Bijlow vervult heldenrol en bezorgt Feyenoord Johan Cruijff Schaal

Zaterdag, 4 augustus 2018 om

Feyenoord heeft zaterdagavond de Johan Cruijff Schaal gewonnen. De bekerwinnaar van vorig seizoen hield landskampioen PSV in het Philips Stadion op een doelpuntloos gelijkspel, waarna na negentig minuten voetballen direct een strafschoppenserie volgde. Daarin trokken de Rotterdammers dankzij Justin Bijlow uiteindelijk aan het langste eind. Het is voor Feyenoord de vierde keer in de geschiedenis dat het de traditionele openingswedstrijd van het nieuwe seizoen wint.

Het publiek in Eindhoven kreeg geen spektakelstuk voorgeschoteld. Beide teams waren vooral in het eerste bedrijf zichtbaar zoekende, al schoot PSV, waar sterspeler Hirving Lozano op de reservebank begon, met een kopkans voor Luuk de Jong nog wel sterk uit de startblokken. De spits kreeg de bal na een kleine vijf minuten voetballen op het hoofd na een voorzet van Angeliño, maar zijn poging leverde uiteindelijk geen grote problemen op voor Bijlow, die zoals vooraf aangekondigd onder de lat stond bij Feyenoord.

De jonge doelman moest zeven moeten voor de onderbreking nog redden op een volley van Daniel Schwaab, maar hoefde verder nauwelijks in actie te komen in de eerste helft. Namens Feyenoord werd Sam Larsson na een klein half uur voetballen ternauwernood van de bal gezet door Jorrit Hendrix en kwam Robin van Persie op slag van rust een teenlengte tekort om een voorzet van diezelfde Larsson binnen te glijden. De eerste helft in Eindhoven was halverwege vanwege een drinkpauze onderbroken door scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Na de theepauze schoot het tempo van de wedstrijd omhoog. Een doelpunt van De Jong werd afgekeurd vanwege een vermeende duwfout jegens Bijlow, terwijl aan de overzijde een knal van Calvin Verdonk slechts rakelings voorbij het doel van Jeroen Zoet zeilde. PSV probeerde de druk richting het Rotterdamse doel op te voeren en kreeg na precies een uur voetballen versterking van Lozano: de Mexicaan werd als vervanger van de onzichtbare Donyell Malen binnen de lijnen gebracht door Mark van Bommel.

Vlak na de komst van Lozano moest Jens Toornstra de strijd staken vanwege een blessure. Diens vervanger Sofyan Amrabat vuurde halverwege de tweede helft namens Feyenoord over van een meter of twintig, terwijl Lozano een kwartier voor tijd recht in de handen van Bijlow schoot na een steekpass van Hendrix. Beide teams leken te berusten in een doelpuntloos gelijkspel, maar Tonny Vilhena had Feyenoord acht minuten voor tijd toch nog binnen negentig minuten de volle buit kunnen bezorgen. Na goed voorbereidend werk van invaller Dylan Vente schoot hij echter via de benen van Zoet naast. Daardoor volgde een strafschoppenserie. Daarin pakte Bijlow strafschoppen van Hendrix en Pablo Rosario, terwijl Angeliño zelf faalde.


Poll

Wie eindigt er dit seizoen hoger in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

273 reacties (laatste reactie door kapsteyn)

Ach ja.. Troostprijsje.. Nee geintje, had 'm graag willen winnen! Gefeliciteerd Feyenoord!

4 augustus 2018 om 20:13

Is toch ook zo. Veredelde oefenwedstrijd. Leuk dat we hem winnen, maar zeker na penalties heeft het voor mij weinig waarde.

4 augustus 2018 om 20:16

En toch is het een prijs die je mag bijschrijven! Feyenoord 5 prijzen in de laatste vier jaar! Dat klinkt beter dan dat je de supercups niet meetelt toch!?

4 augustus 2018 om 20:14

Jaa inderdaad! Psv had hier gewoon moeten winnen, Feyenoord alleen na fouten van psv gevaarlijk. Daarnaast zullen we die mega fout van de VAR maar afschrijven onder het mom 'oefenwedstrijd'

4 augustus 2018 om 20:16

Op basis waarvan had PSV moeten winnen? Geen van beide verdiende een overwinning en als er een ploeg kon winnen was het nog Feyenoord met die kans van Vilhena op het laatst. Ik vond het een hele trieste vertoning voor twee ploegen die dit beschouwen als een echte prijs.

4 augustus 2018 om 20:16

Oefenwedstrijd, alsof in eigen huis verliezen van een eventuele titelkandidaat niet erg is. Zouden jullie hetzelfde gezegd hebben als van Bommel zijn trainers carrière hier begonnen was met een prijs?

4 augustus 2018 om 20:18

Zucht... Goeie beslissing, de Jong valt keeper aan in de 5 meter. Nooit geen goal. En PSV had moeten winnen? Op basis van wat en welke kansen

4 augustus 2018 om 20:19

Je zit mis. De overtreding van de Jong op van der Heijden deed het hem al. Jammerrrr

4 augustus 2018 om 20:35

PSV had geen enkel recht op de overwinning, geen een fatsoenlijke kans gecreëerd, net als Feyenoord overigens. Gelijkspel was de enige terechte uitslag. Feyenoord beter in de penalties, Bijlow de uitblinker: knap!

4 augustus 2018 om 20:39

Haha, Zoet pakt gewoon evenveel ballen en de grootste kans van het duel met Vilhena. Als je een van de twee keepers moet kiezen dan is Zoet toch eerder de uitblinker. Feyenoord heeft gewoon geluk dat Angelino die bal ernaast peert.

4 augustus 2018 om 20:43

Ik had het over de uitblinker in de penalty serie. Hij pakt er 2 als jong broekie, dat is toch gewoon keurig? Ja joh, Zoet als verliezer eerder de uitblinker, logisch.

4 augustus 2018 om 20:43

En Angelino had begin tweede helft al met twee keer geel het veld moeten verlaten.

4 augustus 2018 om 20:50

Zoals ik net zeg Zoet pakt er toch ook twee. Waarom is Bijlow dan eerder de uitblinker? Omdat ie jonger is?

4 augustus 2018 om 20:50

Bijlow zat dichtbij bij iedere bal. En Zoet? Ohja, de enige bal waar hij niet bij zat was van Angelino. Die ging richting de lichtmast.

4 augustus 2018 om 20:55

Omdat ie er evenveel pakte, de beslissende pakte, de jongere keeper is en als winnaar van het veld stapt. En waarom is Zoet meer de uitblinker?

4 augustus 2018 om 21:10

Omdat hij er evenveel pakt als Bijlow, ook de bal pakte die de beslissende had kunnen zijn ware het niet dat zijn teamgenoot de bal er naast peert en de grootste kans van het duel uit zijn doel weet te houden.

5 augustus 2018 om 01:38

Verdonk had er ook allang afgemogen met 2 keer geel.

4 augustus 2018 om 21:08

Het is een prijs die gewoon op je erelijst staat. Natuurlijk niet de belangrijkste van het seizoen, maar een prijs is een prijs. Van harte, Feyenoorders!

Zij waren heel erg aan elkaar gewaagd. PSV moet toch een middenvelder gaan halen die wat kan forceren. Had ook wel een leukere wedstrijd verwacht eerlijk gezegd. Gefeliciteerd Feyenoord.

4 augustus 2018 om 20:20

Zeker. Pereiro heeft een leuke voorbereiding gehad, maar vandaag was het weer huilen met de pet op. 0,0 inzet. Dit kan écht niet meer. Nu heeft ie het toch echt verbruid. Rosario en Hendrix waren prima. We hebben eerder een aanvallende middenvelder nodig (Gonzalo Martinez, zucht) in plaats van een speler als Guiterrez die meer controlerend is.

4 augustus 2018 om 20:41

Probleem bij PSV is ook de sterkte blok vier in centrum. Degelijk sober maar opbouwend niet echt sterk.

Wat een laag niveau gezien, man man. Feyenoorders gefeliciteerd.

4 augustus 2018 om 20:18

Zeer laag niveau zelfs, ook van spelers waarvan je op voorhand echt meer verwacht zoals Pereiro, Berghuis en Bergwijn. Die gasten mogen nu echt wel meer gaan laten zien.

4 augustus 2018 om 20:32

Pereiro en Bergwijn waren echt kansloos inderdaad. Gelukkig gebeurd het nu.

4 augustus 2018 om 20:37

Bijlow zie ik trouwens als een van de weinige deze wedstrijd (misschien wel de enige) als toekomstige wereldtopper. Die jongen heeft alles om dat niveau te halen.

4 augustus 2018 om 20:51

Rustaaagh. Pas een handje vol wedstrijden gespeeld in het 1e. Beoordeel over 34 wedstrijden nog eens!

4 augustus 2018 om 23:39

Hij is nog gewoon een broekie,die goed werk heeft geleverd vandaag.. mooi dat hij het vertrouwen heeft gekregen en het gelijk heeft kunnen laten zien.. maar beoordelen is misschien beter wat later in het seizoen. Wel mooi!! #jongenvandetribune

5 augustus 2018 om 07:42

Hij heeft lekker gekeept, laten we het daar even bij houden.

Tsja, PSV veel te slordig omgegaan met balbezit. Tweede helft was leuk om te zien. Felicitaties richting Rotterdam!

Net als vorig jaar had ik vandaag echt het idee dat het om een serieuze prijs ging. De spanning was voelbaar bij de spelers, de sfeer in het stadion goed.

Over de hele wedstrijd was PSV de iets betere ploeg maar kreeg Feyenoord toch echt de beste kans. Die bal van Vilena was meer geluk dan wijsheid voor Zoet. Die gaat er normaal gesproken gewoon in.

De penalties waren een pure loterij. Toch moet Gio volop credits krijgen. 5 prijzen in 3 jaar, ongelofelijk voor een club als Feyenoord.

4 augustus 2018 om 20:14

4jaar en de prijzen vallen echt mee hoor.

4 augustus 2018 om 20:17

2016 beker 2017 landskampioen en jc schaal 2018 beker en jc schaal 3 jaar dus...

4 augustus 2018 om 20:22

Het is zelfs korter dan 3 jaar nog. In april 2016 pakten ze de eerste prijs en in augustus 2018 de laatste.

4 augustus 2018 om 20:25

Het is seizoen 15/16, 16/17, 17/18 en 18/19. Vier jaar dus. In het voetbal staat een seizoen gelijk aan een jaar. Zuiver in tijd is dat inderdaad anders.

4 augustus 2018 om 20:31

Nee dat zijn 4 seizoenen maar nog steeds 3 jaar

4 augustus 2018 om 21:52

Degene die het zegt beslist lijkt me toch gewoon of het een seizoen-jaar is of een kalenderjaar. Seizoen 18/19 moet nog beginnen, dus om dat hele jaar (seizoen) erbij te tellen is sowieso wat lullig lijkt me.

5 augustus 2018 om 08:23

De JC schaal maakt deel uit van het seizoen 2018/19 dus dat hoort er bij. De beker in 2016 was het eind van het seizoen 2015/16 dus dat hoort er ook bij. Als je goed gelezen had, had je kunnen zien dat er ik schrijf dat er in tijd geen 4 jaar verstreken is.

4 augustus 2018 om 20:15

Met je laatste alinea lijk je een compliment te willen geven, maar het toont vooral een volledig gebrek aan historisch besef en überhaupt hoe groot Feyenoord is. En laten we deze supercup nu alsjeblieft geen prijs noemen.

4 augustus 2018 om 20:17

De laatste 30 jaar pakte Feyenoord nauwelijks prijzen en de laatste 3 jaar ineens aan de lopende band. Geen toeval lijkt me.

4 augustus 2018 om 20:18

Nee, maar het is wel heerlijk om in Eindhoven weer te winnen! Wat lekker zeg, en Gio moet spelers als Verdonk dit seizoen gewoon in het eerste laten met roulatie.

4 augustus 2018 om 20:26

Verdonk had een paar uitstekende intercepties. Het was een beetje armoedig wat betreft kansen, maar alle 4 de backs hebben een goede wedstrijd gespeeld. Dat mag ook wel een keer gezegd worden.

4 augustus 2018 om 21:39

@ruudgeels

Dat was ook geen toeval, Ajax verkocht afgelopen jaren teveel spelers, werd daarmee veruit de rijkste club, maar pakte afgelopen jaren geen prijzen. Dan verdelen Feyenoord en PSV de buit.

5 augustus 2018 om 07:45

Als Ajax wat slimmer met dat geld was omgegaan, hadden ze zo maar 2-3 keer kampioen kunnen worden de afgelopen 4 seizoenen. Nu lijkt dat besef er (eindelijk) pas te zijn in Amsterdam

4 augustus 2018 om 21:14

Vreemde laatste zin, puur bedoelt als provocatie neem ik aan? In mijn ogen toch wel een verdiende overwinning voor Feyenoord. Psv het meeste balbezit, maar wat heb je daaraan als je niets/heel weinig creeert. Feyenoord verreweg de gevaarlijkste ploeg, ondanks dat het erg matig was van beide partijen.

4 augustus 2018 om 21:37

Wellicht er aan gedacht dat het geen provocatie is maar een welgemeend compliment voor Feyenoord na waar ze vandaan komen en de huidige mogelijkheden??? Waarom altijd de dingen negatief oppakken? Zo zonde. Ik vindt het nl goed en onverwacht dat Feyenoord ondanks de beperktere middelen toch gelijkwaardig is aan PSV.

Lekkere binnenkomer na een slechte wedstrijd. Er is nog veel werk te verrichten, maar Bijlow is een topper!

Kampioenuuuuuuh. Wel leuk altijd, pingels, maar goed boeiend de JC schaal.

Terechte winnaar? Misschien niet. Maar na al die comments dat PSV makkelijk zou gaan winnen wel lekker!

4 augustus 2018 om 20:18

PSV heeft amper een kans gecreëerd.

5 augustus 2018 om 01:51

Snap niet waarom iedereen hier zegt dat Feyenoord veel meer kansen had dan psv terwijl beide clubs 2 grote kansen hadden. Vilhena’s kans en de bal van Larsson waar van persie net niet bij kon. Aan psv zijn kant, de afgekeurde goal, die misschien anders uitgespeeld moest worden om te voorkomen dat hij afgekeurd werd, en de kans van Lozano.

4 augustus 2018 om 20:35

Alsje wint ben je altijd de terechte winnaar. Verder was het vrij slecht, en geen duidelijk betere partij.

JAAAAAAAAAAA EN DAT IS 5

4 augustus 2018 om 21:16

Je telt de JC schaal toch zeker niet gelijk aan een kampioenschap of beker? Snap al die reacties over 5 prijzen niet. Je word toch liever 1 keer kampioen, dan dat je 3 van die fruitschalen in de kast kan zetten??

4 augustus 2018 om 21:28

Ok, dan tellen we de landstitel voor 2 en de JC-schaal voor 0.5. Jaaaaa NOG Steeds 5!!!

4 augustus 2018 om 21:48

Prijs is een prijs. Voor Bayern en PSG is een beker een minder prijs maar voor elke Nederlands team is een prijs een prijs!

4 augustus 2018 om 22:01

Altijd beter dan geen prijs. Ik geef toe de JC schaal is niet zoveel zeggend, maar toch stond Feyenoord (Bijlow) er goed genoeg om hem binnen te slepen.

Leuk voor Bijlow. Hopelijk krijgt hij het vertrouwen. En Angeliño....au wat een penalty.

Die Angelino begint wel sterk bij PSV zeg, man, man, man. Waardeloze voorbereiding, waardeloos in deze pot en dan kan je de schroom wat van je af schieten en dan ga je even met de wreef een penalty ernaast knallen. Ik vrees nu al dat hij een miskoop zal zijn.

4 augustus 2018 om 20:16

Speelde gewoon een prima pot hoor.

4 augustus 2018 om 20:20

Niet met je eens. Hij kreeg veel ruimte, maar kreeg maar 1 of 2 keer de bal goed voor. Verder iedere bal kwijtgeraakt.

4 augustus 2018 om 20:22

Inderdaad, heb er niks meer aan toe te voegen.

5 augustus 2018 om 02:45

Ik als feyenoorder vond 't toch wel vervelend als hij aan de bal kwam... Bezig bijtje en soms wel goede acties waarbij St Juste 't zwaar had

4 augustus 2018 om 20:18

Haha nou zeg. Waardeloze voorbereiding? Speelt prima, niet bijzonder maar echt niet waardeloos. Penalty was slecht inderdaad.

4 augustus 2018 om 20:21

Ik vond hem de slechtste speler in de voorbereiding bij PSV. Constant slechte aannames, slechte ballen vooruit, onbegrijpelijke keuzes aan de bal en voorzetten van het niveau Manolev.

4 augustus 2018 om 20:31

Vandaag had hij Berghuis in zn zak zitten. Ook niet de minste voetballer. De reden dat er maar 2 goede kansen zijn geweest is omdat beidr defensies goed stonden en er kort opzaten.

4 augustus 2018 om 20:25

Vandaag was die toch niet zo slecht. Verdedigend niet veel weggegeven en aanvallend best prima. Alleen de voorzetten moeten wat beter maar dat komt ook wel goed. En een penalty missen kan iedereen gebeuren. Ene Messi uit Argentinië kan erover meepraten. Hij heeft zeker nog verbeterpunten maar ik vind het zelf een beetje vroeg om hem nu al een miskoop te noemen. Hij heeft net de verhuisdozen uitgepakt bij wijze van.

4 augustus 2018 om 20:31

Verdedigend heeft hij weinig weggeven, omdat er van Feyenoord weinig gebeurde aanvallend. Aanvallend was het heel erg triest. Op die hoge bal in de 3e minuut na heeft hij aanvallend niks noemenswaardig laten zien. Elke voorzet was te laag, in de voeten van de tegenstander of te hoog. Net als met Luckassen en Dumfries vond ik Angelino gewoon een onbegrijpelijke aankoop.

4 augustus 2018 om 20:46

Hij liet Berghuis twee keer gaan waardoor die opzichtig vast moest houden. Had dus gewoon rood moeten hebben.

4 augustus 2018 om 20:45

Zowel Angeline als Dumfries komen zichtbaar tekort. De één is te klein en kan niet verdedigen, de ander kan geen bal over drie meter naar de juiste kleur passen en daar heb je dan 12 miljoen aan uitgegeven.

4 augustus 2018 om 21:32

Wat een gelul man, Dumfries doet het juist heel goed. Angelino is er nog niet helemaal, maar had vandaag voor het over grote deel Berghuis wel in z'n zak. Die kwam bijna alleen maar aan de bal bij vrije trappen...

4 augustus 2018 om 21:41

Vooral omdat Bijlow al in zijn linkerhoek lag, midden en rechts van de keeper waren leeg. Om dan meer dan twee meter naast te schieten, dan doe je jezelf en je ploeg geen plezier. Was meteen de winnende geweest als hij wat rustiger geschoten had.

Dit was verreweg de slechtste JC schaal wedstrijd die ik ooit heb gezien. PSV dat veel te slordig en onrustig was, Feyenoord dat totaal niet wilde voetballen. Feyenoord proficiat, maar dit duel verdiende geen winnaar, enkel verliezers.

4 augustus 2018 om 20:19

Het kende ook geen winnaar. Daarom hebben ze zo een systeem voor uit gevonden. Dat heet penalty's daar was Feyenoord de beste in.

4 augustus 2018 om 20:30

En als Feyenoord de strafschoppen beter neemt noemen ze dat Winnaar na strafschoppen, ergo toch een winnaar.

4 augustus 2018 om 21:36

@joeyhPSV. De laatste dagen is er veel over Az geschreven en gezegd, maar met deze pot op het netvlies hoeft niemand in Alkmaar zich enige zorgen te maken over dat het niveau van AZ niet goed genoeg is om te strijden voor de derde tm 5e plek.

4 augustus 2018 om 22:51

@tinus45: Ze moeten zich in Alkmaar elk jaar zorgen maken als ze tegen de top 3 spelen, want daar winnen ze de afgelopen jaren niet meer van. Daarnaast, als je verliest van Kairat, uit Kazachstan ( je weet wel, het land van Borat, of all places....) voor de voorrondes v/d EL, moet je je sowieso wel zorgen maken.

Zoet en biljow hebben er beiden 2 tegen gehouden. Dus zoet heeft ook een heldenrol vervult Haha.

4 augustus 2018 om 20:31

Ja alleen zijn winnaars meestal de helden😏

4 augustus 2018 om 21:42

Klopt, als die aankoop van jullie hem gewoon gemaakt had, dan was Zoet de held.

Het was gewoon een slechte wedstijd zonder goals en een slechte penalty reeks. PSV mist er drie, Feyenoord twee.

Typisch weer, na al die gewonnen oefenwedstrijden. Als dat maar geen voorbode is voor wat er in 2016/17 gebeurde. Goede oefencampagne, zaaddodende competitie, beker en CL. Feyenoord gefeliciteerd!

Leuke strafschoppen serie hoor. Snap het gezeur om ABBA niet zo. Druk gewoon op beiden ploegen. Verder een matige wedstrijd, maar ja eerste officiële vh seizoen dus zo gek is dat niet. Wel echt een matige penalty van angelino hoor.

4 augustus 2018 om 20:21

Moet zeggen dat ik het de eerste penalties een beetje jammer vond dat ABBA, maar als het er echt op aankomt en elke penalty beslissend wordt vond ik het wel een toegevoegde waarde hebben.

4 augustus 2018 om 20:15

Bijlow keepte echt heel erg goed. Bijna bij elke penalty was hij heel dichtbij. Groot talent, gefeliciteerd.

4 augustus 2018 om 20:48

Bijlow had wel ontzettend veel geluk dat hij gered werd door Guzebuyuk bij die afgekeurde goal. Verder keepte hij inderdaad een prima wedstrijd maar hij had ook niet zo veel te doen.

4 augustus 2018 om 20:58

Niet gered, was gewoon hands. Terecht afgekeurd. Maar wel een les voor Bijlow. Beter uitkomen.

4 augustus 2018 om 21:14

Plus dat uit de super slowmo blijkt dat hij de bal al klem had, al was het maar heel even.

4 augustus 2018 om 20:16

Bijlow keepte echt heel erg goed. Bijna bij elke penalty was hij heel dichtbij. Groot talent, gefeliciteerd.

Onnodig maar goed, was van allebei de kanten niet goed. Laten we hopen dat het een gevalletje uitgelopen voorbereiding was voor allebei de teams.

Op de misser van Angelino na bij elke bal in de goede hoek. Geweldig werk van de keepers/Bijlow. Verder een hele slechte pot en een schande van de Feyenoordsupporters met dat vuurwerk. Ga je janken op andere clubs en doe je het vervolgens zelf.

Heldenrol? We penalties waren gewoonweg zeer slecht ingeschoten. Het is zo simpel; of laag of hoog in de hoek.

4 augustus 2018 om 22:33

Ik snap ook nog steeds niet dat Musi26 niet altijd als eerste op het lijstje met strafschopnemers staat. Al deze gasten kunnen onder normale omstandigheden een bal van 11 meter in de bovenhoek plaatsen, alleen nu het beslissende penalties zijn, miljoen kijkers komt er druk bij kijken.

wat heb ik een enorme haat aan Penalties. verschrikkelijk!
wel blij dat we 'm wonnen! mede dankzij een prima keepende Bijlow!
in de wedstrijd was PSV wel de baas. maar echt grote kansen hebben ze niet gehad. de kans van Vilhena was zo'n beetje de grootste van de wedstrijd

het is wel duidelijk dat we Jorgensen nodig hebben. die trekt altijd een verdediger of 2 naar zich toe

4 augustus 2018 om 20:20

Je noemt Vilena maar Lozano had bijna zo'n zelfde kans.

4 augustus 2018 om 21:45

Mmm, je won toch vooarl omdat die aankoop van PSV hem compleet miste. Bijlow lag toen al in de verkeerde hoek, hij had hem zo binnen kunnen tikken en dan was het meteen klaar. Maar hij schoot hem meters mis.

De wedstrijd was gewoon saai, weinig kansen, 0-0. De penalty reeks was al niet veel beter, PSV drie keer mis, Feyenoord twee keer mis.

Verder kan je er weinig van zeggen, het is vroeg in het seizoen en veel spelers zijn nog niet in vorm.

4 augustus 2018 om 21:48

zo kun je alles dood-analyseren. want als Vilhena de bal gewoon hoog had geschoten na het doorkoppen van Vente dan hadden er geen penalty's geweest
en als Lozano daarvoor een lobje had gedaan over Bijlow heen was het ook al eerder beslist

uiteindelijk gebeurde dat allemaal niet en redt Bijlow Feyenoord in de Penalty serie

Zal Van Geel na een eventueel flopseizoen zeggen dat Feyenoord wel weer een prijs won? Nee even zonder dollen ben wel blij met de prijs, maar niet zo erg dat er slingers in mijn huis hangen.

4 augustus 2018 om 21:40

Die slingers hangen er nog wel denk vanuit het seizoen 2016/2017😉 Toch gefeliciteerd met deze prijs, elk seizoen telt er 3 en de eerste is voor Feyenoord al was de wedstrijd echt slecht voor de ogen te noemen.

4 augustus 2018 om 23:48

Was het maar zo’n feest haha, maar nee dat was 2 seizoenen geleden nu focussen op dit seizoen.

Feyenoord was niet zoveel beter. Maar wat is die Bijlow goed zeg. Wat een talent zat bij elke penalty er dichtbij. Feyenoord dik verdiend gewonnen. PSV was matig, had ik wel meer van verwacht.

4 augustus 2018 om 20:18

Dik verdiend lijkt me overdreven. Ik had er meer vrede mee gehad als ze de schaal in tweeën hadden gesplitst. En in de plomp te gooien. Zalige pot.

4 augustus 2018 om 21:48

Tja Ajax heeft de Helmond cup gewonnen geloof ik. Zegt me net zoveel als een Johan Cruyff schaal.

Je mag om de Johan Cruyff schaal spelen omdat je vorige seizoen goed was en de beker won. Andere clubs mochten niet meedoen, ze hebben verleden jaar niet goed genoeg gepresteerd. Het heeft niet zoveel met komend seizoen te maken.

Sta je aan het einde van de rit zonder schaal of beker of aanpsrekende Europese prestaties, dan was het gewoon een zeer matig seizoen ondanks de JC schaal.

Feyenoord was niet zoveel beter. Maar wat is die Bijlow goed zeg. Wat een talent zat bij elke penalty er dichtbij. Feyenoord dik verdiend gewonnen. PSV was matig, had ik wel meer van verwacht.

4 augustus 2018 om 21:51

Helemaal waar, drie keer mis om twee keer mis. Bij die pingel van de PSV linksback zat Bijlow helemaal verkeerd maar die jongen miste het doel compleet. Ging die bal erin, dan riep iedereen dat Zoet een echte penalty killer was.

Voor de rest tijdens de wedstirjd hadden de keepers weinig te doen, was gewoon een saaie pot waarin zeer weinig actie te bespeuren was.

4 augustus 2018 om 22:03

Bijlow zat er prima bij, de hoek werd aangegeven door de technische staf van Feyenoord, deden ze prima.

Maar dat Angelino zo erg het doel miste, dat is toch echt een gebrek van Angelino en niet de verdienste van Bijlow. Bijlow was vroeg vertrokken en lag al in de andere hoek, hij kon hem er echt zo intikken.

Matige pot, van beide teams geen stootkracht. Had iets meer penache van Feyenoorder verwacht en gehoopt, maar de prijs is in ieder geval binnen.

Overduidelijk begin van het seizoen. Wel vond ik Angelino positief opvallen, had niet verwacht dat hij bij Psv hetzelfde zou kunnen doen als bij Nac.

Wat was de reden van de afwijkende volgorde in het nemen van penalties? Een proefballonbeerseltje van de Knvb?

4 augustus 2018 om 20:54

Het nieuwe ABBA systeem. Vorig seizoen ookal te bewonderen in Engeland en nu ook in Nederland. Ik persoonlijk vind het geen echte 'sudden death' meer. PSV had 2 mogelijkheden om te winnen op een gegeven moment. Wonder boven wonder winnen ze niet. Daarna krijg Feyenoord weer 2 mogelijkheden. Op het moment is de spanning dan veel minder dan bij ABAB.

5 augustus 2018 om 07:35

PSV had 1 mogelijkheid om te winnen (pingel Angeliño). Daarna was PSV gewoon weer direct aan de beurt bij de gelijke stand. Als de volgende van PSV er was ingegaan, dan was Feyenoord weer twee keer aan de beurt (om weer gelijk te maken en voor te komen). Als Feyenoord dan de eerste had gemist, was het pas gedaan.

4 augustus 2018 om 23:25

Is naar aanleiding van een onderzoek waaruit bleek dat de startende ploeg in een penaltyreeks in 60% van de gevallen de penaltyreeks wint. Door het Abba systeem vervalt het mentale voordeel van steeds voor staan.

Wát een zaaddodende partij zeg. Maar helemaal geweldig van onze Bijlow!

Gefeliciteerd Feyenoord! Hebben we dat potje ook weer gehad.

Erg gezapige wedstrijd die wat mij betreft geen winnaar verdiende. Kan er ook weinig uit afleiden, want het liep aan beide kanten heel stroef. Ben er niet zo rouwig om dat het eerste semi-officiële duel verloren gaat, zolang ze er volgende week maar staan tegen Utrecht.

4 augustus 2018 om 20:19

het gaat om een prijs, maar voor de rest kan ik er weinig uit opmaken

hadden we hem verloren had ik het ook niet dramatisch gevonden

Donderdag, daar draait het om voor mij!
en hopen dat Jorgensen snel weer fit is. dat is ook belangrijk

4 augustus 2018 om 20:22

Ja precies het is een prijs en tuurlijk win je hem liever dan dat je hem verliest. Maar de enige reden dat hij nu nog een beetje blijft hangen is omdat ie op pingels wordt beslist. Precies, donderdag is vele malen belangrijker.

Bijlow heerlijk! Hier wordt je gewoon blij van.

Wat een boost voor deze jeugdige keeper. Zat bij elke penal in de buurt. Toekomstig oranje klant tenminste als hij zich zo blijft ontwikkelen. Wedstrijd op zich was niet om over na huis te schrijven. Dat linksback van PSV mist is jammer want dit is er wel eentje die er gaat komen. Leuke voetballer.

Wat een prachtig begin voor bijlow, en die reactie van Vermeer was ook mooi om te zien. Knap en erg sportief.

4 augustus 2018 om 20:30

Ja vond ik ook mooi! Ook hoe hij hem hielp. Is wel gewoon zn werk allemaal, maar kan me best voorstellen dat hij gefrustreerd is. Mooi om hem dan zo bezig te zien.

Beide teams mogen nog wel wat aan het vertoonde spel doen. Compleet dramatisch was het niet maar iets scherper en iets beter is nog wel nodig. Die penaltyserie was wel vermakelijk. Natuurlijk jammer dat Feyenoord hem wint maar ik vind dat ABBA systeem toch wel beter. Het zorgt er voor dat niet steeds 1 team de mentale achterstand heeft. Bijlow heeft trouwens wel 3 maanden matig spel aan krediet gewonnen vandaag. Ik vond hem op dat ene momentje met De Jong en de niet 1-0 na erg sterk spelen en ook bij de penaltyserie was die fantastisch. Die komt er wel.

5de prijs alweer voor van Bronckhorst. Volgens velen was PSV favoriet om te winnen maar op het veld zag je daar niet veel van terug. Het was van beide kanten eigenlijk geen goede wedstrijd maar Feyenoord had naar mijn idee beste kansen alleen waren ze erg slordig voorin.

Mooi voor Bijlow! Vertrouwen getankt voor het begin van het seizoen en ook voor de rest van het team, hoop dat ze dit meenemen en aan het eind van het jaar weer met de schaal staan, ondanks alle onderschatiing.

Niveau was echt drama. Snap trouwens niet wat de KNVB gedaan heeft met de JC Schaal. Ze willen toch graag dat de JC Schaal serieus wordt genomen. Geen verlenging en penals met een ‘abba’ systeem haha. Kan toch niet.

4 augustus 2018 om 21:42

Die jongen is wel goed ja. Rustig,sterk en hij heeft voor een keeper een goede uitstraling waar ik zeker in geloof dat je dat moet hebben.

Volgend jaar gewoon weer de golden goal. ABBA systeem zal vast wel eerlijker zijn maar ik vind er weinig aan.

4 augustus 2018 om 21:12

Golden goal had weinig uitgemaakt vandaag!

Feyenoord gewoon slim gevoetbald , niet in het mes gelopen op de manier dat PSV graag wilt .. volwassen weinig weg gegeven met een aantal jonkies in het team die echt goed speelden . Bijlow man man zo jong maar straalt zoveel rust uit !! Weer een prijs en aub kom niet aan dat het een prijs is zonder glans .. die beker wil je gewoon pakken en Feyenoord pakt um weer !

4 augustus 2018 om 21:53

Het is geen beker, het is een schaal. En de JC schaal kan alleen gewonnen worden door de beker winaar of landskampioen van vorig seizoen. Daarom zegt deze prijs velen niets, het is een beloning voor je vorige seizoen waarin je een echte prijs won, maar veel meer is het niet.

Blij dat we hem hebben gewonnen, verdonk maakte op mij een erg goede indruk. Matige wedstrijd waarin heel veel fout ging. Larsson heel snel weg doen, wat een slappe hap zeg....ontbeert ons echt aan creativiteit vanuit het middenveld

Ben blij dat we gewonnen hebben. Was een matige pot waarin feyenoord wel de bovenliggende partij was.

Verdonk heeft me trouwens positief verrast. Stond vandaag zijn mannetje. Clasie en toornstra waren redelijk net als bijlow. Larsson moet meer lef tonen, had toch echt veel momenten waarin hij gewoon moest schieten van afstand zoals hij dat bij Hereveen altijd deed.

Angelino, dumfries, bergwijn waren wel de man aan de kant van PSV.

Al met al hoop ik dat beide ploegen voetballend wel beter gaan spelen want dit was echt van een zeer matig niveau waar je niet mee aan kan komen in europa

Was geen leuke wedstrijd. Gefeliciteerd Feyenoord. PSV speelde erg zwak. Vooral laatste pasesnwaren gewoon slecht. Hoop echt op een middenvelder ala van Ginkel.

Wat een goede keeper. Keek de wedstrijd met een schuin oog en daarin kwam hij al erg vaak goed uit. Tijdens de penaltyreeks zat hij bijna bij iedere bal.

Waar heb ik in hemelsnaam naar gekeken??
Wat was dit slecht zeg.
Blind lopende backs en slecht bezette middenvelden.

Helaas. Je had de prijs in eigen hand na een leuke penaltyserie, maar Angelino moest het zo nodig alles verpesten door hard te poeieren. Wat een kansloze penalty was dat. Waarom niet plaatsen? Keeper ging toch andere hoek in. Lekkere binnenkomer joh.

En dat Rosario daarna zou missen, zag je van hier tot Tokyo aan komen. Die twijfel in zijn gezicht, was goed te zien.

Verder had Feyenoord niks te vertellen. Pas de laatste 20 minuten, begonnen ze te voetballen en vanaf dat moment, had ik het idee dat PSV erdoorheen zat en had Zoet een heerlijke redding op de inzet van Vilhena. Jammer dat Lozano voor de verkeerde optie koos toen die 1 op 1 kwam te staan met de keeper. Verder moet die nieuwe middenvelder echt komen.

Jammer dat je deze prijs weggeeft. Maar ik ben positief over het veldspel.

We worden wereldkampioen, we worden wereldkampioen!

Ik ga me echt afvragen of we in Nederland niet echt slechter zijn dan Kazachstan

Ik heb Ajax nog wel echt voetbal zien spelen, maar dit was echt zo bedroevend slecht

Ik schaam me echt, ik hoop niet dat men in het buitenland naar deze wedstrijd heeft gekeken

Hotseknots voetbal, de bal niet over 3 meter naar elkaar toe kunnen spelen, ballen in de diepte waar niemand loopt, en ik heb Dumbfries een bal zien wegschieten die hij vervolgens weer zelf moest gaan koppen

Dat niveau....

Eerlijk, ik word hier echt droevig van

Gefeliciteerd Feijenoord,

Jullie gaan nog veel plezier beleven aan dit keepertje.

Al dat negatieve gedoe, uit in Eindhoven is gewoon een lastige wedstrijd. Feyenoord speelde een degelijke pot maar iedereen loopt hier van Hanegem na te praten die altijd overdreven kritisch is op Feyenoord en de Boer heb ik nog nooit iets positiefs over Feyenoord horen zeggen. Eerste helft was saai en ging gelijk op, tweede helft had Feyenoord de controle en zaten ze voor de kans van Vilhena er al dichtbij. Ook de ploeg is gewoon lekker compleet, St.juste valt weg en dan heb je gewoon een prima back met Nieuwkoop achter de hand, aan de ander kant speelt Verdonk een prima pot terwijl je met Haps en Malacia ook nog eens prima backs achter de hand hebt, Vente viel prima in voor Rvp. De spelers die nog niet helemaal lekker draaien zijn toeval of niet ook de twee spelers die de strafschop misten, Amrabat en Larsson terwijl ook deze twee nog veel beter kunnen. Al met al een heerlijke start en alle Psvers die dit een veredelde oefenpot noemen snap ik niet, dit is gewoon een prijs die je wilt pakken en telt en een verlies is of je wilt of niet toch een kleine tik die wordt uitgedeeld.

4 augustus 2018 om 20:36

Kom op zeg, het was zo verschrikkelijk slecht dat je hier niet eens een analyse van kunt geven

Snel vergeten dit, en maar aannemen dat het vroeg in het seizoen is en de elftallen nog niet op orde zijn

Want als dit de top van Nederland moet voorstellen wil ik de middelmoot niet eens zien

4 augustus 2018 om 20:55

Niemand houd je tegen om hockey of darten te kijken. Dit is voetbal in Nederland, de spanning zit er op en Feyenoord speelt toch uit in Eindhoven daar hebben ploegen inclusief Feyenoord of Ajax het altijd lastig dus gewoon goed gedaan door Feyenoord en ik ga er maar even vanuit dat de 020 in je nick je beoordelingsvermogen niet teveel vertroebeld.

4 augustus 2018 om 21:58

Kom op zeg, het was toch gewoon een hele saaie pot waarin weinig gebeurde. En daarna een penalty reeks met vijf missers is al niet veel beter te noemen.

Het is duidelijk dat beide ploegen nog niet in vorm zijn en dat geeft verder ook niets, het is nog heel vroeg in het seizoen.

Zonde van die penalty van angelino. Ik zie mensen hier al over angelino zeiken als het ware, geef die jongen de tijd. Aanvallend sterk, verdedigend vandaag niet slecht hij heeft dreiging zat 1 probleem is zijn rendement. Als zijn voorzetten beter worden, en ze afgemaakt worden door o.a. de jong dan heb je gewoon een ijzersterke back. Hetzelfde met dumfries maar geef het tijd. Van Nac naar Psv is een enorme stap.

Oog wat n niveau. Voor de neutrale toeschouwer was t. echt n martelgang.. gelukkig geen verlenging, de strafschoppen waren spannend. Nog een week voor psv om een stap te zetten. Feyenoord moet er donderdag al staan

Niveau van de ED gaat ieder jaar omlaag , het is toch niet gek dat de buitenlandse clubs geen interesse hebben in deze spelers . Clasie finaal mislukt in Engeland en Belgiã« blijft tegen PSV moeiteloos op de been , na afloop liep hij er bij of het de verlosser was

Seizoen nog niet eens begonnen en sta je al met de schaal in de hand! Nee geintje, gewoon goed gedaan. Staat toch weer leuk op het CV van de winnaars.

van Persie zegt verstandige dingen tijdens het interview met afstand de sympathiekste Feyenoorder. Als mens ook erg gegroeid wat een klasbak.

4 augustus 2018 om 21:18

@rechte
Even uit nieuwsgierigheid, wat doen de andere Feyenoorders allemaal voor nare/domme dingen dat 1 Feyenoorder met afstand de sympathiekste is en de rest blijkbaar niet?

Spanning werd voor t laatst bewaard. Bijlow een leuke keeper! Zou m lekker laten staan dit seizoen. Wisselwerking met Vermeer leek ook Goed! Gefeliciteerd Feyenoorders!

Sommige schrijven oefenwedstrijd... ik baal hier gewoon erg van. Veldoverwicht had tot meer kansen moeten leiden. Die afgekeurde goal snap totaal echt absoluut niet dat de de scheidsrechter niet echt op de var. Daar is het toch bij uitstek voor ingebracht. De jong maakte misschien hands maar waarom in godsnaam fluit hij al?

4 augustus 2018 om 20:51

Hoe kan je hier nou van balen? Het enige waar ik van baal is dat het spel van PSV niet goed was, waar ik hoopte wat nieuwe leuke dingen te zien. Die afgekeurde goal maakt me dan ook vrij weinig uit. Laten we hopen dat het vanaf hier opwaarts gaat(qua spel). Die prijs maakt me echt helemaal niks uit. Zeker als het op pingels aankomt..

4 augustus 2018 om 21:52

Omdat ik graag zie dat mijn club prijzen pakt. Wat andere hiervan vinden maakt mij niet zoveel uit. Prijs is een prijs en ik dat PSV die pakt.

Als dit kenmerkend is voor het niveau van Feyenoord en PSV dit jaar dan is het niet best! PSV is erg afhankelijk van lozano maar in zn eentje kan hij geen kampioen worden en het ontbreekt echt aan creativiteit in het team afgaande op deze wedstrijd moeten ze de vervanger voor van ginkel nog halen en Feyenoord presteerde maximaal vandaag!

Prijs is een prijs. Oh zo lekker om te winnen! 5 prijzen in 3 jaar wat een weelde! Dit is toch geen troostprijs gewoon weer een mooie schaal in de kast.

4 augustus 2018 om 21:13

Schaam je je verder niet over het voetbal?

4 augustus 2018 om 21:16

Waarom schamen. Mooi voetbal en verliezen is nog erger! Maak mij niet uit hoe Feyenoord wint als ze maar winnen.

4 augustus 2018 om 22:01

Dit is nog minder dan een troostprijs, de echte prijzen waren de beker en de landstitel. Die winnaars mogen dan een wedstrijd tegen elkaar spelen, de rest doet niet meer mee. Dan stelt de prijs toch helemaal niets voor, een nul-nul stand en dan krijgt de ploeg die maar twee penalties mist, een schaal.

Ja het is een mooie schaal in de kast maar niet meer dan dat.

Het was echt een slecht duel. Nou miste PSV Lozano nog grotendeels, maar alsnog zie ik Feyenoord eerder kans maken tegen Ajax dan dit PSV. En, ja, daarmee zeg ik inderdaad dat Ajax momenteel een hoger niveau heeft.

4 augustus 2018 om 21:09

Laten we het hopen, want dit was nog niet eens Championship niveau

Daar koppen ze de bal nog naar een medespeler

Ik heb in jaren niet zo'n slecht voetbal gezien zelfs niet in onze super keuken divisie

4 augustus 2018 om 21:11

En dat je dan als van Persie, met zo'n verleden, blij gaat staan doen met zo'n schaal (zie foto)

Onbegrijpelijk, ik kan er echt niet met mijn pet bij

Ik zou vol schaamte de kleedkamer ingerend zijn

Dumbfries probeert een bal weg te ruimen, heel hoog, die hij vervolgens zelf moest gaan koppen

En nee, er stond geen tegenwind

Dat is een korte omschrijving van het niveau vandaag

Als we niet uitkijken krijgen we echt concurrentie van Kazachstan, de eerste waarschuwing is al gegeven

Gefeliciteerd met een prijs Feyenoord! het is en blijft een prijs en leuk om te hebben.

Al hoewel ik wel moet zeggen dat de gelukkigste gewoon heeft gewonnen met penalty's is het gewoon een loterij

Geen beste wedstrijd, maar de meensten zitten lekker op hun kantoor met AC, of werken zich kapot buiten in een hitte die we niet echt gewend zijn.

Deze jongens hebben net de vakantie erop zitten en moeten ff 90 minuten spelen. Natuurlijk hoort het er gewoon bij, maar op het werk hoor je iedereen al klagen die gewoon lekker binnen zitten.

Buiten dat was het, wel voorspelbaar, een vrij saaie wedstrijd. PSV leek iets beter , maar er waren toch weinig goede kansen. Voor mij als neutrale supporter vond ik het wel mooi om te zien hoe Bijlow overkwam en de winst binnenhaalde en dat Clasie de reeks besliste. Ook altijd leuk om v Persie aan het werk te zien, al werd hij niet echt gebruikt

4 augustus 2018 om 21:23

Het was vandaag 27 graden, valt erg mee dus

Het is zaterdag, dus de meeste kantoren zijn gesloten

Ok, Airco's zijn redelijk uitverkocht nu.. voor thuis dan

Maar ik waardeer je opportunisme, ik kan het even niet opbrengen na deze wedstrijd.. Voel me vooral erg droevig over het niveau van Nederland

Normaal ben ik ook erg opportunistisch en positief maar dit was wel erg droevig

Ik heb toch nog een lichtpuntje gezien: Bijlow

En als buitenlandse clubs dit hebben gezien wordt er niemand meer uit de Eredivisie gehaald en kunnen we een rustige transferperiode tegemoet zien

Dan gaat Roma wel shoppen in de tweede Bundesliga

Je moet ergens iets positiefs uit trekken he

Als ik het goed heb, speelde Feyenoord met Calvin Verdonk? Verdonk, die keihard door het ijs zakte bij PEC en NEC, niet goed genoeg leek te zijn voor Jupiler League? Die Verdonk? En die Verdonk speelde ook nog een goede wedstrijd?

Wat?

Leuk hoor; niet de belangrijkste prijs maar iedreen wilt m toch winnen. Raar voor mij zelf omdat te zeggen; maar Bijlow staat me leuk aan. Een echte feyenoorder die van de club houdt en die Rotterdamse houding heeft. Ik houd zielfsveel van Ajax, maar vind het gewoon leuk om te zien. Verder ook gewoon in potentie echt een top doeman. Geef hem 3,4 jaar en hij zal Jasper voorbij kunnen zijn. Zal zn fouten ook maken, maar goed van Gio, want Bijlow zijn spelers waar mensen van houden. Hele goede keeper. Leuke pot, denk oprecht dat wekampioen worden maar heerlijk dat het seizoen echt begonnen is, ik houd echt zo veel van voetbal. Mooiste spelletje water is

Terechte overwinning van Feijenoord, en wat een prima keeper.

Wil je aan het einde van het seizoen boven Ajax eindigen zul je echt een aanvallende middenvelder met scorings vermogen moet kopen. Pereiro is niet stabiel,scoort niet ! Als dit het is van PSV vrees ik voor champions league

Ik zou ook zeggen PSV maar na vanavond....

Was echt even belabberd als Feyenoord, ik hoop dat het zo doorzet, dan wordt Ajax met 2 vingers in de neus kampioen

Ik denk oprecht dat Jong Ajax deze twee ploegen nog van de mat had gespeeld vanavond

Slechte wedstrijd, van beide kanten. Spelers die wat extra's kunnen normaal gesproken gaven niet thuis. Veel tempoloos rondtikken. Nauwelijks kansen, Vilhena had de wedstrijd moeten beslissen trouwens, wat een slechte afwerking. Van Persie heeft alleen maar hoge ballen gehad of op strothoogte. Wat moet ie daar mee? Pereiro en Bergwijn hadden er weinig zin in vandaag? Wie er dan uiteindelijk wint is mij om het even, ik hoop alleen dat ze de Europese wedstrijden wat beter voor de dag komen. Op deze manier is iedere mogelijke tegenstander een hele zware.

Zal van Bronckhorst blij zijn geweest achteraf dat Jones weg is gegaan, Was Jones gebleven had Bijlow niet gekeept...

Maar leuk begin voor Feyenoord. PSV leek dit meer een oefenwedstrijd te zien, desondanks hadden ze wel het betere van het spel. Verder een saaie wedstrijd

5 augustus 2018 om 11:59

Waar dat sarcastische "jouw" club vandaan komt, is mij een raadsel.

Volgens verschillende media en clubwatchers als Stouten en Mikos Gouka zou van Bronckhorst voor Jones kiezen. Nou moet je niet altijd alles voor waarheid aannemen maar als verschillende media/clubwatchers het vermelden dan zal er een kern van waarheid inzitten. En van Bronckhorst kennende geloof ik het nog ook. Van Bronckhorst staat er niet om bekend om jeugd de kans te geven, van Bronckhorst staat er om bekend steeds weer voor diezelfde vertrouwde namen te kiezen. Kiezen voor Bijlow terwijl je Jones heb zou dus zeker niet in het gedachtegoed van Gio passen.
Vermeer is sowieso nooit een serieuze optie geweest want het is een publiek geheim dat de relatie tussen van Bronckhorst en Vermeer flink bekoeld is.
Kortom, door het plotselinge vertrek van Jones moest van Bronckhorst wel voor Bijlow kiezen

Feyenoord geen terechte winnaar maar ook geen onterechte winnaar, kon alle kanten op gaan.

Moet alleen wel zeggen dat er eigenlijk niet veel aan de hand was bij die afgekeurde goal van Psv, was in mijn ogen gewoon een inschattingsfout van de keeper...

Wel lekker voor Bijlow als je zo je eerste seizoen in de basis kan beginnen.

Eigenlijk zou de Knvb, deze prijs moeten belonen met een bonus, bijvoorbeeld, een competitiepunt,
Dan krijgt de prijs iets meer glans.
Ik weet alleen niet of dat mag van de Uefa,

Ik vond het best een vermakelijke pot vandaag, met veel energie van beide kanten. Maar weinig creativiteit en weinig kansen. PSV is op beide back-posities wel heel erg achteruit gegaan naar mijn mening. Aanvallend moet alles via de vleugels, want het centrum mist creativiteit en diepgang. Maar er zal nog wel wat gekocht worden. Feyenoord heeft eigenlijk helemaal geen voetballend middenveld, vooral lopers. Waarom speelde Ayoub eigenlijk niet? Ik denk dat Feyenoord wel moeilijk te verslaan zal zijn in deze opstelling, maar zie ze niet veel scoren. PSV komt via de vleugels echt wel tot kansen via de vleugels tegen mindere tegenstanders. Maar met deze verdediging gaan ze ook veel weg geven vrees ik.

Ik ben een Ajax-fan! Dat gezegd hebbende: In Eindhoven hoort PSV de bovenliggende partij te zijn. Dat waren ze duidelijk niet. Feyenoord vond ik wat meer gedreven ik was bij verrast door de nieuwe keeper. Als deze jongen dit zo door gaat zetten dan wordt hij al snel de vaste keeper van het nationale team.
Het afkeuren van de goal was terecht. De Jong deelt vaak dit soort duwtjes uit en wordt naar mijn mening veel te weinig teruggefloten. Nu met de VAR zal hij het een stuk moeilijker krijgen om zijn goaltjes goed te laten keuren.
Over het algemeen was dit een matige wedstrijd. Deze teams zitten duidelijk nog niet op het niveau wat nodig is om mee te doen voor een kampioenschap of overwintering in Europa, maar de vorm kan nog komen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

118 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 6 2 1 0
2018/2019 Feyenoord 32 8 3 0
2017/2018 Feyenoord 32 8 3 0
2016/2017 Feyenoord 34 14 3 0
2015/2016 Feyenoord 21 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Jaap Stam: ‘Hij brengt op dit moment niet wat we van hem verwachten’

Feyenoord nam Liam Kelly afgelopen zomer over van het Engelse Reading. Trainer Jaap Stam kende de Ierse middenvelder nog van hun gezamenlijke periode bij the Royals en haalde hem daarom naar...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Christian Eriksen moet ervoor vrezen dat zijn droomtransfer naar Real Madrid niet doorgaat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren