Ten Hag: ‘Klopt, maar deze jongens kunnen het en dan kijk je het aan’

Donderdag, 9 augustus 2018 om

Ajax keerde woensdag met een 2-2 gelijkspel tegen Standard Luik op zak weer terug naar Amsterdam en lijkt zichzelf zo een prima uitgangspositie te hebben verschaft voor de return in de voorrondes van de Champions League. Doordat de Amsterdammers in de rust nog tegen een 0-2 voorsprong aankeken, voelde de remise uiteindelijk echter bijna als een nederlaag. Voor trainer Erik ten Hag leidt dit vooralsnog niet tot zorgen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Erik ten Hag eerder had moeten ingrijpen met een wissel of een tactische omzetteing?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door prologic)

de slechtste man op het veld liet hij staan Schone , ik denk dat zijn tijd nu echt voorbij is als basisspeler , zeker als je v/d beek en Eiting achter de hand hebt onbegrijpelijk dat hij bleef staan foute passes en verkeerde keuzes .

9 augustus 2018 om 07:42

Idd ongelooflijk dat hij in de basis staat. Veel balverlies. Ging tegen standaard ook bíjna helemaal fout. En zijn handelingsnelheid is zo traag.

9 augustus 2018 om 07:57

Ik denk een beetje dat Ten Hag Schone als enige optie ziet voor die positie, want anders had hij toch wel ingegrepen? Of Eiting er echt kan spelen weet ik niet, misschien net wat te frivool, maar vd Beek moet het zeker kunnen. Hij had zelfs nog met Blind kunnen schuiven. Bijzonder hoe Schone in bescherming werd genomen. De slechtste mensen mochten (lang) blijven staan. Zowel Schone als Tagliafico werden totaal overlopen en hierdoor kwam Standard steeds beter in het spel.

De wissel Ziyech Labyad begreep ik al helemaal niet. Tuurlijk je kan Ziyech wisselen, want die was de tweede helft minder zichtbaar en leek vermoeid. Echter denk ik dat je dan gewoon een middenvelder moet brengen en niet een linksbuiten. Dit betekende dat Tadic op het middenveld moest gaan voetballen, wat een goede voetballer is maar meeverdedigen doet hij niet echt.

Lang verhaal kort. Met Schone beginnen snapte ik nog wel, maar die zat totaal niet in de wedstrijd en werd overlopen, dan moet je eerder wisselen en anders wisselen. Uberhaupt zijn de wissels vaker niet te volgen dan wel

9 augustus 2018 om 08:43

Schone wordt ik echt een beetje moe van op die positie. Peter Bosz heeft hem 2 jaar geleden daar neergezet omdat er toen eigenlijk gebrek aan beter was op de nummer 6. Nu breien Marcel Keizer en ten Hag erop door terwijl het helemaal geen nummer 6 is. Vorige 2 seizoenen zag je dat hij regelmatig werd overlopen. En nu denkt ten Hag : laten we het gewoon WEER proberen. Weer kon iedereen het zien afgelopen Dinsdag dat dit weer het geval was. Je hebt gasten echt voordie positie en stelt ze niet op, hoe bedoel je eigenwijs. Als ze nu eruit vliegen en weer Schone daar neerzetten, kan je maar 1 kerel verantwoordelijk nemen voor deze uitschakeling.

9 augustus 2018 om 08:48

Eiting is ook gewoon lang niet goed genoeg op dit niveau. Dan gaat hij ook verkeerde keuzes maken. Door een fout van hem kwam uiteindelijk die penalty. Verdedigend voegt hij ook weinig toe tegen de atleten Luik. Ik zie van de Beek wel liever standaard in de basis

Schone heeft zijn waarde zeker meerdere keren bewezen bij Ajax maar je ziet nu dat het gewoon niet meer kan. Hij moet vervangen worden door Vd Beek/Eiting/Blind als De Jong achterin blijft. Veel meer dynamiek en loopvermogen.

9 augustus 2018 om 09:45

Het gaat inderdaad om een balans. Er stonden nu te veel pure voetballers op het middenveld bij Ajax. Schone, De Jong en Ziyech zijn allemaal op hun eigen manier bezig het spel te verdelen. Daar heb je gewoon een type Van de Beek bij nodig. Onder Bosz was dat Klaassen. En die had met Van de Beek gewoon een erg goede back-up. Ik vind het allemaal leuk en aardig dat Ten Hag zo de nadruk wel leggen op het voetballende vermogen, maar je hebt ook een speler als Klaassen of Van de Beek nodig. En Van de Beek kan daarnaast ook gewoon nog heel aardig een balletje trappen en scoort makkelijk. En anders Blind op het middenveld. Het meest voor de hand liggende slachtoffer is dan uiteraard Schã¶ne.

9 augustus 2018 om 10:10

En schuurs die ook nog voor die positie is gekocht. Ik geef het nog 5 wedstrijden voordat Ten Hag hem eruit haalt.

Ben ik nou de enige die een andere wedsrrijd heeft gezien? Ik vond ajax 1e en 2e helft slecht. Luik was veel beter. Enige verschil was dat ajax de kansen in de 1e helft wel benutte en 2e helft niet. Wat is tadic trouwens een klasse speler. 0 1 belangrijke rol en 0 2 maken. 2e helft geeft die huntelaar en ziyech een niet te missen kans en natuurlijk falen die 2. Ziyech de man die vrijwel nooit opstaat als wij het moeilijk hebben, maar owee als we kritiek op hem hebnen

9 augustus 2018 om 07:54

Ja dan ben je de enige. Tweede helft was niet goed, eerste helft was niet heel goed maar zeker niet slecht, maar dat luik veel beter was is onzin.. voetballend speelden die niks klaar behalve Cancela.

9 augustus 2018 om 09:22

"voetballend speelden die niks klaar".

Dit is zulke vage taal. Ze gingen er op power keer op keer langs, maar is dat dan geen voetbal? Het is niet dat ze de lange bal gebruikten.

9 augustus 2018 om 10:28

Ze zijn 1 of 2 keer tot in de 16 gekomen, overdrijven is ook een vak.. In het eerste kwartier een paar keer gevaarlijk met een afstandschot (enkel Cancela dus inderdaad) en vlak na de 0-1 een uitgespeelde kans die die Sa had kunnen en moeten maken. Verder Luik in de eerste helft helemaal niet gezien, mensen willen echt graag overdrijven hier joh. In de tweede helft hebben ze een stuk meer kansen gehad, toen vond ik ze wel sterker dan Ajax maar ook in die helft kreeg Ajax zelf nog 3-4 uitgelezen kansen om een 3e goal te maken. Al met al dus redelijk gelijkwaardig, "Luik was veel beter" is gewoon niet serieus te nemen, sorry.

9 augustus 2018 om 10:29

1 of 2 keer in de 16 gekomen (daarmee bedoel ik dus in de eerste helft he, 2e helft wel vaker).

9 augustus 2018 om 08:40

@mickey12

Ik denk dat je het serieus meent.

Wat jij het gezien, vermoed ik, is een veel opportunistischer en feller Luik dan Ajax.
Alleen speelde Ajax het in de eerste helft goed. Luik kwam niet verder dan wat afstandsschoten en 1 grote kans (achter het standbeen). Ajax had de controle en als Ajax eruit kwam, werd het meteen gevaarlijk.

Maar wat je bedoelt is dat Luik meer individuele duel won doordat die spelers allemaal atletischer en sneller zijn. Daardoor had Ajax meer moeite om de 2e bal te winnen.

In de 2e helft werd Ajax echter heel slordig en zelfs een beetje lamlendig. Luik hing van opportunisme in elkaar en het werkte ook nog. Die 1-2 die die Cancela maakte mag natuurlijk nooit vallen.

9 augustus 2018 om 08:46

Ik snap ook niet dat men Ajax goed vond spelen in de eerste helft, op de goals na. Datgene dat opviel en waar ik me aan irriteerde, was dat de voorhoede en het middenveld niet vlijm scherp waren in duels. Aanjagen, doorjagen en vol erin. Het was meer schijnverdedigen. Neres die wel mee verdedigde, maar niet 100%, Tadic in het begin niet meeliep waardoor kansen kwamen. Ziyech en Schone die ook er niet vol ingingen. Ja dan lopen ze er doorheen met de kwaliteiten die zij hebben. Zij hebben enkele goede spelers, ze hebben me echt verbaast. CL-waardig dat team. Het had alle kanten op kunnen gaan die wedstrijd, Ajax is wat te arrogant (zeg ik als Ajacied). Tegen dit soort teams kan je niet winnen op techniek, je hebt strijd erbij nodig.

9 augustus 2018 om 08:51

Ben het wel met je eens, 1e helft was ook ruk. Achterin onzeker, middenveld slap en slordig en Neres was slecht. Tweede helft werd dat duidelijker zichtbaar, werden ze uiteindelijk helemaal overlopen op een niveau als Lyon uit anderhalf jaar geleden. Ajax is uit vaak kwetsbaar, en dan is uiteindelijk 2-2 wel lekker.Volgende week mogen de supporters van Luik lekker in een vakje zitten hoog in een hoek en de rest is voor Ajax. Dat voetbalt wel een stuk lekkerder. De sfeer leek me vrij intimiderend in Luik, Supporters direct op het veld, gooiden met van alles, maakten er echt een heksenketel van.

9 augustus 2018 om 09:40

Wat jij hebt gezien is dat het middenveld soms leek overlopen. Vooral de tweede helft, wat in de eerste helft soms ook wel het geval was. Betreft je analyse van de eerste helft : had je hek wellicht op een andere zender staan?

9 augustus 2018 om 09:51

Ik vond Ajax ook niet best. De goals kwamen redelijk uit de lucht vallen, hoewel de kwaliteit van Tadic en het instinct van Huntelaar er dan wel weer van af druipten en je ook zó wedstrijden kunt winnen. Voor de rest kwam Ajax gewoon een aantal keren goed weg. Op de backs en het middenveld werd Ajax gewoon regelmatig overlopen. In het centrum van de verdediging stond het bij Ajax dan nog redelijk goed, maar desondanks had het wel geluk dat Luik er dan rond de 16 weer werkelijk helemaal niks van bakte. Toch kon je toen Ajax de 3-0 niet maakte er op wachten dat Luik terug in de wedstrijd zou komen. Vooral aan de houding van Ziyech kun je het meestal dan aflezen. Die loopt voorop als het lekker loopt, maar als Ajax in een mindere fase raakt is hij de eerste die laconiek wordt en zijn schouders laat hangen. Toen hij die opgelegde 3-0 miste en daarna lacherig over het veld liep te sjokken vreesde ik al het ergste.

hij heeft gelijk. je gaat een ervare speler in zo'n cruciale fase van de wedstrijd waarin het tempo moordend is niet 1 van de wissels inbrengen. die moeten dan in het ritme komen en Ajax kreeg daar op dat moment van de wedstrijd de tijd niet voor omdat ze hoog onder druk gezet werden. het is misschien wel een optie om op safe te spelen in zo'n fase en dus over te gaan op een andere taktiek, namelijk counter spelen met een compacte verdediging en minder ruimte tussen de linies. soms moet je van je filosofie af van alsmaar aanvallen. daar kan Ajax nog stappen maken

Iedereen ziet aankomen je ziet de controle wegglippen. En dan moet je tijdig wat doen, dat is managen. Ik kan me niet voorstellen dat je als manager 2x schone zo makkelijk een bal ziet inleveren en vervolgens denkt. Ach dat zal hij zo wel beter gaan doen.

9 augustus 2018 om 08:01

dat denkt hij dus wel. hij zal niet denken jezus wat slecht is hij maar ik laat hem lekker staan. hij zegt toch ook dat hij alle vertrouwen in die 4 heeft?

9 augustus 2018 om 10:01

Toch is juist die positie van Schöne zo cruciaal en werd ook juist dáár vaak de slag verloren. Normaliter is hij áán de bal dan nog vrij solide en zou je zeggen dat hij de ervaring en de rust heeft om dan op z'n minst onder alle omstandigheden naar de goede kleur te spelen, maar hij begon ook gewoon balletjes in te leveren. Al die coaches laten Schöne maar tot in den treure staan voor zijn ervaring. Bosz greep zo nu en dan nog in en bracht dan Van de Beek. Meestal verstevigde dat de grip op de wedstrijd ook een beetje. Van de Beek was sowieso juist de speler die op het middenveld van Ajax werd gemist.

Handige zet van ten Hag om in de rust te verwijzen naar de wedstrijd tegen Rapid Wien, waarin het misging. Vervolgens is Ajax daar in de tweede helft naar gaan voetballen. Vervolgens geeft hij aan vertrouwen te hebben in zijn middenveld, maar als je ziet dat het niet loopt, moet je als coach toch direct ingrijpen en het niet nog een tijdje laten doorsudderen. Ajax is nu de morele verliezer van deze partij door het tactisch inzicht van trainer ten Hag. Ik hoop dat Ajax het thuis recht weet te zetten.

Het was niet moeilijk, gewoon Schone voor Wöber Blind naar het middenveld. Zo was er rust geweest. Maar ik moet de eerste coach nog tegenkomen die zijn foute wissels toegeeft

9 augustus 2018 om 08:41

Ik denk juist helemaal niet dat ten Hag foute wissels heeft toegepast. Ik denk juist dat hij expres bepaalde spelers heeft laten verzuipen om zo aan te tonen dat deze klaar zijn. Dat schone slecht was zag iedereen. EtH valt de speler niet echt en komt met een vertrouwen verhaal aan, maar zou mij verbazen als schone volgende week weer mag opdraven.

Frenkie de jong heeft de kans gehad, maar als die voortaan weer in de verdediging wordt geknald heeft hij verdomd weinig te miepen. Met tijd zie ik hem wel groeien op die positie, maar in belangrijke wedstrijden is hij nu gewoon nog niet goed genoeg.

Ziyech is de man die een vrije rol wil en van zwerven houdt, maar in Tadic heeft hij een gedichte concurrent die net zo makkelijk openingen vind, met een stuk minder balverlies en risico. In het aanjagen bij balverlies is Ziyech dan weer een stuk belangrijker en beter. Ziyech zal dus meer in dienst van het elftal moeten gaan spelen en wat vaker een simpele bal op tadic geven dan dat volle risico om wedstrijden open te breken.

Ten Hag is echt niet gek en die ziet die fouten ook gewoon. Uiteindelijk loste hij het ook gewoon op door zelf 442 te gaan spelen (dat was het gewoon echt) en Luik werd echt totaal niet meer gevaarlijk. Zag er dreigend uit, maar als je gaat kijken naar serieuze kansen was het alleen die pingel, nadat EtH zijn wissels had uitgevoerd.

9 augustus 2018 om 10:32

Nou hij loste het niet op want de 2-2 viel in blessuretijd. En waarom zou hij het op deze manier moeten bewijzen, hij is de coach die bepaald hij had Schone er gewoon eerfer af moeten halen. Het was geen oefenwedstrijd, maar een wedstrijd om de knikkers.

9 augustus 2018 om 13:13

Vergeet niet dat Zyech een verschikkelijk zwaar seizoen achter de rug heeft. Niet voor niets op de vingers getikt door de FIFA. Schone heeft ook een gespeeld, maar die maakt natuurlijk ook veel minder meters. Schone is altijd de eerste die kritiek krijgt, maar hij staat er toch niet voor niets bij 4 trainers in lijkt mij.

De Jong en Schone samen op 1 middenveld tegen een atletisch Luik kan niet meer.
Ziyech was de enige die doorjoeg op het middenveld. Daar hoort een Donny bij te staan. Die maakt veel meer meters. En dan De Jong controlerend voor Schone.


Dacht eigenlijk,we gaan niet veel eer verliezen met dit elftal,maar helaas,alle oude kwalen komen nu al weer boven drijven.
Deze wedstrijd had je je al weer 2 punten gekost in de competitie.
Utrecht b v is echt niet minder dan Luik.
Dus wordt toch maar weer afwachten wat er gaat gebeuren komend jaar.

9 augustus 2018 om 13:15

Denk dat wij wel een maatje te klein zijn voor Luik en vooral daar(24 wedstrijden ongeslagen nu) Maar bedankt voor het compliment.

Ajax werd tactisch overklast door Luik. Superslim van Preudhomme dat de wedstrijd werd gewonnen op het middenveld. Door die 4e man toe te voegen op het middenveld hadden Schone/Frenkie niks in te brengen. En Tagliafico maar hoog staan waardoor er ruimte onstond voor die nummer 10 om te zwerven. Verwacht dat ze id verdediging met een 5 mans verdediging gaan staan en wachten op die counter waarop ze weer kunnen toeslaan.

9 augustus 2018 om 09:25

Tactisch overklast is ook weer erg overdreven. Eerste helft tot 1 uitgespeelde kans gekomen en wat afstandschoten en gewoon in eigen huis achter komen met 0-2. Dan in de tweede helft een paar gigantische kansen weggeven, om vervolgens in een dominante fase een goede treffer te versieren. Vervolgens met al het geluk van de wereld in de 90 5e minuut een dom weggegeven penalty benutten. Je kunt ook overdrijven. 2-2 in de 95e minuut in eigen huis na 0-2 voelt moreel misschien prettig, maar betekent doorgaans wel dat ze moeten winnen in een kolkende Arena. Succes Preud'homme...

9 augustus 2018 om 09:52

Nou niet overdrijven. De laatste keer dat de Arena gekolkt heeft was tijdens het optreden van de Toppers. In vergelijking met andere stadions kolkt het nooit echt daar tijdens een voetbal wedstrijd

9 augustus 2018 om 10:42

Haha, okee, point taken, maar ik denk niet dat dat handjevol uitsupporters Luik tot dezelfde intensiteit kan drijven als dinsdag. We gaan het zien.

9 augustus 2018 om 09:29

Ze werden helemaal niet tactisch overklast maar fysiek wel en dat is het nu juist je moet de bal laten rondgaan en uit de duels blijven dan rol je een ploeg als Luik gewoon op , maar met vechtvoetbal ga je nooit winnen daar heeft Ajax de spelers niet voor daar heb heb je type spelers als Nigel de Jong voor nodig en die heeft Ajax niet dus moet je voetballen en uit de duels blijven en dat kan dit team ook .

9 augustus 2018 om 12:39

Fysiek is de grootste onzin als je kijkt naar Man City spelers die zijn ook niet heel sterk qua fysieke kracht verder. (sterling, De Bruyne, Mahrez, Bernardo Silva, Silva) Maar zijn tactisch en individueel slimmer dan hun (fysiek) sterkere tegenstanders. Bij Ajax zie je hetzelfde; individueel sterke spelers, fysiek minder maar met Ten Hagje aan het roer zou je tactische meester in huis hebben gehaald. Dat is dus niet het geval geweest. Preudhomme heeft in zijn opstelling Ajax overklast op tactisch niveau door zijn fysiek sterke spelers op de juiste plek te zetten. Dus wel tactisch overklast.


Dacht eigenlijk,we gaan niet veel eer verliezen met dit elftal,maar helaas,alle oude kwalen komen nu al weer boven drijven.
Deze wedstrijd had je je al weer 2 punten gekost in de competitie.
Utrecht b v is echt niet minder dan Luik.
Dus wordt toch maar weer afwachten wat er gaat gebeuren komend jaar.


Dacht eigenlijk,we gaan niet veel eer verliezen met dit elftal,maar helaas,alle oude kwalen komen nu al weer boven drijven.
Deze wedstrijd had je je al weer 2 punten gekost in de competitie.
Utrecht b v is echt niet minder dan Luik.
Dus wordt toch maar weer afwachten wat er gaat gebeuren komend jaar.

Het elftal van Ajax is niet in balans. Vind het raar dat Ten Hag dit niet ziet. Het zijn niet altijd de balvaardige jongens die je elftal beter laten voetballen. Op het middenveld moet je er minimaal 1 hebben die het vuile werk wil opknappen . Chelsea heeft Kanté, Barcelona had Pailinho, Real ook een Braziliaan. Niet de beste voetballers toch? Maar ozo belangrijk voor de balans. Dan kan zo'n middenveld als tegen Standard absoluut niet. Tel daarbij op dat teveel spelers de over Mijn lijk mentaliteit missen en je wordt overlopen door een fysiek sterker Standard . Ajax is voetballend zoveel beter maar alleen op techniek kom je er niet. Ten Hag moet keuzes gaan maken. Misschien wel 2 van de 4 mannen die zogenaamd goed zijn aan de bal zullen moeten banken. Soms is minder juist meer.

9 augustus 2018 om 13:18

Ten Hag ziet het ook wel maar vergeet niet dat het seizoen net 2/3 weken oud is. Als iedereen in topvorm zou zijn, loop je daar met 0-4 weg en is ten Hag het mannetje. In dit soort wedstrijden is resultaat het enige wat telt. Kijk maar naar de andere CL wedstrijden, veel ploegen starten in een 541 of 451

9 augustus 2018 om 13:19

Ten Hag ziet het ook wel maar vergeet niet dat het seizoen net 2/3 weken oud is. Als iedereen in topvorm zou zijn, loop je daar met 0-4 weg en is ten Hag het mannetje. In dit soort wedstrijden is resultaat het enige wat telt. Kijk maar naar de andere CL wedstrijden, veel ploegen starten in een 541 of 451

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

37 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Juventus wil Ivan Rakitic graag naar Turijn halen in de winterstop. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren