Toornstra: ‘Paris Saint-Germain - Barcelona was twee jaar geleden ook 4-0’

Donderdag, 9 augustus 2018 om

Feyenoord lijkt een langer verblijf in Europa nu al uit het hoofd te kunnen zetten. De Rotterdammers leverden donderdag in de derde voorronde van de Europa League een wanprestatie tegen het Slowaakse AS Trencín: 4-0. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst keek bij rust al tegen een 3-0-achterstand aan, door twee treffers van Antonio Mance en een van Azango Elayo. Na rust was Mance voor de derde keer trefzeker.

“Dit kan gewoon echt niet”, vertelde Jens Toornstra in gesprek met RTV Rijnmond. Toch sprak de middenvelder hoop uit. “Paris Saint-Germain - Barcelona was twee jaar geleden ook 4-0.” Hij vond het lastig om een oorzaak te vinden voor het belabberde spel van Feyenoord in Slowakije. ''We kwamen het veld op met hele andere ideeën. Het lag niet alleen aan de verdediging, aanvallend was het ook te slap.”

“We weten dat we de laatste jaren niemand mogen onderschatten”, vervolgde Toornstra. “Het was een gebrek aan scherpte.” De bekerwinnaar speelt volgende week donderdag in De Kuip de return. De aftrap is dan om 20.30 uur. De winnaar van het tweeluik treft het Oostenrijkse Sturm Graz of het Cypriotische AEK Larnaca in de laatste voorronde.

“Iedereen was Feyenoord onwaardig, een wanprestatie”, vertelde Jordy Clasie aan FOX Sport. “We gaan hier zeker over zitten, want dit kan natuurlijk niet. Je speelt Europees voetbal, zo moet je dat ook beleven. Als je ziet hoe we beginnen… we liepen meteen achter de feiten aan. We wisten dat ze zo zouden gaan spelen, dat ze meteen druk zouden zetten.”

“Dat hebben ze ook aangekondigd. Maar dan verliezen we vanaf de eerste minuut alle duels.” Clasie kreeg de vraag of Feyenoord dit nog kan rechttrekken. “Het klinkt nu dom, maar in het voetbal is alles mogelijk. Wat moet ik dan zeggen? Dat we ermee stoppen?”Gerelateerd

77 reacties (laatste reactie door fr12jules)

Verschil is dat Barca kwaliteiten heeft om veel te scoren, creativiteit om veel kansen te creã«ren en klasse.
Dingen die feyenoord niet heeft. diep schamen en hopen dat je nog je eer kan redden.
Hele jaar voetballen om europa in te mogen en dan zo een pakslaag tegen een ploegje dat in nederland niet hoger dan plek 13 zou eindigen.

9 augustus 2018 om 23:41

Barça heeft idd veel meer klasse maar die speelden dan ook tegen een Europese topclub. Feyenoord mag het proberen tegen de nr 5 van Slowakije.

10 augustus 2018 om 01:22

Feyenoord gunde ik “het bekertje” wel. Maar na het kampioenschap de makkelijkste weg om Europa in te komen zo verpesten... beter wint Feyenoord de komende jaren even geen prijzen, laat die maar naar PSV en/of Ajax gaan. Moeten Ajax en PSV die dennenappel toch maar serieus gaan nemen. Heel klote dit

10 augustus 2018 om 06:48

Ga weg man Ajax en PSV lagen er vorig jaar ook al uit voordat het überhaupt begonnen was.

10 augustus 2018 om 07:00

Dat dus FRTorres. Hebben nu de mond vol over Feyenoord, maar zijn schijnbaar vergeten wat ze zelf hebben laten zien een jaar geleden.

10 augustus 2018 om 07:41

Ajax verliest van Nice wat 2 e was in Frankrijk op 1 doelpunt Word niet weggespeeld maar verliest gewoon kantje boord. Dit is trencin slowakije je word compleet weggetikt 4-0 en je mag niet eens klagen een heel andere orde. En ja ik heb gisteren genoten van Trencin en het leed bij Feyenoord. We kunnen wel concluderen dat de Nederlandse punten een utopie zijn geworden daar dus hoeven we het niet meer om te doen.

10 augustus 2018 om 10:00

Waarom houdt je je bezig met andere clubs als zij zo’n prestatie leveren ben je er als eerste bij om ze dat in te peperen. We hebben hier gewoon verzaakt en moeten ons richten op de Rotterdamse Remontada volgende week donderdag. Iedereen die ons nu uit lacht heeft gelijk we zijn nu even het lachertje van Nederland en terecht naar mijn mening. Hoop dat dat volgende week anders is, maar nu houd ik even mijn mond. Het interesseert me namelijk niet wat andere clubs doen en hun supporters al helemaal niet, stil zitten en geschoren worden.

10 augustus 2018 om 16:03

Rotterdamse degradada lijkt mij Europees een stuk realistischer. Inderdaad presteren de NL clubs slecht in Europa. Vorig jaar deed AJAX inderdaad niet mee. Gelukkig het jaar daarvoor de EL-finale als je toch op de geschiedenis in wilt gaan.....

10 augustus 2018 om 06:13

Volgens mij doe je trencin te kort hier in.
Hun hadden goed spel en een tacktiek.
Feyenoord is op geen punt beter en heeft zonder van persie geen kwaliteit.

Helaas heb je geen Neymar, Messi, Suárez, Sergi Roberto, Rakitic, Busquets, Iniesta in je team. Jens, je speelt met Vente, Amrabat, van Beek, vd Heijen, Nieuwkoop. Dus inderdaad, wonders zijn niet uit de wereld, maar met zo'n wanprestatie betwijfel ik zo'n stunt.

9 augustus 2018 om 23:47

De tegenstander heeft ook geen cavani, di maria, motta, verratti, pastore en Thiago Silva. Niet dat ik een stunt verwacht maar Trencin is ook geen wereld ploeg. Dus ja, het kan.

Ze kunnen ook moeilijk iets anders zeggen, uiteraard komt dit wel wat belachelijk over na een pandoering.

Serieus? Je kunt dat toch niet vergelijken met Feyenoord?
Feyenoord praat altijd als een topclub, maar de prestaties vallen vaak vies tegen. Staat haaks op het clublied.

Het kampioenschap is de belangrijkste prijs en daar doen ze bijna nooit serieus om mee. Op een enkele uitzondering na gaat het altijd tussen PSV en Ajax.

9 augustus 2018 om 23:20

Haha dat is helemaal waar. "op weg naar weer een cup' kunnen ze beter in alleen woorden maar geen daden veranderen.
In Europa de laatste jaren meer in het nieuws door supporters rellen dan door goede resultaten...

9 augustus 2018 om 23:35

Sjonge jonge zeg wat een hoop gefrustreerde jochies hier op dit forum zeg. Feyenoord gaat 1 keer af en gelijk kruipen ze allemaal uit hun hol. Hebben jullie zo veel geleden de afgelopen jaren omdat Feyenoord de laatste tijd veel prijzen heeft gepakt. Of ben je zo gefrustreed en zuur geboren.

9 augustus 2018 om 23:43

Nou..... feyenoord is de laatste twee jaar wat minder, maar daarvoor met grote regelmaat afgegaan, dus zo vreemd is de reactie niet. Maar niets gefrustreerd aan hoor. Dat krijg je als je zo af gaat als vandaag, dan wordt je geknipt en geschoren. Gewoon even stilzitten.

9 augustus 2018 om 23:45

Feyenoord gaat jaar in jaar uit Europees af, ze moeten zich kapot schamen. Zy zijn misschien wel het meest verantwoordelijk voor het dalen van de coeficentie lijst.

9 augustus 2018 om 23:47

Er kruipen er weinig uit hun hol. Punt 1 is dit gewoon een complete afgang en mag dat ook gewoon benadrukt worden. Punt 2 is Feyenoord toch echt al 20 jaar lang geen echte geduchte concurrent van Ajax of PSV.

9 augustus 2018 om 23:48

Nou, daar heeft ‘mijn’ psv toch ook aardig aan meegedaan hoor. Aan de andere kant is EL voetbal geen hol aan. Vind persoonlijk CL ook geen hol aan. Als je m niet kan winnen kun je net zo goed niet beginnen mee te doen.

10 augustus 2018 om 01:34

Genoeg leuke wedstrijdjes. CL groepsfase halen is een mooie beloning van een seizoen. Evenals achtste finales van een Europa League. Het is ziezo goed voor de marktwaarde van je spelers.

10 augustus 2018 om 06:50

Kom op man, dit soort provocerende bagger ben ik van jou toch niet gewend, Ajax4xCL. Verlaag jij je nou echt tot het niveau van die kleutertjes die vol leedvermaak reageren, omdat je zonodig aan je likes moet komen?

10 augustus 2018 om 16:05

1 keer af??? Volgens mij speelden jullie in het kampioensjaar ook geen Europees voetbal. Is echt geen incident hoor voor feijenoord.

10 augustus 2018 om 07:01

Nouja, gezien de prijzen die Ajax pakt gaat de titel alleen tussen Psv en Psv. ;-)

10 augustus 2018 om 08:31

Als Ajax geen 2e was geworden in de Europa League, waren jullie nu al 20 jaar geen landskampioen geweest

10 augustus 2018 om 09:11

Haha als, als ,als. Jij leeft zeker altijd met idee van "als dit of als zus", daar heb je helemaal niks aan man. Ajax werd geen kampioen omdat ze tekort kwamen klaar, geen excuses zoeken nu.

10 augustus 2018 om 16:07

Eh, dat excuus gebruikte jullie coach Gio ook vorig jaar hoor. Even bij de feiten blijven Rayban. En het is gewoon de waarheid.

11 augustus 2018 om 09:25

Ja en als Feyenoord vorig jaar 34 wedstrijden had gewonnen dat was PSV geen kampioen geweest

10 augustus 2018 om 09:16

Feyenoord heeft ook de begroting niet zoals die van PSV en Ajax, dus zo gek is het niet dat ze niet serieus mee doen met de titel. Dat is jou denk ik ook wel bekend, maar makkelijk likes scoren is waar het om draait natuurlijk.

10 augustus 2018 om 12:07

AZ en Twente hadden dat budget ook niet toen ze kampioen werden.

10 augustus 2018 om 13:29

Waarom niet?
Feyenoord speelt immers ook tegen Trencin en niet tegen Psg.

Niet dat ik erin geloof.

Ja toen hadden ze die duikelaar Neymar en de scheids mee.
Maja je weet er maar nooit. Ik hoop het voor ze en dat Vitesse ook nog door kan. In Ajax veel vertrouwen dinsdag.

Als je 3 penalty's kado krijgt moet het wel haalbaar zijn inderdaad.

Ze zijn zo grappig, we weten dat we niemand mogen onderschatten de laatste jaren, hahaha, waar haalt ie ze vandaan

10 augustus 2018 om 00:42

Ja, als je zo speelt als vandaag kan je misschien net aanhaken bij de play-off plekken. Kom op man, scherp zijn in de ED en niet in de EL, ze moeten zich dood schamen. Je speelt juist een heel jaar ED om dit podium te bereiken, nu niet ineens gaan doen alsof je alleen in de ED mee wil doen. Met zulk spel ben je in de competitie niet meer dan een figurant, PSV en Ajax zullen sowieso een straatlengte van je verwijderd blijven en als je niet uitkijkt gaan er ook nog andere ploegen over je heen. Dit is een ploegje van het kaliber FC Emmen waar je gewoon een vies pak slaag van krijgt he?

10 augustus 2018 om 08:14

Waarom moeten ze in de eredivisie scherp zijn om zich volgend jaar weer vokr de voorondes te plaatsen en het dan zo weg te geven? degraderen doen ze toch niet Psv en Ajax worden 1 en 2 want die selecties zijn kwalitatief 2 x zo goed.

Dit soort uitspraken maken het nog een beetje extra pijnlijk.

Hou je mond aub toornstra en begin je te schamen. Heel feyenoord kan stoppen met hopen 2-0 verlies denk je al bij je eigen shit we moeten aan de bak. Nu kan je het gewoon vergeten.

Jammer dat alleen Ajax en PSV al jaren alleen punten halen voor Nederland. Superfeyenoord ya right. Beter gaan jullie je weer concentreren op de beker. Waardeloze supportersclub

10 augustus 2018 om 02:37

Vorig jaar ook niet echt gelukt met Ajax en PSV. Het niveau word alsmaar lager in NL. Neemt niet weg dat dit bijzonder slecht is trouwens. Gio weet zijn ploeg niet te motiveren en je weet dat Trencin tot het bot gemotiveerd is.

10 augustus 2018 om 07:17

Niet altijd de jaren eruit pikken dat het wat minder was dariusss. Is hetzelfde als zeggen dat Feyenoord de laatste 4 jaar meer prijzen heeft gewonnen, altijd maar een tijdsbestek pakken dat het beste uitkomt. Feit is gewoon dat Feyenoord het de afgelopen jaren ontzettend slecht is in Europa en dat ze meer verpesten dan goedmaken qua punten.

Gio is geen trainer die een elftal beter maakt, maar o wat stonden er een hoop miskopen van Van Geel in. Larsson kan er helemaal niets van, Amrabat een domme draver, Boetius kan helemaal niets, Toornstra beperkt, totaal geen snelheid en diepgang voorin, de nasleep van Van Geel zijn miskopen is er nog altijd.

9 augustus 2018 om 23:52

Toen ze kampioen werden moet het toch door of de aankopen van van Geel zijn geweest of dat gio zo'n geweldige trainer was.

10 augustus 2018 om 01:26

Met alle respect, Feyenoord is kampioen geworden omdat Ajax “te” ver in Europa kwam en PSV een klote jaar had.

10 augustus 2018 om 01:40

Ze zijn meer dan verdient kampioen geworden dat jaar, met een enorm aantal punten. Toch knap wanneer Ajax in je nek zit te hijgen. Ontopic; Dit is natuurlijk een afgang en niet goed te praten. Wel denk ik dat Feyenoord met vPersie, een fatsoenlijke verdediging en +- 8 wedstrijden minder in de benen gewoon mee gaan doen voor de titel.

10 augustus 2018 om 02:53

Doellijn technologie heeft Feyenoord kampioen gemaakt 😉 ...

10 augustus 2018 om 06:52

Zo kan je letterlijk alle landstitels in de geschiedenis bagatelliseren. Als Feyenoord ieder jaar een goed niveau hadden gehaald was Ajax nooit aan 3 sterren gekomen.

10 augustus 2018 om 13:31

Toornstra was wel een belangrijke speler toen ze kampioen werden maar die had je op zo'n moment voor een mooie som moeten verkopen.

10 augustus 2018 om 13:33

Niet geheel terecht om Toornstra te noemen in dit rijtje. mede door hem en zijn 14 goals werd je kampioen. Daarna hadden ze hem wel moeten verkopen want dat was zijn top.

Ze moeten hunzelf natuurlijk moed inpraten, dat is het enige wat ze nu eigenlijk nog kunnen doen..

Volgende week alles, maar dan ook echt alles geven, om aan het Legioen toch te laten zien dat dit een incident was en ze in staat zijn toch te knokken voor alles en iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt.

Zet hem op volgende week!

En Larsson gelooft in een kampioenschap hahaha , hebben wel humor daar in Rotterdam . En zeggen ze dat Amsterdammers droge humor hebben.

Nou dan komt het volgende week helemaal goed. Ze hebben er volgende week wel zin in om een puike prestatie te leveren en tot het gaatje te gaan. Jammer dat die inzet er vandaag niet was maar goed, er is nog een kans, prima als ze er dan vol voor willen gaan.

Moet je van het weekend wel van Persie sparen, die heb je echt heel hard nodig tegen Trencin.

Collectief volledig falen en dan met een oetlul vergelijking komen van Barcelona-PSG. Nee, dan snap je het wel. Dus na de wedstrijd is Toornstra gewoon doorgegaan met dromen. Jullie zijn overklast door semi-amateurs en moeten je diep schamen. Met zo'n instelling verdien je niet eens een volgende ronde.

Toch wel kenmerkend wat er mis is met het Nederlandse voetbal.

Je bent zojuist compleet afgedroogd door een mindere tegenstander (zeker op mentaal vlak) en hebt heel Nederland in de steek gelaten en hebt dan het gore lef om jezelf te vergelijken met een topclub.

Ik weet zeker dat Toornstra in het buitenland een beuk had ontvangen als hij dit had gezegd in de kleedkamer.

10 augustus 2018 om 00:39

Hij vergelijkt zichzelf toch niet met een topclub, is het nou zo moeilijk te begrijpen?? Hij geeft alleen aan dat het wel degelijk mogelijk is om van 4-0 terug te komen. Hij moet toch iets zeggen om de moed er in te houden. Of wil je dat hij zegt dat ze compleet kansloos zijn voor de return en net zo goed thuis kunnen blijven?

10 augustus 2018 om 00:46

Barca deed dat volgens mij voor het eerst in de historie van de CL. Misschien is het in de EL-voorrondes weleens gebeurd, vast wel. Maar het zal heeeeel veel beter moeten dan vandaag. Dit was Feyenoord niet, de Rotterdammers staan erom bekend dat ze vechten voor elke meter, als het voetballend niet lukt, dan maar door werken en sleuren. Vandaag stonden er 11 mietjes leek het wel, niemand ging tot het gaatje, niemand liep dat stapje extra, en dat in zo'n belangrijke pot. Dit was echt niet des Feyenoords.. Je ziet wel hoe types als Vilhena en Karim gemist worden in zulke potten, die zouden hier het voortouw nemen..

Wat moet je zeggen tegen de pers als je net van het veld geveegd bent door een clubje waarvan werd verwacht dat het zelf door Feyenoord van het veld geveegd zou worden ?
Dan vind je nog een mooi voorbeeld in je achterhoofd waarbij zo'n 4-0 nederlaag nog is weggepoetst.
Maar hoe vaak wordt in werkelijkheid een achterstand van 4 treffers nog omgezet in winst ?
In 50 jaar Europa Cup misschien 3 keer.
Conclusie: het kan, maar is uiterst onwaarschijnlijk
Maar qua opmerking valt Toornstra niets te verwijten.
Je moet er geloof in houden als speler.
Heb je dat niet kun je beter meteen een ander laten beginnen.

10 augustus 2018 om 02:37

Dit jaar in de voorrondes Cl:
The New Saints FC 4 - 0 Škendija 79
Škendija 79 5 - 0 The New Saints FC

10 augustus 2018 om 07:05

Goed vergelijkmateriaal... dan zal het best goedkomen

10 augustus 2018 om 09:23

Dat geloof had je aan het begin van de wedstrijd tegen Trencin moeten laten zien en niet na afloop in een persconferentie. Als je zo wordt afgedroogd dan is alles wat je zegt om het goed te praten pure bullshitt.

Complete afgang, mooie mindset na afloop. Nu nog omzetten in daden. Enige manier om de boel weer positief te krijgen is 3 punten in de Achterhoek en volgende week als de brandweer over het veld en deze vlek wegpoetsen. Het is nu aan de spelers zelf.

Ja zijn optimisme begrijp ik, anders kun je net zo goed niet komen opdagen. Feyenoord's staat van dienst in Europa spreekt jammer genoeg niet voor ze.

Welke Messi gaat er opstaan bij Feyenoord dan?
Lionel Toornstra of wordt het toch Jens Suarez of Jens Raketic op het middenveld?
Als je bij Feyenoord al lang niet altijd een basisplaats hebt lijkt het mij beter om je neus maar uit de wind te houden en om te beginnen met werken.
Trencin was misschien wel niet goed geanalyseerd. In elk geval kun je ze ook te kort doen en dan kom je tegen dit soort clubs gewoon op de koffie.

Zo de waan van de dag regeert weer. Ik kan me herinneren dat rond deze tijd vorig jaar PSV volledig werd weggespeeld door de nummer 5 van Kroatie met een begroting gelijk aan de Ijselmeervogels. Cocu moest eruit, de selectie moest zich doodschamen en heel eindhoven zou al blij zijn als we dat jaar Uberhaupt Europees voetbal zouden halen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5658
2.Ajax5053
3.Feyenoord4220
4.AZ3717
5.Vitesse305
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

134 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal

In de wandelgangen

Vrijdag 15 februari
Een mogelijke transfer van Matthijs de Ligt hangt af van de fysieke gesteldheid van Samuel Umtiti. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren