‘Op een bepaald punt merkte ik dat journalisten mij voor lul wilden zetten’

Zondag, 5 augustus 2018 om 12:47Tim Siekman

Media wilden na afloop van een wedstrijd altijd graag in gesprek gaan met Sjaak Polak. De voormalig verdediger van onder meer Sparta Rotterdam, ADO Den Haag en FC Twente was altijd goed voor opvallende teksten. In gesprek met Staantribune geeft Polak aan dat hij op een gegeven moment zich realiseerde dat hij werd gezien als een soort clown.

“Op een bepaald punt in mijn carrière merkte ik dat journalisten van tv-programma's mij voor lul wilden zetten door me telkens na afloop van wedstrijden voor de camera's te trekken”, aldus Polak. “Dan heb je net verloren en komt er zo'n grappenmaker naar je toe die zo'n ’konijn’ onder je neus duwt en doodleuk vraagt: ‘Wat vond je van de wedstrijd?’"

“Dan denk ik dat je het niet helemaal snapt en vinden ze het raar dat je een dom antwoord geeft. Als jij de clown wil uithangen door verkeerde dingen in mijn mond te willen leggen, dan doe ik dat ook. Dat is mijn antwoord daarop”, vervolgt Polak, die benadrukt dat het hem niets interesseert wat mensen van hem denken. Journalist Koert Westerman had op een gegeven moment door dat Polak een spelletje speelde.

“Hij zei: ‘Je loopt de boel te f*cken, man.’ Ik zei: ‘Ja, dat klopt’. Je had hem moeten zien, de tranen rolden van zijn wangen en hij zakte in elkaar van het lachen. Ja, je lacht nu, maar het is echt zo. Op Koert na heb ik die journalisten zeventien jaar lang in de maling genomen, man”, besluit Polak, die na zijn carrière als profvoetballer besloot het trainersvak in te gaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door voetbalfreak)

Zijn intervieuws waren vaak echt hilarisch inderdaad haha!

Betwijfel het ten zeerste, Sjaak. Vind het een leuk excuus voor nu, maar qua taalgebruik enwoordkeuzes ben je weinig veranderd ten opzichte van toen.

Vind Koert Westerman eerlijk gezegd ook een genot om naar te luisteren. Of het commentaar, interviews of presenteren, altijd veel passie en de woordspelingen zijn ook top

Sjaak was ook een topper met zijn interviews. Heb je niet meer zo helaas

5 augustus 2018 om 13:41

Zouden ze Sjaak bij de KNVB niet aan kunnen nemen als media trainer?

Leuke speler was het altijd. Een verrijking voor de sport.
Toch jammer dat Hagenezen als hij maar ook bijvoorbeeld Ricky van den Bergh maar heel kort bij Den Haag hebben gespeeld. Er was, zeker in die tijd, echt een leuk elftal te maken van Haagse profvoetballers.

5 augustus 2018 om 16:28

Hahaha Ricky van den Bergh, schoot zowat elke bal tegen de lat. Wat een held vond ik dat, kan me herrineren dat hij nog op hok ging staan nadat de keeper rood kreeg en de wissels op waren.

Als hij net zo goed kon voetballen als ouwehoeren dan had hij het wel verder geschopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
31 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren