‘Barcelona heeft akkoord met Ajax bij mislopen groepsfase CL’

Donderdag, 9 augustus 2018 om

Barcelona aast al wekenlang op de diensten van Frenkie de Jong en de Spaanse sportkranten berichten veelvuldig over de jongeling van Ajax. Sport komt donderdag met het nieuws dat Barcelona een bepaald soort akkoord heeft bereikt met de Amsterdamse club over een overgang van de 21-jarige middenvelder.

Mocht Ajax zich niet kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League, dan treedt dit akkoord in werking en kan De Jong overstappen naar de Catalaanse grootmacht. Ajax moet in de derde voorronde van het miljardenbal nog zien af te rekenen met Standard Luik. Bij een positief resultaat wacht in de laatste voorronde een dubbele confrontatie met Dynamo Kiev of Slavia Praag.

Als Ajax zich wél weet te kwalificeren voor de groepsfase van het Europese toernooi, dan gaat Barcelona zich in een later stadium weer in Amsterdam melden, waarschijnlijk volgend jaar zomer. De geruchten rond een vertrek van De Jong spelen al weken; Voetbal International meldde woensdag dat Ajax een bod van vijftig miljoen op het talent van tafel heeft geveegd.

De Jong zelf zei onlangs dat hij wel een beetje klaar was met alle berichten vanuit Spanje: “Op dit moment kan ik daar heel weinig over zeggen. Er is natuurlijk wel interesse, dat heeft iedereen wel door. Maar zoals ik al zei, ik ben gewoon speler van Ajax. Of ik er genoeg van heb? Nee, ze mogen schrijven wat ze willen. In het begin vond ik het wel grappig dat ik in Spanje op een voorpagina stond, maar nu heb ik niet meer zoiets als: wat leuk", aldus De Jong, die nog tot medio 2022 vastligt in Amsterdam.


Poll

Verwacht jij dat Frenkie de Jong deze zomer een transfer gaat maken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

156 reacties (laatste reactie door bossie)

Blijf het bijzonder vinden want ik vind hem getalenteerd, maar niet bijzonder goed voor een 21 jarige. Op het middenveld vorige week vond ik het maar slappe hap. Voetballend goed maar sterk een duel in gaan ho maar.

9 augustus 2018 om 08:22

50 miljoen... dan zou ik deze verschrikkelijk gehypte speler gewoon laten gaan. Een prima vervanger is echt wel op te halen voor 20 miljoen. Maar laat Gutierrez aan ons aub

9 augustus 2018 om 08:25

Ik denk dat frenkie al weg is

9 augustus 2018 om 08:26

En dat denk je in misschien nog een kleine 2,5 week?

9 augustus 2018 om 08:39

Van Frenkie naar Gutierrez vind ik omlaag dus kan me niet voorstellen dat Ajax zich dan in Mexico meldt. Zeker niet voor zoveel geld. Dan haal je een tadic voor 13 en moet je 15 miljoen leggen voor hem? No way. En hoe zo gehyped? Weinig voetballers in de ed die technisch beter zijn. Denk alleen van persie en tadic. Voor de rest niemand.

9 augustus 2018 om 09:14

@lee112, je doet net alsof Frenkie al jaren lang de beste speler van de ED is. Afgelopen dinsdag mocht hij dan een keer op het middenveld, nou Ajax had geen antwoord op het middenveld van Standard. Zo denderend is het allemaal niet, ja hij kan goed voetballen mee eens, maar het echt uitzonderlijke waar mensen over hebben komt er nu nog niet uit. Hij is 21 jaar, heeft nog geen seizoen op zijn eigen positie gestaan, en heeft ook nog niets gewonnen.

9 augustus 2018 om 09:29

@lee:
Ja Voor Blind betaalde ze weer meer dan die 15?
Tadic kan je al gaan afschrijven dus toch logisch dat hij dan goedkoper word dan dit soort jongens?

En oprecht weinig spelers die technisch beter zijn? Ja dat zal best, maar wanneer hebben we hem ooit p het hoogste niveau de grote uitblinker zien zijn? Nu ook tegen een met alle respect Luik kon hij niet uitblinken.

Ik zie echt niet dat hij een 50 miljoen waard zou zijn?!?! Hij is ook "alweer" 21 en zelfs bij Ajax niet onomstreden wat gaat hij dan bij Barca toevoegen? We kennen nog Affaley die was echt wel verder toen en ook hij kon niet aanhaken daar. En die jongen had ook een geweldige techniek.

9 augustus 2018 om 09:34

Zijn kracht ligt niet op het fysieke duh. Betekent het dat hij dan minder is? Hij is geen Kante of zo... Verder was hij de enige die zelf duels won op het middenveld, echter had het geen effect aangezien schone zijn man maar mocht opkomen. Verder boeit zijn leeftijd niet. Hij komt vanaf willen 2 en maakte zijn debuut gewoon op 18 jarige leeftijd in het betaald voetbal. 9 vd 10 spelers die van kleine clubs naar Ajax gaan halen het niet eens. Hij wel. Hij stond in de verdediging, omdat Ajax geen andere lcv had die het beter kon. Middenvelders in overvloed dus makkelijke keuze voor de coach. En vertel mij maar welke andere ed voetballers technisch beter zijn dan? Ik wacht graag! Zijn er niet op nogmaals van persie en tadic na. Dus nee geen Ziyech en ook geen Pereiro. Barca ziet een voetballer die op techniek mee kan of in ieder geval de potentie heeft om mee te kunnen. Ze zien geen middenvelder die ff 10 duels wint. Who cares?

9 augustus 2018 om 09:38

Nergens geef ik aan dat Hij 50 Miljoen waard is @ capis. Jij trekt altijd eigen conclusies . Ik geef aan dat er weinig voetballers technischer zijn in de ed. Ibi had echt geen betere techniek dan Frenkie hoe verzin je het? Zeker qua voetbal intelligentie niet gelijkwaardig. Die had wel veel meer loopvermogen en andere skils.

9 augustus 2018 om 10:00

Als iemand aangeeft dat hij veel talent en heel veel techniek heeft, zegt diegene toch niet dat hij al jaren de beste speler van de ED is? Plus wat maakt het uit dat hij nog niks heeft gewonnen? Alleen in dat geval heb je genoeg talent? Als hij een wedstrijd de sterren van de hemel speelt en we hemelen hem op dan zeggen mensen als jij dat we veel te snel oordelen, maar als hij, in dit geval, een wedstrijd niet helemaal presteert, gebruik je dat wel als argument. Is hetzelfde maar dan andersom

9 augustus 2018 om 10:33

Affelay wie ?? Leuk dat hij op zn 21e verder was, was ook direct zijn hoogtepunt. Dan liever 21 zijn, niet zoveel hebben gespeeld en heel je carrière nog voor je hebben.

9 augustus 2018 om 10:36

Lee112

"zijn kracht ligt niet op het fysieke duh. Betekent het dat hij dan minder is? Hij is geen Kante of zo... "

Hohoho, laat mij er even buiten wil je! Okay, ik speelde vroeger inderdaad meestal centraal op het middenveld, maar Frenkie is echt ietsje beter dan ik was.

Nee maar even zonder dollen, het gaat er niet zozeer om dat iemand 'minder' is omdat hij fysiek niet sterk is, het wordt genoemd omdat de spelers waar je hem mee vergelijkt (naar prijskaartjes) in het Europese voetbal eigenlijk allemaal stukken meer hebben dan Frenkie. En ja, in de eredivisie waar het om techniek en tactiek draait vooral daar kan Frenkie zich als een vis in het water bewegen, maar we praten hier toch over benchmarks die wat hoger liggen? Dit gaat toch over Barcelona en zo? Andere orde. Daar moet je dus wel fysiek ook in orde zijn, althans zul je fysiek je mannetke moeten staan. Want in veel wedstrijden gaat het balletje lekker rond en kun je overal uit de duels blijven. Maar er zijn ook dagen dat dity niet lukt. En dan moet je aan de bak. En dát is het verschil tussen de Pastores, Rabiots en Kante's van deze wereld. Die stropen dan de mouwtjes op en gaan poetsen. Dat zie ik Frenkie niet doen.

Daarnaast moet Frenkie nog wel even afleren om postbode te spelen. Die fout maakte Ibi Afellay ook altijd. Lekker veel dribbelen en mensen voorbij lopen maar dan niet op tijd weer die bal inspelen. Er is nog heel erg veel dat Frenkie zal moeten leren. Maar dat is ook niet zo heel gek. Hij heeft eigenlijk nog maar pas, relatief gezien, een handvol wedstrijden gespeeld. En als je heel eerlijk bent, zelfs voor zijn blessures was het ook niet elke week een 8. Hij wisselde goede potten ook met een paar slechte af. Logisch. Jonge spelers zijn wel vaker puur wisselvallig. Frenkie is daar geen uitzondering op. Hij heeft alle potentie van een topspeler, maar hij is dat nog in de verste verten niet.

9 augustus 2018 om 10:38

Lee112

"ibi was niet technischer. "

Ik vind Frenkie de Jong absoluut niet technischer dan Ibi trouwens. Hoe kom jij daarbij trouwens, dat Frenkie 'technischer' zou zijn? Waar leidt jij dat aan af dan? Ibi kon alles met een bal. Hoe technisch wil je een speler dan hebben eigenlijk?

9 augustus 2018 om 10:45

Geef ik toch aan? First touch, passing en inzicht bij Frenkie is beter. Aan de bal dribbels beiden zweet sterk en dan vind ik Frenkie in de kleine ruimtes sterker. Ibi veel meel loopvermogen en versnelling. En nogmaals barca heeft er blijkbaar vertrouwen in dat ze Frenkie het 1 en ander kunnen leren. Ze verwachten geen speler die beslissend is duh. Echter wel een toptalent en dat is hij ook.

9 augustus 2018 om 10:54

Frenkie de Jong is absoluut een toptalent! Ik spreek dat nergens tegen. Integendeel. Ik heb hier al maanden op VZ geroepen dat Ziyech's vertrek een zegen is voor Ajax, omdat ze in dat geval de regie op het middenveld met een gerust hart aan Frenkie kunnen geven, omdat die een veel betere vormgever is dan Ziyech.

Maar het gaat mij even om jouw assesment dat Frenkie dus 'technisch beter' zou zijn dan Ibi. Ik vind van niet. Je herhaalt vervolgens dat jij vind dat Frenkie een betere first touch heeft en beter inizcht en apssing heeft. Nou, dat vind ik dus niet! Ik vind die onderdelen, toen Ibi 21 was, beter verzorgd bij Ibi. Ook dat van die kleine ruimtes daar ben ik het niet mee eens. Mij viel wel vaker op dat Frenkie's 'operationele gebied' (als middenvelder, niet als CV) zich uitstrekt van strafschopgebied tot strafschopgebied, en hij in die eindfase juist vooral moeite heeft met die kleine ruimtes en dan juist postbode gaat spelen, en vaak niet de oplossing weet. Geeft niet, kan hij nog ontwikkelen. Maar ik heb hem echt heel vaak zien dribbelen op snelheid, paar man voorbij, en dan kwam hij vlak bij de zestien en dan kon hij vaak niets anders dan een baaltje breed geven op de back die mee op was gekomen. Dat deed Ibi, op die leeftijd simpelweg veel beter. Ibi scoorde ook altijd veel meer dan Frenkie. Die scoort bijna nooit. Is geen eis voor een middenvelder, maar het zegt ook wel wat over je kwaliteiten en je finesse. En hoe vaak je dus ook voor het doel van de tegenstander kunt komen. Dat zegt meer iets over loopvermogen, dat is waar, maar ook wel iets over je capaciteiten in kleinere ruimtes.

Hoe dan ook, ik ben het gewoon oneens me jou dat Frenkie de Jong nu technisch vaardiger was dan Ibi op zijn leeftijd. Ik vind Ibi nog net iets beter dan dat.

9 augustus 2018 om 11:39

Dan verschillen we qua mening. Ik vind Frenkie wel technischer dan ibi destijds! De redenen heb ik aangegeven. Ibi scoorde vaak goals doordat hij dus het loopvermogen had om de 16 in te duiken en af te maken. Frenkie is veel meer iemand van de assist en zal sowieso weinig scoren. Vaak genoeg zie ik heb 2 man voorbij gaan en een goeie pass geven waarbij de aanvaller het verpest. Manco van Frenkie of de aanvaller ? In de kleine ruimtes vind ik Frenkie juist geweldig. Draaicirculatie al helemaal. Maar goed we verschillen van mening omtrent de speler in kwestie. Verder vind ik leeftijd geen graadmeter. 21 is nog steeds jong. Sommigen pieken vroeg en eindigen belabberd.

9 augustus 2018 om 12:12

@nl_modric:

Ja en wie geeft de garantie dat dat wel gaat gebeuren met de Jong dan.

Affelay heeft pech gehad met blessures, maar was echt een geweldige speler.
En dat je me tje 21ste al zo ver was zegt veel ja zeker als andere daar nog lang niet zijn! Die jongen droeg toen wel gewoon PSV al!

9 augustus 2018 om 12:25

Van Frenkie naar Gutierrez vind jij omlaag? Want jij volgt de competitie in Mexico?

9 augustus 2018 om 17:05

Haha zo denk ik er dus ook over. Voor De Ligt 65 miljoen. Ook die is gewoon te vervangen.
Ajax moet niet doorslaan hierin.
Dat Sanchez vertrok was een dure maar niet tegen te houden ook.
Sanchez was een killer achterin. Die mist Ajax nu!

9 augustus 2018 om 17:45

Dat Barcalona bij Ajax blijft terug komen voor deze jongen dat zegt denk ik wel genoeg;ze zien waarschijnlijk de potentie die hij heeft. En als hij met betere spelers traint en voetbalt zal dat er waarschijnlijk uit komen

9 augustus 2018 om 08:24

Hij is wel echt goed. Maar wie wordt de vervanger dat is veel belangrijker.

9 augustus 2018 om 08:26

Toch te druk op het middenveld. Donny was al beledigd met zijn plekje op de bank dus bij ajax redden ze het wel.

9 augustus 2018 om 08:27

Donny mag van mij weg. Staat een keertje op de bank en loopt te zeuren over weggaan. Dan gane toch lekker. Net of hij bij een stap hoger geen concurrentie heeft.

9 augustus 2018 om 08:33

Kom op zeg, doe niet zo kinderlijk...

Eerst werd Van de Beek verweten dat hij een gemakkelijk slachtoffer was, daar hij toch wel bij Ajax zou blijven. De gedane uitspraken in de media is een soort van tegenoffensief. Donnie gaat én wil niet weg. En nog belangrijker; hij komt nog genoeg aan spelen toe !

9 augustus 2018 om 08:58

Als een Ajax speler vroeg naar het buitenland wil roept iedereen dat ze bij Ajax moeten blijven, want wedstrijden in de basis spelen is het aller belangrijkste op die leeftijd. En als zo’n speler dan niet in de basis staat moet hij ook blijven want blijkbaar is aan spelen toe komen dan niet belangrijk. Het is haast alsof er door de fans alleen maar aan het eigen belang gedacht wordt, en niet aan het belang van de speler..

9 augustus 2018 om 09:19

Raar, hè? Dat supporters bovenal aan het belang van de club denken? 😉 Maar zonder dollen, het gaat bij Van de Beek vooral om de manier waarop. Meneer staat er twee wedstrijdjes niet in, en hij legt gelijk zijn vertrekwens op tafel. Even voor de verandering eens wat karakter tonen en je terugknokken in de basis is er niet meer bij. Geeft ook een lekker signaal af naar de buitenwereld; een beetje tegenslag en hij begint al te miepen, daardoor zullen trainers van andere clubs zich nog wel een paar keer achter de oren krabben voor ze met zo'n jongen in zee gaan.

9 augustus 2018 om 10:11

Het zou wat zijn als de fans in het belang van de speler zouden gaan denken. De club bestaat al meer dan 100 jaar en moet nog veel langer mee, de voetballer is de voorbijganger die na twee wedstrijden in het eerste al staat te roepen dat hij toch echt morgen een stapje hoger wil.

9 augustus 2018 om 11:01

Het zou toch wat zijn als Frenkie en Ziyech allebei nog weggaan. Ik vind Tadic persoonlijk geen aanvallende middenvelder. Hooguit tegen het rechterrijtje in de ED kan je hem daar wegzetten. Maar hij rendeert toch een stuk beter op rechtsbuiten en anders linksbuiten als je het mij vraagt. Hetzelfde geldt voor Labyad maar dan het beste op linksbuiten. Dan houd je dus Blind, Schone, Eiting, en vd Beek over, waarbij eerstgenoemde gehaald lijkt te zijn als cv. In dat geval, mochten ze allebei dus vertrekken, mag er nog wel een creatieve middenvelder bij van mij die ook een redelijk loopvermogen heeft. Die zie ik in de ED zo gauw niet rondlopen dus dan moeten we maar weer hopen dat Henk iets in petto heeft.

9 augustus 2018 om 08:25

Geen idee, hoe niemand het ziet. Maar heb je Frenkie wel eens aan de bal gezien? Wat een rust die gozer uitstraalt aan de bal op 6 met 3 man voor zn neus en 9/10 keer met de juiste oplossing komen en het liefst vooruit naar de goal en niet breed of terug. Xavi en Iniesta waren zo goed, omdat ze geen duels aan hoefden. Frenkie is daar nog lang niet, maar hy heeft de visie en het inzicht om het tiki taka voetbal te spelen.

9 augustus 2018 om 08:40

@betweter dat is dan wel vreemd, want volgens opta won vorig seizoen niemand zoveel persoonlijke duels als Frenkie

9 augustus 2018 om 10:42

Rinusmichelss

Lat die bron eens zien dan, want het is natuurlijk niet echt logisch dat een speler die maar tot 21 duels kwam meer duels wint dan de basisspelers die 34 wedstrijden spelen.

Overigens, nu we het toch over statistieken hebben, je realiseert je toch wel dat volgens Opta ook niet De Ligt de beste CV van de eredivisie is maar Schwaab?!

Dus ja, er zijn leugens, vuile leugens en er zijn statistieken! Mooi man!

9 augustus 2018 om 11:05

@constant kante wel eens van gemiddelden gehoord?

9 augustus 2018 om 08:49

Het gaat om zijn potentie! Tegenswoordig is het niet meer altijd als je het al 1000 keer bewezen heb dan pas ben je een bepaald transferbedrag waard. Jij zegt hij is niet bijzonder goed voor een 21 jarige? Een type middenvelder als Frenkie is op een bepaalde manier heel schaars (altijd vooruit voetballen, snel met de bal aan de voet, zuivere passing, potioneel inzicht) met andere worden een middenvelder die normaal gesproken bij de filosofie van Barca past. Hem beoordelen op een mindere wedstrijd van vorige week is gewoon iets zoeken en misschien wel ontkennen dat hij de kwaliteit niet heeft. Hij is 21 een prima leeftijd om te vertrekken, had Ajax hem maar veel eerder moeten laten spelen in het eerste elftal. Overigens zie ik deze transfer wel degelijk rondkomen want Ajax wint niet van slavia of kiev

9 augustus 2018 om 10:59

Voor de ontwikkeling van veel spelers is het erg slecht om maar steeds tegen een Heracles te spelen of een NEC ipv tegen Roma, Psg, Real Madrid en Atletico. Kijk een jaar geen Europees spelen is prima, maar als het te vaak gebeurt dan mis je gewoon in je voetbalcarriere wel veel topwedstrijden. In de competitie, in een bekertoernooi en in de Europese wedstrijden. Een topspeler speelt elk jaar bijna 70 wedstrijden. Als je bij Ajax blijft dan kom je vaak door strontbeleid maar uit op hoogstens 45 wedstrijden. Ook moeten wij niet vergeten dat Nederland al twee toernooien niet bij is geweest. Dat zijn ook nog eens 10 wedstrijden. Sja welkom in Nederland. Wij moeten eens kappen met dat Nederland de perfecte plek is voor talenten. Wij zijn eerder goed in het kapotmaken van talenten. Welk talent na Robben, Sneijder en Van Persie hebben wij nu dan? Precies, dat betekent dat het nivo van de Eredivie gewoon belabberd is. Wat kan je dan doen? Naar een competitie gaan met meer weerstand of steeds maar hopen op minuten in een kleine competitie, terwijl de competitie in Engeland, Duitsland, Italie, Frankrijk, Spanje al van werelds nivo zijn. Nederland is niets meer dan een tussenstation naar de top. Dus niet doen alsof het een plicht is om te blijven. Stel een bedrijf mailt je straks via Linkedin om voor hem te werken. Je krijgt het dubbele betaalt voor hetzelfde werk. Jij gaat dan zeker zeggen, nee ik blijf is beter voor mijn ontwikkeling?

9 augustus 2018 om 08:54

Vorig jaar in de eredivisie had hij het hoogste percentage gewonnen duels

9 augustus 2018 om 08:58

Hij is net herstelt van een blessure en nog niet wedstrijdfit. Vorig jaar geen wedstrijden van hem gezien?

9 augustus 2018 om 09:10

Sterk een duel in gaan is niet echt zijn type spel he. Kijk naar een xavi, iniesta, Messi. Niet om hem nu net zulke kwaliteiten toe te dichten als deze 3. Maar het is wel het type spel dat hij speelt. Met inzicht en steekballen oa

9 augustus 2018 om 10:44

zolang Frenkie nog niet eens de veters van Messi, Xavi en Iniesta mag strikken is het denk ik voor Frenkie vooral zaak om eens goed te kijken naar hoe Busquets speelt. Die gaat namelijk wel sterk de duels in.

9 augustus 2018 om 09:12

helemaal mee eens, ik vind hem ook nog geen dragende speler, hij heeft nog wat jaartjes te gaan

9 augustus 2018 om 09:17

Voor zijn blessure viel het mij op dat hij een successcore van bijna 100% in zijn passing had. Zoveel aankomende passes had niemand bij Ajax...

9 augustus 2018 om 09:46

Leuke statistiek, maar als je risicoloze passjes geeft is het een nietszeggend gegeven. Lad gisteren hier ergens dat bij een PL club de keeper de meest succesvolle passer was....

9 augustus 2018 om 09:59

Zucht. De Jong speelt een heel groot aantal van zijn passes naar voren. A.u.b. ga geen onzin typen.

9 augustus 2018 om 09:59

Als je dat doet niet nee, maar Frenkie passt zeer vaak naar voren, bijna altijd zelfs. Zijn passnauwkeurigheid en percentage gewonnen duels zijn beide bij de absolute top van de ED (zie stats op eredivisie.nl), zelfs op zijn niet-natuurlijke positie.

9 augustus 2018 om 10:47

Volgens mij won Daniel Schwaab in de hele eredivisie de meeste duels, al kan ik dat mis hebben. Meer dus dan De Ligt, bijvoorbeeld. Als die statistiek van Frenkie, dus, aantoont dat hij de beste is, dan is dus ook Schwaab de beste CV. Toch? Of vind je dat geen redelijke conclusie?

9 augustus 2018 om 15:33

Risicoloze pasjes? Bij deze begrijp ik dat je praat maar nooit goed hebt gekeken. Als er iemand is die scherpe passes naar voren geeft is het Frenkie wel. Kwaliteit van de passes kan alleen maar beter worden.

9 augustus 2018 om 15:36

Ik heb het niet over statistieken. Dit is wat ik zelf in het stadion en op tv waarneem. En volgens mij is het de taak van Frenkie om ballen naar voren te passen, als je daarin weinig fouten maakt en ook de mensen op tijd wegstuurt ben.je volgens mij goed bezig.

9 augustus 2018 om 09:52

Zijn kwaliteit is dan ook om sterk aan de bal te zijn & niet “sterk” een duel in gaan. Verder leidt zijn inschattingsvermogen er alsnog toe dat hij doorgaans een bijzonder hoog percentage van zijn duels wint.

9 augustus 2018 om 10:02

Hoogste van iedereen in de ED (zie stats eredivisie.nl), het is dus wél een kwaliteit van hem om sterk (of beter gezegd) slim een duel aan te gaan want hij wint ze bijna altijd..

9 augustus 2018 om 09:57

De cijfertjes spreken je heel erg tegen. De Jong wint juist erg veel duels. Ik vind het ook een zeer vervelende trend worden dat mensen op die forum zo'n ongekende kortzichtige blik hebben. Jij geeft aan dat De Jong vorige week 'slappe hap' was op het middenveld. Ik ga er even vanuit dat jij afgelopen dinsdag bedoelde waar de Jong in een controlerende rol naast Schone stond. De Jong blonk niet uit, maar heeft amper fouten gemaakt die wedstrijd en hij heeft erg veel duels gewonnen. Ook al zal hij een slechte wedstrijd gespeeld hebben, dan zal dat niet meteen betekenen dat hij na éã©n mindere wedstrijd een slechte speler is.

9 augustus 2018 om 10:07

Nou ik heb hem vaak genoeg 'mee zien lopen' met zijn man, in plaats van kort erop zitten. Hij moet gewoon naast een breker staan zodat hij lekker kan gaan voetballen. Maar met Schone en Frenkie is er gewoon te weinig duelkracht, en dat zag ik afgelopen week.

Als De Jong geen duels aangaat, kan hij ze ook niet verliezen. Statistieken zeggen ook niet alles.

9 augustus 2018 om 11:21

Dat klopt, maar je kan Frenkie ook niet afrekenen op het feit dat hij niet goed gebruikt wordt. Terwijl ik nog altijd vindt dat hij goed speelde.

Ik weet niet hoe betrouwbaar ‘Sport’ is maar ik heb het gevoel dat er zeker nog wat gaat gebeuren bij Ajax. Overmars houdt tot nu toe zijn woord en wijst alles af, maar als ze CL mislopen wil ik het nog wel eens zien.

9 augustus 2018 om 08:18

Volgens mij hoorde ik paar dagen terug dat Overmars ook een transfer van Neres wou bespreken als Ajax CL misloopt. Zou toch wel een flinke aderlating zijn.

9 augustus 2018 om 09:10

Het is vooral vreemd wanneer hij in zou stemmen met een constructie waarbij Frenkie er dus baat bij heeft om de CL mis te lopen. (Zoals het nu omschreven is)

9 augustus 2018 om 09:13

Voor 50 miljoen altijd verkopen. Het is een groot talent en heeft zeer veel potentie. Maar tegen de tijd dat zijn talent volledig tot wasdom is gekomen is hij toch al weg. Van de topspeler Frankie de Jong zal Ajax dit seizoen toch nog niet gaan genieten. Deze 50 miljoen accepteren en dan 25 miljoen uitgeven voor een speler die wel direct top is.

Hopelijk leest Frenkie dit niet en gaat hij als een beest spelen de aankomende wedstrijden.

9 augustus 2018 om 08:27

Wat denk je zelf? Ik denk dat ze hem maar beter al kunnen weg doen. Die jongen ze hoofd is op hol geslagen

9 augustus 2018 om 08:46

En met een beetje pech schopt hij er eentje in eigen goal en pakt rood.

9 augustus 2018 om 09:33

Haha wat denk je nou zelf, als dit waar is weet hij hier natuurlijk zelf alle details van. Zijn informatiebron zal niet voetbalzone zijn vermoed ik zo.

Op zich best logisch. 50 miljoen en blind op zijn plek zetten, of evt. Een andere speler halen voor 20 miljoen? Kan jou het schelen!

Zucht zal wel.... overmars is toch duidelijk ? Not for sale! En waarom zal barca 50 miljoen dokken voor Frenkie? Dat is gewoon waanzin. Kortom hier geloof ik weinig van.

9 augustus 2018 om 08:27

Kortom frenkie is weg deze zomer. Ik zei het al ver voor het seizoen begon

9 augustus 2018 om 08:38

Als ajax de cl misloopt dan hebben ze niks te makken. Frenkie en Neres gaan dan sws weg want je gaat nooit meer zo een hoge prijs voor beiden vangen.

9 augustus 2018 om 08:41

Wie zegt dat ? Zal me niet verbazen als volgend jaar een speler het record van neymar breekt. Misschien neymar zelf opnieuw. De markt wordt alsmaar gekker hoor

9 augustus 2018 om 08:47

Dus misschien neres na nog een goed seizoen 50 miljoen als alles maar duurder wordt. Zal me niet verbazen als Ajax zelf ook gewoon een keer 30 miljoen legt voor een speler. Kwaliteit kost geld

9 augustus 2018 om 09:13

Neres moet je tegen elke prijs behouden, want hij is de enige voorhoede speler met diepgang en een beetje snelheid.

9 augustus 2018 om 09:21

Want CL is hoofddoel dit jaar? Als Ajax dat niet haalt gaan ze spelers verkopen om geen kans op landskampioen te worden? Denk dat Neres daar te belangrijk voor is.

9 augustus 2018 om 09:21

Want CL is hoofddoel dit jaar? Als Ajax dat niet haalt gaan ze spelers verkopen om geen kans op landskampioen te worden? Denk dat Neres daar te belangrijk voor is.

9 augustus 2018 om 09:25

Niks te makken? Wat een onzin. Vorig jaar geen Europees voetbal gespeeld en nu worden ze ook op 50+ geschat. Dit jaar sowieso EL, dus dat prijsverschil zal wel meevallen. Helemaal als je weer erg ver komt in het toernooi.

9 augustus 2018 om 12:09

idd, dit is puur onzin vanuit Sport weer. Barca heeft meer dan genoeg middenvelders: Coutinho, Busi, Arthur, Rakitic, Vidal, Roberto, Alena, Oriol, Samper, Gomes, Denis, Rafinha..... dat zijn er 12! Er zitten genoeg getalenteerde middenvelders tussen die de modige minuten moeten krijgen. Kortom, er is geen ruimte voor Frenkie.

Overigens ben ik een groot fan van hem.

Prima deal. Als we CL halen kan zijn waarde alleen maar stijgen en zo niet pak je die 50 mil als compensatie voor de misgelopen CL miljoenen. Het middenveld is tot dusver redelijk overvol dus als je dit soort bedragen kan pakken moet je het gewoon doen bij eventueel mislopen van de CL.

Nog niks gepresteerd op een hoger podium en Barcelona smijt mogelijk alweer met miljoenen.

9 augustus 2018 om 10:11

Het kan nog gekker, Real koopt 2 tieners die amper een wedstrijd in het eerste gespeeld hebben voor bedragen rond de 50M per stuk. Betalen voor de potentie noemt men dat. Barca is blijkbaar erg overtuigd van de specifieke kwaliteiten van Frenkie (balvastheid in dribbel, %-duels winnen, passnauwkeurigheid, drang naar voren), dat kunnen we nu onderhand wel stellen.. Of dit bericht waar is is nog maar de vraag maar dat Barcelona serieuze interesse in hem heeft is wel duidelijk.

9 augustus 2018 om 14:00

wel 2 talenten die 4 jaar jonger zijn als De Jong dus waar nog veel meer rek in zit.

bovendien moeten we ook niet gaan doen of ervaring in de Eredivisie nog zoveel waard is tegenwoordig want als talent hier ondervind je amper weerstand.

laat hij het nou in de Champions League of Europa Leagues structureel zien is het weer een ander verhaal. dan weet je echt wat je in huis haalt maar op dit moment is Frenkie De Jong halen ongeveer net zo een grote gok als een Vinicius Jr of Ricardinho (of hoe hij ook heet) halen

9 augustus 2018 om 14:12

Inderdaad, of ze doen dat niet en ze blijken er uiteindelijk weinig van te kunnen (relatief gezien dan, die jongens kunnen echt wel goed voetballen maar het is heel goed mogelijk dat ze het niveau dat Real nastreeft nooit gaan halen). Of roepen we dat alleen met z'n alle over Nederlandse talenten?

9 augustus 2018 om 14:15

dat is zeker mogelijk al maakt die Vincius Jr vooralsnog een goede indruk maar zo een voorbereiding zegt inderdaad nog niks.

aan de andere kant snap ik wel dat Braziliaanse talenten op dit moment meer waard zijn omdat er meer Braziliaanse voetballers in de Europese top lopen dan Nederlandse voetballers de laatste jaren

9 augustus 2018 om 14:39

Ja klopt, Vinicius maakt een vrij solide indruk inderdaad. Het is ook slechts een voorbeeld natuurlijk. Er zijn wel vaker jonge talenten voor grof geld gekocht, sommigen maken hun belofte waar, sommige niet, dat zul je blijven houden. De prijzen op de gehele markt stijger echter explosief dus nu krijg je gewoon zulke idiote bedragen voor spelers waarvan je niet zeker weet of ze het gaan halen of niet.

Ik vond hem maar een slappe hap van de week. Sjokt ook vaak over het veld.

9 augustus 2018 om 10:21

Ik zou de scouts van Barcelona meteen bellen als ik jou was en ze vertellen dat ze een fout maken.

Jammer dat we nu spelers hebben die profiteren als we wedstrijden gaan verliezen.
Dat kan toch niet de bedoeling zijn..

Hij speelde alsof hij graag naar Barca wilt in ieder geval. Slim.

Als ik die jonge Riqui Puig zie spelen dan hebben ze al een top talent in huis en is deze Frenkie overbodig, daarbij is hij bij lange niet van het niveau van Barca. Gewoon nog paar jaar goed rijpen bij Ajax en dan zien waar je staat.

Het lijkt me toch heel stug dat dit bericht klopt. Wat denk je dat het effect op spelers zou zijn. Als we CL halen dan blijf je bij ons en anders mag je bij Barcelona gaan ballen. Nee dan zal de motivatie in de beslissende wedstrijden wel optimaal zijn. Kul bericht nummer 337 over deze soap.

Indien Ajax CL misloopt gewoon doen. 50me gaat nergens meer over natuurlijk.

9 augustus 2018 om 08:43

dat bedrag krijg je volgend jaar ook nog wel voor m. En t is niet dat ajax nu direct geld nodig heeft.

9 augustus 2018 om 11:20

Zo dacht men ook over Dolberg. Die jongen staat nu al een jaar stil in zijn ontwikkeling mede door hardnekkig blessureleed. Dat kan bij De Jong precies zo gaan. 50 miljoen moet je gewoon altijd accepteren in dit geval en helemaal voor een speler die niet eens is gegarandeerd van een basisplaats.

9 augustus 2018 om 11:34

t kan altijd een keer gebeuren, maar meestal niet.
Kijk naar afgelopen jaar van De Jong...toen heeft ie t halve seizoen niet gespeeld door een blessure en toch komen ze nu (volgens de media) met 50 miljoen aanzetten...
En anders heb je nog altijd De Ligt, Ziyech en Neres die veel geld opbrengen.
Ajax hoeft op dit moment nog steeds niet te verkopen om financieel gezond te blijven.

Ik vind het een ongeloofwaardig verhaal. Deze constructie zou betekenen dat Ajax en De Jong bewust hebben ingestemd met nog drie weken onzekerheid over zijn lot. Dat lijkt me nooit wenselijk.

9 augustus 2018 om 08:35

Lijkt mij ook onzin, hier heeft niemand wat aan?
De Jong zal zelf toch ook niet gezegd hebben: ik blijf alleen als we CL spelen?

9 augustus 2018 om 12:15

Het is dan ook geen statement van Ajax maar eentje van een Spaanse sportkrant. Die berichten al maanden dagelijks over de Jong.

Het enige wat Ajax tegen clubs zegt is dat ze niet over uitgaande trasnfers willen praten zolang Ajax nog in de race is voor Cl voetbal, afgezien van Ziyech dan.

De kranten in Italie leggen dat uit alszijnde Neres mag weg als Ajax zich niet plaatst voor de CL. De Spaanse kranten leggen het uit als zijnde Frenkie mag weg als Ajax zich niet plaatst voor de CL.

Mag van mij lekker weggaan, geweldig talent maar als je denkt dat je goed genoeg bent voor het middenveld van Barcelona terwijl je nog niet eens meer dan 10 wedstrijden op het midxenveld van Ajax hebt gespeeld, dan overschat je jezelf echt zwaar. 50 miljoen voor Frenkie is een geweldig bedrag en dan zet je lekker Donny weer terug op het middenveld, dan heb je daar ook geen gedoe meer mee

Raar verhaal. Dus dat zou inhouden dat De Jong met een dubbele agenda de kwalificatiewedstrijden in gaat.
Eigenlijk bewijst dit maar: bij aanvang van welke competitie dan ook: transferperiode sluiten!

Allereerst vind ik et bijzonder laag van Barca om maar steeds door te zeuren over de jong. Kom dan ook met hogere boden oid en ga niet door zeiken omdat je toevallig de naam barcalona draagt. Maar als PSG komt en wil Neymar op zo'n wijze overnemen lopen ze allemaal te janken. Afijn ik geloof dit niet helemaal. Overmars zal groen licht geven als ze de cl mislopen.. en wat gaan ze dan met de ligt en neres doen? Daar gaan ze tegen zeggen je moet blijven? Zal heel hypocriet wezen. Niemand verkopen is niemand verkopen hou je woord en ga dan voor el succes.

9 augustus 2018 om 09:13

Ik weet niet of jij weet hoe het tot stand is gekomen eerst maakt een persoonlijk akkoord daarna liegt hij Messi en suarez voor daarna verteld hij hun de waarheid en liegt hij het bestuur voor en hoe ik dit allemaal weet ik heb een jaar daar stage gelopen op cuitat esportiva het trainingsvelden complex en ik heb verhalen gehoord over hoe neymarzijn beste vrienden voorloog toen ze hem de krant onder de neus drukte en omdat ik met hem gesproken heb halverwege het seizoen weet ik dat die actie niet uit hemzelf kwam maar dat QatarAirways hem zal belonen als hij iedereen voorloog ik wist in de zomer al dat het zou gebeuren half barca wist het al in de winter maar hij heeft wel netjes afscheid genomen van al het personeel en ik vind het smerig dat QatarAirways en fly emirates zo makkelijk samen mogen werken dus wel feiten brengen @makaveli1996

9 augustus 2018 om 11:06

Zo dat is een lange zin

9 augustus 2018 om 09:45

En Ajax/psv/feyenoord zeuren bij de plaatselijke BVO om jeugdspelers van 15 jaar... 'zal wel hypocriet wezen'

9 augustus 2018 om 11:22

Met nog een hoger bod? Sjeez. De Jong voor 50 miljoen is gewoon een klapper van jewelste.

Wat ik gisteren dus al zei. Als Ajax de CL weer misloopt moeten ze wel overstag gaan, zeker voor 50 miljoen voor een jeugdspeler dat vrij weinig heeft laten zien. Toch een leuk extraatje, de CL levert al met al minder op

9 augustus 2018 om 08:41

waarom moet ajax dat?
t is niet zo dat die jongens volgend jaar niks meer waard zijn of zo

9 augustus 2018 om 08:59

Ter compensatie voor het wéér mislopen van de CL inkomsten. Dat merk je wel in je portemonnee, al heb je nog zoveel geld op de bank. En laten we eerlijk zijn, kampioen worden ze ook wel zonder de Jong. Hij zal echt het verschil niet gaan maken

9 augustus 2018 om 09:14

die cl inkomsten zijn echt niet begroot, aangezien ajax 3 voorrondes moet overleven. De laatste tig jaar is gebleken dat dat nou niet bepaald een sinecure is voor ajax.
En hoezo moeten ze dat compenseren als je genoeg geld op de bank hebt.
Dit jaar kunnen ze prima zonder die inkomsten, ze moeten gewoon weer eens kampioen worden. Dan pak je dat jaar daarna genoeg geld met De Jong, De Ligt, Neres en Ziyech als t moet (150 miljoen zit je zo op)

En ik hoop maar dat Ajax zo makkelijk kampioen wordt als je zegt, want ook dat blijkt de laatste 4 jaar geen appeltje eitje te zijn.

Als we dit mogen geloven dan is bij geen CL, straks en Frenkie én Ziyech én Neres weg.
120 miljoen rijker en een kwalitatief veel mindere selectie.

Ik mag hopen dat Overmars niemand meer verkoopt deze maand. Deze selectie moet eerst maar eens de titel zien te pakken. Volgende zomer kan Ajax voor veel spelers nog steeds flink cashen (zeker met een titel op zak) !!

De eindverantwoordelijke van transferzaken doet het blijkbaar niet beter dan zijn voorganger, niet waar Abidal? het paspoort regeling nauwelijks in het oog houden waardoor bepaalde spelers wekelijks van wedstrijdselectie zullen moeten veranderen en dus missen en met dit extra middenvelder erbij, waarvan ik absoluut denk dat hij in de toekomst een meerwaarde zal hebben voor het elftal, zal dit regeling alleen maar moeilijker maken. Klopt het gaat over een Europese paspoort maar ook hierdoor zal Valverde zijn beslissingen in de weg komen te staan als hij met heel wat spelers rekening moet houden. Zo kan je het jezelf alleen maar moeilijker maken.

Daarnaast gaat Alena dan verhuurd worden als deze constructie met De Jong doorgaat?

Uiteraard heel wat middenvelders in de selectie, Misschien Pogba nog overwegen Abidal en Arthur verhuren, is dat geen optie?

9 augustus 2018 om 08:59

Abidal doet het juist uitstekend in mijn ogen. Arthur is een voltreffer, Lenglet en Malcom ideale stand ins en Arturo voor 20m ophalen terwijl je een constructie hebt dat Paulinho 50m gaat opbrengen is gewoon goed gehandeld (als Valverde zo een type speler absoluut noodzakelijk acht). Mina voor 12m halen en die 6 maanden later voor 32 laten gaan is toch ook niet slecht te noemen. Marlon wordt verhuurd en iedereen rekent erop dat Coutinho een Europees paspoort krijgt . Dan heb je maar 3 niet EU-spelers met Arturo, Malcom en Arthur. En hij heeft Digne verpatst gekregen voor een mooi bedrag, Aleix ook naar tevredenheid naar de uitgang gebracht en waarschijnlijk weet hij ook nog Gomes te lozen deze zomer, misschien vandaag zelfs. Als hij dat voor mekaar krijgt heeft hij zowiezo al een fantastische zomertransferperiode achter de rug. Blijft enkel vooraan Paco nog over (munir en Paco samen is wat te veel van het goede maar 1 van de 2 kan gerust blijven). Op het middenveld zit je nog met Rafinha, Samper en Denis dan - Samper zal wel weggeraken en is ook niet zo dringend als Gomes terwijl Rafinha van mij gerust nog een seizoen mag blijven. Ideale bankzitter die op meerdere posities uit de voeten kan. Achteraan is het klaar - Vermaelen blijft als vierde centrale verdediger, links promoveert Miranda en rechts heb je altijd Sergi Roberto nog achter Semedo. Ondertussen kan Wague in onbelangrijke matchen wel invallen mocht Semedo onbeschikbaar blijken.

9 augustus 2018 om 09:34

Echt vreselijk hoe Barca tegenwoordig alles leegkoopt. Waar voorheen altijd Man C, Real, PSG en dergelijke kritiek kregen is Barcelona nu toch echt de enige die met miljoenen smijt voor spelers die nog niks hebben bewezen. Door Barca slaat de hele transfermarkt op hol!

Kwam De Jong niet gratis over van Willem II in 2015? En zn actuele marktwaarde zou volgens gespecialiseerde media 7m bedragen. Dat het bedrag maal 3 of maal 4 gaat kan ik begrijpen want meestal gaan zulke transfers door voor het dubbele van het bedrag (actuele marktwaarde) als Barca komt maar 50m (maal 7) is gewoon absurd.

9 augustus 2018 om 11:10

Welke “gespecialiseerde” media heb jij t over

10 augustus 2018 om 07:43

Medoa waar je marktwaarde (transfermarktwaarde) kan opzoeken.

Ik geloof hier niks van, deze krant neemt gewoon hetzelfde verhaal over van de situatie Neres. Wat een toeval dat Ajax met 2 clubs een overeenkomst heeft dat wanneer ze champions league mislopen ze weg mogen. Deze krant van Spanje moet gewoon vol. Dat van Neres wil ik geloven, maar dat er zo’n constructie ook ineens voor de Jong is niet.

9 augustus 2018 om 09:18

sport is niet erg betrouwbaar ik heb van mensen gehoord madrilenen zelfs dat mundo Deportivo het beste is omdat die verslag doen en in het boek zetten van iedereen en marca brengt alleen het real nieuws en sport pakt de beoordeling van l'equipe

Wat is dit voor raar bericht en rare constructie.
Als dit werkelijk gaat op deze manier zou ik Frenkie even naast de VCL houden.

Dan kun je je afvragen hoe gemotiveerd hij is om echt tot het uiterste te gaan om te winnen.

Mocht je 50 mil alsnog kunnen pakken zou ik het zeker doen.
Dan verdere transfers op slot zetten.
Sorry voor Ziyech maar niemand meer weg.

Dan maak je ruimte voor Eiting in de pikorde

Haha lekkere instelling. Is dit ook de reden waarom Frenkie afgelopen wedsteijd als een natte krant speelde? Ik hoop dat die gozer beseft dat ie daar op de bank of op de tribune komt. Ze zitten bij Barca inmiddens met een overvol middenveld. Wat denkt hij daar te gaan spelen? Ubehaupt champions league in de basis te gaan staan bij Barca? Is deze jongen helemaal gek geworden opeens. Ik noem het FC Middenveld van Barca nog even op allemaal: Busquets, Vidal, Rakitic,Denis Suarez, Coutinho, Andre Gomez, Alenha, Rafinha, Arthur en Samper. Succes ermee man.

9 augustus 2018 om 11:13

“Is deze jongen helemaal gek geworden” het is inderdaad Frenkie zelf die dit allemaal de media in brengt! Ze gaan ook een standbeeld in de kleedkamer zetten, elke speler, Messi incluus, moet de voeten kussen voor de wedstrijd. Echt waar, zelf gehoord van Frenkie!

Kan Barcelona nou echt niks beters vinden voor 50 miljoen?
Het is geen slechte voetballer, maar 50 miljoen is echt veel te veel.

9 augustus 2018 om 09:41

(sander79)
het gaat er niet om wat jij en wat wij vinden Barcelona wil deze jongen hebben en wil daar schijnbaar 50 miljoen voor betalen ze zullen toch niet helemaal gek zijn daar en wie zijn wij om te zeggen dat dat veel te veel is , tenminste als dat allemaal waar is wat ze zeggen en wat er wordt geroepen .

Snap nog steeds niet waarom Barcalona hem wil hebben! Uiteraard groot talent bij Ajax maar wat heeft hij nou laten zien? Heeft nog geen eens een compleet seizoen in de basis gestaan! Laat hem dan eerst maar eens boven iedereen uitstijgen en een goed CL seizoen spelen. En wat een bedrag... terwijl hij verre van een basis speler van Barca is...

Frenkie heeft zn leeftijd tegen.
Hij wordt nu op 50 miljoen geschat omdat hij nog als talent wordt bestempeld. Over 2-3 jaar is hij geen talent meer maar gwoon een goed eredivisie speler. Het zou mij verbazen als er dan nog 50 miljoen geboden wordt.

9 augustus 2018 om 10:26

Misschien is hij dan wel veel meer waard. Tenzij jij een glazen bol hebt en het beter weet dan de scouts van al die grote clubs?

9 augustus 2018 om 10:54

Zo werkt het helaas wel. Als iemand als talent beschouwd wordt, zijn mensen bereid meer te bieden. Of denk jij dat Roma bijv 17 miljoen op kluivert had geboden als die 24 zou zijn?

9 augustus 2018 om 11:14

Ja. Klaassen is voor 27 verkocht, die was 24.

9 augustus 2018 om 11:26

Die had tig keer meer gepresteerd als De Jong. Was aanvoerder en de absolute leider van Ajax. Een degelijk verschil.

9 augustus 2018 om 14:04

@kyle66

die scouts waar jij het over hebt kopen alles wat los en vast zit zonder dat er echt een idee achter zit.

Dembele bv is vorig jaar gehaald en nog steeds dezelfde speler zoals die we kennen van Stade Rennes en Dortmund en die willen ze nu al weer van de hand doen. Andre Gomes paste ook totaal niet in het systeem evenals Mina.

je moet nu niet net gaan doen of die mensen de wijsheid in pacht hebben daar. die kopen elke speler die een hype heeft

9 augustus 2018 om 14:29

Klaassen is alleen voor zoveel verkocht door Koeman.

Ik zou dit echt heel erg jammer vinden. Frenkie is een speler van uitzonderlijk talent en ik zou hem graag nog bij Ajax zien dit seizoen. Waarschijnlijk is hij na dit seizoen wel weg.

Frenkie is een speler met uitzonderlijk overzicht, passing en een erg goede dribbel. Er zijn weinig spelers die zo makkelijk iemand (uit stilstand) voorbij kunnen dribbelen.

Dit lijkt me toch een broodje aap verhaal. Waarom zou Ajax dit afspreken. Hoe denk je dat die jongen dan nog op het veld staat? Dan zou overmars eerder zeggen, per direct weg voor dat geld. Ook kan ik me niet voorstellen dat die jongen voor dat bedrag verkocht wordt. Hij heeft talent, maar nog bar weinig laten zien. Dan ben je met 21 naar mijn idee niet het top talent.

Ik vind Frenkie nou niet zo goed dat hij 50 miljoen waard is dus als Ajax dat er voor kan krijgen lekker doen. Op het middenveld is het in mijn ogen nog niet super want hij wil teveel lopen met de bal iets wat juist van achteruit wel meer kan. Ik zou haast zeggen verkoop Frenkie lekker voor 50 miljoen dat krijg je er nooit meer voor en haal die Cacelas van Standaard. Dan heb je nog een snelle en behendige buitenspeler en zet je Tadic gewoon op het middenveld met Ziyech en van de Beek of Blind. Denk dat je dan veel beter af bent en heb je achterin Wober/de Ligt staan. Of Ajax moet een deal maken met Barca dat ze die Yeri Mina in de deal met Frenkie betrekken dan heb je twee top verdedigers achterin lopen en kan je het helemaal dichtgooien. Blind kan dan op 6 en dan ben je helemaal klaar.

Ik zie staan Sport maakt bekent hahaha staat helemaal niks ,weer een verhaal waar iedereen gewoon op reageert ,echter net 5 spaanse krante gelezen enne.....juist niks Als het op NOS teletext staat dan is het waar, of kijk even of de Telegraaf iets schrijft Ik wacht liever af voordat ik mij druk maakt of Frenkie weg gaat of niet.

Voor beide een zekerheidje, Ajax is ten alle tijden verzeker van die 50 miljoen en Barcelona kan rekenen op de Jong. Ik het niet dit jaar, dan wel het volgend jaar.

Na de Vincent Janssen hype had ik niet gedacht ooit nog getuige te zijn van een nóg grotere hype: et voilá. Frenkie de Jong is op zeker een zeer getalenteerde speler. Hij heeft echter nog nooit een volledig seizoen in de basis gespeeld én heeft op internationaal niveau amper uitgeblonken. Daarnaast is hij volgens mij nog nooit geselecteerd voor het grote Oranje. Met zekerheid kan ik in ieder geval zeggen dat hij nog nooit zijn debuut heeft gemaakt in Oranje. Tegenwoordig is het hierboven beschrevene niet meer een vereiste om voor een miljoenenbedrag over te stappen naar de absolute top.

Mocht Ajax dus Champions League mislopen gaan de Jong, Neres, Ziyech en misschien de Ligt en Onana ook nog.
Frenkie de Jong kan toch al vervangen worden door Eiting of Blind doorschuiven waardoor Wöber in de ploeg komt.

Als dit bericht klopt dan houdt Overmars weer niet zijn belofte dat er niemand meer weg mocht behalve Ziyech. Wat een huichelaar die Overmars!

Ik zie frenkie nu nog zeker niet bij barca in de basis spelen ook niet volgend seizoen als eventueel boesquets (of hoe je dat ook schrijft) weggaat ik vind frenke een leuke speler voor ajax meer niet ik beschouw hem niet als toptalent overgens is zijn bal verovering zeer maar dan ook zeer matis voor een nummer 6 ik ben voor real maar snap noet waarom barca bevoorbeeld naar een kante ofzo kijkt als opvolger

Betekent dit ook dat Frenkie niet meer doet in de voorronde van de CL? Immers als ie er met de pet na gooit kan hij naar Barcelona! Dit risico ga je niet nemen lijkt me.

Goede speler, maar wat heeft hij nou nog laten zien?!?? Kans is groot dat Ajax CL niet haalt, dan zou ik hem echt voor 50 mln verkopen. Welke speler in de wereld heeft nog zo weinig gepresenteerd en is zoveel waard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

181 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 15 1 1 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Zwijmelen’ in Milaan: ‘Frenkie de Jong gaf voetballes in een kathedraal’

Frenkie de Jong moest dinsdagavond genoegen nemen met een invalbeurt bij Barcelona. De middenvelder, die op 24 september tegen Villarreal voor het laatst de rol van invaller had vervuld, kwam in...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren