‘Als ik geen club vind, begin ik schildersbedrijfje en word ik zzp’er’

Donderdag, 9 augustus 2018 om 00:00Robin Bruggeman • Laatste update: 00:08

Onder meer Julian Jenner en Demy de Zeeuw probeerden in het verleden al eens een nieuwe club te vinden via LinkedIn en deze zomer mag ook de naam van Theo Zwarthoed worden toegevoegd aan het lijstje met spelers die via de netwerksite een nieuw avontuur proberen aan te gaan. De onlangs bij Excelsior vertrokken doelman heeft een advertentie geplaatst in de hoop zo snel mogelijk ergens aan de slag te kunnen.

De 35-jarige sluitpost omschrijft zichzelf op LinkedIn als ‘zowel lichamelijk als geestelijk topfit en enorm gemotiveerd’. Het idee om het over deze boeg te gooien, deed Zwarthoed bij iemand anders op: “Het was een tip van een goede vriend van me, de teammanager van Willem II. Hij vroeg me: sta je eigenlijk al op LinkedIn? Dat werkt gewoon. Probeer het eens”, legt hij uit aan RTL Z.

De oproep op LinkedIn leverde Zwarthoed meteen al een flink aantal reacties op, waarvan ‘een stuk of tien serieuze contacten’, zo vertelt hij. De zaakwaarnemer van de doelman is daarnaast ook druk bezig met de zoektocht naar een nieuwe club: “Maar er leiden meer wegen naar Rome. Dus ik probeer het gewoon.” Een aanbieding van een Cypriotische club werd door de keeper, die vader is van drie jonge kinderen, vanwege zijn gezinssituatie afgewezen.

Als het Zwarthoed, die aangeeft dat een buitenlandse club het meest voor de hand ligt, niet lukt om een nieuwe club te vinden, heeft hij ook al een plan-B opgesteld: “Ik ben van origine schilder van beroep, dat wil ik dan weer oppakken. Als het niet lukt begin ik een eigen schildersbedrijfje en word ik zzp'er. Ik heb veel connecties in Volendam, waar ik vandaan kom. Dus zo is het gemakkelijk om aan werk te komen.”


Poll

Denk jij dat het Theo Zwarthoed nog lukt om een nieuwe club te vinden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door wanny)

Ik denk dat Zwarthoed zoveel beter bij Ajax zou staan als 3e ervaren doelman dan onze griekse pannenkoek Lamprou, net als Boer een kans geven te proeven bij een topclub en misschien heel misschien nog iets mee kunnen geven op de trainingen

9 augustus 2018 om 01:18

Hou toch op joh, Lamprou is nu Ajacied en daar moet je gewoon achter staan als supporter. Lamprou is echt stukken beter dan Theo Zwarthoed... Ook al is hij klein. Desondanks zal Zwarthoed nog wel een club vinden, maar zie hem eerder als derde keeper bij een middenmoter.

9 augustus 2018 om 07:42

Hoezo dat? Ten eerste is Lamprou gewoon een goede keeper, zeker beter dan Zwarthoed. En daarnaast kan ik me ook niet voorstellen dat die jongen slecht in de groep ligt oid. Hij komt altijd vrij relaxed en nuchter over in interviews.

Stuk goedkopere optie dan Kepa, en zoals het klinkt ook sympathieker. Had deze jongen niet beter als derde keeper naar ADO kunnen gaan dan Mike Havekotte? Lieve man!

Goed gemotiveerd idee, om een schildersbedrijf te beginnen,alleen kan dat over vijf jaar ook nog wel denk ik.
Als je Zwarthoed heet van achternaam,moet een beetje slimme makelaar toch een club voor hem kunnen vinden, ervan uitgaand dat deze gast redelijk keept op profniveau.

Cyprus afwijzen is echt zonde. Teveel familieman dus. Je moet keuzes maken en gezin blijkbaar belangrijker dan nog even ergens cashen.

9 augustus 2018 om 08:53

Lees je eigen laatste zin nog een keer goed...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. MeijerAanvaller191
E. ÓmarssonAanvaller1917
J. ZwartsAanvaller173
A. DamenKeeper190
A. Mendes MoreiraAanvaller162
M. van RooijenAanvaller121
T. VerhaarAanvaller110
Voor de complete selectie: Clubpagina Excelsior.

Nederland
2 fans
Keeper, 38 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren