Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Jordania kiest bewust voor Den Bosch: ‘Er ligt een grote historie’

Laatste update:

Als de KNVB alles goedkeurt, wordt Kakhi Jordania de nieuwe eigenaar van FC Den Bosch. Het is enigszins verrassend dat de 24-jarige zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania zijn oog heeft laten vallen op de Eerste Divisie-club. Zelf stelt de jonge Jordania, die in het bezit is van een Georgisch en een Zwitsers paspoort, dat het niet toevallig is dat hij voor FC Den Bosch heeft gekozen.

“Het is de hoofdstad van Brabant, er wonen 150.000 mensen en dat is veel meer dan in de meeste andere steden waar Eerste Divisie-clubs spelen. Er ligt een grote historie en ik ga er een mooie academie neerzetten voor de jeugdopleiding. Een stevige basis voor een lange periode bij FC Den Bosch is noodzaak”, zegt Jordania in gesprek met De Telegraaf. Hij is niet van plan om beloftes te doen, zoals er bij de overnames van Vitesse, ADO Den Haag en Roda JC Kerkrade werden gedaan.

“Ik wil de mensen in de stad weer trots maken op hun club en hen overal bij betrekken. Het moet net zo mooi worden voor de spelers als voor de fans”, vervolgt de jonge clubeigenaar. Jordania is van plan om te investeren, volgens een ‘degelijk businessplan’ dat hij zelf heeft geschreven. Daarnaast wil hij de hulp van oud-spelers bij het herstructureren van het beleid van FC Den Bosch. Momenteel doet de KNVB nog onderzoek naar zijn vermogen en zijn achtergrond.

“Er is volledige transparantie. Ik heb werkelijk niets te verbergen en ook de status van de bedrijven die ik achter mij heb is helder. Ik geef de KNVB alles wat ze van me vragen”, benadrukt Jordania. Hij is directeur van Oil Energy Group en SDO logistics, een van de grootste transportbedrijven in de oliesector in Rusland. Het bedrijf hoort bij de marktleiders en draaide afgelopen jaar een omzet van 1,8 miljard euro. "Wat de financiering van dit project bij FC Den Bosch betreft, zijn dit de twee belangrijkste bedrijven.”

Vader Merab zegt zijn oudste zoon weinig te hoeven ondersteunen. “Ik bekommer mij om de jongste, die zijn profvoetballoopbaan heel serieus benadert en die ik veel wil zien spelen”, aldus Jordania senior, wiens jongste zoon Levan voor FC Eindhoven speelt. “Hij heeft bij Vitesse zijn opleiding gehad en moet nu iets maken van zijn carrière. Kakhi hoef ik niet te ondersteunen, die heeft zijn weg gevonden in het zakenleven in Moskou en is mega-succesvol.”

Zie jij FC Den Bosch onder het nieuwe bewind succesvol worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klinkt allemaal heel positief, maar dat klinkt een overname altijd wel. Ik moet het eerst nog even zien. Dat hij geen beloftes doet, en wil investeren in de jeugdopleiding lijkt me een verstandige keus. Den Bosch is een prachtige stad met enorm veel historie (De voetbalclub heeft veel minder historie in mijn ogen), dus ik denk wel dat er mogelijkheden liggen.

Klinkt als een goed plan. Ik heb hier een beter gevoel bij dan bij de overname als clubs als Roda JC en ADO Den Haag. Daar waren veel zaken onduidelijk, maar deze man lijkt erg transparant te zijn. Ik vond Merab Jordania in zijn tijd bij Vitesse ook redelijk betrouwbaar overkomen, hij leek ook echt van de club te houden. Het zou mooi zijn als zijn zoon van FC Den Bosch een sterke club kan maken, dat is alleen maar goed voor het niveau van het Nederlands voetbal.

Ik verwonder me over het verschil in beleving tussen vergelijkbare gevallen. Kijk nu eens, los van het sentiment, naar de overeenkomsten tussen dit en Twente.

Fc Den Bosch komt tonnen tekort en genereert geld door aandelen te verkopen aan een buitenlandse investeerder. Die investeerder komt uit een land en familie, waar in ieder geval een zweem van dubieuze handelswijzen om heen hangt. Fc Twente komt miljoenen tekort en genereert geld door aandelen te verkopen aan het lokale Twentse bedrijfsleven en op korte termijn supporters.

Algemeen sentiment onder de voetbalsupporters op VZ: Twente moet zich kapot schamen, FC Den Bosch heeft een erg goede deal gemaakt.....

3 augustus 2018 om 09:57

En Den Bosch heeft waar gefraudeerd waardoor alles met minder sympathie zou worden bekeken?
En verder jammer dat je een positief bericht over een andere club moet gebruiken om je frustratie als Twente supporter te uiten.

3 augustus 2018 om 10:09

FC Den Bosch komt tonnen tekort en heeft op iets te grote voet geleefd, Twente komt miljoenen te kort en heeft op zo'n grote voet geleefd dat daar niet eens meer schoenen voor zijn. Zo kan je het ook vergelijken.

3 augustus 2018 om 10:15

@raulduke:

"algemeen sentiment onder de voetbalsupporters op VZ: Twente moet zich kapot schamen, FC Den Bosch heeft een erg goede deal gemaakt....."

Daar zijn genoeg redenen voor te bedenken.
- Zoals je zelf al zegt, bij Twente gaat het om miljoenen, bij Den Bosch "slechts" om tonnen.
- Omdat Twente jarenlang een (sub)topclub was, bestaat er natuurlijk veel meer rivaliteit en leedvermaak richting Twente dan richting Den Bosch.
- Waar nog bijkomt dat onder andere clubs het gevoel leeft dat Twente op financieel gebied vals heeft gespeeld en daarmee dus de rest van de eredivisie heeft benadeeld.
- Het zal supporters van andere clubs een zorg zijn of een club in zee gaat met een al dan niet dubieuze investeerder. En ook het bijspringen van het bedrijfsleven bij Twente vindt volgens mij niemand een probleem. Wat commerciële bedrijven met hun geld doen, moeten ze immers lekker zelf weten. Maar dat Twente gematst wilde worden door de gemeente (d.m.v. een garantstelling, kwijtschelding van rente, uitstel van aflossing) en de andere eredivisieclubs, dat ligt natuurlijk wat gevoeliger.

3 augustus 2018 om 11:04

@cabinessence
"zoals je zelf al zegt, bij Twente gaat het om miljoenen, bij Den Bosch "slechts" om tonnen"
Wat op zich logisch is als je kijkt naar de schuldenlast in relatie tot omzet. Zo gaat het bij Real Madrid om honderden miljoenen.

" Waar nog bijkomt dat onder andere clubs het gevoel leeft dat Twente op financieel gebied vals heeft gespeeld en daarmee dus de rest van de eredivisie heeft benadeeld."
Fc Den Bosch heeft ook schulden en dus geld uitgegeven wat er niet was. (onder andere aan salaris van spelers die er eigenlijk niet konden spelen qua salaris). Dan is er daar toch ook valsgespeeld en de rest van de eerste divisie benadeeld?

"maar dat Twente gematst wilde worden door de gemeente (d.m.v. een garantstelling, kwijtschelding van rente, uitstel van aflossing) en de andere eredivisieclubs, dat ligt natuurlijk wat gevoeliger."
Google even op de gemeente Den Bosch in relatie tot Fc Den Bosch.

Waarmee ik maar wil illustreren dat de Bvo's in het betaalde voetbal meer met elkaar gemeen hebben dan sommigen graag zien.

3 augustus 2018 om 10:36

Er is verder hierboven je haarfijn uitgelegd waarom dit zo is. Groot verschil tussen jullie oplichterij en Den Bosch. Alleen jammer dat je het topic weer over jouw club moet laten gaan. Fijn staaltje narcisme overigens, dit topic gaat over Den Bosch. Zij verdienen de aandacht. Twente eigenlijk helemaal niet.

3 augustus 2018 om 10:56

Prima, gaan we het alleen over Den Bosch hebben.

Het is jammer dat FC Den Bosch luchtkastelen gebouwd heeft en blijkbaar een niet realistische begroting er op na heeft gehouden. Ze hebben spelers een contract aangeboden terwijl dat geld er eigenlijk niet was en daarmee de rest van de eerste divisie benadeeld. En dat terwijl de club in 2011 door de gemeente Den Bosch al een keer van faillissement gered is met een reddingsplan a 1,4 miljoen euro waarin het trainingscomplex van de club gekocht is. Het heeft opnieuw schulden en daarmee dus wederom geld uitgegeven dat er niet was.

Den Bosch moet haar club verkopen om uit de financiã£â«le zorgen te geraken, zodat de schuldeisers niet kunnen fluiten naar hun geld. Het baart mij zorgen dat de persoon die deze club koopt uit Georgiã£â« komt en een bedrijf in Rusland heeft. Dat zijn lieden die zich veelal inlaten met praktijken waar we ons in Nederland eigenlijk niet mee zouden willen associã£â«ren. Derhalve ben ik in wat minder juichstemming.

3 augustus 2018 om 11:13

Spelers contracten aangeboden terwijl het geld er niet is en daarmee andere clubs benadeeld. Prima jongen ga maar lekker in de slachtoffer rol zitten. En toch proberen de verhalen op eenzelfde lijn te zetten.
Sterkte ermee

3 augustus 2018 om 11:23

@kaaiman
reageer eens inhoudelijk dan, waar klopt deze bewering niet? Als je geld uitgeeft dat je eigenlijk niet hebt, creëer je toch oneigenlijk voordeel ten opzichte van je concurrentie? Het niet eens zijn met deze bewering en mij betitelen als "jongen" is in mijn ogen niet zo sterk.

3 augustus 2018 om 11:31

Boe huilie huilie. Iedereen is tegen ons. Jankerds mag lijden dat jullie onderaan eindigen dit jaar.

Belastingdienst omzeilen, Goochelen met jaarcijfers, zaken doen met criminelen, bewust transfers manipuleren. En dan nog niet in een spiegel kunnen kijken.

3 augustus 2018 om 11:48

Als een club een begroting maakt en er blijkt aan het eind van het jaar dat ze door tegenslagen niet uitkomen is natuurlijk geen fraude. Dat is totaal iets anders dan wat er bij Twente is gebeurd.
Ik snap dat de reacties over je club je ondertussen de keel uithangen. Maar je verwonderen over het verschil in sentiment in de reacties snap ik totaal niet.

3 augustus 2018 om 13:11

Nu begin je zelf ook over Twente. Eerder heb ik het over Twente, krijg ik van mensen het verwijt dat het daar niet altijd over moet gaan. Prima. dan hebben we het over Den Bosch.

Dus bij deze:
Ik beticht Den Bosch nergens van fraude, ik geef aan dat men meer geld uitgeeft dan beschikbaar is. Als dat willens en wetens is, dan is het fraude. Ik geloof niet dat het bij Den Bosch persã© een vooropgesteld plan is maar "gewoon" is gebeurd. Fact of the matter is dat je op te grote voet leeft waardoor je structureel (meerdere seizoenen op rij) meer geld uitgeeft dan beschikbaar is. Op die manier heb je oneigenlijk voordeel op je concurrentie die zich wel netjes aan het huishoudboekje houdt. Daar staat Den Bosch niet alleen in, zo'n beetje de hele voetballerij maakt er zich schuldig aan.

Mooi voor Fcdb. Club met een trouwe fanatieke aanhang die al jaren minder bedeeld wordt door de gemeente die liever de hockeyclub zien groeien. Wel oppassen dat je geen veredelde satellietclub wordt.

3 augustus 2018 om 15:08

Is de gemeente niet eens bijgesprongen omdat het er allemaal niet zo rooskleurig uit zag dan? Daarnaast is het investeren in de hockeyclub ook wel enigzins logisch omdat zij tot de absolute wereldtop behoren, en dat is natuurlijk goede reclame.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren