Update: ‘PSV moet bod verhogen naar acht tot tien miljoen euro’

Vrijdag, 3 augustus 2018 om 19:13Chris Meijer • Laatste update: 19:12

Erick Gutiérrez is al een tijdje in beeld bij PSV en de Eindhovenaren hebben nu een bod uitgebracht bij Pachuca op de 23-jarige middenvelder. Dat bod is echter veel te laag, zo zegt Marco Garcés in gesprek met het Mexicaanse Récord. De sportief directeur van Pachuca spreekt van een ‘respectloos bod’ vanuit Eindhoven.

De Mexicaanse club zou een bedrag van vijftien miljoen euro willen ontvangen voor Gutiérrez. Dat bedrag is voor de Eindhovenaren te fors, waardoor er naar mogelijkheden wordt gezocht om de middenvelder binnen te halen. PSV heeft daarom naar verluidt voorgesteld om Gutiérrez eerst een seizoen te huren, met een optie tot koop. Dat voorstel is bij Pachuca echter niet bepaald in goede aarde gevallen.

“Het bod dat we op Gutiérrez hebben binnengekregen, is erg laag. Dit getuigt van weinig respect, ook voor de kwaliteiten van de speler. Op dit moment is een vertrek van Gutiérrez bij Pachuca dan ook niet aan de orde, het is voorlopig een gesloten boek. We hebben nu al zeven jaar op rij onze beste speler moeten verkopen”, zegt Garcés. Het contract van de middenvelder bij Pachuca loopt nog tot medio 2020.

Gutiérrez zou zelf erg graag naar Eindhoven willen verkassen, temeer omdat boezemvriend Hirving Lozano daar reeds speelt. Voor PSV zou het aantrekken van de Mexicaans international tevens een middel kunnen zijn om Lozano nog minimaal een jaar binnenboord te houden. Gutiérrez en Lozano maakten deze zomer deel uit van de WK-selectie van Mexico, al speelde de middenvelder van Pachuca geen minuut op het toernooi in Rusland.

Update 3 augustus 19.13 uur - 'PSV moet bod verhogen naar acht tot tien miljoen euro'
Waar eerder werd gesproken over een vraagprijs van vijftien miljoen euro van Pachuca voor Erick Gutiérrez, meldt Marca Claro vrijdag dat de Mexicaanse club aanzienlijk minder vraagt. Als PSV het bod opschroeft tot acht à tien miljoen euro, dan zouden de Eindhovenaren al een goede kans maken. Gutiérrez zou zelf erg graag naar Eindhoven willen verkassen, temeer omdat boezemvriend Hirving Lozano daar reeds speelt.


Poll

Zie jij Erick Gutiérrez deze zomer nog naar PSV verkassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door gabstra)

Dat is natuurlijk de keerzijde van de medaille, spelers ophalen voor een zachte prijs maar wel de hoofdprijs willen bij doorverkoop, zo werkt het natuurlijk niet. Tegenwoordig is het de hoofdprijs betalen en de hoofdprijs ontvangen, welkom in de huidige markt Psv.

2 augustus 2018 om 09:25

Welkom bij voetbalzone Dejan! Dit is de interpretatie van de onderhandelingen door VZ....

2 augustus 2018 om 09:29

Welkom in de wereld van onderhandelen.... je begint nooit met de hoofdprijs te bieden in de hoop dat de vraagprijs zakt.

2 augustus 2018 om 09:43

Dat is onderhandelen, je gaat nooit in een keer de hoofdprijs bieden. Als PSV deze speler echt wilt hebben dan komt hij ook naar Eindhoven.
Bovendien is 15 Milj niet veel als je ziet welke transfersommen heden ten dage worden betaald. Lozano is zeker minimaal 40 Milj waard en hetzelfde zal ook gelden voor deze Mexicaan.
Juich het overigens wel toe dat hij komt, kan samen met Lozano een dodelijk duo gaan vormen. Ben benieuwd naar de competitie aangezien Ajax en Feyenoord ervaren spelers hebben teruggehaald.

2 augustus 2018 om 09:32

Dat heeft PSV juist goed begrepen. Niet zomaar lukraak de vraagprijs op tafel leggen voor een speler die op het WK geen eens speelminuten heeft gemaakt en waar andere topclubs tot op heden ook niet echt belangstelling voor hebben getoond. Anders was die hoofdprijs al wel betaald toch? Verstandig besluit dus van PSV.

2 augustus 2018 om 11:11

Je kunt beter af en toe een technisch directeur tegen zijn schenen schoppen dan continu te veel betalen.

2 augustus 2018 om 12:07

Zo werkt het natuurlijk wel.
Je probeert zo laag mogelijk in te kopen en zo hoog mogelijk te verkopen. Als jij dat anders ziet doe ik graag zaken met je!

Zelfs de met geld smijtende Engelse clubs onderhandelen. Natuurlijk kunnen zij eerder akkoord gaan met een hoog bedrag, maar ook zij doen niet aan vraagprijs = koopprijs hoor.

Ach dit is het onderdeel van het spel...

Psv zie ik hem nog wel binnen hengelen. Zoals gebruikelijk eerst huren en vervolgens zullen ze hem na dit seizoen voor 40% kopen oid.

Ik ken de speler zelf niet. Hoe goed is hij ? En is PSv de enige geïnteresseerde club ? Als hij dan echt een talentvolle speler is, zijn er genoeg clubs, die een transfersom van 15 miljoen op tafel leggen !

2 augustus 2018 om 10:15

Fcbogarde Lozano kan heel goed met hem omgaan daarom willen ze hem halen want die hebben vanaf de jeugd met elkaar altijd gevoetbald

2 augustus 2018 om 10:15

Fcbogarde Lozano kan heel goed met hem omgaan daarom willen ze hem halen want die hebben vanaf de jeugd met elkaar altijd gevoetbald

15 miljoen is nogal gortig en gaat PSV nooit betalen, de prijs moet dus omlaag.
Dit hoort dus gewoon allemaal bij het spelletje van onderhandelen.
Pachuca hoopt dat PSV zich nu beschuldigd voelt en met een hoger bod komt om het 'goed te maken'.

2 augustus 2018 om 09:31

De prijs moet voor PSV omlaag. Maar voor de Mexicaanse club niet. Misschien dat ze een middenweg vinden. Maar clubs als deze laten ook geen spelers meer voor niks gaan.

2 augustus 2018 om 11:13

10 miljoen vind ik niet niks.

Zoals hierboven al is gemeld, dit is allemaal onderhandelingstactiek. Een verkopende partij wil altijd tegen de hoogst mogelijke prijs, de kopende partij tegen de laagst mogelijke prijs. De media gebruiken vind ik persoonlijk niet chique, maar dat wordt praktisch door elke club gebruikt. Het feit dat er in de media iets staat, maakt de kans alleen maar groter dat hij straks ook echt naar PSV komt. Als Pachuca echt niets wilde, hadden ze waarschijnlijk niets laten weten in de media.

Ik denk dat we in deze situaties meneer Brands toch echt gaan missen. Spelers die al snel als onhaalbaar of te duur bestempeld werden wist hij toch vaak creatief binnen te hengelen. Ik hoop dat zijn opvolgers aantekeningen hebben gemaakt, ik zie deze speler graag komen....

Allemaal onderdeel van het spelletje. "dit bod is respectloos, we zijn nu zo beledigd dat we de speler eigenlijk helemaal niet meer willen verkopen" is gewoon voetbaltaal voor "doe eens een wat hoger bod?".

2 augustus 2018 om 10:07

En zo gaat dat, PSV zoekt wel vaak naar allerlei constructies om de prijs te drukken valt mij op. Ik vraag mij of ze niet beter bij een miljoen of 12-13 uit kunnen komen om die af te tikken en gewoon 100 - 90 % van de transferrechten te behouden.

Hij is dan wel 23, maar als hij naar verwachting door ontwikkeld evenals de transfermarkt, dan kan hij zomaar 30-40 opleveren.

2 augustus 2018 om 10:16

"en zo gaat dat, PSV zoekt wel vaak naar allerlei constructies om de prijs te drukken valt mij op."

Wie niet rijk is moet creatief zijn. Overigens bedingt PSV meestal ook een doorverkooppercentage bij uitgaande transfers.

3 augustus 2018 om 21:10

Een percentage van de winst, maar sinds robben zijn er amper voormalig PSV'ers met winst doorverkocht, dus schiet je weinig mee op. Mertens en Strootman zitten nog bij dezelfde clubs en depay is met verlies verkocht. Blijft Wijnaldum over?

3 augustus 2018 om 21:30

Ben tot 2009 teruggegaan, en heb nog niet de spelers meegenomen die transfervrij weggingen (dus daar kan ook nog een percentage bij afgesproken zijn) en kom met een snelle scan op deze namen: Moreno, Zanka, lens, Rodriquez, dzudszak, amrabat.

3 augustus 2018 om 21:30

Dus nee, niet alleen Wijnaldum blijft over.

Als het echt zo zwart wit is die 15 miljoen, dan had PSV dit al tijden geweten. Zie hem binnenkort tekenen.

2 augustus 2018 om 10:03

Ik hoop dat PSV er in slaagt deze speler binnen te hengelen. Maar niet te duur natuurlijk

Ik heb deze jongen nooit zien spelen. Maar is hij daadwerkelijk zo goed?! Als je toch bij Mexico 0 minuten op een wk krijgt, daarbij geen een grote club hem zou willen binnenhalen....
Of is dit een aankoop puur om Lozano te behouden?! Zou zonde zijn van die miljoenen.

2 augustus 2018 om 10:20

"of is dit een aankoop puur om Lozano te behouden?!"

Nee, want PSV volgt Gutiérrez al jaren. De interesse bestond dus zelfs al voor de komst van Lozano. Bovendien zou het wel een tikkeltje onprofessioneel zijn van Lozano als hij zijn clubkeuze af zou laten hangen van waar zijn vriendjes spelen.

15 miljoen voor een 23-jarige middenvelder die geen minuut heeft gemaakt op het WK is natuurlijk veel te gortig. Zelfs de 39-jarige Marquez (hoewel respect) heeft tijdens het WK op het middenveld gespeeld...

Als hij niet voor 10-11 miljoen gekocht kan worden moet je gewoon doorschakelen. Voor op de positie waar hij speelt is een investering van 15 miljoen of een investering van 10 miljoen+flink doorverkooppercentage gewoon not done. Het word tijd dat PSV eens flink casht met transfers. Sportief brengen de spelers genoeg maar financieel valt het reuze mee. Waardoor nu ook weer pas gekocht kan worden nadat Arias is verkocht.

Probeer Leroy Fer te polsen. Zo een scorende powerhouse past perfect in het team én hoeft niet veel te kosten. Ik dacht dat ze mischien ook een lijntje naar Ibrahim Afellay zouden werpen maar dat zal niet meer gebeuren. Dan hadden ze dat al veel eerder gedaan.

3 augustus 2018 om 19:26

Fer? Scorende powerhouse?
Ja, 1 wedstrijdje ooit tegen PSV....

Van wat ik ervan heb gezien lijkt me dit een goede versterking. Wel grappig, drie linkspootjes op het middenveld. Hopen dat het spoedig rondkomt!

Het volgende bod wordt dus 7,5 plus wat bonussen. Dat wordt weer geweigerd. Om uiteindelijk op een ruime 8 miljoen uit te komen met bonussen/doorverkoop percentage.

3 augustus 2018 om 19:25

Beetje hetzelfde als Lozano dus.

3 augustus 2018 om 19:44

Te hopen valt dat er een fors lager doorverkoop percentage uit komt.

3 augustus 2018 om 20:37

Mja, je hebt natuurlijk wel de pech dat het dezelfde club betreft. Zou me niet verbazen als die gewoon weer dezelfde constructie eisen. En waarom ook niet? Als zij weten dat hun spelers bij ons groot worden en veel op gaan leveren (doorgaans), dan levert hun dat later enorm veel geld op.

3 augustus 2018 om 19:46

Hangt een beetje vanaf wat die bonussen zijn en hoe hoog het doorverkoop percentage is. Bij Lozano was dat niet zo'n probleem gezien zijn potentie, en dus een verminderd risico. Gutierrez heeft minder talent naar het schijnt, dus gaat ook een stuk minder opbrengen. Dan vind ik 8 miljoen plus bonussen én een doorverkooppercentage een hoop geld.
Dit gezegd hebbende moet ik daarbij zeggen dat ik hem nooit heb zien spelen. Net als het gros hier die om zijn komst roept vermoed ik. Ben erg benieuwd wat deze jongen nou daadwerkelijk kan.

3 augustus 2018 om 19:50

Ik ook niet. De meeste mensen hier roepen maar dat hij een geweldige aanwinst zou zijn, maar kennen de hele speler niet. Dan moeten we er maar op vertrouwen dat de scouting (Hans Westerhof) zijn werk goed doet.

3 augustus 2018 om 19:56

Inderdaad. Zal vermoedelijk een prima speler zijn, maar wat mij betreft is het niet alleen een voordeel dat hij bijvoorbeeld de vriend van Lozano is. Lozano heeft van zichzelf geen makkelijk karakter heb ik het idee, dus wat als Gutierrez totaal niet uit de verf komt en op de bank/tribune belandt? Hoe zal Lozano daar mee om gaan? Je mag verwachten dat hij professioneel genoeg is, maar de boezemvriend van je sterspeler contracteren kan ook verkeerd uitpakken. Laten we hopen dat het een match made in heaven is

8-10 miljoen moeten ze zeker doen! Dat is heel wat anders dan 15 mil. Zo kan je makkelijker de transfersom van Arias gebruiken zonder verdere kosten te maken.

10 mil . Is wel een koopje volgens mij als deze gozer echt zo goed is als iedereen zegt .

4 augustus 2018 om 09:55

Zoals hier veel mensen schrijven inderdaad, maar bijna niemand heeft hier die jongen werkelijk ooit zien voetballen. Hij heeft ook geen minuut gespeeld op het WK, dus het is afwachten. Het lijkt me wel een goede zaak om hem aan te trekken, dat maakt de kans dat Lozano blijft een stuk groter en dat is altijd goed voor het Nederlandse voetbal. PSV zal moeten gaan presteren in Europa (overwinteren), we hebben de punten hard genoeg nodig.

9 Miljoen bieden en aftikken. Selectie compleet. Al met al in deze tijden van geld smijten prima gedaan. PSV heeft veel uit gegeven, maar er ook veel voor terug gehaald. Nu CL halen en nog wat extra centjes binnenslepen. Volgend jaar cashen met Bereiken, Lozano en Perreiro.

3 augustus 2018 om 22:00

Aangezien bewerken niet werkt.....Bereiken moet zijn Bergwijn

PSV en Ajax zijn zeer goed bezig. Ik geloof dit jaar in veel punten in Europa waardoor we als land wat kunnen klimmen. Met Feyenoord en Vitesse erbij hebben we dit jaar kans om de opgelopen schade enigszins te herstellen. De competitie 2018/2019 ziet er op voorhand sterker uit dan de jaren daar voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

54 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren