‘Ten Hag speelt met de sfeer in de selectie door hem af te serveren’

Donderdag, 9 augustus 2018 om

Ajax slaagde er dinsdag niet in om een 0-2 voorsprong tegen Standard Luik te verdedigen en moest door een late penalty uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. De Amsterdammers hadden het vooral in de tweede helft lastig en Erik ten Hag moest later toegeven dat zijn middenveld bij vlagen overlopen werd. Henk Spaan vindt dan ook dat de trainer tactisch gefaald heeft.

“Ook voor rust schoot het middenveld van Ajax verdedigend tekort. In de eerste twaalf minuten noteerde ik vier fouten van Lasse Schöne en in de laatste twee minuten voor rust twee keer ontstellend zwak verdedigen van Frenkie de Jong”, begint hij in zijn column in Het Parool. Spaan stelt dat Ten Hag na de 2-0 van Dusan Tadic voor een verdedigende tactiek had moeten kiezen.

“Zijn eerste wissel kwam na 73 minuten en sloeg nergens op. Waarom Zakaria Labyad? Het was het centrale middenveld dat herstructurering nodig had”, gaat hij verder. De journalist kan zich daarnaast niet vinden in de beslissing om Donny van de Beek te slachtofferen. Wat Spaan betreft, moet het juist Schöne zijn die uit de basisopstelling verdwijnt.

“Bovendien speelt de man met de sfeer in de selectie door Van de Beek zonder pardon af te serveren terwijl iedereen weet dat Schöne op dit niveau tekortschiet. Ten Hag ziet in Donny slechts een nummer 10. Die jongen speelt vanaf de C1 op 6 of 8. Wanneer grijpt Daley Blind in?”, sluit hij af. Ajax ontvangt Standard dinsdag in eigen huis voor de return en heeft dan aan een overwinning of een gelijkspel met weinig doelpunten genoeg om de volgende voorronde van de Champions League te bereiken.


Poll

Vind jij dat Donny van de Beek altijd een basisplaats hoort te hebben bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door whathappen)

Wanneer grijpt Daley Blind in?

Ben het eens met z'n comment dat hij het middenveld in de loop vd wedstrijd anders had moeten neerzetten, maar vd Beek is niet direct afgeserveerd, die krijgt z'n kans heus nog wel. Als ie Schone op de bank had gezet, had ie dan gezegd dat Schone direct afgeserveerd was?

9 augustus 2018 om 17:22

Eens dat Schone niet had moet spelen. Frenkie op CV - Daley naar CVM samen met Eiting/Donny en dan Tadic op Links zo dat Neres op Rechts kan Ziyech een rol hebben achter de spits. Verder is spaan natuurlijk totaal niet serieus te nemen. Iemand tactisch aanvallen terwijl hij nog niet weet hoe je voetbal schoenen aan trekt.

9 augustus 2018 om 18:24

In het centrum van de verdediging hoort gewoon een centrum verdediger te staan. Verder met je eens.
Alleen een cv naast de ligt hebben we niet. Wöber is in de lucht nog kwetsbaarder dan Veltman

9 augustus 2018 om 18:44

Maar wie had je dan naast de Ligt willen zetten? Of vind jij Blind een echte centrum verdediger ?

9 augustus 2018 om 19:14

Nee....lezen!
Die hebben we niet in huis. Blind verdedigende middenvelder, maar absoluut geen CV. Een disbalans in de selectie. Het TH ziet dat blijkbaar niet

9 augustus 2018 om 17:45

Het mooie is ook dat Frenkie de Jong, die onwijs gehyped wordt, zelden op zijn eigen positie op het middenveld heeft gespeeld. Nu speelde hij daar wel en werden meteen zijn zwakke punten blootgelegd. Ik snap die hele hype derhalve niet. Die jongen is 21 jaar en heeft het nog niet eens voor elkaar gekregen om Schone uit het elftal te spelen. Begrijp me niet verkeerd, Schone is een hele bruikbare speler, en De Jong echt wel een talent, alleen doen we met zijn allen net alsof het de nieuwe Iniesta is. Zullen we hem eerst eens even tien wedstrijden op het middenveld laten spelen en hem dan beoordelen? Want centraal achterin gaat hij nooit de top halen.

Ik geef hem groot gelijk schone begint gewoon te traag te worden. Middenveld met frenkie ziyech en Donny is toch perfect.

9 augustus 2018 om 16:45

Ik zie op dit moment eerlijk gezegd liever Eiting, vind ik dit seizoen misschien wel de beste man bij Ajax. Van de Beek heb ik al maanden geen fatsoenlijke wedstrijd zien spelen. En slachtofferen, hij staat er gewoon een paar potjes naast omdat hij niet in beste vorm verkeerd.

9 augustus 2018 om 16:50

Eiting vind ik overschat heeft een paar hele mooie balle gegeven maar dat was het ook. Met frenkie , ziyech en Donny heb je 3 verschillende type middenvelders.

9 augustus 2018 om 16:53

Het probleem is juist fysiek op dat middenveld. Eiting ipv Schone schiet je niet veel meer op. Schone eruit, Van de Beek erin en klaar. Eiting heeft pech dat hij Frenkie voor zich moet dulden.. voorlopig.

9 augustus 2018 om 16:57

Spaan is een azijnpisser 1e klas, maar hij ziet dit wel goed.
Alleen moet hij van Daley zoiets niet verwachten, zo zit die jongen niet in elkaar.

Van Frenkie weet iedereen wel dat het verdedigen niet zijn grootste kwaliteit is, en Lasse heeft -met echt alle respect- zijn beste tijd achter zich. Hij mist gewoon de duelkracht en intensiteit, in feite was dat onder Peter Bosz al zichtbaar, elke keer als hij vervangen werd door Donny.

Donny of Eiting hebben de toekomst op 6, ik hoop dat Ten Hag zijn twijfelachtige voorkeur voor Schöne op die positie laat vallen, en dan is er niks aan de hand.

Dit Ajax is echt rijp genoeg voor een stap omhoog.

9 augustus 2018 om 17:01

Henk Spaan provoceert gewoon een beetje omwille van de verkoopcijfers van zn krant.
als ie zn columns vult met politiek correcte tekst,leest niemand het meer....dus komt ie met dit soort kul ...en sluit ie af met : Daley Blind moet ingrijpen. ik wed dat Henk zn stukjes binnen 1 minuut schrijft,en daarna fors declareert bij het Parool.

9 augustus 2018 om 17:09

Ik vind Donny van de Beek juist een beetje overschat. Leuke drive naar voren en kan een doelpunt maken. Ik vind hem fysiek ook niet fantastisch, voetballend echt niet beter dan Eiting en hij heeft een waanzinnig lompe motoriek wat soms ten kosten gaat van zijn snelheid. Ik het begin heb ik ook meegedaan aan dat gehype van van de Beek, maar hoe meer ik hem zie spelen des te minder ik het vindt.

Ik vind Eiting toch een van de beste Ajacieden de afgelopen weken. Van de Beek heb ik al zeker een half jaar geen fatsoenlijke wedstrijd zien spelen.

9 augustus 2018 om 17:23

Hoe zo wordt iemand die niet in beste vorm is af geserveerd als hij wissel staat.. Dan zijn er nog zo'n 6 a 7 die al af geserveerd zijn. Wel goedkoop kun je voortaan met 14 man een selectie samenstellen

9 augustus 2018 om 17:25

Frenkie moet terug naar CV daar is hij 2 klasse beter als op het middenveld. Echter blijft hij maar roepen een middenvelder te zijn, daardoor is hij het nog gaan geloven ook.

9 augustus 2018 om 17:37

Ik ben ook fan van Eiting, vooral de simpelheid waarmee hij speelt. Altijd de goede keuzes, zoekt de oplossing vooruit en heeft een uitstekende techniek. Helaas viel hij minder in tegen Standard maar het is gewoon lastig invallen als je team onder druk staat.

Ik ben het niet helemaal eens over Donny, want ik vind hem juist een speler die altijd een voldoende haalt. Kijk bijvoorbeeld eens naar zijn schitterende steekpass op Neres tegen Sturm Graz waar de penalty uit kwam. Dat is typisch Donny. Hij valt nu even minder op omdat hij niet meer zo vaak scoort of assists geeft maar ik zou hem altijd opstellen. Nu zou ik voor Ziyech, Frenkie en Donny gaan maar wanneer Ziyech toch nog vertrekt moet absoluut Eiting gaan spelen.

Ben het wel eens met dit artikel de 2 doelpunten verbloemden het spel.. Luik was zeker zo gevaarlijk als Ajax vond ik.

Tja luxe positie bij Ajax. zijn allemaal gewoon goed genoeg. vd beek,schone maar Eiting kan ook nog goed mee gewoon.

Schone is al vaker afgeschreven geweest maar bleek steeds weer belangrijk. De trainer staat dagelijks op het veld met ze die zal het dan toch wel weten?

9 augustus 2018 om 17:12

Ik denk dat Ten Hag zowel Donny als Frenkie niet als 6 ziet, omdat dat te aanvallend is. Dan houd je dus Schone en Eiting over, en eventueel Blind, maar die wilt Ten Hag dan weer liever centraal achterin hebben. Dan snap ik aan de ene kant wel dat je voor wat meer ervaring gaat als je Europees speelt. Aan de andere kant zie je dat schone het af en toe niet meer kan belopen en zou ik toch liever eens Eiting of toch Blind daar willen zien.

Bij PSV hebben we Aard de Mos en Ronald Waterreus die je qua uitspraken eigenlijk totaal niet serieus moet nemen. En bij Ajax hebben ze Henk Spaan en Sjaak Swart. Henk Spaan is specialist in een andere mening hebben en dat onderbouwen met eigenlijk helemaal niets. Niet serieus nemen dus.

Donnie is een hele goede en gewaardeerde voetballer maar heeft even de pech dat Ajax twee betere voetballers op zijn positie heeft. Dat kan gebeuren in je carriere maar dan hoor je de rug te rechten en je er weer in proberen te spelen. En absoluut niet gaan piepelen want dan ben je geen grote. Spaan en de media moeten daarom niet van alles gaan roepen om meer onrust te creëren. Al blijft Ziyech, dan nog is er voor Donnie genoeg speeltijd en ruimte voor ontwikkelling. Zaak dus om de situatie te accepteren hoe die is en er vol voor gaan.

Zie liever de jong op de positie van schone.. Blind en de ligt lijkt me een sterk verdedigend centrum. Betreft van de beek.. Geen hele sterke indruk achter gelaten dus vrij logisch dat ie wat vaker op de bank zit

Wat een heisa over het wisselzetten van een jonge jongen over 2 wedstrijden gezien.

Al moet Donny wel terug komen in de ploeg. Hij heeft gewoon meer body en power dan Schone. En dat is nou net wat je in deze wedstrijd nodig had.

Over het algemeen speelt Ajax weinig tegen ploegen zoals Standard Luik. Maar als je ziet dat je in een uitwedstrijd het tij niet kan keren met techniek en verzorgd voetbal, dan moet je de tegenstander neutraliseren met types zoals van Bommel, Poulsen of El Ahmadi. En die heeft Ajax niet. Dit soort spelers zullen bij Ajax ook niet vaak aan spelen toe komen, tenzij ze ook op CV kunnen. Maar wat was Nigel de Jong handig geweest uit bij Standard.

Daar is ie weer, Henk Spaan. Is het vandaag nationale Henk Spaan reageert op alles wat met Ajax te maken heeft dag?

Onana,Mazouari,De Ligt ,Blind,Nico,Van de Beek,Ziyech,F De Jong ,Neres,KJH en Tadic is een prima opstelling in 1-4-3-3. Kun je altijd nog Eiting of Dolberg brengen en zelfs Wöber voor Blind die dan doorschuift. In makkelijker wedstrijden kun je zelfs 3-4-3 spelen

Ik denk dat Van de Beek snel weer terug in de basis zal komen. Voorlopig zou ik De Jong nog even in het centrum laten. Of Wã¶ber en De Jong banken.

--Tadic --------- Huntelaar ---------- Neres --
---------- Ziyech ------------ V/D Beek ----------
----------------------- Blind -------------------------
Tagliafico - F. De Jong - De Ligt - Mazraoui
----------------------- Onana -----------------------

9 augustus 2018 om 17:13

Ze hebben bij Ajax dit jaar toch wel echt een droomteam hoor als ik die opstelling zo even zie.. kan niet anders dan complimenten voor hebben dat een dergelijk elftal als gevolg van het beleid nu op het veld staat.

Kan me voorstellen dat Ziyech misschien ook wel een beetje spijt ervan heeft dat hij zijn vertrekwens heeft uitgesproken. Uiteraard is het niet te onderschatten en je moet de groepsfase nog maar halen, maar met zoveel kwaliteit ben je in de groepsfase van de CL ook niet op voorhand kansloos, tenzij je een poule des doods loot natuurlijk.

Hoop overigens ook oprecht dat PSV en Ajax het in de CL goed gaan doen.

Ik riep het al een tijd geleden, maar als Ajax het kapitaal in durft te zetten zoals ze nu doen, dan heb je best kans dat ze daadwerkelijk het Bayern van Nederland gaan worden. Ik zie dan eigenlijk alleen PSV wellicht nog aanhaken.

Wat ik me wel afvraag, is het salarisplafond van Ajax nou wel of niet verhoogd? Iemand die dat weet?

9 augustus 2018 om 17:25

als PSV wil aanhaken moeten ze wel met wat beters op de proppen komen als een Viergever of Sainsbury

9 augustus 2018 om 17:41

Aanhaken? Er is voor PSV momenteel helemaal niks om aan aan te haken! We zijn de kampioen en de competitie is verder nog niet eens een wedsrijd onderweg.... Geld uitgeven is geen directe garantie tot succes en je kunt op papier een leuk team hebben op basis van individuen, maar laat ze eerst maar eens gaan presteren! De wedstrijd tegen Luik verbloemd veel, daar je door 2 momenten op 2-0 komt, maar het lukt je uiteindelijk niet om dit uit te bouwen of überhaupt de overwinning over de streep te trekken.... Ajax geeft veel geld uit en is plotseling het Bayern van Nederland? Schei toch uit... Laten we over een paar maanden dat maar eens evalueren en zien of ze inderdaad een straatlengte voor staan op de rest....

9 augustus 2018 om 18:15

Als je goed zou lezen, zou je hebben gelezen "gaat worden". Niet " is".

9 augustus 2018 om 18:24

Goede inhoudelijke toevoeging kyle66. Dan nog zal Ajax dat nooit worden in Nederland. En zoals al gezegd wie moet nu bij wie aanhaken. Psv hoeft nergens bij aan te haken. Voorlopig zijn ze nog steeds kampioen. En zijn er nog geen wedstrijden gespeeld.

10 augustus 2018 om 09:10

Psvchamps

Momenteel is er niks voor PSV om aan te haken inderdaad.. Ik ben echter van mening dat er een grote kans is dat het beleid van Ajax binnen afzienbare termijn ertoe zal leiden dat Ajax een stap zal maken die niet bijgebeend kan worden door PSV (feyenoord hoef ik in dit kader niet eens te noemen helaas).

Ik stelde ook de vraag of er nu officieel iets in het salarishuis van Ajax was gebeurd, want ik dacht van niet. Als Ajax het vermogen dat ze hebben wat meer durven uit te geven zoals nu en dat ook nog combineren met een hoger salarisplafond (1,5 - 2x zo hoog) dan kunnen de andere clubs in Nederland namelijk hun borst echt nat maken hoor.. En ja, dan denk ik dat Ajax het Bayern van Nederland gaat worden.

Overigens zou ik dat -zelfs als Feyenoorder- niet eens heel erg vinden, als Ajax dan Europees ook wat gaat presteren. Los van de wanprestatie van Feyenoord vind ik het inmiddels redelijk sneu worden wat we in Europa nog presteren. Een Ajax dat niet op voorhand uit de groepsfase ligt, zou ik in dat opzicht toejuichen.

Gelijk over afgeserveerd spreken is ook wel overdreven. Momenteel is het erg druk op het middenveld en moeten er keuzes gemaakt worden. Ik denk dat het voor Ten Hag gemakkelijker zou zijn om Schone buiten de basis te houden , dat zou hem minder kritiek opleveren.
Er zit te veel voetbal in het middenveld, voor de eredivisie verwacht ik daar geen problemen mee, maar Europees is het een ander verhaal.
Ook het scorend vermogen van Ajax baart zorgen. Hunterlaar heeft te veel kansen nodig. Ook dit kan je in problemen brengen Europees gezien.
Ten Hag zou toch een oplossing moeten vinden voor het middenveld, zodat ook de verdediging meer ontlast wordt.

Komt Spaan weer aan met z'n populistische gebazel. Alsof Henk Spaan weet wat goed of slecht is voor de sfeer in de selectie. We praten hier niet over een absoluut toptalent als Mbappe, maar over Donny van de Beek. Die jongen heeft net een jaartje Ajax 1 achter de rug en er is moordende concurrentie op het middenveld voor Ajax-begrippen.

En verder is de C1 of B1 van Ajax niet vergelijkbaar met het eerste elftal. Daar moet je vechten voor de posities en Van De Beek is absoluut niet aantoonbaar beter dan Ziyech, Tadic, F de Jong. Schone speelde overigens wel erg slecht. Ik blijf het onvoorstelbaar vinden dat Henk Spaan een platform blijft krijgen, want die man heeft echt de ballen verstand van voetbal.

Gelukkig is Ten Hag de enige coach.

Henk heeft wel een punt, ook ik vond Schöne uitermate zwak spelen en had eigenlijk al snel gewisseld moeten worden door v/d Beek maar, hij moet niet te snel gaan zeuren als hij er een keertje naast staat. Ga je in de toekomst naar 1 van de grotere competities zal dat wel eens vaker gebeuren en dan moet je er ook mee om kunnen gaan.

Afserveren als je een x op de bank zit? Kom op, je hebt 16 spelers nodig en vermoedelijk nog meer met de El/cl, beker en competitie. En iedereen gaat zijn wedstrijden wel spelen, en ook zijn rust nodig hebben.

Spaan is de maarten van rossem van het voetbalwereldje. Denkt alles beter te weten maar in feite verkondigd hij onzin. Lekker laten blaten joh maar niet serieus te nemen.

9 augustus 2018 om 19:59

Sorry hoor, maar Maarten van Rossem heeft daadwerkelijk verstand van de dingen waar over spreekt. Dit is gewoon naar de mond praten van de gefrustreerde foxsports ajacieden.

9 augustus 2018 om 20:06

Correctie, dat denkt hij die zelfingenomen narcistische vent.

9 augustus 2018 om 20:14

Hij is zeker zelfingenomen en narcistisch, maar dat hij geen verstand van zaken heeft is gewoonweg onzin. Ongelooflijk veel kennis van kunst, politiek,geschiedenis en Amerika en ook zijn algemene kennis is ver bovengemiddeld. Verder snap ik wel dat je hem irritant vind, maar Henk Spaan mag zijn veters nog niet strikken

Irritante vent die spaan! Maar Van de Beek is geen nummer 6 die tig ballen verovert op het middenveld. Ajax heeft op die positie gewoon geen topper met de benodigde gif in de selectie.

9 augustus 2018 om 18:51

Voor deze positie hebben ze eigenlijk helemaal niemand die iets anders kan dan voetballen.

Erik ten Hag speelt elke week met de sfeer.
Hij zet elke week wel een rijtje spelers op de bank.
O verrek joh, kijk van Bronkhorst nou toch.
En van Bommel ook al.
Allemaal spelers op de bank !

9 augustus 2018 om 18:28

Haha mooi om te zien dat je het stuk niet gelezen hebt en er geen bal van snapt en dan zo een domme opmerking plaatst top!

9 augustus 2018 om 18:53

Hij heeft toch gelijk. Op het middenveld heeft Ajax misschien wel te veel spelers. Dit betekend dat er keuzes gemaakt moeten worden. En deze keuze kan anders zijn dan vorig jaar. Hier moet je mee leven als je de top wilt halen.

9 augustus 2018 om 19:34

Klopt wat je zegt Jansen maar alles wat jij zegt daar heeft Theo het niet over.

Ik denk dat we zo langzamerhand wel kunnen zien dat ten Hag helemaal niet zo'n genie is als men hem ons voorschotelt. Ik denk eerder dat hij zijn succes te danken heeft aan de sterke mensen naast hem zoals de Jong bij FC Utrecht. Dat laten de resultaten van Utrecht na het vertrek van ten Hag ook duidelijk zien. Tegen Luik valt hij dan in mijn ogen ook door de mand en is hij niets beter in tactisch opzicht dan Keizer.

9 augustus 2018 om 17:27

tegen Luik maakt Onana een blunder waardoor die Belgen terugkomen op 2-1 en gaan stormen. wat kan Ten Hag daar aan doen dan dat zijn keeper de fout ingaat waardoor Luik terug in de wedstrijd komt?

erg makkelijk altijd om naar de coach te wijzen als een speler die iedereen zou opstellen een individuele fout maakt

9 augustus 2018 om 19:53

Het spel was dramatisch, zeker de tweede helft en dat kun je een trainer aanrekenen. Die moet eerder ingrijpen.

9 augustus 2018 om 18:25

Het is altijd lekker makkelijk. Wanneer er 5-0 gewonnen wordt, ligt het aan de spelers en mag de trainer van geluk spreken met bepaalde spelers in zijn selectie. Wanneer een 2-0 voorsprong wordt weggeven ligt het gelijk aan de tactiek. Nou een ding is zeker en dat die 2-0 voorsprong werd weggegeven had niets met tactiek te maken. Ziyech en Huntelaar hadden al lang de 3-0 moeten maken. En een dom moment van Mazraoui. Daar is toch geen tactiek tegen opgewassen...

9 augustus 2018 om 20:04

Utrecht speelde de laatste periode echt een stuk mínder dan onder Ten Hag helaas. Vooral veel tegengoals door avontuurlijk spel. Ten Hag is echt een manager die de tijd nodig heeft. Hier in Utrecht dacht iedereen de eerste maanden ook, wat is dit voor ubernuchter gezever. Ik zie het wel goed komen met hem. Niet teveel naar alle azijnzeikers luisteren

Het oppertunismse neemt extreme vormen aan. In de rust tegen Standard werd Ajax afgeschilderd als een ploeg die niet te verslaan is, nu al, laat staan als ze echt op elkaar ingespeeld waren. De rasvoetballers Tadic en Ziyech vonden elkaar al blindelings tegen sturm graz na een training.... 35 minuten slecht voetbal verder kan de trainer er niets van, zitten er teveel haantjes in de ploeg en hoopt Ajax stiekem op vertrek van Ziyech (aldus bruggink), en nu is Donny afgeserveerd. Fantastische journalistiek 😜

10 augustus 2018 om 09:12

Het is zoals het is.

Spaan serieus nemen ???
Daar doe ik niet aan mee !

Spaan serieus nemen ???
Daar doe ik niet aan mee !

Henk Spaan kan je niet serieus nemen... Liever Schone dan VD Beek ... Schone kan beslissend zijn in standaard situaties en vd Beek niet .. en Eiting heeft veel meer potentie dus logische keus !

ideefiks, je herhaalt het zelfs.
Ik denk dan ook dat je daar echt niet aan meedoet.

Op zich is dit wel iets dat ten Hag in de gaten moet houden. Een sterke bank is heerlijk natuurlijk, maar kan ook voor gedoe zorgen. Iedereen wil spelen en niet iedereen kan er mee omgaan om op de bank te meten zitten.

Van mij hoeft ten Hag dit overigens niet goed te managen hoor, ik hoop dat hij gewoon zichzelf blijft.

Pure stemmingmakerij van een oude man die zijn troetelkindje graag wil zien voetballen. Geen aandacht geven.

We zijn. 1 wedstrijd onderweg en het mauwen begint nu al. Kom op! Schone heeft anders wel drie wedstrijden gespeeld op het WK dus hij kan echt wel wat. Donny is aanvallender, maar je ziet Europees hoe je afgestraft wordt als je teveel aanvalt. Het gaat Europees niet om balbezit of domineren. Het gaat om kansen afmaken, wanneer leert Nederland dat nu.

Natuurlijk hoort vd Beek om de basis ipv Schone. Maar wat de seniele meneer Spaan nu schrijft is gewoon stemmingmakerij.

Dit is de consequentie van Overmars financieel wanbeleid. Welke idioot verzint het om aanbiedingen van 50 voor Frankie, 65 voor de ligt en 40 voor Neres te laten liggen.

We hebben veel aanstormend talent waarvan Schuurs best een jaartje wilt invallen en waar Eiting zich ook rustig kan gaan ontwikkelen.

Maar die Ziyech komt niet weg en die moet dus of op een vleugel, of op het middenveld waar ook vd Beek, Blind, Schone, Eiting, de Jong, de Jong en tig anderen moeten spelen of doorgroeien. Het verkopen van een middenvelder had moeten of moet gebeuren.

Met Schuurs en Wober heb je verdedigende opties centraal (buiten Veltman die halverwege het seizoen terugkomt en Blind die daar nu gestald wordt) en dus kan de ligt ook gewoon verkocht worden. Neres voor 40 miljoen, dat aanbod krijg je nooit meer en daar kunnen Ziyech, Cerny, Johnsen, Lanyad en bande ook spelen.

Nu ga je spelers laten banken, ze minder waard laten worden en dat geld vkrijg je nooit meer terug. Dezelfde blunder maakte hij een paar jaar terug met Bazoer, Riedewald en Tete. Nu mag hij weer die fout maken. Zijn redenering dat het sterkste elftal de beste kans maakt klopt maar niet dat met Frenkie, Mathijs en Neres we overwinteren in de CL. Dat is dromerij.

9 augustus 2018 om 18:32

Bazoer, Riedewald en Tete? Die spelen momenteel de pannen van het dak en zijn veel meer waard? Overmars heeft nog goede prijzen gekregen voor die spelers zelfs. Volgens mij spelen juist alle spelers die het meest waard zijn. Eiting is een groot talent maar heeft nog geen waarde bewezen dus wordt er ook niets vernietigd. Juist door Ziyech te laten spelen kan hij verkocht worden.

Bovendien, wat heeft Ajax aan het geld? Er is geen eens een betere vervanger voor Ziyech, De Ligt of Neres. Jij denkt dat Johnsen of Labyad in staat zijn om voor 30 doelpunten te zorgen? Waarschijnlijk nog niet eens samen. Bande is zwaar geblesseerd en Cerny heeft een jaar niet gespeeld...

Bazoer, Tete en Riedewald belandden op de bank. Dat is totaal niet aan de orde met de andere spelers. Dus wordt er ook geen kapitaal vernietigd. Sterker nog, ze kunnen zelfs meer waard gaan worden. Laat het Europees maar weer zien en er komen nog wat tientallen miljoenen erbij op.

9 augustus 2018 om 19:27

Men verwacht weer eens veel te veel. Elke speler is zogenaamd makkelijk te vervangen zonder in te leveren aan kwaliteit of rendement en je kunt de sterspeler natuurlijk wel even aan de buitenkant posteren terwijl hij een nummer 10 is. Daar ga je natuurlijk geen problemen mee krijgen.

Ik ben het dus ook volledig met je eens. Je verwoordt het eigenlijk heel goed. Ten eerste zijn jongens als De Ligt en De Jong nog niet uitgeleerd en bovendien kunnen ze nog meer waard worden als Ajax dit seizoen wel in Europa speelt (wat dus het geval is.

En waarom Ziyech verkopen als je hem kunt houden zodat hij en Tadic van grote waarde gaan zijn en Ajax kampioen kunnen maken?! Je zou inmiddels denken dat ze vorig jaar wel hebben gezien dat je spelers niet zomaar even vervangt voor jeugdig en wisselvallig talent.

Als Schone door de mand valt, is dat een goede reden om hem te passeren. Dan moet Donny klaarstaan en het laten zien, dan heeft ie zn basisplaats verdiend. Voor iedereen fair en voor Donny een opsteker, want het is zn eigen verdienste.

Je kan discuseren over Schone en van de Beek, alleen moet Spaan stoppen met onrust kweken. Als of men bij de spelers een coup gaan plegen omdat Donny niet speelt. Dat is stemmingmakerij en heeft niks met het pure voetbal te maken.

Clubs als Barcelona denken maar dat ze alle macht in de wereld hebben. Een speler het hoofd op hol brengen. We halen je als je Geen championsleague speelt en we laten je zitten als je WEL championsleague haalt. Dit soort constructies is toch waanzin. Frenkie de Jong wordt niet beter van die onzekerheid en Ajax ook niet. Of je haalt een speler direct, of je komt maar weer eens langs in een volgend transferwindow. Met vage constructies is nog nooit een speler beter geworden. Barcelona kan beter Schone halen. Hij heeft ervaring en hoeft niet een hoog tempo te draaien op het middenveld, want hij kan daar controleur spelen, want de anderen vliegen wel als gekken, zodat hij altijd goed staat en Frenkie zich lekker bij Ajax zich kan ontwikkelen tot een echte voetbalster.

9 augustus 2018 om 19:35

Ik voel wel wat voor zo'n constructie: Frenkie blijft als Ajax CL speelt en anders mag Barca hem overnemen voor 50 miljoen

Geen moeite mee

Frenkie ook niet denk ik

Voor hetzelfde geld scheurt hij over 2 weken zijn kniebanden en ben je weer 30 miljoen armer

Kijk naar Dolberg

Het wordt druk op het middenveld bij Ajax

En de ene keer speelt die, en de andere keer speelt die

Moet elke keer als en Hag een keuze maakt voor de een of de ander een azijnpisser als Spaan weer commentaar geven?

Spaan heeft altijd gelijk.... achteraf....

Slappe dweil die Henk Spaan, die af en toe gewoon de knuppel in het hoenderhok gooit alleen maar om te stangen

Negeren die man, niet meer publiceren wat hij uitkraamt

Veel Ajax-supporters rekenen zich al rijk en gaan al min of meer uit van een landstitel dit seizoen. En dat is op zich wel logisch. Ik geef het niet graag toe, maar Ajax heeft gewoon een betere selectie en op de meeste posities staat een betere speler dan bij Psv en Feyenoord.

Maar ik denk dat het grootste risico voor Ajax sowieso is dat het straks mis kan gaan met de sfeer in de selectie. Er zijn genoeg risicofacturen:
- Enkele jonge talenten hebben te maken gehad met wilde transfergeruchten. Hoe gaan ze daar mee om? Kunnen ze het hoofd koel houden en zich weer honderd procent op Ajax richten?
- Ziyech leek sowieso nadrukkelijk rekening te houden met een vertrek. Wat gaat het met hem doen als hij uiteindelijk toch geen transfer zal maken?
- Zullen al die dure aankopen zich soepel aan kunnen passen?
- Ik heb de indruk dat Ten Hag niet echt iemand is die veel respect afdwingt bij deze selectie. Blijft dat wel goed gaan?
- Hoe zullen ervaren jongens als Schone en Huntelaar er mee omgaan als ze straks steeds minder zullen gaan spelen?
- En hoe gaat het team om met de ongetwijfeld steeds hoger wordende druk? Wat als er straks vroeg in het seizoen een paar keer verloren wordt? Breekt dan de paniek uit, omdat er na vier jaar zonder prijzen en na al die grote uitgaven toch echt eens een keer iets gewonnen zal moeten worden?

Je zoekt wel spijkers op laag water

- Ziyech blijft gewoon lekker ballen als hij blijft, dat laat hij nu al zien
- De "dure aankopen" hebben zich al duidelijk al aangepast, in het geval van Blind was er geen sprake van aanpassen
- Ten Hag blijft een rare vogel, maar ik heb wel de indruk dat de spelers hem respecteren
- Druk: die is er altijd bij Ajax, je moet elke wedstrijd in principe winnen
- Talenten bij Ajax zijn altijd gewild, maar ik heb niet het idee dat er nu jongens niet bij de les zijn

Je kunt het dus ook positief bekijken, al ga ik ook niet mee in de euforie dat Ajax zomaar even kampioen gaat worden

Daar zal voor geknokt en gestreden moeten worden, over 34 wedstrijden, met mee- en tegenvallers

So Be it!

Ik heb echt een hekel aan zulke trainers, soort van ik heb het voor het zeggen dus dan heb ik ook gelijk. Wat doet schone nog bij Ajax man die staat alleen de ontwikkeling van jongere spelers in de weg, en dat zeg ik als feyoorder. Ik snap niet waarom niemand hier wat van zegt. Overmars of van de sar moeten toch ook inzien dat als ten hag hier aan vasthoud dat niet goed is voor Donny.

Eens dat Schone eruit moet. Maar dat zeg ik al 2 seizoenen. Laat defensief zo ontiegelijk veel steken vallen. Onder Bosz liep Sanchez veel voor hem dicht, maar sinds die weg is merk je pas hoeveel gevaar hij sticht door zijn laconieke manier van verdedigen.

Lijkt wel of dit artikel is geschreven door een gefrustreerde puber, inclusief taalgebruik. Als die tegengoal in de blessuretijd niet valt, hoor je helemaal niet zo veel kritiek, maar nu is alles wat je leest alweer negatief. Daarbij is Van de Beek nog steeds een groot talent en geen grote jongen bij Ajax. Hij wordt ook helemaal niet afgeserveerd, want hij maakt in alle wedstrijden gewoon zijn minuten. Als je dit zo leest, zou je denken dat hij rondjes loopt op de toekomst met de A1. Schone speelde niet best, maar hij is echt altijd de Sjaak als er wat fout gaat. Standard kreeg in de eerste helft één grote kans en tien stond zijn lievelingetje De Ligt te slapen. In blessuretijd krijg je een vrije trap op 35 meter en hij besluit te schieten, hop goal aan de overkant. Maar daar hoor je Henk natuurlijk niet over. Oh en lievelingetje (terecht) Onana wordt ook niks over gezegd, die bal moet je gewoon pakken!

Jammer dat Henk Spaan weer uit is op het stoken van onrust. Ik begrijp best dat kranten verkocht moeten worden en dat dat gepaard moet gaan met sensationele uitspraken, maar dit is wel heel erg kortzichtig/voorbarig. Harde feit is dat 2-2 een prima uitgangspunt is voor de return en als Ajax deze doorkomt Ten Hag weer top is. Met andere woorden de waan van de dag regeert weer. Verder inhoudelijk, eens dat Schone in dit soort wedstrijden fragiel oogt. Echter is van de Beek of elke andere middenvelder als defensieve slot op de deur ook niet de oplossing. Ajax heeft geen team wat het moet hebben van tegenhouden. Topteams als barcelona kunnen dit ook niet, maar proberen de wedstrijd te killen door op balbezit te spelen. Ajax heeft dit ook geprobeerd, maar het zat er helaas niet in.

Jammer dat Henk Spaan weer uit is op het stoken van onrust. Ik begrijp best dat kranten verkocht moeten worden en dat dat gepaard moet gaan met sensationele uitspraken, maar dit is wel heel erg kortzichtig/voorbarig. Harde feit is dat 2-2 een prima uitgangspunt is voor de return en als Ajax deze doorkomt Ten Hag weer top is. Met andere woorden de waan van de dag regeert weer. Verder inhoudelijk, eens dat Schone in dit soort wedstrijden fragiel oogt. Echter is van de Beek of elke andere middenvelder als defensieve slot op de deur ook niet de oplossing. Ajax heeft geen team wat het moet hebben van tegenhouden. Topteams als barcelona kunnen dit ook niet, maar proberen de wedstrijd te killen door op balbezit te spelen. Ajax heeft dit ook geprobeerd, maar het zat er helaas niet in.

We moeten nou niet gaan overdrijven hè met termen als "afserveren"... Helemaal omdat we nog geen 5 officiële wedstrijden onderweg zijn..

1x kleine teleurstelling, en alles is negatief en proberen ze een bom neer te leggen bij Ajax. Er is gewoon veel concurentie op het middenveld en dan kan je op de bank komen. Het is ook pas 2 wedstrijden dat er niet voor hem word gekozen. Als Donny weg wil omdat hij ff op de bank komt dan ga maar lekker weg, zulke mentaliteit heb je niks aan en met zo'n mentaliteit ga je het bij grotere clubs niet redden. Hoop dat het laatst maar kreten waren uit emotie en dat hij gwn wil blijven

Donny van de Beek krijgt zijn kans nog wel, het is op zich niet gek dat Ten Hag liever voor de meer ervaren Schöne koos, dan voor Van de Beek. Helemaal gezien het lastige Europese uitwedstrijden betrof. Echter, ik ben toch wel van mening dat Schöne aardig door de mand is gevallen, dus ik hoop dat Van de Beek z.s.m het plekje van Schöne overneemt in het elftal.

Ik ben bang dat de jaren bij hem nu echt beginnen te tellen en dat het onderhand echt tijd wordt dat hij plaats gaat maken voor de jongere garde, aangezien hij er niet meer in hoeft te staan vanwege zijn ervaring. Die ervaring is inmiddels al binnengehaald met o.a. Tadic en Blind, terwijl Huntelaar ook jarenlang mee heeft gedraaid in de top van de Bundesliga.

Overmars en van der Sar zijn de boosdoeners. Ze hebben wild ingekocht en hopen dat Zyech nu weggaat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

70 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 14 5 2 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Hij leverde van de zogenaamde sterren van Ajax nog de beste prestatie’

Wim Kieft en Johan Derksen richten zich na de Champions League-uitschakeling van Ajax door Valencia tot Dusan Tadic en Hakim Ziyech. De twee vedettes konden het verschil dinsdagavond niet maken voor...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Gianluca Scamacca heeft de interesse gewekt van Juventus, AC Milan, Napoli en Benfica. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren