Ajax krijgt ‘fikse waarschuwing’: ‘Het spel lijkt soms op arrogantie’

Woensdag, 8 augustus 2018 om

Ajax stond dinsdagavond in de eerste wedstrijd van het tweeluik met Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League met 0-2 voor, maar in de tweede helft kwamen de Belgen nog langszij (2-2). De kranten in Nederland en België zijn verdeeld over de prestatie van Ajax in Luik. Het Algemeen Dagblad concludeert dat het gelijkspel voor de Amsterdammers voelde als een nederlaag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Ajax de groepsfase van de Champions League haalt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

127 reacties (laatste reactie door damenace)
8 augustus 2018 om 12:34

Die arrogantie komt omdat het allemaal technische voetballers zijn. Die rol va Schone moet in het moderne voetbal ingevuld worden door een balafpakker. Echter in de Cruyff filosofie niet en dat heeft ook wel wat vindt ik. Hopelijk lukt het om dan maar lekker arrogant wel de volgende ronde te halen. Maar dan moet er tikki takka in

8 augustus 2018 om 12:45

Bierpens

"die rol va Schone moet in het moderne voetbal ingevuld worden door een balafpakker."

Eh, in het 'moderne voetbal' moet die rol worden ingevuld door een vormgever/spelmaker die daarnaast ook nog in staat is om defensief zijn mannetje te staan. Dus geen Enoh, geen Poulsen, geen Gattusso, maar een type Pirlo, Xabi Alonso, Rabiot en vroeger types als Redondo, Guti en Busquets.

En als je tikki-takki wilt spelen, dan is het 't belangrijkste dat je de trainer meteen wegstuurt. Ten Hag en Tikki-Takki verdragen elkaar niet. Ten Hag zal eerder Ajax 4-4-2 laten spelen, zoals tegen Graz, dan dat hij Tikki-Takki gaat spelen.

Tja lastig was duidelijk dat Ajax de sterkste was. Maar ja dan moet je het wel zelf afmaken. Als Ajax de kansen meer gaat benutten kan er weleens een doelpunten record uit voorkomen.

8 augustus 2018 om 10:23

Dit is een mooi voorbeeld van zo'n reactie waarin toch die overschatting weer zichtbaar is. Waarin was Ajax gister duidelijk sterker? Ik telde eigenlijk meer kansen voor Standard dan voor Ajax. Het veldspel was nu ook niet zo fantastisch, dus waarom was Ajax beter?

8 augustus 2018 om 10:33

Alsjeblieft Dejan ga ergens anders azijnzeiken man. Is iedereen vergeten dat Luik gister thuis speelt en dat 2-2 gewoon een prima uitgangspositie is. We hebben uit met 2-2 gelijk gespeeld hoezo is Luik dan de morele winnaar? Het veldspel van Ajax was gewoon beter en met wat meer focus had het na 50 minuten gewoon 3-0 gestaan. Ongelofelijk dat mensen altijd weer iets te zeuren hebben op Ajax en het altijd weer gooien op onderschatting en arrogantie waar totaal geen sprake van was. Luik is voor Ajax gewoon een moeilijke tegenstander zoals Feyenoord dat bijvoorbeeld ook is. Ajax moet Dinsdag gewoon keihard aan de bak en zorgen dat je in eigen huis die overwinning over de streep trekt.

8 augustus 2018 om 10:39

Maar Cruijffstadion, vond jij Ajax gister ook sterker dan Standard? Daar gaat Dejan, toch enigzins terecht, op in.

8 augustus 2018 om 10:46

Die kranten hadden ook kunnen schrijven : Terechte uitslag. dit had een hoop inkt gescheeld. Ajax zal thuis echt wel winnen,en wellicht in de groepsfase kunnen stunten tegen een topploeg die al zeker is van de groepswinst. Verder heeft Ajax niks te zoeken tussen die giganten.al blijf je hoop houden op het onmogelijke...ajax die de kwartfinale bereikt of zoiets...

8 augustus 2018 om 10:47

@K. Van Linnen: Ja, ik vond Ajax gister de betere ploeg al was het qua kansen redelijk gelijk. Maar wanneer je kijkt naar het scoreverloop en het veldspel moet Ajax hier gewoon als winnaar van het veld stappen. Daarnaast vond ik de pingel wel weer erg makkelijk gegeven het is toch geen handbal. Dat gezegd hebbende is 2-2 gewoon een prima uitgangspositie om het volgende week thuis af te maken tegen deze taaie tegenstander en daarvoor zal Ajax flink aan de bak moeten.

8 augustus 2018 om 10:47

Naja spelers als Ziyech wekken wel die indruk Cruijjfstadion.
Elke keer dat lachje bij het missen van een kans, sla jezelf toch een keer voor je kop en laat zien dat je er alles uit wil halen.
Daarnaast tactisch niet geanticipeerd op Carcela. Ik had gezegd schuif Blind door als mandekker van Carcela en Wober op CV. Dan anticipeer je op de situatie en trek je de overwinning over de streep. Daarnaast zie je dat Mazraoui het moelijk krijgt als ie achteruit gedwongen wordt dan zet je daar een echte verdediger neer na 60 minuten.

8 augustus 2018 om 10:50

Dat Ajax als winnaar van het veld had moeten stappen ben ik absoluut met je eens. De uitgangspositie is ook prima. Maar dat Ajax beter was vond ik absoluut niet. Had Ajax overigens beter verwacht en Standard slechter.

8 augustus 2018 om 10:51

@1fan heb je Wober in de voorbereiding zien spelen? Die gast bakt er werkelijk waar helemaal niks meer van na zijn blessure. Beter geef je Perr Schuurs dan maar de kans al wordt het centrum dan wel heel onervaren.

8 augustus 2018 om 10:52

@crijfstadion:

Het veld spel was van Ajax ook zeker niet beter. Het stond juist voor geen meter, met deze spelers zou Ajax juist veel meer moeten kunnen domineren.

Het had 3-0 kunnen staan.. Het had net zo goed 2-2 kunnen staan als Luik de kansen wel zou hebben benut ook. Ajax had alleen wel de 2-0 over de streep moeten trekken, maar was echt niet dat ze kans op kans hadden voor de 3-0 bijv.

Ja 2-2 is een goede uitslag, maar het is geen zeiken op Ajax als je dat in Europa uit handen geeft toch? Dan mag dat best gezegd worden. En Ja Luik is de morele winnaar als je na 2-0 achter toch de 2-2 pakt nog. Van te voren zou 2-2 voor Ajax goed zijn, maar achteraf gezien is Luik hier het beste mee af..

8 augustus 2018 om 10:55

Je gaat tegen een 0-1 aanlopen. En Luik houd het zaakje dan wel dicht. Ajax vliegt eruit let maar op.

8 augustus 2018 om 10:58

Nou CruiffStadion, Dejan heeft geluj. Jij praat het goed maar van de Ajax kant vond ik het niet sterk. Ja, ze 'hadden' 3-0 voor moeten staan maar hadden net zo makkelijk achter kunnen staan gezien het spelbeeld de 1e helft. Is dus geen azijnzijken maar realisme. De verdediging was een drama, over de flanken alsmese door het midden was het één grote gatenkaas. Ik hoop als Feyenoorder wél dat ze het gaan redden maar er zal wel uit een ander vaatje getapt moeyen worden, zeker door EtH.

8 augustus 2018 om 11:01

@capis Ik denk dat het moeilijk is om met een nieuw team en een relatief nieuwe trainer in het begin van het seizoen al gelijk te domineren tegen een taaie tegenstander als Luik.

"europa uit handen geven?" Geen voorbarige conclusies trekken aub we moeten nog in de Arena tegen ze spelen en hebben een betere uitgangspositie als Luik door het thuisvoordeel en 2 uit doelpunten. Wacht nu eerst maar Dinsdag af voordat je al gekke dingen roept Capis.

8 augustus 2018 om 11:03

Nee realisme is dat Ajax met een 2-2 gelijkspel in een eerste uitduel een betere uitgangspositie heeft dan Luik.

8 augustus 2018 om 11:06

Hoezo makkelijk gegeven penalty ? Hij tikt hem tegen de benen terwijl hij nooit bij de bal kon. Gewoon een oerdomme overtreding.
Ik ben het ermee eens dat het veldspel van Ajax beter was. Echter heeft Ajax dit spel maar een klein gedeelte van de wedstrijd laten zien. Dit terwijl er juist heel veel kansen waren om het uit te spelen. Standard speelde soms echt open huis.
Al met al een terechte uitslag en kan het nog beide kanten op, terwijl Ajax ligt favoriet is. Want ja, je scoort 2 keer in een uitwedstrijd, maar Standard heeft zeker in het begin nog niet eens op de aanval te spelen. Gisteren leek Standard fysiek veel verder en bij een 0-0 kunnen ze het op fysiek Ajax het laat nog moeilijk maken. Het zal van Ajax kant beter moeten dan dat ze gisteren hebben laten zien.

8 augustus 2018 om 11:12

Ajax is heel goed weggekomen met 2-2 vind ik. Liege was de bovenliggende partij en Ajax had de grote kansen uit counters, maar Liege had er duidelijk meer.
Ook in de 88e minuut kun je de pingel geven (de eerste, niet de tweede)
Carcela was de uitblinker en niet Tadic in mijn ogen, maar veel van deze wedstrijden worden alleen spelers ban Ajax in het zonnetje gezet door VZ.
Bovendien is Ochoa een hele andere keeper in clubverband dan bij Mexico zeg, wat een blunder bij die 0-1.

8 augustus 2018 om 11:12

Luik is de morele winnaar, dat is grote bs. Als je met mazzel in de 93e minuut weet gelijk te maken in een thuiswedstrijd, zou ik mij niet de morele winnaar willen noemen. Dat heet bij.ons met de hakken over de sloot. Luik heeft met geluk kunnen aanhaken en mogen nu nog dromen van een resultaat in amsterdam. Overigens vind.ik dat Ten Hag met zijn wisselbeleid de aanleiding voor het gelijkspel is. Man, man, wat een.slechte wissels brengt deze man.altijd in, en dan.nog het moment..

8 augustus 2018 om 11:15

@cruijfstadion:
Ik heb het over deze wedstrijd..... Deze geef je uit handen ik zeg niet dat Ajax er uit gaat. Sterker ik verwacht ook gewoon dat Ajax doorgaat. (als ze hier van hebben geleerd).

Dus niet gelijk zo aangevallen reageren met je voor je gekke dingen roept........

Met een nieuw team? Heel het team van vorig jaar is er nog op Kluivert na dan, en dit is aangevuld met 2 top aankopen.. als dit al een nieuw team is. En een relatief nieuwe trainer.. kom op hoor dit zijn echt totaal geen excuses meer......

8 augustus 2018 om 11:19

@thebrightone:
Ghoe is dat in jou woorden dan grote bs?!?!!?

Hoezo met mazzel gelijk weet te maken? Ze maken gewoon terecht gelijk dat daar gelaten.

Als je na 1 helft met 2-0 achter staat thuis en dus al lijkt uitgeschakeld. en je weet terug te komen tot 2-2 en je dus toch nog opties geeft om door te gaan ben je gewoon de morele winnaar.

En Luik heeft met geluk mogen aanhaken??? Doe me een lol, Luik was op zijn minst gelijkwaardig aan Ajax was weinig geluk bij verder.

8 augustus 2018 om 11:43

Standard is inderdaad de morele winnaar. Je zag ze in de eerste helft met de nodige passie spelen, waarbij met name Mazaroui geen idee had wat hij moest doen. Tagliaficio had Carcela ook niet in bedwang.het middenveld werd vaak simpel overlopen. Feit is wel dat Ajax ook genoeg momenten had, waarbij de bal makkelijk van voet naar voet ging. Ze creëerde enkele mogelijkheden die ze nu nog moeten verzilveren. Standard zette de tweede helft nog meer aan en Ajax kon moeilijker de bal in de weg houden. Mazaroui was in balbezit ook erg slordig. Het was het middenveld wat de strijd verloor. Je ziet helaas dat Frenkie en Schöne geen strijders zijn. Goed in balbezit, maar niet gemaakt voor dit soort voetbal. Tadic verdedigde als een meisjes bij de 1-2 en die pingel was gewoon een beginnersfout. Al met al een terechte uitslag. Trek er lering uit en pak het de volgende wedstrijd beter aan. In een kolkende JC Arena moet dat gerust kunnen.

8 augustus 2018 om 11:53

Wat een domme vraag waarom Luik de morele winnaar is. Dat heet gewoon zo als je het nog gelijk maakt na een achterstand

8 augustus 2018 om 12:41

Op dat moment was Ajax heer en meester. Was er niks aan de hand en kan je lachen om zo'n geweldige aanval. Zal vast gebaald hebben van de kans. Met alles wat je nu weet ziet dat er natuurlijk heel knullig uit

8 augustus 2018 om 12:49

Cruijffstadion

"ongelofelijk dat mensen altijd weer iets te zeuren hebben op Ajax"

Ja, nou hé! Echt Ón-ge-lo-fe-lijk! Waar halen mensen het recht vandaan zeg, om kritisch te zijn op Ajax? Uit den boze natuurlijk. Zoals jij ook altijd, als het om andere clubs gaat dan Ajax, op deze site hier ook nooit zeurt over andere clubs en altijd alles vanuit een positieve grondhouding benadert. Laat staan dat er ooit een druppeltje azijn in jouw bijdragen te vinden is. ........


8 augustus 2018 om 15:41

Dejan, dan vraag ik me af wat jij tot kansen rekent, want echte kansen had Ajax er gewoon meer dan Luik. Vind het ook grappig dat er geschreven wordt twee kansen twee goals, terwijl het veel meer zes kansen twee goals was. Tegenover die zes kansen van Ajax produceerde Standaard drie echte kansen. Afstandschoten, steekballen waar spelers van Ajax tussen komen en je vast lopen in de 16 van de tegenstander zijn geen kansen. Dat hadden kansen kunnen worden bij andere/betere keuzes. Vervolgens scoren ze uit een afstand schot (waar Onana toch echt beter had kunnen keepen) en een pingel.

Was Ajax de betere ploeg, nee absoluut niet. Standaard won duidelijk de slag op het middenveld en kon dus het makkelijkste voetballen. Maar waarin Ajax duidelijk vele malen sterker was dan Standaard was als de bal eenmaal bij de aanvallers terecht was gekomen was het keer op keer code rood, terwijl het bij standaard veelvuldig code oranje was.

Dus waarin was Ajax duidelijk beter. Kansen creëren en creativiteit. Weet je wel hetgene wat jaar in jaar uit tegen Ajacieden wordt geroepen. Balbezit zegt niets, leuk voetballen tot aan de 16 zegt niks. Het gaat om kansen creëren en goals maken. Indien Ajax echt zo effectief was geweest als de belgische kranten doen voorkomen dan was de einduitslag 2-4 a 5 en zeer zeker niet 2-2.

Vervolgens dat gelul van overschatting van jou. Ik heb niet een speler of lid van de technische staf horen zeggen dat doen we wel ff. Ik hoorde zaken als, het moet beter dan tegen Sturm want deze tegenstander is van een ander kaliber. Niemand zei, dat doen we wel ff. Dus leuk hoor dat overschatting, maar dat was helaas voor jou niet het geval. Tenzij jij denkt dat de tendens binnen Ajax dezelfde is als bepaalde reacties hier op voetbalzone, maar dat ligt dan echt bij jou.

8 augustus 2018 om 18:39

Ajax had veel betere en uitgespeelde kansen, Luik penalty, en afstand schot, bal op de paal, kansen voor Huntelaar en Ziyech waren mooi vrijgespeeld, en Lasse Schone raakt de lat, Luik een paar afstandschoten

8 augustus 2018 om 19:37

De Jan ziet duidelijk niet het verschil tussen mogelijkheden en kansen.
De vele afstandsschoten zijn (hooguit) mogelijkheden maar duidelijk geen kansen zoals Tadic, Huntelaar en Ziyech veelvuldig om zeep hielpen..

8 augustus 2018 om 10:24

Ajax duidelijke de sterkste, welke wedstrijd heb jij gezien? Ajax stond inderdaad 0 2 voor door 2 prima doelpunten maar was zeker niet beter dan Luik. Na die 0 2 had Ajax het in het 1e kwartier na rust moeten afmaken, maar dat was dan ook de enige periode waarin Ajax beter was. Standard stond simpelweg gewoon 0 2 achter terwijl ze minimaal gelijkwaardig waren. Dat gezegd hebbende hoop ik, uiteraard, dat Ajax het volgende week in eigen huis "gewoon" afmaakt.

8 augustus 2018 om 11:40

Een wedstrijd waarin Huntelaar en Ziyech in totaal 3 kansen vrij voor de keeper verkwanselen (terwijl er al een voorsprong van 0-2 was). Ajax was gisteren echt niet minder hoor, maar werd wel op wilskracht geklopt in de tweede helft. Dan is het makkelijk om te zeggen dat het arrogantie is (want hé, Ajax), maar in mijn ogen gewoon een dikke pluim voor Standard Luik. Vasthouden aan met name de eerste helft, en dan in de JC Arena wel twee helften knokken. Dan moet het toch goed kunnen komen

8 augustus 2018 om 10:27

Zet of hoog druk of zak als geheel in, en houd de linies kort op elkaar. Dit zat er een beetje tussenin en dan gaat het fout, omdat de aanvallers te makkelijk worden uitgespeeld, waardoor de middenvelders een keuze moeten maken. Er wordt vervolgens geen druk op de bal gezet. 2e helft slap eerste helft voldoende, maar dit resultaat behaal je door individuele kwaliteit. Thuis hoog druk zetten net zoals tegen sturm graz.

Ik inderdaad, heb je dit jaar volledig ingezet op het halen van routine en ervaring gebeurd er weer precies het zelfde als enkele jaren geleden. De ervaren spelers moeten nu opstaan en het team leiden. De thuis wedstrijd moeten de ervaren spelers laten zien dat Ajax als team verder is dan met al die jonge spelers en onervaren spelers van toen. Neemt natuurlijk niet weg dat Luik zich goed heeft terug geknokt.

8 augustus 2018 om 17:25

Dit wordt sws nog erg lastig. Kan toch niet helemaal ontkennen dat dat niks te maken heeft met de arrogantie in Amsterdam ben ik bang.. maar je zult toch offers moeten maken, iig nog in deze fase van het seizoen. ik zou zo spelen:

Waarbij de Jong kan inlopen als Blind zijn plek achterin opvangt en voorin ook veel wisselingen hebt. Volgens mij veel meer evenwicht op het middenveld zo. Je zult alles op alles moeten zetten om de CL te halen.. dan kan best een speler (zoal de Jong) tijdelijk op een andere positie. Mijn mening..

Onana
Mazraoui
de Ligt
de Jong
Tagliafic
vd Beek
Ziyech
Blind
Neres
Huntelaar
Tadic
8 augustus 2018 om 18:50

Laten we alles even rustig op een rijtje zetten. Ze hebben niet verloren en hebben alles nog in eigen hand. Dat dit gebeurd moet een goede les zijn. Het middenveld is aanvallend goed maar verdedigend kwetsbaar, waar door de verdediging meer onder druk komt te staan. Het zou ook helpen dat er een spits staat die scherp is en minder kansen nodig heeft om te scoren. Zeker nu je voor aanvoer via de vleugels kan zorgen. Aanvallend mag het van mij minder statisch, de vleugels zouden wat meer van kant mogen wisselen. Tadic is tweebenig en kan op meerdere plaatsen voorin en op het middenveld spelen. Zo zijn er meerdere spelers op meerdere plaatsen inzetbaar, daar zouden ze gebruik van kunnen maken.

Weinig aan toe te voegen. Standard zou wel eventjes worden opgerold was de mening onder veel fans en ach, sowieso waren die voorrondes eigenlijk een formaliteit voor de Nederlandse ploegen.

Onderschatting en zelfoverschatting zit helaas verweven door het Nederlandse voetbal, dat krijg er samen met naïviteit over het voetbal (altijd maar balbezit willen, altijd maar willen domineren) niet uit.

Ik hoop dat Ajax dit klusje thuis kan afmaken en hiervan leert, zelfvertrouwen is één ding, verlies van concentratie door een voorsprong en onderschatting van de tegenstander is op dit podium gewoon beschamend. Helemaal wetende dat het voor de Amsterdammers al zo vaak is misgegaan tegen een op papier zogenaamd mindere ploeg.

Ik hoop ook dat PSV dit ziet en hiervan leert, ook zij moeten aantreden tegen een ploeg waarbij onderschatting totaal geen rol mag spelen.

8 augustus 2018 om 10:31

Realisme vriend. Ajax was de betere ploeg in een uitwedstrijd. Niemand heeft het over oprollen gehad. Maar dat word na zon wedstrijd wel altijd door iemand gezegd " dat dit gezegd is" maar men kan niet minstens 2 voorbeelden noemen. Overigens begrijp io het positivisme bij luik niet. Zover ik weet is 2-2 thuis geen goed resultaat maar als io iedereen en de kranten zie, is dat het wel. Vreemd.

8 augustus 2018 om 10:56

@rolo:
Oprechte vraag, inw at was Ajax de beste? Op puur het afmaken dan?

Kwa kansen, balbezit of veldspel was Ajax echt niet beter. Luik heeft net zo veel kansen gehad of nog wel meer zelfs. En het oprollen is wel degelijk gezegd en door vele ook nog eens, voor voorbeelden wil ik je graag wijzen op de topic van gisteren. Dan zal je het zelf genoeg zien wel meer dan 2 ook.

En moet zeggen ik had Ajax ook dominanter verwacht en met meer overmacht.

8 augustus 2018 om 11:10

Ik vond de momenten dat Ajax echt voetbalde het veldspel van Ajax wel beter dan dat van Standard, echter hebben ze ook grote gedeeltes van de wedstrijd dit spel niet laten zien. Als ze meegaan in het spel van Standard dan behalen ze geen goed resultaat.

8 augustus 2018 om 11:22

@janssen:
Ik vind echt dat Ajax veel te weinig voetbal laat zien juist. Met de Jong, Schone, Ziyech, Tadic heb je zoooo veel voetballende spelers staan. Dan vond ik de combinaties en het veld spel echt nog veel te zwak.

Ze moeten inderdaad niet in het fysieke mee gaan van Luk want dat gaan ze niet winnen. Ajax mist in deze selectie een El Ahmadi, die zou op de plek van Schone echt een geweldige toevoeging zijn in dit team.

8 augustus 2018 om 12:14

Welke 100% procent kansen kreeg Standard dan op die jakhals eerste helft en de kopbal in de tweede helft na dan? De rest waten allemaal afstandschoten. Ajax was niet beter over de hele wedstrijd maar had duidelijk de beste kansen.

8 augustus 2018 om 10:33

Je derde alinea is Ajax grootste probleem en de reden dat volgende week dinsdag nog spannend is. Wanneer Ajax gewoon scherp blijft wordt het gisteren 3 a 4-0 en is het klaar. Ajax verzaakt, verslapt en geeft het echt kinderlijk eenvoudig weg. Met Ten Hag voorop. Na een uur raakre Ajax de controle kwijt en hij wisselt pas in minuut 78 on de controle op het middenveld terug te pakken. Hij zou dit als eerste moeten zijn, niet als laatste.

8 augustus 2018 om 11:11

Je vergeet wel de kansen van Standard. Ok zij hebben echt grote kansen gehad.

8 augustus 2018 om 11:43

@janssen

Standard heeft 1 grote kans gehad in de eerste helft, maar die werd 'arrogant' achter het standbeeld ingeschoten.
De grootste kansen waren echt voor Ajax.

Maar, Ajax verslapte, won geen duel meer op het middenveld, geen aansluiting en De Jong en Schone samen op het middenveld is geen succes, die moeten elkaar afwisselen en Van de Beek moet spelen want die maakte simpelweg meer meters.

Ajax speelde niet sterk, hoewel het relatief makkelijk kansen creeerde.
Het zal op moeten passen, want Liege heeft allemaal atleten die sneller en sterker zijn.

8 augustus 2018 om 12:03

Dat vergeet ik helemaal niet. Leg mij geen woorden in de mond ajb. Maar in het begin van de tweede helft was Standard rijp voor de slacht, alleen was Ajax ook enorm matig in die fase en kon er niet worden geprofiteerd. Desondanks kreeg Ajax in die fase not een aantal grote kansen om het helemaal te beslissingen. Dat Standard vervolgens met een zondagsschot terugkomr doet daar niets aan af.

8 augustus 2018 om 10:42

@ Dejan: wat een verschrikkelijke onzin. Werkelijk waar niemand heeft de voorrondes als formaliteit gezien. Op geen enkel moment. Sterker, er waren er veel meer die de kans klein achtten dat Ajax 3 rondes zou overleven.

8 augustus 2018 om 10:43

Die eerste alinea, WAT EEN ON-ZIN. Ik heb nog geen Nederlander horen zeggen dat de voorrondes een formaliteit zijn. Ik heb juist alleen maar terug houdende reacties gelezen door de slechte resultaten de afgelopen jaren. Door mensen als jou gaan we geloven dat iedereen het een formaliteit vind, maar letterlijk geen 1 supporter van een Nederlandse club vind het een formaliteit. Maar hé je scoort makkelijke duimpjes, dus gefeliciteerd.

8 augustus 2018 om 10:44

Wat een kwats, bijna iedere fan heeft gezegd dat die wedstrijd niet makkelijk zou zijn en hield zijn hart vast. Wat een revisionistische uitspraken zeg. Totaal tegen elke werkelijkheid in. 2-2 had menig fan van te voren voor getekend.

8 augustus 2018 om 11:45

Surreal, mijn ervaring is dat men tegenwoordig sowieso graag een stempel opplakt bij de anderen. Als er in het verleden iets of iemand wat gezegd heeft, blijft dat imago jarenlang aan de club en haar supporters verbonden. Mij wordt ook elke week woorden in de mond gelegd, die ik nooit gezegd heb. Zo wordt ook elke Ajacied verweten dat dit klusje ‘even’ geklaard zou worden. Ik heb het nog geen handvol Ajacieden zien/horen zeggen om eerlijk te zijn.

8 augustus 2018 om 10:45

Ik vraag me af waarom de mening van een paar mensen hier op het forum gelijk kan worden gezien als de mening van veel fans... Ik heb namelijk meer dan ooit supporters gezien/gehoord die minder optimistisch waren dan ooit. En terecht ook in mijn beleving: we hebben afgelopen jaren wel gezien dat we nergens vanuit kunnen en mogen gaan, dus moeten we realistisch zijn en weten dat we normaal gesproken altijd van een ploeg als Standard zouden moeten winnen - zeker over 2 wedstrijden - maar dat dit momenteel helaas geen gegeven is.

Generalisatie en selectief lezen zit helaas verweven door de Nederlandse voetbalvolger, dat krijg je er, samen met vooroordelen over de gemiddelde Ajaxsupporter (altijd maar arrogant zijn, altijd maar roepen dat de tegenstander wel eventjes wordt opgerold), helaas niet uit....

8 augustus 2018 om 10:54

Sluit me volledig aan bij de mensen hierboven mij. Je eerste alinea is echt de grootst mogelijke onzin, maar goed, als je graag wil laten leiden door mensen op Facebook die hun huis niet uitkomen en alleen maar reacties plaatsen om wat stemming te maken en die reacties als de maat voor de meerderheid wil zien, wekt bij mij echt medelijden op. Je hyperbool is oprecht misplaatst hier.

Dat gezegd hebbende heb ik liever dat ze nu verslapten dan volgende week. Met 0-2 van het veld stappen in Luik geeft mij minder vertrouwen dan 2-2 vanwege de onderschatting.

8 augustus 2018 om 10:57

Ik had van tevoren niet het idee dat de meeste fans (hier op voetbalzone althans) dachten dat Standard even opgerold zou worden. Meerdere artikelen gaven al aan dat het een gemotiveerde ploeg is die snel kan omschakelen. Dat hebben we gisteren gezien.

Lichtpuntje is dat Ajax uiteindelijk meer opgelegde kansen kreeg, Standard moest het toch meer hebben van gevaar op afstand. Als Ajax de scherpte op het middenveld kan bewaren én de backs onschadelijk moeten ze dit winnen. Maar een eitje zal het niet worden.

8 augustus 2018 om 11:03

deze ronde is alsnog een formaliteit hoor 2-2 een slippertje van Ajax maar dat word thuis tegen deze mattige ploeg echt een makkie 3-4 tegen 0

8 augustus 2018 om 11:20

Wat een populair geneuzel, er is veel meer realistisch geoordeeld over de wedstrijd tegen Standaard en dat het zeker geen gemakkelijke opgave gaat worden. Ja, een aantal nitwits met 1 punt die wat roepen maar gerenomeerde leden zijn elke keer zeer realistisch geweest.

8 augustus 2018 om 11:37

Haha Dejan, lekker bashen zonder enige vorm van feitelijke onderbouwing. Uit een populatie die paar onbenullen pakken en dat generaliseren voor iedereen. Werkelijk waar bijna niemand dacht dat het een formaliteit ging worden. Onzin man.

8 augustus 2018 om 13:15

Dejan heeft gewoon gelijk. Gewoon even de loting berichten teruglezen en je ziet dat 80% van de posters PSV en Ajax al in de CL zagen. Dus wat bedoel je met bijna niemand??

8 augustus 2018 om 13:31

80%, "ok". Weer een onzinnige aanname. Het gros van de berichten gerelateerd aan de tegenstander Standard Luik was gevuld met scepsis of op zijn minst voorzichtigheid. Dat er tijdens de loting mensen dat schreeuwen, zonder zich te hebben ingelezen in de mogelijke tegenstanders en bij Luik denken "het is geen ploeg uit de topcompetities", zegt niets.

8 augustus 2018 om 14:03

Wat is de onzinnige aanname als je het als feit op je scherm kunt zien. Gewoon een paar topics teruggaan, De tekst over de loting lezen en dan staat het er zwart op wit. Jij zegt bijna niemand...Ik zie 80% die zegt dat 2 nl clubs nu wel de CL moeten halen tegen dit soort tegenstanders.. Dus wie praat er nu onzin..

8 augustus 2018 om 15:51

@tmba69

Grappig, ik las compleet andere dingen.

PSV fans:
Dit wordt niks, als we de naam van een club niet kunnen uitspreken is het 9 van de 10 keer doffe ellende. Ik had liever een andere ploeg gezien dan een Oostblokploeg, zijn onbekend, maar spelen super georganiseerd en maken het zware en moeilijke wedstrijden.

Ajax fans:
Eerst maar van standaard winnen voordat we naar de volgende tegenstander kijken. Mazzel gehad met de loting want dit zijn de minst zware tegenstanders die we konden treffen. Vorige keer speelden we uit 1-1 en thuis 1-0 tegen standaard, dat zou nu toch wel weer moeten lukken.

Dat waren 80% van de reacties, die andere 20% waren ja rollen we op, maken we in en kunnen we hebben. Met de dooddoeners als het nu niet lukt dan lukt het nooit.

Overgrote deel super behouden, het kleinste deel overmoedig, vervolgens was iedereen overmoedig....

8 augustus 2018 om 13:26

Dejan jij bent echt een sneue vent. Elk Ajax topic de afgelopen weken probeer jij bovenaan te staan om te zeggen dat iedereen Ajax weer eens overschat en iedereen zo arrogant denkt dat het simpel wordt. Feit is gewoon dat veel Ajacieden er helemaal niet zo gerust op waren, maar dat we wel vinden dat Ajax op papier meer kwaliteit heeft en dus door zou moeten kunnen. Waarom wil jij al een aantal weken lang iedereen wijsmaken dat er onderschatting en zelfoverschatting is?

Twee kansen twee goals? Was toch iets beter dan dat. Maar goed, al met al verdiende Luik dit wel. Tweede helft was 3xxx niks

8 augustus 2018 om 10:26

Op het moment dat het 0 2 stond waren het 2 kansen 2 goals, later werden er uiteraard een aantal gemist.

8 augustus 2018 om 10:34

Huntelaar eerste helft ook al. Wil niet zeggen dat het heel veel beter dan dat was, maar goed.

8 augustus 2018 om 11:01

Je verward kansen met schoten. Ajax had al tig kansen gecreëerd waarbij het schot niet kwam.

8 augustus 2018 om 10:38

Het was helemaal niet beter dan dat. Ajax speelde ook voor rust gewoon slecht. Middenveld werd totaal overlopen en de dreiging kwam vooral van Standard. Ajax maakt twee van de drie kansen die het krijgt en dan denkt men dat ze goed gespeeld hebben. Sa mag bijvoorbeeld best de 1-1 maken.

8 augustus 2018 om 11:03

Voor rust vond ik het nog wel meevallen. Bij ‘slecht’ denk ik aan bepaalde wedstrijden vorig jaar of het laatste jaar onder De Boer. Misschien ligt mijn standaard wat lager, maar ik vond ze niet per se slecht. Vanaf de 50e minuut werd het echt een stuk minder.

8 augustus 2018 om 11:13

De eerste helft verbloemden Ziyech en Tadic nog het een en ander met goede acties, de 2de helft waren zij minder en was het niveau hierdoor toch wel tegenvallend.

8 augustus 2018 om 13:32

Ziyech verbloemde de eerste helft niets hoor, begon erg slecht aan de wedstrijd. Tadic aan de bal erg goed, maar hij liet Mazraoui wel telkens zwemmen tegen die linksback en Mpoko. Misschien is Tadic conditioneel nog niet best, maar ik vond hem in het druk zetten en meeverdedigen belachelijk laks. Huntelaar kwam zelfs vaak nog storen op de positie van tadic. Als Tadic een keer meeverdedigde dan deed ie dat van 3m afstand en laat ie z'n tegenstander continu gevaarlijke passes geven. Ik snap de euforie om z'n aanvallende kwaliteit, maar als dit niet verbeterd, dan heb je tegen grotere ploegen vrij weinig aan Tadic.

8 augustus 2018 om 15:59

@shorty
Zwaar ouderwetse voetbal gedachte, het is niet tadic die Mazraoui laat zwemmen ehet waren de jong en schone. Het is niet de vleugelspeler die in de eigen 16 mee moet dekken (al ging Neres dat uit doffe ellende maar gewoon doen), het is het middenveld die door moet dekken. je dekt in zones, als je nog aan man dekking doet dan ben je sowieso kansloos.

Druk zetten van Tadic kan beter, maar het is onbegonnen werk als het middenveld niet mee doet. op een gegeven moment zie je Neres, Ziyech en Huntelaar druk zetten en standaard tikt gewoon rustig verder op het middenveld, dat kan dus niet. Volgens vele was dat toch juist het element waar schone zo geweldig in was en was dat de reden dat hij de voorkeur kreeg van Bosz. Schione liep zoals altijd in europese wedstrijden alleen maar achteruit en achteruit en achteruit.

Tadic hoeft geen druk te zetten, want de komende tijd krijgen we geen ploeg te zien die hem vrij laat. Ik verwacht zelfs dat Tadic mandekking gaat krijgen omdat hij over het hele veld zwerft en zo zonnedekking ontregeld. Dan staat die in de spits, dan op tien, dan op een van de vleugels, dat is dus constant mannetje overpakken en dat wordt is vrij vervelend. Want een keer fout doen en hij is compleet vrij (zoals gisteren echt toch 4 a 5 keer toe gebeurde).

8 augustus 2018 om 17:21

Ik noem in een ander topic ook de Jong en Schöne, maar als je Huntelaar als rechtsbuiten ziet jagen omdat Tadic het vertikt, dan klopt er iets niet. Druk zetten begint voorin en dat deed Tadic niet en bovendien liet ie continu z'n man lopen. Kan m'n gedachte wel ouderwets zijn, maar dat is enkel hoe ik het zag.

8 augustus 2018 om 17:24

Overigens gaat het mij ook om dat Tadic de ervaren man is en dus een voortrekkersrol moet nemen, als je ziet dat men het lastig heeft(Mazraoui) dan zou Tadic bij uitstek iemand moeten zijn die dat door heeft en z'n spel erop aanpast, maar nee meneer ging zwerven op 10 en ontnam liever ziyech de bal, zodat Huntelaar naar rechts moest uitwijken. Ik vond er gister weinig van kloppen qua tactiek.

schone kan echt niet meer. Daar naast frenkie moet een breker komen die ook kan voetballen zoals daily blind. Ik heb eerder al gezegd een cv met ervaring erbij is eigenlijk noodzakelijk. Misschien dat tagli zijn landgenoot en blind zijn oud teamgenoot rojo kunnen overhalen om te komen. Dan heb je echt een top team.

8 augustus 2018 om 10:47

Nu ligt t weer aan Schone. Ja hij is er niet sneller op geworden, maar kom op het ligt echt niet aan een individu. Ik vond het tactische onvermogen van Ten Hag een veel groter probleem. Twee dezelfde types naast elkaar positioneren, Schone en De Jong stonden elkaar ballen over twee meter te geven met 0,0 resultaat en vol risico’s met een counterploeg als Luik. Waar de rechtsback tegen Graz de complimenten verdiende stond hij tegen Luik te schutteren, onbesuisd en geen idee hoe in te komen werden pijnlijk duidelijk, hoog contrast met Tagliafico. Neres lijkt op links ook onwennig, speelde beter in die laatste paar minuten op rechts. Het wordt een zwaar seizoen zo met deze trainer en zijn wissel/opstellingsbeleid. Ik zou toch een middenveld met Donny, De Jong en Ziyech willen zien in de return.

8 augustus 2018 om 11:04

je bent het eigenlijk met mij eens dat het dezelfde types zijn. Maar dat zijn donny en frenkie ook. vandaar dat ik zeg een breker naast frenkie zoals blind. maar dan moet er achterin wel wat bij want wober en schuurs zijn er nog niet klaar voor.

8 augustus 2018 om 11:10

Ik zie Donny toch meer als een lopende speler en Frenkie als een kaatsende/draaiende speler. T type breker zoals jij omschrijft zie ik ook niet bij Blind terug. Maar ik kan mij vergissen. Een type Nigel De Jong zou ik een mooie toevoeging vinden (helaas is hij al oud). Ik denk dat de huidige selectie en het type spel onder ten hag vooral behoefte heeft aan een nieuwe rechtsback.

8 augustus 2018 om 12:16

Ik ben het helemaal eens met jou. Het middenveld was te aanvallend, waardoor Luik er te gemakkelijk doorheen stak. Ik zou liever Blind als verdedigende middenvelder willen zien en een goede cv erachter. Nu zal ook nog wel een rol spelen dat er te weinig wedstrijdritme en conditie is bij spelers na blessures en wk-gangers, waardoor Luik terug kon komen.
Aan de andere kant zijn er nog ongeveer dezelfde mogelijkheden als onder Bosz in de Europa League: toen kwam Ajax er ook langs bij Luik.

Schuif toch Daley naar het middenveld en Wober centraal achterin. Dit middenveld stond positioneel zo dramatisch slecht dat elk ploeg met een beetje vermogen hier gehakt van maakt

8 augustus 2018 om 10:29

Voordat frenkie gister op het middenveld speelde stond het WEL goed. Dus ik zeg terug naar schone, Ziyech en donny. De jong mag wat mij betreft naar de bank verkassen.

8 augustus 2018 om 10:44

Frenkie startte gewoon in de basis hoor... Maar toen stond het ook al niet goed. Frenkie en Schone werden echt overlopen. Idealiter zou Blind op 6 spelen, met Frenkie en Donny daarvoor (of Ziyech zolang die er nog is). Maar dan heb je nog wel een CV nodig.

8 augustus 2018 om 10:29

Voordat frenkie gister op het middenveld speelde stond het WEL goed. Dus ik zeg terug naar schone, Ziyech en donny. De jong mag wat mij betreft naar de bank verkassen.

8 augustus 2018 om 11:07

aub geen wober die is nog zo onbetrouwbaar als wat. er moet echt nog een cv bij zoals ik hierboven al zei en de naam rojo noemde.l

Ajax die 0-2 voorstaat in een Europese wedstrijd, krijgt kansen om de 0-3 of eventueel zelfs de 0-4 te maken en het gaat fout, klinkt als een bekend verhaal

Maar over de wedstrijd zelf:.
Vond de back gisteren ook slecht spelen met name het gebrek aan fysiek was duidelijk zichtbaar. Ook oogt Tagliafico nog niet helemaal scherp na het Wk.
De 0-3 of 1-3 moet natuurlijk gemaakt worden dan is de wedstrijd over, zeker met de ervaring van Kjh.
Schöne kan het in Europese wedstrijden vaak maar moeilijk belopen.
Tadic maakt gewoon het verschil, over de meerwaarde van Blind als LCV vind ik nog lastig beoordelen. Opbouwend is die natuurlijk een van de beste, maar in duel tegen een sterke/snelle spits hou ik mijn hart vast.

Al met al is 2-2 natuurlijk geen slechte uitganspositie maar Standaard is wel de morele winnaar geworden.

8 augustus 2018 om 10:46

De backs waren inderdaad dramatisch... Mazraoui is aanvallend prima maar verdedigend veel te zwak. Beetje type van Rhijn. Tagliafico deed het vorig seizoen goed maar moet zijn vorm duidelijk hervinden.

8 augustus 2018 om 13:50

Taglia heb een korte vakantie gehad dus die kan je nog niet veel van vragen en trouwens is orujuela nou echt zo slecht en kristensen dat Nous op rechtsback staat

8 augustus 2018 om 15:27

Orejuela komt inderdaad tekort voor Ajax 1, Kristensen geef ik echt nog wel het voordeel van de twijfel. Die jongen deed het best goed in Denemarken. Eigenlijk zou hij een jaartje verhuurd moeten worden. Vind hem in ieder geval niet slechter dan Mazraoui. Veltman is wel de beste rechtsback trouwens maar die ligt er nog wel even uit.

8 augustus 2018 om 11:15

Ja, ervaren is Huntelaar zeker, maar hij heeft al jaren moeite met scoren. Niet alleen vorig jaar maar ook al enkele jaren bij Schalke. Dus Huntelaar is al lang geen garantie voor goals meer.

8 augustus 2018 om 15:28

Klopt, toch zonde. Vroeger was hij zo dodelijk in de 16. Hopelijk hervind Dolberg zijn vorm, anders heeft Ajax een serieus spitsenprobleem dit seizoen.

Gewoon de kansen beter benutten dan had je bij de rust zeker met 4-0 voor gestaan en nu krijgen ze de deksel op hun neus maar sinds ik Ajax ken is dit altijd het geval geweest. Leer is om door te drukken ipv denken we zijn er al.

Ajax was inderdaad niet indrukwekkend. Slordig. Maar het “twee kansen, twee goals” uit die Belgische krant slaat ook nergens op. Ziyech en Huntelaar misten vrije voor de keeper. En Schöne raakte de lat.

8 augustus 2018 om 11:17

Was het niet de jong op de lat ? Maar dit was niet echt een kans. Daar staat tegenover dat Ajax goed weg kwam met de bal achter het standbeen en de kopbal binnenkant paal.

8 augustus 2018 om 13:35

Nee schone uit een vrije trap waar Ochoa volledig mis zat

Die 0-2 verbloemde naar mijn mening vooral dat die snelle jongens van Standard er af en toe fluitend doorheen liepen bij Ajax. Daarmee waren ze in de eerste helft al een aantal keer zeer gevaarlijk. Dan valt uit het niets de 0-1 en later ook nog de 0-2 en dan moet het gewoon klaar zijn.

Hoe ze het dan weg geven, heb ik niet gezien, maar typisch is het wel weer.

Ik schrok wel een beetje hoe zwak Ajax de gehele wedstrijd verdedigend stond. Ze hadden geen idee hoe ze de opkomende backs aan moesten pakken. De ruimtes op het middenveld waren veel te groot dus geen rugdekking was er niet en duelkracht was er nauwelijks. Hoe gemakkelijk liep Standaard geregeld met 1 of 2 spelers over het middenveld naar de 16? Het is dat ze daar nog geen echt plan hebben, anders was je er gewoon keihard vanaf gegaan.

8 augustus 2018 om 13:56

eh lekker makkelijk prate. Hier want als je dit systeem blijft spelen ga je ook niet winnen want bij Ajax staat alles in het centrum vol en aan de zijkanten bijna niks en als de back er overheen komt kaatst die op de naar binnen staande linker of rechtermiddenvelder en Nous of Nico moet kiezen heb ik ook vaak gehad maar dan moet je iedereen in het overvolle centrum naar buiten roepen Cruijff had al gewaarschuwd een paar jaar geleden nooit 4-2-3-1 spelen maar wat doet ten had die trouwens niks aan kan doen dat niemand ze mond opentrekt zo spelen

8 augustus 2018 om 14:12

Wat? Snap de mensen niet zo goed die een beter Ajax zagen in de eerste helft. 2e helft de Nederlandse kwaal van het niet kunnen killen van een wedstrijd.

8 augustus 2018 om 15:53

Dat klopt. Het is gemakkelijk reageren van achter mijn toetsenbord. Maar ik denk dat ongeacht het systeem dat je speelt je altijd een elftal compacter kan laten spelen als gisteravond gebeurde. En ook het kantelen naar links of rechts heeft niets met het systeem te maken. Laat staan de manier waarop iemand een duel aan gaat.

8 augustus 2018 om 13:56

eh lekker makkelijk prate. Hier want als je dit systeem blijft spelen ga je ook niet winnen want bij Ajax staat alles in het centrum vol en aan de zijkanten bijna niks en als de back er overheen komt kaatst die op de naar binnen staande linker of rechtermiddenvelder en Nous of Nico moet kiezen heb ik ook vaak gehad maar dan moet je iedereen in het overvolle centrum naar buiten roepen Cruijff had al gewaarschuwd een paar jaar geleden nooit 4-2-3-1 spelen maar wat doet ten had die trouwens niks aan kan doen dat niemand ze mond opentrekt zo spelen

Ze kwamen wat geflatteerd op 0-2 en dan moet je de kansen op 0-3 benutten, dan is het klaar. Nu hou je ze in leven.

Heb me vooral geërgerd aan Ziyech met zijn lachje na het missen van een reuzenkans. Als je daar zo lichtzinnig mee omgaat is het niet gek dat de grote clubs je links laten liggen.

8 augustus 2018 om 11:47

Spijker op zijn kop!

Hoewel Ziyech wel de enige op het middenveld was die meters maakte en duels wilde aangaan.
De Jong sloot niet aan.

De enige reden dat Ajax dit weg heeft gegeven, is de wissel op het uur van Ziyech. In principe haal je volledig het creatieve hart uit je elftal, in een fase waarin nadrukkelijk wordt gezocht naar de derde treffer. In mijn ogen faalde het langs de lijn meer dan in het veld.

Voorin is het allemaal leuk en aardig, alleen moeten ze meer kansen afmaken. Verdedigend vond ik het wel magertjes. Aantal keer ternauwenood redding kunnen brengen, aantal gevaarlijke schoten van rand zestien (waaronder de goal) en dan de vele duels die werden verloren (voornamelijk F de Jong) voetballend goede speler maar verdedigend voegt hij niet veel toe

Tja als je Ziyech en de Jong wisselt zie je toch dat je in problemen vraagt, ik begreep niet waarom hij schone zolang heeft laten staan. Maar goed geen man overboord thuis de 0 houden en je bent zeker door.

als Onana gewoon die bal pakt die hij moet pakken bij die eerste goal Van Standard was er niks aan de hand geweest en had Ajax waarschijnlijk als winnaar het veld afgegaan. al met al is 2-2 met 2 uitgoals echt geen verkeerde uitslag dus je moet er ook niet te dramatisch over doen. Ajax heeft gewoon de beste kansen om door te gaan op dit moment

8 augustus 2018 om 11:56

Eens. Hij verkeek zich denk ik de curve die de bal had, want hij was zeker houdbaar. Vanaf dat moment kwam Luik helemaal terug in de wedstrijd.

Twee kansen, twee goals? Haha. Ok. Dan heb ik de gemiste kansen van Huntelaar, Tadic en Ziyech zeker gedroomd? En als van afstand dom op goal rossen telkens als kans wordt gerekend, dan had Luik idd veel kansen. Het enige waar ik me zorgen over maak is dat die backs toch regelmatig door kwamen. Dat ging te makkelijk en dat moet in de return beter. Jammer dat het nog 2-2 werd, maar er is zeker geen man overboord. Sterker nog. Ajax staat op dit moment gewoon voor. Kop op!

8 augustus 2018 om 12:34

Toverwoord : schone eraf beek erop dan hoeft mazouri niet steeds te kiezen of de man van schone of die van hem zelf..

Misschien is 2-2 beter dan 1-2, want nu weten we zeker dat we volle bak moeten en bij 1-2 winst had er misschien de gedachte geweest dat we er al waren... Wat denken jullie?

Als de ref niet zo halfslachtig was geweest had Standard met 9 man gestaan en nooit terug gekomen in de wedstrijd! Verder liet Ajax zelf begin tweede helft volop kansen liggen waarna Standard al provocerend en schwalbend zich in de wedstrijd terug knokte en de 2-1 was een aardige keepers fout... daarna heeft Ajax geluk bij de kopbal op de paal maar de penalty was een cadeautje..

Ik zie veel reacties: "had voor rust al 0-3 moeten staan" etc. En "als Ajax alle kansen had benut dan..". Mag ik jullie eraan herinneren dat Luik een dikke, vette kans miste op 1-1? Daar werd de verdediging van Ajax even helemaal uit elkaar getrokken. Het was dat die spits het op een sierlijke manier wilde doen dat hij Onana nog een kans gaf om redding te brengen. Een sobere manier van afwerken had zeker tot de 1-1 geleid. Die spits deed overigens nagenoeg alles verkeerd, dat terzijde. Min of meer uit het niets scoorde Ajax twee fraaie goals. Even daarvoor was het Standard dat het meeste gebaar stichtte. Ajax was erg efficiënt voor de rust. Tadic was in aanvallende zin lekker bezig. Het was een vreemde wedstrijd qua kansen en het benutten ervan. Uiteindelijk is 2-2 helemaal niet onterecht. Ajax moet dit thuis kunnen afmaken al verwacht ik dat Standard zal starten met Djenepo en die Hemond. Zij maakten het Ajax erg lastig, zeker die Djenepo had goede acties waarbij Mazraoui niet wist waar ie het moest zoeken. Het zou daardoor wel een nervy game kunnen worden zoals tegen Rapid Wien. Een wedstrijd die waarbij je dacht dat Ajax 'em ook wel thuis zou kunnen afmaken.

8 augustus 2018 om 19:51

Tja, rapid Wien is inmiddels 3 jaar terug.
Het zal mij verbazen als er nog een speler van gisteren deze wedstrijd in Wenen heeft meegemaakt..
Kan je me uitleggen hoe dat dan toch relevant is?

9 augustus 2018 om 11:02

Ik maak het vergelijk met de wedstrijd die in de Arena werd gespeeld nadat Ajax een goede uitgangspositie dacht te hebben verschaft in de heenwedstrijd. Rapid kwam echter binnen no-time op een 0-2 voorsprong en Ajax kwam zelfs terug tot 2-2. Daarbij was men aan het springen en het juichen alsof de CL was gewonnen - alvorens het enkele tellen later 2-3 werd.

Gelet op de eerste wedstrijd (standard) zou het weleens net zo 'nervy' kunnen verlopen. Ik zie Standard ook genoeg kansen krijgen met die fitte, sterke jongens. De verdediging van Ajax staat alles behalve als een huis. Die Carcela was niet van de bal te krijgen en dribbelde er zo nu en dan lustig op los.

Het feit dat zij niet erbij waren in de wedstrijden tegen Rapid zegt juist misschien wel veel. Het zegt in ieder geval dat zij niet de ervaring hebben van die wedstrijd (druk) en hoe dat precies om te kantelen. Ik vlak een simpele overwinning voor Ajax niet uit, maar gezien het feit dat Rapid en Rosenborg in het verleden ook gedurende cruciale wedstrijden ervandoor gingen met de volle buit zie ik ook dat scenario voor me.

Was geen arrogantie maar na dat Frenkie eruit ging liet Ajax zich teveel inzakken en werd er nog amper vanuit positiespel gevoetbald. Niet Frenkie maar Schöne had vervangen moeten door v/d Beek omdat die het allemaal niet meer kon belopen. Met die hitte gaat namelijk je leeftijd een rol spelen hoe goed je ook afgetraind bent.

Ajax heeft in het begin van de wedstrijd veel meer energie verbruikt dan Luik en dat werd ze bijna fataal. Als je een wedstrijd moet spelen met dit soort temperaturen (35 graden of zo toch?) dan mag je daar best rekening mee houden. Dan moet je als coach ook tijdig wisselen en niet wachten tot de 78e minuut.
Ik vond Neres verder erg matig. Ik denk dat het hem niet zo boeit allemaal. Bij verlies mag hij weg en dat zie je aan zijn spel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

235 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 16 7 0 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0
2015/2016 Southampton 34 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Hij leverde van de zogenaamde sterren van Ajax nog de beste prestatie’

Wim Kieft en Johan Derksen richten zich na de Champions League-uitschakeling van Ajax door Valencia tot Dusan Tadic en Hakim Ziyech. De twee vedettes konden het verschil dinsdagavond niet maken voor...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren