De Jong kan niet lachen om Bijlow: ‘Achter iemands rug, dat hoeft van mij niet’

Woensdag, 8 augustus 2018 om

Justin Bijlow kreeg afgelopen weekend de lachers op zijn hand na de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord in het kader van de Johan Cruijff Schaal. De doelman van de Rotterdammers reageerde in beeld op een interview dat Luuk de Jong gelijktijdig aflegde, door te wijzen op een overtreding die de spits van PSV maakte tijdens het duel. Die actie kan niet op de waardering van De Jong rekenen.

Tijdens het duel in Eindhoven werd een treffer van De Jong door scheidrechter Serdar Gözübüyük afgekeurd vanwege een overtreding op Bijlow. Na afloop zei de PSV-spits het oneens te zijn met de arbiter, tot grote verbazing van Bijlow. Op de achtergrond maakte de doelman van Feyenoord een elleboogbeweging, refererend naar de vermeende actie van De Jong. "Ik heb het gezien", reageert de spits voor de camera van PSV TV nu op het incident.

"Ik kan het wel groter maken dat het is... Ik zag dat mensen het hilarisch vonden. Maar achter iemands rug om dat soort dingen doen, dat hoeft van mij niet", spreekt De Jong afkeurend. De spits stelt nog steeds dat er ‘niet heel veel’ aan de hand was bij het moment. "Het blijft natuurlijk lastig, het gaat zo snel. Ik spring niet echt tegen hem aan, want ik ga voor de bal. Dan gaat de bal via mijn schouder erin en juich je gewoon. Helaas floot de scheidsrechter af."

Mede doordat de treffer van De Jong werd afgekeurd, kwamen PSV en Feyenoord niet tot scoren in de reguliere speeltijd. Na negentig minuten volgde onmiddellijk een strafschoppenserie, waarin de Rotterdamse ploeg uiteindelijk aan het langste eind trok.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door vcf-losche-vcf)

ach wat een zeur. Ik vind er niks hilarisch aan, maar t is ook geen enkel probleem. De Jong neemt zichzelf weer veel te serieus

8 augustus 2018 om 23:39

Dit is toch de jong ten voeten uit, wat een irritant mannetje is het ook. Met het seizoen meer zeuren, klagen en huilen binnen en buiten het veld.

9 augustus 2018 om 08:52

Waarschijnlijk wordt aan hem gevraagd wat hij ervan vond. Logisch dat je dan je mening geeft. Ik vind dit een keurige reactie van Luuk; hij geeft in 2 zinnen zijn antwoord en houdt er verder over op.

8 augustus 2018 om 23:47

Wat een aansteller zeg. Dat je hier niet tegen kan is toch kinderachtig? Hij reageert alsof hij 60 jaar is.

Wat was ik blij toen hij eindelijk een transfer maakte en naar het buitenland vertrok en dan faalt hij compleet en is hij 2 jaar later weer terug.

Dan kon hij vorig jaar en deze zomer weer een transfer maken en dan doet hij het maar niet. De eredivisie is leuker zonder hem.

9 augustus 2018 om 01:47

Of misschien werd het hem gewoon gevraag en gaf hij antwoord... Is toch niks raars aan wat hij zegt, zo makkelijk oordelen weer hier.

9 augustus 2018 om 06:03

Ja en dan kan hij toch zeggen haha ja grappig of aah joh dat maakt niks uit?

9 augustus 2018 om 13:25

Of hij geef gewoon antwoord hoe hij het ervaren heeft, dat het antwoord je niet bevalt kan hij niet helpen

9 augustus 2018 om 06:58

Maar dat is toch gewoon wat de Jong zelf zegt?
Hij wordt ernaar gevraagd dus ja dan zegt hij dat het niet had gehoeven (logisch want voor hem en psv is het een goal die niet doorgaat) en verder zegt hij toch ook dat het niet groter gemaakt moet worden. Gewoon een normale reactie op een vraag die aan hem gesteld wordt.

Ach, aan de ene kant is het wel grappig, maar je kunt het ook als minder collegiaal zien. Ik til er niet zo zwaar aan.
Hopelijk maakt Luuk de winnende tegen feyenoord in de competitie

8 augustus 2018 om 22:56

Heel de wedstrijd lang mekkeren op dr arbiter en continue lopen trekken aan je tegenstander is lekker collegiaal

8 augustus 2018 om 23:18

Vertel ff op welk moment hij dan zogenaamd de bal vast had.. ik snap het denk ik niet, je hebt de beker gewonnen en iedereen zag het eigenlijk een doelpunt had moeten zijn, ben mans genoeg en zeg gewoon Feyenoord geluk had dat ie afgekeurd werd maar je blij bent met de prijs. maar dit is weer een ras echte Feyenoord opmerking.

8 augustus 2018 om 23:21

Voordat De Jong contact had met Bijlow had Bijlow de bal klem met 2 handen. Zowel arbiter als Var zagen het goed.

8 augustus 2018 om 23:35

Haha, op welk moment? Het moment dat hij sprong en de bal ving wellicht? Zoek anders even de herhalingen op.

8 augustus 2018 om 23:40

Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt, wat valt volgens jou allemaal onder het kopje rasechte Feyenoord-opmerking?

8 augustus 2018 om 23:41

Ik ben totaal geen Feyenoord supporter.. Maar dit is toch duidelijk een overtreding. In de 5 meter word er tegen de doelman aqngesprongen waardoor hij de bal niet kan vangen en daardoor in doel komt. Of hij de bal al klem had weet ik niet heb het niet vaak teruggezien. Maar zoals hier gezegd word dat hij ernaast zat is belachelijk. Op de foto hierboven zie je al dat hij hem al zo goed als bijna heeft. Door een overtreding van de jong niet. Dus terecht afgekeurd lijkt me vrij duidelijk.

8 augustus 2018 om 23:46

kijk dan ook goed naar de herhaling dan zie je dat de jong de bal speelt met zijn arm.

8 augustus 2018 om 23:51

Ach, dat neem ik Bijlow niet kwalijk hoor. Dat mekkeren doen ze allemaal wel eens.

9 augustus 2018 om 00:09

Zo klem had hij m niet. Anders lag de bal een seconde later vast niet in de goal.

9 augustus 2018 om 04:26

Probleem is dat de Jong niet tegen de doelman aansprong, maar voor hem langs. De vraag is alleen of Bijlow de bal al daadwerkelijk klem had of niet. In mijn ogen niet, maar goed, heb natuurlijk een ietwat gekleurde bril op. Zaadpot overigens, geen van beide ploegen verdiende het te winnen, dan kan ik er vrede mee hebben dat Clasie de winnende binnen schiet.

9 augustus 2018 om 06:45

Als je de beelden goed bekijkt had hij hem vast dus terecht afgekeurd.

9 augustus 2018 om 07:38

@PerPSV - Sprong de Jong voor de keeper langs? De vraag is of de keeper de bal wel klem had? Dan zou ik die gekleurde bril toch inderdaad even omruilen voor een normale.

De bal uit de handen van de keeper beuken terwijl hij deze vast heeft als geldig doelpunt zien. Prima..

8 augustus 2018 om 23:06

Haha sorry hoor, maar wat hebben jullie gezien? Die Bijlow ook met een elleboogbeweging alsof daar enige sprake van was. Bijlow had inderdaad zijn handen op de bal en de Jong komt langs en via zijn arm gaat de bal in het doel. Nergens zie ik “gebeuk” of een elleboogbeweging richting de bal.

8 augustus 2018 om 23:09

Handen op de bal is niet vrij om te spelen dus overtreding terecht afgefloten dus. De beweging die Bijlow maakt zegt dat Bijlow het dus terecht een overtreding vond.

8 augustus 2018 om 23:11

Tegen de armen van de keeper aanspringen terwijl hij de bal klem heeft is gewoon er tegen aan beuken. En dan denkt deze beperkte spits nog dat hij een geldig.doelpunt maakt. Terwijl hij in de broekzak van onze campingvoetballer zat

8 augustus 2018 om 23:11

Ik zeg ook niet dat het geen overtreding was hoor, maar wat ik hier boven lees over gebeuk en Bijlow met zijn elleboogbeweging vind ik hier niet op zijn plaats.

8 augustus 2018 om 23:15

@FR12Jules, haha vanwaar deze frustratie over de Jong? Hij denkt gescoord te hebben en er zijn nog de nodige mensen die het er niet mee eens zijn dat het afgekeurd werd, dan mag hij toch best juichen.

8 augustus 2018 om 23:17

Nee als je een beetje mensen kennis zou hebben dan zou je zien dat ie een dolletje maakt qua elleboog

8 augustus 2018 om 23:22

De Jong mag best juichen. Maar dat hij nu nog gaat lopen wijzen naar andere bewijst maar weer dat het net als zijn coach een waardeloze verliezer is. Blij dat die vent niet bij ons speelt zeg

8 augustus 2018 om 23:47

Wat een onzin FR12jules, hoezo loopt hij te wijzen dan? En waarom is hij net als zijn coach een waardeloze verliezer? Omdat ze het een geldig doelpunt vonden en vonden dat PSV beter speelde, kom op man.

8 augustus 2018 om 23:52

@psv-dor-liv Jouw gevoel voor humor is net zo slecht als die van Luuk. Jorgensen is sowieso beter dan Luuk maar dat lijkt me duidelijk.

8 augustus 2018 om 23:53

Jorgensen beter dan de Jong? Hoe kom je daar dan bij?

9 augustus 2018 om 06:52

De Jong loopt nu weer te wijzen richting Bijlow en de Arbitrage. Als je het gedrag van van Bommel zag gedurende de wedstrijd dan liep die continue te mekkeren richting de 4e man. Ook in interviews is van Bommel alles behalve sterk. De Jong beter dan Jorgensen? Kan ik mij in vinden als je Jorgensen beoordeeld op zijn laatste seizoen. In zijn eerste seizoen was Jorgensen (veel) beter dan De Jong. Aan Jorgensen dit seizoen de taak om aan te tonen wat écht zijn niveau is.

9 augustus 2018 om 09:57

Ik dacht altijd dat jij een van de Feyenoorders was met wel wat hersencellen en sympathie, maar niks blijkt minder waar Jules. Jammer man. Je laat jezelf wel een beetje kennen nu, doe rustig aan, geniet van je dag en de schaal.

Buiten beeld? Hij staat er toch duidelijk naast. Ik zag het hilarische er ook niet in, maar ik zal wel een ander soort humor hebben en wellicht Luuk de Jong ook.

8 augustus 2018 om 23:02

Niemand beweert dat het buiten beeld gebeurde? Staat ook niet in het artikel.

8 augustus 2018 om 23:08

Er stond buiten beeld. Als ze het verbeteren lijkt het alsof ik maar wat lul, maar dat stond er in de eerste alinea.

8 augustus 2018 om 23:13

Oke, dat stilletjes aanpassen gebeurt inderdaad vaker. In dat geval heb je natuurlijk gelijk dat het niet zo was.

8 augustus 2018 om 23:43

Luuk de Jong is zo iemand die alleen humor heeft wanneer hij met geluk een goede pot speelt. Anders, 90% van de tijd, is het gewoon een enorme zuurpruim. Jammerlijk dat zo iemand een aanvoerdersband krijgt en vervolgens nog meer gaat zwaaien en zeiken in zo'n wedstrijd.

8 augustus 2018 om 23:52

Zo, komt hij wekelijks bij jou op de thee dat je weet dat hij 90% van de tijd een zuurpruim is. Ik zou ook niet om te genieten zijn als ik net heb verloren met penalty’s, terwijl er in mijn optiek een doelpunt van mij onterecht werd afgekeurd. Had hij met Bijlow staan lachen dan was het wellicht weer geweest, ja geen topsport mentaliteit, want je hebt zojuist een prijs verloren. We kennen zeiken als de beste hier.

Ag stel je niet zo aan luukje! lolletje moet kunnen met dat interview... Hadden jullie er zelf maar paar meer in moeten trappen!

Van mij hoeft dat ook niet altijd wat Luuk doet, iedere wedstrijd klagen bij de scheidsrechter, uitdelen maar niet kunnen incasseren, huilen bij iedere lichte overtreding die op hem gemaakt wordt maar toch doet hij het iedere keer weer. Bijlow maakt een geintje maar Luukje voelt zich in de rug aangevallen wat een huilebalk.

Volgens mij hebben de ouders van Luuk in zijn babyjaren de verse Alpenmelk verwisseld met het azijn. Niet zo serieus joh, een geintje moet kunnen.

Wat laat de Jong zich toch weer kennen. Grote jongen zijn teleurstelling van de nederlaag wegslikken en weer doorgaan. Nu gaat de Jong weer ouderwets de zielepoot uithangen. De Jong is mentaal een beetje een slapjanus, altijd zeuren en zeiken. Wordt een grote vent en piep niet zo.

De Jong wist heel goed dat die goal afgekeurd zou worden, ik snap dat fake juichen dan niet zo goed.

9 augustus 2018 om 14:35

Ik snap deze reactie niet zo goed. Hou jezelf eens niet zo voor de gek. Als die bal erin vliegt Ik vind dit een discutabel moment Natuurlijk probeer je

9 augustus 2018 om 14:40

Ik snap deze reactie niet zo goed. Hou jezelf eens niet zo voor de gek. Als die bal erin vliegt is je eerste reactie natuurlijk juichen. Zo overduidelijk was de situatie niet. Ik zou het doelpunt uiteindelijk ook afkeuren maar het is niet zo dat iedereen dit gelijk zag. De Jong mag toch ook best zijn mening geven. Er wordt naar gevraagd zelfs. Gelijk weer die trieste provoceerde en kinderachtige reacties bah bah.

10 augustus 2018 om 00:20

Volgens mij kennen veel mensen de 5 meter nog niet op het voetbalveld.
Binnen de 5 meter mag je vrijwel niks doen tegen een keeper, geen duel, geen duw, helemaal niks.
Contact is dus direct een overtreding hoe vervelend dat ook is, want ik vind het ook een belachelijke regel.
De Jong wist dat natuurlijk als geen ander dus dat juichen is gewoon nep.

Wat een vreselijk mannetje begint dit toch te worden. Vroeger toen die bij Twente speelde was ik nog fan van hem maar nu echt eersteklas kwal, trekken, duwen, liggen, ellebogen, zeuren hij doet het allemaal. Elk normaal persoon ziet toch dat dit gewoon een geintje met een knipoog is, achter iemands rug gebaren maken is echt totaal wat anders zeikerdje

Nee, onderling grapjes maken is inderdaad oncollegiaal. Als het nou een sneer in de rug o.i.d. was, afijn. Maar dit is met een knipoog. Kom op, zeg.

Ach Luuk. Kom op, laat gewoon gaan. Dit soort grapjes moet kunnen. De volgende keer maak je maar lekker een hattrick tegen dezelfde keeper. Ik kan hem wel begrijpen dat die afgekeurd wordt. In een CL finale zou die ook afgekeurd worden.

9 augustus 2018 om 07:39

Een hattrick van Luuk? Haha, dat zou zeer verrassend zijn! Zeker omdat hij meestal nog de met de doos om zn voetbalschoenen speelt. Matige spits, Weghorst schat ik hoger in!

9 augustus 2018 om 09:36

Luuk weet temniste wat hattrick maken is tegen jouw club, of ben je die 4-3 wedstrijd alweer vergeten van paar jaar geleden? Tis natuurlijk geen wonderspeler. Iedereen weet dat Luuk erg matig is over de grond en dat vind ik zelf ook, maar in de zestien mits die goede ballen krijgt, dan maakt die er zo 15+ in de competitie.

9 augustus 2018 om 11:01

@Real Madrid: Eens, maar zou een club als PSV geen betere spits moeten nastreven? Een spits die er alleen 15+ maakt als hij goede ballen krijgt en verder weinig toevoegt in een al matige competitie lijkt mij niet goed genoeg voor Psv.

Competitie is nog niet begonnen of Luuk begint waar hij het afgelopen seizoen goed in is, geweest nl janken, piepen, klagen en zeuren.

Weet je wat niet collegiaal is Luukje... Bij kongolo express op zijn voet staan en daar profijt uit halen dmv een goal.... Niet zo janken jij

De Jong is gewoon een slechte speler. Maakt geen goals meer en dan gaat die zeuren als een goal terecht word afgekeurd. Ga lekker naar de amateurs.

9 augustus 2018 om 00:06

Nou, ik denk dat menig PSV supporter blij is dat hij niet naar de amateurs gaat. Hij is absoluut geen slechte speler.

9 augustus 2018 om 08:18

"maakt geen goals meer"

10 Goals in zijn laatste 15 competitiewedstrijden. In de voorbereiding 2 tegen Olympiakos en 1 tegen Valencia.

Er wordt aan de Jong gevraagd wat hij vond van het afkeuren van zijn doelpunt. Welke spits zal zeggen dat een doelpunt van hem terecht wordt afgekeurd ?
Denk je nou echt dat als zo'n treffer aan de andere kant was gevallen dat van Persie zou hebben gezegd dat die terecht was afgekeurd ?
Bijlow staat al die tijd dat de Jong wordt gevraagd naar zijn mening mee te luisteren.
Misschien had hij wat meer respect voor de Jong moeten opbrengen.
Wat niet hetzelfde is als toegeven dat de Jong gelijk had.

Ahjoh, Bijlow deed dat ook maar als grap. Of het nou terecht afgekeurd was of niet, een elleboog (zoals Bijlow aangaf) was het zeker niet. Bijlow maakte een grapje, lag er om of houd je mond Luuk...

Niet zo zuur doen Luuk! Volgende keer gewoon zorgen dat je wint dan heb je al dit gezeik niet. PSV moet ophouden zo te zeiken, op Bijlow, op de scheids, op het verdedigende Feyenoord, dat leidt alleen maar af van het echte probleem, namelijk dat ze zelf gewoon ruk speelden! Hoop dat het dit weekend tegen Utrecht beter gaat!

Luuk is echt een saaie azijnzeiker zeg. Loopt altijd na een verliespartijen te miepen over van alles en nu maakt een jong kereltje een grapje en meteen is het weer zeuren geblazen. Zwaar leven zeg:

Zou "Jankerd" de Jong zo ook doen bij een spelletje Risk thuis?? Arme vriendin die dit mee moet maken...... On: ik vind het zo jammer dat de Jong geen transfer heeft gemaakt, dat word weer het hele seizoen ergeren aan al dat gejank, gezeik, gezeur. Van Bommel had dit natuurlijk ook door en dacht meteen om gele kaarten te besparen van; laat ik hem maar aanvoerder maken........

Met zijn schouder tikt hij de bal uit de handen van Bijlow. Dus terecht afgekeurd lijkt me, dat moet hij zelf toch ook dondersgoed weten. Waarom doet hij zo vertwijfeld? Natuurlijk was het niet netjes maar als je als Bijlow zoals gezegd gelijk heb kan ik zijn reactie begrijpen. Al is het niet collegiaal.

Of het nu wel of niet een overtreding is zal me een zorg zijn. Ik vind het eerder heel eng dat onze zogenoemde toekomstige NL-elftal keeper als een klein kind de bal los laat. Als hij hem als een man vast had dan had iedereen kunnen zien dat het een overtreding was geweest en hadden we deze discussie nooit gehad. Slappe hap dus.

Pffff seizoen is amper begonnen of hij begint alweer te zeuren jonge jonge man...
Daarnaast was het niet zijn schouder maar maakte hij ook nog eens hands, dus wel of niet tegen Bijlow aanlopen, het doelpunt werd toch afgekeurd!

Hilarisch dat Feyenoord bij Trencin. Benieuwd naar de reactie van Bijlow na afloop

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

191 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren