‘Tadic en Ziyech leden het vaakst balverlies tegen Standard: 14 keer'

Zaterdag, 11 augustus 2018 om

Voetbalzone presenteert samen met de collega's van Opta een gloednieuw seizoen van 'Feiten op Tafel'. Daarin zal ook dit jaar weer een bijdrage worden geleverd aan actuele discussies uit de voetballerij aan de hand van feiten en cijfers. In deze eerste aflevering schuift analist Joris van den Ban aan om de cijfers van kersverse Ajacied Dusan Tadic onder de loep te nemen. Is de nieuwe aanwinst van de Amsterdammers direct de grootste kanshebber voor de titel 'Speler van het Jaar' in de Eredivisie?


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Wie wordt de meest waardevolle speler (doelpunten + assists) van Ajax dit seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Helder verhaal, hoewel de nadruk er steeds oo ligt dat hij Ziyech zou vervangen, terwijl hij zowel bij southampton als Servië doorgaans als buitenspeler wordt gebruikt. En dat gaat ook fantastisch a la John van het Schip, man voorbij en panklaar leggen. Zeker icm Neres die weer een eigen stijltje heeft. Nee als ik Ten Hag was zou ik Tadic niet proberen te leren ballen te veroveren, maar alle mensen om hem heen leren om zijn passjes te verzilveren. Op zijn positie hoef je nu eenmaal minder verloren ballen terug te veroveren dan Ziyech. In dat opzicht gaat de vergelijking mank, en zo worden cijfertjes vaker wat krom geïnterpreteerd. In elk geval lijkt iedereen het eens dat Tadic elke cent waard is. Ik zie hem zijn record doelpunten/assists wel verbreken.

10 augustus 2018 om 08:23

Precies dit. Tadic is niet de middenvelder die Ziyech is want hij mist een zekere agressie in zijn spel. En ziyech is niet de aanvaller die Tadic is want hij mist een bepaalde rust in zijn spel. Dus zet spelers op de positie waar ze het best tot hun recht komen.

10 augustus 2018 om 11:02

Als Ziyech vertrekt zou ik vooral ook lekker Frenkie de Jong op zijn plek laten spelen. Die jongen moet zo veel mogelijk de bal hebben en niet zoals tegen Luik in een rol worden gezet waarin hij de gaten van Ziyech moet dichtlopen. Daar heb je een Van de Beek voor.

10 augustus 2018 om 13:28

Ik zou neres op 10 zetten.

10 augustus 2018 om 15:19

Het is toch opvallend dat er geen club voor Ziyech komt tot op heden.
Dat zal mogelijk iets te maken hebben met de rol die hij zich heeft toegeëigend op het middenveld. Met alleen flarden van brilliantie redt je het niet in de Europese top & middenmoot, hij zal echt moeten leren om af en toe ook gewoon simpel te spelen en minder risico in zijn spel te leggen..

11 augustus 2018 om 12:28

23vdv23

Terechte opmerking! Ik vind het ook fundamenteel verkeerd om Frenkie in dienst van Ziyech te laten spelen.

11 augustus 2018 om 12:29

Jc63

Clubs zijn er zat, alleen geen club is zo gek om 25 miljoejn neer te leggen voor een speler zoals hij. Want inderdaad, voor dat bedrag wil je een speler die gewoon balvast en zeker is en niet eentje die grillig is en brljante momenten met hele zwakke afwisselt.

Het ten Hag aan het roer gaat Ajax ook niets presteren in Europa. Waarom beginnen met schone in de basis? Ik begrijp er nog steeds niets van. En Donny ontevreden vertrekken en die speelt straks de pannen van het dak. Lekker beleid weer.

10 augustus 2018 om 10:32

Laten we beginnen met een wedstrijd te spelen, de competitie moet nog beginnen en de man wordt al weer gekruisigd..

10 augustus 2018 om 10:45

Vind ten Hag juist wel een verademing. Hij laat zijn teams niet zo naief spelen zoals we bij Feyenoord gisteren hebben gezien. Achteraf gezien had Schone niet in de basis moeten starten, maar ik snap de gedachtegang wel: Ziyech op 10 en Frenkie en Schone daarachter - Schone heeft een enorme berg ervaring, inclusief WK en Europa, terwijl Frenkie een groot talent is. In theorie vullen ze elkaar mooi aan. Maar ik denk dat we dinsdag Donny terug in de basis gaan zien ten koste van Schone (althans dat hoop ik wel).

10 augustus 2018 om 11:42

Je moet iemand hebben die het vuile werk doet. Gaten dichtlopen, beuken en afpakken. Schone en de jong hebben hele andere kwaliteiten. Ik denk dat het niet zoveel uit had gemaakt of schone of de jong had gespeeld maar met eiting of Donny dr naast was het beter gegaan.

10 augustus 2018 om 19:48

"gaten dichtlopen, beuken en afpakken." Veel mensen van Ajax kant hebben het idee dat dit niet nodig is. Maar in het moderne voetbal kan je niet zonder.

10 augustus 2018 om 19:48

"gaten dichtlopen, beuken en afpakken." Veel mensen van Ajax kant hebben het idee dat dit niet nodig is. Maar in het moderne voetbal kan je niet zonder.

10 augustus 2018 om 21:57

Helemaal mee eens hoor maar als ik denk aan beuken en afpakken denk ik niet bepaald aan Eiting.

11 augustus 2018 om 08:37

Maar aan wie denk je wel ? Ajax heeft veel middenvelders maar heb enkele bal afpakker.

11 augustus 2018 om 18:08

Matisuwa is wel een pure beuker en bal afpakker maar verder loopt er inderdaad niet echt zo'n middenvelder rond. Maar Donny vind ik al een veel betere keuze dan Eiting

10 augustus 2018 om 10:55

Laat ten Hag maar lekker. Die trainer die achter elke boom vijanden zag en de meest rare dingen zei, is als sneeuw voor de zon verdwenen. Hij is een stuk rustiger, zegt normale dingen en doet normale dingen. Schone is een ervaren middenvelder. Bij Ajax viel alles op z’n plek met schone op zes. Dus laat hij schone beginnen. Die is vervolgens dramatisch. Zijn wissels compleet logische gedachte. Hij stapt over op een soort 442 en wilt mensen in de ploeg hebben die minder risico nemen en makkelijker de bal in de ploeg houden. Standaard creëerde vervolgens helemaal niets meer. Dat vervolgens een eiting de bal bij tegenstanders in de voeten schuift zodat druk erop blijft kan Ten Hag verder weinig aan doen. Ja misschien Wober voor schone en dan blind na het middenveld. Maar ja als Wober dan een fout maakte (zo goed zijn de optredens van Wober namelijk niet) dan was hij daarop afgebrand. Het spel was slecht, maar eindelijk eens niet dat naïeve aanvallen, het loopt niet. Dan maar verdedigen. De uitvoering moet beter, maar het vroegere Ajax had deze wedstrijd met 3 a 4 - 2 verloren. Meerdere spelers zakten door het ijs, dat was 10 van de 10 keer een verliespartij voor Ajax.

11 augustus 2018 om 01:59

Het is ook niet niks als je vanuit een provincieclub ( bedoel ik niet verkeerd) naar de top van NL gaat, behoorlijke stap. Ik denk dat jullie Amsterdammers geduld moeten hebben.

10 augustus 2018 om 13:36

ajax fans 14 dagen geleden:
ten hag is de slechste trainer ooit bij ajax

ajax fans 7 dagen geleden:
ten hag is de nieuwe bosz

ajax fans nu:
ten hag gaat niks presteren

ajax fans over 7 dagen:
ten hag is de nieuwe cruijff

10 augustus 2018 om 18:50

Welke fans bedoel je dan specifiek? Of bedoel je alle fans?

11 augustus 2018 om 00:12

Dit moet het meest onzinnige zijn wat ik de afgelopen dagen op VZ heb gelezen..

11 augustus 2018 om 08:50

Schone kan wel een berg ervaring hebben maar ik betrap hem er steeds meer op dat hij fout ma fout maakt nee geef mij donny maar een vechter iets wat we op het middenveld kunnen gebruiken

Tadic is toch gehaald als vervanger van Kluivert / Younes? Daar komt hij inderdaad veel beter tot zijn recht. Het middenveld is al druk genoeg met Frenkie, Donny, Schone, Eiting en, zolang hij er nog is, Ziyech.

10 augustus 2018 om 11:05

Tadic is denk ik wel gehaald met het oog op vertrek van Ziyech, als in: je zou dan een bepaalde kwaliteit en wellicht ook wat ervaring in je ploeg inleveren en dat haal je terug. Waar je Tadic dan ook neerzet. Als je kijkt naar het feit dat ook Labyad is gehaald en die óók zowel op de vleugel als op het middenveld terecht kan had Ten Hag denk ik een systeem in gedachten waarbij Tadic en Labyad veel van positie zouden kunnen wisselen. Nu is Ziyech er nog en wordt het dringen geblazen.

10 augustus 2018 om 12:04

Ik haak in op de video hierboven, waar het gaat over zijn specifieke kwaliteiten en statistieken, niet over ervaring/algemene kwaliteit...

10 augustus 2018 om 12:10

Volgens mij heeft Ten Hag vorige week gezegd dat Tadic wel wordt gezien als de opvolger van Ziyech, maar voor de rest heb ik geen officieel bericht van Ajax gelezen over dat Tadic de daadwerkelijke vervanger van Ziyech is. Ik denk dat het vooral de media is die hem heeft geopperd als vervanger van Ziyech.

Daarnaast is het ook best raar om Tadic te aanschouwen als de vervanger van Ziyech aangezien hij bij al zijn vorige clubs zo'n 90% van zijn wedstrijden op links- of rechtsbuiten heeft gestaan (zoals anderen ook al hebben gezegd). Ik weet niet of hij gehaald is als vervanger van Kluivert of Younes. Ik denk persoonlijk dat hij gewoon gehaald is als kwaliteitsinjectie en niet per se als vervanger van iemand.

Tadic hoort op de flank, met die gouden voorzetten van hem, kan zelfs Huntelaar niet meer missen. Is geen 10, bij Twente op linksbuiten was hij veel gevaarlijker en aanwezig dan die paar keer dat hij op 10 stond bij ons.

10 augustus 2018 om 12:15

Ik zie hem ook het liefst op de flanken vanwege zijn voorzetten. Alleen in zijn eerste 20 minuten tegen Sturm Graz gaf hij al twee levensgevaarlijke voorzetten op Huntelaar en tegen Luik gaf hij er weer één waar de 0-1 uit viel.

Ik zie veel liever Ziyech op 10, aangezien Tadic niet de steekpass heeft van Ziyech. Ziyech kan iedereen wegsturen met zijn vlijmscherpe passes, waaronder dus Tadic.

10 augustus 2018 om 18:16

yes, en als Ziyech vertrekt heb je daar gewoon Frenkie de Jong voor...

Tadic is gewoon geen nummer 10, hebben ze jaren geleden geprobeerd al bij Twente en bij Southampton.

Die moet gewoon hangend op links spelen voorin, verreweg zijn beste positie.

Ik denk dat Ziyech en Tadic allebei een type speler zijn die lopen waar ze denken dat ze moeten zijn, en niet zozeer in een organisatie spelen

Misschien zijn twee van dat soort spelers iets te veel van het goede, dan moet je daaromheen wel zorgen dat je je organisatie blijft behouden

Aan de andere kant: ze creëeren op deze manier zoveel voetbal dat de tegenstander tureluurs wordt gevoetbald, want ze weten elkaar ook heel goed te vinden

Uitdaging voor ten Hag: hoe zet je je team zo neer dat er nog enige organisatie overblijft en hoe kan je deze 2 rasvoetballers zo ver krijgen dat ze elkaar aanvullen en niet voor de voeten lopen

Klinkt al een luxeprobleem...

Teveel voetbal in je team..

Van Bommel en Gio zullen er jaloers op zijn

Beetje een waardeloos verhaal dit, aangezien Tadic natuurlijk niet op 10 zal gaan spelen maar vanaf de zijkant, zoals hij altijd heeft gedaan bij zijn vorige clubs en ook bij Ajax tot nu toe. Zelfs als Ziyech weggaat zal hij niet op het middenveld komen, waar nu al teveel concurrentie is terwijl er op linksbuiten geen concurrent is voor Tadic en zeker niet totdat Bandé weer fit is, dat is toch allemaal wel eenvoudig in te zien lijkt me...

10 augustus 2018 om 16:01

Helemaal eens dat Tadic het beste tot zijn recht komt vanaf de zijkant, maar toch denk ik dat het niet helemaal uit de lucht is gegrepen dat hij voor het middenveld is gehaald.
Er is altijd gezegd dat hij eerste keus was om Ziyech te vervangen en ook het rugnummer 10 doet mij vermoeden dat hij voor het middenveld is gehaald. Alleen nu Ziyech er nog is ontstaat er tijdelijk een andere situatie.
Hoop echt dat Frenkie de positie van Ziyech overneemt indien hij vertrekt, Blind op 6 komt te spelen en Donny/carel de derde positie gaan invullen. Tadic en Neres op vleugels. Dan kan Marc van het geld dat we van Ziyech binnen halen nog een sterke centrale verdediger halen zodat de Ligt weer kan inschuiven.

10 augustus 2018 om 16:14

Dat nr. 10 is gewoon het nr dat hij zelf graag wilde hebben, dat heeft niets te maken met waar Ajax hem wil opstellen.
Het is echt heel onwaarschijnlijk dat hij op het middenveld gaat spelen, sorry.
1. Hij heeft zelf altijd vanaf de zijkanten gespeeld, bij al zijn vorige clubs in de afgelopen 7/8 jaar en bij het Servische elftal.
2. Hij heeft op de linksbuiten positie niet echt een concurrent. Labyad is duidelijk minder en Bandé is voorlopig geblesseerd.
3. Op het middenveld zal Frenkie eerder de positie van Ziyech overnemen en maken ook Donny, Eiting en Schöne aanspraak op een basisplaats.
4. We hebben gezien dat hij in de voorrondewedstrijden vanaf de zijkant speelde en dat bovendien heel goed deed.

PS Ajax gaat echt niet nog een extra centrale verdediger halen terwijl ze het duo de Ligt en Blind hebben staan, met daarachter Wöber, terwijl ze ook nog eens net Schuurs hebben gehaald en Veltman, die ook centraal kan spelen, ook nog eens terugkomt, én Frenkie ook centraal achterin kan. Dude.

10 augustus 2018 om 16:53

Volgens mij ziet hij zichzelf toch echt ook vooral als middenvelder en zo wordt hij ook overal aangekondigd. Volgens mij speelde hij bij Southhampton overigens ook op meedere posities: afgelopen seizoen zeventien wedstrijden als aanvallende middenvelder, dertien matchen als rechtsbuiten en vijf potjes op links.
Maar we gaan het zien. Onwaarschijnlijk lijkt het mij echter niet, al zie ik hem liefst als linksbuiten spelen zoals ik al aangaf.

11 augustus 2018 om 22:01

Ok man
Tot nu toe staat hij op drie wedstrijden linksbuiten voor Ajax, en 0 wedstrijden op een andere positie...

Een speler die meer risico's neemt zal ook vaker balverlies hebben lijkt me logisch.

Omdat ze het vaakst de bal hadden (antwoord op titel)

11 augustus 2018 om 17:59

Bravo

Nou fijn om te weten pffff heel topic hier over...

Nou fijn om te weten pffff heel topic hier over...

Nou fijn om te weten pffff heel topic hier over...

Messi heeft ook meer balverlies dan Busquets. Zegt dus helemaal zo veel. Het gaat uiteindelijk om het saldo. Je weet wel ‘eentje meer maken dan de tegenstander’ wat dat betreft brengt Daley Blind veel te weinig op voor het huidige Ajax. Lijkt jammer genoeg echt op weg een miskoop te worden zo

11 augustus 2018 om 21:46

Vanavond was Ziyech ook weer drama. De eerste 5-6 balcontacten waren ronduit slecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

230 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 10 6 0 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0
2015/2016 Southampton 34 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Met Ziyech automatisch, maar ik heb ook geen problemen met die twee’

Noussair Mazraoui keerde zaterdag in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter RKC Waalwijk (1-2) terug in de basisopstelling van Ajax, als vervanger van de geschorste Nicolás Tagliafico. De gelegenheidslinksback werd na vijftig minuten...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 oktober
Mauricio Pochettino maakt zich zorgen over Jan Vertonghens vormdip en denkt dat de verdediger zijn snelheid begint te verliezen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren