Een bepaalde volwassenheid heb je toch nodig om kampioen te worden. Ajax kan dat met deze selectie zeker”, verklaart De Boer waarom Ajax in zijn ogen dé titelfavoriet is. Hij vindt echter niet dat Ajax kampioen moet worden en stelt dat PSV ook ‘heel aantrekkelijk’ speelt. "Voorwaarde is wel dat Hirving Lozano blijft. Als hij weggaat, is dat een enorme aderlating. Mét hem zal PSV kort achter Ajax tweede worden.”

“Stel: Ajax grijpt de titel niet, dan is het zeker crisis in Amsterdam. Dat hoort bij alle topclubs. Zij hebben ervoor gekozen een ander beleid te voeren, veel geld uit te geven. Dan verwacht je resultaten. Als die uitblijven, zullen mensen daarop aangekeken worden”, vervolgt de analist, die Feyenoord ook dichtbij ziet komen. “Als onder anderen Vilhena, Jörgensen en Berghuis blijven, dan is er kwaliteit genoeg in de selectie om niet ver achterop te raken. Clasie vind ik een erg goede aanwinst. Ik denk dat de drie topclubs redelijk aan elkaar gewaagd zullen zijn dit seizoen.”

“Ajax steekt er iets bovenuit, maar echt niet zo ver als iedereen nu vermoedt. Ook verwacht ik dat het verschil tussen de traditionele top drie en de rest groter zal zijn”, aldus De Boer. Hij noemt Václav Cerny als de speler naar wie hij uitkijkt dit seizoen. “Ik heb dit eerder gezegd, omdat ik met hem in de jeugd van Ajax heb gewerkt, maar hij is zo'n groot talent... Ik geloof nog steeds in hem. Ik zie op Instagram hoeveel hij er voor doet om topfit op het veld te staan. Een echte doorbraak is hem enorm gegund.”


Poll

Wie wordt kampioen?


Gerelateerd

57 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Ja beetje open deur, Ajax moet en de rest mag.

10 augustus 2018 om 14:29

Maar moet psv ook niet ? Als topclubs

10 augustus 2018 om 14:59

Die hebben vorig jaar nog in de zak en bovendien net een nieuwe trainer. Dus daar zijn (wat dat betreft) verzachtende omstandigheden. Daarnaast zag ik bij PSV - Feyenoord nou niet echt voetbal waar een tegenstander (al is het Heereveen) bang voor zou worden.

10 augustus 2018 om 15:00

PSV moet inderdaad ook, maar de schade achteraf zal kleiner zijn dan bij Ajax wanneer ze het niet worden.

10 augustus 2018 om 15:39

Als er ooit een moment was waarop PSV niet per se kampioen hoefde te worden, is het nu. Vorig jaar waren ze niet de favoriet maar pakten ze wel de titel. Dat is gewoon een vette bonus. De trainer is door de voordeur weg gegaan, en de gedroomde trainer is gekomen, maar begint nu voor het eerst. Die gun je een seizoen om in zijn rol te groeien. En de grote concurrent heeft zeldzaam veel geld uitgegeven, zodat je ook nu niet de topfavoriet bent.

Betere omstandigheden kan je bijna niet hebben om een keer wat minder druk te hebben.

10 augustus 2018 om 14:37

Open deur? Heb al genoeg journalisten, analisten etc etc voorbij zien komen die beweren dat Ajax makkelijk kampioen moet worden met dit Ajax. Zo'n open deur is het dus niet. Ook PSV en Feyenoord moeten, dat verwachten de achterban immers. Daar zal wellicht de druk wat minder zijn, maar dat de rest mag is natuurlijk onzin.

11 augustus 2018 om 06:03

Ajax begon vorig jaar ook slecht.... dus die zouden ook dan pas weer mee moeten doen? Lekker onderbouwd ook!

10 augustus 2018 om 14:46

whahahaha, PSV mag? Hou toch op. Men hoopt gewoon stiekem in Eindhoven dat het wederom niet lukt bij Ajax en dat mag natuurlijk. Maar klets niet dat PSV niet moet. Ook zij moeten ieder jaar voor de titel gaan.

10 augustus 2018 om 15:26

Als je ziet wie er weg zijn in het technisch hart en de afgelopen jaren meetelt, is het niet erg als er een schakeljaar tussen zit. Ajax heeft die periode al 4 jaar.

10 augustus 2018 om 15:43

Wij spreken dan ook liever van een schakelperiode ;-)

Ajax moet natuurlijk eigenlijk kampioen worden met deze selectie, maar PSV kan ook maar zo een top jaar hebben waarin het nagenoeg geen punten verspeeld. Dan kan Ajax bij wijze van straks een doelsaldo van +100 hebben, maar met een punt minder koop je daar niks voor.

10 augustus 2018 om 17:00

Mwah, 1 titel weggegeven cq cadeau gedaan en een EL finale, continue in de top 3. Als je door scorebordjournalistiek weghaalt dan valt het nog niet zo tegen.

11 augustus 2018 om 06:04

Een finale is geen prijs! Denk je dat iemand over 20 jaar nog praat over het geweldige Ajax dat een el finale haalde😂

Op het middenveld is het een zeer sterke ploeg, achterin heb ik het nog behoorlijk zien haperen, dat was vorig jaar ook al vaak een probleem als het er echt om ging

10 augustus 2018 om 14:31

Ajax speelt dan ook met een vrij hoge verdediging waardoor gaten en fouten veel sneller worden afgestrafd. Dit moet natuurlijk een heel groot probleem worden voor Ajax, omdat zij zeer goede verdedigers hebben met Blind, De Ligt en Tagliafico, maar het is wel kenmerkerd voor een verdediging met een hoge lijn; counters zijn al snel fataal.

10 augustus 2018 om 15:03

Ze spelen met hoge verdediging en langzame verdedigers - een dodelijke combinatie. Blind zou moeten verhuizen naar het middenveld, waar hij veel beter uit de verf komt. Dan heb je ook eindelijk een echte 6 op Cvm. Verdediging blijft de zwakke plek en wat mij betreft wordt er nog een snelle grote CV aangetrokken voor naast de Ligt.

10 augustus 2018 om 15:26

Blind is niet een zeer goede verdediger, je zag tegen Luik ook een aantal keren dat De Ligt er alleen voor stond en moest zoeken naar zijn positie, dan kunnen de spelers sterk zijn, maar het systeem laat de sterkte van de spelers op die manier in de steek. Neemt niet weg dat het voor het gros van de eredivisie wedstrijden voldoende moet zijn hoor.

"ajax steekt er iets bovenuit, maar echt niet zo ver als iedereen nu vermoedt."

wie is iedereen dan? Ik heb echt wel vertrouwen in dit seizoen, maar wacht sowieso eerst de transfermarkt af. Er kan nog zoveel gebeuren.
En daarnaast had psv afgelopen jaar ook dik in de 80 punten...ajax gaat echt geen 100 punten halen.

10 augustus 2018 om 14:36

Waarschijnlijk bedoelt de Boer hier de media mee. Je kan namelijk niet ontkennen dat je in de media alleen maar berichten leest over hoe goed Ajax wel niet heeft ingekocht. En dit jaar kampioen moet worden.. Binnen Ajax kunnen ze daar verder ook niets aandoen. PSV wordt echter naar mijn mening iets te makkelijk vergeten. Vind PSV minstens zo sterk en die hebben ook goed ingekocht.

10 augustus 2018 om 14:42

Ik ben er ook nog niet zo zeker van. Genoeg jaren voorbij gekomen laatste tijd dat de ploeg met de beste spelers niet kampioen werd. Ik zal PSV niet net zo sterk verwachten als Ajax op basis van het spelersmateriaal, puur om het feit dat zij bijvoorbeeld wat meer dragende spelers zijn kwijt geraakt. Hebben op zich wel goed in gekocht maar het is nog te betwijfelen of de aankopen dat kunnen opvangen. Maar goed, PSV heeft altijd gewoon een degelijk team dat mee doet om de prijzen dus dat is zeker geen uitgemaakte zaak.

Dit dus. De halve media doet ineens alsof Ajax met kop-en-schouders er bovenuit steekt op basis van 1 helftje tegen Graz.

1) Vooralsnog zijn we nog steeds net zo onvoorspeelbaar/instabiel als voorgaande jaren - met de twee helften tegen Standard als meest recente voorbeeld. Zolang er nog geen stabiliteit is (en dat zal toch minimaal een wedstrijd of 10 duren ondanks de extra ervaring) kan je gewoon op je bek gaan tegen een handvol ploegen in de Eredivisie en zeker in uitwedstrijden. Laten we eerst maar eens drie uitwedstrijden winnen tegen Vvv, Vitesse en PSV en dan eens kijken hoe het staat...
2) Gebrek aan klinisch afmaken van doelpunten of platleggen van een wedstrijd
3) Balans tussen middenveld & achterhoede / omschakeling
4) Ik zie geen enkele reden waarom PSV dit jaar niet weer een punt of 80 kan halen, dus de marge voor slippertjes is gewoon nog steeds niet groot.

10 augustus 2018 om 15:06

Ajax heeft 3 zwakke plekken:
- rechtsback
- centrale verdediging
- spits

Centrale verdediging noem ik omdat ik Blind op 6 zou willen zien. Spits omdat Dolberg's vorm onduidelijk is, en Huntelaar geen kampioensspits is. Rechtsback, omdat we geen echte rechtsback in de selectie hebben behalve Kristensen, die nog moet laten zien het niveau te halen.

10 augustus 2018 om 15:42

Huntelaar lijkt niet meer zo scherp als ie geweest is, maar veel minder dan De Jong en Jorgenson is hij echt niet. Dus dat zal t probleem niet zijn.

Rechtsback is idd wel een probleemje. In de meeste wedstrijden kom je er wel mee weg, maar t kan je wel de kop kosten.

10 augustus 2018 om 15:58

Waarom is huntelaar geen kampioensspits? volgens mij loopt hij dit seizoen in officiele wedstrijden 1 op 1. En je mag Sturm Graz en Standard echt wel vergelijken met de sub top in Nederland.

10 augustus 2018 om 16:23

Ja, haha zo lust ik er nog wel een, scorebordjournalistiek van de bovenste plank. Hij loopt 1 op 1 maar heeft daarvoor wel 10 100% kansen per wedstrijd nodig. Hij mist redelijk veel, de echte scherpte lijkt eraf te zijn. Minder dan de Jong en Jorgensen inderdaad niet (van Persie dubieus), maar dat zijn ook geen echte referenties vind ik (in dat opzicht ontbreekt het wel een beetje aan echt goede spitsen in Nederland op dit moment)

10 augustus 2018 om 16:25

Omdat Huntelaar nog nooit kampioen is geworden?

10 augustus 2018 om 16:18

Zelden een reactie gezien waarmee ik het zo eens ben. Wat mij betreft leg je alle zwakke punten van ajax uit. Het enige dat ik daar zelf nog aan zou toevoegen is balans (meer power en loopvermogen) op het middenveld

10 augustus 2018 om 18:29

Alleen kloppen de zwakke punten niet. Wober is een snelle centrum verdediger, die langzaam op de weg terug lijkt. Een goede wober is gewoon een degelijke verdediger. De rechtsback positie is helemaal niet zwak bezet. Mazraoui doet het vrij aardig en we zitten pas op drie wedstrijden. Karsdorp zou er zo genaamd ook niets van kunnen en toen waren we een half jaar verder en werd het een van de betere backs in de eredivisie. Spits, dat is een klein probleempje. Al lijkt Huntelaar langzaam iets scherper te worden. Ook is van belang hoe Dolberg terug komt. Wel met de kanttekening erbij dat Tadic heel wat minder kansen nodig heeft voor een goal. En Neres heeft laten zien vrij doelgericht te kunnen zijn. Dat zou het gebrek aan dodelijke spits heel goed kunnen opvangen.

Het enthousiasme mag wel wat getemperd worden, dat doet de Boer goed

Je moet het maar waar zien te maken

Maar het is wel een feit dat Ajax een heel veelbelovend elftal heeft nu, mits het bij elkaar blijft dan

Als je Feyenoord en PSV zag ploeteren afgelopen zaterdag zit er in elke Ajax teen meer voetbal dan in beide elftallen

Maar we gaan het zien...

10 augustus 2018 om 14:44

Ach Ajax was tegen Luik en Sturm (de tweede wedstrijd) ook niet geweldig. Waren wel heel erg effectief. Andere omstandigheden ook, dus op basis van de wedstrijden van Ajax en afgelopen zaterdag kan je nog geen oordeel vellen vind ik.

10 augustus 2018 om 15:01

Er werd bij vlagen wel goed gevoetbald. Dat heb ik zaterdag niet gezien

Niet geweldig nee, maar wel hoopgevend

Als je aan het begin van het seizoen al dit niveau kan aantikken, en je bent echt positief, dan kan het een mooi seizoen worden

10 augustus 2018 om 16:27

In elke teen meer voetbal? Dan moet Ajax wel over een selectie met 23 Messi's beschikken. Overdrijven is ook een vak

10 augustus 2018 om 17:28

Ok, wat overdreven, maar ik heb geen voetbal gezien zaterdag

Dat was heel erg slecht, Jong Ajax is beter om te zien dan wat ik zaterdag zag

Ben er erg van geschrokken, van het niveau, en daar komt de wedstrijd van Feyenoord tegen Trencin nog bovenop

Gewoon simpele ballen niet naar elkaar toe kunnen spelen, ballen naar voren waar niemand loopt..verkeerd dekken, niet dekken, noem maar op

Zo slecht, dat gebeurt op amateurniveau niet eens

Ik denk dat van der Gijp helemaal los gaat vanavond

10 augustus 2018 om 17:59

Het was absoluut een hele slechte wedstrijd om de JCS, van beide kanten. En Gijp mag los gaan wat hij wilt, zo lang hij feitelijke onjuistheden blijft verkondigen en mensen met de grond gelijk maakt om zichzelf er beter door te voelen, kan ik hem niet serieus nemen. En die overdreven uitspraak van jou, is precies wat niet-ajacieden bedoelen met misplaatste arrogantie. Fijne avond, en veel plezier (iets minder succes) dit seizoen!

De transfermarkt is nog 3 weken open.
Daarna weet je tot de winter transferwindow hoe de selecties er definitief uit zien.
Er kan nog zoveel ten nadele en ten gunste van alle clubs gebeuren.
Tot die tijd noem ik het maar koffiedik kijken.

Vind het ook een beetje overdreven allemaal, Ajax heeft goed ingekocht, maar ook geen wereldtoppers. Wel is Ajax wat mij betreft titelfavoriet nummer 1, maar nu word gedaan alsof PSV er niks meer van kan. Feyenoord rekende ik al niet mee als serieuze kandidaat, maar na gister..

10 augustus 2018 om 15:06

Als er 40, 50, 65 miljoen wordt geboden voor Ajax spelers dan kun je toch wel spreken over wereldtoppers

In potentie dan

De duurste speler van PSV zal Lozano zijn, maar dan houdt het ook snel op

Bergwijn misschien 20 miljoen in deze gekke markt

Feyenoord: op dit moment Berghuis voor 10

De rest: kringloop

10 augustus 2018 om 15:43

Ik bedoel dan ook de aankopen, Tadic en Blind zijn hele goeie spelers voor de eredivisie. Maar geen wereldtoppers. En verder zie ik tot nog toe alleen De Ligt de absolute top halen. (Qua prestatie’s en leeftijd).

10 augustus 2018 om 16:52

Tadic en Blind zijn Premier League niveau, en hebben daar prima gepresteerd

Daar kunnen de meeste clubs in Nederland alleen maar van dromen

En dan heb je nog 3 a 4 hele goede spelers rondlopen, van internationaal niveau

Nee, Messi zullen we niet halen

Maar we schurken wel tegen Champions League niveau aan, en dat is voor het eerst in jaren

10 augustus 2018 om 16:58

Wereldtoppers zul je niet meer zien in Nederland

Daar is het financiële gat te groot voor

Als je ziet dat Everton een complete begroting van Ajax in een jaar stuk gooit aan nieuwe spelers, en dan hoopt dat het misschien 6e kan worden in Engeland..

Zo liggen de verhoudingen, incidenteel mogen we meedoen, als we al weten te winnen van de subtop van Europa, wat al lastig genoeg is

10 augustus 2018 om 16:59

En dan bedoel ik niet Trencin

10 augustus 2018 om 15:09

Ze hebben Tadic en Blind aangekocht, wat natuurlijk goede spelers zijn, maar het leidt wel af van de zwakke plekken bij Ajax. Ik snap dat Ajax het niet doet, maar als ze echt een 100% kampioenselftal willen neerzetten moeten ze de RV, CV en spitspositie versterken.

Onana
AANKOOP
de Ligt
AANKOOP
Tagliafico
Frenkie
Blind
Donny
Neres
AANKOOP
Tadic
10 augustus 2018 om 15:24

Op dit moment zie ik op die 3 plekken die jij noemt geen noodzaak om spelers te halen

Blind kan CV links spelen, Wöber kan daar spelen, Mazraoui doet het best goed op Rv

Ik schrijf Kristensen, zoals veel anderen, nog zeker niet af, en Veltman komt er ooit wel weer bij. Al ben ik daar geen fan van

Voor de spits: ik wacht op de doorbraak van Sierhuis en het herstel van Dolberg

Geen reden om nu miljoenen te gaan investeren in nieuwe spelers, je betaalt zomaar 20 miljoen voor een flutspits. Dat moet je nu niet doen

Tenzij we een van de gewilde jongens van vele miljoenen kwijtraken, dan is het wel zaak om meteen te herinvesteren

Zoals het nu staat ga ik graag met deze ploeg de competitie in

10 augustus 2018 om 15:45

De zwakke plekken zitten niet in het spelersmateriaal, maar in de trainer. Die moet hiermee gewoon een kampioenselftal kunnen bouwen.

Bij Bosz was het ook eerst zoeken, en na een paar maanden had hij het gevonden en stond er gewoon een uitstekend team. Het was een paar maanden te laat (voor de competitie dan) maar in de EL was het op tijd. Zoiets moet met Ten Hag ook gaan gebeuren, maar dan sneller. Lukt hem dat niet, dan moet hij weg, dat kan je niet oplossen met nog meer spelers aankopen.

10 augustus 2018 om 16:29

Blind is beter op 6, daar missen we nu een breker. Als je Blind als CV zet, dan ontbreekt de 6. Blind vind ik trouwens geen goede CV voor het Ajax spel, hij is niet snel genoeg om hoog te spelen (gevoelig voor counters). Wober heeft een terugvalletje, hopelijk hersteld hij zich maar in de grote wedstrijden zou ik hem nog niet neerzetten. Rechtsback is echt wel een zwakke plek, spits toch ook wel. Ben het ermee eens, er is geen noodzaak om te investeren, maar we moeten niet doen alsof Ajax op elke positie een topper heeft staan (zelfs niet voor Eredivisie begrippen)

10 augustus 2018 om 17:15

Ik ben geen fan van ten Hag, vind het geen man voor Ajax, maar we moeten hem de kans geven

Ik denk wel dat hij als voetbalman respect afdwingt, dus we moeten dat rare accentje maar voor lief nemen, en proberen er doorheen te kijken

Ik denk en hoop wel dat hij een vakman is, hij is wel gedreven, dat zie je aan alles

En de voetballers die met hem gewerkt hebben zijn over het algemeen lyrisch over hem

Ik begrijp vaak zijn wissels niet zo goed, maar daar verschilt hij niet zoveel met die andere kale man

Wat dat betreft is er anders dan het accent niet zoveel veranderd ;-)

10 augustus 2018 om 15:43

Messibazoer

Grotendeels eens, maar Tadic is voor Ajax echt wel een wereldtopper. Een hoger niveau dan dat van Tadic kan je niet naar je club halen. Dat haal je alleen als die speler vroeg gekocht wordt en dan bij Ajax zich verder ontwikkelt.

Verder eens met PSV en Feyenoord. Feyenoord gaat never nooit meedoen dit jaar, en PSV zou prima kampioen kunnen worden.

10 augustus 2018 om 15:44

Mee eens. De assist die Tadic met zijn zwakke been geeft op Huntelaar (0-1 tegen Luik) die geeft niemand in de eredivisie. Zie Tadic zo 15 goals maken dit seizoen.

Zoals Ronald ook al zegt, de nummers 4 tot en met 18 zijn zo veel minder dan de top 3 dat degene die tegen die 15 clubs de meeste punten pakt kampioen wordt. 90 punten !
En aangezien Ajax (en ook Feyenoord) meestal veel laat liggen tegen dat soort clubs.....

Ik denk dat Ajax dit seizoen met een straatlengte voorsprong kampioen wordt. Ze hebben in elke linie een paar spelers die het niveau van de Eredivisie eigenlijk al ontgroeid zijn (de Ligt en Blind, Frenkie en Ziyech, Neres en Tadic) en hebben voorin teveel individuele kwaliteit om wedstrijden tegen de laagvliegers niet te winnen. Ook heb ik wel veel vertrouwen in Ten Hag nu hij het team naar zijn hand heeft kunnen zetten. Feyenoord zie ik sowieso niet als titelkandidaat, PSV wordt de grootste concurrent, maar heeft veel minder kwaliteit, een nieuwe trainer, mist z'n sterkste speler t.o.v. vorig seizoen (van Ginkel) en teert teveel op Lozano.
Met Neres, Ziyech en Tadic heeft Ajax verder drie spelers lopen die in hun Eredivisiejaren standaard in de top van de assistlijsten rondlopen. Dat is zoveel creativiteit, zou met niet verbazen als Ajax dit jaar door de grens van 100 goals heen gaat.

10 augustus 2018 om 16:20

Iedereen gaat er wel heel makkelijk aan voorbij dat PSV vorig jaar met 10 punten voorsprong kampioen werd en dat ze, inclusief Romero na vandaag ook voor meer dan 20 miljoen nieuwe spelers hebben gehaald. PSV heeft misschien individueel minder kwaliteit, maar dat was vorig jaar ook al zo.

Natuurlijk is Ajax de favoriet met de spelers die ze hebben aangetrokken. Alleen die straat lengte zie ik niet direct gebeuren. Dat kan alleen als PSV veel meer punten laat liggen als vorig jaar.

11 augustus 2018 om 21:56

Ajax gaat veel meer punten halen dan vorig jaar, en PSV minder denk ik. PSV heeft een vrij smalle selectie en hebben vorig jaar veel mazzel gehaald.

Na het debacle gisteravond mag ik toch hopen dat Feyenoord geen kampioen wordt...
Nee, laat Feyenoord maar een dramatisch seizoen tegemoet gaan, des te eerder zijn we van Van Geel en van Bronckhorst af. En ja, dat zeg ik als Feyenoorder. Eentje die bang en huiverig is voor de toekomst van Feyenoord en het Nederlands voetbal in het bijzonder.

Afijn, ik ben van mening dat Ajax en PSV gaan uitmaken wie er kampioen wordt maar dat Ajax uiteindelijk kampioen wordt

De grootste lichtpunten zijn het aanhouden van De Ligt en De Jong naar mijn idee, en natuurlijk Tadic die de op alle aspecten meer dan een verbetering is ten opzichte van de vertrokken Kluivert. Voor de rest vind is de ploeg toch min of meer hetzelfde. Iedereen doet lyrisch over Blind, maar volgens mij komt dat gewoon door het prijskaartje. Was Blind voor pakweg 6 miljoen gekomen, dan zou hij ontvangen worden als 'nuttige speler die wat internationale ervaring heeft' in plaats van de verlosser waar hij nu voor wordt gezien. En in beide gevallen vind ik hem niet de karakterspeler die Ajax nodig heeft, een leider die de troepen erdoor helpt op zijn zwaarste momenten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

48 jaar
53 fans
Laatste voetbalnieuws

Leonardo Bonucci complimenteert Ajax: ‘Het zullen intense duels worden’

Leonardo Bonucci kijkt uit naar de dubbele ontmoeting met Ajax in de kwartfinale van de Champions League. De centrale verdediger van Juventus hoorde vrijdagmiddag na de training dat de Italiaanse topclub...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 maart
Manchester City en Manchester United strijden om de handtekening van Samuel Umtiti. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren