PSV komt met verklaring na veelbesproken video met jonge Feyenoorders

Zondag, 5 augustus 2018 om

Op sociale media werd zaterdagavond verontwaardigd gereageerd op een video van twee jonge supporters van Feyenoord. De zevenjarige Koen en de negenjarige Thijs werden door een steward van PSV gevraagd om hun Feyenoord-shirt binnenstebuiten te dragen in het Philips Stadion. Volgens Thijs Slegers, woordvoerder van PSV, ging het om een goedbedoeld advies van PSV.

Koen en Thijs zaten als genodigden van de Johan Cruijff Foundation in een speciaal vak. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een veiligheidsoverleg gevoerd, waaruit naar voren kwam dat PSV ervoor moest waken dat shirts in het vak voor genodigden mogelijk tot irritatie konden leiden. Desondanks besloot de club voor de wedstrijd om geen kledingvoorschrift op te leggen. "We vonden het niet netjes om genodigden op te leggen wat ze moesten dragen", vertelt Slegers aan Omroep Brabant.

"Ondanks allerlei maatregelen constateerden we al vóór de wedstrijd dat er in meerdere vakken een gemengd publiek zat. Om escalatie te voorkomen hebben we enkele mogelijk kwetsbare fans, zoals deze kinderen, het goedbedoelde advies gegeven om hun voorkeur niet opzichtig te tonen. Voor de duidelijkheid: het was geen eis, want die afspraak was er niet gemaakt", maakt de woordvoerder duidelijk. Hij vindt het 'natuurlijk niet leuk om zoiets tegen kinderen te zeggen', maar geeft aan dat PSV moet waken over de algehele veiligheid.

Elwin, de vader van de twee jonge Feyenoorders, vertelt hoe de steward de boodschap afleverde. "Ze snapten niet waarom ze hun shirt moesten omdraaien", laat hij weten. "Ze vroegen 'Papa, wat bedoelde die mevrouw toen zij zei dat er een paar ons aan het 'zoeken' waren?'" Elwin had bij de kaartverkoop bovendien gemerkt dat een paar supporters 'een beetje vervelend' reageerden op de Feyenoord-shirts die zijn zoons droegen.


Poll

Begrijp je de handelswijze van PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door myajaxforever)

Sorry maar waar moet het heen als supporters zelfs kinderen lastig gaan vallen als ze een ander shirt aan hebben

5 augustus 2018 om 13:36

Better safe than sorry. Er hoeft maar 1 debiel tussen al die duizenden supporters te zitten en je hebt een veel groter nieuwsbericht.

5 augustus 2018 om 14:10

Als het maar 1 raar persoon is dan gebeurt er niets. Helaas zijn het er vaak wat meer. Al denk ik dat er waarschijnlijk ook niets was gebeurd als die jongetjes hun shirt normaal aan hielden.

Ik mis het WK, waar voetbalfans nog gewoon door elkaar kunnen zitten. Word echt schijtziek van die paupersupporters die denken dat ze hardcore zijn door zich als een idioot te gedragen naar supporters van andere clubs.

5 augustus 2018 om 18:14

Tja, er is zelfs een raar persoon geweest die een Feyenoorder heeft aangevallen op dat vak. Stewards deden niets.

5 augustus 2018 om 13:38

Hier is verontwaardiging over? Ik zat gisteren in het stadion en er zaten gewoon Feyenoorders in ins vak. Is allemaal goed gegaan behalve de idioten die weer vuurwerk mee moesten nemen...

5 augustus 2018 om 18:15

Niet overal is het goed gegaan. Er waren PSV'ers bezig met een heksenjacht op Feyenoorders én eentje is zelfs geslagen.

6 augustus 2018 om 01:09

@Psv-er! en @FR12Jules, dit lijkt me geen onderwerp waarbij je het voor je eigen club moet opnemen of naar supporters van een andere club moet wijzen. Gewoon verschrikkelijk dat dit soort dingen gebeuren , ongeacht bij welke club. Twee jonge kinderen, bizar.

5 augustus 2018 om 14:38

BertVos - Als PSV duizende extra kaarten vrijgeeft voor Feyenoord fans en alsnog beginnen met fakkels wat verboden is.. waar gaat dit heen?

5 augustus 2018 om 14:55

Dat is altijd al zo, zo werd in 2008 een kind van 12 vol in zijn gezicht geslagen in de Kuip door een volwassen man omdat hij juichte toen Huntelaar scoorde.

Het is gewoon oppassen met gemengde vakken of thuisvakken waarin supporters van beide partijen zitten. Logisch dat de stewards aanraden het shirt even om te draaien om problemen te voorkomen.

5 augustus 2018 om 15:24

Ik weet niet of je wel eens hooligans hebt meegemaakt? Elke club heeft hooligans, maar ik vind dat die van Feyenoord toch verreweg het hoogste tokkiegehalte hebben. Ook als je probeert netjes uit te leggen waarom je een psv-shirt draagt onderweg naar de huldiging en geen ruzie zoekt, willen ze je het liefst onder de graszoden hebben.

5 augustus 2018 om 20:03

Ik verbaas mij nergens meer over zelfs op dit forum kan niet eens normaal gediscussieerd worden omdat er zoveel internet hooligans zijn. Helaas het is waar.

Alsof PSV-supporters een 7-jarige met een Feyenoord-shirt iets aan gaan doen. Ze zullen hoogstens de opmerking kringen dat ze het verkeerde shirt aanhebben. Wat een onzin.

5 augustus 2018 om 13:24

Nou toen ik zo’n 9 jaar oud was heb ik bij de bekerfinale AZ-PSV in mijn PSV shirt in het Az vak toch wel wat biertjes over me heen gehad ;-)

5 augustus 2018 om 13:29

Komt omdat dat shirt nog lelijker is dus dat snap ik nog wel Nee, het slaat nergens op dat dat gebeurd maar ik heb het ook wel zien gebeuren.

5 augustus 2018 om 13:27

Onzin? Een stelletje van de ratten besnuffelde doorgesnoven bezopen randdebielen heb je helaas bij elke club en die hebben geen remmingen als ze het shirt van de tegenpartij zien. Trieste constatering maar helaas wel waar.

5 augustus 2018 om 13:40

Dat is waar, maar die kom je als het goed is niet tegen in een gemixed vak.

5 augustus 2018 om 17:24

Dat houdt ze helaas lang niet altijd tegen, zo zijn er verhalen zat dat familievakken werden bekogeld met oa vuurwerk.

5 augustus 2018 om 17:48

Perfect omschreven!

5 augustus 2018 om 13:53

Mijn buurjongen van destijds 7 jaar kreeg een klap in het gezicht van een volwassen man. De man zei daarna tegen hem om naar huis te gaan en om een ander shirt aan te trekken. Het jongetje had een Ajaxshirt aan..... Elk persoon met een gezond verstand zou dit niet doen. Misschien alleen zeggen dat hij de verkeerde shirt aan heeft. Of zoals ik vaak bij kinderen doe zeggen dat ze een vlek op hun shirt hebben om vervolgens naar hun logo te wijzen. Er zijn ook mensen met een schroefje los en die gasten zijn gewoon gevaarlijk.

5 augustus 2018 om 14:22

Ik woon vlakbij Rotterdam en loop vaak in Ajax shirt in Rotterdam. Krijg altijd wel een opmerking maar vaak grappig. fanatieke Feyenoord fans zijn het leukst gaan ze clublied zingen als ik langs hun kroegjesloop. Ze mogen veel zeggen over Feyenoord fans maar ik vind ze echt tof.

Kon dat maar overal zo

5 augustus 2018 om 14:50

De enige keer dat ik in een Ajax shirt in Rotterdam kwam was toen de trein een tussenstop maakte op Rotterdam CS. De deur ging open, ik zat daar -minding my own business- en er was meteen al een raar persoon die agressief ging doen omdat hij een Ajax shirt zag.

Je kan niet zeggen 'ze zijn echt tof' of 'ze zijn allemaal gek', maar er lopen zeker een aantal idioten tussen, dat is een ding wat zeker is.

5 augustus 2018 om 18:27

Precies dit Murki, maar dan met een PSV-shirt. Ik heb moeten lullen als Brugman om geen klappen te krijgen.

5 augustus 2018 om 21:37

Er is een gehandicapte jongen in zijn gezicht geslapen door een psv supporter. Dus dat zegt genoeg over het niveau van de mensen daar. Kijk maar op ad.

Jammer dat het in Nederland zo sneu is.. andere landen (zoals Duitsland) kunnen supporters opzich wel door elkaar zitten en hetzelfde geldt voor het Nederlands elftal, ja dat is anders maar alsnog. Maar hier zeuren ze als kinderen een shirt van de andere ploeg aan hebben. Kinderen he.. waar hebben we het over!

5 augustus 2018 om 13:23

In Duitsland is het ook vaak genoeg mis gegaan. Je hebt overal last van die idioten.

5 augustus 2018 om 13:28

Het is vast vaak genoeg misgegaan, maar kijk eens naar Schalke-Dortmund en andersom. Blauwe shirtjes naast gele shirtjes. Zie jij dat hier al gebeuren met Groningen-Heerenveen of Feyenoord-Ajax?

5 augustus 2018 om 13:33

Er zijn tussen Dortmund en Schalke ook vaak genoeg rellen uit gebroken tussen beide supporters groepen. Misschien kan je wel normaal in de gezinsvakken zitten. Alleen je moet niet de verkeerde tegen komen.

5 augustus 2018 om 13:55

Twee seizoenen geleden ook nog bij leverkusen lazio en leverkusen roma gezeten voor de championsleague. Daar zat alles door elkaar en naast mij zat een lazio fan gehuld in shirt en sjaal. Ging er allemaal gemoedelijk aan toe die avonden. Na afloop ook geen gedonder in de kroegen waar iedereen samenkwam en ook in de bussen zaten groepjes fans onderling te praten voor en na de wedstrijd. Er werden zelfs sjaals uitgewisseld. Natuurlijk gebeurt er ook daar wel eens rottigheid maar volgende week dinsdag hoeft er echt niemand in een Luik shirt en sjaal in de binnenstad van Amsterdam te komen. Dan is het gelijk foute boel. Om mijn eigen club maar als voorbeeld te nemen.

5 augustus 2018 om 14:17

Moet zeggen dat ik hier in Amsterdam regelmatig mensen op straat zie in PSV of AZ shirt. Verwacht dan ook wel wat mensen in Luik kleding tegen te komen volgende week. Alleen Feyenoorders kom ik hier nooit tegen.

Het blijft wel een risico helaas. Je kan zomaar de verkeerde tegen het lijf lopen.

5 augustus 2018 om 19:25

Groningen Heerenveen sws geen problemen. Altijd ludieke acties. En nooit geen problemen haast, op een aantal debielen na.

Men werkt namelijk dezelfde of de volgende dag gewoon weer met elkaar.

Ik heb nooit in al die jaren problemen mee gemaakt als Heerenveen supporter bij Groningen en andersom. Ook vaak als Heerenveen supporter in t Groningen vak gezeten.

T is maar net hoe je t bekijkt. Gelukkig heb 95 % verstand en die anderen worden snel genoeg aangesproken op hun gedrag door eigen supporters.

Je vergelijkt 2 clubs die nooit problemen hebben haast, met Feyenoord tegen Ajax. Die twee tegen elkaar is een compleet ander, en een zeer beladen duel. Zo diep zit t met Groningen en Heerenveen niet.

5 augustus 2018 om 14:05

Ik ben de afgelopen jaren bij verschillende Duitse competitiewedstrijden geweest. 1e en 2e Bundesliga. De gigantische inzet van politie, en dan voornamelijk ME, heb ik in Nederland nog nooit gezien. Al was dat bij onze klassieker vast vergelijkbaar, daar kan ik niet over oordelen. Supporters door elkaar gebeurt ook daar soms vast wel. Maar er wordt, ten onrechte, vaak gedaan alsof de grootste rivalen in Duitsland probleemloos door elkaar kunnen lopen rond het stadion. Dat is gewoon onzin.

5 augustus 2018 om 17:32

Amen. Dat is zo’n onzin dat in Duitsland iedereen door elkaar heen loopt. Cijfers tonen juist aan dat problemen rond wedstrijden juist gestegen zijn in Duitsland. Helemaal in de lagere divisies. Daar zijn voornamelijk de oud oost-Duitse clubs debet aan. Ook de inzet van politie in Duitsland is veel en veel hoger dan in Nederland.

5 augustus 2018 om 19:31

Schalke dortmunt zijn rivaliserende clubs. Maar vergeet niet dat die mensen daar voor en na de wedstrijd met hun COLLEGA'S een biertje drinken. Dit zorgt er voor dat t hier anders gaat dan vele andere wedstrijden. Onder de lange zijde in t Schalke stadion zit een complete bar en al, waar gewoon iedereen door elkaar heen loopt. Dat gebeurt hier met toppers niet.

Het is duidelijk een eis anders moesten die kinderen het niet doen. Wat een onzin is dit ook allemaal

5 augustus 2018 om 14:57

Dit is geen onzin, je moet die kinderen tegen hun zelf beschermen. Er zitten genoeg rare mensen in het stadion die kinderen gewoon slaan als ze voor de andere ploeg zijn. Het is in het verleden al vaak genoeg gebeurt.

Waardeloze reactie, want als ik het goed begrijp waren dit genodigden en was het bekend dat dit dus gemengd publiek was. Dan kan je beter vooraf een kledingvoorschrift geven. Maar het meest trieste is natuurlijk dat dit kennelijk nodig is.

Als ik het filmpje bekijk lijkt mij dat de steward het goed uitlegt en de moeder het ook begrijpt.
Zoals Thijs Slegers zegt een goedbedoeld advies.

Dat het natuurlijk schandalig is dat ze deze advies moeten geven is een ander verhaal. Maar blijkbaar zijn er mensen die zich niet kunnen gedragen. Dat zag je gister ook bij die paar idioten van feyenoord fans die het leuk vinden om vuurwerk naar een keeper te gooien. En het zo verpesten voor de grote groep feyenoord fans die zich wel gedragen.

5 augustus 2018 om 14:24

Maar nette supporters gaan niet vragen naar het verschil tussen een advies en een eis. Dat doen alleen de tokkies. Een nette supporter luistert gewoon naar wat een steward zegt. Dus dit formele antwoord van PSV vind ik een beetje onzinnig. Zeg dan gewoon vantevoren: we vinden het zelf ook niet leuk, maar we moeten helaas vragen om geen shirts van andere clubs te dragen, want de ervaring leert dat dat tot problemen kan leiden. Nu schuift de club het af op de bezoekers, onder het mom van “het was maar een advies”. Het gaat me overigens niet om PSV, dit soort dingen kunnen overal helaas gebeuren.

5 augustus 2018 om 14:39

nee die filmt alleen voor de likes.

5 augustus 2018 om 14:59

En vervolgens juichen die kinderen als Feyenoord scoort en dan duiken er ineens rare PSV supporters op die kinderen en krijgen die kinderen klappen.

Het is in het verleden al gebeurt, o.a. in de Kuip. al zijn ze twaalf jaar, volwassen mannen geven die kinderen gewoon klappen als ze juichen voor de tegenstander.

Die stedward had groot gelijk, met dit soort zaken moet je geen risico's nemen.

5 augustus 2018 om 17:51

En als er wat gebeurd hangen we PSV aan de hoogste boom omdat ze hadden moeten anticiperen

Ze gaan heus niet 2 van die kinderen en de moeder aanvallen omdat de kinderen een Feyenoord shirt aanhebben. Als het nou een groepje gasten van een jaar of 25 zijn die lopen uit te dagen is het een ander verhaal. Slecht ingeschat van de steward.

5 augustus 2018 om 15:00

In september 2008 gebeurde had naders wel in de Kuip. Een volwassen man sloeg een kind van 12 omdat die juichte voor een goal van Huntelaar. Jongetje was een grote Huntelaar fan, ondanks dat zijn ouders voor Feyenoord waren.

De steward schatte het gewoon in, geen risico's nemen met kinderen in gemengde vakken.

Inderdaad, laat het shirt binnenstebuiten doen, dan worden er geen opmerkingen gemaakt... wat ontzettend naïef dit. Wat ik niet snap dat het gemengde vakken zijn en dat hier heus niet de gevreesde Hooligans zitten... die worden naar mijn mening ook niet toegelaten in die vakken. Mensen die hier kwaad om zouden worden, hadden het kunnen weten en die moeten dan gewoon lekker verwijderd worden uit het stadion. Want toen Feyenoord de beslissende penalty binnen schoot juichte ze hoop ik toch wel of mag dat dan ook niet.

5 augustus 2018 om 13:50

Ja ik zat in een gemengd vak. Eigenlijk leek het mij gewoon een geslaagd experiment. Behalve het vuurwerk dan.

Leuk dat meerdere mensen hier deze melding gebruiken om PSV en zijn supporters te fileren.
Uiteindelijk waren het de supporters aan de overkant, die van Feyenoord, die er een potje van maakten. En dit was ook nog niet voor het eerst.

5 augustus 2018 om 13:52

Er zijn er maar weinig die psv hierin fileren hoor. Het is echter te triest voor woorden dat dit nodig is.

5 augustus 2018 om 13:55

Zoals het sneu was hoe er door Feyenoord ‘supporters’ vuurwerk op het veld werd gegooid, is het ook sneu dat dit gebeurd. De een misschien ietsje meer dan de ander

5 augustus 2018 om 14:08

Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat die rare mensen bij iedere club te vinden zijn. Die indruk krijg ik ook in de meeste reacties hier.

5 augustus 2018 om 14:13

Nergens, maar dan ook echt helemaal nergens worden de PSV supporters 'gefileerd'. Het gaat overal om 'de hooligans' in het algemeen in Nederland.

5 augustus 2018 om 15:00

Het zegt eigenlijk genoeg over het vertrouwen van het PSV bestuur in hun eigen supporters.

Het is toch wel pijnlijk als kinderen van 7 en 9 in een vak met genodigde van de JC Foundation het advies krijgen om hun shirt om te draaien om vervolgens een paar seconde na de aftrap te zien hoe vanuit het Feyenoord vak massaal vuurwerk werd afgestoken en in de 16 van de eigen keeper wist te gooien.

Sowieso, als die kinderen in shirts van Feyenoord problemen gaven dan lijkt me het probleem een PSV supporter te zijn die niet weet hoe hij normaal op zoiets moet reageren.

5 augustus 2018 om 13:51

Ja want er waren echt veel gevechten tussen feyenoord en PSV fans in de gemengde vakken....

Ik snap dit wel, ik ben als 11 jarig jochie als Eagles supporter wel eens met mijn broertje met de trein naar de Kuip gegaan voor de wedstrijd feyenoord-ga eagles. Wilden toen nog een kaartje aan de poort kopen en kwamen met ons eaglessjaaltje toen midden in een feyenoordvak terecht. Door feyenoord supporters werd ons toen ook, als 11 jarigen, streng verzocht de sjaaltjes af te doen en op te bergen. Bedreiging door dit soort idioten is van alle tijden en die stewards weten dat. Ze doen hun werk goed, helaas is het nog steeds nodig.

5 augustus 2018 om 13:59

Het is maar net wat je meemaakt en hoe dat je beeld vormt. Ik ben (toen ik 9 jaar oud was) samen met mijk vader naar de kuip geweest, mijn vader in een Feyenoord shirt en ik in een Ajax shirt, heb geen enkel verzoek gehad om het shirt uit te trekken en ook geen agriessie. Moet er bij zeggen dat dit inmiddels 25 jaar geleden is en dat het tegenwoordig natuurlijk, helaas, heel anders is.

5 augustus 2018 om 16:48

Inderdaad, was bij mij ook al in de jaren 90 maar voelde zeer intimiderend...

Helaas heb je bij iedere club een paar rotte appels lopen waardoor zulke maatregelen genomen moeten worden. Enige waarbij ik mijn twijfel zet, is het feit wat het doel is van zo een 'mix zone' als je niet eens met je cub shirt naar een wedstrijd kan gaan... Ik denk dat de KNVB hier toch goed over moet nadenken, want ik keek afgelopen seizoen Everton tegen Liverpool en zag blauw en rood gewoon naast elkaar zitten. Heb het ook wel eens gezien bij Celtic tegen Rangers.

5 augustus 2018 om 14:27

Dat zijn ook clubs uit de zelfde stad waarbij die fans vaak vrienden of collega’s zijn he

Lang leve de democratie in Nederland. Las ook al zoiets over FC Emmen. Moeten we tegenwoordig al bang zijn met wat we aantrekken als we naar een voebalwedstrijd gaan? En dan zeker nog als het gaat om jonge kinderen. Die moet je vooral op jonge leeftijd al leren dat je voor hun eigen voorkeur niet uit mogen komen. Echt een trieste ontwikkeling dit die heel snel een halt moet worden toegeroepen anders kunnen we over een paar jaar ook een botenparade gaan houden voor voetbal supporters die zich niet gehoord en gezien voelen.

5 augustus 2018 om 13:54

Ik denk dat het tegenwoordig stukken beter gaat. 20 jaar geleden was er meer dan de hand dan tegenwoordig. Daarnaast is het psychologisch gewoon een prima te verklaren fenomeen. Je bent in ‘mijn’ stad, op ‘mijn’ grond, je conformeert dus aan ‘mijn’ standaarden en regels.

5 augustus 2018 om 14:29

Juist en daar gaat het nu mis. Mijn stad, mijn grond etc etc. Door dit steeds op te eisen kunnen hele "oorlogen" ontstaan. En wat gaat er dan beter dan 20 jaar geleden? Nu worden buiten stadions afspraken gemaakt om eens lekker met elkaar te matten. Nog steeds vuurwerk in de stadions. Wordt dat alles minder als je ook nog gaat bepalen wat ieder in vrijheid aan mag trekken. Iedereen roept dat vrijheid een gemeen goed is om het vervolgens weer net zo hard in te perken en dan noemen we het democratie.

5 augustus 2018 om 16:05

Je verwart de samenleving met een voetbalwedstrijd. Jij hebt de vrijheid om te roepen dat iedereen behalve jij ‘een droeftoeter’ is. Je maakt mij echter niet wijs dat iedereen je die vrijheid gunt. Voetbal is voor velen de belangrijkste bijzaak in het leven, dan loopt het weleens de spuigaten uit. Ik keur het niet goed, maar we doen net alsof het er niet bijhoort..

5 augustus 2018 om 19:47

Een voetbalwedstrijd geeft juist de samenleving weer. Intolerantie, geen respect voor de ander en alleen ik, ik, ik dat telt.

5 augustus 2018 om 20:57

Jouw samenleving klaarblijkelijk, niet de mijne.

Laatste wedstrijd afgelopen seizoen Heerenveen - Feyenoord, ik met Heerenveen shirt en sjaal, zoonlief van 8 jaar, in compleet Feyenoord tenue met sjaal. Alleen maar lachende gezichten. Feyenoord supporters die vonden dat mijn zoon maar bij hun moest komen zitten. Bevriende Friezen vonden mij getuigen van gebrek aan opvoeding. Door de huisfotograaf Mustafa van Heerenveen moesten wij gezamenlijk op de foto. Geen enkel probleem gehad, alleen leuke plagerijtjes en leuke reacties! Zoals het hoort, vader en zoon samen naar het stadion, voor een gezellige pot voetbal. Het kostte mij alleen een milkshake omdat Feyenoord had gewonnen.

Verstandig. Anno 2018 weet je dat dat gevaarlijk is. Voorkomen is beter dan genezen.

5 augustus 2018 om 14:34

Straks is het ook nog gevaarlijk om in een blanco Adidasshirt te verschijnen want dat kan geassocieerd worden met een club die met Adidas speelt. Vechtpartijen op de tribune tussen Nike en Adidas aanhangers. Kom op zeg. Anno 2018 moet dit een grote schande zijn die we gewoon niet tolereren.

5 augustus 2018 om 17:53

Anno 2018 kunnen we dit nog steeds niet uitsluiten, nietwaar? Noem het naïef.

5 augustus 2018 om 19:42

Inderdaad is het vrij naïef om te denken dat dit normaal is. En als je er niets aan doet wordt het een vanzelfsprekendheid en zeggen we over een aantal jaar : hoe heeft het toch zover kunnen komen. Ja anno 2025 weet je toch dat je niet meer naar een voetbalwedstrijd kunt.

Vind dit zo typisch hé. Er was ook een verhaal over een Feyenoord supporter die lovend was over PSV'ers omdat die mee deden juichen met een kleine Feyenoord supporter met syndroom van down. Maar wat lezen we hier, het negatieve verhaal. Tja.

5 augustus 2018 om 14:24

Mensen die normaal met elkaar omgaan is dan ook geen nieuws. Gelukkig.

En altijd maat zeggen dat de psver respectvol zijn ze zijn meer triest dan de feyenoorders en ajacieden bij elkaar . Dat de steward al moet vragen omdat of al vraagt ga je schamen psvers

5 augustus 2018 om 14:27

Iemand die generaliseert zoals jij is bij uitstek het type dat ook zelf vatbaar is voor dat soort asociaal gedrag.

5 augustus 2018 om 14:28

Ow dus door die de actie van de steward deugt er niks meer van PSV....ok🙄🤔

5 augustus 2018 om 16:06

Feyenoorders niet dan? PSV regelt meer plekken voor ze en dan gooien ze meteen vuurwerk in de eerste minuut.

5 augustus 2018 om 15:02

@frtorres

Helaas gebeurde het in september 2008 in de Kuip wel degeliujk, Een kind van 12 werd geslagen door een volwassen man toen hij juichte voor een goal van Huntelaar. Terwijl de ouders van het kind fantieke Feynoord supporters waren, echter het kind was een Huntelaar fan.

Het risico is gewoon levensgroot.

5 augustus 2018 om 15:52

Is bij jullie al eens gebeurd. Bovendien gooiden Feyenoordfans voor de wedstrijd al vanuit de dakramen van de bussen vuurwerk naar ons en de politie. Hoe kinderachtig het ook is; tegenwoordig kan je beter (te) goed zijn voorbereid.

Wat een sneue actie !

Kledingadvies (nou ja) is besproken en ervan af gezien. En later moeten dan 2 kindjes hun shirt omdraaien (poehé dat ziet er idd anders uit)...

Alleen voor die 2 kleine kids al leuk dat Feyenoord terecht met de JC-schaal vandoor is gegaan !!

als er een gek ook maar wat bedreigends tegen een kind zegt moeten ze hem ala guardia civil aanpakken zodat hij de volgende keer niet eens meer durft te kijken naar een kind met een ander shirt. Dit is echt de grens!

Dit is puur uit veiligheid voor die kinderen, hoe kun je hier überhaupt op tegen zijn? Dan ben je niet helemaal goed wijs hoor.

Kansloos. Dat dikkertje moet gewoon zijn werk doen en zorgen dat alle supporters ongeacht clubvoorkeur zich veilig voelen en veilig blijven in het stadion.

5 augustus 2018 om 17:15

Kansloos? "dat dikkerdje moet"? Ziehier het respect voor de stewards. Misschien moest dat dikkerdje maar even bovenop je gaan zitten zodat je de volgende keer "dat dikkerdje" misschien gewoon meneer of mevrouw de steward noemt.

Moeilijke zaak dit. Aan de ene kant moet je die kinderen gewoon hun gang laten gaan. Wat mij betreft zouden er zelfs volwassene samen voetbal kunnen kijken met verschillende clubvoorkeuren. Aan de andere kant is het toch wel de realiteit. 95 van de Nederlandse fans (schatting die ik zo uit de lucht pluk) kunnen gewoon normaal voetbal kijken en met elkaar omgaan maar die kleine groep rare mensen verpest het voor de rest. Gisteren gooide er weer een paar rare mensen vuurwerk op het veld en zo heb je nog wel meer ongevallen. Veel harder aanpakken die gastjes. In Engeland hebben ze dat ook gedaan en daar kunnen thuis en uit fans nu in de meeste gevallen zelfs samen naar het stadion gaan en normaal met elkaar omgaan. Hier in Nederland moeten ze in een soort afgelegen plek uit de bus stappen en onder politiebegeleiding naar een uitvak worden begeleid. En dat zijn dan volwassen mensen...

5 augustus 2018 om 18:28

Arnout108,

Er is niets moeilijk aan de zaak. We hebben zoveel camera's en dergelijke tegenwoordig. Gewoon pleiten voor verplicht op een stoel te gaan zitten die je aangewezen wordt vooraf.

Legitimatie verplicht maken voor iedereen die voetbal kijkt in een stadion, en dan degene die dik over de schreef gaan, heel hard aanpakken, als zware criminelen. Kijken of dat tuig dan nog zo een grote mond heeft.

We moeten af voor het begrip tonen voor lui die het niet verdienen. Ik heb helaas destijds ook meegemaakt met een wedstrijd Ajax-Brugge, dat er een groep Belgen zaten te zingen, Ajax is een was product...so what...ik liep er op af, en lachte dat we ze wel gingen wassen, waarop ze mij een hand gaven en doorliepen om 50 meter veder aangevallen te worden door mede supporters en de ME erbij.

Gewoon dit soort volk lange gevangenisstraffen geven, dan leren ze het wel af. En anders verplicht dwangarbeid. We moeten af in onze maatschappij dit soort lui nog te tolereren.

5 augustus 2018 om 19:12

Het harder aanpakken is inderdaad geen moeilijke zaak. Dat moeten we liever vandaag dan morgen invoeren. Wat ik wel een moeilijke zaak vond was het beoordelen of die kinderen hun shirtje om moeten draaien. Opzich zijn kinderen die met een Feyenoord shirt in een neutraal vak zitten geen probleem maar er hoeft maar 1 gek tussen te zitten en je hebt gelijk wel een probleem. Aangezien de aanpak nu nog niet hard genoeg is de kans op zo'n gek ook nogeens best aanwezig dus voor nu is het goed opgelost. Nu nog die keiharde aanpak en dan hoeft dit in de toekomst helemaal niet meer.

Keihard optreden tegen dit soort aso's. Leg gewoon zware gevangenisstraffen op tegen mensen die zich misdragen, zeker tegen kinderen.

Het is toch te gek voor woorden dat je niet eens een shirt van welke club dan ook elders aan kan, zonder je zorgen te maken over je eigen veiligheid.

We moeten in Nederland veel harder gaan optreden tegen beesten die doen wat ze willen.

Dag van tevoren alcohol verbod. En controleren op dronkenschap bij binnenkomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Christian Eriksen moet ervoor vrezen dat zijn droomtransfer naar Real Madrid niet doorgaat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren