Ajax blijft door late strafschop steken op remise in Luik

Dinsdag, 7 augustus 2018 om

Ajax heeft nagelaten zichzelf een uitstekende uitgangspositie te verschaffen in het tweeluik met Standard Luik. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft door treffers van Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic op een 0-2 voorsprong, maar zagen die marge in het slot van de wedstrijd verdampen. Uiteindelijk eindigde het duel in 2-2, door een in blessuretijd benutte strafschop van Renaud Emond.

Daley Blind kreeg in Luik voor het eerst dit seizoen een basisplaats in een officiële wedstrijd, wat ten koste ging van Carel Eiting. De 28-jarige verdediger begon naast Matthijs de Ligt in het hart van de defensie, waardoor Frenkie de Jong op het middenveld geposteerd werd. Bij Standard kregen Mehdi Carcela-González en Orlando Sá voor het eerst een basisplaats dit seizoen, wat ten koste ging van Moussa Djenepo en Emond. In het eerste kwartier kreeg de thuisploeg twee aardige mogelijkheden op de openingstreffer.

Carcela kreeg tot twee keer toe de vrijheid om op de rand van het strafschopgebied het doel van Ajax-sluitpost André Onana onder vuur te nemen, maar allebei zijn pogingen gingen net naast. Na achttien minuten spelen greep Ajax echter de voorsprong. Tadic speelde zich aan de rechterkant van het veld op fraaie wijze vrij en leverde een afgemeten voorzet op Huntelaar af, die de bal bij de tweede paal tegen de touwen kopte. Kort na de openingstreffer had Standard weer op gelijke hoogte kunnen staan, toen Sá vrij opdook voor Onana. De Portugese spits liet de grote kans echter onbenut.

Tadic leek vervolgens andermaal Huntelaar te bedienen, maar zijn pass bereikte de spits net niet. Na 34 minuten spelen verdubbelde de Servische aankoop zelf de score in Luik. Hakim Ziyech bereikte met een uitstekende crosspass David Neres, die de bal teruglegde op Tadic. De vleugelaanvaller schoot vanuit de hoek van het strafschopgebied hard raak: 0-2. Voor rust was Lasse Schöne zelfs nog dicht bij de derde Ajax-treffer van de avond, maar zijn vrije trap schampte de lat. Huntelaar voor de Amsterdammers en Samuel Bastien namens Standard zorgden in het begin van de tweede helft voor het eerste gevaar.

De eerste grote kans na rust was voor Ziyech, die bediend werd door Tadic. De middenvelder schoof de bal oog in oog met Standard-doelman Guillermo Ochoa voorlangs. Na 67 minuten spelen kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Carcela kreeg opnieuw vrijheid op de rand van het strafschopgebied en wist deze keer wel succesvol uit te halen: 1-2. De aansluitingstreffer gaf Standard vleugels. Trainer Michel Preud’homme bracht Emond in het veld ten koste van Sá en de spits kreeg een behoorlijke kans op de gelijkmaker.

Na een voorzet van Cavanda kopte Emond op de paal. Ten Hag bracht Zakaria Labyad en Donny van de Beek in het veld om zijn middenveld van vers bloed te voorzien, maar zag Standard aanzetten in de slotfase. Les Rouches kregen mogelijkheden, onder meer via Razvan Marin. Aan de andere kant kreeg Huntelaar tien minuten voor tijd de kans om het duel op slot te gooien. Ochoa hield Standard op de been en voorkwam de 1-3. In blessuretijd kreeg Standard nog een strafschop, na een overtreding van Mazraoui op Carcela. Emond maakte vanaf elf meter geen fout en bepaalde de eindstand op 2-2.


Poll

Wie bereikt de volgende voorronde van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

414 reacties (laatste reactie door michael2410)

Ongelooflijk, wat geef Ajax hier de overwinning simpel weg zeg. Iedereen ziet het aankomen, behalve Ten Hag. De enige die Ajax van prijzen kan weerhouden dit seizoen is Ten Hag zelf, wat een tactisch onbenul is dat zeg.

Dat blok De Jong-Schone voor de verdediging werkte voor geen meter, continue werden ze overlopen en konden ze er via het midden doorheen wandelen. Dat Schone mocht beginnen was al wonderbaarlijk, maar dat hij dan ook nog eens 88 minuten mag blijven staan is helemaal van de gekke.
Dat soort spelers worden altijd opgesteld onder het mom van ‘’ervaring’’, terwijl hij steeds dezelfde kinderlijke fouten blijft maken als een jongeling.

7 augustus 2018 om 21:59

Zijn wissels waren ook lachwekkend... Schone speelde slecht en Neres speelde ook niets klaar. Ga je Ziyech en de Jong eruit halen. Veel onbegrip..

7 augustus 2018 om 22:00

Neres van links laten beginnen is ook gewoon debiel. Op rechts is hij veel beter.

7 augustus 2018 om 22:02

Mee eens. De wissels sloegen nergens. Al was de penalty zeer makkelijk gegeven.

7 augustus 2018 om 22:04

Neres op links is gewoon belabberd. Donder hem op rechts. Maar ja Ziyech heeft het ook verpest vandaag. Had gewoon die 0-3 moeten maken.

7 augustus 2018 om 22:07

In alle eerlijkheid was die penalty gewoon terecht.. hoe vervelend het ook was

7 augustus 2018 om 22:10

Nou ik zag het echt niet hoor. Vond het een wel hele simpele penalty

7 augustus 2018 om 22:13

Met ''tactisch onbenul'' doel ik ook op het wisselbeleid inderdaad. Veel te lang gewacht met ingrijpen, vanaf minuut 60 had er al wat moeten gebeuren. Dat je dan eerst Ziyech er af gaat halen maar de plek op het middenveld waar alles misgaat niet eerst behandeld is echt lachwekkend. Van de Beek of Eiting had Schone moeten vervangen. Wober (die ik zoiezo altijd in de basis naast De Ligt zou opstellen) had gebracht kunnen worden waarna Blind voor Schone of F.de Jong had kunnen worden gebracht. Zoveel opties, maar ze waren allemaal verkeerd en te laat.

Die Mazraoui is trouwens ook geen toppertje. Tegen een snelle tegenstander heeft hij het heel moeilijk en die penalty tegen is symbolisch voor zijn matige verdedigingswerk en onvoorzichtigheid in de 16. Neres op links ook nooit meer, en F.de Jong mag wel wat vaker vooruit denken in plaats van eerst de bal ontvangen, een pirouette draaien en daarna kijken wat je met de bal kan doen.

7 augustus 2018 om 22:29

Te makkelijk om ziyech de schuld te geven... huntelaar heeft bijvoorbeeld ook een niet te missen kans wederom gemist!

7 augustus 2018 om 22:54

Inderdaad zeer slecht geanticipeerd door Ten Hag.
De klasse van Tadic maskeerde de eerste helft een boel, maar een kind kon zien waar de zwakte lag bij ons team.
Donny bleek onder Bosz reeds elke keer als invaller een versterking te zijn voor Schöne, ik snap echt totaal niet waarom hij nog altijd niet op die plek speelt.
De wissels kwamen veel te laat, Ten Hag heeft zijn team tekort gedaan.

7 augustus 2018 om 23:17

De 6 positie is de garantie tot succes. Als je daar een goede hebt lopen sta je al bijna met 1-0 voor. Een type schöne is leuk voor de laatste 10 minuten maar je moet gewoon een degelijke loper hebben die het vuile werk doet en de bal afpakt. De 6 hoeft nog helemaal niet eens zo sterk te zijn voetballend met frenkie ernaast. Ik snap ook niet dat Ajax niet op zoek gaat naar een jongen op 6. Een type Hendrix bij ajax zal het al team al veel beter laten voetballen.

8 augustus 2018 om 02:59

Omdat een type Hendrix je spel in alle opzichten vertraagt. Er moet iemand staan die een bal goed in kan passen en gevoel voor ruimte heeft. Schone kan dat (liever niet op Europees niveai), Eiting kan dat en Frenkie kan dat. Keuze genoeg voor Ten Hag. Ik herrinner met nog Enoh, die een hoop ballen veroverde, maar de simpelste pass niet kon geven in de loop. Geen korte combinaties, steeds maar weer zichzelf aanbieden, waardoor de ruimtes dicht werden gelopen. Nee danku.

8 augustus 2018 om 06:46

Nou doe je hendrix tekort. Ik vind namelijk dat die inderdaad niet de snelste schakel is, maar wel degelijk betrokken kan zijn bij snelle aanvallen. Soms vind ik de vertraging van hendrix bij psv zelfs nuttig. Je loopt toch minder risico op een tegenaanval

8 augustus 2018 om 06:57

Neres en Tadic switchten goed, vind ik geen terechte kritiek. Mazraoui maakte één foutje, onervarenheid. Maar voor mij is de kern dat deze wedstrijd om ervaring vroeg. Met de wissels haalde tH ervaring weg. Waarom Ziyech, Schone en Frenkie er uit? Het hele middenveld vervangen en er minder ervaring voor terug. Na de 1-2 had er gescoord moeten worden. Ik zat te hopen op Siem of Wober ipv Neres om middenveld of laatste linie te versterken, slimmer de bal in de ploeg te houden.

8 augustus 2018 om 07:00

Blind kan dat ook heel goed.

8 augustus 2018 om 07:11

Maar wel amateuristische fout van mazaroui. Echt dom. Totaal onnodig.

8 augustus 2018 om 07:29

Vervlogen hoop dan, Siem was niet fit, en niet meegereisd.

8 augustus 2018 om 07:51

Hij ging al twee keer mis aan die kant. Standard heeft aardig loopvermogen en knalden een par goed er overheen bii mazraoui.

8 augustus 2018 om 07:56

Iedereen kan wel zeggen dat die fouten maakte en die, kortom het was na de 0 2 collectief falen van ajax on alle opzichten. Voorin kansen verprutsen, middenveld (zeker in de 2de helft) simpele passings fouten. Achterin, met namen de backs, niet kort genoeg. Ajax ging te ver achteruit voetballen ipv druk zetten. Wisselbeleid snapte ik ook niet helemaal maar zak wel een reden achter zitten. Het was ook zeer warm, misschien was dit wel een reden.

8 augustus 2018 om 07:59

Hahaha jij hebt er echt geen kijk op, Frenkie speelde dramatisch. Schone daarentegen een prima pot behalve de bal die hij inleverde tweede helft

8 augustus 2018 om 08:02

Hahaha ja, we hebben behoefte aan een type Hendrix! Wat ben ik blij dat jij niet op de positie van Overmars zit.

8 augustus 2018 om 08:18

Schone werd constant eruit gerend en won 0 duels! Al het gevaar kwam doordat zijn mannetje constant uit zijn rug liep. Hopelijk blind op de nr 10 volgende week (dus blind als cvm) en Frenkie of als rm i.p.v. Donny of in de verdediging naast de ligt. Het liefst als Rm en wober naast de ligt. Neres ook gewoon op rechts.

8 augustus 2018 om 08:37

We reageren ook wel in de waan van de dag. Standard was thuis gewoon een stuk agressiever en Ajax kwam door twee prima momenten voor. Maar wat mij betreft was Standard de betere en is het een terechte uitslag. Wat je Ajax kan verwijten is dat ze wat mij betreft te gemakzuchtig werden. Erg veel momenten dat ze de bal zo makkelijk weer kwijt waren. Mazraoui is nog een grillige speler, als Ajaxsupporter horen we toch te weten dat dit zo werkt bij jonkies? Die zakte gewoon door de ondergrens en dat kan gebeuren. Dat is verdedigde bij de 1-2 als een natte krant en daar hoor je niemand over. Was gewoon zijn fout. Het middenveld met De Jong is gewoon nog niet stabiel. Hij is sierlijk aan de bal, maar geen Nigel de Jong die voor je bikkelt. Dat moet hij ook nog leren. Komende week is het 100% zuiverheid geboden voor wat betreft de kansen. Anders word het een avondje zoals we va n Ajax gewend zijn in de voorronde.

8 augustus 2018 om 11:21

@jc63

je kan Ten Hag wel de schuld geven maar wat kan die er aan doen dat die Onana loopt te schutteren bij de eerste goal van Standard Luik? stopt hij die bal gewoon want die moet elke keeper gewoon hebben komt Standard waarschijnlijk echt niet meer op 2-2

7 augustus 2018 om 21:59

Zo denk je een stap dichter bij gegarandeerd Europees voetbal te zijn en ineens is het weg. Genoten van Tadic natuurlijk, maar de 2e helft is gewoon zonde om weg te geven.

7 augustus 2018 om 22:01

@tukkertje91 Ajax is al gegarandeerd van europees voetbal, hoe vaak moet dat duidelijk worden gemaakt..

7 augustus 2018 om 22:01

Die man heeft 4x de bal lekker geraakt, hoe kan je dit toch zeggen. Die had de rust moeten bewaren met 2-0

7 augustus 2018 om 22:01

Aan de bal zeker goed, maar oogde wel langzaam en bij de 1 2 doet hij ook niets.

7 augustus 2018 om 22:01

Europees voetbal is voor Ajax al binnen na de winst op Sturm Graz.

7 augustus 2018 om 22:02

Oh dat heb ik dan gemist. Dit is namelijk de 3e voorronde CL toch? Verliezer moet dan naar 4e voorronde EL dacht ik juist. Mijn excuses.

7 augustus 2018 om 22:11

Heb Tadic in de tweede helft niet meer gezien eigenlijk

7 augustus 2018 om 22:36

Klopt, net zoals Ziyech weg viel. En dan merk je dat Schone geen verdedigende middenvelder is en werden we compleet overlopen dwars door het midden.

Maar goed, is een uitstekend leermoment voor Ten Hag. Het moet een stuk degelijker. Dus alle kans dat Blind naar de zes positie vehuist. Dat scheelt al een slok op een borrel.

Ziyech zal verkocht worden, Tadic zal hem vervangen dus mag Neres weer vanaf rechts spelen, daar is hij echt beter dan van links. Verder komt Donny weer in het elftal, die is een stuk dynamischer dan Ziyech dus verdedigd veel meer mee.

En het allerbelangrijkste, Huntelaar gaat niet meer. Heeft veel teveel kansen nodig om te scoren en combineert zeer matig met de aanvallende middenvelders en buitenspelers. Zodra Dolberg er weer instaat heeft Ajax veel minder kansen nodig om goals te maken.

Al met al zie ik het wel positief in. Er staat een mooi elftal, nu alleen nog een betere balans in het elftal. Het is nu te aanvallend, maakt ons iets te kwetsbaar in de omschakeling.

8 augustus 2018 om 03:28

Nou ja, volgens mij heeft hij in de tweede helft én Ziyech én Huntelaar alleen voor de keeper gezet. Maar bij de 1-2 had hij wel wat meer kunnen doen idd.

8 augustus 2018 om 06:26

Huntelaar 3 doelpunten in 2 wedstrijden. En jij zegt t gaat niet meer 🤣

7 augustus 2018 om 21:59

Ajax heeft ook geen spelers om de snelheid en kracht van een team als Standard tegen te houden. Alleen de Ligt weegt meer dan 75 kg.

7 augustus 2018 om 22:11

Heb je Asroma8 weer over het gewicht en dat Ajax geen fysiek heeft. Even om je onzin te ontkrachten. Onana 82 kilo, De Ligt 89 kilo, Huntelaar 80 kilo, Schone 78 kilo, Tadic 76 kilo Donny van de Beek 76 kilo. Zijn al 5/6 spelers die vandaag gespeeld hebben met een hoger gewicht dan jij opnoemt.
Daarnaast kan je als je kleiner bent fysiek ook sterk zijn zoals een Tagliafico wat een bijtertje is.

7 augustus 2018 om 22:18

Tagliafico was anders behoorlijk zwak vandaag vond ik. Die Carcela, die overigens echt een puike wedstrijd speelde kwam er een paar keer kinderlijk eenvoudig voorbij.

7 augustus 2018 om 22:18

Ze kwamen fysiek toch echt tekort....gewicht of niet....

7 augustus 2018 om 22:19

Ja was bij wijze van spreke natuurlijk ik weet ook wel dat ze niet allemaal zo zwaar wegen als mijn zusje.

Mijn punt is dat ze, vooral op het middenveld, fysiek compleet overlopen werden.

7 augustus 2018 om 22:21

Denn01, dan is het nog pijnlijker dat Ajax op fysiek gebied te kort is gekomen. Voetballend waren ze beter, maar op kracht en snelheid werden ze alleen maar voorbij gelopen.

7 augustus 2018 om 22:24

Ik weet ook wel dat Ajax niet veel beesten in het team heeft lopen. Maar wanneer iemand zegt dat alleen De Ligt zwaarder is dan 75 kilo en het brengt als een feit dan slaat dat nergens op. Ajax moet thuis gewoon erop klappen al ben je fysiek wat minder.

7 augustus 2018 om 22:25

Daar ligt het probleem niet, als Ziyech gewoon die bal er in de 48ste minuut in legt toen hij alleen voor de keeper kwam, was er niets aan de hand.

Geeft Huntelaar later de bal gewoon terug op Tadic ipv zo'n kansloos schot, dan was er niets aan de hand.

Als Mazaroui een beetje meer geconcentreerd blijft, vermijd hij contact in de zestien. Na al die fopduiken van Standard en met nog twee minuutjes blessure tijd moet hij gewoon geen contact maken, zo simpel is het. Dan was er ook iets aan de hand.

Maar het grote voordeel is dat wel duidelijk is wie er niet meer mee kunnen. Schone is gewoon klaar, nog liever Blind op die plek en dan Wober achterin.

Huntelaar is ook klaar, hij kan nauwelijks meevoetballen en mist veel teveel kansen. Ajax moet alles op alles zetten om Dolberg zo snel mogelijk wedstrijd fit te krijgen.

Maar goed, 2-2 is in een CL uit wedstrijd een uitwstekend resultaat. Dit moet je thuis gewoon afmaken.

7 augustus 2018 om 23:03

@speedyafc

Dat vind ik wel erg makkelijk. Laat die back zich niet zo makkelijk uitspelen door Tadic, is er geen voorzet en kopt Huntelaar de 0-1 niet binnen.

Verdedigt Standard wat beter of let Ochoa beter op, schiet Tadic die 0-2 niet in de touwen. Zo simpel is het dan ook weer.

Aan elke goal gaat een fout vooraf in het voetbal. Het gaat er uiteindelijk om wat er in het grotere plaatje en in het algemeen fout gaat in de wedstrijd. Verdedigend was het namelijk zeer matig en ook aan de bal was Ajax slordig. Bovendien was er geen sprake van een middenveld als Ajax de bal niet had.

Over Huntelaar ben ik het eens. Hij heeft het nooit van z'n techniek moeten hebben en als hij de kansen niet afmaakt, heb je eigenlijk niet veel aan hem. Schone vond ik ook zeer slecht spelen. Standard was inderdaad erg irritant met de constante duikelingen en de supporters helpen het imago van de club ook niet.

8 augustus 2018 om 02:55

Die Mazaroui werd in 10 minuten 2x helemaal zoek gespeeld...panna en daarna al een twijfelpingel. Even later voorbij gespeeld en een vrij duidelijke tik tegen de stappende voet. 100% pingel. Ajax liet een worstelende ploeg terug in de wedstrijd komen met iets meer strijdlust en zelf een matig collectief vormend.

8 augustus 2018 om 09:34

Ajax zou mij op moeten stellen, ik weeg 92 kilo.

7 augustus 2018 om 21:59

Helemaal mee eens. Schone overduidelijk de zwakste bij Ajax. Waarom ziet Ten Hag dat niet? Waardeloos dat je het zo weg geeft. Had gewoon 0-3 0-4 moeten worden na die 2e Ajax goal..

7 augustus 2018 om 22:49

Die ziet het wel maar durft niet in te grijpen omdat dat het einde van Schone is. We werden dwars door het midden overlopen, het middenveld klapte volledig in elkaar.

Op dit moment is Ten hag voornamelijk bezig met wat te doen in balbezit. Dat heeft hij nu aardig onder controle. De volgende stap is, wat te doen bij balverlies. En daarin moeten duidelijk nog stappen gemaakt worden.

Als we eerlijk zijn, met Ziyech en Schone op het middenveld ben je gewoon verdedigend kwetsbaar. Dat werd vanavond vrij pijnlijk duidelijk. Het middenveld verloor de controle volledig.

Ook Ten Hag ziet dat nu heus wel in en zal hard in moeten grijpen. Het liefst zie ik Blind op zes i.p.v. Schone en dan kan je achterin Wober brengen tenzij die jongen die we hebben gekocht er al aan toe is. Ook is straks Veltman er weer bij, dat geeft Ten Hag ook meer opties want de rechtsachter verdedigd te zwak voor Europese wedstrijden. Gaat prima in de eredivisie maar niet Europees.

Tot slot moeten we wel begrip opbrengen dat het nog vroeg in het seizoen is. Veel spelers moeten nog wennen aan hun nieuwe plek. Neres op links, Blind naast de Ligt, Mazaroui als rechtsback, Frenkie op het middenveld. Tadic van rechts. Allemaal moeten ze nog wennen, ze hebben nog niet eerder op deze posities samengespeeld.

7 augustus 2018 om 23:25

Dat wordt al een paar jaar gezegd dat Schöne klaar is maar elke trainer blijft m opstellen.

8 augustus 2018 om 02:59

Of dat in de Eredivisie goed gaat moet nog maar blijken....werd kinderlijk weggespeeld vandaag. Nou is Veltman ook geen goeie voetballer, maar die heeft teminste nog 1 kwaliteit...een broodnodige sliding inzetten. Maar hem een aanvoerdersband omdoen is dan ook weer lachwekkend.

7 augustus 2018 om 22:00

Hahah makkelijk scoren op Ten Hag weer.. Labyad en Donny inbrengen waren wat mij betreft prima keuzes op dat moment. Ajax verloor het gewoon op strijdkracht en qua fysiek. Tactisch stond het gewoon weer goed, persoonlijk zou ik alleen met Donny beginnen ipv Schone, maar dat is mijn keuze.

7 augustus 2018 om 22:02

Labyad kwam niks doen en dat kon je op voorrand weten. Liever wober of zo als slot

7 augustus 2018 om 22:15

Labyad had kunnen scoren als Huntelaar geen oogkleppen op had gehad.

7 augustus 2018 om 23:13

Degene die hij inbracht was het probleem ook niet .... degene die hij eruit haalde wel.

8 augustus 2018 om 00:26

Ik ben van mening dat het tactisch juist veel beter moet. Bij het druk zetten is er weinig rugdekking, m.a.w. Er is teveel ruimte achter de drukzettende speler. Ziyech gokt er continu op dat zijn man niet wordt ingespeeld. Schöne die aan (nutteloze) zonedekking doet op de momenten dat hij een tegenstander op moet pakken, Tadic die in verdedigend opzicht ook vaak te laat is. Al deze technische, aanvallende spelers kunnen alleen maar in hun aanvallende kracht komen als ze de bal hebben. Door het speelveld te groot te houden, wordt je continu uitgespeeld en worden medespelers keer op keer gedwongen om keuzes te maken. Hierdoor ogen veel spelers ‘te laat’ terwijl zij in werkelijkheid gedwongen worden om keuzes te maken. Aan de bal kan deze basiself bovengemiddeld scoren, maar bleek vandaag onvoldoende in de omschakelmomenten. Gegenpressing is een mooi antwoord om met deze creatieve voetballers te spelen, maar dan moet het bij balverlies veel kleiner staan en agressiever drukzetten. Zonde, want Ajax stond eigenlijk al met anderhalve been in de laatste ronde. Hopelijk wordt het klusje alsnog geklaard in de terugwedstrijd, alleen maar goed voor het NL voetbal.

7 augustus 2018 om 22:12

Jij vindt dat makkelijk scoren, maar hij heeft een klein kapitaal voorin lopen dat het niveau van de eredivisie ontstijgt. Als hij dit niet weet te vertalen in dominant, aanvallend voetbal tegen een team met beduidend minder mogelijkheden, dan is dat gewoonweg terechte kritiek. Begin eerste en gehele tweede helft was Ajax nergens. Wordt nog spannend

7 augustus 2018 om 22:27

Wat een onzin reacties op Ten Hag zeg. Lijkt wel een kleuterklas. 1e sta je gewoon 0-2 voor uit bij een lastige ploeg. Was Ten Hag toen briljant? Zitten innbegin fase nog voor de competitie en nu is de trainer al aan de beurt met qua uitslag een prima resultaat. Ja ze hadden de winst mee moeten nemen maar dat alles nog niet 100% klopt is in deze fase niet zo heel gek. Prima 1e helft maar een slechte 2e helft waar Luiknheel opportunistisch gaat spelen met zoveel snelheid. Had je die 3e goal gemaakt was het klaar en daar kon Ten Hag niets aan doen.

7 augustus 2018 om 22:45

We spelen ook niet tegen een PEC uit de Eredivisie maar tegen de nummer 2 van Belgie, dat ondertussen een hoger coeefficient heeft dat onze Mickey Mouse league

7 augustus 2018 om 22:56

Schone op zes gaat niet Europees, dat zagen we twee jaar geleden ook al. Ten Hag moet dat weten, het is niet de eerste keer dat dat fout gaat.

Eerste helft werkte de taktiek prima maar in de tweede helft werden we op het middenveld overlopen, verloren we alle controle. Dan moet de trainer eerder ingrijpen, in het hedendaagse voetbal is controle op het middenveld cruciaal.

Daarnaast heeft Ajax nog steeds veel te veel kansen nodig om te scoren. Leken we in de eerste helft super effectief, in de tweede helft werden er echt veel honderd procent kansen om zeep geholpen. Dat moet gewoon veel beter.

7 augustus 2018 om 22:01

Maar dan Ziyech eruit en later nog de compleet onervaren Eiting erin terwijl de tegenstander druk zet slaat nergens op.

7 augustus 2018 om 22:01

Zonder meer de zwakste plek bij Ajax deze trainer. Gaat tegen Luik thuis wel goedkomen natuurlijk. Maar je voelt nu al aankomen dat deze trainer niet half uit de selectie zal halen wat erin zit.

7 augustus 2018 om 22:04

Natuurlijk? Doe nou eens normaal man, met die arrogantie, je ziet toch dat ze het moeilijk hadden. Dit doet Ajax echt de das om, die onterechte bluf.....maar ja ik zal er als boer wel weer langszitten

7 augustus 2018 om 22:04

Waarom zou het goed komen. Ik denk dat je er in Amsterdam gewoon aangaat. Ze leren het nooit. Gaan afgestraft worden op laksheid volgende week. Let-Maar-Op

7 augustus 2018 om 22:28

Echt heel jammer die 2-2 maar alsnog een uitdoelpunt dus ik heb vertrouwen. Leren van de fouten van deze wedstrijd (zoals Neres op links).

7 augustus 2018 om 22:01

Laten we nou niet in het negatieve blijven hangen zeg. De eerste helft van Ajax was prima en liep het oke. De tweede helft was slecht, maar niet alleen vanwege dat blok. Maar dan nog, je speelt 2-2 gelijk in de uitwedstrijd. Dat is meer dan prima. Dat je had kunnen en misschien wel moeten winnen is jammer, maar het gaat om twee wedstrijden en dan is dit een goede uitslag. Het is jammer, maar deze wedstrijd is geen reden om de ploeg of Ten Hag met de grond gelijk te maken.

7 augustus 2018 om 22:11

Nou ja, als je 2-0 voor hebt gestaan en er eigenlijk ook nog wel 3-0 van had moeten kunnen maken, dan is het gewoon doodzonde dat je er bij een offday in de returnwedstrijd gewoon nog af kunt gaan.... Dat is vaker gebeurd in de laatste jaren hè.....

7 augustus 2018 om 22:21

Mee eens, prima uitslag. Niet eens heel gek gespeeld. Wel opvallend dat 2 spelers die mogelijk vertrekken worden gewisseld...

7 augustus 2018 om 22:32

@PSVChamps Tuurlijk is dat zonde. Maar normaal heb je die offday in de uitwedstrijd. Nu speel je die in een waarschijnlijk kolkende Arena, waar Ajax altijd veel beter voor de dag komt. Ik heb er alle vertrouwen in.

7 augustus 2018 om 23:07

Het mooie van Europees voetbal is dat je een goed inzicht krijgt in de sterke punten maar ook in de zwakke punten van Ajax. We staan nog aan het begin van het seizoen dus kan Ten Hag nog makkelijk werken aan de zwakke punten. Dat zal Ajax alleen maar sterker maken en daarmee de kans op de titel nog groter maken dan ze nu al is.

En je hebt gelijk, 2-2 is een prima resultaat in Europees verband. Dit kunnen we thuis gewoon afmaken als Ten hag niet te star is om te leren. En ik heb geen reden om aan te nemen dat Ten Hag moeite heeft om de zwaktes aan te pakken. ik heb er dus alle vertrouwen in dat dit goed komt.

7 augustus 2018 om 22:01

Beetje makkelijk om alle schuld op ten hag te gooien. Ajax mist gewoon een buffelaar a la hendrix, spelers die o zo onderschat worden in het naieve hollandse schoolsysteem.

7 augustus 2018 om 22:04

Van de beek is wel zo'n speler.

7 augustus 2018 om 22:03

Nee hoor. 2x Huntelaar en 1x Ziyech vrij voor de keeper. Die moet je maken! Standaard ging al 15 minuten voor de penalty en kreeg m ook nog (veel te zwaar). Maar Ajax had minimaal 4x moeten scoren

7 augustus 2018 om 22:09

Aan de andere kant kwamen ze met die bal binnenkant paal ook bijzonder goed weg, een gelijkspel lijkt me niet echt onterecht. Maar als je 2-0 voorstaat...dat moet je met zoveel ervaring toch wel over de streep trekken zou je denken.

8 augustus 2018 om 07:27

Komop. Standard creeert 1 uitgespeelde kans in de hele wedstrijd. Ajax wel 5-6 hoe kan een gelijkspel dan terecht zijn?

7 augustus 2018 om 22:03

voetballend is het middenveld geweldig, maar verdedigend is het echt om te janken. De Ligt daarachter geweldig stabiel, maar zodra de bal bij de tegenstander van Blind is, krijg ik het ondanks die 16 miljoen nog steeds spaans benauwd. En een rechtsback kan ook geen kwaad mazraoui werd overlopen.

7 augustus 2018 om 22:04

Volgens mij lieten vooral de kreatieve spelers het de 2e helft afweten. Leek wel of die dachten dat het wel goed was. Ziyech fantastische 1e helft maar 2e helft muv een moment vooral aan het werken. Zijn extra kwaliteit is juist voetbal. De Jong.... ook vooral werken. Schone, tja deze wedstrijd was iig erg matig van hem. Neres, hard gewerkt maar weinig aanvallend. En Huntelaar mist maar weer eens een kans. Zo zonde. Voetballen is de kwaliteit.

7 augustus 2018 om 22:04

Zet AUB heel snel Frenkie terug naast Matthijs en dan Shine eraf voor Blind. Verdedigend was het een lachertje op deze manier staat veel beter met Frenkie daar. Verder was het gewoon slap en traag wat zou kunnen komen door de warmte maar man man man wat een drama niveau. En Huntelaar waarom geeft die egoïst de bal niet breed op Labyad en het is gewoon 1-3 wat erger ik me aan die houding Donny doet dat ook vaak. Kunnen nog een hoop leren van Neres en Tadic.

7 augustus 2018 om 22:07

Precies! De wedstrijd verloren op het middenveld. Frenkie vind ik beter als CV omdat hij dan zoals Vertonghen vroeger, in kan schuiven en dan is het meteen open. Nu wordt het veel statischer. Zet blind op de plek van schone en laat frenkie staan dan kunnen ze tijdens de wedstrijd switchen. Dat kon nu ook maar blind schuift minder in.

7 augustus 2018 om 22:08

Met Frenkie centraal achterin was het waarschijnlijk nog fouter afgelopen. Die gast moet gewoon lekker op het middenveld spelen. Zet gewoon Wober naast De Ligt, Blind naar 6 en Frenkie en Ziyech (zolang ie er nog is) ervoor.

7 augustus 2018 om 22:17

Je weet dat Ajax geen (officiã«le) wedstrijd heeft verloren met Frenkie op CV? Daar is hij juist in zijn kracht. Jammer dat zo weinig mensen dat zo zien.

7 augustus 2018 om 22:30

Ja in de Eredivisie tegen de meeste ploegen kan dat werken maar straks mocht je bijvoorbeeld de Champions League halen dan gaat het helemaal fout. Frenkie is gewoon geen verdediger en wil veels te graag naar voren. Als je voetballend beter en sterker bent kan dat prima ja maar anders heb je er niks aan.

7 augustus 2018 om 22:35

Ja maar dat is het ding: als die naar voren gaat prima, als het maar opgevangen wordt. Maar blijkbaar werkt het niet als frenkie al op de positie staat..

7 augustus 2018 om 22:49

En als je goed heb opgelet afgelopen seizoen ging het fout nadat hij geblesseerd weg viel. Hij brengt meer vanaf CV als middenvelder.

7 augustus 2018 om 22:05

Misser van Ziyech maakt duidelijk waarom geen club zich komt melden....

7 augustus 2018 om 22:10

Ik vind het wel wat makkelijk Schöne weer zo weg te zetten. Eiting kwam er in en die was nog veel slechter.

Ik het laatst al aangegeven dat er 3 zaken beslissend gaan zijn.

De coach. Nou Ten Hag start met een prima elf en het liep goed de 1e helft. Tweede helft verzuimd hij in te grijpen inderdaad. Net als Keizer vorig jaar valt het me op dat veel mensen hier het gewoon beter zien dan de Ajax coach. Zorgelijk.

Mentaal zwak. Nou dit blijkt dus nog niet opgelost met het aantrekken van Tadic en Blind (ervaring). Want dat is de 2-2 he, bezwijken onder de druk.

Geen team. De tweede helft was het los zand, niemand neemt de leiding om het neer te zetten.

Kortom vanavond nog steeds dezelfde problemen. Hopelijk gaat het snel beter.

Toch is 2-2 geen slechte uitslag want Standard Luik was al 21 wedstrijden thuis ongeslagen. het is alleen zo jammer dat het zo loopt.

7 augustus 2018 om 22:32

Eiting is de afgelopen wedstrijden ook al zo slecht. Hij werd opgehemeld, maar als defensieve middenvelder deed hij defensief bijna alles fout wat je dout kon doen. Hij is er gewoon nog niet klaar voor. Persoonlijk ben ik een voorstander van blind op 6.

7 augustus 2018 om 22:11

Als Ziyech gewoon de 3-0 maakt ben je klaar. Verder deed tadic niks bij de 1-2. Gewoon gemakzucht zoals altijd.

7 augustus 2018 om 22:19

Pfff, zo dramatisch is het ook allemaal niet. Je zou haast denken dat Ajax hier compleet was weggespeeld en met 2-0 heeft verloren.

Het zuur dat het uiteindelijk toch 2-2 is en ook de manier waarop het laatste half uur werd gespeeld geeft aan dat er nog meer scherpte, vooral op het middenveld moet komen.

Echter 2-2 uit is in Europa een prima uitslag, ze staan pas aan het begin van de competitie, dit team kan alleen maar beter worden. Ze zullen volgende week nog flink aan de bak moeten, dat is aan de ene kant jammer. Maar alsnog zie ik Standard ze niet wegspelen thuis.

7 augustus 2018 om 22:27

Schone inderdaad erg matig en Frenkie de Jong kon dat maar moeilijk opvangen. Met van de Beek op het middenveld was er weer wat overwicht. Ook hoop ik dat Dolberg weer snel fit is, Huntelaar heeft mazzel dat Tadic 100% kansen geeft alsof het niets is.. maar Huntelaar is erg slordig

7 augustus 2018 om 22:30

Weetje nog Rapid Wien - Ajax in Wenen nog voor rust 0-2 voor Ajax. Tweede helft 2-2, want ze dachten dat ze er al waren..
In Amsterdam werd het 2-3 voor Rapid!
Meer wil ik niet eens meer zeggen over de gemakzuchtige instelling van ze.

7 augustus 2018 om 22:31

Ajax gaat dit niet rechtzetten in Amsterdam.

7 augustus 2018 om 22:33

Dat scheelt dat ze ook niets hoeven recht te zetten. 0-0 is namelijk voldoende.

7 augustus 2018 om 22:31

Schone is niet uit het elftal te krijgen. In de omschakeling doet hij wat de trainers tactisch willen, dat vinden ze geweldig. Onder de Boer kwam hij altijd weer terug in het elftal. Onder Keizer precies hetzelfde en ook onder Ten Hag wederom precies hetzelfde.

Dat is helaas des Ajax's. Rechts backs die niet kunnen verdedigen maakt niet uit. Verdedigende middenvelder die niet kan verdedigen, maakt niets uit. als ze maar lekker kunnen opbouwen en aanvallen. We zullene rmee moeten leren leven, in de eredivisie komen we er mee weg.

Twee jaar terug kwamen we mede zover omdat er blessures waren en daardoor Tete rechtsback werd. Werd er ineens goed verdedigd.

Maar goed, over een tijdje komt Veltman terug. Dan zal e.e.a. veranderen.

7 augustus 2018 om 23:15

Ik zei het al vanaf het moment dat hij trainer werd, die man kan er niets van. Schone maar blijven laten staan, hij riep dit over zich af.

Slechte wissels, je haalt voetbal eruit voor minder, en dan roep je het over je af.
Overigens ben ik nooit fan van Blind geweest, en nu nog steeds niet. Ik begrijp ook niet waarom hij zoveel moest kosten, als je ziet dat Tadic geweldig is, en minder kost.

Ik vrees ook voor het missen van prijzen, hij heeft geen gezag die ten Hag, daar ligt het grote probleem, buiten dat die ook niet verstaanbaar is. Ziyech die lacht na het missen van de 0-3...tja...dat moet zo niet kunnen.

Het zal veel hechter moeten worden, wil het nog wat worden. Nu moet je maar zien. dat Luik kan er eigenlijk heel weinig van, maar we spelen gelijk...wat zegt dat dan over Ajax?

Als er ooit een makkelijke weg naar de CL is, is dat nu...maar ik vrees ervoor het te missen...
Zwaar teleurstellende pot achteraf gezien...en Lasse kan niet meer op dit niveau...laat hem tegen de kleintjes spelen...

7 augustus 2018 om 23:45

Moet Ajax niet eens gewoon goed in de spiegel kijken. Zijn de spelers nou echt zo goed als dat de Ajacieden zelf denken: Onana: wisselvallige keeper met soms de vreemdste capriolen Blind: nooit een topper geweest, mocht onder van gaal veel spelen bij een uiterst zwak man u De Ligt: is hij nou echt zo’n geweldenaar? Als er geen sterke speler naast hem staat, verzuipt hij vaak. De Jong: eigenlijk nog maar heel weinig laten zien Zyech: 1 geniaal moment tov 10 zwakke momenten Neres: momentenvoetballer, vraag me af of hij een stap hoger aan kan Dolberg: 1 seizoen waar alles mee zat Tadic: kan een uitzondering op de regel worden, maar eerst ook maar zien. De rest is niet meer dan middelmaat.

8 augustus 2018 om 01:22

Haha zuurpruim. Luik speelt thuis met 2-2 gelijk. Denk je dat dit een goed uitgangspunt is voor de return? Nee. Ajax weet nu wat Luik kan en zullen hen kapot spelen in de ArenA. Ik was niet onder de indruk van het spel van Luik in ieder geval.

8 augustus 2018 om 11:07

Als een club hier verdiende te winnen was het Standard Liege wel hoor.
De grote uitblinker vond ik toch wel Carcela in plaats van Tadic, die was de tweede helft bijna onzichtbaar.
Bovendien had Liege recht op twee strafschoppen, ook in de 88e minuut had die op de stip gemogen.

Luik verdiende dit gelijkspel zeker. Vond ze best aardig spelen. Het wordt nog lastig volgende week voor Ajax.

7 augustus 2018 om 22:00

Verdiende het...? Ze waren toch gewoon beter , of zie ik dit verkeerd?

7 augustus 2018 om 22:01

2e helft wel ja

7 augustus 2018 om 22:03

Op momenten, over de hele wedstrijd was gelijkspel terecht. Beiden veel enorme kansen gehad

7 augustus 2018 om 22:04

Ja wat betekent verdiende het dan?

7 augustus 2018 om 22:54

Luik verdiende te winnen en Ajax kwam goed weg.

7 augustus 2018 om 23:10

Schei toch uit pukkiedukkie. Probeer minstens te verbergen dat je een hekel hebt aan Ajax want je bent weer lekker op dreef. Luik heeft werkelijk niets laten zien op dat zondagsschot en dat cadeautje van de scheidsrechter na. Luik mag de bedankjes naar Ten Hag sturen die weer wens onbegrijpelijk wisselde.

7 augustus 2018 om 22:01

Ze verdienden het gebaseerd op het spel voor de 0-1 zeker. Vlak na de 0-2 zeker niet. Al met al geen onterecht gelijkspel denk ik maar mijn club had dit gewoon door moeten drukken. Genoeg mogelijkheden voor gehad..

7 augustus 2018 om 22:01

Inderdaad, Standard verdiende een gelijkspel of meer maar ik vrees voor de terugmatch...

7 augustus 2018 om 22:35

Waarop is vrees gebaseerd. Ajax had dit met 0-4 moeten afmaken.

7 augustus 2018 om 22:01

He? Best aardig spelen? Wat? Ajax was de tweede helft echt van een tranentrekkend niveau, daardoor leek het nog iets, maar dit Luik kan er amper iets van. Ook vandaag amper iets laten zien.

7 augustus 2018 om 22:02

Luik verdiende een gelijkspel? Hoe dan? Ja Ajax geeft 't heel simpel weg bij de 1-2 maar die penalty was echt nooit gegeven als Luik niet al heel de tijd had lopen rollen en doen. Wat een vervelende ploeg en een walgelijk publiek ook.

7 augustus 2018 om 22:08

Je laatste zin klopt. Populair zijn ze ook niet hier in Belgie. Penalty was gewoon penalty en dit is zeker verdiend.

7 augustus 2018 om 22:09

Het enigste echt walgelijke van vandaag is dat een ploeg met 4 keer het budget van Standard zo bedroevend slecht kan voetballen.

7 augustus 2018 om 22:21

"het enigste echt walgelijke van vandaag is dat een ploeg met 4 keer het budget van Standard zo bedroevend slecht kan voetballen."

Toch minstens zoveel kansen gecreeërd als Ajax. Tactisch hadden ze het perfect voor elkaar met de aanvallende backs.

8 augustus 2018 om 00:49

Makkelijk reactie wat betreft budget, als Ajax gewoon de 0-3 of 1-3 maakt is er niks aan de hand voor de return. En hebben ze gewoon op resultaat een prima wedstrijd gevoetbald.

Moet wel eerlijk toegeven dat Ajax met name op fysiek is afgetroefd door Standaard. Zeker tot de 0-1 werden alle duels verloren, en eigenlijk zijn is de gehele aanval buiten de individuele klasse van Tadic gewoon ontmanteld de gehele wedstrijd.

Ben wel benieuwd wat de wedstrijd in A'dam gaat brengen zeker omdat Standaard moet maar Ajax thuis in Europees verband altijd goed speelt.

Dus ook met de gewenste routiniers kunnen Nederlandse clubs een voorsprong dom weggeven. Misschien een terechte uitslag qua kansverhouding, maar dit mag je natuurlijk nooit meer verspelen.

7 augustus 2018 om 21:59

Je geeft hem niet per se weg door routiniers maar eerder door een oerdomme Mazraoui die gewoon de penalty cadeau geeft.

7 augustus 2018 om 22:01

Schone had anders ook 2 oerdomme fouten waar tegengoals uit konden komen..

7 augustus 2018 om 22:02

Nee je geeft het inderdaad niet weg dóór de routiniers, maar je haalt zulke spelers natuurlijk wel met het idee dat je juist deze belangrijke wedstrijden niet op een oer-Hollandse manier weg geeft. Zij moeten er staan op de beslissende momenten, maar dan nog heb je je jeugdspelers die het simpel weg kunnen geven.

7 augustus 2018 om 22:21

Zware pingel...meer optelsom...scheids liet zich opnaaien door het publiek.

7 augustus 2018 om 23:17

Probleem is dat deze twee spelers geen leiders zijn.

Tsjongejonge, wat had je verwacht. Je speelt zo zwak en zielloos, dit is de straf.

Niks aan de hand en het dan nog zo weg geven...

Jammer van het gelijke spel totaal onnodig. Maar dit maakt Ajax thuis wel goed.

7 augustus 2018 om 22:20

Tja, leuk deze zelfverzekerdheid, maar feit is dat ze het hier al af hadden moeten maken.... Gezien eerdere kwalificaties voor wat betreft CL is gepaste bescheidenheid ook wel op zn plaats hier... Een mindere dag volgende week en het is afgelopen, terwijl je het eigenlijk al in de pocket had....

7 augustus 2018 om 22:25

Thuis speelt Ajax veel anders en met het publiek er achter moet het goed komen. Standaard had op een paar kansjes naar niks te vertellen.

Met zulke ervaren jongens en toch non-chalant weg geven dit

7 augustus 2018 om 22:03

Daarom was het dom van Ten Hag om de minder ervaren Eiting, maar ook Labyad te brengen.

7 augustus 2018 om 22:33

Het waren juist de ervaren spelers die verzaakten

Wat was het verdedigend pover zeg bij Ajax. Terechte uitslag naar mijn mening.

7 augustus 2018 om 22:00

Op die penalty na geef ik je gelijk, ze kwamen gewoon weer terug in de wedstrijd.

Ajax verdedigend een gatenkaas zeg. De tegengoals kon je van kilometers zien aankomen.

Blind en vooral Tadic zijn wel klassen beter dan de rest.

7 augustus 2018 om 22:00

Probleem lag op het middenveld nirt de verdediging

7 augustus 2018 om 22:02

Ik zeg dan ook "verdedigend" niet "de verdediging". Verdedigen doe je als een team.

Kom je nog heeeeel goed weg. Vond Standard de betere vandaag. Volgende week thuis afmaken die Belgen!

7 augustus 2018 om 22:04

Heel goed weg? De eerste helft was Ajax veel beter op het eerste kwartier na. De tweede helft kan ajax weglopen naar 3-0 in de eerste tien minuten en daarna is Standard bezig. Maar zelfs toen heeft Ajax nog een a twee kansen gekregen. Een gelijkspel is terecht, maar Ajax is echt niet goed weg gekomen hoor. Het is meer dat het Standard meezit met de makkelijke penalty, waardoor ze een terecht 'punt' er aan overhouden.

Hadden ze gewoon af moeten maken. Dom en veel te nonchalant. Wat een tegenvaller

7 augustus 2018 om 22:05

Ze laten net nog die kans van Ziyech zien vlak na rust. Man, man, man, wat was dat een grote kans. En later nog een keer met Huntelaar, kan zo terug leggen op Tadic.

ik mis Dolberg, hoop echt dat die zo snel mogelijk terug komt.

Tja. Luik had er in mijn ogen nog minstens recht op ook. Balen dat je niet gewoon de 0 kan krijgen. Dat afstadnschot zag je al aankomen, idem voor de penal. Ze gingen daarvoor ook al twee keer makkelijk liggen. Goed dat je twee uitdoelpunten maakt. Ik ben er nog niet gerust op helaas. Ajax heeft nog kansen gehad op de 3-0, begon zelfs ruimte te komen. Hopen dat je in Amsterdam weer beter gaat spelen zeg. Vooraf had ik er wel voor getekend, gezien de eerste helft van Luik ook maar zo zonde. Had jee die derde geprikt dan was er niks aan de hand geweest.

Wauw, typisch hoor. Kon het einde niet zien maar dit zag je aankomen. Sturm straft die gemiste kansen niet af, Standard doet dat wel. En, was het een terechte penalty op het einde? Of gevalletje ''we moeten de thuisploeg maar even helpen''?

7 augustus 2018 om 22:01

Penal had 5 minuten eerder kunnen vallen, maar deze sloeg nergens op. Publiek begon bij iedere valpartij te joelen voor een penal, en na de 10e keer kon de scheids t blijkbaar niet meer aan.

7 augustus 2018 om 22:02

Gevalletje back die voor geen meter kan verdedigen eerder.

7 augustus 2018 om 22:10

Tja, de keerzijde van dat soort talenten. De ene wedstrijd spelen ze onbevangen en met lef en leveren ze je goals op, de andere wedstrijd geven ze ze weg door onervarenheid.

7 augustus 2018 om 22:08

Was 't helpende handje met fluitje. Publiek was de hele tijd al bezig tegen de scheids 😉

Het middenveld vandaag van Ajax was echt verschrikkelijk slecht. In de duels kan dit echt niet, zeer zwak Ajax en een dik verdiende penalty op het einde voor Standard. Dom dom dom...

7 augustus 2018 om 22:10

Was gewoon een domme actie van Mazraoui, gaf de scheids de gelegenheid om een pingel te geven.

Jammer van de overwinning, je bent thuis ook niet zo snel van deze tegenstander af.

Middenveld was niet goed dit keer.

7 augustus 2018 om 22:38

Je hebt gelijk over het middenveld, maar de scheids gelegenheid geven klinkt alsof de scheids hem wil geven. Iedere situatie zou apart beoordeeld moeten worden. Hiernaast irriteer ik me dood aan het feit dat er nooit meer geel gegeven voor een schwalbe. Al met al misschien een terecht gelijkspel.

Typisch Ajax dit. We hebben toch ervaring gekocht? Waarom staat niemand dan op als het moet? Twee uit doelpunten maar je had hier gewoon geen 0-2 weg mogen geven . Nous was slecht, echt heel slecht.

7 augustus 2018 om 22:07

Blind gaat Mazraoui niet weerhouden een penalty te veroorzaken hoor.

7 augustus 2018 om 22:40

No shit, maar je verwacht wel van ervaring dat zij het neerzetten en ervoor zorgen dat uberhaupt die situatie en pressing niet gebeurt.

Dit Ajax werd aan alle kanten voorbij gelopen door Standard. Het is dankzij twee briljante momenten van Tadic dat we nog een kans hebben. En wat was Ten Hag aan het doen? Ziyech en Frenkie eruit? Iedereen zag dat Schone totaal voor spek en bonen op het veld stond.

Volgende week in ieder geval een thuisvoordeel en we hebben toch uit twee doelpunten gemaak. Maar ik ben er niet gerust op.

7 augustus 2018 om 22:01

Maak je geen zorgen, zo nonchalant spelen tegen Kiev en je verliest beide duels.

Hoe lang blijft die Schone ons wedstrijden kosten. Goede staat van dienst maar het is klaar. En Mazraoui kan absoluut niet verdedigen...

Aanvallend geweldig ondanks het afmaken. Maar verdedigend zo zwak. Heb mij mateloos geirriteerd aan het verdedigende werk van schone. Ook labyad kan beter hele pot banken, brscht niks. Rare wissels dit ook. Desalniettemin thuis afmaken!

Jaa goed man ten hag, bij 2-0 niet meer counteren? Balbezit en terughoudend spel? Engste wissels van het jaar? Is toch geen fc utrecht? Staan 1 op 1 achterin als ze goed omschakelen maar je zjet aan alles dat de bal niet meer naar voren mag. Ja dan geef je het weg... Manmanman

Je ziet als er spelers er in gaan geloven, de wedstrijd 100% kantelt. Het was gewoon geen penalty, jammer maar volgende week dan maar afmaken.

Pff het werd twee weken terug al door een paar mensen gezegd dat Huntelaar je punten gaat kosten en hoppa nu al kost dit je wellicht wel de kop. Speel die bal breed en het is 1-3 en je zit al bijna in de volgende ronde. Overigens vond ik het wel een hele zwakke tweede helft van Ajax zeg. Leek helemaal nergens op.

Jammer en onnodig. Matige keeper en tactische fouten van Ten Hag zorgen voor dit onnodige gelijkspel. Hoop dat Ajax het redt volgende week maar o.b.v. de tweede helft heb ik er een hard hoofd in.

mazroui werd de hele wedstrijd overlopen op de flank dat neem ik die jonge niet kwalijk maar als coach grijp je dan toch in???

7 augustus 2018 om 22:01

Het alternatief is Kristensen, die is nog slechter en wordt nog 10x erger overlopen.

7 augustus 2018 om 22:15

Overmars moet gewoon nog een keer de knip trekken en Bustos kopen. Kost je 10 tot 15 miljoen maar dan heb je kwaliteit en je verkoopt hem voor minimaal 20. Argentijns international en een veel belovende rechtsback

7 augustus 2018 om 22:18

Mazraoui stond constant twee spelers te verdedigen en moest constant kiezen omdat Tadic niet mee verdedigde en Schöne geen rugdekking geeft en het niet kan belopen.Dus je kan het fietspad jongen niet kwalijk nemen.

Op zich blij met het resultaat, vooraf.. achteraf was dit een terechte uitslag. Niet slim van Mazraoui, die speler van Luik was al een tijdje op zoek naar een penalty, dan moet je hier niet intrappen.. Maar 2 uitdoelpunten, prima. Volgende week afmaken in Amsterdam

Wat ontzettend zuur zeg dat je zo'n goedkope penalty tegen moet krijgen, ongelofelijk. Op basis van het spelbeeld terecht, maar na dat gezuig en het publiek dat dingen op Onana gooit.. volgende week in de Arena een afslachting graag. Totaal geen sympathie meer. Uiteindelijk doe je jezelf gewoon veel te kort, maar goed blijft een goede uitgangspositie.

Hoe kan jet weggeven tegen zo’n zwakke tegenstander? De ervaring laat je in de steek.

7 augustus 2018 om 22:10

Zo zwak zijn de Belgische teams niet...

7 augustus 2018 om 23:17

Schei toch uit. Standard was echt niks, die mogen de scheids en Schone zwaar dankbaar zijn.

8 augustus 2018 om 01:34

Aan je reacties gezien heb je a) ofwel een heel andere wedstrijd gezien of b) ben je totaal niet eerlijk. Ik ga voor het tweede. Van dat tweede lijken hier wel meerdere last te hebben.

Hele matige 2e helft en door het af laten weten van de 0-3 zul je altijd zien dat je de deksel op je neus krijgt. Vind het trouwens een goedkope penalty. Je zag echt dat ze daar naar op zoek waren omdat ze het anders niet konden bolwerken. Maar goed, thuis het karwei afmaken.

Pure arrogantie en hoogmoed zoals we die in amsterdam kennen. Wat worden ze opgehemeld om vervolgens de zege zo weg te geven.

7 augustus 2018 om 23:05

Welke arrogantie en hoogmoed heb je het over ? Op papegaai je gewoon iedereen na en ga je uit van vooroordelen ? Je bent gewoon opzoek naar duimpje en niks anders.

Belachelijke wissels , ik snap er niets van. Ziyech eruithalen en frenkie de Jongh Het is een slechte en stomme keuze geweest van ten hag

Had ik toch gelijk met m'n gelijkspel ondanks de kritiek

7 augustus 2018 om 22:00

Standard heeft een leuke ploeg, sowieso snap ik de onderschatting van de Belgische competitie niet. Niet teveel van aantrekken.

7 augustus 2018 om 22:11

Ik kreeg gewoon kritiek omdat ik hoopte op een overwinning terwijl ik er vanuit ging dat het een gelijkspel werd of een overwinning voor Ajax. Echter was Standard beter dan zelf ik dacht dus zie het ergens wel positief in volgende week.

7 augustus 2018 om 22:21

Uit en thuis zit toch wel vaak een verschil tussen en Ajax heeft met 2 uitdoelpunten een goede uitgangspositie. Ik verwacht zelf dat Ajax doorgaat, maar Standard heeft zeker kansen.

7 augustus 2018 om 23:20

Standard was zelfs beter dan je dacht? Wonderbaarlijk dat je dan dacht dat ze überhaupt kans maakten. Maar goed eerlijk is eerlijk, ik was 1 van de personen met kritiek, en Standard mag van geluk spreken dat deze scheidsrechter floot. Ook mogen ze Schone bedanken welke gewoon niet meer in de basis thuis hoort.

Wat een schande.....ajax had in het begin van de 2e helft naar 0-4 moeten uitlopen maar zoals altijd missen de Nederlandse clubs Killerinstinct in Europa en kan men de ruimte niet benutten en de kansen afmaken...
Altijd het zelfde liedje, eigenlijk mag je dan nog van geluk spreken dat je er 2 heb gemaakt met een tadic actie die hij normaal aan de achterlijn nooit doet, en een afstandschot die toevallig binnenkant paal binnengaat.

Wat een armoedig zooitje weer....

Hele slechte wedstrijd van Ajax. Middenveld dramatisch ook voor rust. Dan maak jeje eerste paar kansen en kom je in een luxe 0-2 positie. Echter geef je dat ook kinderlijk eenvoudig weg door enerzijds de 0-3 of 1-3 niet te maken, maar ook omdat je inzakt en niet iedereen zijn werk doet. Gewoon niet goed gedaan vandaag,

7 augustus 2018 om 22:01

Voorin gaven ze het weg. Vooral Huntelaar. Bij de 1-2 had hij die bal zo op Tadic kunen ngeven mar dat doet hij niet. Echt tijd voor Dolberg, die combiuneert ook veel beter met Tadic, Ziyech en Neres.

Ik las veel Ajax fans over Feyenoord en PSV zeggen dat het heel matige teams zijn, maar dit Ajax was niet beter. Jammer dat Ajax de punten niet binnensleept voor het Nederlandse voetbal..

7 augustus 2018 om 22:01

Waarom weer met het vingertje wijzen? Ajax heeft toch al punten gepakt en pakt zelfs met dit gelijkspel minimaal een punt. Laat Feyenoord het eerst zelf maar zien voordat je met het vingertje gaat wijzen.

7 augustus 2018 om 22:04

Waar wijs ik met het vingertje? Mag ik niet zeggen dat het jammer is dat Ajax de punten niet binnenhaalt? Niet gelijk zo huilen.

7 augustus 2018 om 22:06

2 overwinningen en een gelijkspel uit. Hoe pakken ze niet de punten?

7 augustus 2018 om 22:18

@arsen(e)al Ik neem aan dat je wel begrijpt dat ik het over deze wedstrijd heb.

7 augustus 2018 om 23:22

Nu is het ineens deze wedstrijd. Roep maar niet te hard, wie weet heeft Ajax nu al meer punten gepakt dan dat Feyenoord zal doen.

7 augustus 2018 om 22:06

Ajax pakt net een punt in een zware uitwedstrijd. Dit is al het vijfde punt dat ze pakken.

Ajax speelt de meeste punten binnen voor de coefficienten lijst, is al jaren zo. Het wordt juist tijd dat de anderen ook eens hun best gaan doen in Europa.

7 augustus 2018 om 22:26

Zware uitwedstrijd vind ik zelf ietwat overdreven, denk dat dit niet heel veel anders is dan andere Europese uitwedstrijden. Zeker als je CL ambities heb.

Verder heb ik deze discussie hier al vaker gevoerd, maar Ajax veel punten laten liggen de afgelopen jaren tegen clubs als Red bull Salzburg, Steau Boekarest, Rapied Wien etc. De EL campagne van een aantal jaar geleden was een uitzondering, maar verder heel knap natuurlijk.

Ben het wel met je eens dat de andere Nlse clubs het Europees ook beter moeten gaan doen.

7 augustus 2018 om 23:01

Dit was een fysieke ploeg met hele snelle spelers. Vond ze conditioneel erg sterk. Dat maakte het voor Ajax een zware wedstrijd. Voetballend vond ik Luik zeer matig maar gas geven dat kunnen ze daar wel en dat deden ze ook.

Het heeft niet zoveel zin om verschillende lichtingen te vergelijken. Dit elftal is echt prima, een van de sterkste in jaren echter er zijn wel een paar verbeter puntjes. Dat is het mooie van Europees voetbal, je krijgt echt te zien waar je kracht ligt en waar je zwaktes liggen. In de eredivisie wordt het allemaal wat makkelijker verbloemd.

Maar goed, 2-2 in een uitwedstirjd is een prima resultaat. Al zat er meer in, we hebben niets te klagen.

7 augustus 2018 om 23:23

Ja al jaren. Zoek het maar op, het is gewoon de waarheid.

Ze leren het ook nooit. Wedstrijd op slot gooien kan Ajax niet al jaren niet. Klaar mee.

Echt zonde dit. Schone moet eruit, die kan niet meer mee. Het middenveld moet echt stukken beter en Mazoroui moet echt slimmer worden. Hij geeft teveel ruimte aan de opkomende man maar mag nooit contact maken in de zestien om dat te corrigeren. Hij had beter moeten weten, ze doken al een paar keer om de penalty te krijgen.

Hoop ook dat Dolberg snel terug komt. Huntelaar combineert te weinig en geeft geen ballen af. Tadic had zo 1-3 kunnen maken.

Maar goed, 2-2 is prima, volgende week thuis gewoon winnen.

Tjongejonge. Het had gewoon 0-4 moeten zijn. Nu is het weer billenknijpen door eigen gestuntel. Pffff. Moedeloos word je ervan

7 augustus 2018 om 22:18

Ajax heeft zeker kansen gehad maar ze hebben ook best wel wat kansen weggegeven.

Prachtig teruggekomen! Ajax dacht na de 0-2 dat het al binnen en gewonnen was. Standard verdient deze score gewoon, zelf meer misschien. Mooi gedaan, zeker niet kansloos in Amsterdam!

Aiaiaiai... Ajax was heer en meester en had gewoon de 3-0 moeten maken.. Die kans x van Ziyech, ongelofelijk! Ik dacht nog, als het straks 2-1 wordt dan zal je net zien en ja hoor.. Onbegrijpelijk dat het gelijk wordt! Onana zag er heel slecht uit bij de 2-1. Wereld actie van Carcela btw! Verder was Ajax ineens ongecontroleerd en ongeconcentreerd. Dat zal er toch echt uit moeten!

7 augustus 2018 om 22:31

Heer en meester is wat overdreven. De eerste 2 schoten van Standard gingen rakelings naast. Ajax efficiënt daarna, 2x Tadic zullen we maar zeggen. Die Carcela wel echt een goede 10, sierlijke speler, ga je voor naar het stadion.

7 augustus 2018 om 23:29

Wazza,

Ik zag het ook al aankomen, Ajax en sommige spelers zijn heel nonchalant...lijkt net of Hakim het allemaal best vind. Misschien maar beter als die snel verkocht wordt. Kwam bij de 0-2 ook alweer niet meevieren...meneer voelt zich blijkbaar te groot...

Ik dacht eerst ook dat Onana er niet goed uitzag, maar de bal werd van richting veranderd, werd maar 1 keer getoond in de herhaling...begrijp niet waarom...maar daar kon hij weinig aan doen.

Dan gaat na de 1-2 ten Hag weer laten zien, dat hij een tactisch onbenul is, en ja dat houdt het op.
Luik kan er vrij weinig van, maar Ajax was vandaag grote gedeeltes niet beter...en dat is triest met zulke spelers.

Ik denk dat ten Hag het nog zou presteren om met Real Madrid van fc bal op het dak te verliezen, en weer met allerlei smoesjes te komen waarom.

Schone kan niet meer op dit niveau...das leuk tegen de Graafschap, maar niet in zware wedstrijden. Dan wissel je Hakim, en zet je Labyad erin..., en dan op het eind Schone eruit..nee.

Ik vrees ook voor het kampioenschap dat ten Hag meer kapot kan maken, dan Ajax kan kopen.

Ajax speelde slecht, maar kom op scheids. Als een team 100 keer valt in een strafschopgebied moet je het op een gegeven moment toch wel door hebben? Hoezo geef je hem in de verlenging dan wel. En geef je nooit een kaart voor al die schwalbes.

7 augustus 2018 om 22:05

Hij gaf em omdat Mazraoui hem op zijn voet raakte. Terechte penalty en ontzettend domme overtreding!

7 augustus 2018 om 22:20

Penalty was terecht. Sterker nog ik vond dat hij hem bij Eiting al had kunnen geven.

7 augustus 2018 om 22:32

Onterecht, scheids laat zich opnaaien door het publiek. Daarvoor ook 2 schwalbes. Soort van onterechte optelsom

7 augustus 2018 om 23:15

De penalty was terecht, ze waren erna op zoek, ze doken al een paar keer naar de grond. Dan moet je van je tegenstander af blijven. Zo eenvoudig is het.

Maar Mazaroui is geen back, het is een aanvallende middenvelder. Hij mist de ervaring van tien jaar in de opleiding voetballen als rechtsback. Dus maakt hij contact, speler naar de grond en penalty. De tegenstander weet het, hij is ernaar op zoek.

In Europese wedstrijden moet je met een echte back moeten spelen die kan verdedigen en die weet wat wel en wat niet kan in de zestien. Aangezien we die niet hebben (afgezien van Orejuela, sterk en snel, een echte verdediger maar die schijnt niet te kunnen opbouwen en ook geen voorzet te hebben), zal elke Europese tegenstander daarvan gebruik maken.

Helaas maar volledig terechte uitslag zoniet een tikkeltje onverdiend voor Ajax. Ik snap niet waarom ajax steeds blijft terugspelen op Onana. Elke uittrap was de bal in leveren en klaarmaken voor het offensief van Luik. Daardoor geef je het fysiek maar ook mentaal uit handen, jammer.

8 augustus 2018 om 01:20

Dat is de aard van het beestje, ze zijn opgeleid om weinig risico op balverlies te nemen in de opbouw en te spelen op balbezit. Dan durft een speler vaak geen riskante pass te versturen maar wordt er al snel voor de weg terug gekozen. Aangezien Luik graag vroeg druk wilde zetten, wordt het dan al gauw een wilde trap naar voren van Onana.

Ik vraag me ook weleens af, als een speler een riskante (in de zin van balverlies, de spelers staan wel achter de bal) pass in de diepte kan versturen, dan lijkt me dat nog altijd kansrijker dan terug spelen op Onana, die de bal wild naar voren trapt. Maar wellicht zie ik iets over het hoofd.

Hou maar op. Dit gedoe kennen we al jaren en het is dit jaar blijkbaar niet anders. Niets aan het handje en het toch weer weggeven. Ajax kan dit als de beste. Dit kan echt niet.

Middenveld was zeer slecht vandaag. Te pover in de duels. Kom op man. 2-2 prima uitgangspositie, maar na 0-2 en kansen op 0-3 (Ziyech) dan heb je het gewoon slecht gedaan. Tadic pure klassse, helaas benut niet iedereen zijn geboden kansen. Ik zie Ajax wel winnen in de arena, maar aub zonder schone. Kan het niet meer belopen

Nous is gewoon geen verdediger, dat is vandaag wel duidelijk geworden. Als er wat mij betreft nog een aankoop wordt gedaan, dan mag het voor de rechtsback positie zijn, en dan hebben we Nous voor het geval er met 5 verdedigers gespeeld moet worden.

7 augustus 2018 om 22:02

Inderdaad, hij kan internationaal niet spelen als rechtsback. Staat veel te ver van zijn man en maakt te vaak contact in de zestien. In de eredivisie prima maar niet op een internationaal podium.

Ik heb alleen de tweede helft gezien. Maar wat was dat schandalig slecht. Voornamelijk Schone en Tagliafico waren drama. Ten Hag heeft niet de juiste wissels doorgevoerd. Helaas

Het is te hopen dat Ten Hag geleerd heeft van deze wedstrijd, Ziyech,Tadic,Schöne en De Jong samen gaat niet. Dit middenveld is te technisch en wil/kan niet verdedigen. Het beste zou zijn dat Ziyech verkocht gaat worden en Donny zijn plaats overneemt.

Standard de hele wedstrijd de betere! Ajax was alleen zeer efficiënt in de afronding. Dit had gewoon 6-3 moeten zijn alleen Standard zat niet lekker in de wedstrijd. Ik verwacht volgende week dat Standard doorgaat. Met dit spel wordt het niets volgende week!

7 augustus 2018 om 22:14

Correcte analyse betreft het verloop van de wedstrijd. Standard was niet efficiënt, in tegenstelling tot Ajax. Zie Ajax het wel halen jammer genoeg, goede uitslag en zijn vrij moeilijk te kloppen in Amsterdam.

7 augustus 2018 om 23:34

Killerturk,

Grapjas...ajax had met 4-9 kunnen winnen als ze de kansen hadden uitgespeeld.
Ajax heeft 5 uitgespeelde kansen gehad, Luik 1! Je snapt er werkelijk waar niets van.

Neemt niet weg dat Ajax dit over zich afriep, en het niet een onterechte uitslag is, maar Luik kan er echt helemaal niets van...en Ajax ging mee in de malaise...

Als ze op 0-3 komen is er geen vuiltje aan de lucht. Ajax thuis is een stuk beter, dus ik verwacht dat we alsnog doorgaan, maar alles is mogelijk. Maar Standard de hele wedstrijd beter? Ajax was de 1e helft veruit de bovenliggende partij. 2e was dat Luik...dus denk wel terecht de puntendeling.

Ajax kan veel beter, en ik denk niet dat Luik dat kan.

Dit zie je zo aankomen bij de wissels die ten hag doorvoert, speel je een keer vriool voetbal via Ziyech en tadic die overal ruimte creëren haal je Ziyech eraf, ga je achteruit hangen en krijg je de deksel op je neus.

Standard de hele wedstrijd de betere! Ajax was alleen zeer efficiënt in de afronding. Dit had gewoon 6-3 moeten zijn alleen Standard zat niet lekker in de wedstrijd. Ik verwacht volgende week dat Standard doorgaat. Met dit spel wordt het niets volgende week!

7 augustus 2018 om 23:25

Echt waar, de opmerkingen worden steeds lachwekkender. Geef gewoon toe, Standard was helemaal niks en mag de scheidsrechter bedankrn.

Standard de hele wedstrijd de betere! Ajax was alleen zeer efficiënt in de afronding. Dit had gewoon 6-3 moeten zijn alleen Standard zat niet lekker in de wedstrijd. Ik verwacht volgende week dat Standard doorgaat. Met dit spel wordt het niets volgende week!

Standard de hele wedstrijd de betere! Ajax was alleen zeer efficiënt in de afronding. Dit had gewoon 6-3 moeten zijn alleen Standard zat niet lekker in de wedstrijd. Ik verwacht volgende week dat Standard doorgaat. Met dit spel wordt het niets volgende week!

Standard de hele wedstrijd de betere! Ajax was alleen zeer efficiënt in de afronding. Dit had gewoon 6-3 moeten zijn alleen Standard zat niet lekker in de wedstrijd. Ik verwacht volgende week dat Standard doorgaat. Met dit spel wordt het niets volgende week!

Het is te hopen dat Ten Hag geleerd heeft van deze wedstrijd, Ziyech,Tadic,Schöne en De Jong samen gaat niet. Dit middenveld is te technisch en wil/kan niet verdedigen. Het beste zou zijn dat Ziyech verkocht gaat worden en Donny zijn plaats overneemt.

Typisch Ajax, wat een kater.. 😔 Tadic, Blind en Ziyech is wel een heerlijk trio. Hopelijk lossen we het volgende week op thuis..

Tsja en dan trek je de knip en geef je 40 mln. uit voor ervaring en dan blijkt dat ze nog niks geleerd hebben wat een ongelooflijke oetlullen.

7 augustus 2018 om 22:27

Nou je mag ten hag aankijken vind ik. Arrogant voetbal en je mist felheid en vuur. Ook de doorgevoerde wissels?? Wat was de tactiek na rust? Counteren? Ongeloofelijk

7 augustus 2018 om 23:27

Ik ben geen Ten Hag fan, maar dit is gewoon typisch Ajax en het is ook niet de eerste keer. Ik dacht juist dat ze om dit te voorkomen ervaring hadden ingekocht, maar heeft blijkbaar niks geholpen, juist zij waren debet aan de tegengoals.

2-2 is in principe gewoon een uitstekend resultaat in een uitwedstrijd. Maar 0-2 weggeven.. Toch wel teleurstellend te noemen. Tijd voor Schone ook om de bank te krijgen. Heb hem hoog zitten maar dat is nu wel duidelijk te zien dat het klaar is.

Hopen dat de focus in de return 90 minuten aanwezig is, en we plaatsen voor de laatste knockout ronde.

Het lijkt alsof alles en iedereen alleen maar om aanvallen draait in Amsterdam. Ga eens een keer voor een stabielere verdediging zorgen. Zodra er een beetje druk is er meteen paniek, in Europa is dit al jaren zo, eveneens als bij Ado, Utrecht, Groningen uit elk jaar weer. Ze zullen het thuis wel afmaken en dan maar hopen dat Slavia stunt, een ploeg als Kiev moet je echt liever vermijden.

7 augustus 2018 om 22:16

Inderdaad, ik denk dat noch Ajax of Standard Dynamo Kiev kan verslaan over 2 wedstrijden.

Hadden de 3-0 moeten maken...maar opeens werden het meer en meer bange poeperds..ik baal enorm van dit gekijkspel

Wat een slechte wedstrijd van Ajax zijde, in de eerste helft scoor je weliswaar twee keer maar die doelpunten komen bijna uit het niets vallen. Bijna de hele wedstrijd heeft Luik overwicht gehad, kwam Ajax niet tot voetballen. En wat een lamlendige tweede helft, alsof er helemaal niet om een plaats voor de CL wordt gespeeld. Met momenten zag je de verdediging weer falen als vanouds.

En dan nog Ten Hag; hoe kan je Schone zo lang laten staan en waarom gooi je in godsnaam Labyad erin (die echt nul toevoegde) ?

Zo, op deze manier krijg je Tadic en Blind in de winterstop al weer gillend de Arena uit ja. 2 á 3 leuke spelers en verder FC Ellende. Toppertje ten Hag ook weer met z'n meesterzetten. Neres de hele wedstrijd laten staan en de razendsnelle Schone die maar 900 keer voorbij is gelopen in de 85e minuut wisselen. Verder hebben we gelukkig Huntelaar die ondanks zijn goal nog steeds gemiddeld 9 kansen per wedstrijd nodig heeft om te scoren.

Nee hoor, deze selectie van Ajax gaat straks fluitend kampioen worden in de Eredivisie. Als ik op papier zou kunnen krijgen dat Ten Hag er uit vliegt bij verlies in de Arena zou ik er alles aan doen om die wedstrijd weg te gooien. 100 miljoen aan spelers maar een coach die nog geen Kipnugget in een bakkie saus krijgt. Chapeau!

Dankjewel Ten Hag. Wat een super domme wissels. Ervaring eruit halen en jeugd erin pleuren op het moment dat Luik al de betere was en beter werd. Dit is zijn eigen schuld. Nu maar hopen dat die 2 uitgoals genoeg zijn maar ik had het van te voren al gezegd, Luik is niet zomaar geklopt. Ze waren het grotendeel van de wedstrijd naar mijn mening gewoon beter. Tis dat 9 spelers van Luik niet op doel kunnen schieten. Blundertje van Onana erbij en Mazraoui die het in de laatste 15 minuten helemaal kwijt was, super! Dan haal je Huntelaar eruit en hou je die 1-2 vast. Maar nee. Meneer haalt Ziyech eruit en gooit Labyad erin, die werkelijk waar niks positiefs heeft laten zien. Lievelingetje van de trainer he.

Ik moet zeggen dat ik met verbazing de reacties in het Live Meepraten topic heb gelezen en ook Ruud Gullit was als analist wel heel erg positief over een toch matig spelend Ajax. Bij balverlies was er nog enigszins sprake van een middenveld mede omdat Ziyech nog weleens de druk bleef zetten, maar als Ajax de bal niet had was er nauwelijks sprake van een middenveld.

Ook de verdediging was zo lek als een mandje. Natuurlijk had Ajax hier moeten winnen, maar de verdedigende wanorde wees er wel op dat Standard sowieso wel zou scoren. Verdedigend was het namelijk echt een puinhoop vandaag.

Verder is dat Standard overigens een naar clubje en dan vooral door die supporters. Houd de aanstekers gewoon op zak en gedraag je als een persoon die z'n hersencellen wel weet te gebruiken.

Je zag dit al aankomen in de eerste helft. Toen stond het verdedigend en op het middenveld al heel slecht. In de tweede helft kon je het eigenlijk afmaken aan het begin, maar daarna werd het alleen maar slechter. Eens te meer bewezen dat Schone grandioos tekort komt wanneer het tempo omhoog gaat. Ook Frenkie de Jong speelde onwennig en slap.
Al met al een teleurstellende wedstrijd die mij doet vrezen voor volgende week.

Maar als je als ajax coach niet inziet dat je na de 60ste min. Carol of donny in moet zetten dan kan je beter opgeven want pff frenkie en lasse hadden geen kracht...

Eerste helft was goed, 2e ondermaats. Wat mij betreft niks aan de hand, als ze zo spelen als de eerste helft win je thuis gewoon met 3-0 van Standard. Kop op en volgende week afmaken!

ik zei het in het live topic al.

Neres werd overlopen.
Tagliafico ook.
En schone zeer slordig.

Ik wachtte op wissels die niet kwamen. ten hag is tactisch echt zwak.
Snapte die hype rond hem nooit bij utrecht.

Wat een rechtvaardigheid! Deze klus ging Ajax wel even klaren.. Standard in de 1ste helft beter en in de 2de net hetzelfde. Het voetbal en de zin om te voetballen wint vandaag met dit gelijkspel!

7 augustus 2018 om 22:08

Beter? Ja vanaf de 60e minuut wellicht. Los van wat losse flodders had Ajax de wedstrijd gewoon onder controle. Gelijkspel nog wel terecht maar meer zeker niet. Maar kunnen we gezien je gebruikersnaam uberhaupt wel enigzins objectiviteit verwachten?

7 augustus 2018 om 22:52

Jij draaft weer door naar de andere kant, want dit Standard was aan de bal ook allesbehalve goed. Alles ging vanuit Carcela en de hele wedstrijd was een opeenstapeling van fouten van beide kanten. Afgaande op vandaag hebben beide ploegen geen recht op deelname aan de poulefase van de Champions League. Het was bij vlagen namelijk echt heel slecht voor Europese begrippen.

Wat een provocatie ploeg is dat Luik zeg! Gadvr net als die coach en dan zo’n scheids die twee keer vergeet rood te trekken en ze beloond met 6 minuten extra... en Ajax mijn Ajax vergeet na 55 minuten door te voetballen en dan krijgt zo’n scheit ploegje gewoon kansen.. hoop op 5-0 volgende week en een afstraffing voor dit Luik en zn publiek... als je zag wat Onana nog naar zn hoofd kreeg gegooid!

Haha zet je die De Jong naast Schone dat is vragen om problemen. Die gozer wilt alleen maar acties maken. Bij balverlies, koppie naar beneden en heb je met hem een man minder. Vergeet mee te verdedigen. Schone laks en traag en moeilijk. Probeert vaak tevergeefs zijn balverliesjes goed te maken. Dom dat je Ziyech wisselt voor notabene Labyad. Wat is die gozer een treurnis zeg. Je had beter Neres eruit kunnen halen, De Jong op de positie van Ziyech en Ziyech linksvoor. Dan haal je Neres eruit voor Eiting en Schone voor vd Beek. Dom, dom domme wissels. Onbegrijpelijk, hoe die nummer 10 van Luik er doorheen kon wandelen. Was echt lachwekkend.

Met zo'n gunstige tegenstander kan de enige tegenstander jezelf zijn, en zo geschied. Wat een ongelofelijke blamage weer. Je zou zeggen dat Ajax dit thuis 'gewoon' moet afmaken, maar dat is helaas alles behalve een uitgemaakte zaak. Dat Luik laat weer eens zien wat een kansloos gebeuren het is, een club die frustratie en een opgefokt karakter uitstraalt in een grouwe stad met misdragende supporters, keer op keer. Niet voor niets met afstand het grootste probleemkind van Belgie

Ten Hag faalt wel met z'n wissels. Waarom Ziyech eruit? ...daarna ging het mis. Doen alsof ze er al zijn. Het ging goed totdat ze ophielden. Standard hadweinig in te brengen in het begin. Ziyech zette vaak goed druk met de rest en daar hadden ze moeite mee. En dan verdwijnt dat in de 2e helft, maar oke speel het dan uit. Jammer, was niet nodig dit. Zie Ajax dit wel afmaken in de ajc arena.

Booiis!! Blind staat weer op de laatste linie!! Tadic mist de ervaring om een wedstrijd dood te maken.terwijl hij is gehaald voor de ervaring. Hoe fucking ironisch. Waarschijnlijk weinig semi finales gespeeld En de wedstrijd begon zoveel belovend

Waarom niet keer voorsprong verdedigen. Haal een langzame spits mid eruit voor een verdediger en speel op de counter. Schandalig dat ajax met zoveel " goede " spelers hier niet kan winnen.

Tactisch zwakke Ten Hag zorgt er voor dat het nog spannend wordt in Amsterdam. Schone mag niet meer starten op de nummer 6 positie in dit soort wedstrijden, en wie staat daar bijna 90 minuten?? Neres volledig onzichtbaar, verdedigt amper mee waardoor - ook bij het eerste St. Luik doelpunt - Tagfiaglico vaak tegenover twee man kwam te staan. En Overmars: koop een sloper op 6; de op de verkeerde momenten naast de schoenen lopende spelers van hetzelfde soort heeft Ajax genoeg. Overigens, is er niemand die de nonchalance op de verkeerde momenten er uit kan beitelen?

Laat ze allemaal maar naar huis lopen. Schandalig slecht gespeeld. Het is bijna een wonder dat je scoort, laat staan 2x. Maar het stond heel de wedstrijd achterin voor geen meter. Aanvallend vond ik het ook al niet goed staan, maar daar heb je gewoon zoveel kwaliteit staan dat je toch tot kansen komt. Huntelaar had natuurlijk die bal moeten afgeven en dan was er niks aan de hand. Maar dit... Dit overkomt ook gewoon alleen Ajax. Ook gewoon elke keer weer. Was het tegen Rapid ook geen 0-2 met rust? En we weten hoe dat is afgelopen. Overigens had Standaard natuurlijk een prent of 35 moeten hebben voor al die schwalbes en was het nooit een penalty. Maar zo werkt een scheidsrechter. Al die momenten tellen op en na 10 10% penaltys fluit hij dan toch voor één 100%, terwijl het er gewoon weer geen was... Dat zit ook niet mee. Maar volledig over onszelf afgeroepen. Vanaf seconde één in de tweede helft ging het al mis en als dan die 1-2 valt, weet je als Ajacied eindelijk al lang dat het 2-2 wordt. Vraag is alleen hoe lang dat gaat duren en of het ook nog 3-2 wordt.

Stel je wint "gewoon" met 0-2. Dan ben je er al bijna. Nu moet er nog veel gebeuren, want als je zo staat volgende week, ga je gewoon de EL in. Geen idee waarom het ineens zo slecht stond. Ik hoop dat Ten Hag dat wel weet, want het moet echt beter. Heb het idee dat je met een beetje fatsoenlijke organisatie niet zo veel problemen krijgt, maar nu was er gewoon helemaal geen organisatie.

Dit gebeurt Ajax al jaren. Dit zijn precies wedstrijden die PSV wel veilig over de lijn had weten te slepen. Tot minuut 60 is er niks aan de hand, maar wij gaan achteruit lopen. In principe moet je de thuiswedstrijd nu gewoon winnen want achterin is Standaard echt zwak, maar dan had Ajax misschien ook een rechtsback moeten kopen...Mazraoui gaat in de fout omdat hij daar zeker vandaag nooit had mogen staan. Deze jongen komt er zeker wel, maar dit zijn fouten die je in Europa het hoofd kost. Trouwens ook Schone was tweede helft vreselijk slecht. Zo slordig. Nogmaals, ik hoop dat Ajax echt in de return zichzelf niet te kort gaat doen want dit kan slecht aflopen. Mentaal zijn we kwetsbaar, voetballend zeker beter.

Lasse en Frenkie als controlerende middenvelder werkt voor geen meter. Hoop dat Ten Hag dit snel ziet. Je moet gewoon een Donny of Danny achter Hakim zetten.

Ajax heeft het over zichzelf heen geroepen liepen steeds verder achteruit werd geen duel gewonnen.

Als je puur kijkt naar 2-2 bij een uitwedstrijd dan is dat een goede uitgangspositie. Als je echter gaat kijken hoe dit tot stand komt dan is het vrij treurig. Het euvel van Ajax is nog steeds hetzelfde, het lijkt goed en makkelijk te gaan maar dan komen er ineens kansloze minuten aan waar zelfs een pass over 5 meter niet aankomt.

Tja... als je een voetballend sterk team neerzet en juist dat voetballen gaat niet meer om wat voor reden dan ook dan blijft er niks over en dan moet je dus iemand als van de Beek er veel eerder in brengen.

Ajax verdiende de overwinning niet, ok, als je kijkt naar echt 100 kansen dan had Ajax uiteindelijk toch iets meer gecreeerd maar het was eigenlijk alleen Standard dat echt aan het voetballen was op een gegeven moment. Nee er is nog meer dan genoeg werk aan de winkel.... Ik ben nog niet heel erg fan van dit halfbakken druk zetten met ruimte tussen de linies...

Die 1-2 voelde je aankomen. Ajax mist de kans op 0-3 en pakt dan een beetje in. Ineens is het geloof terug bij Standard en wordt het nog lastig. Die penalty was misschien wat makkelijk gegeven, maar het overkomt je 3 keer dat je überhaupt in zo'n situatie komt dat je een penal tegen zou kunnen krijgen. Zonde zonde, maar koppies moeten weer omhoog. 2-2 is nog altijd een goede uitgangspositie. Ik werd trouwens wel horendol van die regisseur. Maar dat terzijde.

7 augustus 2018 om 22:13

De ref is ook schuldig moet 2 keer rood trekken en “vergeet” dat gewoon

Als Ziyech weg gaat en Tadic geblesseerd raakt is dit Ajax een gewoon team die weinig kan klaren.

Wat geeft Ajax het weg zeg. Standard voetbalt voornamelijk op kracht en snelheid. De finesse en het raffinement ontbreken volledig bij dit Standard. Je ziet al de gehele eerste helft dat Schöne tekort komt en Nères geen linksbuiten is. Nères verdedigde aan de linkerkant amper mee waardoor Standard gelijk kon maken. Kortom Ten Hag heeft slecht gewisseld en tactisch gevaald.Neemt niet erg dat Ajax alle kans heeft gehad de 3-0 te maken.

Teleurstellend zeg dat ze die voorsprong nog weggeven. Hoe geweldig Ziyech en Tadic waren zo slecht waren Mazraoui, Tagliafico, Schone, Labyad en Neres vandaag. Hopelijk maakt Ajax het thuis wel af. Maar verdedigend is er nog veel werk aan de winkel.

Teleurstellend zeg dat ze die voorsprong nog weggeven. Hoe geweldig Ziyech en Tadic waren zo slecht waren Mazraoui, Tagliafico, Schone, Labyad en Neres vandaag. Hopelijk maakt Ajax het thuis wel af. Maar verdedigend is er nog veel werk aan de winkel.

Blind speelde ook lekker... slappe trut gekocht voor +20 milj. Onana is bij de 1_2 ook zwak. Van die afstand mag hij daar nooit in. Tadic had best mogen ingrijpen bij die gozer van Standard. Nee Ajax heeft mij niet overtuigd!

7 augustus 2018 om 22:29

@lucunculus

dat geef ik al aan sinds zijn komst. Blind is bij United al heel vaak door de mand gevallen als centrum verdediger dus waarom zet Ten Hag hem dan juist op een positie neer waar hij niet voor geschikt is? daar snap ik echt helemaal niks van.

hij heeft geen lengte, geen fysieke kracht en geen snelheid en dan zet je hem in je centrum. daar zit totaal geen logica in

7 augustus 2018 om 22:59

Het klopt dat Blind geen lengte en fysieke kracht heeft, maar toch heb ik hem Lukaku totaal uit de wedstrijd zien spelen bijvoorbeeld. Dat komt omdat hij een hoog voetbal IQ heeft. Als Mourinho jou als centrale verdediger opstelt moet je het ook echt wel kunnen hoor. Daarnaast was hij wel slecht vandaag inderdaad.

8 augustus 2018 om 00:22

hij zal ongetwijfeld wel wat wedstrijden goed hebben verdedigd maar ik heb hem ook heel vaak zien schutteren achterin bij United. hij mist simpelweg alle eigenschappen die een centrumverdediger moet hebben dus dan hoor je niet op die positie thuis

Hier kan ik nou goed ziek van worden. Totaal onnodig. Huntelaar scoort wel maar hij en Schone voegen helaas niet meer zoveel toe. Volgende week zullen ze met meer focus en inzet moeten gaan spelen.

Met alle respect, maar schone kan echt niet meer. Waarom ziet iedereen dat behalve ten Hag? Oké tegen Heracles thuis kan je hem best opstellen, maar niet in een uitwedstrijd in CL voorronde. Ten Hag is volledig de schuldige hieraan. Kijkt hij wel naar de wedstrijd voordat hij iemand wisselt?

7 augustus 2018 om 22:55

Speelde toch gewoon prima tegen sturm Graz uit en thuis? Dan verdien je een basisplek boven piepjonge talenten. Ik lees alleen maar Schone dit schone dat. Maar waarom hoor je niemand over die belachelijke keuze van de Ligt om van 35 meter op goal te schieten met 2 minuten op de klok. Ohja omdat lievelingetje nooit wat fout kunnen doen bij jullie. Onana moet die bal ook gewoon hebben natuurlijk. En de pingel en 6 minuten extra zijn te makkekijk gegeven.

Het is eigenlijk ook gewoon eigenschuld als je de 1-3 niet maakt krijgen hun nog hoop. Stukje ervaring mist er ook in de verdediging met nouse. die buiten speler van Luik gaat al 2x buiten om op snelheid daar had nouse beter op moeten anticiperen. Hopen dat Ajax een lesje heeft geleerd en de return gewoon afmaakt. Want zeg eerlijk dit standaard stelt echt niks voor bij elkaar opgeraapte afrikaans elftal. Alleen fysiek en snelheid. Er zit totaal geen voetbal in behalve die carcela ofzo. Volgend week gewoon met Donny ipv Schone

Ajax zoals we het al jaren kennen. Niks aan de hand, 2 knappe goals gemaakt en grote kans op de derde. En dan kantelt het gigantisch, niet te geloven. Alles wat goed was, is dan ook compleet weg. Standard walst er overheen gewoon. Die penalty ook zo typisch weer, hoe vaak is dat wel niet gebeurt laatste jaren. Dikke schwalbe overigens maargoed, hing wel in de lucht die 2-2. Wel een sterk Standard gezien. Had ik niet verwacht. Ze lijken echt superfit te zijn terwijl Ajax uitgeblust leek na een uur. Carcela, wat een goede speler is dat zeg. Technisch geweldig. Zo'n beetje alle 11 waren fysiek zeer sterk en bleven maar gaan. Verwacht wel dat Ajax dit gaat redden thuis. Denk dat Standard uit of thuis een groot verschil is.

7 augustus 2018 om 22:14

Dat denk ik ook uit stellen ze niks voor Ajax zal dit thuis ook gewoon afmaken

Dit is net zo'n Football Manager potje. Je staat 2-0 voor, krijgt een goal tegen, mist kansen om het te beslissen, denkt het te redden en dan krijg je er 6 minuten blessuretijd bij en voel je de bui al hangen, en ja hoor.

Goed resultaat maar zuur en onnodig wanneer je 0/2 voorstaat. Ziyech moet die 0/3 erin schieten (en wij wat euries rijker ). Eerste helft zijn er 4 die er bovenuit stijgen bij Ajax; Ziyech, Tadic, De Jong en de Marrokkaanse rechtsback. De rest gewoon erg matig, Huntelaar teveel kansen nodig, Schone ongelooflijk dat die nog in de basis staat bij Ajax: draaicirkel van een mammoettanker, veel balverlies. Taglifiaco matige chaotische back. Neres echt niets van gezien, onzichtbaar. Onana, goal niet onhoudbaar, constant tijd rekken, dan roep je dit over jezelf af. Blind eerste pot maar matig. Standard eerste 10 minuten al 2x net naast, die bal achter het standbeen, bal op de paal. Wil je meedoen/overwinteren in de CL, dan mag het allemaal wel wat beter. Na de wissel Ziyech zakte het helemaal in elkaar en houden ervaren spelers Tadic en Blind de boel ook niet overeind.

Komt vast goed, maar je had het je zoveel makkelijker kunnen maken. Jammer

Serieus, kunnen ze de interviews met Ten Hag niet overslaan ? Wat die allemaal uitkraam, geen idee.

Maar met zo'n goed team zo'n slecht spel op de mat te leggen en zo'n riante voorsprong zo makkelijk uit handen geven, schofterig. Ongelooflijk schofterig. En dan ook nog eens absurde wissels...
Als Ajax de CL niet haalt vind ik dat ze Ten Hag eruit moet flikkeren want dit gaat nergens meer over .

7 augustus 2018 om 22:50

Wat kraam jij allemaal uit dan? Je doet net alsof ze met 5-0 verloren hebben bij Willem 2. Wat is er zo absurd aan die wissels? Bracht hij Lamprou voor Neres ofzo. Je kan gewoon met 0-3 of zelfs 0-4 weggaan hier, en dan alsnog is dit een prima resultaat wat Ajax gewoon gaat afmaken volgende week.

Wat een laksheid de tweede helft bij Ajax. Ze lijken de tweede helft in te gaan met een enorme arrogantie. Zolang ze het niet op kunnen brengen om 90 minuten lang geconcentreerd te blijven en te blijven vechten hoor je niet in het Europees voetbal thuis.

Man man man, hoe kan Schone zo lang blijven staan. Hoop dat hij blijft, maar als je Dvdbeek bent pak je toch je spullen dat die oude zak er nog in staat.
Ben dol op Lasse, maar hij is gewoon klaar, t lijkt nergens meer op er lekker bij lopen terwijl iedereen de 16 binnen komt.
Het had gewoon 3,4-0 moeten staan, heel dom dit.
2-2 op Sclessin is niet per se slecht resultaat, maar dit had zo veel makkelijker kunnen zijn, typische gemakzucht bij Ajax weer, wat word je er moet van.
Vieze fans trouwens in dat lelijke Luik

Zonde dat ze het zo weg geven .. verdedigend stond het vanavond echt meerdere keren niet goed , De Ligt samen met Blind centraal is niet een verdedigingsblok waar ze Europees punten mee gaan pakken , Blind hoort daar niet te staan maar op het middenveld i.p.v. Schöne , Ajax heeft goed ingekocht maar mist een echte centrale verdediger naast De Ligt .

Standard toch ook nog kansen hoor. Best wat zelfs. Emond binnenkant paal. Mpoku slecht gerichte kopbal. Ajax natuurlijk ook. Vermakelijke wedstrijd. De uitgoals zijn in het voordeel van Ajax. Maar Standard is toch geen Sturm Graz.

Ik zag Schone alleen maar fouten maken en Neres heb ik niet gezien waarom brengt hij Donny en Labyad niet eerder in

Speelt Huntelaar af dan staat het gewoon 1-3 maar zoals wel vaker gaat meneer voor eigen succes. Wordt zeker geen makkie thuis.

Ik had verwacht dat Ajax zou winnen... Maar ja. Dit zal Ajax in een overvolle Arena wel goedmaken verwacht ik. De uitdoelpunten heeft Ajax al. Dat zijn er zelfs 2... Dus een 0-0, 1-1 is in theorie al genoeg...

Allebei geen CL materiaal. Dit was een mooi voorproefje op de Europa League. Grotere ploegen prikken er meer in tegen deze manier van verdedigen.

Is het vreemd dat ik met deze uitslag in de zak totaal geen zenuwen heb voor volgende week? nee want minder dan vandaag zal Ajax thuis niet zijn en dan win je thuid gewoon 3-4 tegen 1 tegen dit erg matige puur fysiek team

Ik ben rasechte Ajax fan. Maar het team wordt zwaar overschat. Geen balans in het team. Fysiek zwak. Verdedigend zwak. Te veel zaakvoetballers.

Ajax speelde de 1e helft goed maar de 2e helft slecht. Hoe is dat nou mogelijk? Ze hadden gewoon kunnen winnen, was heel goed voor de punten van Nederland geweest. Ook jammer voor Oranje dat er bij Ajax maar 4 Nederlanders (Blind, De Ligt, De Jong en Huntelaar) meededen en 7 buitenlanders....

Als je niet eens kan winnen van Standard Luik, dan heb je helemaal niets te zoeken in de CL. Nog een jaartje Europa League zal financieel een flinke tegenvaller zijn. Ik reken dit volledig Ten Hag aan. Rare wissels, grote chaos en je zet je spelers dan tijdens de drinkpauze even op scherp man. Vind dit maar slappe hap!

7 augustus 2018 om 22:45

Wat weet jij van Standard Luik? Denk je dat ze via fair-play de Champions League gehaald hebben? Of denk je dat Ajax nog op het niveau van 95 zit? Je hebt een paar goede voetballers en de rest zijn talenten, die moeten nou eenmaal leren om constant te presteren op dit niveau

Fijn dat Ajax zo op ervaring heeft ingekocht, maar op karakter is Ajax blijkbaar wel te kloppen. Zolang Schøne basisspeler is, speelt Ajax in ieder geval niet met zijn sterkste middenveld. En ik kan me ook wel verheugen op het duel Lozano vs. Mazraoui dit seizoen. En Blind, die er natuurlijk wel voor het eerst bij zit, deelde gewoon mee op het verschil in niveau. Viel me tegen trouwens hoe hij reageerde: 'in de eerste helft speelde ik goed, maar in de tweede helft... moeten we het als team gewoon beter doen...'

Verder vond ik het commentaar bij Ziggo na de 1-2 storend. Terwijl alle media Ajax naar zo'n hoogte praten dat het lijkt alsof ze de Champions League-cup alleen nog maar hoeven op te halen, draaide het volgens Jack van Gelder 'deskundige commentaar' als een blad aan de boom. 'benieuwd hoe deze jonge ploeg hierop reageert,' was de verbazingwekkende quote. Pardon? Het merendeel van de spelers op het veld was gewoon 25+. Waarom is leeftijd nog een excuus. Helemaal tegen een los-vaste verzameling drieste Belgen en Afrikanen waar Roda Jc's lelijkste formaties bij zouden verbleken!

Overigens mag bij deze teleurstelling ook de trainer weer eens kritisch tegen het licht worden gehouden. Die paste wissels toe die meer met het tevreden houden van mensen - niet toevallig de drie middenvelders die voor dit seizoen ook hoopten op een basisplaats - dan met tactiek. En als-ie na tijd ook vertelt dat hij niet teleurgesteld is en dat 'je vooraf heel blij bent met 2-2' vraag ik me af of deze man zich bewust is van Ajax' missie dit seizoen.

7 augustus 2018 om 23:01

Het schiet idd alle kanten op met onze amsterdamse vrienden.
Na alle aankopen was het kampioenschap al binnen.
Na Graz was de CL deelname al zeker.
En na deze late gelijkmaker vanavond en gemiste kansen klopt er weer niets meer van.
Vermoeiend dit. Maar goed, wel een return die best spannend kan worden.

8 augustus 2018 om 01:29

Ik verheug me ook op de onderlinge duels tussen Neres en Dumpries en Angelino tegen Tadic, dat wordt genieten! Een hoop kul bij elkaar geschreven op basis van 1 wedstrijd, de afgelopen weken tegen Sturm Graz was je niet op de Ajax topics te vinden, zoals wel meerdere hier. Zodra er ook maar een takje van een boom valt om mee te slaan staan ze met man en macht voortaan om hun kritiek te uiten. Lachwekkend.

8 augustus 2018 om 08:29

Waarom zou deze wedstrijd minder belangrijk zijn dan twee potjes tegen een mindere opponent Grasveld? Het is wat denigrerend neergeschreven, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in. Ajax heeft het gisteren laten afweten, lijkt mij een terechte conclusie? Als je 0-2 voorstaat en, zoals jij het ook bedoeld, zo goed kan spelen als tegen Sturm. Waarom ga je hier dan alsnog je uitgangspositie vergooien?

8 augustus 2018 om 11:18

Over kul gesproken: ik heb rondom de wedstrijden tegen het verpulverde Sturm Graz wel degelijk mijn reacties gegeven, en ondanks mijn waardering voor Ajax' spel in de thuiswedstrijd al gewezen op de hoogmoed die twee PL-aankopen geven. Maar sowieso wist ik niet dat het er toe doet of en wat je bij eerdere topics hebt gereageerd om mee te mogen doen aan latere...

Maar hou vooral lekker je Ajax-bril op, blijf geloven in Ajax' fantastische trainer en loop de polonaise tot Daley Blind Wereldvoetballer van het Jaar wordt nadat hij de Champions League omhoog getild heeft. Intussen praat ik graag met mensen die het voetbal inclusief hun eigen club wat kritischer en objectiever volgen. De groeten.

8 augustus 2018 om 12:24

@Gaudi, deze wedstrijden zijn niet minder belangrijk, in tegendeel. Ajax heeft het gisteren met name in de tweede helft laten afweten, een beetje nonchalant met het gevoel dat ze er al waren. Je zag het naar een uur spelen dan ook al een beetje aankomen. Het gaat mij erom dat veel supporters van andere groepen zich plotseling massaal kunnen melden op dit soort topics als ze kunnen bashen en een vergelijking kunnen maken met hun eigen club (die niet eens kan winnen van de nummer 4 van Nederland en dat in eigen huis), dan stoort met dat een beetje. Het valt me namelijk nogal vaak op dat ze wel weg blijven als Ajax wel goed speelt, maar zich wel kunnen melden met een kritische beoordeling als het spel of uitslag negatief is. Ag, bij sommige is het een dagtaak, ik vind het kleuter gedrag.

Vintage Standard. Supporters die strijd verkiezen boven mooi voetbal. Je hoeft niet de beste of de mooiste voetballer te zijn als je maar bereid bent om met heel je hart en ziel te spelen. Standard heeft vandaag laten zien wie ze zijn: een ploeg waar je nooit klaar mee bent. In Amsterdam zal het moeilijker worden zonder het voordeel van de thuissupporters. Jammer wel van de 'supporters' die voorwerpen op het veld gooien. Even jammer van degene hier op dit forum die de club Standard en de supporters in totaliteit als 'afvoerputje' van België noemt. Totaal respectloos. Ik vond Standard over de hele wedstrijd de betere ploeg, zonder dat het echt te zien was in uitgespeelde kansen. Ik kijk uit naar de terugwedstrijd.

Het valt niet meer uit te leggen als er in een helft slechts 1 doelpunt valt en er geen blessurebehandelingen zijn als er dan toch 6 minuten worden toegevoegd.
Waar is dit op gebaseerd ?
En waar blijven dan die gebruikelijke 3 minuten na 3 doelpunten en 2 blessurebehandelingen ?
Scheidsrechters maken er nog steeds een zooitje van.
Los daarvan heeft Ajax het zelf vanavond weggegeven.

Mensen die niet eens normaal kunnen spellen, weten het weer beter dan de trainer hoor, zo makkelijk. Ajax is de ploeg die tot nu toe de meeste goals maakt in uitwedstrijden in de Champions League. Tuurlijk is het zuur, maar dit is gewoon een prima resultaat aangezien je gemiddeld al 2 goals per wedstrijd scoort. De opstelling was prima en het liep ook goed in de eerste helft. Ook in de tweede helft grote kansen gecreëerd zonder goed te spelen. Standard heeft ook gewoon een paar spelers die uit het niets een doelpunt kunnen maken. Verder lees ik gelijk weer veel kritiek op spelers die altijd de lul zijn als er iets mis gaat, maar ik lees nergens dat de Ligt een bal van 35 meter op doel probeert te schieten met nog 2 minuten op de klok,oliedom. Als je gewoon die bal in de ploeg houdt, win je daar met 2-1 en is het hosanna in Amsterdam. Jammer dat mensen altijd denken dat het makkelijk is ofzo, het is gewoon de Champions League waar we het over hebben, niet Willem 2 uit.

Hij had ziyech niet moeten wisselen voor labyad maar Neres. Ziyech houd soms het spel heel invoudig waardoor Ajax domineerde je zag gelijk nadat ziyech eruit was gegaan dat het spel totaal niet het zelfde was.

Ik vind nieteens dat Ajax het weggeeft, eerder Standard.
Ja Ajax maakt 2 knappe goals (vooral die met die heerlijke voorzet op huntelaar) maar zo vanaf min 55 ofzo nou...passes over de grond lukten nieteens, sterker nog.. bij standaard ging het ook genoeg mis en ajax maakt er geen gebruik van.
Vervolgens een doelpunt en nog die kans op de paal, en uiteindelijk 2-2.
Ik vond eigenlijk beide ploegen aardig slecht voor de dag komen wat wel weer een vermakelijke pot bracht

Het o zo overhypte Ajax mag ZEER blij zijn met dit gelijke spel tegen Luik.

Het was natuurlijk geen penalty. Schone had eruit gemoeten bij 0-2, speelde zwak, Wober erin en Blind een linie naar voren. Neres naar rechts en Tadic naar links. Huntelaar eruit en Van de beek erbij op het middenveld. Dan had je zeker gewonnen. Eventueel Neres wisselen voor Labyad, Neres speelde zwak

Wat een fantastische bla bla lees ik hier boven van allerlei kanslozen die zich zonder zelf een knaak op zak te hebben identificeren met clubs uit Spanje en Italie.
Ajax heeft gewoon een mooie uitgangspositie aten lopen.
Natuurlijk geven de kanslozen Ten Hag de schuld.
Want ten Hag had eigenlijk al de schuld moeten krijgen van de uitschakeling tegen Graz.
Uiteraard kan het alsnog gebeuren, als Ajax wint van Standard.
Dan krijgt hij wel de schuld van de nederlaag tegen Slavia of Kiev.
Wat een jankers.

Ajax stond daar als een blok te verdedigen en loeren op de counter. Zo zou je tegen Brugge moeten spelen, niet tegen Standard. Te weinig laten zien, niet genoeg gevochten, waren fysiek veel minder en hebben het resultaat enkel aan zichzelf te wijten.

Stel Ajax wint gewoon thuis van Standard dan zijn al die jankers hier weer terug onder hun stoeptegel vandaan
Of ze zijn nog erger.
Ze weten ineens weer hoe Ajax moet winnen van Kiev of Slavia Praag..

bij die eerste goal van Luik stond die Onana echt te schutteren. die bal moet je echt hebben als keeper

8 augustus 2018 om 01:43

Ik vond hem eerlijk gezegd ook niet al te best uitzien bij die eerste twee kansjes langzij van Carcela. Waren die gekadreerd dan zat er minstens eentje van in. Komt mij vooral over als grabbelaar.

Ochoa toonde trouwens ook weer aan dat hij een momentenkeeper is.

Iedereen praat over De Jong hier en Blind daar. Maar we vergeten de belangrijkste man van de vorige wedstrijden; Eiting! Niemand draaide goed weg en gaf de steekpass. Dat deed Eiting zo goed en daar kwamen onze kansen vandaan tegen Sturm. Meerdere goals kwamen voor uit zijn drang naar voren. Dat miste ik vandaag. Als je het realistisch bekijkt was Blind niet nodig geweest. Hij moet nu spelen door zijn hoge transfersom maar had liever Eiting gezien en de Jong naast De Ligt want dat loopt perfect en De Jong speelt daar ook veel beter.

Denk dat de eerste helft een hoop verbloemde.
Ajax stond wel 0-2 voor maar het was nou niet omdat ze de betere waren. Ajax speelde onder de maat en toch goed genoeg voor een 2-2 uit. Dat moet Ajax toch wel binnen weten te halen thuis. De thuis wedstrijd ligt compleet open, Standaard dat opzoek moet naar op zijn minst 1 goal en Ajax dat genoeg heeft aan de 0 te houden.

Wat een azijnpissers hier zeg. Als je de reacties ziet denk je dat ajax kansloos verloren heeft. 2-2 uit is prima, karrevracht kansen gecreeerd, weinig kansen weggegeven in een moeilijke uitpot. Prima.

8 augustus 2018 om 08:23

Weinig kansen weggeven? Standard heeft er juist veel gehad. Heel open pot. Ajax twee keer erg gevaarlijk tweede helft, Standard had eerste helft nog die hakbal voor de keeper, kopbal net voor rust. Tweede helft o.a. die bal op de paal.

Maar Dynamo Kiev is toch wel een niveau hoger dan Luik, of niet?

Prima wedstrijd van Ajax alleen zuur dat je een 2-0 voorsprong verspeeld.
Hebben ze ervaring ingekocht om dat inkakken/hoogmoed hoe je het ook noemt tegen te gaan, zijn de ervaren krachten ook afwezig.
Ten Hag, daar spreek ik niet over.

2-2 goeie uitgangspunt 2 uitdoelpunten, volgende week afmaken en scherp blijven in de 2de helft.
Dan zie ik Ajax wel naar de 3de ronde toegaan.

Never change a winning team, wat was er mis met de opstelling tegen Sturm Graz? Je ziet weer dat als Ajax te vroeg op voorsprong komt, het initiatief te snel uit handen geeft. Tuurlijk kun je een goal tegen krijgen maar de hele tweede helft zat geen idee achter. Schöne was rijp voor een wissel, waarom zo lang wachten? 2-2 is niet slecht, 1-0 thuis is genoeg..maar daar ligt juist het probleem, een wedstrijd op voorsprong uitspelen is lastig voor ajax.

Ik zei gisteren na 20 minuten dat ik het zo 2-2 zag worden. De ruimtes waren veel te groot, ook in de eerste helft al. Onbegrijpelijk dat de 'analisten' in de studio daar ook volledig langsheen gingen. Verder speelde Ajax de eerste helft bij vlagen heel goed, maar had Standard er makkelijk eentje kunnen prikken.

Iedereen weet dan wel dat je niet op dezelfde manier verder kan spelen. Tenminste dat denk je? Vervolgens wordt het eigenlijk alleen maar slordiger en heb je nog mazzel dat je hier niet 3-2, 4-2 verliest. De 2-1 gaat o.a. vooraf aan heel zwak meeverdedigen van de grote vedette Tadic en vervolgens zwak gekeept van Onana. De 2-2 is een logisch gevolg van veel te veel nonchalance in het spel van Ajax.

Ze hebben nu weer een zomer miljoenen uitgegeven, maar die ervaring zie ik op die momenten niet terug. Niet de pot dicht houden, niet de concentratie kunnen opbrengen. Tadic niet, maar ook zeker Blind niet. Gatenkaas achterin.

Ik denk dat Ajax op hun sterkst is als ze blijven jagen en op zoek gaan naar die goal, want verdedigend is het behoorlijk pover. Tegen Sturm Graz kwam je daar mee weg, maar tegen een iets betere tegenstander zie je direct de manco's van dit Ajax.

Snapte sowieso de overtuigende reacties vooraf niet echt dat Ajax dit Standard wel even zou kloppen. Niet omdat Standard nu zo geweldig heeft gespeeld, maar vooral omdat Ajax vooralsnog nog geen echte killersmentaliteit kan tonen tegen ploegen van enig niveau.

Hopelijk scoren ze er volgende week eentje meer dan Luik. Een soevereine 2-0 lijkt mij uitgesloten.

Heb alleen de eerste helft gezien. Eerlijk gezegd had ik wel een nulletje of vier verwacht. Wordt het 2-2, stelletje oenen zijn het ook.

Dit zegt ook alles over hoe “favoriet” ajax wel niet is voor de titel. Als je niet beter bent dan Standard ben je ook niet beter dan psv. Dat ajax zogenaamd met gemak kampioen gaat worden geloof ik dus helemaal niets van.

8 augustus 2018 om 12:16

Nee dit zegt alles over hoe kortzichtig mensen zoals jij kunnen zijn en dat op basis van 1 wedstrijd. Niet kunnen winnen van de nummer 4 in onze Mickey mouse competitie van afgelopen seizoen. En dat in eigen huis, dat maakt je ook zeker niet beter dan Ajax... wat een onzin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

230 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Internazionale zag Alexis Sánchez onlangs wegvallen met een forse blessure en denkt aan Olivier Giroud als vervanger van de Chileen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren