Mourinho gepikeerd: ‘Leugen die 1000 keer wordt herhaald nog steeds leugen’

Vrijdag, 10 augustus 2018 om

José Mourinho zou volgens verschillende Engelse media graag een centrale verdediger hebben verwelkomd afgelopen transferwindow, waarbij de namen van Diego Godin, Harry Maguire, Jérôme Boateng en Yerry Mina de revue passeerden. De manager van Manchester United zegt tevreden te zijn over de spelersgroep die hij tot zijn beschikking heeft.

Gevraagd of de selectie van United goed genoeg is om een kans te maken op de landstitel, antwoordt Mourinho: “Ik houd van mijn spelers en ik houd ervan om met ze te werken. Een leugen die duizend keer wordt herhaald, is nog steeds een leugen. Maar de waarneming van de mensen is dat het klopt. Maar het blijft een leugen”, wordt de Portugees geciteerd door Sky Sports.

“Dus als je duizend keer herhaalt dat mijn relatie met mijn spelers niet goed is, is dat een leugen die duizend keer herhaald is. Maar, nogmaals, de waarneming van de mensen kan anders zijn. Maar ik houd van deze groep en deze spelers. Ik heb genoten van afgelopen seizoen, waarbij we de beste positie innamen in de afgelopen vijf of zes jaar. Ik weet welke woorden jullie van mij willen horen.”

“Pas eind november of begin december zie je welke ploegen kandidaat zijn om de Premier League te winnen. Op dit moment zijn woorden niet belangrijk”, aldus Mourinho, die onlangs Paul Pogba weer mocht verwelkomen bij de selectie. “Hij heeft geweldig gewerkt de afgelopen dagen, hij is een van de spelers met wie ik nog moet spreken over zijn fysieke en mentale fitheid. Dat geldt ook voor Ashley Young, Marouane Fellaini, Jesse Lingard.” Vrijdagavond neemt United het in de seizoensouverture van de Premier League op tegen Leicester City.


Poll

Verwacht jij dat Manchester United komend seizoen de landstitel gaat pakken?


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door edo)

Zoals altijd, je bent tevreden met wat je hebt, tenzij je wat beters kan krijgen.

The Guardian meldt vandaag overigens in een vrij verbazend artikel dat de directie alle aangedragen spelers (Maguire, Alderweireld, Boateng, Mina) had afgekeurd en alleen akkoord zou gaan met een cv van het kaliber Varane of anders niks.

Godin zou een slimme truc zijn van zijn zaakwaarnemer: ze namen contact op met United dat ze voor 20m zijn afkoopsom konden lichten, United zegt OK, Godin terug naar Atletico en tekent een verlenging met meer salaris.

Of het allemaal waar is...

10 augustus 2018 om 09:07

Van Godin lijkt me onzin, die zou dan in een paar uur een beter contract eruit slepen. Neuh, dat was imo al zo goed als rond.

10 augustus 2018 om 11:16

Het verhaal van The Guardian was dat dit in een periode van een paar weken speelde, niet op 1 dag, dat zou idd erg onwaarschijnlijk zijn.

Manchester United is in een recordtempo aan aanzien aan het verliezen. De echte wereldtoppers hebben geen trek in een transfer. United straalt weinig plezier uit en heeft geen aantrekkingskracht op dit moment. Dit heeft ook te maken met de negativiteit die Mourinho uitstraalt.

10 augustus 2018 om 09:17

Sorry maar misschien doet de directie van Manchester gewoon te weinig moeite? Met een beetje geld kan je heel veel goeie spelers overtuigen om te komen hoor. En laten we eerlijk zijn spelers als Boateng of Mina zouden gewoon United versterken. Mourinho wou ze hebben, de directie heeft geen zak gedaan.

10 augustus 2018 om 10:12

Mina moet ik nog maar eens zien, maar verder zou ik een Ed Woodward nooit bij mijn club hoeven zien. Een slechte onderhandelaar is het. En in mijn optiek een van de redenen de afgelopen jaren dat United naar beneden is gezakt.

10 augustus 2018 om 12:15

Maar dat doet niets af aan Molley z'n betoog. De club straalt al een tijd wanhoop en een compleet gebrek aan plezier uit en dat Mourinho er zit, maakt het beeld er allemaal niet beter op.

En natuurlijk kan de club nog steeds goede spelers binnenhalen, maar dat gebeurt te gering en meestal kopen ze ook nog eens spelers die niet broodnodig zijn. Je merkt aan alles dat de club door de bomen het bos niet meer ziet.

Verder ben ik sowieso van mening dat de club nog lang aan blijft modderen als Ed Woodward met de scepter blijft zwaaien. Zoals Jordan_cfc al aangeeft een uiterst slechte onderhandelaar. Telkens blijft hij buiten schot en gooit z'n trainers voor de bus.

10 augustus 2018 om 09:41

@Molley United is en zal altijd groot blijven. Het is ook niet gek dat United bijna altijd en overal wordt genoemd (bijvoorbeeld Mina). De media verspreidt alleen maar leugens over United om meer aandacht te genereren. Tuurlijk roept Mourinho weleens dingen, maar dat doet hij in de meeste gevallen bewust om diezelfde media een oor aan te naaien. 10 van de 10x worden zijn woorden toch verdraaid om een narrative aan te houden. In mijn ogen is er maar een graadmeter: de mening van een speler zelf. Men klaagt (in verhouding) meer over Guardiola dan over Mourinho. Dat zegt in mijn ogen meer over een persoon dan een verzonnen verhaal van een journalist. Die wereldtoppers blijven gewoon komen hoor. Of ben je vergeten dat spelers als Pogba, Lukaku en Sanchez daar op dit moment rondlopen en naast United puur hebben gekozen voor Mourinho. Sanchez mocht letterlijk die keuze maken. Geloof niet alle geschreven onzin. Geloof je nou echt dat Martial niet bij zijn vrouw en kind mag zijn? Come on! We praten hier over een man die als vaderfiguur wordt gezien door de grootste wereldsterren (Lampard, Drogba, Essien, Zlatan, Sneijder, Eto'o etc...). United wordt altijd als slechterik neergezet door alles en iedereen. Of het nou om trainers gaat, spelers of geld. Zie maar het zogenaamde transferbedrag van Sanchez waarbij zijn salaris in ene werd meegerekend. Dat is voorheen nog nooit gebeurd. Waarom zegt men niets over het spendeergedrag van Liverpool? Omdat ze een jaartje goed hebben gepresteerd? Nou United heeft de afgelopen 35 jaar goed gepresteerd. De namen van Real en United verkopen nou eenmaal goed en dat zegt in mijn ogen genoeg over hun aanzien. Ze kunnen het nooit goed doen in de ogen van buitenstaanders.

10 augustus 2018 om 16:46

Precies daarom hoop ik nog meer dat United dit seizoen gaat knallen. Niet zozeer omdat ik fan ben maar meer om die haters en criticasters mond te snoeren.

Wij worden gewoon weer kampioen dit jaar met Pep. Tevens pakken we de CL dit jaar.

10 augustus 2018 om 09:08

Zet het even op mijn profiel, staan meer van zulke pareltjes

10 augustus 2018 om 10:15

Haha dus dat, ik heb inmiddels ook een aantal uitspraken van sommige leden hier bewaard voor 2019.😂

10 augustus 2018 om 11:07

Er gaan er een paar wel gelijk krijgen - alleen wie?

10 augustus 2018 om 11:33

Wellicht dat City kampioen wordt, daar zijn ze wel de grote favoriet voor ook al is het 10 jaar geleden dat een titel geprolongeerd werd in Engeland. De CL zie ik ze niet zomaar winnen en zou ik als fan ook niet zo vol vertrouwen uitspreken.

Als je verder refereert naar de teksten op mijn profiel, die zijn tot nu toe geen van allen uitgekomen. Maar ik vind het wel mooi om te zien, helaas kunnen de mensen die ze geplaatst hebben er niet zo om lachen.

10 augustus 2018 om 09:17

Haha aan zelfvertrouwen geen gebrek in ieder geval. Met het eerste zou je gelijk kunnen hebben, ik denk dat het zal gaan tussen Liverpool en City. Het laatste zou ik niet zo zeker van zijn als ik jou was. Jullie heb m namelijk nog nooit gewonnen. En gezien de laatste paar jaren zal het wel RM of Barca worden.

10 augustus 2018 om 09:27

Wat de Champions League betreft zal het wel weer een keer leuk zijn dat de winnaar uit een ander land komt. City geef ik daarin een grote kans.

10 augustus 2018 om 10:24

Je kan ook haast niet anders zeggen met zo'n account naam

Ok, dus de vraag was: is je spelersmateriaal goed genoeg om kans te maken op de titel?

En na veel gedoe en passief-agressief geblaat over leugens, zegt hij: ik heb een goede relatie met mijn spelers.

Wat een vermoeiend gedoe altijd, dit soort interviews. Je zal maar trainer zijn of voor een Engelse krant werken. Ik moet er niet aan denken.

Als United slecht aan de competitie begint, krijgen we het Mourinho metldown circus in zijn volle glorie te zien dit jaar.

United gun ik dat niet, maar leuke TV zal het wel opleveren.

Ik snap wel dat hij dit zegt. Afgelopen weken heel veel footage voorbij zijn komen van allemaal gezellig gedoe op de tour. Ook quotes van Pereira, Herrera, Lukaku en Shaw gezien waar ze positief over Mourinho spreken. Helemaal niks van gezien hier of op grotere media. Maar wel steeds negatieve zaken blijven herhalen. 100% media hetze tegen deze man.

10 augustus 2018 om 10:26

Daar moet-ie inmiddels toch wel aan gewend zijn, dat is al tien jaar zo. Hij speelt de rol van 'the bad guy' maar al te graag.

10 augustus 2018 om 11:32

Ja hij misschien wel, maar ik nog steeds niet xD Blijft me irriteren dat er soms niet wat balans is.

10 augustus 2018 om 12:31

Kan ie zelf helemaal niks aan doen al die kritiek (sarcasme).

Daar heeft die vent zelf voor gezorgd door zich zo idioot te gedragen gedurende heel z'n carriere. Nu heeft ie een naam en daar komt ie niet meer vanaf. Zo werkt het nou eenmaal.

10 augustus 2018 om 12:41

@chimo Dat hij soms kritiek krijgt lijkt me meer dan logisch en idd zn eigen schuld. Dat hij iedere dag heel de dag afgebrand wordt door alles en iedereen, en er nooit enige aandacht is voor positievere zaken die onder hem ook gebeuren is een hetze.
Ik heb hier bijv 1000x moeten lezen hoe door Mourinho Martial het wk gemist heeft. En 0x hoe bijv Lingard onder hem is opgebloeid en een mooi wk mee heeft mogen maken.
En dit dus ook weer. Steeds lees ik herhaalde geruchten over zn slechte relatie met oa Pogba en soms zelfs de hele groep. Maar interviews waarin spelers zelf benadrukken dat ze fijn onder hem werken, worden praktisch genegeerd.
Beetje makkelijk om te roepen dat dat allemaal zn eigen schuld is omdat het af en toe een eikel is.

10 augustus 2018 om 15:54

@dante

Dat is ook heel vermoeiend. En oneerlijk.

Aan de andere kant, trainers geven zelf ook vaak geen normaal antwoord op vragen. Dus dan ga ja als journalist doorvragen, en doorvragen, etc etc. Mourinho geeft hier ook geen antwoord op de vraag. De vraag was of hij denkt dat hij kampioen kan worden met deze spelers. En zijn antwoord is: ik heb een goede bang met mijn selectie. Daar zou ik als journalist ook gestoord kan worden. Beide partijen zitten elkaar gewoon gek te maken.

10 augustus 2018 om 10:28

Dat doet hij natuurlijk met opzet. Een gezamenlijke vijand creëren, alle haat op zichzelf richten, waardoor hij sympathie en vertrouwen van z'n spelersgroep wint. Als je alleen al op vz kijkt, zie je dat het aardig aan het lukken is.

10 augustus 2018 om 11:33

Ja idd hier is dat overduidelijk!

Ben ik de enige die de reactie van Mourinho niet snapt? Hij werd gevraagd om of zijn selectie kans heeft om de titel te winnen en dan begint hij over totaal andere dingen te praten. Ik vind Mourinho maar negatief overkomen en hij vindt zich de laatste tijd wel vaker aangevallen of zo. On: Ik denk dat Man Utd gaat strijden voor een plek in de top drie, favoriet zijn ze denk ik niet, maar met genoeg wilskracht en zonder teveel punten te knoeien zou het misschien dt jaar weer een keer kunnen lukken, ondanks dat hun selectie erg achteruit is gegaan en (denk ik) wel minder is dan die van bijv. City.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool7652
4.Arsenal6024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

845 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

Voormalig wonderkind Sergio Canales zag droom vrijdag in vervulling gaan

Dit artikel verscheen eind januari op Voetbalzone. Omdat Sergio Canales vrijdag door de Spaanse bondscoach Luis Enrique is opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels van deze maand met Noorwegen en Malta, valt onderstaand verhaal...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 maart
Real Madrid en Atlético Madrid hebben zich gemengd in de strijd om Julian Brandt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren