Galatasaray moet prijs aan stuntploeg van Manu en Bayram laten

Zondag, 5 augustus 2018 om 22:38Demen Bulbul • Laatste update: 22:43

Galatasaray is er niet in geslaagd het voetbalseizoen in Turkije te beginnen met een prijs. De landskampioen van afgelopen seizoen moest de Super Cup zondagavond in Konya laten aan bekerwinnaar Akhisarspor. Nadat er na negentig minuten een 1-1 stand op het scorebord stond en de verlenging geen doelpunten had opgeleverd, trok Akhisarspor in de strafschoppenserie aan het langste eind.

Akhisarspor verraste vorig seizoen Fenerbahçe in de bekerfinale en ook tegen Galatasaray verweerde het elftal van trainer Safet Susic zich bijzonder kranig. De groenhemden konden leunen op een stabiele defensie en counterden zich al na vijf minuten voetballen naar een voorsprong. Voormalig Feyenoorder Elvis Manu ging vanaf eigen helft aan de wandel met de bal, waarna hij met enig fortuin Hélder Barbosa wist te bereiken in het strafschopgebied van Galatasaray. Diens schot belandde op de paal, maar in de rebound trof Jevhen Seleznjov alsnog doel.

Behalve Manu kon ook Bredanaar Ömer Bayram bij Akhisarspor rekenen op een basisplaats, terwijl namens Galatasaray Ryan Donk en Garry Rodrigues aan het startsignaal verschenen. De formatie Terim had het lastig in de eerste helft en ontsnapte op slag van rust aan een ruimere achterstand. Doelpuntenmaker Seleznjov trok vanaf de rechterkant van het veld naar binnen en stuurde het leder vervolgens buiten het bereik van Fernando Muslera richting de verre hoek. De doelman van Galatasaray werd echter gered door de paal.

Akhisarspor leidde verdiend bij rust, al leek de ploeg na een half uur wel te ontsnappen. Dany Nounkeu beging een overtreding op de doorgebroken Rodrigues, maar arbiter Cüneyt Cakir toonde de verdediger, zelfs na raadpleging van de videoscheidsrechter, slechts een gele kaart. Na de onderbreking nam het tempo van de wedstrijd aanzienlijk toe, met kopkansen voor invaller Eren Derdiyok en Seleznjov aan weerszijden tot gevolg. Hun pogingen vlogen echter over. Miguel Lopes had de wedstrijd twintig minuten voor tijd op slot kunnen gooien, maar hij faalde oog in oog met Muslera.

Daardoor mocht Galatasaray blijven hopen op een resultaat. Rodrigues dook vlak na de reuzenkans voor Lopes gevaarlijk op voor het doel van Fatih Öztürk, maar de doelman van Akhisarspor hield zijn ploeg met een puike redding op de been. Öztürk zag de druk richting zijn doel echter toenemen en moest elf minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker incasseren. Derdiyok scoorde met de buitenkant van de voet na een intelligent passje van Yuto Nagatomo. Het team van Terim slaagde er uiteindelijk niet meer in een tweede treffer te forceren, waardoor een verlenging volgde. Daarin was de eerste grote kans voor Yunus Akgün: het toptalent van Cim Bom dwong Özturk van afstand tot een reflex. Verder dwong Galatasaray echter weinig af, waardoor een strafschoppenserie een winnaar moest opleveren. Daarin miste Bafétimbi Gomis als enige, waardoor Akhisarspor als winnaar van het veld stapte.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door kayser-i-rum)

Wat is die gomis nep he

Altijd Gomis die een penalty moet missen, zag het al gebeuren.

5 augustus 2018 om 22:49

Zit is zijn naam...... Go.....miss

Met dit team gaat GS geen potten kunnen breken in CL.

5 augustus 2018 om 22:46

Met gomis in de CL maakt gala geen kans. Hij kan de druk niet aan en in de CL heb je een killer nodig.

Jammer, jammer, jammer. Het past niet bij het dna van Galatasaray dat we het hier weggeven, vooral nadat we de overhand in de tweede helft en in de verlenging. İn de verlenging moest je gewoon dat doelpunt vinden, helaas. Overigens mogen Manu, Bayram, en ook heel verrasend Gomis echt wel wat kilo's kwijtraken. Dat kan toch niet man, als professionele voetballer. Vandaag is het duidelijk geworden dat Galatasaray dringend een nummer 10 (Kagawa?) nodig heeft. N'diaye is ook een mogelijkheid, kan ook op die positie. Maar er moet echt wat gebeuren op die transfermarkt, want anders gaat de Cl een grote afgang worden.

Ik wil hierbij de bond en Konyaspor van harte bedanken voor het prachtige veld waarop deze wedstrijd is gespeeld.

Leuk om te winnen zo een supercup, maar is mischien wel de minst belangrijke. Ben blij dat het Akhisar is die m ten koste van ons wint. De nodige druk gezet in de 2e helft, maar al met al ook wel verdiend gewonnen Akhisar, gefeliciteerd. Over ons: we zijn zeker nog niet klaar voor het seizoen, maar met hopelijk snelle versterkingen moet het wel goed komen. Gelukkig hoeven we geen voorrondes te spelen wat zeker scheelt.
Gomis weer een pen gemist, en zag het eigenlijk al aankomen.

Het leek alsof niemand zin had vandaag. Ik maak me zorgen. Dit moet veel beter. Maicon viel positief op. Linnes was een van de betere vandaag.
Nog iets.. Je staat 1-0 achter in een bekerwedstrijd. Je team speelt slecht. Toch geloof je in een achtienjarige jongetje uit de jeugd. Hiervoor wil ik Terim feliciteren. Yunus Akgun maakte ook bijna een geweldig doelpunt. Potentie heeft hij zeker. Toch moet die nog veel leren.

5 augustus 2018 om 23:37

Nou ik ben blij dat ik niet de enige ben. Ik zag al excuses komen van "waarom laat je een snotaap spelen in een wedstrijd met zoveel druk"? Wat betreft de wissel van Akgun geef ik Terim heel erg gelijk en ik respecteer hem daarvoor.

5 augustus 2018 om 23:57

Geloof me, ik heb liever dat spelers als Akgun en Celil doorbreken dan deze beker. Wij hebben op het moment spelers als Yunus Akgun, Celil, Ozan Kabak en Ali Yavuz. Fenerbahce heeft spelers als Baris, Berke, Ferdi en Elmas. Ik hoop dat al deze snotapen gaan doorbreken.

6 augustus 2018 om 09:54

Met huidige gang van zaken zal de nationale elftal wel heel veel keuzes hebben. Ben persoonlijk geen fan van Fener spelers die voor het nationale elftal gaan spelen. Onnodige risico voor niks.

Dat er zvm 'snotapen' doorbreken

Met dit spel en gebrek aan teamgeest, is elk behaalde punt in de CL een zegen. Wat een drama. Gomis zakte vandaag totaal door de ondergrens, met zijn gemiste penalty als dieptepunt. Enige lichtpuntjes waren Nagatomo en in mindere mate Yunus Akgun. Over 5 dagen begint het seizoen, en we kunnen niet eens fatsoenlijk overspelen. Dringend een nieuwe cv, box to box middenvelder, en een spits nodig om nog enigszins potten te kunnen breken, nationaal en internationaal.

5 augustus 2018 om 22:51

Trouwens, hoe is het mogelijk dat je zelfs met behulp van de VAR geen rood aan Dany geeft? Een doorgebroken speler neerhalen is toch overal in de wereld rood?

5 augustus 2018 om 23:22

Niet in turkije

Ik denk dat het waar is dat Gomis meer geld wilt van Galatasaray. Liep er bij als een zoutzak vandaag. Ik heb alleen Basaksehir niet gezien tot nu toe, van de traditionele top 4 vind ik dat alleen Fenerbahce voetballend klaar is voor het nieuwe seizoen. Maar zelfs zij missen een spits, misschien zelfs twee.

5 augustus 2018 om 22:55

Fener? Omdat ze een paar jeugdspelers hebben gekocht? İn mijn ogen is Basaksehir de favoriet, gevolgd door Galatasaray en Besiktas. İk zie Cocu het eerlijk gezegd niet lang volhouden in Turkije.

5 augustus 2018 om 23:35

Heb je naar de wedstrijden van Fener gekeken?

6 augustus 2018 om 00:51

Oefenwedstrijd zeggen helemaal niets. Benfica zal jullie eerste test zijn en ik kan jullie verklappen dat weer een jaartje El staat te wachten. En nee, dit is geen haat. Dit is realisme. Fener koopt jonkies in zonder dat er fundering staat. Dit is een formule die gedoemd is te miskukken, en met een defensieve softie als Cocu (Nederlandse Aykut) gaan jullie het nog heel moeilijk krijgen.

6 augustus 2018 om 01:00

Dit is geen realisme dit is gewoon haat en jaloezie.

6 augustus 2018 om 01:00

Dit is geen realisme dit is gewoon haat en jaloezie.

6 augustus 2018 om 10:01

Bozkurt20

Dat is gebaseerd op niks. Oefenwedstrijden zeggen inderdaad niks maar dan vraag ik mij nog steeds af waarop je baseert dat Fener niks gaat presteren? Je reageert naar alle waarschijnlijkheid op onderbuikgevoelens. Over de jonkies, Elijf Elmas en Baris zullen naar alle waarschijnlijkheid in de Basiself starten. Daarbij zullen er nog transfers gemaakt worden. Wat ik van jou zie is teveel onderbuik gevoel. Ik heb namelijk de wedstrijden van de 3 topclubs bekeken en ik kan er onderhand wel raden wie er wat gaat doen. De verloren bekerfinale gister zegt ook boekdelen.

Dat gezegd zit je ook appels met peren te vergelijken. Naar alle waarschijnlijkheid zal Benfica doorgaan naar de CL. Maar dat zegt niks over hoe Fener zal spelen in de competitie. Zet daar de top 4 van het laatste seizoen daar en dan zie je geen betere resultaat.

5 augustus 2018 om 23:23

Gomis ging voor en na de penalty zelfs zijn lach inhouden, ik dacht echt van wtf doet hij nou. Of ben ik de enige die dat zag? Leek wel alsof hij heel de wedstrijd bewust rustig aan deed.

Was Belhanda zo drama vandaag dat hij als eerste werd gewisseld.

5 augustus 2018 om 22:55

Hij is altijd een drama, vooral zijn karakter.

5 augustus 2018 om 23:23

Belhanda en Feghouli waren de slechtste spelers op het veld.

Je kan wel gomis blijven zeggen maar Carole en Yunus moest je amper zetten. Carole die geen Gs niveau is en Yunus zonder ervaring. Als je Mugdat en Henry erin had gezet had je grotere kans om te scoren!

5 augustus 2018 om 23:09

Wissel van Carole kan ik enigszins nog begrijpen aangezien Nagatomo net terug is van zijn welverdiende vakantie en Carole de laatste 10 minuten kan vullen.
Echter heeft Terim wel de fout gemaakt door Feghouli niet te wisselen voor Henry of Sinan, want wat was hij slecht man.

Heb de wedstrijd live gezien met dit elftal gaat GS geen potten breken in de CL Akishar kreeg nog echt grote kansen als je zo verdedigt word je in Europa gelijk afgestraft Alleen nakatomo en Maicon zijn redelijke spelers de rest is echt middelmaat of over de Hill derdiyok Sekcuk Inan Gomis Gefeliciteerd Akishar Cupfighters

Heb de wedstrijd live gezien met dit elftal gaat GS geen potten breken in de CL Akishar kreeg nog echt grote kansen als je zo verdedigt word je in Europa gelijk afgestraft Alleen nakatomo en Maicon zijn redelijke spelers de rest is echt middelmaat of over de Hill derdiyok Sekcuk Inan Gomis Gefeliciteerd Akishar Cupfighters

Wat een dramatisch veld zeg. Je kon de bal op sommige plekken gwn niet over de grond spelen. De bal bleef maar een wip krijgen. Het was de eerste serieuze pot. Begin van het seizoen altijd heel lastig. Niemand had zin leek het en was ook nog eens warm. Op deze manier gaan we in ieder geval niks doen in Europa. We moeten veel beter spelen en daarvoor hebben we toch misschien wel een of twee nieuwe spelers nodig. Ben benieuwd met onze financiën. Al met al gefeliciteerd Akhisar!

Galatasaray moet gewoon alle Seleznovs, Webo's en Nakoulma's (og's remember) kopen. Allemaal spelers die voor middelmatige clubs hebben gespeeld (op Fener na) en altijd weten te scoren tegen ons. Is uit mijn hoofd alweer de vijfde goal van Seleznov tegenover ons, we lijken er wel een patent op te hebben. Niet normaal meer. Interessant feitje overigens: Bobo is weer terug op de Turkse velden, ik zie hem ook weer tegen ons scoren met Alanyaspor.
Dan de wedstrijd. Wat. Een. Baggerveld. Hoe kan je als voetbalbond je approval geven voor zo'n gaar voetbalveld? Het gras kwam er op een gegeven moment zelfs uit, hoe kan dat nou?
Verder hebben we nog steeds geen vervanger voor de in de winter (!) vertrokken Ndiaye. Donk en Selcuk waren leuke korte termijn oplossingen, maar hier red je het niet mee. Niet in de competitie en al helemaal niet in Europa. De spelers waren al kapot na 90 minuten en dat begrijp ik van sommigen die een WK hebben gespeeld. Kijk naar Nagatomo, zelfs met een WK in de benen heeft hij harder gestreden (100 minuten lang!) tegenover een Gomis die in de zomer het WK heeft gevolgd vanaf de buis op de bank. Laatstgenoemde was overigens zeer beroerd. Speelde volgens mij zijn 1 na slechtste wedstrijd voor GS (eerste wedstrijd tegen Ostersunds spant de kroon). Als hij na vandaag nog steeds uit is op een salarisverhoging, wetende dat de club de benodigde financiele krapte heeft, dan mag hij eens even goed in de spiegel kijken. Goed van het bestuur dat ze niet meegaan in die onzin.

Wedstrijd niet bekeken. Ik kan er niks over zeggen behalve van wat ik lees en hoor. Belhanda, Feghouli en Gomis vallen blijkbaar tegen. Het is mij een verbazing waarom Terim met Donk-Fernando begon. Of dat Mugdat, Onyekuru niet hebben gespeeld. De spelers die het verschil zouden maken...

6 augustus 2018 om 00:10

Donk en Fernando zullen de centrale duo vormen op het middenveld, met Selcuk als back-up.
Zonder een type Ndiaye hebben we een te trage middenveld voor CL en competitie.
Terim had tijdens de voorbereiding Belhanda naast Fernando geprobeerd, maar dat was totaal mislukt.

Transfer is dus nodig en het liefst is dat Ndiaye en Denayer.

6 augustus 2018 om 00:42

Helaas is het bijna onmogelijk om beide spelers aan te trekken. Er zullen toch echt eerst spelers moeten vertrekken, wil je het team versterken met transfers. Als ik de berichten zo lees, is er bijna tot geen concrete interesse voor de spelers van GS...

6 augustus 2018 om 10:04

Donk en Fernando zijn te verdedigend. Daarmee kan je wel in Europa verschijnen (wat ook wel moet) maar absoluut niet in de Turkse competitie. Fener heeft 3 jaar met Souza-Topal gespeeld terwijl Besiktas 2 jaar met Veli-Atiba heeft gespeeld. Wat heeft dat ze opgeleverd? Niks anders dan kostbaar puntenverlies.

Een type Ndiaye is nodig of anders Akbaba. Akbaba-Ndiaye-Fernando zou voor de competitie wel heel voordelig wezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1148 fans
Selectie
SpelersPositieW
B. YılmazAanvaller170
İ. ÇipeKeeper70
F. MusleraKeeper250
F. ÖztürkKeeper10
Iñaki PeñaKeeper60
J. YılmazKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

8 fans
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren