Larsson: ‘Feyenoord gaat voor vier prijzen, inclusief de Europa League’

Zondag, 5 augustus 2018 om

Feyenoord veroverde zaterdagavond de eerste prijs van het seizoen, de Johan Cruijff Schaal. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was in het Philips Stadion na strafschoppen te sterk voor PSV. Als het aan Sam Larsson ligt, komen daar later deze voetbaljaargang nog enkele prijzen bij, zo verklaart hij in de onderstaande video.

Actuele video's

Clement: '18-jarige debutant Charles De Ketelaere heeft indruk gemaakt'

Clement: 'Thomas Tuchel gaf me na de wedstrijd complimenten voor ons spel'

Clement: 'Als we de bus hadden geparkeerd hadden we ook met 0-5 verloren'Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door coenkuipers)

Dit vind ik dan weer een vreemde uitspraak. Voor de titel, okay, maar de EL. Ze hebben de EL nog niet eens bereikt en weten de poule nog niet eens. Voor hetzelfde geld zitten ze in een loodzware poule.

5 augustus 2018 om 08:39

Daarnaast is de EL sterker geworden als de jaren daarvoor. Het is echt geen afval toernooi meer.

5 augustus 2018 om 09:10

die EL is net effe een brug te ver voor Feyenoord idd.
denk wel dat het een redelijk stabiel seizoen wordt voor Fey,met een paar leuke pieken en hier en daar een dalletje....en wellicht weer de beker als hoofdprijs. hebben ze 2 prijzen gewonnen,dus gewoon goed gepresteerd,lijkt me.

5 augustus 2018 om 19:26

Als je 5/6 wordt heb je er geen ene zak aan

5 augustus 2018 om 09:05

Als ik het gister zo zag dan denk ik ook ene loodzware competitie voor ze. Met alle respect hoor maar het leek echt nergens op.

5 augustus 2018 om 09:12

Waarop baseer je dat Patrick? Ook ik vond het voetballend allemaal niet denderend, maar ze gaven nauwelijks iets weg en werden voorin toch gevaarlijk. En dat tegen een van de twee andere titelconcurrenten

5 augustus 2018 om 09:57

Ik heb alleen de eerste helft gezien, de rest gehoord. Maar wat ik van de eerste helft zag was PSV veel beter, Feyenoord kwam er eigenlijk niet aan te pas. Het is dat PSV voorin ook bagger was, anders had 2/3-0 helemaal niet gek geweest.

5 augustus 2018 om 10:54

Ik heb de echte kansen geteld en Feyenoord had 3 opgelegde kansen. Zulke kansen heeft PSV niet gehad. Feyenoord gaf nauwelijks iets weg en dat tegen een titelkandidaat en zelf wel kansen gecreëerd...

5 augustus 2018 om 18:06

Benieuwd waar de 2/3-goals vandaan moeten komen.. Echt gevaarlijk zijn ze niet geworden. Vilhena was zelfs het meest dichtbij een doelpunt

5 augustus 2018 om 18:18

Na gisteren vind ik ze beide ver van titelkandidaat af staan! Beide waren fantasieloos en weinig diepgang en de balcontrolles waren af en toe om van te huilen. Ik geef toe ik kijk met Ajax-ogen en ben door sturmgraz heel erg bevooroordeeld omtrent niveau dat Ajax kan halen dit jaar en kijkend naar onze oefenduels zou ik eigenlijk dezelfde zorgen moeten hebben als die ik nu uit omtrent PSV en Feyenoord maar ik denk dat Ajax op dit moment verder is... zegt nog niks over wie kampioen wordt he begrijp mij niet verkeerd..

5 augustus 2018 om 15:50

Ik vind het helemaal niet vreemd, zelfs als het serieus bedoelt zou zijn. Je gaat als topsporter elke wedstrijd in om te winnen.

Dat eeuwige neerhalen van mensen, omdat ze hun wensen durven uit te spreken, is zo vermoeiend. Zolang je meedoet, maak je kans.

Volgens al die moeimakers, die elke droom de grondintrappen kunnen we net zo goed alvast onze graf instappen...

5 augustus 2018 om 18:14

Doncoxxx

Weet je, op zich snap ik wel wat je bedoelt. Ik ben het met je eens dat je ambitie moet uitspreken om het hoogst mogelijke te bereiken. Daarentegen vind ik wel dat je dan moet weten wat je obstakels zijn, oftewel welke tegenstanders. Dit is veel te voorbarig, als Schone uitspreekt dat we voor de CL winst moeten gaan valt ook iedereen eroverheen (en terecht). Bedoel het niet als neerhalen, maar meer realistisch in de zin van; Wat zijn de tegenstanders uberhaubt...

5 augustus 2018 om 16:50

Ik denk dat Feyenoord rustig 3e of 4e gaat eindigen in de Eredivisie. Domme uitspraak dus.

6 augustus 2018 om 06:27

Bedankt voor deze goed onderbouwde toevoeging!

5 augustus 2018 om 10:16

Ambities hoeven helemaal niet realistisch te zijn. Niemand is groot geworden door klein te denken. En trouwens, wie bepaald of iets realistisch is? Het Feyenoord dat de UEFA Cup in 2002 won had ook niet het sterkste elftal.

5 augustus 2018 om 16:27

Ben ik niet met je eens, een speler mag best ambitieus zijn. En zolang je niet uitgeschakeld bent, doe je mee om de winst. Hoe klein de kans ook is, er is altijd een kansje. En zolang je daar vol voor gaat, kan die droom gewoon uitkomen.

Niets mis mee als een voetballer ambiteus is en er vol voor wil gaan.

Ambitie hebben is mooi, maar enig realisme ook. Feyenoord kom met deze selectie al te kort om in de competitie mee te doen, vrees ik. De EL winnen lijkt mij al helemaal onmogelijk (al geeft dat wel weer eens een leuk rendement op de obligaties die de GKL ooit heeft laten uitgeven). Hopen dan maar op een gunstige loting in de beker. Maar ik hoop dat ik het te somber inzie. Had ook verwacht dat PSV veel sterker zou zijn gisteren en de JC schaal in Eindhoven zou houden, en dat niveau (en het krachtsverschil) viel me behoorlijk tegen.

5 augustus 2018 om 10:56

Gisteren zat je er dus ook naast. Jouw voorspelling geeft hoop aan de Feyenoord supporters. Feyenoord heeft gisteren amper iets weggegeven aan kansen en zelf 3 opgelegde kansen gecreëerd die normaal een goal moeten zijn.

5 augustus 2018 om 18:08

Welke kansen bedoel je precies? Ik kom eigenlijk alleen op die van Vilhena en Van Persie (die net te kort kwam)

Wat een opmerkelijke uitspraak. Eerst hebben we de Zaanstreek gehad met AZ en nu komt Larsson. Feyenoord heeft verdiend gewonnen gister. Ze hadden genoeg kansen en ik vond ze qua kansen verhouding beter. Maar ik vond Feyenoord ook weer niet zo goed. Waar komt die ambitie Europa League vandaan? Onwijs sterk toernooi geworden. Dit jaar speelt oa Chelsea erbij in. Eerst maar een kwalificeren en overwinteren. Voor de titel zouden ze kunnen meestrijden. Maar Larsson en Boeitus op de buitenkant is een ramp. Feyenoord acht ik in elk onderdeel van de competitie te licht in.

5 augustus 2018 om 08:47

PSV vijf doelpogingen, waaronder een afgekeurde goal
Feyenoord een doelpoging

JasonRhijn: Ze hadden genoeg kansen en ik vond Feyenoord qua kansenverhouding beter.

Nee prima verhaal. 👌

5 augustus 2018 om 08:52

Vilhena, Van Persie die mistte en die er normaal in zouden moeten gaan. Wat dacht je van Verdonk die net naast schoot. Of heb jij een andere wedstrijd gekeken?

5 augustus 2018 om 09:07

Die vijfdoelpogingen heb ik niet gezien, misschien dat die halve voorzetten die simpel door Bijlow uit de lucht werden geplukt werden geteld als doelpogingen. PSV heb ik niet echt gevaar zien stichten, Feyenoord via v Persie, Vilhena en Verdonk iets meer. Saaie wedstrijd verder.

5 augustus 2018 om 09:22

Het was geen spraakmakende wedstrijd. Maar Feyenoord heeft wel de grootste kansen gekregen.

5 augustus 2018 om 09:27

@Gaudi: Waarschijnlijk heb jij de wedstrijd door een roze bril zitten kijken. Feyenoord speelde terughoudend, waardoor PSV het meeste bal bezit had. Niet geheel onlogisch aangezien Feyenoord tegen de kampioen bij hun thuis speelde. Persoonlijk had ok dat ook liever anders gezien, maar tactiek valt te begrijpen. Dat is ook de reden dat PSV veelvuldig in balbezit was, maar erg veel deden ze er niet mee. De grootste kansen waren echter voor Feyenoord ( van Persie, Vilhena en iets mindere mate Larsson die een 5 tegen 3 situatie tot 2x toe niet goed uitspeelde) en dat doelpunt van de Jong was er gewoon inkleunen bij de keeper, waarbij hij ook nog via zijn arm de goal in ging, dus terecht afgekeurd. Zo slecht was het verhaal van JasonRhijn dus ook weer niet.

5 augustus 2018 om 09:38

Een doelpoging is geen kans. Terecht afgekeurde goal ivm aanvallen keeper binnen de 5 meter alsmede goal gemaakt met de onderarm. Dus PSV 1 kans met Lozano en Feyenoord met Vilhena 🤔


On: Larson moet eerst maar eens zelf wat beter voor de dag gaan komen en 4 prijzen strijden is onrealistische grootspraak.

5 augustus 2018 om 11:09

Vond het een treurige wedstrijd van zeer laag niveau! Als Ajax supporter vind ik het jammer dat de concurrentie verslapt

5 augustus 2018 om 14:51

@RickWolfs:

Ook ik moet eerlijk bekennen dat ik de selectie van Ajax veruit de sterkste acht. Dat gezegd hebbende, betekent dat natuurlijk niet automatisch een simpel kampioenschap. Zo heeft het verleden meermaals aangetoond.

On: wat een uitspraak zeg, als je nou zegt; we gaan weer voor de prijzen, kom je een stuk realistischer over...

De EL met ploegen als Chelsea, en wie weet wat er vanuit de CL nog doorrolt, gebrek aan realisme vind ik persoonlijk.

5 augustus 2018 om 15:23

@rickwolfs
Een paar maandjes gelden ging Ajax kansloos ten onder in Eindhoven, gister bleef Feyenoord eenvoudig overeind zonder Jorgensen en Haps die geblesseerd zijn dus ik denk dat de concurrentie alles behalve verslapt is tenzij je het over PSV had.

5 augustus 2018 om 18:09

Compleet andere wedstrijd en belangen. Totaal niet te vergelijken.

5 augustus 2018 om 09:12

Jij hebt er wel een handje van om mensen en clubs dingen te verwijten die jij en je club ook doen.beetje hypocriet.

5 augustus 2018 om 09:47

@JasonRhijn: Over opmerkelijke uitspraken gesproken, vanwaar de vergelijking met AZ? Dat is appels met peren vergelijken. AZ is bij lange na geen Feyenoord, op geen enkel gebied, ook al werden ze vorig jaar 3e. Larsson spreekt gewoon ambitie uit, ook al is dat waarschijnlijk niet geheel realistisch. Je hoorde hem zelfs tijdens het interview zeggen dat hij voor 3 prijzen wil gaan, maar werd gesoufleerd dat er zelfs een 4e prijs te winnen is, de EL. Vele voetballers doen dit soort uitspraken, vooral van jouw club, al is het alleen maar dat de media en supporters dat graag horen. Daarnaast vind ik het prima dat een voetballer zijn ambitie uitspreekt, i.p.v. bij voorbaat het bijltje er al bij neer te gooien.

5 augustus 2018 om 09:58

Larssson praat heel makkelijk nu. AZ deed dat ook na een jaartje leuk presteren. Kortom kijk periodiek hoe men presteert. Feyenoord moet veel verbeteren indien ze prijzen willen pakken wat Larsson zegt.

5 augustus 2018 om 10:05

Bij lange na geen Feyenoord !?hahaha.holy shit welke kleur heeft de lucht in jouw wereld?

5 augustus 2018 om 10:07

O wacht ik weet het al.jij denkt nog steeds dat dit de jaren 90 zijn.ok dan is het goed.ik schrok al ff.

5 augustus 2018 om 10:10

@Roodpetje Waar heb jij het de hele tijd over. Ik volg je totaal niet, kan je me rustig eens uitleggen wat je bedoeld. Wellicht dat we dan samen in discussie kunnen komen. Ajax had 2 jaar terug ook de Europa League finale behaald. Je moet stap voor stap bekijken hoe het in elke ronde gaat en wie je loot.

5 augustus 2018 om 10:24

Sorry man,maar een jaartje goed presteren?Jij bent ook niet serieus te nemen.de afgelopen 10 jaar heeft az het heel goed gedaan.alsof dit allemaal zomaar ff uit de lucht komt vallen haha

5 augustus 2018 om 10:35

Jij had het oa over grootspraak en Az.terwijl Ajax en grootspraak hand in hand gaan.alsof top 3 aanvallen zo onrealistisch is.3e plaats is ook top 3 lijkt mij realistisch. Het is niet zo dat wij al 4 jaar roepen dat we kampioen worden en het vervolgens nooit worden.

5 augustus 2018 om 14:54

@rood petje: Leuk dat je "hand in hand" en Ajax in 1 zin noemt, moest even gniffelen.

Dan mag hij zelf wel eens meer gaan brengen wand tot nu toe heeft hij weinig laten zien

Logische uitspraak, als je niet met de beleving speelt om prijzen te winnen moet je er ook niet aan beginnen!

Eredivisie is zeker mogelijk!
Beker idem
EL, wordt erg lastig, maar met een beetje geluk is alles mogelijk!

Echter realistisch gezien loopt Ajax eerder met deze drie prijzen weg!

Larsson lijkt me wel de laatste die babbels mag hebben, die was gister mogelijk de slechtste speler op het veld.

Dat zal dan wel zonder Larsson moeten gebeuren. Vlak voor tijd voor eigen succes gaan terwijl hij 1 of 2 spelers vrij kon zetten voor de goal. Penalty beroerd nemen. Hij overtuigd helemaal niet.

5 augustus 2018 om 09:07

Ging die maar voor eigen succes want hij had veel eerder uit moeten halen

5 augustus 2018 om 18:10

Ja, dat eindeloze doorlopen. Hij heeft toch een goed schot? Test Zoet gewoon eens.

Dan moet hij eerst de dvd aanvragen van gisteren tegen psv. Van beide kanten rommelig en veel fouten. Als je nou een dijk van een wedstrijd hebt gespeeld en zoon uitspraak doet kan je er nog beetje om lachen. Als je dit als speler van Ajax roept noemen ze dat vaak arrogantie. Hierboven lees ik termen als hoop. Ik zal het danmaar zeggen : ik zie het allemaal niet echt gebeuren. Kan me nog een aantal wedstrijden herinneren europees van Feyenoord vorig seizoen...

5 augustus 2018 om 09:08

Als een Ajacied het roept wordt het vaak terecht als arrogantie bestempeld, als Larsson het doet dan bestempel ik - ben zelf Feyenoorder - als volslagen idioot.

5 augustus 2018 om 09:44

Dvd aanvragen haha leef jij nog in steentijd USB alles is mogelijk

6 augustus 2018 om 02:53

USB? Gewoon in de Cloud man.

Hilarisch dat iedereen zo serieus hapt. Heeft niemand het filmpje gekeken? Hij lacht toch duidelijk bij zn uitspraak, denk dat hij het een stuk minder serieus neemt als al die gortdroge comments hier...

5 augustus 2018 om 11:06

Je weet dat 90 % hier alleen de titel leest en niet het stuk, laat staan de video? En vervolgens een oordeel hebben op basis van de titel.

5 augustus 2018 om 11:20

Dat is inmiddels doorgedrongen idd 😉

5 augustus 2018 om 14:02

overig heb ik nu pas het filmpje gezien maar ik vond de vraag van de journalist nog dommer. Hoeveel prijzen gaan jullie dit seizoen pakken ? Ja wat moet je daar op antwoorden ? 1 we zijn nu klaar ?

5 augustus 2018 om 16:27

Video bekijken wordt wat lastig aangezien deze nooit te zien zijn in deze fantastische app...

6 augustus 2018 om 00:20

@ soccerroos hij had ook kunnen zeggen in ieder geval één!

Hoop voor hem dat Feyenoord dan steeds met de bus komt, dan kunnen ze hem weer voor het doel parkeren, haha

5 augustus 2018 om 15:26

@coolcat Ehv
In Eindhoven hebben ze een jaarabbonnement op die geparkeerde bus dus dacht Feyenoord dat ook eens te doen en het levert gelijk een Supercup op, niet slecht toch? Haha

Moet vooral Larsson mee komen. De slechtste Feyenoord speler gisteren op het veld en het vertoonde spel van heel Feyenoord van gisteren geeft niet echt aanleiding om te veronderstellen dat dit een geweldig seizoen gaat worden. PSV domineerde zonder ook sprankelend te voetballen, maar Feyenoord creëerde geen enkele kans zelf. Wel door enkele foutjes van PSV. Van Persie niets van gezien, Berghuis niets van gezien, Clasie niets van gezien. Enige opwinding in de wedstrijd kwam er toen Lozano in het veld kwam, voor de rest geen niveau om prijzen te halen. Dus Larsson wees blij met deze prijs, het kan weleens de enige van het seizoen zijn.

Laat Larsson eerst zijn pingels maar eens benutten alvorens praatjes te krijgen. Ambitie is goed, maar enig realisme ook. Mooi als ze ervoor gaan, en aan het einde iig een prijs overhouden.

Als Ajacied was ik blij dat Feyenoord de JC schaal won, hoop ik van harte tegen beter weten in dat ze de EL winnen en vind ik het zelfs geen probleem als ze weer de beker winnen. Dan hoop ik dat Ajax de titel wint en tegen beter weten in dat ze de CL winnen. Een mens mag dromen...

5 augustus 2018 om 22:45

Dat is wel een verdomd mooie droom... Twee Nederlandse clubs die respectievelijk de CL en de EL winnen. Dan telt Nederland in 1 klap weer mee in Europa. Ik denk dat ik ook maar ga dromen...zzzzz

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Feyenoord141
12.FC Twente12-2
Voor de complete stand: Eredivisie

134 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015-2019 Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Stam wees aanbod vanuit de Premier League af: ‘Was meteen geen optie’

Jaap Stam volgde afgelopen zomer Giovanni van Bronckhorst op als trainer van Feyenoord. Een paar dagen nadat de 47-jarige oefenmeester zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis bij de Rotterdammers had gezet,...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Christian Eriksen moet ervoor vrezen dat zijn droomtransfer naar Real Madrid niet doorgaat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren