FC Twente presenteert aanwinst nummer negen: ‘Hij gold als een toptalent’

Maandag, 6 augustus 2018 om 20:38Robin Bruggeman

FC Twente heeft zich maandagavond opnieuw weten te versterken. De uit de Eredivisie gedegradeerde Tukkers maken namelijk via de officiële kanalen melding van de komst van Rafael Ramos. De aanvallend ingestelde rechtsback, die ook als rechtsbuiten en linksback uit de voeten kan, komt over van het Amerikaanse Chicago Fire en heeft in Enschede voor een seizoen, met een optie voor nog een jaar, getekend.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede aanwinst voor FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door remcob)

Ken hem niet, maar fysiek wel een beest. Net als Monsalve. Vergelijk dat eens met wijven Lely en Bijen. Ook al kunnen ze er net als die 2 niks van, er staan er tenminste 2 kerels..

6 augustus 2018 om 21:40

Wordt daar wel een compleet vreemdelingen legioen. Dat ze elkaar in het veld niet verstaan is al erg genoeg maar al die spelers krijgen natuurlijk ook geen 10K aan salaris. Waar wordt dat van betaald. Tcoh competitievervalsing dat een maand geleden ze op leven na dood waren en gingen dreigen met faillissement om nu de een na de andere grootverdiener binnen te halen met belastingcenten..... als je het hebt over Financial Fair Play dan moet hier de Knvb toch ingrijpen. Wel wat vinden van Ajax 2 die kampioen wordt dat was toch eigenlijk niet de bedoeling maar als dat malafide clubje bestuurders (heb het niet over de supporters die zijn Top!) promoveert op deze manier dan moet je je als Knvb toch ook gaan schamen !!

6 augustus 2018 om 21:49

Je hebt geen idee! Eerst stond half nederland op de banken op het moment de degradatie een feit was. En nog geen drie maanden later is het niet eerlijk dat een groep investeerders geld steekt in het "grote" Twente. Begin daarbij als Ajax supporter nier opnieuw over de belastingcenten, dacht dat we die discussie hadden gehad.

6 augustus 2018 om 22:11

XAJAcfa, Twente heeft in principe hetzelfde gedaan als Ajax: aandelen verkocht. Echter waar Ajax dat in een NV deed (beurs), doet Twente dat aan de FC Twente Noabers BV uit Rijssen (een verzameling van ca. 30 ondernemers). In principe moet je het dus zien als een gedeeltelijke overname, waarbij er extra inkomsten (liquide middelen) vrijkomen voor de club. Om deze reden komt er meer binnen dan er uit gaat, dus is het binnen de regels van FFP. Financieel is het natuurlijk wel belabberd, de ploeg draait verlies in de KKD. Daarom heeft het de aandelen ook verkocht aan ‘de noabers’. Hierdoor is er een spelersbudget voor dit en volgend seizoen van ca. 4,5mln om aan contracten/transfers uit te geven. Momenteel is alles transfervrij gehaald, dus er zal al een deel aan tekengeld verdwenen zijn. Salarissen zijn confidentieel, dus wat je daar doet is gissen (al is het plausibel), dat weten we pakweg allemaal niet. De gemeente heeft al sinds 2011 geen cent meer uitgegeven aan Twente (dat betrof een hypotheek voor de uitbreiding van het stadion, doen vrijwel alle clubs, zo ook Ajax bijvoorbeeld). Dus van belastingcenten is niks gehaald. Promoveert de club niet binnen die twee jaar, dan wijst alles er op dat een faillissement aan de orde is. Oftewel kunnen alle schuldeisers van de club fluiten naar het totaal van 35-40mln (tot voor 4 jaar terug nog een kleine 100mln). De grootste schuldeiser (gemeente Enschede) verliest daarmee in 1 klap 17mln, en mag het daar bovenop een goede 8mln ophoesten aan garantstellingen. Dan zie je dus wel belastingcenten verdampen. Overigens vind ik er inderdaad wel wat van dat Ajax 2 kampioen werd: behoorlijk knap, dus gelieve geen woorden in onze mond leggen. Als dit de manier blijkt te zijn om kampioen te worden moet de KNVB zich overigens niet schamen. Als alle clubs namelijk op deze manier investeren in de KKD wordt het alleen maar sterker en dus aantrekkelijker. Probleem is wel dat het risico natuurlijk veel te groot is voor een goede nachtrust

6 augustus 2018 om 22:47

Tukkertje 91
Ik las ergens dat Twente nog een schuld bij Munsterman heeft (6 miljoen euro?).
Klopt dat?
En zo ja; ik dacht dat Munsterman dat kwijt zou schelden met als tegenprestatie dat Twente dan geen rechtszaak tegen hem zou aanspannen ivm slecht bestuur oid?

Daarnaast plus ik je bijna altijd want hoe jij de zaak uitlegt en ook hoe vaak jij iets uit moet leggen (zonder chagrijnig te worden) is bewonderswaardig. Zeker als je ziet hoe vaak fans van andere clubs puur uit onderbuikgevoelens en zonder bijna enige vorm van kennis over de zaak ‘ons clubje’ nog steeds aan het afzeiken zijn,
Als je een speler transfervrij haalt is het niet goed en anders zeiken ze wel over het salaris, want die zou wel ‘gigantisch’ zijn terwijl daar nooit uitspraken over gedaan zijn enz.

6 augustus 2018 om 22:58

De zaak Munsterman is inderdaad een hele leuke. Op basis van de geruchtenstroom heb ik twee scenario’s klaar weten te leggen, maar ik heb werkelijk geen idee of ze uberhaupt kloppen. Ik benadruk dus, puur giswerk! Scenario 1, de meest waarschijnlijke: Munsterman heeft inderdaad een mogelijke rechtszaak afgewonden door te schikken met de club, het (deels) laten vervallen van de openstaande schuld van 6mln die Joop destijds nog in de club had. Scenario 2, de geruchten in de koffiekamer: Twente betaald Joop alsnog zijn centen uit, maar dan wel onder een voorwaarde. Joop is in het verleden zowel zakelijk als voetbal-technisch gezien een zeer goede saneerder gebleken (het gaat immers pas fout als hij geld teveel heeft, dan wordt hij roekeloos). Achter de schermen zou hij helpen om de club weer op peil te krijgen middels een adviserende rol. Als de club dan weer alles op de rit heeft, krijgt ook Joop zijn eigen geld weer terug. Maar dan wel als laatste schuldeiser

6 augustus 2018 om 23:01

Overigens dank voor de aardige woorden. Doet me goed om te lezen dat het gewaardeerd wordt

6 augustus 2018 om 23:13

Tukkertje91, Vanaf 2011 heeft de gemeente wel een garantstelling afgegeven waardoor FC Twente een gunstige lening kon afsluiten bij de NWB. En waarschijnlijk zinder garantstelling hadden ze helemaal geen lening kunnen afsluiten. Nu verleent de gemeente FC Twente weer een gunst doordat FC Twente 2 jaar lang de leningen niet hoeft af te lossen en geen rente te betalen. Of dit door de EC wordt goedgekeurd is nog afwachten, maar het scheelt FCT 4,5 miljoen euro die ze nu uitgeven aan het aantrekken van spelers (salaris en tekengelden). De gemeente en ABN AMRO zien de komende 2 jaar pas geld als er spelers voor meer dan 4 miljoen netto worden verkocht. Alles boven de 4 miljoen netto per transfer gaat naar deze 2 partijen. Wat de vrienden van Twente doen en de voorwaarden zijn weet ik niet. Het is een bedrag van 13 miljoen euro die Twente nodig had voor aflossen van schulden (Fiscus / Investeringsbedrijf / etc.). Zal wel een zelfde constructie zijn als de vrienden van Feyenoord. Tenminste dat is te hopen, want de vrienden van Vitesse konden vrijwel fluiten naar hun geld.

6 augustus 2018 om 23:13

FCT had 21 miljoen nodig, ze komen dus nog 3,5 miljoen tekort. Maar dat zal jij Beyer weten dan ik hoe ze dat gaan opvangen / bezuinigen.

6 augustus 2018 om 23:19

Een vrij gewaagde reactie op een Twente topic. Je zal hier zeker reacties op krijgen maar trek her je niet aan. Het is ook competitievervalsing al is het hele betaalde voetbal ziek. Met de club die jij benoemd als toppunt. On topic: het begint inderdaad een vreemdelingen legioen te worden. Hoe ze aan het geld komen staat hier even buiten. Vaak is een elftal met vele nationaliteiten geen goede combi gebleken. Ken de desbetreffende speler niet. Qua naam zou je denken dat het een topper zou kunnen zijn maar met de tekst, opkomende rechtsback die ook rechtbuiten kan spelen en daarnaast ook als linksback uit de voeten kan daar heb ik dan sterk de twijfels bij. Meestal zijn dat spelers die wel iets kunnen maar tekort komen voor het betaalde voetbal. We gaan het zien.

7 augustus 2018 om 00:13

Marcel. Uiteraard is de gemeente wel betrokken geweest bij de (broodnodige) garantstelling, dat benoemde ik daarom ook in mijn verhaal. De laatste handreiking (uitstel van betaling) is echter net als de garantstelling geen fysiek geld wat er mee gemoeid wordt zolang de club bestaat. Technisch gezien dus een aflossing van een schuldeiser die opgeschort wordt, dit zie je helaas veel in de voetballerij (denk bijvoorbeeld aan NEC dat maanden geen huur betaalde aan de gemeente) en zeker in de schuldsanering. Uiteindelijk gaat het er om dat de gemeente haar welverdiende centen krijgt, met zo min mogelijk risico, zonder dat er (weer) geld bij moet. Dit heeft men kennelijk als oplossing gekozen. Het budget van 4,5mln (dit en volgend seizoen) komt regelrecht van de Noabers, het geld wat anders naar de gemeente zou gaan wordt aan aflossing besteed. Een harde eis van de noabers was namelijk dat hun geld in de toekomst gestoken zou worden, niet het verleden. Bij de vrienden van Vitesse (ging om zo’n 6mln?) weet ik niet wat de afloop was, maar ik kan je wel vertellen dat de gemeente Arnhem in 2008 zomaar even een schuld van 13mln liet vervallen. Echter maakt hier niemand zich kennelijk zorgen om, en nu in Enschede wel. Het is door het verleden wel ‘terecht’ te noemen, die subjectiviteit. Maar eigenlijk is er minder aan de hand dan de meesten (willen) doen blijken. Het is een puinhoop in ieder geval. Nu de boel weer bij elkaar rapen, schoon maken, en op het rechte pad de toekomst in.

7 augustus 2018 om 00:20

@tukkertje91

Maar de schuld staat nu nog open toch?
Als dat zo is dan zou Twente toch een rechtszaak kunnen aanspannen in het geval van scenario 1 en misschien wel de hele schuld weg kunnen strepen? Want anders hadden ze nu toch allang een onderlinge schikking getroffen? Het duurt namelijk wel erg lang met een rechtszaak als Twente denkt in hun recht te staan?

Scenario 2 lijkt mij onwaarschijnlijk: er valt bij Twente amper nog wat te saneren lijkt mij. In welke mate zou Munsterman kunnen helpen?

7 augustus 2018 om 00:38

Dat de Munsterman schuld open staat kan ik helaas niet bevestigen noch ontkennen, anders had ik meer kunnen geven dan deze twee ietwat vage scenario’s. Feit is dat Munsterman in ieder geval geen vervolging krijgt vanuit justitie noch FC Twente. Hoe dat precies geschikt is met club en overheid is nergens bekend gemaakt. Overigens weet ik niet of je zijn boek gelezen hebt, maar dat is best wel een aanrader. Kijk je toch met een wat andere blik naar de voetballerij (en Twente in het bijzonder natuurlijk).

7 augustus 2018 om 01:40

@XAJAfca: Tadic, Onana , Wöber, Neres, Dolberg, Zyach, Tagliafico, Kristensen. Met zoveel Nederlanders in de selectie kan ik voorstellen dat je Twente maar een vreemdelingenlegioen vindt.

7 augustus 2018 om 06:31

Naar mijn weten staat de Munsterman schuld nog wel open. Althans een deel daarvan. Eis van de gemeente was verdere schuldsanering, waarbij Velderman op korte termijn een rondgang moet doen bij de schuldeisers. Munsterman zou daar 1 van zijn (en moeilijk kunnen doen)

9 augustus 2018 om 09:50

@xajacfa, Ik heb begrepen dat het salaris van deze spelers wel mee lijkt te vallen. Ze zijn voornamelijk naar Twente gekomen als opstapje in hun carriere. Als ik het goed heb begrepen hebben de meeste van deze jongens een regeling in hun contract dat ze na 2 seizoenen voor een zeer acceptabel bedrag kunnen vertrekken.

Een win-win situatie, want Twente speelt dan waarschijnlijk weer in de eredivisie en deze spelers kunnen financieel een goede stap maken, doordat ze voor weinig geld kunnen vertrekken en zodoende veel tekengeld kunnen ophalen (als ze tenminste goed gepresteerd hebben bij Twente).

6 augustus 2018 om 21:52

Waarom nou je eigen jeugd, nota bene uit de regio zo afbranden? Begrijp me niet verkeerd, ik heb me ook kapotgeergerd afgelopen seizoen aan hun optredens, net als aan de rest van het team. Vergeet niet dat het voor Bijen en Vd Lely niet erg lekker voetballen is als Thesker naast je staat en vergeet ook het gemankeerde middenveld voor hun v afgelopen seizoen niet. In 2016/2017 vind ik bijv Bijen juist erg goed in combinatie met het middenveld voor zich met oa Klich. Wereld van verschil. Je kunt niet van deze jongens verwachten dat ze de kar trokken afgelopen seizoen, daar hebben ze de ervaring niet voor. Daarbij speelden ze afgelopen seizoen grotendeels met 5 verdedigers, die zonedekking van afgelopen jaar zijn ze totaal niet bekend mee. Vooral Bijen zie ik echt wel potentie in, die is groot en sterk en voor zijn lengte redelijk snel. Die heeft een ervaren opbouwer naast zich nodig. Agressie heeft hij wel, het is wachten tot het eruit komt. Lam speelde in zijn beginperiode naast Bijen en toen vond ik ze beide echt goed. Lam voor de opbouw, Bijen voor het betere sloopwerk en mandekking. Hadden ze nooit uit elkaar moeten halen. Toen kwam Thesker terug en ook al is het eigen jeugd, die maakte zo hopeloos veel fouten dat Bijen erin mee ging. Lam mocht naar het middenveld waar hij vervolgens alleen maar goed kaarten kon pakken. Je zag overigens ook dat de spits vd tegenpartij vooral Thesker oozochten en zoveel mogelijk bij Bijen uit de buurt bleven. Zonde dat Lam-Bijen uit elkaar getrokken werd. Ik denk dat we juist onze eigen jongens een hart onder de riem moeten steken, zij willen tenminste ons shirt dragen en weten wat de club voor ons betekent en hebben zelf ook gevoel bij het spelen voor Twente. Zij zijn ook geen passanten of broodvoetballers. Die moet je imo koesteren en niet vervloeken.

6 augustus 2018 om 22:00

wat heb je aan een beest als ie niet kan voetballen?????? waarom kan Twente ze halen....? weinig geld, 1e divisie? Dan zullen het toch geen geweldenaars zijn lijkt mij? Dan hadden ze elders wel kunnen voetballen en dit bedoel ik echt niet vervelend, maar laten we even nuchter blijven,

waarom zouden geweldige talenten of geweldige buitenlandse voetballers kiezen voor een laag loon in een Nederlandse 1e divisie? Kan mij dat alleen voorstellen als ze geen andere club hebben of ook een laag niveau qua competitie elders hooguit kunnen spelen....

6 augustus 2018 om 22:07

23 jaar, dus een volwassen voetballer die amper wedstrijden speelt en ook nog een deel in het 2e van Orlando.... ik weet niet, maar moet dat een aanwinst zijn???????

6 augustus 2018 om 22:13

Joh, maak je niet zo druk. Is maar een speler van ons, niet je eigen cluppie

6 augustus 2018 om 22:20

dat is een dooddoener, daar gaat het toch niet om, het gaat er om dat we hier alleen geinteresseerd zijn in voetbal en wel en wee van clubs en spelers

een competitie kan je niet met 1 club spelen

6 augustus 2018 om 22:46

Dooddoener of niet, je bent gewoon heel erg actief onder dit artikel. Dat is natuurlijk absoluut niet erg, maar als niet-Twentesupporter wel opvallend gedrag. Ik maak me meer zorgen om je bloeddruk op moment, terwijl ik juist degene moet zijn die zich druk maakt over deze transfer

7 augustus 2018 om 00:09

Hele sterke opmerking. Helaas heeft een enkeling daar wel moeite mee zie wederom een reactie op je bericht. Het is dat ik maar 1 duimpje kan geven. Je verdiend er zeker 10. Ik heb ook twijfels bij deze voetballer al is de Jupiler league natuurlijk van zo'n bedroevend niveau dat het eigenlijk niet uitmaakt wie je opstelt, had liever meer jeugd gezien alleen Twente moet koste wat kost zsm terug naar de eredivisie. Hopelijk kan die jongen zich een beetje verstaanbaar maken want het zal wel wennen zijn. Vreemd land, vrijdagavond voetbal voor lege stadions. We gaan het zien.

7 augustus 2018 om 00:26

Behalve de thuiswedstrijden, stillewillem.

7 augustus 2018 om 01:55

Je reageert wel veel Stille Willem maar leest kennelijk niet zo goed. Anders had je wel geweten dat het trio Jacobs, van de Belt en van Halst de halve club inclusief scouting en jeugd eruit geflikkerd hebben. Dus jeugd op stellen is geen optie want die is er niet (meer). Dat is hier meermalen uitgelegd en toch roep tussen roeptoetert men hier steeds maar weer dat ze de jeugd een kans moeten geven. Ipv van geld binnenhalen heeft van Halst reserves uitgegeven waardoor er nu opnieuw financiele problemen zijn ontstaan. Het enige wat hij kon bedenken is alles wegbezuinigen. Dan breek je een bedrijf af. Grote mislukking die van Halst. Ook al in zijn eerste periode als commercieel directeur

Hier ben ik heel erg blij mee! Ramos heeft enkele blessures gehad de afgelopen jaren, en zijn fysieke gesteldheid betreft blessures is een vraag. Maar voetballend een enorme verbetering t.o.v. van der Lely. Hij is snel, heeft drang naar voren en een goede voorzet! Verdedigend kan hij zeker nog bijgeschaafd worden. Hij komt uit de jeugd van Benfica en was tweede keus achter Semedo (Barcelona) in de jeugd. Hij werd ongeduldig en koos voor een transfer naar Amerika. Mede door zijn blessures is het er nog niet helemaal uitgekomen. Hopelijk blijft hij nu pijnvrij. Dit lijkt, opnieuw goed werk van Ted! Klasse! Ps: zoek even een foto van hem op, voor de grap. Ik dacht even dar CR7 gepresenteerd werd. Spierbundel! Ohja, Twente is in onderhandeling met Rienstra! Zou een toptransfer zijn!

6 augustus 2018 om 20:55

Ohja, want Rienstra wil na een goed seizoen in de eredivisie naar de keuken kampioen divisie? Haha laat me niet lachen.

6 augustus 2018 om 21:01

Je kunt erom lachen maar volgens betrouwbare bronnen zijn ze wel degelijk aan het onderhandelen.

6 augustus 2018 om 21:04

Hoi Wally. I.v.m. privé omstandigheden wil Rienstra terug naar het Oosten. Zijn wens was het buitenland, maar door dit alles word dit uitgesteld. Daarom zijn Twente en hij in onderhandeling. Fijne avond nog!

6 augustus 2018 om 21:35

Dan is heracles leuker voor riendtra. Fijne nacht!

6 augustus 2018 om 21:41

Heeft Heracles interesse getoond dan? Oogjes dicht, en snaveltjes toe..

6 augustus 2018 om 21:50

Oud bericht en allang ontkent door de betrokken partijen

6 augustus 2018 om 22:32

We wachten af Steven. De geruchten zijn vandaag wel aardig aangewakkerd.

6 augustus 2018 om 23:41

Hoi Steven, Rienstra komt naar Twente, niet naar Heracles.

6 augustus 2018 om 21:07

Even een vraag omtrent over Twente verwacht dat jij hem kan beantwoorden. Hoe staat Twente er financieel voor? Want ik dacht dat zij het zwaar hadden, maar ze halen toch weer spelers. Kun jij mij uitleggen hoe dit toch kan?

6 augustus 2018 om 21:08

Ze komen allemaal transfervrij binnen.

6 augustus 2018 om 21:13

en deze jongens zijn elders mislukt of zo? of waarom komen ze in Nederland in de 1e divisie spelen tegen welk salaris? Hoe hoog zijn die salarissen bij Twente momenteel dan?

6 augustus 2018 om 21:23

ElMago, financieel is het belabberd, de ploeg draait verlies in de KKD. Daarom heeft het aandelen verkocht aan ondernemersgroep ‘de noabers’ die gevestigd is in Rijssen (verzameling van na verluid ca. 30 ondernemers). Hierdoor is er een spelersbudget voor dit en volgend seizoen van ca. 4,5mln om aan spelers uit te teven. Momenteel is alles transfervrij gehaald, dus er zal al een deel aan tekengeld verdwenen zijn. Promoveert de club niet binnen die twee jaar, dan wijst alles er op dat een faillissement aan de orde is. Oftewel kunnen alle schuldeisers van de club fluiten naar het totaal van 35-40mln (tot voor 4 jaar terug nog een kleine 100mln). Hopende u voldoende geïnformeerd te hebben.

6 augustus 2018 om 21:24

Deze aankopen kunnen worden gedaan door de investering van sponsoren/investeerders (noabers).
Niet door de gemeente, hoe graag iedereen buiten Twente dat ook wil.

Alsof wij precies weten tegen welk salaris deze spelers overkomen.. Jullie zijn aan het gissen.

6 augustus 2018 om 21:25

Utregwatcher, net als bij alle clubs zijn de salarissen persoonsgebonden en dus confidentieel. Er ging door Bert van Losser (RTV oost) een gerucht rond van 250k voor Brama, dit is echter ten aller tijden ontkracht door de alle partijen. Plat gezegd: geen idee dus.

6 augustus 2018 om 21:30

Je hebt me voldoende geïnformeerd. Nu moet het nog blijken of deze aankopen en mogelijke komende aankopen promotie kunnen afdwingen.

6 augustus 2018 om 21:56

Daar heb ik mijn sterktste twijfels bij eerlijk gezegd. Maar ik laat me graag genoeg verrassen

6 augustus 2018 om 22:03

2,5 ton.. dat is het salarisplafond bij FC Utrecht

ik neem aan dat Twente geen 8 spelers een salaris van een ton of meer kan bieden? ff nuchter en logisch denkend? of mis ik iets?

welke salarissen betalen 1e divisie clubs die in de top 3 begrotingen zitten dat is toch wel bekend neem ik aan? Om een indicatie te hebben?

6 augustus 2018 om 22:16

Utregwatcher, ik betrap enig selectief leeswerk. Ik benadruk dat het een gerucht betreft die nooit door iemand bevestigd is (sterker nog, door iedereen tegengesproken). Twente zal inderdaad geen tonnen salarissen uit kunnen delen, los van Assaidi denk ik ook niet dat men dat ontvangt momenteel. Een gemiddeld loon in de KKD ligt volgens mij rond de 35.000 tot 45.000. Als we de grote talenten van bijv. Ajax 2 niet meerekenen (die ontvangen namelijk wel makkelijker een salaris van over de 100.000), zal het in de top dus ergen tussen de 50.000 tot 60.000 liggen, al is dat een schatting en kan ik het niet hard maken.

6 augustus 2018 om 22:24

ok dank... maar die spelers die dus nu allemaal komen uit het buitenland... waarom denken dan veel mensen dat dat geweldige voetballers zijn en Twente gelijk laten promoveren? Waar is dat op gebasseerd.

Van mij mag Twente promoveren dat is het punt niet, maar ik snap niet zo goed dat spelers waar niemand ooit van gehoord heeft, die tegen een beperkt salaris in de 1e divisie van NL komen spelen worden gezien als een soort verlossers?

Niemand weet toch hoe goed of zwak die jongens zijn? Alleen van Brama weten we wat zijn kwaliteiten zijn en die heeft nog Eredivisie kwaliteiten

6 augustus 2018 om 22:31

Ja vanuit het binnenland zullen de spelers geen interesse hebben, niet goed genoeg blijken, of simpelweg geen vertrouwen hebben. Want Schenk is de enige die met Brama als Nederlander de overgang wel maakte. Daar kan ik dus niet echt op in vrees ik. Veel van mijn medesupporters en ikzelf zijn overigens vrij sceptisch over een kampioenschap van Twente. Dat de aangetrokken spelers al snel als versterking wordt gezien is puur omdat we nu niks hebben. Er is een complete (logische) leegloop geweest, de spelers die er nu staan zijn jeugdspelers die, met alle respect, 11e werden in de 3e divisie. Alle beetjes lijken dus veel te kunnen helpen

6 augustus 2018 om 23:07

Utregwatcher

Ik lees nergens, niet in de artikelen en niet bij de reacties, dat wij denken dat Twente wel even kampioen wordt. Sterker nog; de meeste zijn erg sceptisch over onze promotiekansen en het team.

6 augustus 2018 om 23:19

Om dan toch een indicatie te geven, zelfs na de degradatie is de begroting van twente hoger dan die van Utrecht en Heerenveen, +/- 18-20 miljoen voor twente, tegenover 17,8 miljoen voor Utrecht en 18 miljoen voor Heerenveen vorig jaar.

Daarvan gaat natuurlijk een flink deel naar het aflossen van schulden, maar dan nog blijft er een salaris post over die vergelijkbaar is met de middenmoot van de eredivisie. (overigens heeft Twente het stadion waar een groot deel van de schulden betrekking op hebben in eigen beheer, dus tegenover de hoge aflossingen staat dat ze geen huur hoeven te betalen).

Geld om transfers te betalen is er natuurlijk absoluut niet, maar transfervrije spelers kunnen ze dus nog best aardig wat bieden. In ieder geval meer dan veel eredivisie clubs of andere clubs uit kleinere landen die wel op het hoogste niveau spelen.

6 augustus 2018 om 23:26

Twente heeft een salaris budget van 4,5 miljoen toch? daarvan kun je nog 40 spelers een ton geven, dus het kan best dat er een of twee zijn die iets meer verdienen, want er zuller ook spelers zijn die inderdaad niet meer krijgen dan 50.000.

Deze guy is gewoon 1 grote spier 😂😂

7 augustus 2018 om 00:44

Lang geleden dat ik iemand zo afgetraind op de club heb gezien, ik hoop dat de rest van de spelers hem daarin als voorbeeld gaan zien.

Wat een vreemdelingen legioen wordt daar neergezet. Erg benieuwd of pusic daar een elftal van kan smeden.

6 augustus 2018 om 21:02

Pusic spreekt 7 talen dus dat komt wel goed haha

6 augustus 2018 om 21:26

Nu maar hopen dat de taal van de sport 1 van die 7 is

6 augustus 2018 om 21:31

Hebben jullie vertrouwen in Pusic en co? Komt op mij niet over als de man die Twente terug gaat brengen naar waar het hoort. Moet gezegd worden dat dit gewoon een aanname van me is die alleen op televisie optredens gebasseerd is.

6 augustus 2018 om 21:57

Ik heb wel vertrouwen in Pusic, toen Verbeek vertrok met zijn ruk systeem ging Pusic weer met een opstelling voetballen zoals de jongens gewend waren. Daarbij lijken spelers met hem weg te lopen, ook niet onbelangrijk. Ook vind ik zijn wisselbeleid goed, nooit gekke wissels en opstellingen. Het is vast geen Rinus Michels maar ik heb wel vertrouwen in Pusic.

6 augustus 2018 om 21:58

Kan ik inkomen, is ook niet vreemd. Hij is nog wat, ja haast onwennig voor de camera. Maar moet gezegd worden dat hij al lang bij de club verbonden is, zijn voorgangers duurder waren en een nieuw iemand aantrekken weer onnodig veel geld kost (en dat is nog excl. ontslagpremie). Dus hij mag zich van mij gaan bewijzen

6 augustus 2018 om 22:04

spreken die spelers onder elkaar ook 7 talen? die moeten elkaar vinden in het veld

6 augustus 2018 om 22:24

een trainer is zo goed als zijn materiaal, dat is zo vaak gebleken.

6 augustus 2018 om 22:26

maar uiteindelijk haalde Pusic ook geen punten met zijn nieuwe werkwijze t.o.v. Verbeek...

6 augustus 2018 om 22:42

Vijf punten uit 6 wedstrijden tegen VVV (gelijk), Feyenoord (verlies), ADO (nipt verlies), Zwolle (winst), Vitesse (vol op de kloten gekregen) en NAC (gelijk, maar toen was de club al officieel gedegradeerd). Moyenne van 0,83 punt per wedstrijd is aanzienlijk beter dan Verbeek (0,55). Hake scoorde wel hoger, maar die werd publiekelijk (ook door niet-Tukkers) verguisd. Daar komt bij dat velen de tactiek en wissels van Verbeek echt verbazingwekkend laf vonden, en men bij Pusic wel iets meer vrijuit ging spelen.

6 augustus 2018 om 23:11

Niet te vergelijken. Op dat moment was er al geen houden meer aan. Als je maanden geen wedstrijd meer hebt gewonnen en onderaan staat, weet dat maar zo om te draaien..

6 augustus 2018 om 23:29

En van mijn club (Pec) had fc bal op het dak 6 nog gewonnen 2de competitie helft vorig seizoen

Er moet iets goed misgaan als Twente volgend jaar niet terugkeert in de Eredivisie..

6 augustus 2018 om 21:14

ik ken al die spelers niet, dus ik ga er niet zomaar van uit dat er binnen no time van al die nationaliteiten 1 goed spelend team is te maken

ze zijn gratis op te halen en schijnbaar niet goed genoeg voor andere clubs? en mag aannemen dat Twente geen hoge salarissen kan betalen?

6 augustus 2018 om 21:23

Inderdaad, zeker met de sterke bezetting van de Eerste Divisie dit jaar en het gegeven dat Twente door het financiã£â«le gedoe ongetwijfeld bepaalde spelers is misgelopen en vertraging heeft opgelopen gaat dat echt niet zo makkelijk worden.

Daarbij kan ik de kwaliteiten van de nieuwe spelers van Twente vrij moeilijk inschatten omdat ik ze niet echt ken. Puur qua selectie heeft Sparta het denk ik op het moment het beste voor elkaar(met o.a. Breinburg, Veldwijk, Duarte etc.) en ook mijn club NEC heeft zich naar mijn mening redelijk versterkt met o.a. Van Eijden en Van den Berg. Van een echte favoriet is naar mijn mening dan ook geen sprake. Wel hebben Sparta en NEC trainers die enigszins wat gepresteerd hebben, en bij Twente is het nog maar afwachten wat de onervaren Pusic daadwerkelijk kan en in welke mate hij een team kan smeden.

6 augustus 2018 om 21:30

Ben zeker met je eens dat met name Sparta en in mindere mate NEC topfavoriet zijn. In het verleden hebben we bij (bijvoorbeeld) Roda gezien dat een vreemdelingenlegioen erg wisselvallige resultaten op kan leveren. De totale kwaliteit van het elftal is nog niet heel denderend, veel van de nieuwe jongens weet ik te weinig over om Twente kandidaat te prediken. Ik hoop gewoon dat de play-offs gehaald kunnen worden want anders zal het volgend jaar toch echt (en dit zeg ik met nadruk) moeten. Talk about pressure.

6 augustus 2018 om 21:52

Bel Hassani is ook in onderhandeling met Sparta. Als die komt zijn " we " favoriet.

6 augustus 2018 om 22:00

Ik ga er ook zeker niet vanuit dat we direct promoveren en ook in mijn omgeving zijn er weinig die die illusie hebben. Het is volledig kiekn wat t wordt, die Bapoh en Smith vind ik overigens wel goed en lijken me directe versterkingen.

6 augustus 2018 om 22:02

Je mag de favorieten status hebben, gratis en voor niets! Succes er mee!

6 augustus 2018 om 21:47

Bij veel spelers is het wel kiek'n wat wod. Typische Ted spelers met een schrammetje of een verzopen carrière. Ik denk dat we heel blij moeten zijn met bijv Brama die zich opstelt in het belang van het team en zich het vuur uit de schenen werkt. Ik schat zelf in dat Sparta op dit moment een stuk verder is.

6 augustus 2018 om 23:11

Leg even uit waarom je denkt dat Twente direct weer terugkeert?

Hij gold als toptalent!!!! En dan ga je met alle respect naar de kkc ( keukenkampioenclub)twente.
Dan kun je niet beter of je bent niet beter.

Het beviel hem niet in de Verenigde Staten... Benieuwd hoe leuk hij de achterhoek vindt op het 2e niveau. Het is blijkbaar wel zo dat als hij vindt dat hij te weinig speelt of de omgeving tegenvalt hij het hazepadje kiest. Het zal mij benieuwen.

6 augustus 2018 om 22:19

Achterhoek, lekker denigrerend. Een spuug in het gezicht van een deel van Overijssel en Gelderland, waarom? Maar ben verder wel met je eens dat het voorlopig weinig goeds voorspelt over het daadwerkelijke talent van deze jongen. Als je de populistisch leus dus even weg laat, is het een prima reactie

6 augustus 2018 om 22:38

Paar jaar geleden was ik bij PSV - FC Twente. Stond daar in het programmaboek in het stukje over FC Twente ook doodleuk "de Achterhoekers....."

6 augustus 2018 om 23:13

Zegt genoeg over de makers bij PSV. Beetje research kan geen kwaad. Alhoewel, dat is niet eens nodig met Twente in de naam.. anders had het wel FC Achterhoek geheten.

6 augustus 2018 om 22:21

Zal die niet achter komen ook, aangezien hij naar Twente gaat 😉

gold is verleden tijd

als talenten zich niet ontwikkelen en elders niet op een hoger niveau kunnen spelen dan kunnen we onderhand zeggen dat het geen talent meer is? Hij is inmiddels ook al 23, en dus gewoon een volwassen voetballer, schijnbaar met beperkte capaciteiten die nu in de 1e divisie gaat spelen, dat zijn dus de harde feiten....

7 augustus 2018 om 00:37

Ted zegt toch ook niet dat hij dat nog is. Je hebt een stuk minder nodig om bij Twente te slagen dan bij Benfica dus is gewoon afwachten hoe die jongen zich gaat ontwikkelen. Je bent dingen aan het zoeken zodat je negatief kan reageren volgens mij.

Ben vaak kritisch op Twente inzake de oude leiding en de naïviteit / ontkenning van de achterban, maar denk dat ze met Ted wel een goeie in huis hebben gehaald. Niet elk schot is een haas maar er gebeurt in elk geval iets en hij kan het mooi brengen. Denk niet dat Van Halst dit voor elkaar had gebokst.

Ted van Leeuwen is echt een fenomeen. Zijn trackrecord is eigenlijk ongekend voor een directeur zonder achtergrond als actief voetballer. Hij weet in zijn netwerk toch echt wel pareltjes op te halen (klich, Unal, Celina, Matic, Rajkovic, Bony, Mertens, Chadli, Huntelaar etc.).

Ik heb er wel vertrouwen in dat Twente een selectie formeert die mee moet kunnen strijden om het kampioenschap.

7 augustus 2018 om 00:40

Hij heeft natuurlijk ook wel redelijk wat missers op zijn naam en het is afwachten hoe de nieuwe spelers zich bij Twente gaan ontwikkelen maar ik ben zeker niet ontevreden. Hij werkt echt vanuit een gigantisch netwerk. Ik sprak hem laatst waarbij ik hem enkele talenten uit de Australische competitie opnoemde en hij kende ze stuk voor stuk en kon ook meteen uitleggen waarom ze voor Twente niet interessant zijn.

7 augustus 2018 om 01:21

Met een lege beurs winkelen betekent ook wel eens een misser. Ik heb in ieder geval diep respect voor de man, ook nooit op de voorgrond.

Goh, weer een non-eu-speler. Waar betaald Twente dat van?

7 augustus 2018 om 09:34

Is Portugal tijdens mijn vakantie uit de EU gegaan? De Porxit is sneller afgehandeld als de Brexit..knap hoor!

On: ik zou zeggen...verdiep je eens in FCT en dan met name wat er de laatste maand allemaal is gebeurd, daar kan je best wel veel info uit halen die je vraag beantwoord

7 augustus 2018 om 09:41

Hij is Portugees, mooi land dat grenst aan Spanje. Vooral Algarve kan ik aanbevelen met de mooie stranden en rotspartijen, wel erg warm. waar Twente het van betaald is hier oa door Tukkertje91 ook al zo'n 85x uitgelegd. Ach, laat ook maar, voor een Vitesse-supp. die zegt zo goed ingevoerd te zijn in mijn club heb je wel veel moeite met het lezen alleen al. En spellen ook als we toch beide aan het zeuren zijn.

7 augustus 2018 om 19:30

Sorry hoor, in het artikel hebben ze het nergens over een Portugees paspoort en als je hem opzoekt lees je alleen dat hij een Braziliaan is. En Brazilië is de laatste keer dat ik het checkte geen lid van de EU...

7 augustus 2018 om 10:06

Lol! Jouw haat naar Twente is zo groot dat je zelfs Portugal al niet-EU land bestempeld.

7 augustus 2018 om 19:31

Wellicht omdat er nergens vermeld is dat hij een dubbel paspoort heeft?

8 augustus 2018 om 08:19

Waarom zou dat vermeld moeten worden wanneer hij alleen een Portugees paspoort heeft? Yatsemata.. je ziet ze vliegen

7 augustus 2018 om 10:15

Yatsemata,

Mocht het je ontgaan zijn, Portugal is niet uit de EU gestapt. Helaas voor jou is het dus (net als de rest van de selectie) een EU speler. Ricardinho heeft een dubbel paspoort (van Braziliã« en het uit de EU afkomstige Zweden), en huurling Smith komt van Wales. Wales zal ook nog onder de EU vallen zolang Groot Brittanniã« er nog officieeel niet uitgetreden is (29 maart 2019 dus).

Aanvullend: Speciaal voor hardleerse mensen heb ik wat research gedaan mbt tot non-EU spelers. Wat blijkt? Alle clubs hebben ze in de Kkd!

Clubs met niet EU spelers in de Kkd*:
Cambuur:
- Karim Rossi, Zwitserland

Den Bosch:
- Zija Azizov, Azerbeidzjan

Dordrecht:
- Mawouna Amevor, Togo
- Brandon Ormonde Ottewil, Engeland**
- Antonio Stankov, Macedoniã«
- Omran Haydary, Afghanistan
- Lulu Statia, Curcao***
- Quincy Hogesteger, Curcao***
- Jeremy Cijntje, Curacao***
- Marko Maleric, Bosniã« en Herzegovina

Eindhoven:
- Rochdi Achenteh, Marokko
- Karim Essikal, Marokko

Helmond Sport:
- Maiky Fecunda, Curcao***
- Charlton Vincento, Curcao***
- Richelor Sprangers, Haã¯ti

Mvv:
- Shermar Martina, Curacao***
- Hawbir Moustafa, Irak
- Emir Bijelic, Bosniã« en Herzegovina
- Martina Shermaine, Curcao***
- Florian Loshaj, Kosovo

Almere City:
- Edward Francis, Engeland**
- Faris Hammoutti, Marokko
- Moustapha Seck, Senegal

Top Oss:
- Ibrahima Toure, Senegal
- Patrick N’koyi, Democratisch Republiek Congo

Volendam:
- John Merkin Derry, Engeland**

RKC Waalwijk:
- Moaad El Bahraoui, Marokko
- Jurien Gaari, Curacao***
- Yael Eisden, Curacao***
- Leon van den Hoven, Nieuw Zeeland
- Saã¯d Bakari, Comoros
- Irvingly van Eijma, Curcao***

NEC Nijmegen:
- Suently Alberto, Curacao***
- Michael den Heijer, Nieuw Zeeland

Roda Jc:
- Ognjen Gnjatic, Bosniã« en Herzegovina

Sparta Rotterdam:
- Bradley Martins, Curacao***
- Lars Veldwijk, Zuid Afrika
- Ibrahim Dervisoglu, Turkije

Go Ahead Eagles:
- Brem Soumaoro, Senegal
- Bruno Andrade, Braziliã«

Tot slot ons eigen Twente:
- Ricardinho, Braziliã« (en Zweden)
- Matt Smith, Wales**

* Spelers in deze lijst kunnen evt. dubbel paspoort bezitten, daarom is deze niet 100 sluitend, overigens zijn de 4 Jong-elftallen van Psv, Ajax, Utrecht en AZ niet meegenomen.
** Volgens deze regeling is Engeland noch Wales officieel waarschijnlijk nog niet uit de EU, neem deze spelers dus met een kruiwagen zout.
*** Spelers van Curacao kunnen (via Nederland) nog onder de EU vallen. Dit is mij niet helemaal duidelijk.

7 augustus 2018 om 10:33

Tukkertje, er zijn ook een paar uitwegen. Nadat ik in de veronderstelling was dat in de KKD 1,5 keer het gemiddelde KKD-salaris betaald moest worden voor een niet-EU speler, werd ik gewezen op de Regeling uitvoering Wet arbeid vreemdelingen (zoeken op beroepsvoetballers). Deze is te vinden op http://wetten.overheid.nl/BWBR0034945/2018-05-23.

Ik verwacht dat dat daarbij regelmatig wordt gewezen naar artikel 17b:

17. Beroepsvoetballers
Voor beroepsvoetballers geldt hetgeen in de vorige paragraaf is opgenomen onverkort. Daarnaast wordt bij het betaalde voetbal ook de eerste divisie gerekend tot de hoogste competitieafdeling.

Bij een verblijf van korter dan drie maanden wordt een tewerkstellingsvergunning verleend zonder arbeidsmarkttoets als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

a. voor een marktconforme beloning in het betaald voetbal bedraagt de gegarandeerde beloning tenminste 150% van de gemiddelde beloning in de Eredivisie in het voorgaande seizoen inclusief de premies, die afhankelijk zijn van het in dat seizoen behaalde resultaat van de club die de tewerkstellingsvergunning aanvraagt. Voor spelers in de leeftijdsgroep van 18 tot 20 jaar is in de regel sprake van een marktconforme beloning als de gegarandeerde beloning tenminste 75% van de vorenbedoelde gemiddelde beloning in de Eredivisie bedraagt, en

b. als het een speler betreft die niet direct voorafgaande aan de tewerkstelling op geregelde basis heeft deelgenomen aan een competitie die ten minste even sterk is als de hoogste afdeling van de Nederlandse competitie of die niet op andere wijze, zoals door deelname aan wereldkampioenschappen, heeft bewezen over tenminste vergelijkbare kwaliteiten te beschikken.

De duur van de tewerkstellingsvergunning of een gecombineerde vergunning voor deze groep is maximaal drie jaar.

Indien het een verblijf van langer dan drie maanden betreft gelden de bovengenoemde voorwaarden ook voor het advies over het verlenen of verlengen van de gecombineerde vergunning.

7 augustus 2018 om 12:04

Die van 17b zal dan inderdaad de reden zijn dat Dordrecht geen godsvermogen betaald aan loonkosten dan ja Van 17a was ik inderdaad op de hoogte, dat werd op andere sites ook nadrukkelijk benoemd.

7 augustus 2018 om 13:39

Nou ik heb alle respect en vertrouwen in ted. Wat jou betreft de spelers die je in deze lijst noemt hoeveel hier niet van klopt weet ik niet,maar stankov klopt in ieder geval niet. Die komt uit de jeugd van Roda

7 augustus 2018 om 19:35

Curaçao valt onder het koninkrijk der Nederlanden en hun paspoort is dus hetzelfde als het onze. Daarnaast noeem je veelal spelers uit Haïti, Marokko, Turkije en Bosnië maar dit zijn allemaal Nederlanders met een dubbel paspoort. Haal deze eens uit de lijst, dan zijn het er toch een stuk minder...

8 augustus 2018 om 08:22

Allemaal ja?
Roep nou niet weer zomaar wat joh Yatsemata. Ik krijg al haast medelijden met hoe jij je voor gek zet hier in het topic waarbij je mensen te pas en te onpas een dubbele nationaliteit geeft.

8 augustus 2018 om 11:59

Aha, een stuk minder Yatsemata. Dus niet niks, waarbij Twente momenteel niks heeft aan niet-eu spelers. Overigens geef ik al aan dat er een paar met dubbele nationaliteit tussen staan hè, of heb je mijn nuance onderaan gemist. Net zoals ik aangaf dat de nationaliteiten Curacao, Engeland en Wales met een kruiwagen zout genomen moeten worden.

Overigens wil ik wel weten welke spelers dan precies een dubbele nationaliteit hebben volgens jou, exact welke spelers. Dan pas ik de lijst namelijk aan.

Redblueaquabo heeft het juist, Stankov heb ik nagetrokken. Hij staat in de lijst omdat hij voor Macedonië -19 en -21 speelde, maar bezit ook een NL paspoort. Dus die is er uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
V. ČernýAanvaller166
DaniloAanvaller1611
Q. MenigAanvaller146
J. DrommelKeeper160
D. RotsAanvaller20
D. DumićVerdediger70
T. EbuehiVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

0 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Santa Clara 11 0 2 0
2019/2020 Santa Clara 16 0 5 1
2018/2019 FC Twente 19 0 3 0
2018 Chicago Fire 3 0 1 0
2017 Orlando City B 7 0 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren