Ten Hag: ‘We moeten zeker 27 of 28 keer winnen om kampioen te worden’

Vrijdag, 10 augustus 2018 om

Erik ten Hag rekent op een zware titelstrijd. De trainer van Ajax stelt, op de dag van de start van de Eredivisie, dat de doelstelling helder is: kampioen worden. Hij verwacht dat zijn elftal daar ruim tachtig punten voor nodig zal hebben. "We zullen keihard moeten werken om het sterke team te worden dat we op basis van onze brede selectie kunnen zijn."

Voor Ajax begint het seizoen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers behaalden vorig seizoen 79 punten; landskampioen PSV had er 83. "Om kampioen te worden, hebben we punten nodig. Veel punten, we moeten veel duels in winst omzetten", blikt Ten Hag vooruit in gesprek met Ajax TV. "Ik denk dat we midden-80 punten nodig hebben. De eis voor iedere wedstrijd is uiteraard dat we moeten winnen. Dat is ook realiteit in Nederland: we moeten zeker 27 of 28 keer winnen om kampioen te worden."

In de afgelopen seizoenen begon Ajax vaak stroef, waarna het niet lukte om de achterstand op de koploper goed te maken. Ten Hag weet dat het dit seizoen anders moet. “Of dit druk met zich mee brengt? Ja, maar dat is normaal. Die druk voelen ze ook in Eindhoven en Rotterdam. Wij willen graag kampioen worden, dus moet je die eis op jezelf leggen. We moeten omgaan met die druk en dankzij die druk kun je ook groeien, dat willen we allemaal.”


Poll

Wordt Ajax dit seizoen kampioen van Nederland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

110 reacties (laatste reactie door giesburts)

dit Ajax gaat met 2 vingers in de neus kampioen worden. het aankoopbeleid van Feyenoord en PSV is extreem matig en echte toppers uit de jeugd breken ook niet meer door de laatste jaren.

bij Ajax is dat een ander verhaal, Overmars haalt zeer goede spelers uit het buitenland door een creatief scoutingsbeleid en daar breken wel echt de grote jeugdtalenten door. pijnlijk om te moeten constateren als Feyenoorder maar de selectie van Ajax is echt een klasse beter als die van Feyenoord en PSV

waar Ajax en PSV jarenlang aan korte termijn beleid hebben gedaan om snel succes te boeken heeft Overmars in de tussentijd veel winst gemaakt op goed gescoute spelers als Milik en Sanchez bv waardoor Ajax nu geweldige spelers kan kopen en nu waarschijnlijk wel een tijdje de Eredivisie gaat domineren. zeker als je ziet hoeveel spelers met grote transferwaarde er momenteel nog op het veld staan daar

10 augustus 2018 om 13:19

Grappig dat je dit allemaal roept terwijl je 4 jaar geen kampioen bent geworden en PSV afgelopen seizoen op 10p kampioen wordt. Tis alleen maar Lof terwijl van de aankopen tot nog toe er bij Ajax ook genoeg rommel zat. 3 rechtsbacks in 2 jaar voor gemiddeld 4-5 miljoen die allen niks bleken te zijn. Zyech werd gehaald omdat de supporters erom smeekten. Dus hoe rooskleurig je het ook schetst, het ligt een stuk genuanceerder. Dat Ajax het qua jeugd een stuk beter doet is een feit. Vind ook niet dat PSV vooralsnog geweldige zaken heeft gedaan. Maar blind is zwaar overschat, tadic een duidelijke aanwinst. Als zyech nog weg gaat en PSV haalt Guiterrez kan de wereld er ineens heel anders uitzien.

10 augustus 2018 om 13:25

PSV heeft ook een Lozano gehaald wat ik een geweldig talent vind en ook die Romero kan wel wat gaan worden als ik de verhalen moet geloven over zijn talent maar voor de rest vind ik ze pover inkopen

over Van Geel wil ik het niet eens hebben, die gooit de miljoenen weg in een bodemloze put

Ajax voert gewoon een beter beleid. het is niet voor niks dat ze zoveel miljoen op de bank hebben staan en we weten allemaal dat geld uiteindelijk sportief succes oplevert. kijk naar clubs als City, PSG en Chelsea die puur op basis van geld zijn uitgegroeid tot Europese topclubs

ze hebben nu een tijdje geen prijs gehaald maar met het geld en de selectie die ze nu hebben staan, zeker qua financiele waarde gaat Ajax heel snel genoeg prijzen pakken

10 augustus 2018 om 13:33

"grappig dat je dit allemaal roept terwijl je 4 jaar geen kampioen bent geworden en PSV afgelopen seizoen op 10p kampioen wordt."

Ja, mooi is dat. Vier jaar op rij niets gewonnen, drie jaar op rij geen Champions League. Vervolgens geven ze ruim 40 miljoen uit en veel supporters geloven ineens dat hun club nu al het Bayern van Nederland is....

Ik lach me rot als Ajax straks vroeg in het seizoen een keer op z'n bek gaat tegen een VVV of een FC Emmen. Ik voorspel alvast dat het publiek dan massaal om het hoofd van Ten Hag gaat gillen en dat Overmars nog snel even een paniekaankoop van 10+ miljoen doet.

10 augustus 2018 om 14:18

@ Lepenseur

Je doet je naam niet echt eer aan..volgens mij werd PSV met 4 punten verschil kampioen, weet niet welke eredivisie jij hebt gekeken?

10 augustus 2018 om 14:27

"je doet je naam niet echt eer aan..volgens mij werd PSV met 4 punten verschil kampioen, weet niet welke eredivisie jij hebt gekeken?"

Het is maar hoe je het bekijkt. Op het moment dat PSV kampioen werd was het verschil 10 punten. Daarna heeft PSV drie keer gelijkgespeeld en werd het verschil inderdaad 4 punten.

10 augustus 2018 om 14:28

Jm87, na de wedstrijd waarbij PSV tegen Ajax kampioen werd was het gat 10 punten.. dus ze werden met 10p verschil kampioen. Wat was er met mijn naam...?

10 augustus 2018 om 15:51

Le Penseur en cabinessence:

Dat is natuurlijk flauw; het seizoen gaat over 34 wedstrijden en men stopt niet met spelen wanneer er een club kampioen wordt. Als we toch flauw gaan doen; officieel is PSV geen kampioen geworden na de wedstrijd tegen Ajax, maar pas na de 34ste wedstrijd, dat de Knvb de schaal al uitreikt omdat PSV niet meer in te halen is, is wat anders.

10 augustus 2018 om 15:55

Die miljoenen op de bank komen niet door beleid van Overmars, maar door de andere beslissers die zijn gewenste aankopen telkens blokkeerden. Daardoor liep het saldo op. Nu al die blokkeerders weg zijn kan Overmars nu grote bedragen uitgeven aan oudere spelers zonder restwaarde.

10 augustus 2018 om 16:11

Zonder restwaarde? Als Tadic en Blind voor prijzen zorgen, leveren ze Ajax voldoende geld op.

10 augustus 2018 om 17:36

“officieel is PSV geen kampioen na de wedstrijd tegen Ajax”.. Hoe moet ik jou nog serieus nemen, je kraamt alleen maar onzin uit.

10 augustus 2018 om 18:05

Ik denk dat t weer zo’n jaar wordt waarin het thuis fantastisch is en uit waardeloos. Die ideale schoonzonen geven niet thuis bij utrcht, vitesse, ado, psv uit etc

10 augustus 2018 om 13:26

"het aankoopbeleid van Feyenoord en PSV is extreem matig"

PSV heeft simpelweg niet de noodzaak om veel te kopen. Het team dat afgelopen seizoen landskampioen werd is grotendeels intact gebleven. Alleen Brenet, Arias en Van Ginkel zijn weg en voor die eerste twee zijn gewoon logische vervangers gehaald. En je hoeft niet eens noodzakelijk spelers te halen om beter te worden. PSV heeft met o.a. Pereiro, Hendrix, Rosario, Obispo, Mauro, Lozano, Bergwijn en Malen nog genoeg speler waarvan je mag verwachten dat ze nog beter zullen worden. Verder is met de komst van Sainsbury, Viergever en Romero de selectie nog wat verbreed, dus ik ben, als er geen gekke dingen gebeuren, wel tevreden met deze transferperiode.

10 augustus 2018 om 13:32

je kijkt alleen naar het resultaat maar niet naar de transferwaarde van je elftal. sportief succes boeken is belangrijk maar financieel moet je ook vooruit als club anders stagneert je succes ook weer heel snel

10 augustus 2018 om 13:35

Je kan dat wel mooi zeggen, maar Ajax moet nu gewoon kampioen worden, en ook CL halen. Als PSV alleen in de CL zit dit jaar is de financiële kloof alweer bijna gedicht. Je hebt het nu al over het succes van Ajax, maar er is nog geen enkel succes, voor hetzelfde geld verliezen ze van Standard en is dat er ook al niet meer. Iets met hoogmoed.

10 augustus 2018 om 13:42

niks met hoogmoed te maken want ik heb helemaal niks met Ajax. het stoort me juist dat wij zo een Van Geel hebben zitten die rampzalig inkoopt en dat Ajax de ene na de andere potentiele topper of gearriveerde speler van meerwaarde haalt en ook nog eens een hoop geweldige jeugd produceert

op deze manier haakt Feyenoord definitief af en dan zie ik opeens PSV ook een zelfde soort aankoopbeleid hanteren als Van Geel die juist aantoont hoe het niet moet

10 augustus 2018 om 13:52

@japie

Volgens mij gaat het in het voetbal om het resultaat of zijn we ineens allemaal accountants geworden?

10 augustus 2018 om 13:57

@panerai

het gaat zeker om het resultaat en dat moet bij Ajax veel beter maar je moet ook niet allerlei middelmaat gaan kopen om snel succes te boeken en dan de lange termijn uit het oog verliezen.

Ajax haalt 2 jaar geleden wel gewoon de finale van de Europa League wat toch internationaal gezien meer aanzien heeft dan de Eredivisie. als opleidingsland moet je dat soort dingen niet onderschatten. dat zorgt ervoor dat je spelers meer geld waard worden en dat je als club een dikke bankrekening hebt waardoor je in staat bent kwaliteit in te kunnen kopen

in de competitie heeft Ajax gefaald, dat moge duidelijk zijn maar omdat ze wel een goed beleid voeren kunnen ze nu wel doorselecteren en het weer recht trekken. als het bij PSV en Feyenoord wat minder gaat word dat lastig omdat je spelers amper transferwaarde vertegenwoordigen en qua niveau allemaal al een beetje aan hun plafond zitten

10 augustus 2018 om 14:01

Ik heb wel wat met Ajax, en ben blij met de aankopen, maar ben echt nog niet overtuigd van Ten Hag. Die moet eerst maar eens aantonen dat hij van goed materiaal ook een succesvol team kan maken. Als hij dat nou een keer bewezen had, dan was ik het met je eens geweest. Maar hij heeft dat nog niet bewezen.

Van Bommel ook niet, dus we weten ook niet hoe sterk PSV ervoor staat. Ajax is dus al met al wel favoriet, maar echt niet met de grote voorsprong die nu zo veel geschetst wordt. Als Ten Hag tegenvalt en Van Bommel niet, zou het echt geen wonder zijn als PSV gewoon weer kampioen wordt.

10 augustus 2018 om 14:06

@japie_krekel:

"maar je moet ook niet allerlei middelmaat gaan kopen om snel succes te boeken en dan de lange termijn uit het oog verliezen."

PSV voert al jaren hetzelfde beleid en is drie keer kampioen geworden in de afgelopen vier seizoenen. Dat kun je je inmiddels al wel een langere termijn noemen.

En verder is de financiële situatie van Ajax natuurlijk ook niet volledig te danken aan Overmars. Deels wel, maar je moet soms ook domweg mazzel hebben. Dat bijvoorbeeld Davy Klaassen en Justin Kluivert als kleine jochies bij Ajax komen voetballen en uiteindelijk vertrekken voor tientallen miljoenen, of dat een club zo achterlijk is om 35 miljoen te betalen voor Milik, dat heeft vrij weinig te maken met beleid.

10 augustus 2018 om 14:10

@japie

Volgens mij is de competitie een veel betere maatstaf (veel meer wedstrijden) dan een knock out toernooi.

De finale plek van Ajax in de EL is knap maar als je in de competitie al jaren 2e wordt achter clubs met minder geld dan ben je naar mijn mening echt niet zo goed als die finale plek doet vermoeden.

10 augustus 2018 om 14:13

@panerai

in de competitie hebben ze idd wel een wanprestatie geleverd, dat ben ik zeker met je eens

de Europa League finale halen vind ik dan weer niet puur geluk als je sterke tegenstanders treft als Olympique Lyon en Schalke die je uitschakelt over 2 wedstrijden

10 augustus 2018 om 14:15

@cabinessence

je moet een beetje geluk hebben maar als Overmars net als Van Geel nooit in het buitenland had gekeken hadden een Milik en Sanchez uberhaupt al nooit bij Ajax gespeeld. nu hebben ze Ajax geloof ik bij elkaar rond de 68 miljoen euro rijker gemaakt

10 augustus 2018 om 15:57

Hoe groot is de transferwaarde van de dure aankopen Blind en Tadic?

10 augustus 2018 om 16:13

Op Blind is winst gemaakt. En als deze spelers voor prijzen gaan zorgen, verdient Ajax meer dan genoeg aan ze.

11 augustus 2018 om 02:02

Die is dan bij lange na nog niet gedicht hoor. Wat denk je trouwens dat De Ligt en De Jong gaan opleveren volgend jaar? Tegen de 100 miljoen denk ik zo. Onana, Van De Beek, Neres (30-40), en Ziyech (30-35) zullen ook voor ettelijke miljoenen vertrekken op den duur. Het gat (financieel) wordt waarschijnlijk alleen maar groter. Wat natuurlijk niet automatisch betekent dat je eenvoudig kampioen wordt. Maar het kan wel een goede opmaat zijn.

10 augustus 2018 om 13:32

Creatief? Hij haalt Blind terug en Tadic zouden PSV en Feyenoord ook wel willen.
Bovendien hebben deze twee geen restwaarde/verkoopwaarde meer aan het einde van hun contract.
Dat is dus gewoon de makkelijke weg kiezen en met geld wapperen.

Dat mag natuurlijk, maar noem het dan niet creatief.

10 augustus 2018 om 13:35

die spelers kan Overmars halen omdat hij jarenlang creatief heeft ingekocht en heel veel tijd en expertise in de jeugdopleiding heeft gestoken waardoor Ajax nu een vermogen op de bank heeft staan.

de aankopen en jeugdspelers van Feyenoord en PSV van de laatste jaren ga je of voor minimale winst verkopen of aan de straatstenen niet kwijt raken

10 augustus 2018 om 13:58

@japie

Jesus man wat kraam jij veel onzin uit zeg. Dat de zaken bij Feyenoord er zo aan toe gaan kan wel kloppen maar ga nu niet stellen dat Feyenoord op dit moment op het niveau zit van Psv.

PSV is zowel sportief als financieel verder en heeft een talentvollere selectie dan Feyenoord. PSV gaat voor Lozano minimaal 40 mil vangen en jeugdspelers Berwijn, Hendrix en Zoet gaan PSV in de toekomst tientalle miljoenen opleveren dus je praat gewoon klinkklare onzin over Psv.

10 augustus 2018 om 14:00

Natuurlijk is dit creatief Rudeboy. Of zie jij dit soort transfers elke Window gebeuren in de eredivisie?? Er is geen club in de eredivisie die dit soort spelers op deze leeftijd weet in te lijven. Dus zeker creatief van Overmars.

10 augustus 2018 om 14:05

@panerai

en PSV en Ajax blijven ook financieel en sportief verder zijn als Feyenoord als Van Geel net zoals vorig seizoen 30 miljoen weg gooit aan middelmaat

dan kan van Geel wel elke keer zielig gaan doen dat er geen geld is maar dat is niet zo vreemd als je miljoenen verdampt aan spelers die Feyenoord niet beter maken en die geen grote potentie of transferwaarde vertegenwoordigen waardoor je ze aan de straatstenen niet meer kwijt raakt

10 augustus 2018 om 14:05

@panerai

en PSV en Ajax blijven ook financieel en sportief verder zijn als Feyenoord als Van Geel net zoals vorig seizoen 30 miljoen weg gooit aan middelmaat

dan kan van Geel wel elke keer zielig gaan doen dat er geen geld is maar dat is niet zo vreemd als je miljoenen verdampt aan spelers die Feyenoord niet beter maken en die geen grote potentie of transferwaarde vertegenwoordigen waardoor je ze aan de straatstenen niet meer kwijt raakt

10 augustus 2018 om 14:06

@dedonnie

Hier is helemaal niks creatiefs aan, dit is pure paniek.

Ajax riep altijd jeugd dit jeugd omdat ze er stellg overtuigd waren dat je met voornamelijk talentvolle jeugd (zoals in 1995) grote succesen konden behalen. Daarbij hebben ze hebben ze afgelopen 4 jaar steevast meer uitegeven dan PSV en Feyenoord (alleen maar in jonge spelers).

De rest van het land riep al jaren dat je met alleen jonge spelers niet verder komt en nu er al 4 jaar geen prijs is gewonnen gaan ze ineens met geld smijten en en oude bekenden met ervaring binnen halen.

Waarom dit jaar ineens zoveel geld uitgeven aan ervaring en voorgaande jaren helemaal geen ervaren spelers halen?

Pecies omdat ze al zo lang droog staan, paniek aankopen noem ik dat!

10 augustus 2018 om 14:11

@panerai

je fouten durven in te zien en een ander beleid introduceren om uiteindelijk vooruitgang te boeken als club noem ik dat. als iets niet blijkt te werken moet je je kunnen aanpassen als TD en eens een keer wat anders proberen als je ziet dat iets niet werkt en je blijft er toch in volharden vind ik het juist een kwalijke zaak. als TD moet je flexibel zijn en ook een plan B in huis hebben

ik zou willen dat Van Geel zijn fouten zou inzien en nu eens een goed scoutingsapparaat zou neerzetten bij Feyenoord ipv alleen maar oud Eredivisiespelers en middelmaat uit de Nederlandse middenmoot te halen binnen te halen

10 augustus 2018 om 14:57

@panerai. Jij noemt het paniekaankopen. Ik noem het aankopen van de bovenste plank. Dat er bij ajax wat meer ervaring bij moest komen zag iedereen inderdaad al. Maar het is ook niet zo dat ajax in voorgaande jaren ook niet heeft gehaald (Poulsen Heitinga Zimling Huntelaar om maar even een paar namen te noemen). Maar dat Overmars die ervaring nu gevonden krijgt bij spelers die normaal gesproken op deze leeftijd en vanuit zo'n competitie en club nooit naar de eredivisie zouden gaan is toch wel degelijk creatief. Daarnaast smijt Ajax ook al wel vaker met geld (ziyech en neres om weer even wat te noemen). Verschil is alleen nu dat er twee eind twintigers vanuit de premier league komen. En daarnaast staat er nog steeds flink wat (eigen) jeugd in de basis. Dus nogmaals, jij noemt het paniek, ik noem het investeren in spelers van de bovenste plank.

10 augustus 2018 om 15:48

Creatief zou ik meer willen koppelen aan Brands. Die heeft met een flink aantal creatieve deals mooie deals neergezet. B.v. door Guardado en Moreno te beloven (en na te komen) dat hij na een paar jaar soepel zou zijn als ze weg zouden willen. De Lozano deal waarmee hij een voor PSV eigenlijk te dure speler toch wist te strikken. Spelers zoals Brenet waarvan vrijwel iedereen zijn dat hij er geen reet van kon lekker verkocht, enz enz.

Omdat ook ik gekleurd kijk naar dingen zet ik daar graag nog eens de transfer van Suleijmanie tegenover of de paniekaankoop onder grote druk van Zyech. En dan nu twee oudere spelers kopen voor de hoofdprijs. Nou nou, zo zo.

En voor ik het vergeet: Overmars was niet creatief qua geld opsparen: hij mocht gewoon niks uitgeven van de andere beslissers bij Ajax.

10 augustus 2018 om 15:52

Creatief is iets heel anders dan door met veel geld te wapperen en oudere spelers kopen zonder restwaarde.
Dat is dus echt een kwestie van geld en niks meer dan dat.

Iemand als Guardado binnenhalen voor een minimale transfersom, dat is creatief.

10 augustus 2018 om 16:16

Guardado was een Lucky shot. Van tevoren kon niemand weten dat hij goed zou spelen. Kijk maar eerst hoeveel Lozano op gaat leveren bij een verkoop (minus het deel wat ze af moeten staan). Over creativiteit gesproken: hoe creatief ben je als je Thomas binnenhaalt als vervanger voor Van Ginkel?

10 augustus 2018 om 16:35

Lucky shot?
Iedereen weet toch dat onze ED geen ruk voorstelt? Dus als je het in de PD van Spanje net aan red, dan ben je in Nederland een topper.
Dus meer logica dan geluk lijkt mij.

Aankoop Thomas verbaast mij ook. Hopelijk verrast ie ons allemaal. Maar goed, als het bij Guitierez niet lukt, dan moet je wat anders.

Wat heeft de mogelijke opbrengst van Lozano te maken met onze discussie?

10 augustus 2018 om 13:33

Ik vind het wel een gedurfde uitspraak van je. PSV niet goed ingekocht? Als er niets weggaat hoef je ook niet veel te kopen. Ze hebben nog steeds de keeper, de spitsen (plus nog Romero), ze hebben alleen geen v. Ginkel meer, dat is de enige positie wat twijfelachtig is. Het is allemaal wel leuk bij Ajax dat ze zoveel middenvelders hebben maar hadden beter nog wat defensieve versterking kunnen halen, de RB en de andere CV positie naast de Ligt is maar matig bezet. Als je ziet hoe gemakkelijk Luik die defensie openspeelt. Ajax is de favoriet op basis van de aankopen, maar met 2 vingers in de neus? Waarschijnlijk riep je dat ook bij de kampioenswedstrijd van PSV toen Ajax de titel wel even spannend zou maken.

10 augustus 2018 om 13:37

een incidenteel kampioenschap veranderd echt niet gelijk mijn mening. ik kijk ook naar de lange termijn en dan staat Ajax er door een veel beter beleid een stuk beter op dan PSV en Feyenoord.

Neres staat in de belangstelling voor 40 miljoen euro, Frenkie De Jong staat in de belangstelling voor 50 miljoen euro. buiten Lozano zie ik niemand bij PSV of Feyenoord die dat soort bedragen kunnen opleveren. zeker niet een Viergever, Sainsbury, Hendrix, Thomas, Angelino, Luckassen of Dumfries

10 augustus 2018 om 13:45

Dus jij noemt 3 kampioenschappen in de laatste 4 jaar incidenteel? Die van Feyenoord die was incidenteel 3 van de 4 niet. PSV mag dan wel iets minder geld verdienen met transfers, het zit technisch veel beter in elkaar anders was Ajax wel vaker kampioen geworden.

Over de berichtgeving van zoveel miljoenen geloof ook niets van, hoeveel zijn er nu uiteindelijk weggegaan voor dat geld. Kluivert in mijn ogen veel beter dan Neres gaat voor 17 miljoen. Als een club Neres tegen Standard heeft zien spelen gaan ze daar echt geen 40 miljoen voor neerleggen.

10 augustus 2018 om 13:50

nee dat is niet incidenteel inderdaad, dat is gewoon heel knap alleen hoe ga je dit succes continueren op langere termijn met spelers als Schwaab, Isimat, Viergever etc. die gaan je niks meer opleveren waar Ajax weet ik veel hoeveel transferwaarde op het veld heeft staan

10 augustus 2018 om 14:01

Swaab is 29 die gaat nog wel een aantal jaar mee. Isimat staat in de verkoop en Viergever gaat ook nog makkelijk 3 / 4 jaar mee. Daarnaast hoef je toch niet alleen maar spelers te hebben die geld opleveren? Blind en Tadic heeft Ajax meer dan 30 mil voor betaald en leveren over 4 jaar ook niks meer op. Van Persie en Bottegin evenmin.

10 augustus 2018 om 14:07

@panerai

er zit wel een groot verschil tussen 2 spelers die geen geld meer opleveren of een stuk of 8 of 9 spelers in je selectie hebben die weinig tot geen geld meer opleveren natuurlijk

10 augustus 2018 om 13:48

Ajax is natuurlijk super goed! "een tijdje de eredivisie domineren, man ze winnen niet eens van Standard Luik uit. Jullie gaan jezelf echt nog wel tegenkomen dit seizoen.

10 augustus 2018 om 13:59

Japie is niet eens voor Ajax man.. Hij heeft er momenteel gewoon een goede objectieve kijk op. Onderbouwd het ook gewoon goed.

Denk dat er dit jaar wel eens rond de 85 punten gehaald moet worden om kampioen te worden. Het kwaliteit verschil tussen Ajax/psv en de rest van de Eredivisie is alleen maar groter geworden. Ook zijn er een aantal ploegen gedegradeerd waar de top ploegen nog wel eens punten lieten liggen. Heb in ieder geval zin in aankomend seizoen!

Het is ook weer een enorme lap tekst wat in 1 zin ook te verwoorden was geweest. Als ik hoor dat hij uren aan het praten is aan wedstrijdvoorbereiding dan kan ik me voorstellen dat spelers daar moe van worden. Ik kan maar niet aan die man wennen.

Begint dat nu al; elke wedstrijd scherp aan de start staan. Niks berekenen. Doel moet zijn om 34x te winnen met deze selectie!

Onzin dat je er minstens 27/ 28 moet winnen om kampioen te worden. In de laatste 10 seizoenen heeft de kampioen maar in 2 gevallen 27 of meer wedstrijden gewonnen (twente in 2009-2010 & PSV in 2014-2015).

Het laatste kampioenschap van Ajax waarin meer dan 25 wedstrijden werden gewonnen, is het seizoen 1997-1998 geweest.

10 augustus 2018 om 14:06

Hee, kom nou niet met feiten aan, dat is altijd zo jammer als er leuke uitspraken gedaan worden ;-)

Je hebt natuurlijk 100% gelijk. Dit soort uitspraken van Ten Hag zijn echt compleet nutteloos. Nou kan ik me voorstellen dat je als trainer in deze fase van het seizoen helemaal aardappelmoe wordt van al die kansloze interviews. Dus dan ga je maar wat vooruit zitten denken. Maar er is werkelijk geen zinnig woord over te zeggen. Misschien heb je aan 75 punten wel genoeg om te winnen, weten wij veel. Misschien moet je er wel 90 halen.

Ik wordt al best moe van het opportunisme van velen hier. Verlies je 1-0 van standaard volgende week dan heb je gewoon een bagger voorbereiding gedraaid. Ik denk ook dat Ajax het sterkst is, maar er wordt soms gedaan alsof Ajax een elftal als Real Madrid heeft weten samen te stellen. Tot dusver vind ik alleen Tadic een aanwinst, gaat Zyech weg heb je gewoon een elftal als vorig jaar.. Wel is iedereen natuurlijk een jaartje verder maar nog steeds vrijwel het team dat genoeg liet liggen vorig jaar.

10 augustus 2018 om 13:29

maar als je Ziyech verkoopt ben je wel gelijk een 35 miljoen rijker. dat gaat een Toornstra niet opleveren bv en dat is het verschil tussen een Ajax en Feyenoord. de spelers van Ajax hebben een grote transferwaarde, de middelmaat van Feyenoord niet

10 augustus 2018 om 13:38

Japie, moet je nu werkelijk elk topic aangrijpen om over Feyenoord en van Geel beginnen te bashen? Ik snap werkelijk niet waar dat voor nodig is. Het gaat over de kwaliteit van de selectie van Ajax, er wordt nergens over Feyenoord gesproken. En toch moet je dit aangrijpen om even te laten zien hoe rijk Ajax wel niet is en middelmatig Feyenoord is. Het begint echt een beetje zielig te worden. Hou je een beetje bij het topic please.

10 augustus 2018 om 13:45

omdat ik als Feyenoord supporter mijn cluppie steeds verder zie afglijden onder Van Geel en omdat ik Ajax financieel en momenteel ook kwalitatief steeds verder uit zicht zie raken.

het beleid van Feyenoord begint ook een beetje zielig te worden inmiddels en daar stoor ik me aan want we zijn dalijk niet meer als een subtopper in de Eredivisie als er niet snel koppen gaan rollen bij Feyenoord

al mijn mede Feyenoorders boeit het volgens mij niet eens. die vinden het allemaal wel best dat Van Geel de ene na de andere middelmatige speler in huis haalt en miljoenen laat verdampen en die gaan dan roepen dat Gio moet worden ontslagen. alsof die er wat aan kan doen dat er van hem word verwacht dat hij met dit zooitje middelmaat tot grootse resultaten moet zien te komen

gisteren ook weer. je word met 4-0 afgedroogd door AS Trencin en dan hoor ik Clasie en Boetius doodleuk zeggen na afloop van de wedstrijd dat Feyenoord op papier veel beter is dan de tegenstander. dat is echt het toppunt van misplaatste arrogantie

10 augustus 2018 om 14:12

En die frustratie is begrijpelijk. Maar het is geen antwoord op de vraag: moet dat bij elk topic benoemd worden?

@le penseur ik begrijp ook niet zo goed waar de jubelstemming vandaag komt. Het enige dat we hebben, is Tadic en een ticket voor de EL. Als het daarbij blijft is het geen tijd voor de polonaise.

Wat ik wel snap, is dat supporters van Ajax op dit moment blij zijn omdat er (in tegenstelling tot eerdere jaren) nu eens op tijd ingekocht is. Vorige jaren waren ze steeds te laat. En daarnaast hebben we nu ook eens vroeg in het seizoen goed voetbal gezien, tegen Graz en een helft tegen Luik. Dat is ook nieuw, we begonnen elke keer met slecht voetbal. Ik ben het met je eens dat als we nu door Luik uitgeschakeld worden, dat het dan opnieuw rommelt. Het elftal is ook nog niet stabiel. Maar het begin is wel beter dan de laatste paar jaar, dus voor een deel is de blijdschap wel te begrijpen.

10 augustus 2018 om 14:19

@edo

dat niet maar ik gaf alleen aan waarom ik er vanuit ga dat Ajax makkelijk kampioen word en dan moet ik wel beginnen over het verschil in aankoopbeleid tussen PSV en Feyenoord want dat is de hoofdreden waarom ik verwacht dat Ajax makkelijk kampioen word. het grote verschil in kwaliteit op het veld tov de 2 concurrenten Feyenoord en PSV

10 augustus 2018 om 14:46

Japie misschien word ajax makkelijk kampioen als het gaat om de strijd met Feyenoord. Ik denk echter dat ajax psv niet ff snel van zich afschud. Feyenoord gaat idd sws niet mee doen maar je doet alsof psv van zelfde niveau als feyenoord en dat is dus niet zo. Psv heeft een beter team betere spelers en meer geld. Ben bang dat feyenoord idd de komende jaren toch met az moeten gaan strijden om nummer 3.

Beste heer mag wel eens een cursusje rekenen nemen. Hij denkt midden 80 punten nodig te hebben, dus laten we zeggen 85. Dan moeten er volgens hem 27 of 28 wedstrijden gewonnen worden, laten we het midden nemen : 27,5. 27.5 * 3 = 82,5...
Gemiddeld zal er toch ook wel een wedstrijd of 7 gelijkgespeeld worden.
Dus 90 punten, knap... maar denk dat ze dat ook wel verplicht zijn aan de aankopen die ze gedaan hebben.
En ja, dan heb je 34 wedstrijden, dus mijn rekensommetje klopt niet helemaal,... maar val me niet aan op die 0,5 wedstrijd ;-)

10 augustus 2018 om 13:53

27 winst + 7 gelijk is 88 punten en 0 keer verloren

Daar zou ik onmiddelijk voor tekenen.

Ik denk dat het 27 +3 gelijk en 4x verlies ook wel voldoende is. Dat zijn 84 punten en is volgens mij wel realistisch voor de toekomstig kampioen.

10 augustus 2018 om 14:21

Ik zou het jammer vinden, zoals je wellicht aan mijn clubvoorkeur kunt uitmaken... maar na de wanvertoning van gisteren begrijp ik helemaal niets meer van de vorm van Feyenoord. Als Feyenoord en PSV an het zelfde nivo zijn ( zie uitslag Johan Cruijf schaal ) zou het zo maar eens kunnen dat gewoon alle wedstrijden gewonnen worden.

10 augustus 2018 om 14:48

Maar psv en feyenoord zijn niet van het zelfde niveau. Psv is over het geheel gewoon echt wel beter dan feyenoord

Hij gaat er dus al vanuit dat hij in 7 of 8 wedstrijden puntverlies zal leiden. Ik ben bang dat hij 34 wedstrijden moet winnen om kampioen te worden.

10 augustus 2018 om 13:39

Ik weet zeker dat hij geen 34 wedstrijden hoeft te winnen om kampioen te worden. Als je 33 wedstrijden wint en 1x gelijkspeelt ben je voor 100% ook kampioen. Voor de rest lijkt het mij niet meer dan logisch dat je als trainer rekening houdt met een aantal wedstrijden puntverlies. Dat heeft elke ploeg namelijk.

Ajax gaat kampioen worden als ze Zyech verkopen. Twee jaar Zyech heeft Ajax niets opgeleverd. En maar zeggen dat hij zo goed is, maar niemand wil hem hebben. Met een Eiting op dat middenveld heeft Ajax zo veel meer rust en controle, maar als je hem niet opstelt dan gaat die vlieger niet op. Volgens mij is Zyech nog nooit kampioen geworden. 80 punten gaat lastig worden met een Zyech in de basis. Bijna onmogelijk, denk ik.

10 augustus 2018 om 13:43

Ziyech is het probleem niet, maar Lasse Schone wel. Die is inmiddels veel te traag geworden. Blind moet op 6, met de Ligt en Wober daarachter. Ook KJH moet scherper worden, want het is nog maar afwachten of Dolberg er direct staat na zijn blessure.

10 augustus 2018 om 13:48

Wat heb je tegen Ziyech? Niets opgeleverd? Een Europese finale is toch een prima prestatie met Ziyech in de basis. Ajax haalde in 16/17 81 punten met Ziyech in de basis en het jaar erna 79... 80 lijkt me toch prima haalbaar dan. En het is toch niet gek dat Ziyech nooit kampioen is geworden als je pas 2 jaar bij een titelkandidaat speelt, waarbij er in beide jaren gewoon een andere ploeg beter was.

Laten ze nou eerst eens beginnen de eerste 6 7 wedstrijden te winnen, zodat je niet gelijk vanaf het begin in de achtervolging moet.

"om kampioen te worden, hebben we punten nodig. Veel punten, we moeten veel duels in winst omzetten"

En dan moesten mensen vaak lachen om de bescheiden teksten van Cocu .... hahaha.
Je zal als journalist maar in de zaal zitten.

10 augustus 2018 om 13:48

Wat is hier dan zo gek aan? Zou toch niet gek zijn om als Ajax, PSV en ook wel Feyenoord zijnde om uit te spreken dat je voor het kampioenschap gaat en daardoor veel punten nodig hebt? Waar hij overigens indirect een compliment aan derest doet, want andere clubs halen ook veel punten is zijn verwachten.

10 augustus 2018 om 14:18

Nou ik moet ook wel een beetje lachen hoor, als ik dit soort dooddoeners lees. Doet me denken aan de gelekte tactiek van Van de Looi, met pareltjes als "juiste keuzes maken" en "de bal willen hebben".

Verder betekent het natuurlijk niks. Die Ten Hag wordt natuurlijk helemaal stuk geïnterviewd, dus die krijgt 100.000 keer dezelfde vragen, waar je natuurlijk regelmatig niks mee kan. Dus dan ga je vanzelf een keer wat cliche's uitbraken.

10 augustus 2018 om 15:59

Nee, wacht je koppelt er nu iets anders aan vast.
De ambitie om kampioen te worden moeten Psv, Ajax en Feyenoord gewoon hebben. Anders hoeven ze niet eens te beginnen.

Het gaat om de uitspraak die ik net kopieerde. Dat is niet eens een open deur in trappen, er is niet eens een deur.

10 augustus 2018 om 16:01

Dit zou trouwens zo maar eens een seizoen kunnen worden dat je niet kampioen wordt tegen de kleintjes, maar obv je resultaten tegen laten we zeggen, de top 5.

10 augustus 2018 om 18:22

Ahá. Goed, ik dacht dat je al zoiets bedoelde. Dan snap ik alleen niet waarom je het vergelijkt met de 'bescheiden' Cocu. Ik koppel daar namelijk arrogant tegenover, vandaar dat ik daar van uit ging. Goed, ben het verder met je eens dat het natuurlijk een uitspraak van niets is.

Ik zou er nog maar niet vanuitgaan dat je er met ruim 80 punten al bent. De afgelopen jaren had de kampioen 88, 84, 82 en 83 punten en viste Ajax telkens achter het net. Ga er met de huidige verzwakte Eredivisie met drie promovendi uit de Jupiler League maar vanuit dat de concurrentie ook zijn punten wel haalt, en dat dat er echt niet minder zijn dan afgelopen jaren.

Maar wat heeft het ook voor zin om het voor de start van het seizoen al te hebben over het aantal punten dat je denkt nodig te hebben? Ga gewoon je wedstrijden winnen, dan zie je wel. En zorg vooral dat je meer punten wint dan je tegenstander, hoeveel punten dat ook mogen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

34 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag: ‘Dat is een van de oorzaken dat hij niet zo goed begon’

Ajax gaat momenteel met een voorsprong van drie punten op achtervolgers PSV en Vitesse aan kop in de Eredivisie, terwijl in de Champions League de eerste twee wedstrijden ook werden gewonnen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
José Mourinho heeft al een eerste versterking op het oog als hij Zinédine Zidane daadwerkelijk aflost bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren