Clasie legt uit: ‘Dan ga ik de discussie niet aan en kom ik later aan de beurt’

Zaterdag, 4 augustus 2018 om

Giovanni van Bronckhorst pakte zaterdagavond zijn vijfde prijs met Feyenoord in drie jaar tijd. De Rotterdammers waren na strafschoppen te sterk voor PSV en veroverden de Johan Cruijff Schaal. “Dit is een wedstrijd die je ten koste van alles wilt winnen”, vertelt de oefenmeester op de clubsite van Feyenoord. “Dat hebben we gelukkig na een spannende strafschoppenserie weer gedaan, waardoor we nu met weer een prijs staan.”

De deze week tot eerste doelman benoemde Justin Bijlow eiste een hoofdrol op in de strafschoppenserie door twee penalty’s te stoppen. “Het was zijn eerste officiële wedstrijd als eerste keeper en daarin heeft hij het uitstekend gedaan. Voor hem is het ook mooi dat hij die strafschoppen stopt”, benadrukte Van Bronckhorst.


Jordy Clasie schoot Feyenoord in zijn eerste officiële wedstrijd na zijn rentree meteen naar de winst door de beslissende penalty te verzilveren. De middenvelder zat niet bij de eerste vijf strafschopnemers. “Er waren eigenlijk zoveel spelers die hem zo graag wilden nemen, iedereen voelde zich goed, dan ga ik niet de discussie aan”, vertelde de huurling van Southampton aan FOX Sports. “Dan kom ik later aan de beurt. Alsof het zo moest zijn.”

De strafschoppen werden genomen volgens het zogeheten ABBA-principe. Een primeur in Nederland. “Ik snapte het wel, het is ons vooraf uitgelegd. Na de uitleg wist ik het. Een apart syteem, maar het heeft voor ons vandaag goed uitgepakt”, erkende Clasie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door crema)
5 augustus 2018 om 00:12

Verdonk speelde best een goede wedstrijd. Vond hem erg sterk spelen, had ik niet gedacht.

5 augustus 2018 om 00:15

Wederom was Verdonk zeker in z'n spel. Blijf het toch bijzonder vinden na uitleenbeurten waar het allemaal niet lekker liep met 'm. Lijkt echt een knop omgezet te hebben o.i.d. Kan Malacia ook nog flink aan de bak. Wel inderdaad schitterend dat die 'knaapies' zo zeker waren over hun pingel.

5 augustus 2018 om 07:14

Het enige wat ik bij Verdonk mist is dat hij vaker over Larsson heen moet gaan. Larsson trekt vaak naar binnen zou lekker zijn als hij dat dan doet . Dat is iets wat malacia en haps wel doen

5 augustus 2018 om 10:38

Verdonk moet het ook maar kunnen belopen, en aan het eind van de wedstrijd zat hij er ook wel wat door heen. Nog even wennen aan het hoogste niveau.

Wedstrijd die je ten kosten van alles wilt winnen. Als die uitspraak kwam van de trainer van Heerenveen, Groningen etc had ik het nog begrepen. Zijn de ambities zo laag dat een veredeld oefenpotje als prijs word gezien, pijnlijk...

5 augustus 2018 om 00:09

Doe is even normaal, als Ajax hier zou staan wil je toch ook dat ze hem halen? Dat het al een tijdje niet gelukt is hoef je niet zo te reageren.. een prijs is een prijs.

5 augustus 2018 om 00:19

Het zou mij heel weinig boeien. In die 4 jaar onder De Boer kon de JCS mij gestolen worden. Een moetje...

5 augustus 2018 om 00:21

Als je er staat wil je hem ook winnen. Maar ik heb in de eerste 90 minuten geen ploeg gezien die ten kosten van alles wilde winnen.

5 augustus 2018 om 01:18

Daar geef ik je gelijk in. Maar het is voor een supporter toch best fijn als jou ploeg die prijs pakt?

5 augustus 2018 om 01:22

Na een lange tijd ebt dat gevoel blijkbaar weg en is dit niet meer dan een prijsje.. 🙄

5 augustus 2018 om 04:50

Die 4 jaar onder de boer ja.. en die 4 jaar zonder een prijs voor 'Wij zijn Ajax en wij zijn de beste' is wel fijn dus??

5 augustus 2018 om 08:07

Dus omdat er al een paar jaar niks gewonnen is doet de prijzenkast er ineens niet meer toe? Dan kunnen de Ajacieden dus ook stoppen met roepen dat ze de grootste prijzenkast hebben. Het is geen hoofdprijs, maar ik win m liever wel dan niet. Toch knap van “dat gevallen armzalige topclubje” om 5 prijzen te pakken binnen 2,5 kalenderjaar...

5 augustus 2018 om 10:25

Feyenoord mag van mij elk jaar de JL schaal hebben wan t feyenoorders zijn er iig het meest blij mee en kunnen dan weer schermen met "5 ptijzen in 2.5 jaar" imo gaat het om kampuoenschappen en dan diet psv het veruit het beste de laatste jaren

5 augustus 2018 om 00:09

Lage ambities? De zoveelste prijs welke Feyenoord mag bijschrijven.

5 augustus 2018 om 00:11

Zou toch ook raar staan om te zeggen 'nja, we hadden er eigenlijk geen zin in, maar leuk dat we de schaal toch pakken.' Typisch Nederlands om dit weer naar beneden te praten. Een prijs is een prijs en dit is er weer eentje. Daarnaast is het ook gewoon een pot tegen een Nederlandse concurrent die je wil winnen.

5 augustus 2018 om 00:23

De meeste mensen nemen op zaterdagavond een biertje o.i.d. i.p.v. een fles azijn. Respectloos en totaal wezenloos zo een reactie. Na 4 jaar zonder prijzen is een klein beetje bescheidenheid wel op z'n plek hoor...

5 augustus 2018 om 01:08

Heerlijk. Mijn inziens moet je elke prijs die je kunt pakken pakken. Simpel.

5 augustus 2018 om 01:18

Ik denk dat het mannetje er niet tegen kan! 3jr 5prijzen tegenover 4jr.... wanneer Ajax vorig seizoen iets had gepresteerd, dan had je... Owja fantaseren laat ik wel aan jou over

5 augustus 2018 om 01:33

Laat iedereen nu eens lekker bezig zijn met de club waarvan hij/zij fan is. JC schaal is gewoon een prijs waar je staat door de uitstekende prestaties van het jaar ervoor. Je moet dus wel degelijk iets bewijzen voordat je die wedstrijd mag spelen. Chapeau voor Feyenoord, en als ajacied moet je een prijs waar de naam Johan Cruijff aan hangt altijd serieus nemen.

5 augustus 2018 om 01:31

#false ik denk dat jullie hem graag een keer hadden gewonnen in de af gelopen 4 seizoenen...jammer joh...tis idd niet de belangrijkste prijs ...heb niet echt zenuwachtig zitten kijken...tot aan de strafschoppen... maar als die dan eenmaal binnen is dat toch wel heerlijk hoor...gewoon weer een prijs erbij, goed begin om nieuwe seizoen in te gaan en met een goed gevoel de voor ronde van de Uefa cup in...dus dit gewoon een heel lekker prijsje.

5 augustus 2018 om 06:35

Ik ben het ook niet met False eens, zeker omdat als Ajax hem wint hij staat te juichen.
Een prijs, hoe klein ook is een prijs. Er zijn zelfs mensen die feest vieren vanwege het beste veld.

5 augustus 2018 om 08:34

Jammer inderdaad dat er zoveel selectieve mensen zijn, Ajacieden die het een “troostprijs” vinden en het niks boeit?? We zouden hem inderdaad graag weer winnen. Puur omdat we dan eens Kampioen zijn of de Beker hebben gepakt. Maar wat ook erg selectief is.. het feit dat Ajacieden niet over het verleden mogen praten. Dat is immers allemaal geweest en we moeten omhoog kijken. Maar tegelijkertijd wordt er wel vier jaar terug gekeken als het negatief is. Net wat je graag wil zien/horen. Feit is. Bij Ajax is er maar een doel. En dat is Kampioen worden zeker met de huidige selectie zijn er geen excuses meer. Het moet nog beginnen en mensen lopen nu al te janken op elkaar. Komkop zeg. Beetje strijd is mooi. Triest gedoe hier is heel wat anders.

5 augustus 2018 om 10:35

Dat x prijzen in x jaar. Wat boeit dat nou? Had je ajax en feyenoord omgedraaid de afgelopen 4 jaar dan was ik niet tevreden geweest. Een club als.ajax moet minimaal 3x per 5 jaar kampioen worde. Bekers en jl leiden leiden alleen maar af van het echte probleem. Ajax bakt er helemaal.niets van qua prijzen. Maar bij feyenoord zijm ze door de prijzen ook niet reeel want ze eindigen 3 op 4 seizoens op 15 pnt+.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Feyenoord141
12.FC Twente12-2
Voor de complete stand: Eredivisie

516 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Christian Eriksen moet ervoor vrezen dat zijn droomtransfer naar Real Madrid niet doorgaat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren