Ajax eenvoudig ronde verder; blunder Onana gaat de wereld over

Woensdag, 1 augustus 2018 om

Ajax heeft zich met speels gemak geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. Nadat het elftal van Erik ten Hag vorige week in eigen huis al met 2-0 had afgerekend met Sturm Graz, werd woensdagavond ook de return in Oostenrijk eenvoudig gewonnen: 1-3. Klaas-Jan Huntelaar was met een dubbelslag goud waard, terwijl Dusan Tadic zijn eerste treffer in Amsterdamse dienst maakte. André Onana ging in de absolute slotfase nog op afgrijselijke wijze de fout in. Ajax mag zich nu gaan opmaken voor een tweeluik met Standard Luik, al weet het zich nu al verzekerd van een plekje in de groepsfase van de Europa League.

Na de zege uit de heenwedstrijd besloot Ten Hag zomeraanwinst Tadic in Oostenrijk voor het eerst te laten starten. De Serviër genoot een vrije rol op de rechterflank en verdrong Donny van de Beek naar de reservebank. Daley Blind moest nog wel genoegen nemen met een reserverol. Ajax had zich in de Merkur Arena wellicht opgemaakt voor een stormloop van de thuisploeg, maar daar kwam in de praktijk weinig van terecht. Steker nog: de ploeg van Ten Hag had vrijwel niets te duchten van Sturm Graz en stapelde in de eerste helft, zonder overigens briljant te voetballen, kans op kans.

Zo werd Tadic al vroeg in de wedstrijd in kansrijke positie ternauwernood van de bal gezet door een verdediger en stuitte Klaas-Jan Huntelaar van dichtbij op doelman Jörg Siebenhandl. Huntelaar vond even later opnieuw Siebenhandl op zijn weg, maar wist zes minuten voor rust alsnog de score te openen. De spits werd in het strafschopgebied van Sturm Graz bereikt door David Neres, waarna hij de bal knap met de borst controleerde en vervolgens afrondde: 0-1. Neres liet daarna nog een kans op een tweede Amsterdamse treffer onbenut, terwijl Onana in de slotminuut van de eerste helft een poging van Stefan Hierländer nog onschadelijk wist te maken.

Ajax kwam na de onderbreking sterk uit de kleedkamer en wist zijn voordelige marge na drie minuten voetballen in het tweede bedrijf al te verdubbelen. Carel Eiting had aan de rechterkant van het veld oog voor de opgestoomde Noussair Mazraoui, waarna de back een perfecte voorzet afleverde op Tadic. Voor de Serviër was het van dichtbij vervolgens een koud kunstje om zijn eerste doelpunt in dienst van Ajax te maken. Kort daarna moest Onana nog wel redden op een poging van Markus Pink en miste Sandi Lovric in kansrijke positie, maar verder kwam het bezoek nauwelijks in de problemen.

Dat bood Ten Hag na een klein uur spelen de kans om Blind wat speelminuten te geven: de verdediger speelde als vervanger van Nicolás Tagliafico ruim een half uur. De Ajax-trainer haalde Tadic halverwege de tweede helft naar de kant, nadat de doelpuntenmaker een schop had gekregen van Sturm Graz-verdediger Fabian Koch, en zag zijn ploeg in de slotfase nog uitlopen naar een ruimere voorsprong. De eveneens ingevallen Maximilian Wöber stuurde dertien minuten voor tijd met een fraaie pass Huntelaar de diepte in, waarna de veteraan met een stift afrondde. Door een enorme fout van Onana - de doelman ging voorbij aan een eenvoudige terugspeelbal van Matthijs de Ligt - deed Sturm Graz drie minuten voor tijd nog wat terug.


Poll

Ontdoet Ajax zich ook van Standard Luik?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

210 reacties (laatste reactie door kilum)

Mooi, Ajax door naar de volgende ronde.

Het is niet zo dat Ajax Sturm Graz compleet van de mat speelde, maar bij vlagen zag het er prima uit en eigenlijk vanaf het moment dat Huntelaar de 0-1 binnenschoot (raakte de bal niet goed, maar wat boeit het?) kon Ajax gewoon vrijuit voetballen.

Vond met name Mazraoui en Eiting goed spelen. Mazraoui stond zowel verdedigend als aanvallend goed te spelen en hopelijk houdt hij dit vast.

Eiting had dan af en toe weleens wat slordige passes, maar speelde uitstekend. Draaide meerdere keren deze wedstrijd goed open, waardoor Ajax in aanvallend opzicht snel eruit kon en ook verdedigend speelde hij prima.

Hoogtepunt was voor mij toch wel de 0-2: Eiting met een goede en fraaie pass met buitenkant schoen op Mazraoui, Mazraoui met een goede en harde voorzet op Tadic en Tadic die de bal voor het intikken heeft en de 0-2 maakt.

1 augustus 2018 om 22:33

Prachtige wedstrijd met maar liefst vier goals. Geweldige seizoenstart van Ajax. En Tadic speelt in Ajax alsof hij nioet anders gewend is, geweldig gewoon.

1 augustus 2018 om 22:58

Die tijd is er nooit geweest. Tegen Oostenrijkse en Zwitserse teams hebben Nederlandse clubs het vaak moeilijk gehad. Gek dat veel mensen dat blijkbaar niet weten. Ajax heeft tegen Oostenrijkse clubs zelfs een negatieve balans.

1 augustus 2018 om 23:13

Ik heb geen zakelijk voetbal gezien.
Ziyech met 1 goede pass voor rust en na rust ook eentje. In de 81e minuut 1 goede bal verovering.
Schone traag als een slak presteert het opnieuw om passes over 5 meter achter de man te spelen. Schoten die niet eens in de richting van het doel gaan
En dat speelt centraal in de as! Dit kan echt niet lang goed gaan.

Ten Hag maakt zo niemand beter. Denk dat Kluivert de beste keus heeft gemaakt, deze zomer.

1 augustus 2018 om 23:28

Dan snap je er niet veel van Schone speelde overigens uitstekend.

1 augustus 2018 om 22:23

Prachtige resultaten. Heel goed voor het NL voetbal. Nu in ieder geval twee clubs in Europa. En punten in de voorrondes verzameld tellen voor de helft mee in de coëfficiënten lijst! Mooi meegenomen! Overigens vind ik dat Neres op rechts moet en Tadic op links.

1 augustus 2018 om 22:23

En sowieso verzekerd van EL voetbal nu! In ieder geval geen saaie doordeweekse dagen meer in 2018.

1 augustus 2018 om 22:53

Wat ik positief vond was dat ik zag dat Ajax soms in enkele passes ineens in een kansrijke positie kwam. Heerlijk om te zien. Niet constant eindeloos getik, maar ook doelgericht spelen. Dit Ajax heeft qua spel alles om de Eredivisie te gaan domineren. Als de aanvallers nog wat scherper worden, zitten we helemaal gebakken.

2 augustus 2018 om 07:31

Wat een hosanna alweer zeg, jeetje. Verdiend door, maar dat Sturm Graz is wel heel erg matig hoor. Zoveel ruimtes ze open laten, zelfs de laagvliegers in de ED gaan je die ruimte niet geven. Verder vond ik de wedstrijd ook weer niet zo fantastisch, maar degelijk. Is een kinderhand tegenwoordig zo snel gevuld in Amsterdam?

2 augustus 2018 om 15:33

Wat een onnodig zure reactie. Sturm Graz is als club te vergelijken met iets tussen Heereveen en AZ. ongeveer. Ze zijn 2e geworden in Oostenrijk op gepaste afstand van Salzburg.
Maar toch, je doet ze met deze opmerking wel een beetje te kort. Je praat over ze alsof ze in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie zouden spelen. Maar dat is gewoon niet waar.

2 augustus 2018 om 10:23

Zoals Frank de Boer en Aad de Mos bij Ziggo Sport al aangaven, benutte Sturm Graz de ruimte zo dramatisch slecht, zeker de eerste helft. Ze hadden zoveel meer gevaar kunnen stichten, uit mijn hoofd een situatie waar een van de spitsen huizenhoog over schoot terwijl de andere spits vogeltje vrij stond aan de rechterkant en nog een paar keer waar ze vergaten het spel te verleggen. Na de 0-1 zag je dat het gedaan was met Sturm Graz en kon Ajax vrolijk rondtikken.

Aad de Mos deed in de nabeschouwing voorkomen of Standard een hele geode ploeg is. Iemand meer informatie over dit Standard?

Mooi! In ieder geval Europa League. Complimenten aan ten Hag.
Die man verdiend een pluim, dat mag ook eens.

Ajax moet wel wat scherper zijn met verdedigen en 100% kansen benutten tegen Standard.

Ziyech speelde matig maar alsnog erg belangrijk, Tadic is een echte aanwinst en gaan we erg veel plezier van hebben dit seizoen.
Ajax staat er goed op ten opzichte van vorig jaar waar alles echt klote was.

Ik heb enorm veel zin in het seizoen!
CL moet ook haalbaar zijn!

1 augustus 2018 om 22:38

Absoluut! Na een eerste half jaar zonder vooruitgang kreeg ik toch wat twijfels, maar het spel is nu zeer behoorlijk en modern. De backs zijn niet langer de spelers met het meeste balbezit, wat het spel (vanuit de as) onvoorspelbaarder maakt, de bal gaat zelden meer breed en het tempo is vele malen hoger.

1 augustus 2018 om 22:55

Ajax moet de komende wedstrijden aan de bak. Dit was met alle respect maar Sturm Graz. Die kansen die ze nu gehad hebben die gaat standaard wel maken.

1 augustus 2018 om 23:09

Zeker weten, al mag je wel zeggen dat dit postief stemt tov paar maanden geleden waar iedereen liep te mekkeren dat het niks was en alles wat Ajax nieuws was dat werd met de grond gelijk getrapt.

Nu na deze 2 wedstrijden waar vele en ook ik toch een beetje terughoudend was dat we ook tegen Sturm lastig zouden kunnen krijgen.
Nu verdiend Ajax en met name Ten Hag, want die man heeft toch veel over zich heen gekregen een compliment.

2 augustus 2018 om 00:02

Een paar maanden geleden konden niemand toch voorzien dat Marc Overmars de directie en de RvC wist te overtuigen om dik te investeren in spelers met extra kwaliteit. Iedereen zag de bui alweer hangen, de grootste talenten werden begeert door de Europese top en zouden, net als voorgaande jaren elke keer gebeurde, ongetwijfeld vertrekken naar een top club.

Maar nee, Ajax hield zijn poot stijf en verkoopt niet. Clubs als Barcelona en Dordtmund kregen nul op het rekest.

En dan ineens speelt Tadic bij Ajax, aangevuld met Blind. Twee spelers uit de PL die op hun hoogtepunt van hun kunnen zitten. Dat veranderd echt alles, ineens hebben de jonge spelers iemand om tegenop te kijken, iemand die hun kan coachen en beter kan maken. Spelers die weten wat er tijdens zware wedstrijden gevraagd wordt om resultaten te behalen.

Heel Ajax verdiend een groot compliment, eindelijk heeft men ballen getoond en spelers aan hun contract gehouden. Eindelijk durfde men de dikke bankrekening te gebruiken om, voor eredivisie begrippen, spectaculaire transfers te realiseren.

Het optimische, de blijdschap slaat ook duidelijk over op het elftal. Ze hebben er echt zin in, dit wordt een geweldig seizoen.

2 augustus 2018 om 00:56

Niet te snel juichen! Pas maar op dalijk gaan rijke clubs met "dikkere" bankrekeningen paniek aankopen doen en dan zijn in het ergste geval frenkie, de ligt , neres, tagliafico en ziyech weg!

2 augustus 2018 om 01:09

Op Ziyech na hoeft Overmars niemand te laten gaan. Natuurlijk is het moeilijk om dat nu al definitief te stellen, maar ze hebben allemaal nog een lang contract, dus Ajax kan vragen wat ze willen vragen.

2 augustus 2018 om 01:11

Waarmee ik wil zeggen dat als Overmars zegt dat niemand weggaat voor een bod onder de 50 miljoen, hij dat rustig kan doen. En ik kan me niet voorstellen dat clubs dat bedrag over zullen hebben voor Neres of Tagliafico. Bij De Ligt en De Jong gewoon "nee" blijven zeggen.

2 augustus 2018 om 16:47

Het is niet Real Madrid ofzo waar we nu tegen spelen. Standard is iets beter dan sturm, maar we moeten ook weer niet gaan overdrijven.

Was heerlijk en hilarisch om te zien, dat bijna iedere bal weer gelijk werd terug gespeeld door die Oostenrijkers.🤭 Al vond ik ons op vlagen na in de eerste helft overall, vrij matig spelen en saai maar het ging natuurlijk puur om de winst! En het valt natuurlijk niet mee, om tegen een Oostenrijke dubbeldekker bus te voetballen.

Tadic is wel echt een directe versterking gebleken, al had hij Mazraoui wel een brasa mogen geven na zijn eerste goal overigens hoop ik dat Tadic fit blijft natuurlijk! Neres had koelbloediger moeten zijn voor de goal maar speelde prima, maar wat heerlijk eindelijk twee goede wingers! En die jonge rechtsback Mazraoui, maakt me echt super trots als Ajacied. Wat speelt die jongen toch lekker onbevangen, dapper en best sterk vooralsnog. Het zou wel zonde zijn van het geld als onze eigen kweek, beide aankopen Kristensen en Orejula voorbijstreefd. Al heb ik de hoop, in beide heren zeker niet opgegeven!

Eiting heeft overigens ook leuke dingen laten zien. Die assist van Wober was hem gegund, na een mindere periode heeft hij te veel kritiek gehad vond ik. Hij heeft een erg sterk begin gehad bij ons, Huntelaar liet vandaag gelukkig weer wat zien ik kreeg een beetje mijn twijfels over zijn scherpte. Jammer voor Onana, die lullige tegengoal maar gelukkig deerde het ons niet.

Leuk dit succes voor Ten Hag, hij heeft natuurlijk niet alle Ajacieden achter zich staan. Gelukkig sowieso Europees voetbal.

Op naar de CL, gefeliciteerd mede-Ajacieden.. 🤸🏾‍♀️🍻

1 augustus 2018 om 22:32

Gefeliciteerd met het behalen van Europees voetbal! Laten we samen Nederland weer op de kaart zetten!

1 augustus 2018 om 23:06

Thanks keer, sportief en dat waardeer ik! Zo is dat maar net, overigens knap en leuk wat jullie lieten zien tegen Valencia. We zijn aan elkaar gewaagd zodadelijk in eredivisie, al moet je Feyenoord ook nooit uitvlakken

1 augustus 2018 om 23:06

Wanneer moet psv voorronde CL spelen? Of is dat pas vanaf volgend jaar?

1 augustus 2018 om 23:13

21/22 augustus, maandag loting.

2 augustus 2018 om 00:03

@broman

PSV speelt geen voorrondes, ze spelen direct de CL play-off's dankzij de coefficienten ranking van Nederland.

2 augustus 2018 om 01:00

Dat is dan de laatste voorronde (4e voorronde) toch?

2 augustus 2018 om 01:19

Ik zat in het uitvak, en vond het juist zeer respectvol dat Tadic Mazraoui aan zijn zij nam, om hem samen met het uitvak te bedanken voor die voorzet. Mazraoui lekker laten staan, ben benieuwd of die nog kan groeien op die positie!

Waarom speelde donnie maar 30 min?

1 augustus 2018 om 22:24

Rust, heeft afgelopen seizoen veel met pijn gespeeld.

1 augustus 2018 om 22:25

Ah das waar ook had ik wat over gelezen. Tnx

1 augustus 2018 om 22:33

Omdat Tadic beter is.

1 augustus 2018 om 22:36

Omdat Ten Hag de sterke Eiting wederom een basiplaats gunde en Ziyech nog niet verkocht is.

1 augustus 2018 om 22:41

Volgens de Telegraaf wordt die afgerekend op zijn slechte spel in de heenwedstrijd tegen Sturm Graz. Beetje overdreven naar mijn mening, hij was niet top maar toch ook niet zo slecht.
Afijn, volgens de Telegraaf vond Ten Hag hem wel dusdanig slecht dat die daarop wordt afgerekend en dus op de bank mocht beginnen.

2 augustus 2018 om 00:10

De Telegraaf moet je met een korreltje zout nemen, die zaten in kamp Bergkamp. Nu hebben ze het even zwaar nu Ajax het na het vertrek van Bergkamp echt geweldig doet.

Het is op zich vrij eenvoudig, Ajax heeft ingekocht met in het achterhoofd dat Ziyech weg zou gaan. maar Ziyech is er nog dus pakt die zijn plek op het middenveld, mede omdat Ten Hag met echte buitenspelers de retrun wilde spelen (geen vrije rol voor Ziyech vanaf de zijkant dus). Dan moet de coach kiezen tussen Eiting en van de Beek voor de andere plek.

Aangezien Eiting verleden week echt geweldig speelde, moest van de Beek dit keer even banken. maar binnekort speelt hij gewoon weer. Alleen als Ziyech zou blijven, dan wordt het een lastige strijd tussen hem en Eiting. Maar ook eiting zal een keertje midner spelen en dan krijgt van de Beek zijn kansen weer.

2 augustus 2018 om 01:30

Ik denk dat ook mee heeft gespeeld dat Van de Beek inderdaad overbelast was eind vorig seizoen / begin van de voorbereiding. Hij speelde tegen Wolverhampton pas voor het eerst weer flink wat minuten en dan vorige week. Net zoals Tagliafico en Tadic vandaag op tijd naar de kant gingen en Schone vorige week.

Maar goed, je merkt het luxe probleem want Labyad bleef vandaag dus op de bank, Wober, Van de Beek en Blind vallen in. En dan heb je als iedereen fit is ook gewoon nog Dolberg, Veltman en Siem de Jong achter de hand om maar eens wat spelers te noemen. De huidige selectie bevat prima materiaal waar gewoon echt prestaties van verwacht mogen worden.

Onana gaat voorlopig niet weg . Ik vond dat Ajax bij vlagen goede combinaties maakte en iniatief toonde naar voren. Goede acties gezien, ook eindelijk veel acties vanuit de wingers. Vooral na het tweede doelpunt was er echt niks meer aan de hand. Nou moet gezegd worden, Sturm was ook gewoon echt heel slecht. Toch goed voor het zelfvertrouwen dat je in iedergeval EL in de pocket heb. Meerdere spelers die bij Ajax goed speelde waaronder Eiting en Mazraoui. Denk dat Ajax voor in de omschakeling nog moet verbeteren, soms ligt het helemaal open. Verdedigend stond het helemaal niet slecht maar ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als het formaat van de tegenstander anders is.

Op naar Luik!

Hoe sterk is dit nieuwe ajax?

1 augustus 2018 om 22:26

Er zit gewoon heel veel voetbal in, en met spelers als Ziyech, Tadic, Frenkie en ook Eiting is de balcirculatie heel hoog. Met Blind en Tadic heb je ook echt kwaliteit en ervaring binnengehaald, waar we voorheen echt matige ouwe rotten zoals Heitinga, Westermann en Zimling hadden.

Mazraoui en Eiting kunnen echt gaan verrassen dit seizoen. Misschien is een extra rechtsbuiten wel handig mocht Neres uitvallen. Maar dit Ajax is de sterkste sinds 2009/2010. Ook de bank is goed bezet.

1 augustus 2018 om 23:10

Denk dat ze bij Ajax er van overtuigd zijn dat de selectie al voor de voorrondes klaar moet zijn en niet pas wanneer het weer over is... Nu hopen dat Ajax kan gaan doorstoten naar groepsfase CL.

1 augustus 2018 om 22:37

Heel erg sterk, zeker voor eredivisie begrippen. Het is nog even wachten op een basisplaats voor Blind in de verdediging maar die zit eraan te komen.

1 augustus 2018 om 22:56

Rustig aan. Alle Ajacieden lopen nu wel een beetje hard van stapel. Dit was maar een potje tegen Sturm Gras waar hebben we het over. Zo meteen verliezen jullie van Standard en is het ineens van Ten Hag out en er moeten nog meer versterkingen komen.

1 augustus 2018 om 23:04

@tomfeyenoorder

Nee hoor, met deze wedstrijd is EL voetbal zeker gesteld en dat was het belangrijkste. CL voetbal is een bonus maar erg lastig om te halen want zelfs al winnen we van Luik, dan moeten we daarna nog tegen een sterke tegenstander.

Versterkingen zijn nu niet nodig, het elftal staat er gewoon. Voor eredivisie begrippen is dit een ijzersterk elftal, veruit de sterkste selectie.

De mix tussen oud en jong is nu ook prima in orde met Tadic en Blind.

Al met al heb ik er gewoon echt zin. Het vertrouwen is hoog dit jaar.

2 augustus 2018 om 00:35

@Tom, je bent niet verplicht om te reageren op een Ajax topic hè als je het niet zint, valt me namelijk wel vaker op dat bepaalde personen van andere clubs vaak alleen gal spuwen over Ajax, en het gaat er niet om dat het MAAR Sturm Graz is, ook die wedstrijden moet je winnen.. Het feit dat je weer denkt dat we zo maar even winnen laat zien dat je te makkelijk denkt of ben je vorig seizoen Europees voetbal vergeten van de Nederlandse clubs? Wat ga je zeggen als Feyenoord volgende week toevallig verliest van een nog slechtere club? Kan namelijk zomaar gebeuren, zal namelijk niet de 1ste keer zijn dat een Nederlandse club op hun ben gaat tegen een tegenstander die niemand kent

Nou nou gaat de wereld over. Je staat 5-0 voor en was gewoon een polletje. Bij lange na nog geen Karius.

Verder prima gespeeld, Graz kon vrij weinig na het 1e doelpunt. Op naar Luik.

1 augustus 2018 om 23:42

Polletje inderdaad en ook een kutbal van De Ligt

Dat die blunder de wereld overgaat zal ook wel weer meevallen. Als het nou een beslissend moment was, was dat zeker t geval maar niemand hecht hier waarde aan lijkt me. Zoiets gebeurt bij elke keeper een keer in zn carriere. Wees blij dat het nu gebeurt!

Nou nou, wordt wel te veel oog gehouden voor die “blunder”. De bal stuit op, overkomt hem nu even, that’s it. Veel te veel lading door dit een wereldblunder te noemen.

Simpele overwinning. Geen serieuze tegenstander. Wel zie je iets groeien. Er is zoveel kwaliteit. Denk dat we Luik ook uit kunnen schakelen. Hopelijk blijft Ziyech.

Geen vuiltje aan de lucht, vermakelijke pot, hadden wat meer goals. Kunnen zijn. Dan hadden ze het de afgelopen dagen over gezondheid en veiligheid, ze kunnen zich beter druk maken over die groene kubussen naast het veld. Slaat helemaal nergens op. Maar volgens mij verkoop Sturm graz alles voor een beetje inkomsten. Dat shirt en die broek kunnen echt niet..

Nou, dat was een makkie. Europees voetbal is veilig gesteld. Op naar de volgende tegenstander. Hopelijk gaan ze dan wel iets beter met de kansen om. Ze missen nog steeds teveel. Jammer van het eigen doelpunt, maar om nou te zeggen dat het de hele wereld over gaat. Beetje overdreven.

Degelijke pot met mazraoui en eiting als uitblinker. Voorlopig hoef ik die kristensen niet meer te zien hoor. Overigens is het wel lief dat onana wat terugdoet namens de thuisploeg

1 augustus 2018 om 23:10

Je bedoelt de Ligt? Een terugspeelbal altijd naast het doel terugspelen. Dit heb ik zelfs nog in de jeugd geleerd

1 augustus 2018 om 23:42

Inderdaad. Onana mist knullig maar je mag een bal nooit zo terugspelen.

Prima, laat die goal maar de wereld over gaan haha. Ik heb Onana er graag nog een jaar bij. Prima pot! Zin in Standard. Als ze dat winnen zitten weinig clubs op Ajax te wachten in de loting denk ik.

1 augustus 2018 om 23:13

Ik denk eigenlijk dat iedereen nog steeds liever Benfica dan ontloopt eigenlijk. Zitten sowieso weinig matige ploegen bij nog.

1 augustus 2018 om 23:30

De teams die Benfica kunnen loten kunnen Ajax niet loten, dus dat zal niet gaan. Van Kiev won Ajax de play-off in 2010 dus laten we dat hopen! Al mag Slavia Praag natuurlijk ook, als Ajax van Standard wint natuurlijk.

2 augustus 2018 om 07:20

Verloor Ajax niet enkele jaren geleden de voorronde van slavia Praag? Doe mij maar een mooie aansprekende club, hebben we gelijk een mooi meetmoment om te bepalen wat dit ajax echt kan.

Jammer van de vele gemiste kansen. Maar gelukkig zitten wij in ieder geval in Europa.

Onana was niet geconcentreerd. Hier moet hij echt aan werken. Voor de rest prima keeper, heeft een paar goede reddingen gehad !!

1 augustus 2018 om 22:32

Was wel een bezopen terugspeelbal van De Ligt

1 augustus 2018 om 22:39

Inderdaad, speel die bal rustig naast de goal zonder stuit en er is niets aan de hand. Natuurlijk vervelend voor Onana, maar kan gebeuren

1 augustus 2018 om 22:41

Ik vind het ook geen bezopen terugspeelbal. De Ligt kon niet veel anders en Onana neemt die bal 99 van de 100 keer wel goed aan.

1 augustus 2018 om 23:00

Kon zeker wel anders, dit soort ballen moet je naast de goal mikken. Niet de eerste keer dit.

2 augustus 2018 om 01:07

Die bal kon zeker anders, en inderdaad naast de goal mikken. Maar toch was het zeker geen slecht aangespeelde bal. Van een keeper van Ajax 1 mag je verwachten dat hij die bal niet als een amateur over zijn voet laat gaan. Toch ook wel een kwestie van concentratie in mijn ogen.

Wat betreft dat is zowel De Ligt (is hem al vaker gebeurd met terugspeelballen) als Onana (terugspeelballen niet goed verwerken) een beetje hardleers. Nu maakte het weinig uit, met een 0-3 voorsprong in de return in de voorlaatste minuut, een veel onbelangrijker moment hadden ze er niet voor kunnen kiezen. Maar het is natuurlijk wel een lelijk krasje, de 0 houden is toch vanauit het standpunt van de keeper en verdedigers gezien een doel op zichzelf.

Onana was niet geconcentreerd. Hier moet hij echt aan werken. Voor de rest prima keeper, heeft een paar goede reddingen gehad !!

2 augustus 2018 om 01:05

Eens, een terugspeelbal mag gewoon niet richting goal, maar Onana moet wel aan die concentratie werken en vooral aan het net even te lang aan de voet houden van de bal af en toe, kan je zomaar eens op een te late tackle komen te staan die verkeerd uitpakt..

Mooie wedstrijd van Ajax, goed druk gehouden de hele wedstrijd.

Waren geen dissonanten, hebben zich keurig geplaatst voor Europees voetbal.

Mooi dat de Hunt begint met scoren, was al weer een tijdje terug dat er een uitwedstrijd werd gewonnen.

Op naar Standard

Noussair Mazraoui man of the match! Zeer goede wedstrijd gespeeld en ik ben heel erg benieuwd naar zijn potentie. Redelijk Ajax gezien, prima uitslag. Op naar Luik!

2 augustus 2018 om 02:55

Best bizar hoe snel dat kan gaan. Een jaar geleden nog hadden de meesten, inclusief ikzelf, verwacht dat hij, net als andere jong Ajax opvullers, deze zomer zou vertrekken door de achterdeur. Nu is hij opeens de meeste verfrissende rechtsback die ik in jaren voor Ajax heb zien spelen. Enorm veel respect voor hem.

Leuk voetbal. Zeg niet dat we overal overhren walsen, maar ben allang blij dat ik weer voetbal vanuit de beweging te zien krijg en iig kan genieten vam positiespel. Als Ten Hag voetbal op t midden wil, dan kan blondie vd beek alvast zijn zitvlees beginnen te kweken. Oogt vandaag frustie en wil alleem maar diep de bal krijgen ipv zich te bemoeien met voetbal, stond vaak al in de spits te lopen... sjaak zal morgen wel weer zijn gal spuwen vanwege de bankpositie van zn zoon

Ajax speelt eindelijk hoe Ajax moet spelen in Europa. Zo zie je dat Rosenborg vorig jaar ook echt geen probleem had moeten zijn, Tadic is daar in zijn eentje echt niet bepalend in (geweldige speler overigens).

Wat is Frenkie een rasvoetballer zeg, ben ik wel jaloers op. Hoe soepel die jongen dribbelt en hoe weinig vat tegenstanders daar op hebben is niet normaal.

Wat betreft die terugspeelbal van De Ligt, ik zag al weer een hoop mensen met de ''in de F'jes leer je dat'' komen, maar ga toch fietsen man. Klein hobbeltje in de bal, wat aan het veld kan liggen of het feit dat er een speler recht op de Ligt zit. Zo moeilijk is die bal echt niet om aan te nemen hoor. Onana moet de bal ook niet zijwaarts aannemen maar er gewoon voor gaan staan, dan is er niks aan de hand en springt de bal hooguit een metertje van je lichaam/voet af. In de F'jes leer je vast ook dat je nooit een doelpunt tegen moet krijgen? Dat gebeurd anders ook vaak zat

1 augustus 2018 om 22:45

Heerlijk dat Nederland sowieso twee ploegen heeft die Europees gaan spelen! Duimen dat ze allebei ver komen. Nu nog de overige drie teams en dat worden weer leuke doordeweekse avonden!

1 augustus 2018 om 22:48

Ik ben het compleet met je eens. De Ligt deed niet heel veel verkeerd. Het kan inderdaad beter, maar Onana moet deze bal gewoon hebben (en heeft deze normaal ook natuurlijk). Daarnaast heb ik echt weer genoten van De Jong. Het valt mij op hoeveel kopduels hij ook wint!

2 augustus 2018 om 01:00

@buitenspelgoal: wat ik van Ajacieden vaak hoor is dat De Ligt leert van zijn fouten. En ze dan niet weer maakt. Nou, hij weet sinds zijn haperende interactie met Lamprou op 6 mei 2018 dat hij geen bal tussen de palen moet plaatsen. Weer niet onthouden. Dit is trouwens al de tweede keer dat De Ligt heftig in de fout gaat tegen Sturm Graz. Vorige week schoffelde hij nog even een doorgebroken speler onderuit. Zonder intentie om de bal te spelen, want hij raakt hem vol van achteren. Daar mocht De Ligt van geluk spreken dat die speler van Sturm Graz al geschoten had, want een scheids wil daar nog wel eens voor fluiten.

Nog steeds een groot talent, maar dat ophemelen mag wat mij betreft wel even gebeurd zijn. Hij is momenteel niet van het niveau Sanchez (nb: ik zeg niveau. Het zijn natuurlijk andere voetballers). Nog niet rijp voor een volgende stap dus.

2 augustus 2018 om 01:16

Wat een onzin! Onana anticipeerde niet goed op de bal. Als hij ervoor was gaan staan, was dit nooit gebeurd. En wat vorige week betreft: tja, Sturm had ook geluk dat Huntelaar onterecht wegens buitenspel werd afgefloten. Zo werkt het nu eenmaal. Fijn dat jij vindt dat hij niet rijp is voor de volgende stap. Blijkbaar denken vele scouts, die er hoogstwaarschijnlijk meer verstand van hebben dan jij, er anders over. Persoonlijk hoop ik dat De Ligt nog een jaar bij Ajax blijft, maar dat zegt niets over zijn niveau. Sanchez maakte vorig jaar ook veel fouten. Die werden opgevangen door Veltman en Viergever. En toch speelt hij nu bij Tottenham.

2 augustus 2018 om 01:18

Ik haal de onterecht afgefloten bal trouwens aan omdat die situatie met De Ligt misschien niet had plaatsgevonden als het toen 2-0 had gestaan.

2 augustus 2018 om 03:13

Precies. Daarnaast zie ik zo vaak terugspeelballen tussen de palen. Dat gebeurd als je onder druk staat en in een split-second moet beslissen. Met de bal van de Ligt was weinig mis. Onana staat zijwaarts en dan stuitert zo'n bal over je voet heen ja. Sommige mensen hier willen De Ligt zo graag omlaag praten en halen elk potentieel foutje erbij. Ik heb nieuws voor je: Ramos, Pique en dat soort topspelers scoren ook eigen doelpunten en maken fouten. Dit gebeurd op elk niveau. De Ligt heeft de hele wedstrijd geheerst achterin. In Onanas verdediging, ook topkeepers gaan soms gruwelijk in de fout.

Goed voor de punten voor het Nederlandse voetbal, top. Weer je wat leuk zou zijn dat zowel Ajax als PSV de CL zouden halen terwijl we geen rechtstreekse plek meer hebben.

Ajax heeft goed gespeeld tegen een Sturm Graz die gewoon een maatje te klein was. Geen moment had ik verwacht dat Ajax in de problemen zou komen. Alleen mogen ze wel de kansen afmaken zeg. Dat kan ze in de volgende ronde wel de das om doen. Misschien is het toch verstandig om een extra spits te halen. Met Tadic heeft Ajax trouwens geweldige speler binnengehaald. Veel voor betaald, maar daar gaan ze vast nog veel plezier van beleven.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar dit is hoe je hoort te presteren in Europa als Ajax zijnde. Dit soort teams op kwaliteit verslaan.

Krachtsverschil groter dan vooraf gedacht. Ajax in ieder geval veel beter dan in de voorbereiding. Minpuntje blijft het missen van kansen en af en toe de nonchalance/gemakzucht. In ieder geval Europees voetbal veiliggesteld en broodnodige punten gehaald voor de Europese ranglijst. Hopelijk is Standard Luik ook te pakken, maar dat lijkt me een moeilijker opgave dan Sturm Graz. Gaan we zien. Hopelijk morgenavond ook twee Nederlandse clubs door.

Gefeliciteerd Ajax met de overwinning en een ronde verder! Toch knap gedaan met hier en daar fris voetbal. ga vooral zo door

Nu moeten hun dus het 2 luik tegen Standard luik... Maar als hun die verliezen heeft Ajax sws nog Groepsfase Europa League... En als hun over 2 wedstrijden winnen van standard luik zit Ajax dan in de Groepsfase Champions League?

Kortom Succes

1 augustus 2018 om 22:38

Nee nog een ronde

1 augustus 2018 om 22:38

Nee helaas moet Ajax nog een ronde spelen als ze winnen van Luik maar EL voetbal spelen we zeker.

1 augustus 2018 om 22:47

Nee dan nog de play-off. Dus als het tegen Luik goed gaat nogmaals 2 wedstrijden.

Pfffff, Ziyech speelde niet eens heel goed, maar zette 5 (!!!) maal iemand van Ajax alleen voor de keeper. 1 X Huntelaar. 1 X Donnie van de Beek. en 3 X Neres.

Is toch verschrikkelijk dat zie die kansen niet maken?

Ziyech op halve kracht dames en heren. En nu weer vlammen tegen Luik volgende week dinsdag!

Toch weer een paar belangrijke punten voor Nederland binnen gesprokkeld. Dubbele overwinning, EL is definitief en nog steeds uitzicht op CL.
Zoiets kleins maar na een dramatisch vorig seizoen is dit toch een prachtige meevaller voor Nederland. Nou hopen dat Vitesse en ook AZ morgen deze lijn doortrekken.

Als Ajax ook Luik weet te verslaan, wie kan Ajax dan loten in de volgende ronde ?

2 augustus 2018 om 00:42

Uit voorgaande reacties begrijp ik dat het Dinamo of Slavia Praag kan worden.

Heel slordig gespeeld. Je moet gewoon met 5 doelpunten verschil winnen. Huntelaar is een aanfluiting, ook al scoort hij 2 keer. Ziyech enorm slordig. Achter stond het goed. Van de Beek viel dramatisch in. Mazraoui een openbaring.
Als we tegen Luik net zo slordig spelen gaan we de bietenbrug op.

1 augustus 2018 om 22:37

Enorm slordig valt mee man. slechts 3 slordigheidsfoutjes. Overdrijf eens niet zo svp. Heb je gezien hoe vaak hij de bal terug veroverde? Hij zette 5 maal iemand alleen voor de keeper.

Nogmaals, houd op met zeuren.

1 augustus 2018 om 22:38

Laat me raden, het bier was op vanavond?

2 augustus 2018 om 07:49

Want Standard speelt foutloos? Vorig weekend met 3-2 gewonnen van Gent. Kennelijk zit het daar achterin ook nog niet potdicht.

Ik ben tevreden. Dingen moeten beter, maar als we Aad de Mos mogen geloven moeten we volgende ronde tegen een kleine Europese topper. Vond dat zeker overdreven aangezien de Belgen ook de aanval van Ajax hebben gezien. Ik denk dat het zeker alle kanten op kan, maar Ajax heeft wat te bieden.

Wat betreft deze wedstrijd. Mazraoui was absoluut een van de beste, alleen twijfel ik nog of hij verdedigend ook z'n mannetje kan staan. Aanvallend is hij zeer sterk.

2 augustus 2018 om 01:00

Mooiste vond ik persoonlijk toen Aad de Mos de goals van Standard Luik erbij haalde over hoe vreselijk gevaarlijk ze waren. Wat vervolgens op viel was vooral hoe vreselijk droevig AA Gent stond te verdedigen waarbij ik meteen precies in gedachte voor me zag hoe de Ajax defensie de betreffende aanval in 3 of 4 verschillende stadia zou afstoppen. Om vervolgens te vertellen dat Standard wel een defensie heeft die behoorlijk statisch is (dat belooft nog wat met spelers als Ziyech, Tadic en Neres) terwijl Ajax daar nou net zijn sterkte heeft zitten.

Tegen Luik zou Mazraoui niet zo'n probleem moeten zijn, het schijnt dat ze 4-4-2 spelen dus dat hij niet echt een buitenspeler tegenover zich zal hebben. Dat is in veel gevallen toch lastiger voor een back die verdedigend wat minder is. Bij een 4-4-2 moet je afwisselend een van de spitsen dekken of de inkomende speler vanaf het middenveld opvangen. Meer een kwestie van goed communiceren dan puur verdedigen.

2 augustus 2018 om 09:24

Als er één ding is wat de Mos goed kan dan is het wel overdrijven. Je hebt gelijk over de doelpunten van Luik. Ik denk absoluut dat ze gevaarlijk kunnen zijn, maar Ajax heeft tegen Graz ook veel goede dingen laten zien. Als je gelijk hebt wat betreft Mazraoui dan maak ik me minder zorgen. Vond z'n rushes gisteren indrukwekkend en je ziet dat hij in principe een aanvaller is, maar voor dat ik echt hem als vaste basiskracht zie wil ik ook zien of hij verdedigend mensen kan uitschakelen. Volgende week dinsdag gaan we meer weten...

Mooie overwinning! Op naar Luik. Toch fijn om te weten dat Ajax nu in ieder geval zeker is van deelname EL maar uiteraard moeten ze voor het hoogsthaalbare gaan. En een pluspunt isdat de Helmond Cup in handen van Ajax blijft 😉

Let op Mazraoui. Gaat een topper worden. Heeft alles in zich wat een moderne vleugelverdediger moet hebben. Loopvermogen, tactisch inzicht, snelheid,drang naar voren, doelgericht en kan een man passeren.

alleen nog het tweeluik tegen Standard Luik toch? en dan in de groepsfasen? of moeten ze dan nog een ronde? snap er ff niks van

1 augustus 2018 om 22:43

Mocht Ajax van Luik winnen, dan moeten ze nog play-offs spelen

1 augustus 2018 om 22:44

Na Luik nog een ronde, de laatste, en dan de groepsfase

1 augustus 2018 om 22:45

Nee nu moeten ze eerst tegen standard Luik en dan nog een ronde pas dan CL

1 augustus 2018 om 23:40

dat word nog een beste klus dan. Standard moeten ze pakken natuurlijk. maar het wordt niet gemakkelijk.

Vooropgesteld: goede zaak dat Ajax door is en sowieso Europa in gaat. Maar wat zie en lees ik weer veel hossana. Alsof er een wereldteam van een wereldteam heeft gewonnen. Prachtige steekpasses, geweldige wingers, de jeud Eiting en Mazroaui (of zoiets) nieuwe parels in de dop. Maar het was gewoon een boutpot met een waardeloze tegenstander. Blijf nou eens met beide poten op de grond staan, dat is de grootste zwakte in Adam. Bovenal: gefeliciteerd Ajacieden!

1 augustus 2018 om 23:01

Tja, ik snap wel dat mensen enthousiast zijn hoor; eindelijk een keer een boutpot voor Europese kwalificatie winnen! Dat hebben ze al lang niet meer gedaan. Dat is natuurlijk sowieso een compliment waard. Maar het was geen wereldelftal nee.

1 augustus 2018 om 23:02

Je mag toch wel effe genieten van een overwinning? Je doet alsof ze meteen weer in opperste staat van paraatheid moeten staan, komende week gewoon evalueren wat beter kan. Heb de wedstrijd niet gezien, maar kan wel begrijpen dat ook na het fiasco van vorig jaar er opgeluchte reacties tussen zitten. Het zijn qua uitslagen 2 prima resultaten, ook Ten Hag is dit gegund trouwens. Gefeliciteerd Ajax, itt vorig jaar Nederlands voetbal op de donderdag, nu doorgaan voor de dinsdag/woensdag!

1 augustus 2018 om 23:08

Zeker weten amigo daar is niks mis mee. Ik trek mijn conclusie ook vooral uit het live meepraten topic. Wellicht niet een heel representatief voorbeeld van de gemoedstoestand van de weldenkende ajacied, maar het valt me dan toch weer op. Verder hoop ik echt dat Ajax hoge ogen weet te gooien in Europa dit seizoen. Maar je bent het toch wel ergens met me eens dat hoogmoed weer hoogtij viert bij het gros?

1 augustus 2018 om 23:16

Ah ok, dat begreep ik idd niet en dat kan ik me ook wel voorstellen wat je zegt. Ach ja, laat ze lekker een extra pilsje drinken vanavond, kan geen kwaad en Ten Hag is te nuchter eventuele hoogmoed uit de klauwen te laten lopen.

1 augustus 2018 om 23:17

Ik lees deze reactie pas later. Wist niet dat je jouw comment baseerde op het live-topic, excuses

1 augustus 2018 om 23:28

Mee eens, denk dat deze man echt de tijd moet krijgen. Maar dat is moelijk in Adam, al zijn ze de laatste tijd wel een goede weg ingeslagen qua beleid heb ik het idee.

1 augustus 2018 om 23:09

Ik vind dat juist jij enigszins overdrijft wat betreft de getoonde hosanna. We mogen toch wel blij zijn dat we een keer geen moeite hebben met een onbekende tegenstander zoals Sturm Graz. Dat is afgelopen jaren nog wel eens anders geweest.

1 augustus 2018 om 23:09

@ Bary Kopa (of zoiets) 't Is maar net wat je wilt lezen. Valt volgens mij allemaal wel mee met het ophemelen. Kennelijk mag je van jou ook al niet meer opmerken dat "jeugdspelers" een goede wedstrijd hebben gespeeld. Jouw vertaling is dan weer dat er gesproken wordt over parels in de dop. Deze twee jongens hebben toch ook gewoon een goede wedstrijd gespeeld. Wat is er mis mee om dat te benoemen?
De meeste Ajacieden staan na vorig seizoen nog met "beide poten op de grond" na een overwinning op Sturm. Wees niet ongerust.

1 augustus 2018 om 23:26

Ik hoop het Crema, het zou zo zonde zijn om er tegen Standard uit te vliegen, ook dat is mogelijk namelijk. Verder heb je gelijk hoor, die twee jongelingen doen het erg goed momenteel en barsten van het talent, zeker weten. Maar in mijn ogen ben jij juist in de minderheid, dat baart me zorgen.

Basel 0-3 verloren, dit is toch gunstig voor ajax met betrekking tot een eventuele geplaatste status in de play-off ronde?

Als Ajax van Standaard Luik wint dan volgt de play offs, wie zijn dan de mogelijke tegenstanders?

dat geloof ik wel, deze blunder is best komisch maar ik snap al dat terugspelen op de keeper ook niet de hele tijd bij al die clubs. je weet dat keepers niet kunnen voetballen dus die moeten zo min mogelijk de bal hebben anders hadden ze niet op goal gestaan. speel die bal lekker naar andere medespeler

1 augustus 2018 om 23:20

Ik zag laatst een wedstrijd van HSV op tv. Bij balbezit van HSV was de keeper 30 meter vooruitgeschoven om met de opbouw mee te bemoeien. Zo creëer extra vrije man op het middenveld. Het was natuurlijk experiment van de trainer. Was wel leuk om te kijken. Jaren 90 style

Gek genoeg ben ik superblij met het halen van tenminste Europa League. Tijden veranderen.. Vond Ajax verder prima spelen. Graz stelde wederom niks voor en heeft de ruimte die Ajax af en toe weggeeft totaal niet benut. De manier van spelen van Ajax was wel gewoon heel goed. Instelling en strijdlust dik in orde. Heb drang naar voren gezien en genoeg spelers die een actie durven maken. Tactisch staat het ook wel, defensief ligt het af en toe nog wel wat gevaarlijk open na balverlies. Nog wat te winnen op dat vlak. Mazraoui en Eiting verdienen een dik compliment. Bijna foutloos gespeeld beide. Kristensen en zeker Orejuela kunnen een basisplaats vergeten, Mazraoui speelde uitstekend, lekker laten staan. Standard zal een stuk lastiger worden maar Ajax gaat ook tegen dan kansen krijgen, zullen er alleen een stuk minder zijn als tegen Graz. Kansen afmaken dus, heb ik er wel vertrouwen in.

Gefeliciteerd Ajax fans!
In deze tijden is elk punt meegenomen en is elke overwinning van een NL club in Europa knap werk! Heel mooi gedaan.

Wat ik wel een beetje mis: nog niet zo lang geleden was er vaak veel gemopper als PSV een meer ervaren speler kocht want die stond een eigen talent in de weg. Foei!
Ik zie nu Tadic ipv vd Beek spelen. Speelt dat issue nu niet meer? Of spelen zij niet voor dezelfde positie(s)?

Voor mensen weer meer hierover vallen dan over mijn eerdere opmerking plak ik die er nog een keer in: Gefeliciteerd Ajax fans!
In deze tijden is elk punt meegenomen en is elke overwinning van een NL club in Europa knap werk! Heel mooi gedaan.

1 augustus 2018 om 23:08

Tadic speelde linksbuiten. Van de beek een middenvelder.
Dus die hebben niets met elkaar te maken.
Eiting speelde eigenlijk voor van de beek.

1 augustus 2018 om 23:13

Tadic begon gewoon als aanvallende middenvelder (rechts) en eiting speelde meer als linker middenvelder.ziyech begon linksbuiten en gedurende wedstrijd hebben Neres en Tadic daar ook gespeeld. Dat Neres, Ziyech en Tadic wisselen betekend niet dat Tadic geen concurrent van Van de Beek is.

Vd Beek is ook nog eens terugkomend van een blessure, dus enige voorzichtigheid is wel geboden. Dit zal als ziyech aan blijft wel een lastiger jaar zijn voor vd Beek, de concurrentie op het middenveld is moordend.

1 augustus 2018 om 23:14

Aha, OK. Dank je wel Thetruth.
Jij ook bedankt voor de toelichting J.pernambucano!

1 augustus 2018 om 23:12

Gelukkig was vorig jaar echt een uitzondering, en haalt Ajax weer wat punten binnen, punten die we heel hard nodig hebben. Ook mooi dat het tegen een Oostenrijkse club is, die staat op de 11e plaats, en wij als NL op 12e.

Dat is op zich natuurlijk al schandalig, maar hopelijk kunnen we het snel weer oplossen. We moeten weer op 10 komen, dan gaat het weer de betere kant op.

Nu hopen dat PSV en Ajax samen de CL halen, dat zou pas goed zijn voor het NL voetbal.
Je opmerking over Tadic vind ik overigens niet kloppen. Kijk eens wat er uit de jeugd vandaag weer op het veld stond...dat is wel een hoop.

Tadic is gewoon een uitzondering, dat is klasse, welke ik niet verwacht had dat Ajax deze kon halen. Je ziet aan alles dat het hem erg makkelijk afgaat. Blind is daarentegen een mindere koop. Ik had nooit dat geld betaald. Maar goed...laat de competitie maar weer beginnen, en ik reken ons nog helemaal niet rijk, want hoewel Ajax momenteel naar mijn idee de beste selectie heeft, kan dat zomaar anders zijn op 1 september.

Wel goed dat we minimaal EL hebben, nu doorpakken. Hoop dat de andere NL clubs ook veel punten halen, maar dat valt nog te bezien.

1 augustus 2018 om 23:24

Mee eens myajaxforever, al was het maar voor de uitstraling: we moeten 2 clubs in de CL hebben.
Hopelijk dan ook nog wat punten bij elkaar schrapen en Oostenrijk voorbij!

1 augustus 2018 om 23:15

Snap je punt. Er is gewoon gebleken na al die jaren dat met alleen talent je t niet altijd redt. Breedte aankopen op leeftijd heeft ook nauwelijks uitgepakt. Sporadisch was er een goed bruikbaar.
Donny heeft een wisselvallig seizoen achter de rug. Met Zijn leeftijd niet erg. Met buitenkansjes als Tadic haal je deze jongens wat meer in de luwte. Tadic is daarbij ook op meerdere plekken inzetbaar en kan mooi zn speelminuten maken voordat t zwaardere werk beging straks. Donny gaat nog zat minuten maken. Voor nu de EL zeker is. Er ook nog bekerwedstrijden zullen komen.


Dus in dit geval moet je een Tadic , dat een directe versterking is meteen inlijven als de kans daar is. Vind ik dan! 😉

En voor de rest ook met je eens.. goed voor de Nederlandse punten. Zei t al eerder, hoop op 2 Nederlandse CL deelnemers. De weg is nog lang maar ik geloof erin. En anders mooi EL en punten scoren. Morgen AZ en Vitesse. Veel succes ook!

Op de kaart komen, mét zoveel mogelijk!

1 augustus 2018 om 23:27

Precies Kush!
We moeten echt een keer een jaar hebben dat het een beetje wil lukken allemaal in Europa.
Op een gegeven moment gaan al die kl*teseizoenen uit de berekening en dan is het lekker 2 of 3 jaar van aardige tot goede jaren te hebben staan zodat je weer wat kunt opschuiven in de lijst.

Één ding is duidelijk. Onana klaagt niet. Meeste keepers wijzen naar dat polletje zo van ik kan er niets aan doen.

Hij neemt het als een echte kerel op.

Bij vlagen leuk, maar bij vlagen ook vrij zwak. Tegen sterkere tegenstanders kom je dan in de problemen. Maargoed die verdedigende kwetsbaarheid komt natuurlijk voornamelijk door de aanvallende speelstijl en is nog niet eens zo erg als je zelf scoort. Maar wat heb ik me geã¯rriteerd aan de lakse houding voor het doel. Huntelaar, Neres en vd Beek hadden allemaal 100 kansen, waar ze echt te makkelijk mee om gaan.

Tegen Sturm Graz overleef je dat, misschien tegen Standard Luik ook nog, maar daarna krijg je teams als Benfica of Fenerbache, Dynamo Kiev en Lokomotiv Moskou (verwacht ik althans als doorgaande clubs). Dan redt je het niet als je zo laconiek met je kansen om gaat.

Dit is wel een jaar om beide teams in de CL te krijgen. PSV heeft op papier hele goede kansen en Ajax met een beetje geluk ook. Door de verandering van 4 clubs voor de toplanden, heb je dit keer geen clubs als Arsenal etc. Je hoeft lijkt me alleen Benfica echt te ontlopen, tegen de rest zijn er mogelijkheden. Maargoed eerst maar eens de kansen afmaken tegen Standard Luik.

Ik heb even gegoold en heb begrepen:

Russische en Oekraïnse teams kunnen toch niet tegen elkaar dus wordt het dan Winnaar tussen Luik Ajax tegen Winaaar tussen Kiev en Slavia?

Als dat zo is dan moet het kunnen voor Ajax.

1 augustus 2018 om 23:22

Geen idee of dat nog steeds van kracht is, maar als dat waar is, dan zou Ajax de winnaar van de gevaarlijkste wedstrijd ontlopen, oftewel Fenerbache of Benfica. Dat zou betekenen dat Ajax hoogstwaarschijnlijk tegen of Dinamo Kiev of Spartak Moskou zal spelen (verwacht ik althans door te gaan). Nog steeds verre van makkelijke tegenstanders, maar zou wel betekenen dat je Benfica ontloopt. Benieuwd of dat over Rusland-oekranie nog steeds van kracht is.

Ondertussen even gegoogeld en ik lees dan ook weer dat zowel Benfica als Kiev geplaatste teams zijn als ze winnen en Ajax dus sowieso 1 van de 2 loot als die hun wedstrijden winnen.

2 augustus 2018 om 10:14

Volgens mij is de situatie als volgt: De geplaatste teams voor de 4e voorronde zijn de winnaars van Benfica - Fenerbache en Dynamo Kiev - Slavia Praag. De niet-geplaatste teams zijn de winnaars van Ajax - Standard en Spartak Moskou - Paok. Omdat in het verleden (ik weet niet of dit nog zo is) Russische en Oekraã¯nse teams elkaar niet mochten loten zou Ajax, bij winst op Standard, alleen de winnaar van Dynamo Kiev - Slavia Praag kunnen loten, zoals Petervermeulen hierboven ook schrijft.

2 augustus 2018 om 12:09

Is door de uitschakeling van Basel, Ajax nu niet ook een geplaatst team?

2 augustus 2018 om 12:45

@elssie, volgens mij is dat niet helemaal waar.

In de 3e voorronde zijn 1. Benfica 2. Kiev, 3. Ajax en 4. Paok geplaatste teams. Dus stel fenerbache wint van Benfica, schuift Ajax door naar nummer 2 en is Ajax als ze winnen van Standard een geplaatst team. Hangt dus een beetje af van welke teams door gaan en het is dus niet zo gezegd dat Ajax alleen tegen de winnaar van Kiev-slavia kan uitkomen. Even los van de Rusland-oekraine kwestie.

Als Zowel Benfica en Kiev doorgaan dan loot het een van die 2, als ook Spartak nog door gaat en de Rusland-oekraine geldt nog steeds dan loot Ajax inderdaad automatisch Kiev. Het is te hopen dat of Benfica of Kiev verliest. Dan krijgt Ajax volgens mij de geplaatste status in de play-offs.

2 augustus 2018 om 12:51

@bruijnie, Basel heeft een klein beetje invloed op de geplaatste status van Ajax, maar pas in de eventuele play-off ronde. Voor de 3e voorronde was Ajax al geplaatst, vandaar ook dat het Standard loot en nog geen fenerbache, Benfica en kiev etc.

In de play-off ronde is Ajax nu 3e, met Basel was dat 4e geweest. Dus als of Benfica of Kiev verliest, dan heeft Ajax een geplaatste status. Als Basel er nog in had gezeten, waren dat dus 2 teams van die 3 geweest, die uitgeschakeld hadden moeten worden. Dus in die zit kan het wel invloed hebben.

2 augustus 2018 om 14:36

@j.permabucano

De loting is al voor de beslissing van de derde voorronde, daarom zal Ajax geen geplaatste status hebben. Het maakt sowieso weinig meer uit, omdat Benfica / Fenerbahce en Dinamo Kiev / Slavia Praag die status hebben en Spartak Moskou / Paok niet is eigenlijk al bekend wat het resultaat zal zijn. Spartak Moskou mag namelijk niet Dinamo Kiev treffen vanwege de spanningen tussen Rusland en Oekraine. Gevolg is dus dat Benfica / Fenerbahce gekoppeld worden aan de winnaar van Spartak Moskou / Paok.

Dat overblijft voor Ajax (mits het door gaat) is een duel tegen Dinamo Kiev en Slavia Praag.

Prettige overwinning en nu de focus op standaard. Daar moet er weer een schepje bovenop en het fijne is dat ze het ook in hun mars hebben. Althans als er niet teveel spelers vertrekken. Blijft toch lastig verdurend van die aasgieren in je nek hebben.

Stel dat ze Luik uitschakelen, wie is dan de volgende tegenstander?

Ik vind het zonde dat het meest negatieve in de wedstrijd (de blunder) het meest besproken punt is, en ik erger me dood aan de titel. Ajax wint met speels gemak van dit Sturm Graz en toch moet die blunder de titel in, Waarom? Laten we eens positief zijn.

Wow had niet verwacht dat Eiting zo goed zou zijn. Kan echt een grote revelatie worden dit seizoen.

Voorspelling: het komende seizoen gaat een mindere Onana tonen. Veel jonge spelers hebben een terugval, hetzelfde is van toepassing voor keepers. Als ik Ajax was geweest had ik een goede veteraan als tweede keeper achter een jonge talentvolle keeper gestald.

Het zal mij niet verbazen wanneer anderen zich verbazen over het niveau van Onana in het komende seizoen. Maar ik zou hem niet afschrijven, een mindere periode hoort erbij. Ik zie alle haat reacties naar die jongen al. Dit fenomeen is al zo vaak gebeurd waardoor het steeds makkelijker wordt om te voorspellen. Ik zou me ook niet verbazen als het met een De Ligt gebeurt of een Frenkie de Jong die nog niet eens een volledig seizoen in de basis heeft gestaan.

Eindelijk eens een lekker begin van het seizoen voor Ajax in de voorronde CL. Als ze dit tweeluik hadden verloren, waren er meteen weer grijze wolken ontstaan boven de Arena!

Ajax speelde een ruim voldoende 7,5 met als uitblinkers mazrouie en neres ik hoop echt dat mazrouie het vasthoud deze tempo speelde sterk staat ze mannetje en komt heel goed op nu nog blind op de plek van schone en team is titel kanidaat nummer uno

Goede wedstrijd van Ajax en goed voor het Nederlandse voetbal. Ik hoop dat ze samen met PSV de groepsfase bereiken. Ook in de eredivisie is dit een geduchte tegenstander dit jaar, en het zal hopelijk ook een heel mooi seizoen worden met spanning tot de laatste dag (en dan uiteindelijk PSV met de 25e titel )

Koeman moet Mazraoui zo snel mogelijk oproepen, aangezien hij alleen voor Jong Marokko heeft gespeeld. Mazraoui gaat zo te zien een grote speler worden, die man kan op alle posities spelen en heeft een vette acceleratie. Dat de bondscoach van Marokko Mazraoui niet heeft geselecteerd, terwijl Marokko een tekort had aan multi-functionele backspelers, zegt al genoeg over de incompetentie van de Marokkaanse bondscoach. Lekker spelen voor Nederland ipv voor een Afrikaanse derde wereld land met een dictator aan de macht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

553 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 6 2 0 0
2019/2020 Ajax 18 9 0 0
2018/2019 Ajax 28 16 4 1
2017/2018 Ajax 28 13 4 0
2016/2017 Schalke 04 16 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Schöne looft jubilaris van Ajax: ‘Ik zie het hem nog wel een tijdje volhouden’

Klaas-Jan Huntelaar speelde zaterdag tegen FC Emmen (0-5) zijn 250e officiële wedstrijd voor Ajax. De 37-jarige aanvaller kwam na rust in het veld voor Lassina Traoré, maar had uiteindelijk geen productief...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren