‘Ajax wil pas onderhandelen na eliminatie in de Champions League’

Zaterdag, 4 augustus 2018 om

Ajax is voorlopig niet van zins om afscheid te nemen van David Neres. Braziliaanse media verzekeren dat de club uit Amsterdam een formeel bod van AS Roma heeft afgeslagen, van naar verluidt minimaal veertig miljoen euro. Ajax zou het eventuele vertrek van de aanvaller pas overwegen als men zich niet voor de Champions League weet te plaatsen, zo klinkt het.

Ajax speelt tegen Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League en heeft zich al verzekerd van de groepsfase van de Europa League. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de play-offs om een plaats in de groepsfase van de Champions League. Daarin is Dynamo Kiev of Slavia Praag de tegenstander.

Neres, 21 jaar, geniet concrete interesse van AS Roma sinds Malcom verrassenderwijs niet voor de Romeinen maar voor Barcelona koos. São Paulo zal de ontwikkelingen met interesse volgen, aangezien de Braziliaanse club recht heeft op een solidariteitsbijdrage van drieënhalf procent en een doorverkooppercentage van twintig procent.

Ajax nam Neres in de winter van vorig jaar voor naar verluidt twaalf miljoen euro over van São Paulo en die transfersom zou door variabelen nog met drie miljoen kunnen oplopen. Tot dusverre kwam de voormalig jeugdinternational in Amsterdam tot 17 doelpunten en 18 assists in 51 wedstrijden. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2021 door.


Poll

Denk jij dat David Neres deze zomer bij Ajax vertrekt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door constant kante)
4 augustus 2018 om 08:47

Voor 40 mln? Das bijna de halve begroting. Onverantwoord dat niet te accepteren.

Laat er 25 mln overblijven. Daarvoor kun je een prima vervanger halen.

4 augustus 2018 om 08:50

Dan moet je de halve selectie de deur uit doen met die redenatie.

4 augustus 2018 om 08:58

Voor dit soort bedragen? Natuurlijk.
Overrmars heeft aangetoond prima vervangers te kunnen halen voor de helft van het geld

4 augustus 2018 om 09:03

Robert ben jij voor Ajax ja of nee? Begrijp je bericht enigszins. Maar als je al het maximale al hebt. Iets van nu 100 miljoen op de bank of meer. Dat is geld wat dood staat. Voetbal is veld vermogen. Dat geld moet rollen en rollen en rollen. We verdienen geen geld met lease contracten of hightech apps in de applestore. Dit is voetbal en nu zie je. We halen Blind en Tadic en het voetbal gaat ineens makkelijker he. Dit moet je doen kwaliteit halen en geen half werk. Waarom kan er in Argentinië wel nee gezegd worden en bij Ajax niet.

4 augustus 2018 om 09:03

Wat n onzin. Die begroting wordt niet gevormd door verkopen. Dit is allemaal extra winst. En aan winst heeft Ajax niks als ze geen prijzen winnen. Mocht neres morgen zn geen breken dan heeft Ajax nog genoeg andere spelers die bakken met geld opleveren mochten ze wat nodig hebben. Maar normaal gesproken is neres volgend jaar niet minder waard dan nu en Ajax heeft op dit moment geen te kort dus ze kunnen het bod rustig laten lopen. N eventueel kampioenschap brengt ook veel op

4 augustus 2018 om 09:04

Onzin. 1. Met Neres heb je veel meer kans op halen van CL, door stijging van gelden haal je al meer dan 40 miljoen aan geld binnen. 2. Ajax gaat aankomend seizoen voor denk ik meer dan 150 miljoen euro verkopen.

4 augustus 2018 om 09:34

@robert
Geen CL halen en je bent ook 15m kwijt aan inkomsten. Volgend jaar kan je net zoveel voor hem vangen.
Waarom zie je hem zo graag vertrekken? Inzet als jasonrijn heb ik niet het idee dat je voor Ajax bent gezien de ambities in je opmerkingen hier op vz

4 augustus 2018 om 09:54

Robert misschien kan jij beter fan worden van ABN Amro of ING? We hebben het hier over een voetbalclub, met voetballers als het kapitaal. Als je Neres verkoopt, heb je nooit iemand die er direct staat, dat heeft het verleden wel uitgewezen. Dan loop je dus het eerste half jaar weer te zwalken, zie vorig jaar met Sanchez.

4 augustus 2018 om 10:15

Ik vind de ruil Kluivert tegen Tadic prima hoor....en er nog geld aan overhouden ook

4 augustus 2018 om 10:42

Geld eraan overhouden ? Ben je wel helemaal op de hoogte hoe het allemaal werkt ???? Nee natuurlijk moeten ze Neres nu niet laten gaan. Dit seizoen de cl halen is van veel groter belang. Niet alleen voor financieel nu maar ook voor de toekomst. Het behalen voor punten voor het Nederlands voetbal is belangrijker dan ooit. Plus dat een groot deel van de transfer inkomsten van Neres naar sao poalo gaan.

4 augustus 2018 om 10:44

Je had twee maanden terug inderdaad een vervanger kunnen halen. Hoogstwaarschijnlijk niet van hetzelfde niveau. Nu is het te laat. De selectie moet er nu staan en niet over een maand of twee.

4 augustus 2018 om 11:13

Een vervanger kan er zeker worden gehaald. Maar we hebben het hier niet over een De Ligt die kan worden opgevangen door een Wöber, een Frenkie waar Blind (verdedigend) of Eiting (middenveld) kan staan, of een Ziyech waar Labyad inmiddels voor is gehaald. Dit gaat om Neres, wiens directe vervangers langdurig geblesseerd zijn en wie op een plek speelt waar Ajax juist direct moet kunnen vlammen. Als je er sportief gezien geen kaas van gegeten hebt, dan alleen snap ik dat je het allemaal toejuicht.

6 augustus 2018 om 08:59

Iedereen heeft het er wel over dat als Neres wordt verkocht Ajax een vervanger moet halen. Maar waarom wordt er eigenlijk niet gewoon, zoals Ajax altijd deed, een jeugdspeler doorgeschoven??

Beetje raar onderhandeld door Overmars als bijna een kwart van het transfergeld van Neres naar andere partijen gaat. Maar hopelijk blijft Neres, die jongen zit weer in een stijgende lijn en we zitten niet zo breed in onze (basiswaardige) vleugelspelers. Of kan Overmars weer een behoorlijke vervanger uit de hoed toveren?

4 augustus 2018 om 08:33

Gezien het verlezen is het halen van vervangers op de laatste dagen voor Ajax een aderlating geweest. Dit moet je niet willen.

4 augustus 2018 om 08:41

Ziyech kan je niet per se een aderlating noemen lijkt me.

4 augustus 2018 om 08:44

Ziyech is beter dan menig persoon denkt. Het is gewoon een goede speler.

4 augustus 2018 om 08:45

Of je begrijpt de woorden die je zelf gebruikt niet of je leest niet, jij noemt het halen van spelers op de laatste dagen een aderlating, waarmee je bedoelt dat Ajax er altijd op achteruit gaat maar Ziyech werd ook op het laatste moment gehaald en heeft Ajax veel opgeleverd.

4 augustus 2018 om 08:48

Ik dacht dat we bedoelde dat Ziyech wegging. Maar nee dat is gelukt. Hoe ging het bij Ajax met die Richarlison dan? Die zou toch ook komen. Of met de vervanger van Sanchez. Oh nee hoeven we niet. Liever in kwaliteit achteruit gaan. Minder kwaliteit, meer geld. Is uit eindelijk een goed beleid. Geen prijzen, maar wel geld. Prijzen staan niet tegenover geld.

4 augustus 2018 om 09:05

Met richarlison had Overmars niet de vrije hand en werd hij tegen gehouden. Net als met die baily waar Leverkusen nu minstens 50 miljoen voor kan krijgen. Nu wordt Overmars niet meer geremd door mensen die altijd beren op de weg zíen

4 augustus 2018 om 09:22

De vervanger van Sanchez heet Wober en ik vermoed dat die ons wel eens gaat verassen. Verdedigend was het solide voor zijn blessure en prut nu. Die pass op Huntelaar tegen sturm doet ook nog eens de nodige spelintelligentie vermoeden. Die twee moeten weer samen komen en dan heb je er echt een hele degelijke verdediger bij die ook nog de nodige snelheid heeft.

4 augustus 2018 om 09:33

Was ook wel heel slecht ingestapt van de CV van Sturm bij die pass van Wöber... zou ik niet teveel conclusies uit trekken.

6 augustus 2018 om 09:00

Jasonrhijn

Ziyech is absoluut een goede speler. Maar geen topspeler. Dát is het verschil.

6 augustus 2018 om 09:07

Rinusmichelss

Geremd door mensen die beren op de weg zien??????
Heb jij wel enig idee wat een RvC is, wat hun wettelijke en statutaire taken zijn, wat zij behoren te doen en wat hun juridische verantwoordelijkheid is? En als je weet dat Ajax een verleden heeft van diverse schandalen met zwart geld, belastingfraude en zelfs valsheid in geschriften, is het niet zo heel erg raar dat mensen die de financiële transacties voor akkoord moeten ondertekenen wel eventjes drie keer nadenken voordat zij een transfer van tientallen miljoenen goedkeuren. Als het namelijk mis gaat, dan zijn de commissarissen gewoon hoofdelijk aansprakelijk. Weet je wel wat dat betekent?

En ik snap best dat jij als supporter, die zelf geen enkele verantwoordelijkheid draagt, hier lekker uit de heup kunt schieten, maar ik heb niet de indruk dat jij een beter inzicht en overzicht hebt van de financiële mogelijkheden en de financieringsbehoeftes van Ajax dan een commissaris. Dus dat die mensen onverantwoorde transfers hebben tegengehouden is gewoon logisch en begrijpelijk. Als fan denk je namelijk meestal een stuk te kort door een bocht.

4 augustus 2018 om 08:38

Zal wel om 20% over de winst gaan, anders is het inderdaad geen beste deal

4 augustus 2018 om 09:01

Lijkt me ook. Dat is wel gebruikelijk.
Maar goed. Das nog steeds bijna 6 mln

4 augustus 2018 om 14:39

Klopt 20% over de winst en 3.5% over totale bedrag door opleidingsvergoeding.

4 augustus 2018 om 09:06

Dat is niet raar onderhandelen hoor. Neres stond in eigen land bekend als potentie basisspeler voor de Selecao, nog steeds staat hij dat. Het is dus al een wonder dat Neres is gekocht door Ajax. Zelfde geldt bijvoorbeeld voor Lozano bij PSV, al moet PSV rond de 50% van transfersom afstaan aan Pachuca.

4 augustus 2018 om 09:10

50% lijkt me toch wel ondoenlijk voor Lozano. Ik probeerde het ooit uit te zoeken en zag een aantal keer hoog en 40% langskomen. Hield het dus voor het laatste.

4 augustus 2018 om 10:05

Mexicaanse media berichten dat PSV 55% van de verkooprechten in handen hebben, ik heb ook even iets duidelijker gezocht. 45% voor Pachuca dus.

4 augustus 2018 om 09:09

In het hedendaagse voetbal gebeurd dit al tijden. Het is geen fifa. Het is wel een trend aan het worden dat er steeds minder overblijft, maarja iedereen wil een vinger in de pap met deze tramfsergelden

4 augustus 2018 om 09:12

Hoe weet jij dat hij slecht onderhandeld heeft? Het kan een slechte deal zijn, (wat ik niet denk) maar misschien was er wel niet meer uit te halen.

4 augustus 2018 om 09:41

@patroo
Wat raar zou zijn, is Neres verkopen voor hè een vervanger hebt die er staat.

4 augustus 2018 om 13:36

Raar? Ajax laat weten zolang men zich nog kan kwalificeren voor de CL niet te willen praten over een vertrek van spelers.

Mocht Ajax zich kwalificeren, dan kan er altijd gesproken worden echter de eisen van Ajax zijn extreem hoog. Pas wanneer biedingen zodaning hoog wordeb dat Ajax een gelijkwaardige vervanger kan aantrekken en er nog een sloot aan geld aan overhoudt, zal ajax uverhaupt overwegen een bod te accepteren. Zover is het nog lang niet.

Wat is nou de bron van deze media? Waarom zou Ajax dit willen doen? Neres is verre weg de enige rendabele buitenspeler van Ajax. Tadic is een verkapte buitenspeler. Maar daarnaast wie houdt je over? Labyad? Hebben we het geld nodig dan? Nee, maar het is wel lekker. Maar wat als we hierdoor hem verkopen en weer te laat zijn met een vervangen? Ben je weer sportief achteruit gegaan. Probeer eens de selectie bij elkaar te houden. Buiten of dit waar of niet is. Dit moet je niet willen klaar. Je bedonderd de fans er weer enorm mee. PSV heeft ook een hele goede selectie. Het ontloopt elkaar niet super veel. Blijf het raar vinden als het echt is. Helemaal als Ziyech ook nog vertrekt.

4 augustus 2018 om 08:35

Snap je reactie maar ik ben bang dat we ook Ziyech en ook Neres nog gaan verliezen. Het feit dat Ajax tot nu toe hun poot stijf aan het houden is vind ik al een positieve ontwikkeling. Als we de poulefase van de CL niet gaan halen verwacht ik dat het duo zeker weg is. We zijn niet arm, maar bij het missen van de CL zou Ajax financieel toch schade oplopen. We zullen zien.

4 augustus 2018 om 08:39

Je houdt poot niet stijf klaar. Dat doe je voor elk bedrag nee te zeggen. Waarom verkopen we niet gewoon De Ligt en Frenkie er ook niet bij. Lekker geld binnen en weer geen prijzen toch. Ajax moet eens het team bij elkaar houden. Vind je het gek dat spelers weg willen. Die hele Amsterdamse droom is er niet. Die droom bestaat niet. Om met het hele team paar jaar te blijven en voor de prijzen te gaan. Als zij hierdoor weer een speler verkopen. En dat wij het met een half verkapte jong Ajax speler het weer moeten doen. Kan ik je verzekeren voor een slecht seizoen. We worden kortom genaaid. Om het maar plat te zeggen.

4 augustus 2018 om 08:46

Zoooo, stap jij je bed weer eens even in en probeer er eens met je goede been uit te stappen! Dit is een bericht uit de Braziliaanse media, kortom er is niets aan de hand! Ajax zelf heeft volgens mij al meerdere keren kenbaar gemaakt dat niemand weg mag! Houd je daar maar aan vast! Tot nu toe zijn we een inhaalslag aan het maken, met fantastische aankopen.

4 augustus 2018 om 08:46

@Jason, Ik snap heel goed je emotie, geloof me ik snap je frustratie. Helaas bestaat er ook geen clubliefde meer (kijk naar onze grote vriend Justin Kluivert...). Als Neres de kans krijgt om naar Rome te vertrekken dan moet je er serieus rekening mee houden dat hij weg wil. Alleen z'n good wil kan hem nog bij ons houden. Als spelers weg willen kunnen ze ook een arbitrage aanspannen. Aangezien Neres in Rome tig meer gaat verdienen zal Ajax de zaak verliezen. De macht ligt gewoon bij de spelers.

4 augustus 2018 om 08:47

Edit, op Ziyech na.

4 augustus 2018 om 08:51

007, zo makkelijk gaat dat niet. Je tekent ook met volle verstand klaar. Maar als ze weg willen dan gaan ze maar. Anders heb je een wesp in je selectie die niet meer wilt. Maar anderzijds je hebt ook teleurstellingen te overwinnen. Nogmaals dit is een berichtgeving. Maar de hoop bij Ajax is kwijt. We zitten 4 jaar lang zonder prijzen. En dat als topclub met de nodige financiële mogelijkheden. Dan kan je concluderen dat Ajax ongeschikt is voor top voetbal.

4 augustus 2018 om 08:51

@ 007 is toch eigenlijks wel raar he! Bedoel wat is een contract dan eigenlijks nog waard? Een club kan toch niet iemands contract ontbinden als ze niet tevreden zijn? Is dit alleen in Nederland zo of in de hele EU?

4 augustus 2018 om 08:52

Ziyech voor 35 mln
Neres voor 40 mln
Frenkie de Jong voor 50 mln
De Ligt voor 50 mln
Tagliafico voor 20 mln

Man, man wat een bedragen. De wereld is gek geworden

4 augustus 2018 om 08:56

Robert, dan gaan ze weg en dan? Zak geld weer op de Arena. Prijzenkast wederom leeg. Fans zijn weer belazerd. Er hangt zieke sfeer in het team. Donny zegt wil nog een jaar blijven en dan weg. Je speelt verdomme super slecht. Waar komen die wijze praat vandaan? Dit huidige probleem heb je in Nederland nu. Leuk presteren is weg of het beste verdienen bij Ajax. Maar wat zou Blind en Tadic denken? Kom je terug, vervolgens gaan de betere spelers ook weg. Krijgen we Derk Boerrigter kaliber voetballers er voor terug.

4 augustus 2018 om 09:02

Goed punt, Ajax zal iets omhoog moeten met het salarishuis. PSV is misschien een mooi voorbeeld, Arias hebben ze toch lang weten te behouden en volgens mij gaat Lozano ook niet heel lastig doen als hij moet / mag blijven! Denk dat het dus wel enig sinds kan! Ajax moet hier dus ook beter in worden.

4 augustus 2018 om 09:03

Ajax is ook "ongeschikt" geworden voor het Europese topvoetbal. Zeker de CL. We hebben niet meer de mogelijkheden om te strijden tegen de rijkste. We zijn kansloos tegen Real, Barcelona, de Manchester clubs of PSG. Net zo kansloos als de meeste Nederlandse clubs tegen ons in de eredivisie... Een contract dient tegenwoordig alleen voor de club om meer geld te eisen bij toekomstige transfers. Ik ben geen expert op dit gebied, maar wanneer een speler echt weg wil dan gaat hij weg. Je kan hem aan z'n contract houden maar hij zal dan een stoorzender gaan worden. Dan kan je hem naar de tribune bannen of het tweede, maar een club zal dat ook niet snel doen. Helaas is de realiteit gewoon heel nadelig voor de fans.

4 augustus 2018 om 09:03

Haha Boerrigter ja. Voetbalt die nog?

Klopt wel dat je opnieuw moet beginnen maar voor 200 mln mag ik toch aannemen dat ze een paar prima spelers kunnen halen.

Op de Ligt na vind ik geen van allen dit geld waard

4 augustus 2018 om 09:03

Een geef je een voorbeeld: van Dijk vorig seizoen wou hij maar al te graag weg hij werd zelfs buiten de selectie gezet om na de transfer periode gewoon weer aan te sluiten. Poot stijf houden kan dus echt wel!!

4 augustus 2018 om 09:05

007, als jij weg wilt bij je werk. Dan heb je een opzeg termijn. Meestal ga je gewoon want je wilt toch weg. Dit is ook een beetje met voetbal zo. Maar waarom kan Ajax geen voorbeeld nemen aan Boca in Argentinië. We houden die slager toch halen uit Argentinië. Die kunnen wel zeggen. Eerst een vervanger en dan mag je Neres. Ajax doet zich echt de das om hoor.

4 augustus 2018 om 09:08

Robert, en dan? Die vervanger haal je niet zo snel hoor. 9 augustus is de transfermarkt in Engeland gesloten. Het wordt allemaal beperkter met halen met de tijd. Plus clubs gaan meer vragen. Ik weet niet of dit Ajax sportief verder helpt. Jij als niet Ajacied kijkt er raar tegen aan. Maar als Ajax dit seizoen geld harkt. Maar weer geen prijzen dan zaagt iedereen weer Ajax af. Dus als Overmars en het beleg clubje slim is. Zullen ze keihard nee moeten zeggen en voor het sportieve moeten gaan.

4 augustus 2018 om 09:09

@007 ik denk toch niet dat Ajax cl opbrengsten heeft begroot. Natuurlijk zijn dat mooie inkomsten maar t zijn geen inkomsten die absoluut nodig zijn omdat we anders moeten verkopen

4 augustus 2018 om 09:11

Ajax heeft geen CL begroot. Gezien de huidige situatie Nederland in Europa. Hebben ze EL voetbal begroot wat meer realistisch is.

4 augustus 2018 om 09:34

@007 Ajax is het nieuwe porto en Benfica in een aan het worden. Die jeugdspeler van sao Paulo waar ze bv aan gelinkt worden. Schijnt zo ongeveer het grootste talent uit de jeugdopleiding te zijn. Er zouden betere rond lopen volgens de kenners voor dat geld, maar of dat verder ontwikkeld is of meer potentie weet ik niet. Maar dat het een talent is, is iedereen het over eens. Dit deden porto en Benfica ook met de hulp van investeringsmaatschappijen en die trapte het mooi tot Europese subtop. De Portugese bedragen vangen lukt aardig, nu nog de talenten binnenhalen.

4 augustus 2018 om 09:24

De transfermarkt in Italie gaat ook bij aanvang van de competitie dicht. Zelfde als in Engeland. Gaat dus geen transfer worden.

4 augustus 2018 om 10:52

Volgens mij gaat die op 18 augustus dicht.

4 augustus 2018 om 14:40

De bron is PVC van Fox Sports Brasil, PVC is 'gespecialiseerd' in Sao Paulo nieuws en word voor nieuws rondom die club al betrouwbaar gezien.

Zou dit bericht waar zijn dan ben ik daar erg blij mee. Ajax heeft een echte kans om de poulefase van de CL te halen. Als Roma serieus minimaal veertig miljoen euro op de tafel wil leggen dan moeten ze gewoon wachten. Ik zou hoe dan ook Neres behouden, maar snap Ajax als ze hem tenslotte toch zouden verkopen voor de genoemde prijs.

4 augustus 2018 om 08:35

Waarom snap jij het als Ajax zijn beste buitenspeler verkoopt? En dan? Krijgen we weer geld, als wij het onder de seizoenskaarthouder allemaal 1000 euro krijgen prima. Maar als zij het op die berg gooien. En vervolgens in de laatste fase van de transfermarkt willen onderhandelen. Dan ben je altijd weer te laat. Wat dacht je dat andere clubs doen als Ajax komt? Drie dubbele vragen met eisen. Als Ajax dit doet zijn ze sukkels eerste klas.

4 augustus 2018 om 08:40

Snap helemaal je reactie en geloof me dat ik dit ook niet wil, maar het gaat in het hedendaagse voetbal eigenlijk alleen om de knaken. Zeker als je geen sjeik of Russische olieman als voorzitter hebt. Ik ben met de jaren heel realistisch geworden. Zonder CL voetbal zouden we ook Neres en ook Ziyech kwijt kunnen raken.

4 augustus 2018 om 08:46

Maar buiten CL voetbal. Die weg die je moet afleggen om te halen is heel moeilijk. Maar wat als Neres weggaat? Na 1,5 seizoen voetbal bij Ajax. Dan willen die andere jongens ook weg. Lekker een seizoen goed voetbal en weg. Ajax gebruiken als plank en weer gaan. Wat boeit een enige vorm van trouwheid. Gebruik maken van Ajax zoals Kluivert. Ideaal je zelf in de kijker spelen. Ajax stemt er keihard mee in. Supporters zoals jij en ik zijn de Sjaak.

4 augustus 2018 om 08:49

Tuurlijk zijn wij als fans de sjaak. Waarom kijk ik geen CL voetbal meer? Het hedendaagse voetbal is compleet verziekt door het geld. Waarom zou ik elk jaar op tv naar een competitie willen kijken waar de kwartfinale al eigenlijk vast staat?

4 augustus 2018 om 08:53

Je kan toch maximale idiote bedragen vragen. Waarom doet Benfica dat wel? Waarom accepteert Ajax altijd snel een bedrag. Ik hoop van harte dat we deze huidige selectie tot het einde hebben. Dat meen ik echt, eindelijk op verschillende posities spelers. Spelers die echt kwaliteit hebben. Hierdoor kunnen we altijd meedoen in de EL. De CL is verziekt door geld. Maar elke club doet er aan mee.

4 augustus 2018 om 08:37

Mits ze meteen vervanger halen als Tadic. Iemand die er meteen staat. Als Ziyech alsnog weggaat hou je niks over op de flanken

4 augustus 2018 om 08:43

Als er een club die voor Ziyech ook schikt gaat hij weg. Mits alles ook qua transfer opbrengst klopt. Dus dan heb je al 2 beste mogelijke flanken spelers weg. Bande is geblesseerd. Labyad is amper tot wel in de basis begonnen. Tadic kan en is wellicht meer een middenvelder. Dan moet je het doen met Johnsen of Noa Lang. Beide komen zwaar en zwaar tekort. Dan zit je weer met zo typisch Ajax dubio. Wel 500 miljoen op de bank. Maar weer geen geschikte vervanger kunnen zoeken. Want ons Ajax wilt zich niet mee roeren in teken geld van 2 miljoen. Gevalletje Richarlison komen we dan weer op uit. Plus einde van de markt betaal je altijd meer. Klaar, kortom tragisch en weer slecht beleid.

ook al zou ajax de cl niet halen. Dan verkoop je het kampioenschap. Als ze neres verkopen zullen de ligt en de Jong ook weg willen.

4 augustus 2018 om 08:53

Precies dan is de charme van het prestentatie plan voor dit jaar weg.

Lekker motiverend voor Neres om nog te willen presteren gedurende de kwalificatie. Kan mij voorstellen dat elke voorzet in de tribune eindigt.

4 augustus 2018 om 08:55

Wauw... jij bent een echte sportman. Wel eens gevoetbald?

4 augustus 2018 om 08:55

Dat is onzin natuurlijk, een beetje prof weet dat hij dan zijn eigen glazen ingooit.

Als Ten Hag dezelfde opstelling blijft houden, dan is verkopen een optie. Neres op links is veel minder effectief dan op rechts. Ik begrijp niet waarom je Tadic en Neres niet op hun natuurlijke positie zet. Sommige trainers denken teveel door. Neres op rechts is de meest waardevolle speler van Ajax.

4 augustus 2018 om 08:56

Als je de hele wedstrijd gekeken hebt zul je gezien hebben dat ten Hag dit in de loop van de wedstrijd heeft rechtgezet. Tadic op links, Ziyech naar middenveld en Neres naar rechts.
Zal waarschijnlijk niet weer gebeuren.

4 augustus 2018 om 08:58

Omdat Ten Hag incapabel is, moeten we Neres verkopen. Door een simpele zet te doen van posities wat hij niet begrijpt. Ik had zo zin in het seizoen. Maar als Neres weggaat, ben ik er klaar mee.

4 augustus 2018 om 09:05

Wat ben jij een ongelofelijk negatief persoon , dan ga je toch niet meer , deed je toch al niet toen het niet goed ging vorig jaar !

4 augustus 2018 om 09:10

Jij kan je beter buiten houden in discussies. Jij komt nooit met inhoudelijke feiten. Maar het heeft geen zin om met je te praten. Als voert dit jaar een beleid uit wat klopt. Ga je wederom weer je betere spelers verkopen. Dan zijn je sportieve doelen weer verder uitzicht. Dit is al 4 jaar zo. En dan ben je de topclub van Nederland zonder prijzen.

4 augustus 2018 om 09:10

Hij gaf toen hij op links stond ook maar 2 passes waar een goal uit had moeten komen......

Neres is een zeer goede speler maar om een bod van om en nabij de 40 miljoen te weigeren als we de poulefase van cl niet halen is niet verstandig. Het gaat erom om dan alsnog hoge inkomsten Te krijgen om aan te blijven haken bij de Europese subtop. Er zijn nu schaduwlijstjes waarvan meerdere goede spelers hier op vz al zijn gepasseerd. Er staat dan echt wel weer een nieuwe speler op. Ik heb alle vertrouwen in Overmars om dit wederom weer in goede banen te leiden

Daar gaan we weer, we gaan weer zwichten voor geld !!

Elke club is straks ingespeeld en Ajax gaat weer muteren.... Sommige zaken veranderen nooit ! #damn

4 augustus 2018 om 10:59

Ik begrijp wat je zegt maar ik vind deze uitspraak van Overmars een logische, ervan uit gaande dat de schaduwlijstjes al klaar liggen is dat het moment om door te pakken.
Je verkoopt Neres en haalt daar twee grote Zuid Amerikaanse talenten voor terug, vergeet niet dat Neres ook maanden nodig had om te wennen.
Het is een utopie te denken dat we spelers kunnen houden.

Dat wordt nog eens wat met Ajax de komende jaren. De Ligt, De Jong, VD Beek en Neres (misschien nog Dolberg als hij blessurevrij blijft). Voor deze spelers alleen al kan ajax wel 170 miljoen krijgen...

4 augustus 2018 om 10:43

En dan zijn Eiting, Mazraoui, de Jong en Sierhuis al weer in gepast.

Voor Ajax is er zeker op dit moment geen reden om spelers te laten gaan. Als ze weer eens willen oogsten is dit jaar hun kans. Je hebt een hele mooie selectie staan mits de spelers heel blijven natuurlijk. Ik geniet van de kleine tactische omzettingen van Ten Hag om het spel van Ajax onvoorspelbaar te houden. Bovendien om de organisatie van de tegenstander te ontregelen.

Dat Neres zowel op links als rechts wordt gebruikt is alleen maar goed voor het dynamiek in het spel. De kracht van dit Ajax is juist de veelzijdigheid. Waarom zou je dan vasthouden aan ee postitie met voortdurend dezelfde patronen. Juist door van kant te wisselen ontstaan er verdurend andere situaties en daarmee maak je het de tegenstander een stuk lastiger mee.

Met Frenkie de Jong als indribbelende verdediger/verdedigende middenvelder heb je ook een wapen waarmee je de tegenstander kan verrassen. Een element dat al helemaal lastig te verdedigen is.

Er zou niemand meer vertrekken zei Overmars . En Zyech mag ook blijven want zo sterk is Ajax ook weer niet. Ook al halen ze de eindronde niet. Dan nog moeten ze zorgen eerst weer

4 augustus 2018 om 11:00

Kampioen te worden

10 miljoen gaat al naar Sao Paolo. Kun je net zo goed nog een seizoen wachten met verkopen.

Als je champions league voor ronde niet doorkomt word hij verkocht voor 40 plus variabelen halen we het wel wat ik echt hoop dan blijft hij gewoon

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 12 6 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Verweij onthult nieuwe zoektocht Ajax: ‘Wellicht weet Ten Hag dat niet’

Ajax is niet alleen op zoek naar een linksback, zo verzekert Mike Verweij. De Ajax-watcher en chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf bespraken dinsdag bij Telesport de laatste stand van...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 15 augustus
Hans Hateboer wordt begeerd door onder meer Napoli en Everton, maar Atalanta wil hem niet verkopen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren