Barcelona verdedigt komst van Vidal: ‘Hij verrijkt ons systeem juist’

Zaterdag, 4 augustus 2018 om

Barcelona en Bayern München maakten vrijdagavond de overgang van Arturo Vidal naar het Camp Nou wereldkundig. Als de middenvelder een medische keuring doorstaat, zal hij zich voor drie seizoenen aan de regerend landskampioen van Spanje verbinden. Critici stellen dat de Chileens international weinig in Barcelona te zoeken heeft en wijzen op zijn wispelturige karakter en zijn losbandige leven buiten de lijnen.

Ernesto Valverde kreeg op een persconferentie in Santa Clara, in aanloop naar het International Champions Cup-duel met AC Milan, de vraag wat hij van de komst van Vidal vindt. “Ik hoop dat hij ons veel energie geeft, zijn ervaring op ons overbrengt en ons spel verbetert. Hij heeft bij elk van zijn werkgevers veel wedstrijden gespeeld. Hij is nadrukkelijk aanwezig, agressief en we denken dat hij ons heel goed van pas zal komen. Hij beschikt over een ander profiel ten opzichte van de voetballers die we al hebben”, stelde de oefenmeester.

Hoe gaat Barcelona spelen nu Arturo Vidal is aangetrokken? Met of zonder de Chileen in de basis? Voor welke basiself moet Ernesto Valverde kiezen? #barcelona #vidal #kingarturo #azulgrana #laliga #chilegram

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

Valverde benadrukte dat hij niet over transfers gaat en dat hij niet specifiek om een bepaalde voetballer als versterking voor het middenveld heeft gevraagd. “Of Vidal de middenvelder is die ik wilde? Ik krijg deze vraag wel vaker. Ik dien geen verzoeken in en ik loop niet rond met een lijst met namen van spelers die moeten komen”, benadrukte de trainer van Jasper Cillessen. “We willen dat Vidal op korte en lange termijn ons veel helpt. Op korte termijn, de Spaanse Super Cup. We zullen zien hoe het met zijn conditie is gesteld. Of Vidal de laatste inkomende transfer is? Ik ben de trainer, ik open en sluit geen deuren. Dit is Barcelona en we staan altijd open voor verbetering van het elftal.”

Valverde kan weinig met de kritische geluiden omtrent Vidal. Barcelona zou zich met de komst van de Chileen afzonderen van de welbekende speelstijl, zo klinkt het. “Ik respecteer alle meningen, van iedereen ter wereld. Een jaar geleden was er veel commotie omtrent de komst van Paulinho, zonder dat-ie ook maar een minuut had gespeeld. Dat heeft goed uitgepakt. In een club als Barcelona is er plek voor iedereen en voor veel type voetballers die zich in de dynamiek van de selectie kunnen mengen”, benadrukte hij.

“Eric Abidal is onze technisch secretaris. Hij had een bepaald profiel voor ogen en daar paste Vidal perfect in. Het is niet de eerste keer dat we zogenaamd een speler halen die niet bij het beroemde DNA van Barcelona past, ook al wijkt hij maar een millimeter van de stijl af. Het gaat er juist om dat hij het systeem verrijkt.” Barcelona versterkte zich eerder met Malcom, Clément Lenglet en Arthur.


Poll

Arturo Vidal gaat Barcelona sterker maken


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door vcf-losche-vcf)

Barcelona is helemaal de weg kwijt. Op welke positie miet hij gaan spelen? Tevens is hij al 31. De talenten breken niet meer door. De grootste talenten gaan zelfs weg. Kunnen magere jaren voor Barcelona aankomen op deze manier

4 augustus 2018 om 08:35

Er komen er een paar aan maar die staan er niet zomaar. Je doet nu net alsof Barcelona is de enige club is die ervaring binnenhaalt voor de transitie van een jongeling. Maarja zo gaat dat altijd bij Barcelona, alles is slecht aan hun beleid maar vooralsnog spreken de prijzen ook wel een ander verhaal.

4 augustus 2018 om 09:07

Goed gezegd, vooralsnog.. maar ze teren nu nog steeds op de spelers van het “betere” beleid in mijn ogen. En die beginnen ook steeds iets minder te worden

4 augustus 2018 om 09:08

Goed gezegd, vooralsnog.. maar ze teren nu nog steeds op de spelers van het “betere” beleid in mijn ogen. En die beginnen ook steeds iets minder te worden

4 augustus 2018 om 10:12

Dat hebben zoveel clubs gedaan in het verleden en is niet alleen beleid. Er is nog nooit een voetbalclub die 20 jaar lang op alle fronten achter elkaar heeft gedomineerd en dat zal ook nooit gebeuren. Je hebt nou eenmaal met generaties te maken. Het kan maar zo dat het Spaanse voetbal nu weer iets in gaat zakken nu zowel Barca en Real met een generatie wissel te maken krijgt. En dat is alleen maar leuk.

4 augustus 2018 om 14:49

Nutteloze speler. Beter Samper of Alena in plaats van hem. Hij is voetballend te zwak. Waarom geen Thiago halen als je een speler wilt halen of Weigl.

4 augustus 2018 om 15:53

Op de plaats van Rakitic natuurlijk, Vidal is namelijk een klasse beter.
Vind Vidal alleen totaal niet qua karakter bij Barcelona passen, gaat hij nu ook van die schwalbes leren bijv.?

4 augustus 2018 om 17:06

Wat hilarisch. Jij hebt je lolbroek aan, ik zie het al.

is een geweldige voetballer. alleen zal hij zich aan het systeem moeten aanpassen. wanneer breekt er weer eens een talent door uit eigen jeugd? Beter een nieuwe Xavi of Iniesta dan weer een speler kopen met ervaring en naar mijn idee op safe spelen

4 augustus 2018 om 07:58

Een Iniesta of Xavi wordt heel moeilijk. laat staan 2 stuks in deze generatie, wat we hebben gezien en meegemaakt in hun periode bij Barça is uniek geweest. Koester die mooie herrineringen. Want die kans is echt héél klein.

4 augustus 2018 om 09:06

Mwa opzich is het mogenlijk! Bij ajax kwamen vdv en sneijder in 1 generatie, en eerder seedorf en davids. Same voor Nouri, frenkie en vd beek. nu gravenberch en unuvar. Het kan maar je moet ze kansen geven en hopen dat er 2 tegelijk pieken.

4 augustus 2018 om 09:18

Dit is dus precies de manier waarop je geen talenten laat doorbreken, en waarom van Gaal zo briljant is als coach. Die flikkerde Xavi, Iniesta, Kluivert, Bergkamp, Muller, Rashford, en noem het zooitje maar op er gewoon in, omdat hij er iets in zag. Een Messi herkennen kan iedereen, maar de groep daarachter (waaronder bovenstaande namen) heeft gewoon wat risico en durf nodig van de coach. Nu weet ik weinig over de talentaanvoer bij Barca, maar ik kan me niet voorstellen dat er al jaren echt niks rondloopt in de jeugd daar.

4 augustus 2018 om 09:32

Ben inderdaad benieuwd of het Barcelona lukt om binnenkort 2 top middenvelders uit de jeugd te laten spelen op het middenveld. Ze zijn natuurlijk beiden wel minder goed dan Xavi en iniesta maar een Saul en Koke zijn twee talenten die momenteel erg goed spelen op het middenveld, alleen bij een andere club. Het kan nog wel in deze gekke transfertijd om eigen spelers een kans te geven.

4 augustus 2018 om 09:35

Appelsapman, frenkie kwam van w2. Die zit er pas net.

4 augustus 2018 om 10:14

Appelsapman, je bevestigd alleen maar dat het bijna onmogelijk is een xavi en iniesta in 1 generatie op te leiden, of wil je zeggen dat 1 van de spelers die je noemt ook maar in de buurt gaat komen van hun niveau

4 augustus 2018 om 10:51

Laten we in dat geval de Ligt noemen wat ook het grootste talent is.

4 augustus 2018 om 10:54

Iedereen zeurt maar barca laat geen talenten doorbreken maar alena en co zitten eraan te komen Denis suarez heeft al gespeeld en in Spanje is het gebruikelijk dat je op je drieëntwintigste pas debuteert zij hebben zulke goede spelers altijd dat ze niet snel hoeven te wisselen en trouwens barca heeft al talenten als suarez en cuccurella en arnaiz laten spelen in belangrijke wedstrijden en wat heeft real dan laten spelen in belangrijke wedstrijden zonder het talent van andere club weg te kapen

4 augustus 2018 om 11:03

Hoezo zal hij zich moeten aanpassen? Het voetbal dat bayer München speelt kan je bijna vergelijk met dat van Barcelona. Een xavi een iniesta er bestaan daar maar 1 van dus die namen moeten niet meer genoemd worden alleen als je over hun tijden wilt praten waarin ze gedomineerd hebben en prachtige dingen hebben laten zien.

4 augustus 2018 om 15:54

Wat iedereen vergeet is dat Iniesta niet uit eigen jeugd komt en geen catalaan is.

Hij maakt Barça 100% sterker. Met zijn kwaliteiten kan hij zich moeiteloos aanpassen. Bij Juve en Bayern kon hij dat ook. Ik verwacht veel van hem, ondanks dat er veel mensen zijn die hun bedenkingen hebben bij deze transfer.

Mits hij blessure vrij blijft is hij zeker een speler die je meer mogelijkheden geeft, de perfecte vervanger van Paulinho, in de huidige markt kost hij bijna niks. Hij is natuurlijk al wat ouder, hij is in mei 31 geworden. Maar als hij het een jaartje of 3 volhoudt dan heeft Barca genoeg tijd om hem te vervangen.

Na het vertrek van Paulinho moest er een middenvelder bijkomen van Valverde die net als Paulinho het middenveld een boost kan geven, een beetje scorent vermogen heeft en uiteraard niet vergeten, het agressie. Toch ben ik van mening dat zelfs na het komst van Malcolm, het systeem weer een 4-4-2 zal zijn. Ongelooflijk maar waar. In vriendschappelijke wedstrijden weliswaar een 4-3-3 maar dit is slechts een kleine testje met Malcolm van Valverde.

Ik denk toch eerder aan een 4-3-3 in zeker 60% van de matchen (ok, niet tegen de topploegen met Valverde) maar een 4-3-3 met een tridente Coutinho-Suarez-Dembele en Malcom als back up. Een centrale Messi (als kapitein) in een vrije rol op het middenveld om de aanval op te zetten met 2 defensievere spelers naast hem om alles te belopen (zo heb je er vier dus dat is ideaal om te roteren: Raki, Arturo Vidal, Arthur en Sergi Roberto). Kan je bovendien in moeilijkere matchen waar meer zekerheid nodig is Busquets centraal opstellen en Messi als vanouds rechtsvoor ipv Dembele. Daarachter Semedo-Pique-Umtiti-Alba met zowel rechts als links jonkies als backup (miranda en die Moussa) en een Lenglet als echte eerste vervanger. Heb je nog Marlon en Vermaelen als back-up.

MATS
SEMEDO
PIQUE
UMTITI
ALBA
RAKITIC
MESSI
ARTHUR
DEMBELE
SUAREZ
COUTINHO
4 augustus 2018 om 15:56

Als ze Messi eens ontdoen van Kapitein heb je gewoon nog veel meer aan hem.
Ik zou als Valverde zijnde Busquets captain maken want Messi is gewoon geen leider.

Zijn dit eigenlijk aankopen van Valverde? Alsof Valverde niet mag kiezen wie er komt en wie er niet kom..

Door het vertrek van Paulinho en Andres Iniesta en het aanstaande vertrek van Andre Gomes had ik gehoopt dat ze toch voor spelers zouden gaan die het Barca dna door het bloed hebben lopen. Dat wil zeggen. Thiago terughalen. En eindelijk Carles Alena naar het eerste halen. Die jongen heeft zoveel talent. De laatste tijd halen steeds meer clubs grote talenten weg uit de Barca opleiding. Als Alena geen kans krijgt zou hij weleens snel opgepikt kunnen worden door een andere club. Dat is destijds ook gebeurt met Grimaldo die maar geen kans kreeg en naar Benfica ging. Nu willen heel veel grote clubs hem hebben. Barca moet eerst naar de jeugd kijken en dan kopen. Waar is de hand van Cruijf en Pep gebleven?

4 augustus 2018 om 09:31

Alena is er nog uit tot okt-nov en voordat ie ritme heeft zitten we in januari. Kun je niet op wachten, geduld is een schone zaak.

Dit is gewoon de nieuwe Mascherano slash Paulinho. Van die wisselspelers die gewoon handig zijn in sommige wedstrijden

4 augustus 2018 om 09:40

Paulinho zou ook voor de breedte gekocht zijn, maar heeft zich bijzonder veel wedstrijden de basis ingekopt. Diepe buiging hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen. Vidal zal ook veel spelen, let maar op!

4 augustus 2018 om 10:10

Dat komt meer door het verrotte systeem dat Valverde hanteert. Ik ben er geen fan van. Hij speelt 442 met een team dat geen voorzetten geeft

4 augustus 2018 om 13:34

Dat zou zonde zijn van de kwaliteiten van Busquets. Die gast leest en onderschept de opponent als geen ander. Vidal vind ik persoonlijk ook meer een box-to-box speler dan een pure cvm

4 augustus 2018 om 15:58

Daar is de nummer 6 positie toch gewoon voor gemaakt.
Barca zal met een 4-3-3 positie met de punt naar achteren moeten spelen, dan kan Busquets op 6 en Vidal en Rakitic naast elkaar.

Een geweldige aankoop! Ik wil nog wel zien of hij de basis gaat halen, want iedereen vergeet hoe goed Rakitic wel niet is. Rakitic heeft 5 longen, zeurt nooit, loopt bijna alle gaten dicht enz. Ik denk persoonlijk dat mits fit, Vidal de belangrijke wedstrijden tegen grote teams zal spelen. Ik verwacht dan weer de 442 met Coutinho - Busi - Vidal - Rakitic op het middenveld.

4 augustus 2018 om 11:53

Wellicht speelt hij Busquets uit de basis, maar idd als ze met 4 middenvelders spelen dan kunnen ze allemaal op t veld.

4 augustus 2018 om 13:35

Niemand speelt Busquets uit de basis. Dat gaat de komende jaren niet gebeuren.

4 augustus 2018 om 16:00

Busquets is de laatste man die je uit de basis speelt, dan zou Messi nog eerder op de bank belanden.

4 augustus 2018 om 20:54

Nee Coutinho moet op de as staan

4 augustus 2018 om 20:58

Nee Coutinho moet op de as staan

Ik vraag me af eh. Lopen er bij andere clubs in de top 5 meer basis spelers die uit de jeugd komen in vergelijking met Barcelona? Of meer jeugd op de bank die echt uit de eigen opleiding komen en niet op 19/20 jarige leeftijd zijn gekocht ?

4 augustus 2018 om 13:28

Exact dit.

Ik zou me meer zorgen maken om de de verdediging. Umtiti voldoet niet en pique wordt ook al weer wat ouder. Vidal is geen verkeerde speler, brengt ander soort mentaliteit mee.

4 augustus 2018 om 12:54

Als jij vind dat Umtiti niet voldoet, heb je geen verstand van voetbal.. Ze hebben alleen nog een back up voor Alba nodig.

4 augustus 2018 om 16:02

Umtiti is alles behalve constant, dat was ook duidelijk op het WK te zien.
Hij kan het wel maar maakt ook veel onnodige fouten zoals bijvoorbeeld die handsbal tegen Australie, waarom doet hij dat nou in godsnaam?

4 augustus 2018 om 18:04

Volgens mij heeft hij afgelopen seizoen een ijzersterk seizoen gehad bij Barcelona, dus ik beoordeel hem op zijn prestaties bij Barcelona en niet bij het nationale elftal.. En aangezien we het hier over Barcelona hebben. Volgens velen is Sergio Ramos ook absolute wereldtop, maar op het WK maakte hij ook behoorlijk wat fouten, dus dat is appels met peren vergelijken..

4 augustus 2018 om 14:52

Hahaha,.??

Wat erger ik mij toch aan zinnetjes als "benadrukt de trainer van Jasper Cilissen".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

186 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 11 4 2 0
2018/2019 Barcelona 33 3 7 0
2017/2018 Bayern München 22 6 6 0
2016/2017 Bayern München 27 4 8 0
2015/2016 Bayern München 30 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

Bartomeu verschaft duidelijkheid: ‘Dat kunnen we ons niet veroorloven’

Arturo Vidal wordt de voorbije weken nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek bij Barcelona. Internazionale zou de voornaamste kandidaat zijn om de Chileense middenvelder over te nemen, daar hij trainer...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
AC Milan wil ver gaan om Jean-Clair Todibo in januari over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren