‘Ik denk dat Ajax stiekem hoopt dat Hakim Ziyech nog weggaat’

Donderdag, 9 augustus 2018 om

Arnold Bruggink denkt dat de clubleiding van Ajax niet zou treuren om een vertrek van Hakim Ziyech. De middenvelder sprak na het vorige seizoen zijn vertrekwens uit, maar daags voor de start van de Eredivisie speelt hij nog altijd in Amsterdam. Wel raakte Ziyech zijn rugnummer 10 kwijt aan Dusan Tadic, die als een van de grote aankopen is binnengehaald.

"Ik denk dat Ajax stiekem hoopt dat hij nog weggaat", vertelt analist Bruggink aan FOX Sports. "Anders krijgen ze te veel mannetjes in de kleedkamer. Je moet niet te veel haantjes in een spelersgroep hebben, want dat gaat energie kosten die beter voor andere dingen gebruikt kan worden. Tadic en hij zijn natuurlijk twee bepalende voetballers, die veel voor het zeggen willen hebben, op en naast het veld. Je ziet nu al dat gedoe over het rugnummer tien."

Volgens Bruggink zou een vertrek van Ziyech 'sommige situaties' kunnen voorkomen bij Ajax. "Denk alleen maar aan vrije trappen die genomen moeten worden. Zoiets gaat uiteindelijk niet werken." Trainer Erik ten Hag erkende maandag dat de 'rugnummer-affaire' een vervelende kwestie is. Ajax had het rugnummer beloofd aan Tadic en verwachtte een vertrek van Ziyech. "Hakim heeft daarbij wel aangegeven dat hij het ideale plaatje moet vinden, anders blijft hij gewoon."


Poll

Denk je dat Ajax hoopt op een vertrek van Hakim Ziyech?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

123 reacties (laatste reactie door constant kante)

Dit is toch de meest opvallende opmerking die ik deze week voorbij heb horen komen. Kan mij niet voorstellen dat dan ook maar iemand hoopt dat zijn/haar sterspeler vertrekt. Vooralsnog is er toch weinig tot geen commotie rond Ziyech? Dat rugnummergedoe is enorm opgelblazen. Daarnaast heeft iedereen al kunnen zien hoe de klik was tussen rasvoetballers Ziyech en Tadic, en dat zonder veel samen te spelen.

9 augustus 2018 om 10:41

Komkommertijd denk ik. Je ziet hoe de media snakt naar het falen van Ajax na de investeringen. Want dat is smeuïg. 2-2 in Luik wordt bijna uitgelegd als uitschakeling terwijl ik de kans 90% schat dat je het in eigen huis gewoon afmaakt. Denk dat Overmars duidelijk aantoonde dat de zelf gecreëerde financiële positie nu eens benut wordt om kapitaal aan boord te kunnen houden. Ben overtuigd dat ze Ziyech er heel graag een jaartje bijhouden, maar uit eerbied voor de afspraken met hem de deur op een kier houden. Iedereen beseft dat sportief succes nu voorop staat en ook heel goed zal zijn voor de waarde van de selectie.

9 augustus 2018 om 11:40

Haha, wat een onzin zeg. Ook de media schrijft liever positief over het Nederlands voetbal en hoopt gewoon dat Ajax in de Champions League uitkomt. Ziyech zelf hoopt op die stap en Ajax heeft er ook echt wel rekening mee gehouden met de nieuwe spelers. Het zou geweldig zijn voor het Nederlandse voetbal als Ziyech blijft, dat vindt ieder media bedrijf wel hoor... Media schrijft liever over successen van Ajax en de andere ploegen, dan dat ze weer vernietigende stukken moeten schrijven.

9 augustus 2018 om 11:44

De enige reden van de 2-2 is het te laat en ongelukkig wisselen van Ten Hag. Je staat 0-2 voor haalt ziyech eruit voor labyad... Nergens voor nodig. Daar had je Frenkie de Jong wat verdedigender moeten laten spelen. Blind op het middenveld samen met Donny en Lasse eruit. Want daarvoor kwamen ze zowel op links als rechts er gevaarlijk uit. Dan lijkt mij dat je het stabiel wilt maken. Ze zochten ook nadrukkelijk de penalty op bij 1-2. Dat uiteindelijk 2-2 is geworden. Tadic en Ziyech vonden elkaar heerlijk. Nadat Ziyech eruit ging zag je dat het makkelijker voetballen was voor Luik. Ze hoefden niet telkens op te letten op een gevaarlijke pas met hun snelle verdedigers heeft ten hag ze in de kaart gespeeld.

9 augustus 2018 om 11:48

@mandios:
Hoe de media snakt naar het falen van Ajax....? Ja serieus.....? Kom op hoor niemand hoopt op het falen van Ajax. Sterker zeker in Europa zijn er nog nooit zoveel Feyenoorders geweest die hopen dat ze winnen! En de media al helemaal.. De 2-2 word ook omschreven als een nederlaag omdat Ajax dat zelf ook zo aangaf!

als je 2-0 voorstaat met rust en dat alles veilig is dan is een 2-2 ook een tik. Hoezo zou het dan nu ook ineens 90% zeker zijn dat ze door gaan?!?! Zo veel sterker waren ze zeker niet.

9 augustus 2018 om 11:55

Maar de media hebben maar aan herrie in de keuken dan aan rust. Dus als er geen opstootje of relletje is, creeeren ze er zelf wel een. Ze verdienen geen geld aan rust.

Ik denk namelijk dat Ajax Ziyech ook liever ziet blijven dan vertrekken. Als je al iemand ga verkopen omdat er mogelijk een botsing kan komen kan je nooit meer iemand kopen, en moet je ook gelijk iedereen verkopen want "hij kan zomaar zijn been breken".

Waarom 90 kans, omdat Luik geen Storm Graz is en twee uitdoelpunten maken gewoon een prima resultaat is. Natuurlijk is de nasmaak nu anders omdat je twee goals weg gaf, maar eerlijk is eerlijk, het was niet dat Ajax zoveel dominanter was en de voorsprong knullig uithanden gaf.

9 augustus 2018 om 12:28

@NEC: Niet mee eens. Natuurlijk wilt de pers Ajax in de CL....maar alleen omdat dat voor hun gunstig is. Als een mogelijkheid is om extra aandacht te krijgen door van niets-iets te maken zullen zij dat zeker niet na laten. Successen verkopen, als die er werkelijk zijn...maar vernietigende stukken kun je tot die tijd lekker gebruiken om aandacht te krijgen.

9 augustus 2018 om 13:13

Het zijn niet de media (=meervoud) die hier spreken, het is Arnold Bruggink. En ik denk dat deze ex-Twent en ex-PSVer zelf graag zou willen dat Ziyech gaat of dat er een haantjes-strijd bij Ajax ontbrandt. Bruggink weet denk ik dondersgoed dat Hakim op dat rugnummer-issue alleen binnenskamers heeft gereageerd maar hij wil dat er nog wel even inwrijven.
Ik zie juist Dusan en Hakim van elkaar genieten en het lijkt alsof de komst van Tadic voor Ziyech de aanleiding is om weer plezier in het Ajax-spel te hervinden.
Ik vind trouwens i.h.a. met niets teveel stemverheffing en met een net iets te opgeklopte woordkeus erg weinig te melden te hebben. Ik hoor zelden iets waarvan ik denk: "dat is nou waarom we een ex-voetballer als analist zien'.

9 augustus 2018 om 15:16

Ik denk dat best wel een beetje gelijk hebt, maar het scoreverloop en het totaal uit handen geven van de wedstrijd in Luik, is natuurlijk de hoofdreden voor die negatieve uitleg. Natuurlijk wel een prima uitslag met oog op de thuiswedstrijd

9 augustus 2018 om 10:42

Ik denk ook niet zozeer dat ze het hopen, maar dat ze meer de verwachting hadden/hebben dat hij zou vertrekken. Zeker als je kijkt naar spelers die zijn aangetrokken zoals Tadic en Labyad, die eigenlijk op dezelfde positie kunnen spelen. Daarnaast hadden ze natuurlijk met Vd Beek, De Jong, Schone en Eiting al een behoorlijk aantal capabele middenvelders lopen.

9 augustus 2018 om 11:51

Vind Ziyech een aardige middenvelder, hij maakt echter in mijn ogen te vaak de verkeerde beslissingen. Iets waar het team weer keihard voor moet knokken! Of geef Ziyech een vrije rol of laat hem vertrekken! Ik ben voor dat laatste want in mijn ogen moet een speler op die positie en op die leeftijd dominant en constant kunnen presteren! Uit bij Sturm en uit in Luik vond ik Ziyech bijvoorbeeld erg matig, dat moet er uit! Vind het dan ook niet gek dat er nog geen club voor hem is!

9 augustus 2018 om 12:18

Ik ben het met je eens. In balbezit kan hij geweldige dingen doen. Maar wat was die vent verschikkelijk slecht in de 2e helf tegen Luik zeg. Hij liet werkelijk continu zijn man lopen. Op CL nivo kan dat echt niet meer.

9 augustus 2018 om 12:37

Wie was er de 2de helft niet slecht? Tadic kwam als een mietje in en liet zich bij de 1-2 voorbij lopen. Ajax vergat juist te voetballen en speelde op den duur elke bal de diepte in. Ze hadden juist meer Ziyech en Tadic in het spel moeten betrekken.

9 augustus 2018 om 10:49

Ajax belooft Tadic natuurlijk alleen maar dat rugnummer als ze denken dat het nummer snel vrij komt. Dus ze hebben zich al helemaal ingecalculeerd op zn vertrek. Ik denk zelf dar Ajax niet rouwig zijn bij zn vertrek voor een mooi bedrag

9 augustus 2018 om 10:55

Wat een simpele conclusie. Afspraak met speler die wil vertrekken is dat hij weg mag, speler die komt heeft duidelijke voorkeur voor zijn rugnummer. Niet meer, niet minder. Als Ajax het geld nou nodig had, kon je je voorstellen dat ze erop zaten te wachten, maar dat is overduidelijk niet het geval.

9 augustus 2018 om 11:00

simpele doch juiste conclusie.

Je geeft niet zomaar het nummer van een je beste speler. Ze gingen er dus vanuit dat Ziyech weg zou gaan. Daardoor zou dat nummer vrij komen en konden ze het makkelijk beloven aan Tadic. Alleen is Ziyech niet weg. Het is niet alsof Ziyech het afgestaan heeft, Ajax heeft het gewoon aan iemand anders toegewezen.

9 augustus 2018 om 11:35

Wie is Ajax in deze kwestie? Is dat het bestuur of de fans? Er is namelijk geen trainer die haar beste speler liever ziet vertrekken. Dat is een beetje hetzelfde als dat de KLM hoop dat haar eigen vliegtuigen uit de lucht komen vallen. Niet goed voor het bedrijf.

9 augustus 2018 om 10:56

Ik moet zeggen dat met Tadic Ajax wel een nieuwe sterspeler heeft. Vind hem nu al veel dwingender en meer zijn stempel drukken dan hem.

Maar het zal Ajax denk ik echt niet slecht uitkomen. Je ziet het tegen Luik er loopt "te" veel voetbal op het middenveld. En als er dan toch iemand moet gaan dan is ziyech de beste optie. Wil graag weg en kan je nu mooi aan verdienen. Op die manier komt er zat ruimte voor de Jong, vd beek en Eiting dan weer.

9 augustus 2018 om 11:17

Precies!
Tadic is bovendien een sterspeler met 'brede schouders'. Zeg maar alles wat Ziyech niet heeft. Die gaat met een pruillipje staan huilen na afloop omdat wat supporters hem uitgefloten hebben. En die gaat rare en nare gebaartjes naar het publiek maken. In plaats van stevig in zijn schoenen te blijven staan en als echte leider je team aan te voeren.

Tadic is een leider, Ziyech is dat niet!

Daarnaast inderdaad, Ajax dreigt weer dezelfde traditionele fout te maken door weer met 'voetbal' te proberen te overleven. Tegen Standard uit had je echt moeten kiezen voor een andere variant, eentje met een werker op deplek van Schone. Sowieso, als je Frenkie opstelt heb je eigenlijk Schone niet meer nodig. Zet dan Donny neer, die kan wel bikkelen als dat moet. En die is technisch vaardig genoeg.

Dus in die zin zou ik het wel begrijpen dat je Ziyech kwijt wilt. Het is simpelweg geen echte topspeler. Is ook net zo gek, dat er wel clubs komen die 11 miljoen willen betalen voor een Kluivert maar geen enkele club peinst erover om 25 miljoen of meer te betalen voor Ziyech. Ziyech heeft wel een karrevracht aan techniek, zijn passing is subliem en als hij leert doseren en om balverlies te beperken (topspelers leiden sowieso zelden balverlies) dan kan hij in de subtop uitstekend uit de voeten. Maar een topspeler? Nope. Daarvoor is hij mentaal te zwak.

9 augustus 2018 om 12:57

Mee eens. Niets aan toe te voegen. Bovendien heeft Ajax op het middenveld een breker nodig.

9 augustus 2018 om 13:46

Bij beide doelpunten in Luik kwam de bal van Ziyech naar Tadic. Oftewel, er klopt niks van je verhaal. Die twee vormen een geweldig tandem.

9 augustus 2018 om 13:56

Jannijhof:
1-0 maakt Tadic gewoon zelf een goede actie langs de lijn. Weinig toevoeging van Ziyech.

2.0 is gewoon een lange bal naar voren die heel goed door Neres word terug gelegd.

9 augustus 2018 om 11:16

Apart aangezien hij het nr 10 verhaal aanhaalt waar helemaal geen problemen over zijn behalve bij de media. Waarschijnlijk wil hij graag dat Ziyech weg gaat. Maakt het weer wat beter voor zijn club PSV

9 augustus 2018 om 11:21

Ik schat in dat het 'voor zijn club Psv' zelfs wel beter is dat Ziyech bij Ajax blijft. Een overvolle selectie met veel spelers waarvan een aantal niet erg goed zijn in het bankzitten, waarvan Ziyech de grootste is, dat ziet hij wel zitten denk ik?!

Want als Ajax alles wint en bovenaan staat, dan hoor je niemand. Maar zodra er eens een wedstrijdje of wat wordt verloren, ja dan gaat het pas echt leuk worden denk ik, als dan Ziyech op de bank gezet wordt. Of denk jij dat Hakim dat allemaal als een prof zal ondergaan en dat we van hem alleen maar zullen horen dat hij het 'zo naar zijn zin heeft bij Ajax, de beste club ter wereld'?

9 augustus 2018 om 11:20

Donny is anders aardis 'pissed' dat hij niet meer in het plaatje voorkomt. Ineens sluit hij niets meer uit en is de huidige situatie er eentje om over na te denken. Op voorhand hadden we toch allemaal het idee dat Hakim zou vertrekken. Zeker na de incidenten met de 'supporters' en zijn uitspraken in de media. Ajax is op zoek gegaan naar een vervanger en heeft adequaat gehandeld met het aantrekken van Tadic. Normaal gesproken was dit een één op één vervanging (zie omzetting rugnummer). Nu gaat het al ten koste van wat gezeur daarover, maar het gaat ook over de rug van een groot talent: Donny v.d. Beek. Ik denk niet dat Ajax hem graag ziet vertrekken. Men had al ingespeeld op een vertrek van Ziyech en zou daarom er niet rouwig om zijn als dat er alsnog van komt. Ik denk dat Bruggink daarop doelt. Hij geeft daar net een andere draai aan.

9 augustus 2018 om 11:34

Met van Beek wordt je geen kampioen, met Ziyech wel. Goede voetballer van Beek, maar toch meer een waterdrager. Talent valt mee toch.

9 augustus 2018 om 11:39

Damenace

En ziehier wederom een reden waarom het echt het allerbeste is als Ziyech weggaat bij Ajax.

Want ik zeg het al een tijdje hier, Ziyedch moet weg zodat Ajax de regie van het team in handen kan geven van Frenkie de Jong. Die is misschien niet 'beter' dan Ziyech, hij heeft wel betere kwaliteiten die een team als Ajax nodig heeft om constanter te presteren en om kampioen te worden.

Maar daarnaast krijg je hoe dan ook problemen als Ziyech blijft. Ga maar na. Ajax heeft op dit moment voor het middenveld namelijk:

Vdbeek
Ziyech
Mazraoui
Eiting
Labyad
Schone
De Jong, F
De Jong, S

Daarbij kan ook Blind daar nog spelen, al lijkt Ten Hag hem vooral als CV te gaan gebruiken. Tel daarbij nog Daley Sinkgraven, van origine een middenvelder. Dat zijn dus negen opties. Daarna komen dan ook nog eens Bijleveld, Matusiwa en Lang.

Ik verwacht niet dat Siem de Jong heel veel problemen gaat veroorzaken. Maar dat je dus enerzijds veel concurrentie hebt en anderzijds dus ook een uitdaging, want hoe houd je zes spelers per week tevreden (waarbij het natuurlijk niet zo lastig is om Eiting te overtuigen dat zijn kansen in de toekomst nog wel gaan komen, net als Mazraoui die ook nog eens als standin de plek van Veltman mag invullen een paar maanden)? En als je ervan uitgaat, zoals ik, dat je basis bestaat uit Ziyech, Frenkie en Donny, dan moet je dus Labyad lekker laten banken. En als je een keer Schone wil laten spelen dan moet dus Donny op de bank. Etc.

Dan is het dus niet zo gek dat Donny gaat muiten, denk ik. Die jongen heeft een wisselvallig seizoen achter de rug. Haalde oranje maar hij heeft een matige tweede seizoenshelft gsespeeld, mede dankzij de positiewisseling van Ziyech. Donny moest in wezen in dienst gaan spelen van Ziyech, waardoor Ziyech beter kon renderen maar Donny zelf juist steeds minder ging spelen. En dan nu dit.

Tja, dan lijkt mij de oplossing echt bijzonder simpel. Doe die Ziyech gewoon weg! Ajaxfans staren zich echt blind op die statistieken en op die paar ballen van hem die weergaloos zijn. Maar een paar goede ballen geven maakt je nog geen leider en al helemaal geen vormgever van het team. Daarvoor zijn bredere schouders nodig. En Tadic heeft die schouders. Dát is de nieuwe leider van Ajax. En Frenkie kan het team beter vormgeven dan Ziyech, dus geef die rol aan Frenkie! Daarnaast blijft Ziyech een splijtzwam. Kijk maar hoe hij is weggegaan uit Heerenveen én Enschede. Ook dat zegt wel iets over zijn persoonlijkheid. En Ajaxfans zijn nogal goed in het in het zand steken van hun hoofd, door net te doen alsof er verleden seizoen niets is gebeurd, met handgebaartjes en nare opmerkingen naar het publiek van Ziyech, en door nu te wijzen op door mediavoorlichters gestuurde interviews waarin Ziyedch keurig en braaf mededeelt dat hij het 'prima naar zijn zin heeft in Amsterdam' en hij 'nog een jaar Ajax géén straf vindt'. Dit zegt toch álles? 'een jaar Ajax = géén straf......'???? Kom op zeg. Bij Ajax spelen moet een éér zijn! Een voorrecht! Dat je dat shirt mag dragen, dat is toch een soort heilgdom? Als je dat 'geen straf' zegt te vinden, dan zegt dat alles over hoe je aankijkt tegen een langer verblijf. Daar kijk je dus niet naar uit, simpel zat! En wil je liever weg. Nou, als je daar als Ajaxfan motivatie in ziet, ik vind het prima, maar als een speler van mijn club zou stellen dat hij het geen straf vindt om voor de club te spelen, dan mag hij van mij echt oprotten. En ja, ook voor een lagere prijs dan maar. Want een speler alleen maar houden omdat je nog vijf miljoen meer aan hem wilt verdienen (feitelijk het enige dat Ziyech écht nog in Amsterdam houdt, want we weten allemaal dat er clubs waren maar Ajax houdt vast aan een hoge prijs die niemand wil betalen), dat is echt de zelfkant van de voetbalwereld.

9 augustus 2018 om 15:42

Ga er maar vanuit dat Mazraoui het hele jaar op rechtsback blijft staan. Veltman sluit als beetje meezit in januari aan en zal dan misschien rond maart/april wat minuten maken maar Ajax en blessures kennende kan je er beter vanuit gaan dat hij hele jaar eruit ligt. Siem de Jong is chronisch geblesseerd. Labyad kan ook gewoon op linksbuiten om Tadic wat rust te geven. In sommige wedstrijden kan je ook 3-4-3 spelen

9 augustus 2018 om 11:51

Het is alom bekend dat Ziyech weg wilt.
Zeker als Ajax CL niet haalt.

9 augustus 2018 om 12:23

Bij de kwalificatie is Ziyech volgens mij zelf bij. Als ie dat zo belangrijk vind moet ie zijn best eens gaan doen en niet constant zijn man laten lopen. Als ik scout was van een club op CL nivo zou ik deze vent niet durven aanraden. Briljant talent maar verschrikkelijke mentaliteit. En op topnivo heb je echt beide nodig

9 augustus 2018 om 12:09

Nu is het in ieder geval zeker alom bekend.. Ziyech wil echter alleen weg wanneer de juiste club komt en dat is nog niet gebeurt.

9 augustus 2018 om 12:09

Iedereen hield er anders wel rekening mee, inclusief Ziyech. Zoveel dat ze zelfs zijn nummer al aan Tadic hebben gegeven.

Persoonlijk vind ik Schone, Ziyech en Tadic er een teveel. Schone is natuurlijk wat ouder en hoeft ook niet alles te spelen, maar tegen Luik kon je ook al zien dat het allemaal een beetje te frivool werd. Tevens gaat Tadic natuurlijk meer opeisen en zal Ziyech met zijn persoonlijkheid moeite hebben de tweede viool te spelen bij Ajax.

Voor alles en iedereen is het beter dat Ziyech vertrekt maar ik denk dat zijn en Ajax' eisen teveel zijn. Buiten Italie zie ik geen club 25 op tafel leggen voor hem na vandaag. En in Engeland zal hij genoegen moeten nemen met middenmoters of degradatiekandidaten. In Spanje misschien in de middenmoot maar die betalen niet zoveel, net als in Duitsland. Een Lazio of Napoli zijn zijn enige kansen nog maar eerlijk gezegd denk ik dat hij blijft, wat zeker niet goed is voor Ajax.

9 augustus 2018 om 12:10

@davy de Pauw

Jawel hoor, Ziyech is te goed, die speelt altijd. Daarmee zijn er nog maar twee middenvelder plekjes over voor Frenkie, van de Beek, Schone, Siem de Jong en Eiting terwijl ook Labyad en Mazraoui op het middenveld kunnen spelen.

Je ziet nu al aan van de Beek dat hij er moeite mee heeft dat hij ernaast staat. We hebben gewoon teveel middenvelders, het is echt beter dat Ziyech vertrekt zoals hij zelf ook graag wil.

9 augustus 2018 om 13:27

Die opmerking komt dan ook van professor doctorandus Bruggink. Ze hebben bij dat FOX sport beste goede analisten, het is dan ook een raadsel wat Arnold Bruggink daar tussen doet.

Misschien wel maar misschien ook niet. Denk niet dat ze er om staan te springen om een dragende speler te laten vertrekken. Maakt niet uit welke club lijkt mij

Guttegut, zoeken zoeken zoeken naar onrust. Ziyech komt op mij reselijk tevreden over in interviews. Tuurlijk has hij graag vertrokken, maar vooralsnog bleef die echte buitenkans uit en daar lijkt hij prima mee te kunnen leven. Kan het bovendien vinden met Tadic en heeft alweer mooie dingen laten zien, absolute uitblinker in heenwedstrijd teven Graz. Uit niks blijkt dat Ajax hem graag wil slijten Arnold. Ajax heeft een prachtige selectie, twijfel zeer of Ten Hag het maximale eruit zal persen, maar geef het wat tijd. Ziyech kan zeker belangrijk zijn dit jaar.

9 augustus 2018 om 10:41

Als Ziyech naar een topclub wilt heb je 100 haantjes. Ik denk dat Bruggink niet helemaal begrijpt hoe het werkt. Maar tot heden. Of niks concreet. Heb nu al zin in zaterdag. Heracles blijft altijd een lastige tegenstander.

9 augustus 2018 om 10:51

't is wel makkelijk scoren van Bruggink misschien ook wel gebaseerd op niets. Echter we weten allemaal dat ziyech een trots mannetje is dus dat met rugnummer 10 dat doet hem echt wel wat..

9 augustus 2018 om 10:52

Dit is Arnold ten voete uit. Er komt nooit iets zinnigs uit die man, of dingen die we nog niet wisten. Trapt louter open deuren in als het voetbalinhoudelijk ergens over gaat. Waardeloze analist

9 augustus 2018 om 11:03

Ik vind dat hij meestal wel zinnige dingen te melden heeft. Ook nu weer. Met een vertrek van Ziyech (wat ik niet hoop) komt er wel weer een plekje vrij op het middenveld. Naast Donnie zal Labyad ook niet tevreden zijn met de geringe speelminuten die hij krijgt. Daarnaast zullen ook Eiting en Frenkie meer minuten op het middenveld maken bij een vertrek van Ziyech. (Iets met waardestijging)

9 augustus 2018 om 11:43

Nl_modric

Precies! Ziyech moet gewoon weg om ruimte te maken voor de spelers waar Ajax wél een stapje vooruit mee komt. Zolang Ziyech blijft wordt de ontwikkeling van Frenkie de Jong tegengehouden.

En dat Labyad niet tevreden zal zijn dat vind ik nog niet eens het belangrijkste. Ajax zal veel beter moeten zorgen voor haar jeudgspelers. Want naast Frenkie dreig je inderdaad hierdoor Donny te gaan misbruiken. Dat kan niet de bedoeling zijn, die moet nu echt doorbreken want afgelopen seizoen was hij enorm wisselvallig.

Voor Eiting heb ik, als Ziyech blijft, al helemaal geen hoop meer voor dit seizoen. Die moet echt een jaartje in de wachtkamer, in dat geval.

Hopen wij als Ajacieden ook. Hij begint al langzamerhand nonchalant te worden op het veld. Je hebt niks aan een speler die niet voor Ajax wilt spelen, dat betekent dus geen 100% inzet. Hij zit nu alleen maar spelers in de weg die nog wel voor Ajax willen spelen.

9 augustus 2018 om 10:40

Spreek voor jezelf Salade. Waar maak jij uit op dat hij geen 100 geeft? Omdat de wedstrijd wat minder was? Ben je zijn wedstrijd van twee weken terug in de Arena soms vergeten? Hij heeft juist in mijn ogen nog een enorme drive en werkt hard. Iets wat ik iemand die percã£â© weg wilt niet zie doen.

Buiten dat, het zou geweldig zijn als Ajax dit jaar Ziyech kan houden in mijn ogen, heeft enorme kwaliteiten en zorgt elke wedstrijd voor grote kansen. Dat ga je nog nodig hebben.

9 augustus 2018 om 12:00

Beste Giesburg Ziyech moet wel zijn best doen en dat is niet voor Ajax maar om zich zelf te verkopen. Er is geen speler die zo is gezakt op de teansfer markt

9 augustus 2018 om 10:43

Doe ff normaal man, ik hoop van harte dat hij blijft. Tegen Luik ook weer gewoon 1 van de beste mannen op het veld, hij geeft af en toe ballen die ik na Eriksen niemand in heel de ED meer heb zien geven. Jij bent een uitzondering hoor, dat kan ik je verzekeren, bijna elke Ajacied wil dat Hakim blijft!!

9 augustus 2018 om 10:51

Ik ben het eigenlijk wel met hem eens. Ik hoop eigenlijk dat Ziyech of Schöne vertrekt zodat Ten Hag gedwongen is eindelijk de keuzes te maken die het middenveld in balans gaan brengen, want die balans is er nu niet. Ik vind Ziyech daarnaast te vaak te weinig een teamspeler. Ja hij heeft een geweldige traptechniek en pass in huis, maar ik denk dat je genoeg spelers hebt die dat op hun manier kunnen compenseren. Zeker nu je Tadic al in huis hebt, die zich nu al veel meer als leider en teamspeler laat zien.

9 augustus 2018 om 11:00

Waarom vind jij hem geen teamspeler?

9 augustus 2018 om 11:17

De man met de meeste assists van de competitie. 100+ kansen voor zijn teamgenoten gecreëerd, sorry hoor maar als je Ziyech geen teamplayer vind dan houdt het snel op.. Tadic is ook geweldig maar waarom zou je ze niet allebei willen?! Echt, sommige mensen hebben gewoon iets tegen de persoon Ziyech, hoe kun je hem nou op basis van zijn voetballende kwaliteiten niet bij je selectie willen? Dat snap ik echt niet..

9 augustus 2018 om 11:41

Is dan Huntelaar geen teamspeler omdat hij geen kansen voor anderen creeert? Ziyech voert zijn taak uit, en dat doet hij subliem. Heeft niks te maken met of hij teamspeler is of niet

9 augustus 2018 om 11:51

Sanderkoevoets

"echt, sommige mensen hebben gewoon iets tegen de persoon Ziyech, hoe kun je hem nou op basis van zijn voetballende kwaliteiten niet bij je selectie willen?"

Ik denk dat er weinig of geen mensen zijn die zullen stellen dat Ziyech niet kan voetballen. Maar je zult ook realistisch moeten zijn. Twee jaar Ziyech en hij is er niet in geslaagd om Ajax kampioen te maken, terwijl het team in feite volledig op hem afgestemd was. Ga maar na, hij mocht op 10 spelen, mocht een vrije rol invullen onder Bosz en dat werd dus een finale, maar geen enkele prijs.

Onder Ten Hag kreeg Ziyech weer alle touwtjes in handen en liet Ten Hag zelfs Neres en Donny in zijn dienst spelen (donny moest zelfs naar linkshalf om Ziyech rechtshalf te laten spelen). Wederom werd er niets gewonnen. Sterker, het publiek keerde zich tegen hem of als hij zijn zoveelste vrije trap de tribune in joeg, als hij voor de 20e keer balverlies leed. Waarop Ziyech gebaartjes ging maken naar dat publiek. In interviews zei hij ook hele nare dingen. Athans, dat hij vind dat het publiek fout bezig was en zo. Domme opmerkingen! Sindsdien laat hij onder auspiciën van Miel Brinkhuis alleen maar keueige teksten horen in interviews. Maar ik geloof niet in dat soort mediaspeak. Ik kijk naar hoe Ziyech is weggegaan uit Heerenveen en Enschede. Dat was ook de ene week nog 'alles ik prima' en later pas een hoop kritiek en narigheid. Dus ja, hij speelt nu voor Ajax maar het is onzin te stellen dat hij nog echt 100% volledig wil gaan voor de club, short en supporters. Hij doet het voor zichzelf en voor zichzelf alleen! Heb daar geen illusies over, zou ik willen zeggen!

Anyway, waarom zou je op basis van zijn voetbalkwaliteiten hem niet willen? Nou, simpel zat, omdat Ajax erbij gebaat is om de regie van het voetbal te leggen bij die mensen die mentaal sterker zijn en die het team Ajax verder kunnen brengen dan waar Ziyech Ajax bracht. Daarom!

9 augustus 2018 om 12:25

Dus jij denkt dat het enkel en alleen door Ziyech komt dat Ajax geen kampioen is geworden? Wat een simpele gedachtegang. Jij bent geen Ajax-supporter en dat is duidelijk te merken. Hij is door de supporters gekozen tot beste speler en alle weldenkende supporters willen hem houden. Hij zet zich 100 % in, geeft geniale passes en is niet te beroerd om te vechten als hij balverlies lijdt.

9 augustus 2018 om 12:53

Haha komop Constant.. Hij is er niet in geslaagd om Ajax kampioen te maken (want hij moet dat alleen doen?) dus hup.. weg ermee. Dit jaar willen we wél kampioen worden, na twee keer tweede en een EL-finale met Ziyech is de doelstelling nu kampioen worden en de CL halen. Waarom zou je dat per se zonder Ziyech willen doen omdat hij zogenaamd gefaald heeft om Ajax kampioen te maken? Vorig jaar had PSV een super jaar en het jaar ervoor zat Ajax er 1 puntje achter. Je doet net alsof Ajax er finaal niks van bakte met Ziyech ofzo.

9 augustus 2018 om 13:47

Sanderkoevoets

Tja, weet je, ik vind het prima dat jij de basisregel van topsport wilt herschirjven in een periode dat Ajax niet aan die basisregel voldoet, maar als jij het echt langs die lijnen wilt uitdiscussieren dan vind ik dat prima.

Maar in topsport telt geen 'als-als-als' en geen 'tweede plaats is ook goed'. In topsport telt alleen de eerste plek, Sander! Stellen dat Ziyech niet faalde doordat hij Ajax geen kampioen heeft gemaakt (en let wel, ik zeg natuurlijk nooit 'veltman faalde, want hij maakte Ajax geen kampioen, of het ligt aan Tagliafico, want dat is geen leider'.

We hebven het toch over Ziyech? Jij vind hem toch de beste speler van de eredivisie? Verreweg toch? Ik zie je al dagen hier iedere keer weer roepen dat Ziyech de beste statistieken heeft toch? Nou, prima allemaal, maar in topsporttelt niet dat hij mooie statistieken heeft. Wat telt is of hij in staat eas zijn team naar de titel te dragen. Dat was hij dus niet. Van Ginkel daarentegen, die droeg PSV wel naar twee titels in drie jaar. Dus je kunt je enerzijds afvragen wie eigenlijk 'beter' is (dat mag iedereen naar gelieve invullen al naar gelang welke criteria je daarvoor wilt hanteren), maar anderzijds moet je toch vaststellen dat een Ziyech, met de club die het vaakst kampioen is geworden in dit land, toch faalt als hij geen kampioen wordt?

Of is het zo dat jij Ziyech eigenlijk stiekum, ook veel minder belangrijk vindt voor Ajax dan je stelt dat je doet? Zou ook kunnen. Maar ga dan niet zo heftig in op mensen die Ziyech ook minder belangrijk vinden voor Ajax dan mensen denken. Ik vind dat Frenkie de Jong veel meer kan betekentn voor dit Ajax dan Ziyech. En dat je hem de teugels moet geven. En ik denk dat Frenkie die teugels pas effectief kan overnemen als Ziyech niet meer in het elftal staat. Ik mag dat toch vinden? Er is geen enkele objectieve reden te bedenken waarom wat ik vind niet zou kunnen. Net zomin als dat wat jij vindt ook zou kunnen.

Simpel zat allemaal. Maar volhoduen dat Ziyedcy het goed gedaan heeft nij Ajax, terwijl Ajax niets heeft gewonnen al vier jaar, is en blijft in topsport gewoon een bijzonder raar verhaal. En ik snap best dat alleen mensen die geen fan van Ajax zijn dat echt zullen kunnen volgen want het is vrij standaard dat Ajaxfans, in periodes dat Ajax wel prijzen wint, echt steevast iedereen de oren wast over waar het om gaat in topsport, namelijk om het winnen en nergens anders om! Dus nu moet je denk ik maar gewoon even laten gebeuren dat jou nu de oren worden gewassen, zeg maar. Hoort erbij. Als Ajax dit seizoen kampioen wordt, dan kun je zelf weer de zeep ter hand nemen. Maar aanvaard nou maar gewoon dat jij (even 'jij' als aanspreekpunt, ik bedoel dit geenszins in de persoonlijke sfeer of iets dergelijks) nu aan de beurt bent!


9 augustus 2018 om 13:49

Kyle66

"jij bent geen Ajax-supporter en dat is duidelijk te merken. "

Eh, ja, okay, het klopt dat ik geen AJax-supporter ben, maar wat bedoel je daar exact mee te zeggen?

9 augustus 2018 om 15:30

Oke Constant wij verschillen hierin duidelijk van mening. Topsport gaat inderdaad alleen om winnen, deze winst wordt op details beslist. Je hoeft niet direct iedereen buiten te trappen als je twee maal tweede wordt en een fantastische prestatie in de EL neerzet (even alleen de seizoen mét Ziyech in ogenschouw nemend), maar dat is mijn mening.

Verder wil ik je even wijzen op de volgende quote: "jij vind hem toch de beste speler van de eredivisie? Verreweg toch? Ik zie je al dagen hier iedere keer weer roepen dat Ziyech de beste statistieken heeft toch?" Ik discussieer graag met mensen maar ga a.u.b. geen 'feiten' verzinnen. Je ziet mij al dagen roepen dat Ziyech de beste statistieken heeft? Complete nonsens. Ten eerste heb ik, buiten dit topic van vandaag, de afgelopen dagen niets over Ziyech zijn statistieken geschreven, hoe kom je hier bij? Ten tweede heb ik nooit gezegd dat hij -verreweg- de beste speler van de ED is, ik vind hem zeker 1 van de beste spelers, maar ik neem aan dat iedereen op dit forum dat wel met me eens is, hij is namelijk ook gewoon 1 van de betere spelers van de ED. Misschien doel je op mijn quote in onze discussie hier onder waarin ik stel dat hij de beste 'klootzak' is op de Nederlandse velden. Aangezien jij hem omschreef als 'mannetje met maniertjes' waartoe volgens jou Lozano, Tadic, Blind en Van Gingel niet behoren (al heb ik over Lozano zo mijn twijfels, die heeft maniertjes zat maar goed) en ik er vanuit ga dat je Berghuis daar ook niet toe rekent kan ik dan wel stellen dat Ziyech de beste is in de categorie 'mannetjes met maniertjes'

Verder denk ik dat het er wel op zit betreft deze discussie. Ik begrijp je standpunt, het gaat enkel om winnen, dat weten wij Ajacieden dondersgoed (zoals je ook al zelf aangeeft). Jij vindt derhalve dat ze Ziyech per direct moeten lozen en ik vind dat Ajax, met Ziyech en de anderen, meer kans heeft op een prijs. Daarin verschillen we dus van mening maar dat maakt verder niet uit. We gaan het zien aan het eind van dit seizoen.

10 augustus 2018 om 10:55

"ik discussieer graag met mensen maar ga a.u.b. geen 'feiten' verzinnen. Je ziet mij al dagen roepen dat Ziyech de beste statistieken heeft? Complete nonsens. "

Als ik me heb vergist en je door de war haal met iemand anders, dan hiervoor mijn excuses.

9 augustus 2018 om 10:47

Dat Ziyech niet altijd even gelukkig speelt kan gebeuren, maar zag Ziyech wel keihard werken bij balverlies om de bal terug te veroveren. Geen idee waar jij op baseerd dat hij geen 100% geeft voor Ajax? Als je het alleen maar baseerd op de 2e helft tegen Luik kan je heel veel namen op noemen die gewoon minder speelden

9 augustus 2018 om 10:51

Ik als ajacied distantieer me anders toch van jou uitspraak en hoop van harte dat hij blijft, heb trouwens ook niet gemerkt dat hij minder hard werkt.

9 augustus 2018 om 11:03

Wat een onzin. Zijn hele houding is nonchelant. Daardoor houd je van 'm of heb je er juist een hekel aan. Ik hoop juist dat hij blijft. Je merkt dat hij en Tadiç uit hetzelfde hout zijn gesneden. Dat is heerlijk om te zien.

9 augustus 2018 om 11:20

Wat een vreemde conclusie. Ziyech werkt het snot voor de ogen en nonchalant is hij ook niet.

Hij heeft gewoon de rust niet in zijn hoofd om in de drukte de goede beslissing te nemen waardoor hij ongeschikt is voor de positie waar EtH hem de afgelopen twee wedstrijden heeft neergezet. Maar daar kan Ziyech niet zoveel aan doen, dat ligt aan de coach, want die maakt de opstelling.

Zo zie je maar weer, mensen schatten hem verkeerd in en kakkelen elkaar na, waardoor er steeds meer misvattingen over hem ontstaan.

9 augustus 2018 om 11:47

Wij als ajacieden? Ik totaal niet en hij zet zich tot heden ook gewoon 100% in.

9 augustus 2018 om 13:23

Je hoopt t waarschijnlijk voor jezelf maar je vertegenwoordigt “wij Ajacieden” niet hoor... Nonchalance, balverlies, zogenaamd geen 100% inzet en alle andere ‘minpunten’ horen er wat mij betreft bij, dus voor mij hoef je niet te spreken :-) En als hij al spelers in de weg zit dan is dat omdat die spelers niet beter zijn of minder goed in t team passen.

Waar in hemelsnaam maakt meneer Brugink uit op dat de clubleiding blij zou zijn? Weer lekker aan het speculeren. Ovemars en Ziyech hebben al aan het begin een goede afspraak gemaakt dat Ziyech na twee weg mag gaan. Vandaar dat de deur op een kier staat. Maar buiten dat, iedereen kan toch zien dat Tadic en Ziyech goed met elkaar om gaan?

9 augustus 2018 om 11:50

Bruggink wil als psver zoveel mogelijk onrust stoken bij ajax. Dat is hoe ik het lees. Ajax heeft hier namelijk helemaal geen behoefte aan en het rugnummer is ook helemaal geen probleem. Sterker nog ik zie ziyech lachen op het veld. Hij heeft het na mijn inziens dus naar zijn zin.

9 augustus 2018 om 11:59

Musi26

"bruggink wil als psver zoveel mogelijk onrust stoken bij ajax. "

Oh? Werkt dat echt zo, bij de tv? Dus Bruggink wil als 'psver' onrust stoken bij Ajax en doet dat door dit soort dingen te zeggen steeds?

Okay, dus dan mogen we ervan uitgaan dat Ajacied Perez onrust wil stoken bij PSV en Feyenoord. En Ajacieden Frank en Ronald de Boer willen onrust stoken bij PSV en Feyenoord. Mario Been stookt dan onrust bij Ajax en PSV etc.

Vraag ik me alleen af bij wie Gert-Jan Verbeek en Jan van Halst dan onrust wilden stoken. Bij Ajax, PSV én Feyenoord dan waarschijnlijk????

Misschien zou je kunnen laten varen dat analytici alleen maar op tv zijn om 'onrust te stoken'. Sowieso, wat zou het belang van een Bruggink of een Perez dan precies zijn dat jij ervan uit gaat dat zij tot hun taak hebben gemaakt om 'onrust te stoken'???

9 augustus 2018 om 13:59

Hahahahaha, Constant Kante, nummer 1 in simpel denken. Musi heeft nooit gezegd dat alle analisten onrust stokers zijn. Hij zegt dat Bruggink in deze analyse onrust wil stoken bij Ajax (wat overigens iedereen wel ziet, behalve de mensen met een anti-Ajax bril op) d.m.v. te zeggen dat Ajax Ziyech weg wil hebben. On: Arnold Bruggink is serieus de slechtste analist ooit als hij deze analyse serieus neemt.

9 augustus 2018 om 16:06

An34

Aaaah, okay, nee nu snap ik het inderdaad. Het heeft te maken met 'brillen'.

Prima, laten we het dan maar gewoon op houden dat ik dan dus 'nummer 1 in simpel denken ben'. If it makes you happy, prima hoor. Maar ik denk dat je wel snapt dat ik, na jouw bijdrage, echt geen enkele reden voel om mijn mening op dit vlak bij te stellen.

Ik kan me dit niet voorstellen. Ajax en Ziyech zijn duidelijk naar elkaar geweest. Ziyech zou 2 jaar voor Ajax spelen en daarna een transfer maken als alles klopte. Helaas voor Ziyech speelde hij een matig wk waardoor de interesse voor hem wat minder is geworden. Ik denk ook niet dat Ziyech er wakker van ligt om nog een jaar voor Ajax te spelen, wat ie zelf tevens al heeft aangegeven. En voor Ajax is het alleen maar luxe als hij nog een jaar blijft. Vooral als Ajax CL speelt kunnen ze Ziyech zeer goed gebruiken.

Ongelooflijk.. de heer Bruggink vertelt in dit geval ook weer een hoop onzin.. goede voetballers willen met elkaar voetballen. Zeker als het team belang voorop staat en zij gezamenlijk prijzen kunnen pakken. Ziyech en Tadic kunnen juist een mooie tandem zijn.

Haha wanneer scoort Hakim van afstand? Wat is de succesratio? Gewoon niet meer doen lijkt me. Met of zonder Tadic

Halen ze de CL niet dan gaan straks Frenkie en Ziyech weg. En als het echt tegen zit zal van de Beek ook nog vertrekken. Dan krijg je wel een hele zwakke middenveld.

9 augustus 2018 om 10:45

Van De Beek gaat echt nog nergens heen hoor. Tuurlijk die moest even slikken toen hij gepasseerd werd. Maar knokt zich 100% terug in de basis dit seizoen. Dat hij in het interview liet vallen dat hij niets wil garanderen is meer gezond verstand dan dat hij uitkijkt maar een andere club. Alleen wordt dat zinnetje eruit gelicht en tachtig keer uitvergroot, en voor wie er echt niets van begrijpt is dat het enige dat bijblijft aan zo’n interview. Geloof mij maar dat hij de allerlaatste is die zou vertrekken deze zomer.

Bruggink heeft z'n pilletjes weer niet ingenomen hoor, pff.. Natuurlijk hoopt Ajax niet op een vertrek van 1 van haar beste en creatiefste spelers, wat is dat nou voor bullshit joh. 'Te veel mannetjes' in de kleedkamer is nog altijd beter dan te weinig kwaliteit in de kleedkamer. Bovendien kunnen de 2 mannetjes (Tadic en Ziyech) het uitstekend met elkaar vinden en vinden ze elkaar ook blindelings op het veld..

9 augustus 2018 om 10:50

Deze dorpspastoor neem ik totaal niet serieus even weer een bom leggen en er komt weer discussie , het slaat totaal nergens op want Ziyech en Tadic gaat prima maar dat is natuurlijk geen nieuws om te melden nieuws moet negatief zijn want op goed nieuws zitten de mensen niet te wachten , eigenlijk moet je deze man lekker laten lullen

9 augustus 2018 om 12:05

Sanderkoevoets

"te veel mannetjes' in de kleedkamer is nog altijd beter dan te weinig kwaliteit in de kleedkamer"

Dat is inderdaad het logische standpunt van de supporter. Tuurlijk wil jij een kleedkamer waar bij wijze van spreken gewoon de 45 beste spelers van Nederland bij elkaar zitten. Kan je namelijk, in jouw ogen, altijd de beste spelers opstellen.

Maar misschien zou je eens kunnen overwegen dat mensen die echt verantwoordelijkheid dragen bij Ajax (dat zijn niet de fans dus, die zijn nergens voor aansprakelijk en verantwoordelijk), zoals bestuurders en de trainers, hier een hele andere visie op hebben? Of dacht jij werkelijk dat Erik ten Hag echt 'liever teveel mannetjes in de kleedkamer heeft dan te weinig kwaliteit'? Ik weet zeker van niet namelijk. Juist een man als Erik ten Hag heeft in zijn periode als beginnend trainer aan den lijve ondervonden dat niet alleen de balans in het veld maar ook die van de kleedkamer belangrijker is dan jij stelt. En dan kun je beter drie donny's van de beek hebben dan één Ziyech, zeg maar. Want Donny gaat zich professioneel gedragen maar dat is niet iedere spelers gegeven. En zoals we echt wel weten is Ziyech dat zeker niet gegeven. Zolang je hem elke week opstelt en Ajax alles wint dan heb je inderdaad niet snel problemen. Succes poetst alle rimpels heel snel weg.

Maar zodra het even tegen gaat zitten, ja dan heb je de poppen snel aan het dansen. Maar goed, ik snap best dat je als fan daar een wat andere visie op hebt dan de mensen die het bij je club echt voor het zeggen hebben.

9 augustus 2018 om 13:00

Oke dus even een voorbeeldje, want ik vraag me af wie jij nu allemaal als 'mannetjes' ziet. Ik denk hierbij aan Ziyech, Tadic en Blind, that's it. In elke linie een vrij ervaren topper (voor onze begrippen). Dan reflecteer ik dat even op PSV om te kijken of je er dan hetzelfde over denkt, neem vorig jaar. Jullie hadden Lozano als grote man voorin (dan ook nog Luuk wat een aardig mannetje is), Marco op het middenveld, Zoet kunnen we in de Eredivisie toch ook wel als een zwaargewicht zien, ook qua invloed binnen de groep. Dus stel: PSV zou daarbij nog een top CV aantrekken (van het kaliber Moreno ofzo zegmaar), zou je dan vinden dat PSV Lozano of Van Ginkel maar van de hand moest doen omdat er te veel 'mannetjes' lopen? Natuurlijk niet! Hoe meer grote spelers hoe beter. We hebben het hier niet over Messi, Ronaldo, Neymar en Zlatan in een ploeg ofzo he? Die 'toppers' van de ED kunnen echt wel naast elkaar spelen hoor!

9 augustus 2018 om 13:24

Het issue is natuurlijk niet dat ze 'niet met elkaar kunnen spelen'. Ik zeg dat ook nergens.

Probleem is dat Van Ginkel, De Jong, Blind en Zoet (zoet is natuurlijk totaal geen 'mannetje'. Dat is net zoiets als stellen dat Donny een 'mannetje' is, terwijl Dony juist, net als Zoet, gewoon een modelprof is. loyaal, geen gekke dingen roepen en professioneel) natuurljik niet rare gebaartjes hebben gemaakt naar het publiek, niet uigefloten zijn door het publiek en niet hebben teroepen in interviews dat hij schijt heeft aan het publiek. Dát is het verschil met Ziyech.

Blind is geen goed voorbeeld, Blind is gewoon een modelprof.

Van Ginkel idem dito.

Ik zie bij PSV eigenlijk geen speler rondlopen die maar enigszins lijkt op Ziyech. In het verleden had je wel types als Toivonen, maar in het huidige PSV is geen geval Ziyech die daar rondloopt om dit mee te vergelijken.

En de kern is dus niet zozeer dat teveel sterspelers het probleem vormen. Goede voetballers vinden, meestal, altijd een manier om samen te spelen. Messi, Neymar en Suarez bijvoorbeeld. Dat werkte ook, one way or another. Maar het gaat erom dat Ziyech gewoon een lastige persoonlijkheid heeft. En eentje die te labiel is om de leider te zijn en de vormgever van het team. Voorheen had Ajax geen alternatieven. Nu wel. Ziyech slaagde er niet in Ajax titels te brengen. Selecteer dus door. Want anders dan een Blind, Van Ginkel, Luuk de Jong en Moreno is Ziyech gewoon een splijtzwam in je team, als het niet draait en als hij bijvoorbeeld een keer moet banken. Die ellende wil je niet in een super belangrijk seizoen voor Ajax.

Want zeg eens eerlijk, jij bent toch met mij eens dat als dit Ajax wéér geen kampioen wordt, dat het dan pas écht crisis wordt bij Ajax? Ik bedoel vier keer helemaal niets winnen, dat kán eigenlijk al niet in Amsterdam, maar dan ook nog eens mijoen en miljoenen uitgeven en dan nóg geen kampioen worden?? Sorry maar in dát geval moet toch gewoon de complete directie worden ontslagen wegens incompetentie, of wat?

9 augustus 2018 om 13:59

Oke je bedoelt dus iets anders met 'mannetjes' dan dat ik dacht, je bedoelt geen invloedrijke persoonlijkheden maar 'klootzakjes' zeg maar? In dat geval hebben we er maar 1 zover ik zie, dat is Hakim. En laat dat nou net by far de beste 'klootzak' op de Nederlandse velden zijn. Die houden we gewoon lekker!

Ik denk dat jij het allemaal heel erg opblaast. Ziyech heeft 2 keer gefaald om Ajax kampioen te maken stel jij, maar zonder Ziyech waren we zeker weten verder achter gebleven want hij was beide jaren een van de belangrijkste mannen. Een 'splijtzwam binnen je selectie' weet ik nieteens wat ik me daar precies bij voor moet stellen maar enfin. Jij weet van buitenaf in ieder geval erg goed dat Hakim ellende veroorzaakt binnen de selectie in een super belangrijk seizoen, toch raar dat ik in alle interviews etc. op Ajax TV (die ik in tegenstelling tot jou neem ik aan regelmatig kijk) hoor dat Ziyech erg goed in de groep ligt, belangrijk is voor de jonge jongens, het erg goed kan vinden met onze nieuwe topper Tadic, enzovoort.

Al met al vind ik het erg zwart-wit om te stellen dat Ziyech er maar uit moet omdat je dan meer rust in je selectie hebt. Ik opteer persoonlijk voor een selectie mã©t Ziyech omdat ik geloof dat hij de kansen op de titel en het halen van de CL vergroot!

9 augustus 2018 om 15:52

Eerlijk gezegd is Ten Hag wel een trainer die graag met lastige spelertjes werkt, het is geen Frank de Boer. Ik heb het idee dat hij het vooral lastig heeft met een Wober ofzo. De spelers die toch al niet overlopen van zelfverzekerdheid. Ik weet ook niet of Schuurs echt onder hem gaat renderen.

9 augustus 2018 om 16:21

Sanderkoevoets

Haha, ik bedoel wat mannetje betreft inderdaad wat anders dan puur invloedrijk. Overigens hoe kom jij erbij dat Zoet invloedrijk zou zijn binnen de PSV selectie. Is toch gewoon een matige speler, kom op zeg! Heeft een uitstekend seizoen gehad, maar ik vond dat een uitschieter. Puntje bij paaltje, is Zoet normaal gesproken goed voor een paar fouten per seizoen. Mocht ik kiezen, dan zijn Cillessen én Onana echt een paar klassen beter. Paar klassen? Yep, paar klassen!


Maar even terug naar de kern, het gaat om twee dingen bij Ziyech. Ten eerste dat het Ziyech is, en dus niet Messi, Iniesta of zelfs maar Mahrez, Payet of weet ik welke topper je kunt noemen. Het is wel een beetje de eenoog die koning is in een land van heel veel blinden. Vergeet niet dat ik geen topspelers ken die 20 keer per wedstrijd ballen zie verspelen. Terwijl die andere topspelers ook risico in hun spel leggen. Heb jij Zidane ooit serieus twee keer per wedstrijd een bal zien verspelen? Ik niet. Okay, Zidane is een hele hoge lat, maar ik probeer daarmee mijn perspectief te laten zien. Ziyech is geen topspeler dus. Denk even na. Waarom worden er tientallen miljoenen betaalt voor allerlei vage figuren die misschien niet de brille van Ziyech hebben en wil geen club 25 miljoen voor hem neerleggen denk jij? Dat is een duidelijk signaal. Ik denk dat je Ziyech in een wat lagere categorie moet plaatsen dan waar veel Ajaxfans hem in plaatsen.

Voeg daarbij element twee, en dat is zijn mentaliteit. Dat is wat anders dan zijn werklust. Hij wil best werken en lopen, dat ziet iedereen wel. Maar mentaliteit als in zijn houding. Heb je die interviews echt gemist einde vorig seizoen? Hangende schoudertjes, kop omlaag, gebaartjes, etc. Jij vindt dat dit blijk geeft van de juiste instelling en houding die past bij een Ajaxspeler? Nou, dan zijn de normen in Amsterdam echt behoorlijk gezakt kan ik je melden. Dacht jij dat een speler in de periode dat Cruijff nog trainer was hiermee weg zou zijn gekomen? No way!

Dus nee, ik wil niet stellen dat het puur voor de rust is, ik denk dat je overchat hoe belangrijk Ziyech is voor dit Ajax. Hij is een uitstekende speler, maar niet goed genoeg dat hij Ajax naar de titel brengt. Dat heeft hij al bewezen. Daarnaast heb je gewoon spelers rondlopen nu die beter zijn. En die de ruimte nodig hebben, die nu door hem ingenomen wordt. En ook omdat ik denk dat Ajax beter rendeert met Frenkie aan de regieknoppen dan met Ziych aan die nknoppen, ben en blijf ik ervan overtuigd dat Ajax er echt beter aan doet hem weg te doen. Dát is mijn mening en visie.

En dan lopen er hier wel mensjes rond die dan beginnen over dat iemand die geen Ajaxfan is hier niks over mag zeggen of dat ik het allemaal niet kan begrijpen omdat ik anit brillen op heb (en meer van dat soort prietpraat) maar uiteraard kunnen dat soort reacties mij wel gestolen worden. Jij praat tenminste inhoudelijk, zeg maar. En we zijn het vaak oneens, dat is mooi anders heb je een lastige discussie, maar we kunnen wel normaal discussieren in mijn ogen. Dus hulde voor jou.

Maar doe die Ziyech weg man! Ajax gaat er echt beter door spelen en haalt betere resultaten. En zeg nou eens heel eerlijk: wat denk jij dat er gebeurt als Ten Hag Ziyech eens een keertje op de bank zet of passeert omdat hij andere spelers wil laten spelen? Wordt het dan alelen een persberichtje van het management van Ziyech dat ze het er 'niet mee eens zijn' en verder niks of denk jij dat we dan wel van Ziyech dingen gaan horen? Wat denk je nou echt? En nogmaals, als hij nou echt de beste speler was die wekelijks iedere tegenstander gek maakt, dan zou je dat nog kunnen overwegen, maar dit gaat over Ziyech toch? Zó goed is die dus gewoonweg niet.
Ik vind het vreemd dat Zyech de enige is die weg mag, terwijl hij in de basis staat? Waarschijnlijk staat hij in de basis zodat er nog op hem geboden gaat worden.

9 augustus 2018 om 11:01

Wat is er vreemd aan? Dat is met hem afgesproken.

9 augustus 2018 om 11:02

Misschien is het je ontgaan de laatste 2 seizoenen maar Ziyech staat in de basis omdat hij een van de beste spelers van de eredivisie is , hij mag eventueel weg vanwege gemaakte afspraken met de club en zolang hij er is staat hij in de basis niet zo gek hoor voor zo'n goede speler denk ik , geen enkele trainer zet zijn beste spelers op de bank .

Ziyech is geen mannetje en ook geen leider. Tadic manifesteert zich gelijk wel zo.

Wat hebben wij precies gezien aan het gedoe over het rugnummer Arnold? Ik heb alleen een verklaring van Ajax gezien dat Tadic nummer 10 kreeg, Ziyech nummer 22 en dat die laatste het daar niet mee eens zou zijn geweest. De betreffende spelers hebben we er niet over gehoord. Het 'gedoe' is voorlopig feitelijk 1 persbericht van Ajax.

Slaat nergens op en gebaseerd op aannames en achterklapverhalen.

wat een kulverhaal van meneer Bruggink. Een beetje voetbalkenner ziet toch absolute meerwaarde in de combinatie Ziyech/tadic voor een elftal. Het duo brengt Ajax naar een voetbalniveau wat ze al jaren missen.

Anders duwen we hem even naar de uitgang?
Je moet toch juist blij zijn als je Ziyech kan behouden.

Arnold Bruggink...die heeft er helemaal geen verstand van. Net als van Halst denkt hij het allemaal te weten. Wat een onzin, je wilt toch juist die smaakmakers houden, dat zijn toch rasvoetballers waarvoor je naar het stadion komt? Met Ziyech en Tadic behoor je kampioen te worden. Tegen standard zag je dat Ajax aardig de weg kwijt was toen Ziyech eruit ging. Eerste helft met Ziyech en Tadic had je meer moeten scoren. Wanneer ik Ajax supporter zou zijn, zou ik hopen dat hij blijft. Een discussie om een rugnummer, stemmingmakerij. Maar goed het is Arnold Bruggink maar, nobody.

Grappig, want "dat gedoe over het nummer 10" is volgens mij een prachtig voorbeeld van iets dat volwassen is opgelost. Ajax ging uit van een vertrek van Ziyech, belooft het nummer aan Tadic, maar Ziyech gaat niet weg. Dat bespreek je als volwassen mensen met elkaar, Ziyech laat weten dat hij er van baalt, maar er gebeurt verder werkelijk helemaal niks. Ze spelen lekker samen en er is geen ruzie.

Wat voor "gedoe" is er dan? Er is helemaal geen gedoe. Juist een verademing dan mensen een keer normaal doen. Dat is, ook bij Ajax, wel eens anders geweest.

Wat een onzin. Ajax heeft met Ziyech in huis 1 van de beste spelers in huis. die willen ze echt niet weg hebben...

Wat een onzin zegt die Bruggink toch. Hoeveel mannetjes zitten er wel niet in de kleedkamer bij bv Real Madrid? Nog nooit zulke onzin gehoord. Je wilt toch de beste voetballers bij elkaar hebben. En Ziyech en Tadic zijn gewoon de beste spelers. Zou het fantastisch vinden als zij een jaartje samen spelen.

Dit is de PSV’er Bruggink die spreekt. Met ze ‘ik denk’

Psv'er Bruggink hoopt natuurlijk dat Ziyech weggaat. Die schijt in zijn broek van een tandem Ziyech-Tadic. I can't blame him for that. Maar hij moet geen onzinberichten de ether in smijten.

Beste Bruggink, nee dat hoopt Ajax niet en ook niet stiekem. Ziyech is een topper, Tadic is een topper, Schone is goed en daarnaast is er nog belachelijk veel talent op het middenveld.

Ajax wilt haar toppers gewoon houden.

Ziyech veroorzaakte, toen Tadic nog niet bij Ajax in beeld was, met zijn arrogantie/trots en zijn lichtgeraaktheid al de nodige problemen op en rond het veld (vingers naar supporters bijv., niet juichen bij doelpunten). Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken, dus zal hij ook dit jaar weer voor de nodige opschudding zorgen.

Ik denk niet dat Ajax staat te juichen als 1 van zn sterspelers zou vertrekken, maar kan de opmerking van Bruggink wel enigszins begrijpen. Het middenveld is erg goed bezet, dus dat is op te vangen. Echter denk ik dat de geïnteresseerde clubs tegen de vraagprijs aanhikken. En ik kan me bij een “klein” dingetje zoals met dat rugnummer best voorstellen dat Ziyech zich gepasseerd voelt. Ik hoor velen zeggen dat zoiets bij Ziyech niet speelt, maar volgens mij was het roepen om Ziyech erbij te krijgen na de goal van Tadic tekenend voor de situatie

Kan Mbappé met Neymar ?
Kan Firmino met Salah ?
Kan Ronaldo met Dybala ?
Bruggink maakt van een scheet een donderslag.

Ajax heeft Ziyech juist nodig om kampioen te kunnen worden. En om Europees iets van betekenis te kunnen presteren.

En onze 'dominee' blijft maar bezig over de club waarmee hij zogenaamd niets heeft.... Bij de andere club heerst angst, daarom zijn juist zij liever Ziyech kwijt dan rijk. Met Ziyech, Tadic en Frenkie is Ajax gezegend met heel veel creativiteit. En teveel haantjes, ach... Bij grote clubs zitten altijd veel sterspelers

Wat een onzin. Europese subtoppers hebben veel meer haantjes in de ploeg zitten en dat lijkt ook gewoon te werken. Dat mag absoluut geen reden zijn om van jouw sterspeler af te willen en ik denk dat Ajax maar wat graag hoopt dat Ziyech blijft.

Ik ben het niet met Bruggink eens. Ik denk namelijk dat Ziyech en Tadic prima samen kunnen spelen. Kijk maar naar de laatste wedstrijd die ze speelden. Ze begrijpen elkaar. Waarom zou Ajax Ziyech dan weg willen hebben? Als ze bovenaan staan en kampioen kunnen worden zal Ziyech gewoon tevreden zijn (man van emoties die echt wel kampioen wil worden voor zijn vertrek en die kans lijkt groter dan ooit voor hem). En met een eventueel kampioenschap en top seizoen verkoop je hem alsnog voor 30/40 miljoen.

Sterspeler!!!!!!!! Heb je hem dinsdag zien spelen, kan niet tippen aan Tadic. Voor mij meest overschatte speler, op WK niet gezien en het aantal verkeerde voortzettingen overtreft ruim de goede! Voorlopig weinig animo van andere clubs voor hem!

wat een kul. Vorige week nog zeggen hoe goed de klik is tussen de spelers en nu zeggen dat ze hem liever zien gaan. Arno moet eens met vakantie gaan ipv proberen de boel op te stoken.

Als ik zo'n kulverhaal zou plaatsen dan zou deze binnen 24 uur worden verwijderd omdat het inhoudelijk geen bijdrage bevat maar komt meneer Bruggink ermee op de proppen dan is het meteen een topic waard.

onzin wat Brugging hier zegt imo. elke topclub heeft met spelers met grote ego's te maken. in de Europese top heb je zelfs een stuk of 9 van die spelers in je selectie

het is nou eenmaal een gegeven dat de meeste goede voetballers persoonlijkheden met een groot ego zijn maar dat zijn ook meteen je beste voetballers. waarom zou je Ziyech weg willen hebben als je weet dat je dan veel kwaliteit en creativiteit verliest?

Ik hoop dat ziyech blijft, maar het is dubbel want ik hoop ook dat er meer tijd komt voor jeugdspelers..

Dit is Bruggink praat Niet teveel luisteren naar die gast

Wat een onzin. Dus zodra een team twee goede spelers heeft brengt het een gevaar met zich mee. Ik denk dat elke trainer graag 23 goede spelers heeft, zodat het niveau drastisch omhoog gaat en constant presteren mogelijk maakt. Nog nooit zoveel onzin gehoord.

Uit alles zou jekunnen concluderen dat was Bruggink schrijft. Er is alleen 1 ding; voor de top is Ziyech niet goed genoeg en de subtop legt geen bizarre bedragen neer!

Waarom zou Ajax Hakim verkopen als Tadic erbij is gekomen? Je kunt nooit teveel goede voetballers hebben

Professor doctoranders Bruggink weer

Ik heb gehoord dat Fox stiekem hoopt dat hij nog weggaat

Dit omdat de meeste kijkers hem nu wel beu zijn

Afvoeren die Bruggink, wat n ongelooflijk dom statement.

Dat gaat niet werken? Waarom bij topclubs wel?

Dat gedoe omtrent die rugnummers is al een week oud. Ziyech was er niet blij mee maar heeft het geaccepteerd en speelde, net als Tadic en met Tadic, lange tijd prima.
Niks meer aan de hand.
Dan zijn we dus een week verder en dan krijgen we nog even de mening van Bruggink, die overal beren op de weg ziet.
Ik zei het al eerder.
Kan Dybala niet voetballen met Ronaldo ?
Mbappé niet met Neymar ?
Firmino niet met Salah ?
Allemaal haanjes.
Maar vooral haantjes die willen winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

270 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 15 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

L'Équipe neemt uitblinkende Ajacied op in Champions League-sterrenteam

Hakim Ziyech is door L'Équipe opgenomen in het sterrenelftal van de groepsfase in de Champions League. De spelmaker van Ajax krijgt een 6,83 als gemiddeld rapportcijfer. Alleen topscorer met tien doelpunten...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Gianluca Scamacca heeft de interesse gewekt van Juventus, AC Milan, Napoli en Benfica. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren