Preud’homme kruipt in rol van underdog: ‘De druk bij Ajax is groot’

Maandag, 6 augustus 2018 om 15:28Chris Meijer

Ajax neemt het dinsdagavond in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League op tegen Standard Luik. Bij de Belgische club staat Michel Preud’homme aan het roer en de 59-jarige oefenmeester manoeuvreert zijn ploeg in de underdogpositie. Volgens Preud’homme is Ajax de favoriet in het tweeluik.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie bereikt de volgende voorronde van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door fiodor)

De druk bij Ajax is inderdaad groot omdat ze eindelijk een sterke selectie hebben aan het begin van het seizoen maar Standard zal toch ook wel weer eens CL willen halen nu ze de kans krijgen lijkt me. Dat Standard 'niets' te verliezen zou hebben vind ik dan ook bullshit.

6 augustus 2018 om 15:42

De druk bij Ajax valt reuze mee. Nu EL voetbal is veiliggesteld, kan er alleen maar iets gewonnen worden. Als Luik het moeen hebben van hoop dat de druk Ajax teveel wordt, dan gaan ze een zware avond te gemoed.

6 augustus 2018 om 15:45

Hoezo kan er alleen maar iets gewonnen worden? Kan me niet voorstellen dat Ajax tevreden is met EL voetbal.

6 augustus 2018 om 15:50

Natuurlijk wel. In de CL kom je toch niet ver. Je kan hoogstens derde worden en dan naar de EL gaan.

6 augustus 2018 om 15:54

Houd aub op met deze onzin Kyle. Er zijn genoeg redenen waarom je naar de CL wilt. De prestige en het geld zijn er twee, maar belangrijker de ervaring voor jonge spelers. Daarnaast kan je gewoon eerste worden, dus hoogstens derde slaat natuurlijk nergens op.

6 augustus 2018 om 15:58

CL voetbal is een bonus maar absoluut geen vereiste bij Ajax. Met drie voorrondes was de kans toch niet zo groot. Al schakel je Luik uit, dan moet je nog een zware tegenstander overleven. Prachtig als het lukt, maar geen man overboord als het niet lukt.

Mocht het niet lukken, dan gaan we voor een herhaling van 2016/2017.

6 augustus 2018 om 18:30

En het zorgt ervoor dat je in de toekomst ook weer hoger ingeschaald wordt bij lotingen. Financieel gezien is het geen must maar wat Preud'homme zegt staat bij alle media ook al als verhaaltje klaar...en dat gezeik wil je sowieso niet hebben, want men gaat meteen aan je stoelpoten lopen zagen.

6 augustus 2018 om 20:36

Als club wil je graag in de CL in, als supporter vind ik CL goed als we maar minimaal 3e worden. Worden we 2e komen we tegen een nummer 1, waardoor we er misschien meteen uit liggen. Als supporter ben ik al lang blij dat we europees spelen en dat ik doordeweeks niet naar andere clubs hoef te kijken, ben altijd blij om ajax weer te kijken ipv alleen het weekend. In europa league hebben we meer kans dan CL uiteindelijk, maar voor het geld is CL beter ja.

6 augustus 2018 om 15:48

Het gevoel overheerst om heel zelfverzekerd te zijn en 2 overwinningen te voorspellen. Voorheen hield ik mij netjes in maar ik denk dat ik met deze selectie, de huidige vorm en de zichtbare honger/motivatie bij de spelers toch echt een reële verwachting schep: uit 1-2, thuis 2-0.

Ze zijn ook underdog. Ajax in goede doen gaat met deze selectie over 2 wedstrijden winnen van standard. we hebben het over standard!!! geen lyon of united godver man overschatten is ook een vak. Als ajax van deze drankploeg verliest verdienen ze geen champions league. mijn voorspelling 1-3 uit 2-0 thuis

6 augustus 2018 om 15:38

Ajax zou dit inderdaad moeten winnen. Denk dat Anderlecht en Club Brugge de sterkste ploegen in België zijn maar dat wil nog weleens anders uitkomen door die vreemde play offs.

6 augustus 2018 om 16:46

Ajax zou idd moeten winnen over 2 wedstrijden. Echter heeft het bedrag van de investering hier niks mee te maken. Ajax heeft hiervoor juist afgelopen jaren een buffer voor opgebouwd om niet afhankelijk te zijn van cl inkomsten neemt uiteraard niet weg dat het mooi meegenomen zou zijn. De enige echte druk die er is is het sportieve gedeelte financiëel is Ajax kerngezond

6 augustus 2018 om 15:39

Rosenborg, Nice, Rostov en Rapid Wien zijn ook geen Lyon of United. Toch is het ons niet gelukt om te winnen van deze ploegen.

Wordt gewoon een lastige pot tegen Standard. Zijn een fysiek sterke ploeg met enkele goede technische spelers.

6 augustus 2018 om 15:41

Hoop echt dat zowel mijn club (PSV) Als jullie het halen, zou erg goed zijn voor het Nederlandse voetbal.

6 augustus 2018 om 15:49

Ajax is nu wel een stuk sterker dan toen ze tegen die ploegen speelde.

6 augustus 2018 om 16:00

Van onderschatting zal geen sprake zijn, zeker gezien de voorgeschiedenis de afgelopen jaren tegen idd dat soort ploegen.

Maar voor het eerst heb ik er eigenlijk vrij veel vertrouwen in. De selectie heeft met de aankopen en het talent wat erbij komt het niveau van een Europese subtopper en oogt ook scherp.

6 augustus 2018 om 15:41

Daar heb je weer zo'n arrogante Ajacied hoor. Hoogmoed komt voor de val, net als alle voorgaande jaren waarin Ajax werd uitgeschakeld in Europa.

6 augustus 2018 om 15:52

Goh, als een supporter zegt dat Trencin te doen moet zijn, is dat prima, maar als een Ajacied dat zegt is dat arrogantie? Over lange tenen gesproken...

6 augustus 2018 om 15:53

Bovendien kan Ajax niet uitgeschakeld worden in Europa. Ajax heeft immers al de EL bereikt.

6 augustus 2018 om 15:54

Goedkope reactie door zo te reageren, je doet het speciaal voor de duimpjes hè?

6 augustus 2018 om 15:56

Er zit een verschil tussen zeggen dat Trencin te doen moet zijn en datgene wat eerder werd vermeld. Daarentegen snap ik je punt wel, lichte discriminatie is aanwezig

6 augustus 2018 om 16:11

Trencin is heel wat anders dan Standard Luik he.

6 augustus 2018 om 17:20

Vooral Trencin onderschatten beste E. Meens

6 augustus 2018 om 16:26

'drankploeg'. Onderschatten is ook iets. Straks noem je ze nog een café-amateurploeg.

6 augustus 2018 om 16:50

That's te spirit

6 augustus 2018 om 17:13

Wat een onzin. Wij leren het ook nooit. Altijd de tegenstander onderschatten en alleen maar afgaan op naam. Al die ploegen die Ajax de afgelopen jaren hebben uitgeschakeld waren op papier allemaal minder. Belgisch voetbal staat op gelijke hoogte met ons voetbal.

6 augustus 2018 om 18:10

Laat me niet lachen. Het Belgische voetbal is en blijft inferieur aan ons. Dat het lastig word zou zo maar kunnen, maae overschatten is ook een snel gemaakte fout.

Kan iemand mij, die de Pro League volgt, vertellen hoe sterk dit Standard is? Kijk vrijwel geen Belgisch voetbal. Welke spelers zijn gevaarlijk en wat is de tactiek?

6 augustus 2018 om 15:44

Ze zijn niet zo sterk, verleden jaar plaatste ze zich met moeite voor de na-competitie. Daarin deden ze het echter wel boven verwachting. De ploeg moet het hebben van hard werken en stevig voetbal. Liever een lange peer naar voeren dan een verzorgde opbouw. Hun taktiek zal zijn om er een fysieke wedstrijd van te maken en Ajax trachten te belemmeren om te voetballen. Want qua techniek en voetballend vermogen is Ajax echt vele malen beter.

6 augustus 2018 om 15:44

Voetbalzone heeft er al een vrij uitgebreid artikel over geschreven, dus ik zou zeggen... gebruik de zoekfunctie. Het is lastig in te schatten, maar als Ajax een goede dag heeft, is het geen probleem.

6 augustus 2018 om 15:45

Is een fysiek sterke ploeg met enkele goede technisch vaardige spelers. Hebben wel hun beste speler verloren. Daarnaast zijn Sa en Lestienne nog niet 100% wedstrijdfit (wat een voordeel is voor Ajax). Weet ook niet of Carcela een hele wedstrijd kan spelen.

6 augustus 2018 om 21:11

Zijn belange niet klaar inderdaad. Hebben ook hun coach vervangen en hun beste speler verkocht. Zijn net aan het bouwen en niemand is echt klaar. Op dit moment de nummer 5 van Belgie ofzo van sterkte. Ik denk dat Ajax dit niveau wel aankan.

6 augustus 2018 om 15:46

Nou ik volg het niet echt maar ik had vrijdag de wedstrijd gezien van standard maar dat was niet veel soeps

6 augustus 2018 om 16:00

@speedyafc @ajaxbaggio jullie spreken juist tegen wat er Preud’Homme in dit artikel zegt, hij zegt juist dat ze het met goed voetbal moeten doen en geen fysieke strijd van gaan maken want daar hebben ze de spelers volgens hem niet voor.

6 augustus 2018 om 16:02

@ajaxleon, Ik volg de Belgische competitie op de voet en ik kan je wel wat meer info geven over Standard. Eerst en vooral is Standard qua supporters naar alle waarschijnlijkheid het 'vurigst' als we spreken over supporters in Belgie. Een sfeervol stadion en voor de Belgische toppers nooit een gemakkelijke verplaatsing.

Standard is vorig seizoen slecht begonnen en wist zich uiteindelijk net te plaatsen voor de Play Offs. Daarin speelde Standard het beste voetbal van de zes teams en wisten ze nog bijna kampioen te spelen.

Sterspeler bij de Walen Mehdi Carcela, zeker nu Edmilson Junior weg is. Die laatste had ook een speler geweest om 'in de gaten te houden'. Of Carcela al in vorm is, valt af te wachten.

Centraal in de defensie staat Luyindama. Fysiek ijzersterk en speelt onder het motto: weg is weg. Op snelheid en in zijn rug laat hij wel steken vallen dus daar liggen voor Ajax volgens mij wel mogelijkheden. In het duel zal het lastiger worden.

Ochoa staat in doel. Die kennen we allemaal van zijn twee sterke Wk's. Een goede sluitpost en het blijft vreemd dat die in de Belgische competitie speelt.

De spits is niets bijzonders. Staat vaak op de juiste plaats maar is geen geweldenaar. Dan heb je nog Mpoku die technisch vaardig is en in het verleden wel eens uitpakte met een prachtige vrije trap. Nadeel bij Mpoku is dat hij enorm traag is.

Kortom, er zit wel iets van kwaliteit in Standard, dat vooral thuis altijd wat meer kan. Echter denk ik dat deze wedstrijd voor hen nog te vroeg komt. Ze zijn nog niet op volle oorlogssterkte en hun beste speler is vervangen door iemand die nog niet speelklaar is.
Ik verwacht dat Ajax over twee wedstrijden aan het langste eind trekt.

6 augustus 2018 om 16:18

Nuttige info. Dank

6 augustus 2018 om 17:41

Emond is niets bijzonders, nee. Maar ze hebben met Sa wel een hele goede spits gehaald. De vraag is of hij al speelklaar is na zijn halfjaar in China. Blijkbaar niet. Net als Carcela die een goede week terug van vakantie is. Dat is natuurlijk een serieuze aderlating.

ik ken alleen Carcela dus hoop dat Ajax gewoont wint

Laat een fysieke strijd nou net een van de taktieken zijn waar Ajax zich de afgelopen jaren steevast op stuk liep. Niet voor niks blijken Utrecht en Ado jaarlijks zeer lastig omdat die bereidt zijn hun fysiek er in te gooien. En wat doet Preudbomme? Lekker voetballen joh. Lijkt mij de minste oplossing.

6 augustus 2018 om 15:56

Niet dat ik het voetbal daar volg, maar ik lees overal dat ze fysiek sterke spelers hebben. Kan me niet voorstellen dat dit meer is dan een uitspraak om de tegenstander te verwarren, toch?

6 augustus 2018 om 17:37

Niet geheel mee eens. Ajax verloor van Utrecht door tactisch vernuft en niet door fysiek spel. Mag gewoon gezegd worden. Van ADO verloor Ajax vooral van zichzelf, weinig creëren en de kansen die ze creëerde gingen er niet in. En scoren is gewoon een probleem van deze ploeg. Te weinig goede kansen worden omgezet in goals. Vind juist dat Ajax zich steeds beter is gaan wapenen tegen fysiek door zelf spelers in te zetten die niet vies zijn van uitdelen. Bij eiting zie je dan wel weer het oude Ajax probleem. De beuk erin en hij wordt overrompeld. Bij een de Ligt en een van de Beek bv zie je dat veel minder. En Mazraoui lijkt er ook niet vies van te zijn om zijn lichaam te gebruiken en door te zetten op mentaliteit.

De druk bij Ajax om te presteren is altijd groot...

En daar komen de slimme sluwe trucjes van door de wol geverfde coaches. Verleidt Ajacieden tot uitspraken, de spelers van Luik tot op het bot gemotiveerd en risico op de deksel op de neus vergroot.
Gewoon alles geven en je kapot ploegen op het veld en dan proberen Standard Luik te verslaan. Ze staan ook in de 3e voorronde (dankzij prestaties in de Belgische competities en de interationale prestaties van de Belgen)

6 augustus 2018 om 15:56

Denk je echt dat het effect zo groot is? Als Ajacieden de uitspraken niet doen, dan is Luik toch ook gewoon gewoon gemotiveerd?

6 augustus 2018 om 16:32

Nou ik probeer weleens een analyse te maken. Voetbaltechnisch zijn Ajax spelers vaak veel verder maar ze worden afgetroefd op mentaliteit, kracht of conditie.
Ik vraag me al jaren af waarom bepaalde ploegen gewoon slap spelen op sommige momenten terwijl ze bij vlagen echt heel goed kunnen voetballen.
Ajax heeft echt toppers verslagen in de CL maar komt vaak genoeg ook waardeloos voor de dag; ik denk dat motivatie, mentaliteit maar ook dit spelletje er onderdeel van is.
Zie EL-finale vs Man Utd, wat zei Mourinho?
Het zorgt misschien bij iedere pass voor 2% minder zuiverheid, bij iedere actie voor 1% minder snelheid. Maar op een hele wedstrijd zorgt dat wel precies voor de kansen van de tegenstander waardoor je verliest.

Ook het psychologische oorlogsvoeringsspelletje voor de wedstrijd is onderdeel van de wedstrijd en dat beheersen ze in het buitenland wel echt beter.

6 augustus 2018 om 17:00

Slimme trucjes van doorgewinterde coaches ? Amateur psychologie en voorspelbaar.

De vorige ontmoeting was het uit 1-1 en thuis won Ajax met slechts 1-0. Dat was in het seizoen dat Ajax de finale EL haalde.

6 augustus 2018 om 17:00

Klopt niet. Het werd eerst 1-0 thuis (had 3-0 moeten zijn qua kansen) en uit 1-1 met een B-team was niet eens heel slecht.

6 augustus 2018 om 17:06

In de groepsfase was dit inderdaad. Thuis was Ajax heer en meester en hadden ze met een groter verschil moeten winnen. Uit speelde ze met een veredeld tweede elftal omdat ze toch al door waren naar de vorige ronde. De elftallen zijn voor een groot deel ook heel anders, dus het is nou niet een echte graadmeter.

Ben benieuwd op welke media Preud'homme doelt. Ik heb niemand zien schrijven dat Ajax in de CL thuishoort of dat Standard geen grote opgave voor Ajax wordt. Natuurlijk is Ajax favoriet, maar het wordt lang niet zo makkelijk als Sturm Graz.

Een voordeel dat Standard heeft is dat ze al twee competitie wedstrijden hebben gespeeld. In feite is hun voorbereiding voorbij, terwijl Ajax nog in de voorbereiding zit. Als je het zo bekijkt is Standard normaal gezien al verder als ploeg.

Niks comfortabeler dan de underdogrol ! Niks verraderlijker ook.
Vergeet Sturm Graz, en stel je in op een fysiek sterke ploeg die schoffelt als het nodig is.\
Levensgevaarlijk !

Ajax heeft met de aankopen / uitgaven niet alleen fantastische spelers binnengehaald, maar ook een enorme druk. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het is wel een constatering. In de eredivisie is Ajax de gedoodverfde kampioen. Als Ajax het waarmaakt is dat logisch met zulke aankopen en na zoveel tijd. Als Ajax het niet wordt, dan gaan er koppen rollen. Dat Ajax nu zeker is van Europees voetbal neemt enige druk weg voor de wedstijd tegen luik, maar ook hier zal de druk hoog zijn. De ervaren spelers mogen nu direct bewijzen dat ze het team onder druk de juiste keuzes laten maken. Ik ben benieuwd

Wat een lafaard bah. En als ze dan winnen kennen we het verhaal ondertussen wel. Met Belgisch commentaar dat zich verkneukeld dat ze van Nederlanders winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Standard Luik

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.AA Gent290
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
J. MulekaAanvaller218
A. BodartKeeper361
A. TapsobaAanvaller210
O. OularéAanvaller122
M. BokadiVerdediger314
L. HenkinetKeeper10
E. DelangreVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Standard Luik.

12 fans
Coach, 62 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren