PSV baalt: ‘Ik had het gevoel dat we sterker waren dan Feyenoord’

Zaterdag, 4 augustus 2018 om

PSV heeft zaterdag de eerste kans op een prijs laten liggen. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd na het nemen van strafschoppen verloren van Feyenoord. Na negentig minuten was de stand 0-0. “Als je een finale verliest, ben je niet blij”, zei Mark van Bommel na afloop van zijn officiële debuut als trainer van PSV, in gesprek met FOX Sports. “Het is altijd rot als je een prijs kan pakken en dat niet doet, simpel.”

Van Bommel was ondanks de verloren eindstrijd best tevreden over het optreden van PSV. “Met fases hebben we echt goed gespeeld. Bij balverlies veroverden we die steeds snel terug en van daaruit hebben we gevoetbald. We kwamen vaak goed tussen de linies, maar daar creëerden we weinig uit”, stelde de oefenmeester, die zag dat PSV dreigender werd na de invalbeurt van Hirving Lozano.

“Ik ben blij dat hij goed is teruggekomen van het WK en fit is. Lozano is een extreem goede speler, er kwam veel dreiging van hem af.” Van Bommel vond dat een treffer van Luuk de Jong na een duw tegen doelman Justin Bijlow ten onrechte werd afgekeurd. “Volgens mij was dat gewoon een doelpunt.” De Jong oordeelde dat PSV in de reguliere speeltijd de dominerende ploeg was geweest. “In de laatste fase moeten we slimmer of sluwer zijn.”

“Ik had het gevoel dat we sterker waren. We hebben redelijk gedomineerd tot een bepaalde hoogte, maar niet veel kansen kunnen creëren, helaas”, vertelde De Jong. “We hebben Feyenoord heel weinig aan de bal gelaten, zijn zelf veel aan de bal geweest.” De aanvaller vond PSV soms ‘iets te statisch’, ook omdat Gastón Pereiro individueel werd gedekt. “Dan moeten wij zorgen dat we dat via de backs en buitenspelers oplossen en daar meer uithalen. Dat deden we te weinig.”


Poll

PSV heeft terecht verloren


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door hoe li kan)

Meer balbezit is niet hetzelfde als daadwerkelijk sterker zijn. Wat betreft die afgekeurde goal,hou toch op De Jong maakte een overtreding op van der Heijden en loopt door op Binlow waardoor die bal erin gaat.

4 augustus 2018 om 21:38

Ook gewoon veel meer schoten en schoten op doel.

4 augustus 2018 om 21:42

Fair enough, maar de posities van die schoten waren niet echt heel gevaarlijk of goed uitgespeeld.

4 augustus 2018 om 21:39

Luuk de jong is sowieso altijd alle realiteitszin kwijt na een wedstrijd.

4 augustus 2018 om 21:40

Volgens mij benoemt Van Bommel dat ook niet als reden dat ie het gevoel had dat ze sterker waren. Aangezien ze ook prima kansen creã«erde vanuit het balbezit, is dat gevoel van dominantie ook terecht. Als Ajax-fan ben ik verder compleet neutraal hierin. Mijn aversie jegens Van Bommel is bijna net zo groot als die tegen Feyenoord

4 augustus 2018 om 21:43

Maar ik heb niet echt een uitgespeelde kans gezien, die van Lozano was ook nog steeds lastig.

4 augustus 2018 om 21:46

Ja ik weet niet wat er speelt tussen kraay jr en van Bommel maar hij was weer tenenkrommend. Ook dat gezeur tegen de vierde man. De zeikerd is weer terug.

4 augustus 2018 om 21:54

In de 2de helft was PSV duidelijk sterker.

5 augustus 2018 om 03:09

Weet niet wat jij heb zitten kijken ..maar volgens mij niet de wedstrijd maar herhaling

Ik zou het nog eens moeten zien, maar volgens mij had Bijlow de bal klem en De Jong tikte hem dus uit zijn handen, wat tegen de regels is. Dus als dat zo zou zijn, terecht afgekeurd. Maar zoals ik al zei, ik zou het nog een keer moeten zien om zeker te weten.

PSV was wel duidelijk de betere, maar drukte gewoon niet goed genoeg door. Feyenoord had nog wel de beste kans met Vilhena. Het leukste van alles was wat mij betreft de penaltyreeks, ik vind dat ABBA-systeem wel echt een stuk leuker dan het oude systeem. Er zit veel meer dynamiek in die serie nu. PSV op voorsprong, dan weer Feyenoord, dan weer Psv. Veel leuker dan het oude systeem.

6 augustus 2018 om 11:35

plus dat de jong de bal met zijn rechterboven arm er in tikte dit is nog altijd hands.

Sterker, een korte periode in de eerste helft misschien.
Maar overall heeft Feijenoord terecht gewonnen.

4 augustus 2018 om 21:39

Terecht durf ik niet te zeggen, Feyenoord had wel de grootste kans met Vilhena maar PSV heeft meer halve kansen gehad. Voor de rest matige vertoning van beide kanten.

4 augustus 2018 om 21:56

Op basis van wat vind je dat Feyenoord terecht heeft gewonnen dan?

4 augustus 2018 om 22:37

Op basis van het feit dat ze de penalty's beter nemen natuurlijk...

4 augustus 2018 om 22:43

Als het alleen om de penaltys gaat, zou ik het niet overall noemen, zoals 993410 wel doet. Dus dat natuurlijk kun je wel weglaten.

4 augustus 2018 om 22:45

Feyenoord heeft terecht gewonnen omdat ze penalty meer hebben binnengeschoten. Als je een wedstrijd zou winnen op spelbeeld (dominantie, kansen, schoten en dat soort zaken) dan was het gewoon gelijk op of PSV was zelfs iets in het voordeel. Maar dat doet er allemaal niet toe, want zoals gezegd scoort Feyenoord 1 penalty meer en dus hebben ze terecht gewonnen

PSV was de hele wedstrijd gezien qua voetbal ietsje beter, maar beide ploegen dwingen zo weinig kansen af dat een 0-0 gewoon de juiste uitslag was. Penalties is dan 50/50 En dan valt t kwartje deze keer de verkeerde kant op. Had eerlijk gezegd wel wat meer verwacht van PSV, goede voorbereiding gedraaid en dan zo weinig kansen creëren... erg zonde. Hopelijk volgende week tegen Utrecht wel indruk maken

4 augustus 2018 om 22:03

Voorbereiding zegt helemaal niks.

5 augustus 2018 om 02:05

Dt blijkt maar weer eens. Psv had een prima voorbereiding en nu lege handen.

5 augustus 2018 om 10:57

Haha lege handen. Met of zonder JC schaal, je staat altijd met lege handen tot de maanden Maart/April/Mei.

Als je van dit feijenoord(met alle respect naar feijenoord toe) niet wint in eigen huis!!! ben ik bang dat het een lang en lijdend seizoen gaat worden.

Had vooral het gevoel dat zowel Feijenoord als psv onthutsend zwak was. Hoop toch voor het Nederlands voetbal dat de top 3 sterker gaat worden.

4 augustus 2018 om 21:49

Viel wel mee, eerste officiële wedstrijd bij 30 graden dan viel het tempo me nog mee

De omgekeerde wereld: beter zijn qua veldspel en dan winnen is toch lastiger dan je denkt😉

4 augustus 2018 om 22:26

Jullie zijn allemaal gek hier...Feyenoord was de betere! PSV was de eerste 20 min van eerste helft wat meer aan de bal dat was alles

4 augustus 2018 om 22:48

Denk dat jij ze niet allemaal op een rijtje hebt, eerste helft was vrij gelijk op, tweede helft voor het overgrote deel was PSV beter. Al waren ze eigenlijk allebei slecht en was het spel gewoon bedroevend, maar 2 goede kansen gezien in de wedstrijd, 1 voor Feyenoord en voor PSV...

Ik mag dan niet helemaal objectief zijn, maar ik vond geen van de teams echt een overwicht hebben. Je kunt zelfs stellen dat psv terecht verloor daar ik vond dat feyenoord aan het eind de enige was die nog echt voor de winst ging. Ik denk dat van bommel dacht de penalties wel te winnen tegen een onervaren keeper, viel dat vies tegen. Overigens vond ik feyenoord slecht, berghuis verreweg het slechtst. Enige lichtpuntje op bijlow na was voor mij de uitstekende invalbeurt van vente. Amrabat, die eens de kans kreeg, zakte behoorlijk door het ijs, al voor het missen van de penalty. Al met al ben ik toch enig positief na de wedstrijd omdat ik verwacht had hard te verliezen. Dit is prima voor de start zo, hier zegt het ook daadwerkelijk waar je staat. Na winst tegen vitesse in de jc schaal vorig seizoen totaal niet.

In alle realiteit was wat Feyenoord liet zien voetballend gezien niet echt goed
Maar als er 1 ding is wat ze bij Feyenoord in de afgelopen paar jaar geleerd hebben dan is het wel hoe je een finale moet spelen

Je speelt uit bij Psv, waar je vorig seizoen nog op straatlengte achterstand van eindigde in de competitie
je mist je linksback en 1e spits

Dan kun je ook niet verwachten dat Feyenoord eventjes de dienst wil gaan uitmaken in Eindhoven. het ziet er misschien lelijk uit. maar in dit soort wedstrijden telt maar 1 ding. en dat is resultaat

4 augustus 2018 om 22:10

@stengun

Maar het huidige PSV is niet het PSV dat vorige jaar de titel won. Twee belangrijke basisspelers zijn vertrokken, daarmee heeft PSV duidelijk een jasje uitgedaan. Als PSV niets meer doet op de transfermarkt, dan gaan ze een lastig seizoen tegemoed.

5 augustus 2018 om 00:41

Vorig seizoen speelde Feijenoord uit bij psv veel beter dan ze vandaag deden. Het resultaat was 0-0 en niet zo vest gevoetbald, toch? De beker nemen ze mee omdat ze minder pingels misten, maar had verder niks te maken met het vertoonde spel. Had ik overigens ook andersom geconcludeerd, als Angelino de bal wel binnen de palen had gemikt. Dan was het gewoon een duel van twee niet zo vest spelende teams, waar de winnaar de minst beroerde pingels nam. Maar ik zag een psv dat minder solide oogde dan het team dat het kampioenschap pakte en een Feijenoord dat nog geen verbetering tov tweede competitiehelft vorig jaar liet zien.

Maar wat niet is kan voor beiden nog komen.

5 augustus 2018 om 12:42

Ja dat dachten we in adam ook maar daar was het seizoen vorig jaar ook in september zon beetje ten einde. Goed beginnen is zo fijn dan heb je heel de druk niet

Als PSV supporter zag ik van PSV aardig spel maar ze werden nauwelijks gevaarlijk. Je ziet dat een middenvelder met diepgang als van Ginkel toch wel wordt gemist. Hopelijk gebeurt er op dat vlak nog iets. Feyenoord gefeliciteerd, speelden beter dan ik van te voren dacht. Leuke keeper die Bijlow!

Prima analyse, psv moet nog meer ingespeeld raken en de kansen afmaken. Ik vond wel dat psv er 90min kort op zat en vaak weer snel de bal heroverde. Pas toen Feyenoord Vente inbracht kregen ze paar kansen daarvoor kon Feyenoord niets.

4 augustus 2018 om 22:11

Ik vond PSV zonder van Ginkel en Arias toch echt een stuk minder dat vorig seizoen. Misschien heb je gelijk en wordt het stukken beter als we wat verder in het seizoen zijn. Maar vooraslnoig heet PSV een stapje terug gedaan.

4 augustus 2018 om 22:56

Tja maar dat hangt ook af van wat er nog bij Ajax vertrekt.
Aria's en Van Ginkel zijn voor PSV toch wel belangrijke spelers geweest. Maar Ziyech was dat bij Ajax en Neres bijvoorbeeld ook. Ben bang dat beide gaan vertrekken. 31 Augustus weten we meer

4 augustus 2018 om 23:25

gelukkig sluit de markt in Engeland over paar dagen.

4 augustus 2018 om 23:26

Ziyech is vervangen door Tadic. Daarmee is dat verlies al goed opgevangen. Ik kan me niet voorstellen dat Ajax daadwerkelijk Neres gaat verkopen, voor hem is er geen goede vervanger. Verkoop je hem, dan doet Ajax echt een jasje uit en zal het de titel kansen en Europese kansen echt schaden.

Denk dat Overmars Neres echt weet vast te houden dit jaar, al was het maar om te voorkomen dat ook de Ligt en Frenkie dan ook ineens kans zien om weg te komen

Ik als ajax fan . Hoopte op een leuke wedstrijd en boeit me niet wie der zou winnen . Maar bah aan het eind hoopte ik toch wel op feyenoord . Die Mark pff stoorde me vreselijk aan die man tijdens de wedstrijd heletijd geschreeuw Ri de vierde man ...

4 augustus 2018 om 22:12

Ach dat doen trainers als Klopp, Guardiola en Mourhino ook. Daar vind ik niets mis mee, dankzij die headsets krijgt de scheidsrechter de kritiek ook mee en op die manier hopen de trainers de scheidsrechter te kunnen beinvloeden.

Als deze wedstrijd de graad meter wordt voor het seizoen zullen er veel trainers naar de tribune worden verwezen,veel gele kaarten volgen voor commentaar op de leiding.was blij dat het voetbal weer is begonnen maar na deze partij mag het nog wel even duren voor de competitie begint.ook de VAR zal sneller moeten want anders duurt een wedstrijd te lang of gewoon 30 minuten zuivere speeltijd invoeren werkt beter als 3 minuten extra tijd.

Was weinig van te zien dat Psv beter was. Nee het was een slechte wedstrijd om te zien

Als je te weinig kansen creeert en niet scoort, verdien je de overwinning niet. Zoals Cruijf zei:"degene die het meeste scoort wint." Beiden ploegen waren niet best. Feijnoord wilde niet voetballen en PSV kon het spel niet goed maken vandaag. En ja, dan moet het ballletje goed vallen. En scheids beslissingen goed uitvallen her en der.

Vond beiden niet goed spelen en niveau was ook lager dan wat Ajax van de week liet zien. Als Ajax misschien op Ziyech na de spelers weet te behouden en de rust eens weet te behouden is het in maart kampioen.

Als je beter bent moet je dat ook in doelpunten uitdrukken, dat heb je nagelaten en dus krijg je de deksel zoals gezegd op je neus.

Als Johan nog onder de levenden zou zijn, had hij de beker mee naar huis genomen, maar hem zeker niet gegeven aan een van de twee teams van deze finale. Veel balverlies, onstuimig voetbal en weinig kansen. Ik vond er iig weinig “super” aan en Johan zou het misschien met me eens kunnen zijn.

5 augustus 2018 om 01:34

Dan had de supercup gelukkig niet zo geheten en had die er gelukkig ook niks mee te maken gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

190 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Sevilla 8 1 1 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
Laatste voetbalnieuws

Luuk de Jong van ‘schurk naar held’: ‘Dit was de poëtische gerechtigheid’

Sevilla won zondagavond in eigen stadion met 1-0 van Levante. De winnende treffer voor los Rojiblancos werd in minuut 86 aangetekend door Luuk de Jong, die daarmee zijn eerste doelpunt in...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Christian Eriksen moet ervoor vrezen dat zijn droomtransfer naar Real Madrid niet doorgaat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren